20 מאי 2011, 16:07
טיקי חוזר כתב:ולמה למשהו נראה שבליגה אדריאטית רוצים קבוצה נוספת מישראל ? המנכ"ל שלהם אמר בבירור שהמטרה של התקשרות של מכבי שהעלת רמה , לגייס ספונסרים, יותר עבוד ויקרה . עניין הוא שבאירופה כולה מאוד מחזיקים ממכבי ורוצים להתקרב לרמתינו , לצור פיסגה חדשה כדי שיהיה להן להתתקדם קדימה ולא להוריד את מכבי ברמה לפי שיטת הקופל . אף אחד באירופה לא משתין לכיוון קבוצות ישראליות אחרות גם עם לפני 7 שנים הוא לקחה יול"ב קאפ . מה מאזן של קבוצות ישראליות מול אקס יוגוסלביות בשנים אחרונותלא משהו בכלל .
נ.ב. מתברר שטיסות פנים אירופאיות וסידורי לינה הם גם על חשבון הליגה .. אז מדובר על רווח נטו .
20 מאי 2011, 20:19
21 מאי 2011, 01:50
21 מאי 2011, 05:19
yzafrir כתב:אם יוחלט במנהלת הליגה לעבור ל-4 זרים בלבד שזו גזרה שמכבי לא יכולה לעמוד בא , מכבי צריכים להופיע בהרכב זותר לחלוטין , אפילו לקחת בחשבון הפסד אליפות במקרה כזה.
אם תיהיה אפשרות לעזוב את הקופליג במקרה כזה זה עוד יותר טוב .
21 מאי 2011, 07:36
21 מאי 2011, 07:43
Mta_atic כתב:יותר מזה, גם בסדרות זה אפשרי.
לדעתי הפועל ירושלים לא נופלת מפרטיזן ולובליאנה בכל יום נתון (לא ניקח מקרים חריגים כמו פרטיזן של העונה הקודמת שכמה אחת לדור).
המעבר לליגה אירופית סטייל האדריאטית תגרום לה להחתים שחקנים הרבה יותר גבוהים ומתאימים (סם קלנסי לעמדה 5, WTF?).
לגבי האמירה האחרונה:
הדרך היחידה לצאת ממירוץ העכברים של ליגת המחניים שלנו היא לדרבן קבוצות שיצאו לשחק באירופה.
המאמנים פה הם מהשורה הראשונה, וכדורסל הוא ספורט מאד פופולרי בארץ. אני חושב שמגיע לנו ליגה יותר טובה ממה שיש פה
וחלק מזה יגיע כשקבוצות ישתפרו וישחקו במפעלים אירופאים.
לא ראיתי שמישהו האשים/מאשים את ירושלים/גליל/בנה"ש/חיפה שהם שיחקו במפעלים אירופאים.
21 מאי 2011, 21:30
21 מאי 2011, 21:48
22 מאי 2011, 00:47
Euro_Basket כתב:רק אני לא מבין את ההגיון בכך שמכבי מוחה נגד הפיינל פור בליגת קופל והולכת לשחק בליגה נוספת שמוכרעת בפיינל פור?
וסתם שאלה. על סמך מה נקבע מי תארח את הפיינל פור?
השנה זה התקיים באולם של לובליאנה ולפני כן בזאגרב.
22 מאי 2011, 02:42
22 מאי 2011, 03:37
22 מאי 2011, 21:38
23 מאי 2011, 04:27
בשבועות האחרונות מתעניינים בתקשורת בהצעות שקיבלה מכבי לשחק בעונה הבאה בליגות באירופה. כרגע נראה שמכבי מתלבטת אם לשחק בליגה האדריאטית. העונה שיחקתי בליגה האדריאטית ואני יכול לומר שיש בה דברים חיוביים ושליליים שמכבי צריכה לקחת בחשבון. בצד החיובי, יש את דקות המשחק שיתחלקו בין השחקנים. כשיש הרבה משחקים ברמה גבוהה הרוטציה היא יותר ארוכה וזה אומר ששחקנים, שהיו רגילים להיכנס רק למשחקים בליגה הישראלית, יוכלו לקבל בסיטואציה הזאת יותר דקות משחק. מה שעוד יותר חשוב, שדקות אלו יהיו נגד קבוצות חזקות.
