איכס

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: איכס

הודעהעל ידי Mta_atic » 12 ינואר 2012, 17:15

כרגיל, המוח הישראלי הקונספירטיבי פועל שעות נוספות.

האמירות על נועם שליט מקוממות.
גם לדעתי יש טעם לפגם בעיתוי של ההחלטה שלו ללכת לפוליטיקה, אבל מכאן ועד האמירה שהבנאדם ניצל 5 שנים של מאבק להשבת בנו החטוף כדי לצבור כביכול הון פוליטי, המרחק עצום!
למה כל דבר בארץ הזאת צריך להתקבל בציניות ובחשדנות? מה קרה, אין דבר כזה בנאדם שרוצה ללכת ולעשות טוב? ועוד לומר שהוא בנה קריירה פוליטית על הגב של בנו החטוף [וזה בעצם מה שמשתמע מהטענות של אלו שאומרים שהוא ניצל את אור הזרקורים]? עד כמה אפשר להיות אידיוט בשביל לטעון את זה?

לגבי יאיר לפיד - לדעתי אחת הפיקציות הפוליטיות הגדולות שקיימות פה במדינה.
הבנאדם הזוי, מתנשא, והגרוע מכל - יומרני ברמות מטורפות (הטיף לחצי עולם על המחאה החברתית בטור שלו "מרד העבדים" ובאמנה החברתית שכתב, כשאחת הנקודות שם הייתה"לא לנקר עיניים במותגים ובאורחות החיים" וכו', כשעד לא מזמן עשה חרקות עם הBMW שלו, ולאחמ"כ [אחרי שכתב את האמנה] עם ג'יפ מפאור ומנקר עיניים של מעל 300K).
הטרגדיה היא שבמדינה שלנו חיים רומנטיקנים שחושבים שכל מושך בעט יכול להיות משיח בן דוד הישראלי.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 ינואר 2012, 19:40

Mta_atic כתב:כרגיל, המוח הישראלי הקונספירטיבי פועל שעות נוספות.

גם לדעתי יש טעם לפגם בעיתוי של ההחלטה שלו ללכת לפוליטיקה, אבל מכאן ועד האמירה שהבנאדם ניצל 5 שנים של מאבק להשבת בנו החטוף כדי לצבור כביכול הון פוליטי, המרחק עצום!
למה כל דבר בארץ הזאת צריך להתקבל בציניות ובחשדנות? מה קרה, אין דבר כזה בנאדם שרוצה ללכת ולעשות טוב? ועוד לומר שהוא בנה קריירה פוליטית על הגב של בנו החטוף [וזה בעצם מה שמשתמע מהטענות של אלו שאומרים שהוא ניצל את אור הזרקורים]? עד כמה אפשר להיות אידיוט בשביל לטעון את זה?

הבנאדם הזוי, מתנשא, והגרוע מכל - יומרני ברמות מטורפות (הטיף לחצי עולם על המחאה החברתית בטור שלו "מרד העבדים" ובאמנה החברתית שכתב, כשאחת הנקודות שם הייתה"לא לנקר עיניים במותגים ובאורחות החיים" וכו', כשעד לא מזמן עשה חרקות עם הBMW שלו, ולאחמ"כ [אחרי שכתב את האמנה] עם ג'יפ מפאור ומנקר עיניים של מעל 300K).
הטרגדיה היא שבמדינה שלנו חיים רומנטיקנים שחושבים שכל מושך בעט יכול להיות משיח בן דוד הישראלי.

צריך להיות אידיוט? אולי תסביר על מה בדיוק הוא בונה את הקריירה הפוליטית שלו? אולי על שנים של היותו מנהל זוטר בחברה של ורטהיימר? אתה חושב שאם הוא היה סתם "נועם שליט ממצפה, אדם רגיל עם אפס כריזמה" עדיין מישהו בעבודה היה מעוניין בו? אתה חושב שבן אדם כזה אפור היה מצליח בפוליטיקה הישראלית?
תגידו מה שאתם רוצים, אבל אי אפשר להתעלם מהצביעות והציניות שבזה, הוא היה יכול לחסוך לעצמו המון ביקורת אם הוא היה עושה את המהלך הזה עוד כמה שנים, אבל הבעיה שהוא היה חוסך לעצמו גם כמה קולות וזה מוכיח בדיוק מה היה לו בראש כשהוא הודיע על כניסה לפוליטיקה..
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 ינואר 2012, 20:19

MTA2311 כתב:
Mta_atic כתב:כרגיל, המוח הישראלי הקונספירטיבי פועל שעות נוספות.

