"הפעם אני כבר לא מפחד"

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

"הפעם אני כבר לא מפחד"

הודעהעל ידי misha » 19 ינואר 2012, 17:27

רגע לפני הטופ 16, דיוויד בלאט מדבר על ההבדלים בין הקדנציה הנוכחית לזו הקודמת במכבי ת"א • מסביר את מערכת היחסים שלו עם ההנהלה: "הם מקשיבים לי, אבל הם לא חייבים לקבל את הדעה שלי" • ולא שוכח את העלבון שספג כמאמן נבחרת ישראל: "חבורה של פרחחים ניסו לקבוע מה נכון"

ארבעה חודשים אחרי שהוביל את נבחרת רוסיה למקום השלישי באליפות אירופה, יחזור הערב דיוויד בלאט לז'לגיריס ארינה למשחק מספר 67 שלו, ואנחנו, להזכירכם, רק באמצע העונה.

אם ישחזר בלאט את הצלחתו במכבי מלפני שנה, צפויים לו עוד 47 משחקים עד סוף מאי ובסך הכל 114 משחקים. אם יביא את רוסיה ללונדון הוא צפוי לסגור יותר מ-130 משחקים מאוגוסט 2011 עד אוגוסט 2012. אין דברים כאלה.

וכאשר בלאט לא מעביר משחק או נמצא בטיסה ממשחק ביורוליג למפגש קליל באדריאטית, הוא בעיקר בנוקיה. בין אימון בוקר לאימון ערב עובד על ניתוח קליפ של הקבוצה או בחדר הכושר כדי לשמור על המראה הצעיר שלו. וורקוהוליק אמיתי. בשעתיים שבהן ישבנו לדבר חשבנו שנראה שקיות מתחת לעיניו. נאדה. פרסומת למייק אפ.

דיוויד, מאיפה האנרגיות?

"גם אני מצאתי את עצמי חושב על זה, אז אני נותן את הדוגמה של שמעון מזרחי - הוא עושה את זה 42 שנה. אני נהנה ממה שאני עושה. גם בתקופות קשות אני בא בכיף גדול. זה לא קל, אבל אני עומד בזה. אני לא כמו שארפ ואבי קובלסקי שאיך שהם מתיישבים במטוס הם נרדמים עד הנחיתה".

בעומס כזה, שקלת לתת לגיא גודס לנהל חלק מהמשחקים?

"קודם כל זה לא היה מכובד כלפי גיא. הוא ודריק עוזרים לי מעל ומעבר. הסטייל שלי הוא להיות יותר בשליטה על מה שקורה ואני גם זה שמעביר את האימונים. החלק הכי קשה לי זה הנסיעות, עם כל השאר אין לי בעיות. מה שכן, הקיץ הקרוב יהיה האחרון שלי בנבחרת רוסיה. החלטתי שמספיק עם עבודות הקיץ".

ואם יציעו לך לאמן את נבחרת ישראל?

"זה לא רלוונטי. אריק שיבק עושה עבודה נהדרת".

ובכל זאת, תרצה לחזור למקום שממנו התפטרת בקיץ 2005, כשטענו אז שאתה לא יכול לאמן בלי תעודה?

"זה פצע גדול שלא התרפא, נעלבתי מאוד. חבורה של פרחחים ניסו לקבוע מה נכון או לא נכון. העובדות שהיו בשטח היו מספיק טובות כדי שאהיה ראוי לאמן את הנבחרת. לאלה שהיו אחראים אז לא היה מספיק אומץ להגן על המינוי, היה להם קל להפיל את זה עלי. אני רציתי את זה מאוד, זה היה החלום שלי. פשוט לקחו את החלום שלי. זה הפצע הכי גדול בקריירה".

אני והבוסים

תחילת דצמבר מצאה את בלאט וחלק מחברי ההנהלה בשיאו של מוקד חיכוך. בלאט קבל אחרי הניצחון הדחוק בראשל"צ על העומס הרב שנגרם לקבוצה משלוש המסגרות. שלושה ימים לאחר מכן, ביום המשחק עם אפס אנאדולו, נדהמו במועדון לראות את שי רקנאטי, סגן היו"ר ומבעלי המועדון, משיב בראיון באתר וואלה! לבלאט ולשחקנים על התלונות: "גם אני רוצה לחזור הביתה מהעבודה ב-12 בצהריים. ההנהלה של מכבי הם בני אדם, כמו שאני בן אדם", בוחר בלאט בדיפלומטיות האופיינית לו, "לפעמים גם אני אומר דברים שלא צריך לומר. אני מדבר יותר מדי כי אני חייב. לא מצפה מכל אחד להיות פרפקט כמו שאני לא פרפקט".