הליגה הזאת מאוד חזקה יש בה שלוש קבוצות יורוליג וארבע קבוצות יורופקאפ. כל משחק, במיוחד משחקי חוץ, הם משחקים מאד קשים. בליגה האדריאטית גם אין הגבלה של זרים, וזה אומר שאם במכבי רוצים להיות מוכנים ליורוליג, אז הנה להם ליגה בלי חוק רוסי.
בצד השלילי, יש את העייפות המצטברת מהטיסות והנסיעות, כי כל משחק חוץ דורש טיסה ולפעמים שתיים. לפעמים אחרי הטיסה יש גם נסיעה באוטובוס של שעה או שעתיים, ואפילו יותר עד היעד. כאשר מכבי תשחק גם ביורוליג יכול להיווצר מצב של שני משחקי חוץ בשבוע ואז זה אומר 4-5 ימים בדרכים. זה מאוד משפיע על הקבוצה כי אין ממש זמן לתרגל דברים באימון. אני מאוד נהניתי לשחק באדריאטית ולנצח קבוצות יורוליג כדוגמת פרטיזן וציבונה, כך שאני חושב שזה יעשה טוב למכבי לנסות שוב ולראות איך היא עומדת באתגר שנקרא ליגה אדריאטית.
http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=b ... 6f&id=2452
23 מאי 2011, 05:56
אבי כתב:בדיוק. במקרה של 4 זרים מכבי צריכה להחזיק קבוצה בליגה רק כדי שיתאפשר לה לשחק ביורוליג ובאדריאטית. מכבי צריכה להתייחס לאותה קבוצה כאל סוג של קבוצת בת שהמטרה היחידה שלה היא רק להשאר בליגה הראשונה. עדיף אפילו לתת למאמן אחר במקום בלאט-גודס-אבן לאמן את אותה קבוצה.
23 מאי 2011, 06:17
23 מאי 2011, 07:55
23 מאי 2011, 08:34
Mta_atic כתב:ONE: מכבי תקבל 2 מיל' יורו לעונה על הכניסה לאדריאטית
כמו"כ, בכתבה מפורט שבכל שנה תהיה למכבי אפשרות להשתחרר מהחוזה.
העובדה שאפשר להשתחרר מהחוזה בסוף כל עונה מרגיעה, ובסה"כ מהצד הכלכלי מדובר במהלך רווחי מאד שיכניס 6 מיליון יורו בשלוש השנים הבאות.
http://www.one.co.il/Article/180193.html
23 מאי 2011, 08:39
felix_r כתב:Mta_atic כתב:ONE: מכבי תקבל 2 מיל' יורו לעונה על הכניסה לאדריאטית
כמו"כ, בכתבה מפורט שבכל שנה תהיה למכבי אפשרות להשתחרר מהחוזה.
העובדה שאפשר להשתחרר מהחוזה בסוף כל עונה מרגיעה, ובסה"כ מהצד הכלכלי מדובר במהלך רווחי מאד שיכניס 6 מיליון יורו בשלוש השנים הבאות.
http://www.one.co.il/Article/180193.html
ההכנסות תהינה הרבה יותר גבוהות.
2 מיליון יורו (3 ציליון דולר) לעונה זה רק מה שהליגה האדריאטית תשלם למכבי.
חוץ מזה, יש עוד 13 משחקי בית בעונה (מחיר המנוי יעלה בכ 7%), יעלה גם מחיר הפרסום באולם.
אני מאמין שסך הכל מכבי תרוויח מהעניין לפחות 5 מיליון דולר
23 מאי 2011, 11:50
23 מאי 2011, 11:56