צריך להיות אידיוט? אולי תסביר על מה בדיוק הוא בונה את הקריירה הפוליטית שלו? אולי על שנים של היותו מנהל זוטר בחברה של ורטהיימר? אתה חושב שאם הוא היה סתם "נועם שליט ממצפה, אדם רגיל עם אפס כריזמה" עדיין מישהו בעבודה היה מעוניין בו? אתה חושב שבן אדם כזה אפור היה מצליח בפוליטיקה הישראלית?
תגידו מה שאתם רוצים, אבל אי אפשר להתעלם מהצביעות והציניות שבזה, הוא היה יכול לחסוך לעצמו המון ביקורת אם הוא היה עושה את המהלך הזה עוד כמה שנים, אבל הבעיה שהוא היה חוסך לעצמו גם כמה קולות וזה מוכיח בדיוק מה היה לו בראש כשהוא הודיע על כניסה לפוליטיקה..

אני חושבת שהדוגמה הטובה ביותר לזה זאת קרנית גולדווסר שאין לי ספק שתיכנס לפוליטיקה מתישהו אבל לא עשתה את זה חודש אחרי שהחזירו את בעלה בארון..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 ינואר 2012, 21:12

היא לא יותר טובה ממנו.. במקום לנצל את הסיטואציה בשביל לצבור הון פוליטי, היא ניצלה את הסיטואציה בשביל קריירה תקשורתית
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 ינואר 2012, 21:17

MTA2311 כתב:היא לא יותר טובה ממנו.. במקום לנצל את הסיטואציה בשביל לצבור הון פוליטי, היא ניצלה את הסיטואציה בשביל קריירה תקשורתית

היא לא מפריעה לי..בכלל..לא בנסיבות שבהן היא הגיעה לאן שהיא הגיעה וגם לא מפריעה לי באוזן..
אני חושבת שמה שהכי מפריע לי בכל העניין עם נועם שליט זה פשוט זה שהוא ביקש פרטיות ושקט ושיתנו להם לחזור לחיים הנורמליים ועכשיו הוא הולך לפוליטיקה..זה אולי הדבר היחידי שמפריע לי בו..
אולי אנשים לא רואים בזה חפיפה אבל אני כן..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 12 ינואר 2012, 21:28

בגלל זה כתבתי ואפילו הדגשתי שגם לדעתי יש טעם לפגם בכל הקשור לעיתוי ולתזמון של ההחלטה ללכת לפוליטיקה,
אבל, ואבל גדול - זה ממש לא אומר שהבנאדם חשב על עשיית הון פוליטי דרך המאבק על שחרור בנו, ולדעתי זו מחשבה צינית (מאפיין אותנו הישראלים).
למה, למשל, אי אפשר לחשוב שנועם שליט הולך לפוליטיקה בגלל שהחיכוך שהיה לו עם חתכי אוכלוסיה רבים ומגוונים בחברה הישראלית, וההצלחה במאבק להשבת בנו החטוף נתנו לו חשק להיכנס לזירה הציבורית ולפעול דרכה למען הציבור?
עצוב מאד שכל מאבק של יחיד או רבים מומר מיד למונחים אלקטורליים או נמדד דרך פריזמה פוליטית.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 12 ינואר 2012, 21:48

אני מניחה שזה הכל תלוי באינטרס שלו לכניסה שלו לפוליטיקה.
האם זה נעשה מתוך התאהבות באור הזרקורים ואיזהשהוא אגו ואהבת השלטון, או שהסיבה היא דווקא יותר טהורה ומקורה בתחושת שליחות ורצון לתרום חזרה לחברה.

זה משהו שניתן לשאול על כל פוליטיקאי וברור שהתחושה שהם נותנים לנו היא שאצל רובם האינטרס הוא הראשון ולכן הכניסה של נועם שליט לפוליטיקה עושה לנו טעם רע.
אבל מי יודע, אולי לגביו זה שונה? הרי אם הוא היה רוצה רק פרסום הוא גם היה יכול באותה מידה להיכנס לבית האח הגדול או משהו כזה.