התחושה היא שאתה לא מנצל את המעמד שלך מול ההנהלה.

"תגידו אתם, מה לא קיבלתי?"

רצית את דני גוט כעוזר ולא קיבלת. היית הנפגע העיקרי בפעם הקודמת משלוש מסגרות ועדיין הנחיתו עליך את זה.

"היו השינויים במספר הזרים. ההנהלה חשבה שהאדריאטית יכולה לעזור לנו לגייס יותר כספים ולתת יותר למנויים. ההנהלה חשבה שאסטרטגית יכולים לקרות דברים טובים אם זה יקרה. הסברתי להנהלה שצריך לשחק בשתי ליגות, אבל גם אמרתי שאני עובד אצלם ואם זה מה שהם רוצים אני אלך איתם, כפוף לכמה בקשות".

בעונה הבאה תהיו באדריאטית?

"לא בטוח. בשנה הבאה יהיו שתי ליגות".

מה נתנה לכם האדריאטית?

"האדריאטית מצילה אותנו. זו הליגה שבה אני יכול להריץ את כל הקבוצה, בליגה בארץ אני לא יכול לעשות את זה".

אתה מתלונן על מספר הזרים בליגה, אבל במכבי נכוו בעבר עם הצביון הישראלי של הקבוצה והנה אתם מחזיקים שבעה זרים.

"אנחנו הקבוצה הכי ישראלית שיש. תבדקו ותגלו שבליגה אצלנו הישראלים משחקים הכי הרבה ובהפרש גדול. גם בעידן החוק הרוסי".

אני והשחקנים

האדריאטית זה לא הדבר היחיד שנראה כי נכפה על בלאט, אבל הוא ממשיך לדעת מה, לפי דעתו, מקומו במערכת.

לא רצית שחקן אן.בי.אי שיקום וילך באמצע, וגם כאן ההנהלה קבעה.

"דיברתי עם גרג פופוביץ', כשהייתי אורח של סן אנטוניו, ושאלתי אותו בנושא הזה. הוא אמר לי: 'באיזה עסק, ולא משנה מהו, הבעלים יאפשר לעובד בשכר לעשות מה שהוא רוצה? זה לא היה נכון למשל אם אני הייתי מחליט אם הולכים לאדריאטית או לא. יש לי דעה ומקשיבים לי, אבל הם לא חייבים לקבל את הדעה שלי. אתן לך את הדוגמה של ליאור אליהו. בהתחלה לא הייתי בעד, כי באותו זמן החתמנו את אלישי כדיר וזה היה סיפור יקר. ההנהלה חשבה שהיא צריכה ישראלי מוביל לתקופה ארוכה. הם צדקו ואני הרווחתי מזה".

ומקרה הפוך?

"עם ריצ'רד הנדריקס. ההנהלה רצתה לשחרר אותו והצלחתי לשכנע אותה שהוא יישאר".

ומי הביא את סופו?

"אני הבאתי אותו".

אבל רקנאטי טען שההנהלה עשתה זאת.

"אני הבאתי את סופו. היתה לי התלבטות, בהתחלה אמרתי לא, אבל אחר כך כשראיתי את השוק אמרתי שהולכים על זה".

ההצלחה שלך איתו היא בניגוד לכל הציפיות.

"סופו הוא שחקן מיוחד ואישיות מיוחדת. המוטו שאמא שלי ז"ל העבירה לי הוא שאלוהים אוהב את כולם. לכל אחד הוא נותן דברים שונים, לכן צריך לדעת למצוא את הדברים הטובים בכל אחד. הסוד הוא שהוא מקבל אהבה ותמיכה, אבל יש גבולות והוא יודע את זה. אנחנו עושים איתו הרבה עבודה אבל הוא עושה המון. הוא מתאמן היטב, שומר על עצמו מבחינת המשקל ומתייחס מאוד ברצינות. הוא אינטליגנט בצורה שאתם לא מבינים. הוא שחקן שובר שוויון".

