09 ינואר 2017, 10:37
שועל כתב:לא רואה שום משמעות לזה שזה מתכלה. אגל בסדר, נחיה ונראה. אני חושב שזה חרג מפרופורציות של מתנה ושהמערכת המשפטית לא תיתן לזה גושפנקה.
09 ינואר 2017, 10:40
roy1000 כתב:שועל כתב:לא רואה שום משמעות לזה שזה מתכלה. אגל בסדר, נחיה ונראה. אני חושב שזה חרג מפרופורציות של מתנה ושהמערכת המשפטית לא תיתן לזה גושפנקה.
ברור שיש לזה משמעות. ברכע שזה לשימוש עצמי אז מדובר במשהו נהנתני ולא במשהו שאוגר ערך. יש הבדל מאוד גדול אם הבן של ביבי מקבל אירוח בחו"ל או שביבי בעצמו מקבל מעטפות דולרים (או סיגרים). הראשון זה משהו לא ראוי, והשני זה פלילי בצורה ברורה.
אני לא מסכים איתך כאן. לדעתי אין שום סיכוי בעולם שידיחו ראש ממשלה על קבלת סיגרים.
09 ינואר 2017, 10:49
שועל כתב:אין לזה שום משמעות בהיבט המשפטי או ההגיוני. אין שום סיבה שסיגרים או שמפניות יקרות יהיו פחות חמורות בגלל שהם מתכלות, בסופו של דבר מדובר בטובת הנאה.
09 ינואר 2017, 10:53
roy1000 כתב:שועל כתב:אין לזה שום משמעות בהיבט המשפטי או ההגיוני. אין שום סיבה שסיגרים או שמפניות יקרות יהיו פחות חמורות בגלל שהם מתכלות, בסופו של דבר מדובר בטובת הנאה.
ברור שיש הבדל. יש הבדל עצום אם אני מארח אותך בבית שלי בכל יום ונותן לך ארוחה יקרה וסיגרים ושמפניה או שאני נותן לך מעטפות דולרים. השאלה פה היא לא כלכלית. זה עניין של מראית עין. לא יהיה כתב אישום על סיגרים ושמפניה. את זה אנ מבטיח לך.
09 ינואר 2017, 11:53
שועל כתב:אין פה עניין של מראית עין, מראית עין זה זה עניין ציבורי ופחות משפטי. יש פה עניין של ראש ממשלה שמקבל טובות הנאה שסביר להניח שזה ניתן לו בגלל כוחו ומעמדו על מנת להכשיר אותו לצורך כל שהוא, וגם אם לא ניתן להוכיח שהוא פעל למען זה אסור לו להכניס את עצמו למצב הזה. ברגע שמתנה יוצאת מפרופורציות של מתנה חברית אין לזה שום הצדקה.
תהיה פחות נחרץ.
09 ינואר 2017, 12:01
09 ינואר 2017, 12:06
jol9 כתב:אני חייב להגיד שאם נמשיך לשפוט את כולם בנורמות של בגין ובן גוריון, אז לעולם לא נמצא מנהיג ראוי.
אני לוקח את זה למקום אחר - האנשים האלה עובדים בעבודה הכי מלחיצה וקשה אולי בעולם. לא קרה שום דבר אם הם מוצאים דרכים להפיג את הלחץ ולהשתחרר.
כל עוד אין בזה שום דבר פלילי, אין לי בעיה עם זה.
לא עם גלידות, לא עם סיגרים, לא עם נרות ולא עם ויסקי.
עד עכשיו לא ראיתי שהדברים האלה השפיעו על שיקול הדעת או קבלת ההחלטות שלו. אם כבר אז להיפך. הוא נהיה הרבה יותר שקול וחזק עם השנים.
09 ינואר 2017, 12:07
jol9 כתב:אני חייב להגיד שאם נמשיך לשפוט את כולם בנורמות של בגין ובן גוריון, אז לעולם לא נמצא מנהיג ראוי.
אני לוקח את זה למקום אחר - האנשים האלה עובדים בעבודה הכי מלחיצה וקשה אולי בעולם. לא קרה שום דבר אם הם מוצאים דרכים להפיג את הלחץ ולהשתחרר.