כמובן שיכול להיות גם שאני סתם תמימה שמנסה לראות את הטוב בכל אחד... :unsure
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 ינואר 2012, 21:50

אני יודעת שמי שלא אוהב את יאיר לפיד בטוח ימצא משהו אנטי להגיד על הטור הזה..אבל אותי הוא שיכנע אפילו יותר(אצלי כרגע זה יאיר ואם לא הוא אז שלי)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4175028,00.html

איפה הכסף? 50% שאלה רטורית ו-50% שאלה אמיתית ועניינית..
כולנו יודעים לאן הכסף הולך(למרות שאני בטוחה שזה הרבה יותר מסריח ממה שאנחנו יודעים)וכולנו יודעים לאן הוא לא מגיע..
נמאס שמעמד הביניים שמחזיק את המדינה הזאת לא רואה שום גזר..רק מקל..
נעשה פשוט בלתי אפשרי לחיות במדינה הזאת אם אתה לא עשיר..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 12 ינואר 2012, 22:13

לא הבנתי מה הבעיה עם זה שללפיד יש BMW או כל רכב יוקרתי אחר. אם זה מהכסף שלו ולא של משלם המיסים(כמו כמה פוליטיקאים שעושים טיולים בחו''ל על חשבוננו) שיהיה לו בכיף. מה שכן אני מסכים עם זה שבעייתי קצת להגדיר אותו מעמד הביניים כשהוא מסוגל להרשות לעצמו דברים כאלה. הוא אומנם לא אוליגרך מיליארדר אבל בוודאי לא מרוויח כמו האדם הממוצע. חוץ מזה, אם הוא בוחר בדרך הזו, הקריירה הפוליטית שלו לא תאריך ימים יותר מאשר זו של אבא שלו ז"ל. גם הוא הגיע לכנסת כעיתונאי מוערך עם המצע של נישואים אזרחיים ומלחמה בחרדים ואחרי שזכה למשהו כמו 14-15 מנדטים התרסק ל-3 בבחירות שלאחר מכן. אפשר להזכיר גם מפלגת אווירה כמו הגמלאים שלא הועילה לאף אחד וסתם הכניסה חבורת פנסיונרים שהכיס שלהם כבר מלא ולא באמת אכפת להם מגימלאים עם בעיות אמיתיות לכנסת. אם אין לך אידיאולוגיה ברורה(למרות שכשביבי מדבר על שתי מדינות ושרון עושה התנתקות כנראה שמדובר היום בפיקציה) או קהל בוחרים קבוע(כמו המפלגות החרדיות) אתה לא מחזיק הרבה זמן בפוליטיקה.
שחף

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 ינואר 2012, 22:17

שחף כתב:לא הבנתי מה הבעיה עם זה שללפיד יש BMW או כל רכב יוקרתי אחר. אם זה מהכסף שלו ולא של משלם המיסים(כמו כמה פוליטיקאים שעושים טיולים בחו''ל על חשבוננו) שיהיה לו בכיף. מה שכן אני מסכים עם זה שבעייתי קצת להגדיר אותו מעמד הביניים כשהוא מסוגל להרשות לעצמו דברים כאלה. הוא אומנם לא אוליגרך מיליארדר אבל בוודאי לא מרוויח כמו האדם הממוצע. חוץ מזה, אם הוא בוחר בדרך הזו, הקריירה הפוליטית שלו לא תאריך ימים יותר מאשר זו של אבא שלו ז"ל. גם הוא הגיע לכנסת כעיתונאי מוערך עם המצע של נישואים אזרחיים ומלחמה בחרדים ואחרי שזכה למשהו כמו 14-15 מנדטים התרסק ל-3 בבחירות שלאחר מכן. אפשר להזכיר גם מפלגת אווירה כמו הגמלאים שלא הועילה לאף אחד וסתם הכניסה חבורת פנסיונרים שהכיס שלהם כבר מלא ולא באמת אכפת להם מגימלאים עם בעיות אמיתיות לכנסת. אם אין לך אידיאולוגיה ברורה(למרות שכשביבי מדבר על שתי מדינות ושרון עושה התנתקות כנראה שמדובר היום בפיקציה) או קהל בוחרים קבוע(כמו המפלגות החרדיות) אתה לא מחזיק הרבה זמן בפוליטיקה.