מצד שני, בהנהלה ובקרב הקהל לא אוהבים את ההתייחסות שלך לפפאלוקאס.

"אני הבאתי את תיאו. אני רציתי אותו. יש לי את הביטחון והאמונה שמה שאני צריך לעשות אני אעשה. אני לא צריך לתת דין וחשבון כל הזמן. לא התכוונתי לפגוע בכבודו, אבל תהיו אמיתיים ותראו שבתקופה הזו שהוא לא שיחק הלך לנו נהדר. אתם לא איתו כל יום ואני כן. לקח לו זמן להיכנס לקבוצה ולהיכנס לכושר משחק. בתחילת העונה הוא פשוט לא היה בכושר. זה היה קורה לשאראס שהיה פורח רק מינואר. היום הוא טוב".

שאראס יותר מתאים למכבי ממנו. למה לא הבאת אותו?

"זה לא שלא רציתי את שאראס, אבל הוא לא התאים לנו כשחקן פותח. אי אפשר להביא אגדה כמו שאראס לכאן כשחקן מחליף".

הפתעת את כולם באשראי שהענקת ליוגב אוחיון.

"יוגב הבין שכדי להיכנס לרוטציה חייבים לשמור. הוא נכנס ונתן לנו את המימד של הלחץ על הכדור. הוא אתלט ברמה גבוהה, הוא מריץ את הכדור והוא חודר מצוין. היינו זקוקים לזה כי בתחילת העונה היינו איטיים וכבדים בצורה מחרידה".

והקליעה שלו?

"יוגב אף פעם לא יהיה קלעי. הטכניקה שלו לא טובה ויש לו ליקויים שקשה לתקן, אבל עדיין הוא יכול לקלוע וחוץ מזה אנחנו עושים כל מיני דברים שלא יחשבו שצריכים לשמור רק על ארבעה שחקנים".

מאלט הוא תחליף ראוי לפרמאר?

"אני מאוד מרוצה, עשינו מהלך אדיר. להביא באמצע העונה שחקן טוב, מנוסה, אינטליגנטי מאוד שמכיר את היורוליג, זה לא פשוט. הוא אולי לא הכוכב הכי גדול אבל הוא יעזור לנו מאוד".

אני והמשברים

הפתיע לראות השבוע את מכבי ת"א מפרקת את אשקלון כאילו זה השבוע הראשון שלה העונה. זה היה הניצחון ה-15 ברציפות מאז התבוסה במדריד וההפסד בזאגרב שיצרו תחושה של משבר.

"אתם בתקשורת יצרתם את המשבר. היום אני הרבה פחות מודע למה שכותבים. זה התבגרות, זה ניסיון, זה אמונה במה שאני עושה. אני מאמן יותר טוב מאשר בעבר בגלל החוזק הפנימי שלי. היום אני יודע שאני יכול לעלות על כל פרקט בכל מקום ולקבל צ'אנס הוגן", מסביר בלאט מי מבין את הקבוצה הכי טוב.

משבר דצמבר 2011 הזכיר את משבר דצמבר 2002. אז ריחף מעל גם צילו של פיני גרשון. לפני שנה נראה היה שבלאט מאדיר את הצלחתו באמירות נגד הקדנציה האחרונה של גרשון, אבל בלאט בשלו: "זה לא היה קשור לפיני. לא היה באירופה מאמן יצירתי כמו פיני גרשון".

מה השתנה הפעם?

"הפעם הדברים התנהלו אחרת. גם מכבי השתנתה, הם יודעים מה שיש להם בידיים. אני לא מרגיש שיש לי ממה לפחד היום. אז זו היתה עונה שונה. המערכת השתנתה. המועדון הוא אותו מועדון עם המסורת שלו, אבל המקום שונה קצת, יותר שפוי, ואני שמח להיות חלק מזה".

במה אתה שונה מהקדנציה הקודמת במכבי?

"בזה שהפעם אני כבר לא מפחד. רוב המאמנים חיים בסוג של פחד. בקדנציה הקודמת חייתי בפחד, לפחות בחלק מהזמן".

מה הכי חשוב לך כמאמן?