עד עכשיו לא ראיתי שהדברים האלה השפיעו על שיקול הדעת או קבלת ההחלטות שלו. אם כבר אז להיפך. הוא נהיה הרבה יותר שקול וחזק עם השנים.
09 ינואר 2017, 12:08
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני חייב להגיד שאם נמשיך לשפוט את כולם בנורמות של בגין ובן גוריון, אז לעולם לא נמצא מנהיג ראוי.
בוא לא ניתמם. ברור שיש בעיה עם ראש ממשלה שכל כך שונא להוציא כסף שהוא לא משלם במסעדות בטענה ש"אין לו כרטיס אשראי" ושהוא משנורר לו למשפחתו כל הטבה אפשרית, בין אם זה סיגרים, שמפניות, או אירוחים בחו"ל. אני חושב שכולנו (כולל אתה) היו מעדיפים ראש ממשלה שקצת פחות מתעסק באיך להתחמק מלשלם.
השאלה היא אם הדברים האלו מספיקים בשביל להדיח ראש ממשלה מכהן בניגוד לרצון העם. התשובה שלי היא חד-משמעית לא. הנהנתנות של ביבי לא מספיקה בשביל להדיח ראש ממשלה. צריך יותר מזה.
09 ינואר 2017, 12:10
roy1000 כתב:שועל כתב:אין פה עניין של מראית עין, מראית עין זה זה עניין ציבורי ופחות משפטי. יש פה עניין של ראש ממשלה שמקבל טובות הנאה שסביר להניח שזה ניתן לו בגלל כוחו ומעמדו על מנת להכשיר אותו לצורך כל שהוא, וגם אם לא ניתן להוכיח שהוא פעל למען זה אסור לו להכניס את עצמו למצב הזה. ברגע שמתנה יוצאת מפרופורציות של מתנה חברית אין לזה שום הצדקה.
תהיה פחות נחרץ.
כשאני בספק לגבי משהו אזה אני לא נחרץ. אין לי צל של ספק שלא ידיחו ראש ממשלה בגלל שהאו קיבל סיגרים ושמפניה (או אפילו אירוחים בחו"ל לבן שלו ולאישתו). אתה לא צריך לשכנע אותי שמדובר באדם נהנתן ולא ראוי. השאלה פה היא אם יוגש כתב אישום על דבר כזה ולדעתי אין סיכוי.
אתה חושב אחרת. נחיה ונראה.
09 ינואר 2017, 12:16
שועל כתב:אתה מיתמם. לא מדובר כאן על מקרה שגרתי של קבלת סיגרים ושמפניות כמתנה מחבר באופן חד פעמי. מדובר כאן על משלוחים על בסיס קבוע בסכומים של מאות אלפי שקלים. זה נורמה שאי אפשר לקבל אותה משפטית.
אני לא רואה אותו יוצא מזה.
09 ינואר 2017, 12:18
09 ינואר 2017, 12:19
roy1000 כתב:שועל כתב:אתה מיתמם. לא מדובר כאן על מקרה שגרתי של קבלת סיגרים ושמפניות כמתנה מחבר באופן חד פעמי. מדובר כאן על משלוחים על בסיס קבוע בסכומים של מאות אלפי שקלים. זה נורמה שאי אפשר לקבל אותה משפטית.
אני לא רואה אותו יוצא מזה.
אני בטח שלא מיתמם. נראה לי שמיצינו. אנחנו לא מסכימים. הלוואי ואתה צודק.
09 ינואר 2017, 12:25
LIAV10 כתב:לא נכנסתי לתוך זה, מי מסכם לי בקצרה?
מי הביא לו את הסיגרים ומה קיבל בתמורה?
למה ביבי החליט להקליט את השיחה עם נוני מוזס?
09 ינואר 2017, 12:27
09 ינואר 2017, 12:30
09 ינואר 2017, 13:38
09 ינואר 2017, 14:59
felix_r כתב:זה לא בדיוק בארץ, אבל בקלות יכול להפוך לכזה אם לנשיא א-סיסי ימאס להלחם במחבלים בסיני
http://news.walla.co.il/item/3029925
09 ינואר 2017, 15:50
09 ינואר 2017, 15:51
Holiday_Armadillo כתב:ג'יזס, אצלנו פשוט היו זורקים טמפון על הלוח או משהו