רק בשביל להדגיש כי לא הבנתי אם אתה חושב שיש לי בעיה עם זה שיש ליאיר לפיד כסף או שאתה ''עונה'' למישהו אחר שטוען דברים כאלה..אין לי אישית שום בעיה עם זה..הוא הצליח ולא בא משום מקום ובדיוק בגלל זה לוקחים אותו ברצינות..אין לי דבר וחצי דבר נגד אנשים שהצליחו בחיים ועשו כסף..כל הכבוד להם והלוואי על כל אחד מאיתנו..יש לי בעיה עם הממשלה הנוכחית ועם מגמה שמתגבשת בשנים האחרונות שלחיות בכבוד במעמד הביניים זה על גבול הבלתי אפשרי..
סל קניות שפעם עלה 150 לא יורד היום מ-320..אני יודעת את זה בוודאות..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 12 ינואר 2012, 22:18

Holiday_Armadillo כתב:אני יודעת שמי שלא אוהב את יאיר לפיד בטוח ימצא משהו אנטי להגיד על הטור הזה..אבל אותי הוא שיכנע אפילו יותר(אצלי כרגע זה יאיר ואם לא הוא אז שלי)

כולנו יודעים לאן הכסף הולך(למרות שאני בטוחה שזה הרבה יותר מסריח ממה שאנחנו יודעים)וכולנו יודעים לאן הוא לא מגיע..

אותי הוא ממש לא שיכנע!!
הוא פשוט נראה לי יותר מדי פופוליסט, הוא יגיד לכולם בדיוק מה שהם ירצו לשמוע ופשוט ינסה להתחבב על כולם (טוב, אולי חוץ מהחרדים, בכל זאת, הוא הבן של אבא שלו... :roll: ).
אחד שיפנה למכנה המשותף הנמוך ביותר, מעין ערוץ 2 שכזה.
הוא מדבר עכשיו כאילו הוא יילחם עבור מעמד הביניים, אבל מישהו מסוגל לדמיין אותו נכנס ראש בראש מול הטייקונים למשל??
הוא דווקא היה יכול להתאים בול למפלגה כמו קדימה, היה צריך ללכת לשם ולנסות להילחם על ראשות המפלגה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 ינואר 2012, 22:20

חנו'ש כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אני יודעת שמי שלא אוהב את יאיר לפיד בטוח ימצא משהו אנטי להגיד על הטור הזה..אבל אותי הוא שיכנע אפילו יותר(אצלי כרגע זה יאיר ואם לא הוא אז שלי)

אותי הוא ממש לא שיכנע!!
הוא פשוט נראה לי יותר מדי פופוליסט, הוא יגיד לכולם בדיוק מה שהם ירצו לשמוע ופשוט ינסה להתחבב על כולם (טוב, אולי חוץ מהחרדים, בכל זאת, הוא הבן של אבא שלו... :roll: ).
הוא מדבר עכשיו כאילו הוא יילחם עבור מעמד הביניים, אבל מישהו מסוגל לדמיין אותו נכנס ראש בראש מול הטייקונים למשל??
הוא דווקא היה יכול להתאים בול למפלגה כמו קדימה, היה צריך ללכת לשם ולנסות להילחם על ראשות המפלגה.

חייבים לדמיין אחרת זה אומר שמתפשרים על מה שיש ובמצב כזה עדיף פשוט ללכת לישון ולא להתעורר..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 12 ינואר 2012, 22:24

Holiday_Armadillo כתב:
חנו'ש כתב:

אותי הוא ממש לא שיכנע!!

חייבים לדמיין אחרת זה אומר שמתפשרים על מה שיש ובמצב כזה עדיף פשוט ללכת לישון ולא להתעורר..

לדמיין זה תמיד טוב, אבל אל תשכחי שחלק מהטייקונים הם חברים שלו או לפחות היו מעסיקים שלו בעבר שעדיין קופצים איתו על שולחנות בגנקי....