"אני יודע שלא יזכרו אותי כמאמן הכי טוב באירופה, אבל אני רוצה שיזכרו אותי בזכות האתיקה, הגישה, התשוקה לעבודה, בזכות הדרך שלי. זה אני, זה הייעוד שלי. אני במירוץ אחרי עצמי. המטרה שלי היא להוכיח לעצמי, שאני יכול להתגבר למרות הקשיים בדרך. הכי חשוב זה להיות אתה. השחקנים הם כמו הילדים שלך, ומי יודע הכי טוב אם אתה משקר אם לא הילדים שלך?"

אם אתה יוצא לשוק אתה שווה הרבה כסף והצעות יוקרתיות.

"אני לא באתי למכבי בגלל כסף ולא אעזוב את מכבי בגלל כסף. אני תמיד אחיה כאן. אני חזרתי לבית שלי אחרי לא מעט שנים בחוץ. הכסף הוא בכלל לא הפרמטר. בדינמו מוסקבה זה מה שהניע את ההחלטה שלי וזה התברר כטעות. אני רואה את עצמי במכבי לעוד הרבה שנים".

* * *

איש משפחה

הנפגעים העיקריים מהעונה המטורפת של בלאט הם משפחתו הקרובה ובכללם תמיר, בנו של דיוויד, שהוא השחקן המוביל של נערי הפועל לב השרון. "זו ההנאה הכי גדולה שלי. הוא שחקן שחקן. בכל הזדמנות אני הולך לראות אותו. לך ליו-טיוב ותראה שהוא השחקן הכי טוב לגילו שיצא לך לראות. מצד שני, בגלל הגיל הצעיר עוד אי אפשר לדעת איך הוא יתפתח".

מה ההשפעה של אשתך כנרת?

"בלי אשתי לא הייתי יכול לעשות חצי ממה שעשיתי. היא מורידה ממני את הלחץ והנטל שמסביב. יש לנו בית נהדר, ילדים מדהימים, למרות שאני לא נמצא איתם מספיק".

http://www.israelhayom.co.il/site/newsl ... 19.01.2012
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

Re: "הפעם אני כבר לא מפחד"

הודעהעל ידי rc4991 » 19 ינואר 2012, 17:42

אישיות נהדרת ואיש ענק שמגיע לו כבוד של מלכים
שתי נקודות מאוד משמחות שקראתי:

"אני לא באתי למכבי בגלל כסף ולא אעזוב את מכבי בגלל כסף. אני תמיד אחיה כאן. אני חזרתי לבית שלי אחרי לא מעט שנים בחוץ. הכסף הוא בכלל לא הפרמטר. בדינמו מוסקבה זה מה שהניע את ההחלטה שלי וזה התברר כטעות. אני רואה את עצמי במכבי לעוד הרבה שנים".

וזה עוד בלי לדבר על זה שזה מעלה מאוד את הסיכויים שסופו ימשיך פה
נערך לאחרונה על ידי rc4991 בתאריך 19 ינואר 2012, 17:43, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 19 ינואר 2012, 17:42

אלה הדברים שלקחתי מהראיון

''מה שכן, הקיץ הקרוב יהיה האחרון שלי בנבחרת רוסיה. החלטתי שמספיק עם עבודות הקיץ".

''אני לא באתי למכבי בגלל כסף ולא אעזוב את מכבי בגלל כסף.'' ''אני רואה את עצמי במכבי לעוד הרבה שנים".
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 19 ינואר 2012, 17:44

Holiday_Armadillo כתב:אלה הדברים שלקחתי מהראיון

''מה שכן, הקיץ הקרוב יהיה האחרון שלי בנבחרת רוסיה. החלטתי שמספיק עם עבודות הקיץ".

''אני לא באתי למכבי בגלל כסף ולא אעזוב את מכבי בגלל כסף.'' ''אני רואה את עצמי במכבי לעוד הרבה שנים".

מעתיקנית :x
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 19 ינואר 2012, 17:47

rc4991 כתב:

מעתיקנית :x

להגנתי יאמר שכשלחצתי על שליחה זה הראה לי את ההודעה שלך והחלטתי שאחרי העבודה שהשקעתי אני לא מוחקת את זה :laugh2
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 19 ינואר 2012, 17:49

אני פשוט מת עליו!!

ענק :worship
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־33 אורחים