לעומת זאת אצל שלי למשל לא צריך לדמיין, היא כבר עשתה זאת לא מעט.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 ינואר 2012, 22:26

הוא דווקא מדבר על חלוקת כסף לא הוגנת בממשלה(ישיבות אהמ אהמ)..אני כן בוחרת להאמין(כי אי אפשר לשלול את זה כל עוד זה לא קרה)שאם יצטרכו להגיע למצב ש''פוגעים בטייקונים'' המסכנים שלא יישאר להם כלום לאכול אם יעלו להם מיסים אז יאיר לפיד יהיה מאחורי מהלך כזה..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 12 ינואר 2012, 22:33

תראי כרמל, אני יכולה להבין אותך וגם לי אין מושג עדיין למי אני אצביע בבחירות הבאות מכיוון שהאופציות לא "מושכות" בלשון המעטה.
גם אני למשל נפלתי ב-2 מערכות הבחירות האחרונות בפח של מפלגת קדימה שקיוויתי שתהיה משהו אחר, מפלגת מרכז אמיתית וכמובן התאכזבתי קשות.

אני רק מקווה שלפיד לא יהיה סוג של קדימה מס' 2, אבל כנראה שנצטרך לחכות ולראות.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 ינואר 2012, 22:43

חנו'ש כתב:תראי כרמל, אני יכולה להבין אותך וגם לי אין מושג עדיין למי אני אצביע בבחירות הבאות מכיוון שהאופציות לא "מושכות" בלשון המעטה.
גם אני למשל נפלתי ב-2 מערכות הבחירות האחרונות בפח של מפלגת קדימה שקיוויתי שתהיה משהו אחר, מפלגת מרכז אמיתית וכמובן התאכזבתי קשות.

אני רק מקווה שלפיד לא יהיה סוג של קדימה מס' 2, אבל כנראה שנצטרך לחכות ולראות.

כולי תקווה :good
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 ינואר 2012, 01:16

חנו'ש כתב:

אותי הוא ממש לא שיכנע!!

מסכים ומחזק.
די מדהימה אותי הנהירה העיוורת הזאת אחרי יהיר לפיד. למרות שהבנאדם עוד לא פרסם את מצע הבחירות שלו ודעותיו לא ברורות (ובעברו, הוא זיגזג הרבה מאוד פעמים בין ימין לשמאל), הוא מושך אליו עדת מעריצים (שמא נאמר, עדר למינגים) וכבר עכשיו זוכה לכמות בלתי נתפסת של מנדטים בסקרים.
גם הניצול הציני שלו בתקשורת ככלי תעמולה (תעמולה אותה החל כבר ממזמן) וניצול הפירצה בחוק שתרשה לו לרוץ לראשות הממשלה (ההקפאה המסתורית של חוק הצינון) הם דברים שגרומים לי לסלוד ממנו מאוד.
אישית, אני מאמין ומקווה שמפלגתו של לפיד תתגלה כגרסה נוספת של מפלגת המרכז (או "קומבינת המרכז"); מפלגה שעשתה הרבה באז כאשר היא נוסדה, הגיעה לתוצאות נדירות בסקרים הראשוניים, אך לבסוף, זכתה במספר מנדטים מצומצם וכעבור משהו כמו שנתיים התעדתה מעל פני האדמה (דבר שגם קרה למפלגתו של אביו של לפיד).

כמו כן, אני ממליץ לכולם לקרוא את הפוסט של עתיק בתחילת העמוד. כל מילה בסלע :thumbup
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 13 ינואר 2012, 07:52

אני מעדיף שלפיד יגיע לממשלה עם כמות של מנדטים ואיכשהו ידחוק את הרפש החרדי משם ואת הציבור שלהם שחי על חשבוננו. חבורת בטלנים ש"לומדים" ולא מועילים לאף אחד.
שחף

הודעהעל ידי אבי » 13 ינואר 2012, 12:14

הדעות שיאיר לפיד בדרך כלל מביע הן פופוליזם ריק מתוכן. עוד זכור לי הטור הצבוע והדמגוגי שכתב בתקופת המחאה החברתית בו הוא פנה למוחים בכינוי "אחי העבדים". כן יאיר ספרטקוס לפיד באמת עונה להגדרה של עבד...
כשאני קורא סקרים שבהם כתוב שמפלגה בראשותו זוכה ל-7 מנדטים אני מתחלחל ואז נזכר במשפט הכל כך נכון של צ'רצ'יל על הדמוקרטיה: "הטיעון הכי טוב נגד הדמוקרטיה הוא שיחה בת 5 דקות עם המצביע הממוצע."
סמל אישי של המשתמש
אבי

הקודם

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים