ליאור אליהו ומלכודת הדבש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליאור אליהו ומלכודת הדבש

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 14:39

אני לא רואה סיבה להחליף את ליאור, וזה גם בחיים לא יקרה
גם מי שלא סובל אותו, אני לא מבין את הרצון להחליף אותו. הרי אם הוא כזה גרוע כמו שאתם חושבים, מאצ'בן חוזר, וליאור ירד לספסל, כי הוא הרי שחקן גרוע... גם כשחקן ספסל הוא לא טוב?
לדבר על פרילנד או באניץ' זה בדיחה. עזבו את זה שזה יותר מדי זרים, הם גם שחקנים סופר יקרים, שיחסלו למכבי את התקציב, עם כל הכבוד, הם שחקנים שליאור לא נופל מהם בכלל. חוץ מזה, גם שניהם ממש לא מציאה מבחינה הגנתית. מספרי 4 באירופה שבאמת עולים על ליאור, הם טלטוביץ', לורבק, וחריאפה. חוץ מהם, אני ממש לא רואה שחקנים שעולים עליו, לפחות לא משמעותית
ג'יימס גיסט שחקן הגנה טוב, אבל התקפית נופל בהרבה מליאור, ושוב, עוד זר, ושחקן יקר
בכל מקרה, שנה הבאה לדעתי הציוותים בעיקר צריכים ליהיות מאצ'בן-סופו, וליאור-הנדריקס. אלא ציוותים שיכולים לעבוד טוב, ולמכבי לא יהיה שום חור ב2 צידי המגרש
asafb96

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 פברואר 2012, 14:44

לא יודע שחף, כל השחקנים שנקבת בשם שלהם הם גם כן לא שומרים גדולים. גיסט עושה עוואנטות של סטופר אבל בתכלס הוא שומר אישי בינוני ומטה.
בכל מקרה- אני לא חושב שיש בכלל מקום לדיון על העמדה מספר ארבע. מילאן מצ'באן חתום כאן לעוד 4 שנים וכך גם ליאור. הציוות הזה הוא צמד העתיד בפאוור-פורוורד של מכבי.

אני די מסכים עם השורה התחתונה של אסף- סופו ומצ'באן מתאימים מאוד לשחק יחד וכך גם אליהו והנדריקס. לקו הקדמי הזה יש כשרון התקפי לא מבוטל שבהחלט מכפר על הרכות ההגנתית משהו שהוא מציג.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 11 פברואר 2012, 14:50

ליאור אליהו הוא שחקן התקפי שיודע לעשות כמה פעולות טוב. אבל הוא גם שחקן מאד מוגבל התקפית מאחר ואין לו קליעה מבחוץ. משחק ההגנה שלו רע והריבאונד בינוני.
אני בכלל חושב שהוא הונחת על דיוויד בלאט בשנה שעברה ע"י ההנהלה כחלק ממסע "השבת הזהות הישראלית". דיוויד בלאט תמיד משחק בעמדה 4 עם אמריקאים אתלטים,חוסמים 2.06- 2.05 עם משחק הגנה טוב בקבוצות שהוא היה שותף בבניה שלהן (קומג'יס, גורי, באסטון). שחקנים כמו אליהו בכלל לא מתאימים לקונספציה שלו.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 14:53

אבי כתב:ליאור אליהו הוא שחקן התקפי שיודע לעשות כמה פעולות טוב. אבל הוא גם שחקן מאד מוגבל התקפית מאחר ואין לו קליעה מבחוץ. משחק ההגנה שלו רע והריבאונד בינוני.
אני בכלל חושב שהוא הונחת על דיוויד בלאט בשנה שעברה ע"י ההנהלה כחלק ממסע "השבת הזהות הישראלית". דיוויד בלאט תמיד משחק בעמדה 4 עם אמריקאים אתלטים,חוסמים 2.06- 2.05 עם משחק הגנה טוב בקבוצות שהוא היה שותף בבניה שלהן (קומג'יס, גורי, באסטון). שחקנים כמו אליהו בכלל לא מתאימים לקונספציה שלו.

אליהו בא יותר על חשבון כדיר
חוץ מזה, אם הוא לא אוהב את ליאור, (שגם אם הונחת עליו, מדובר בשחקן ברמה, ואני בטוח שהוא אהב את ההחתמה הזאת), יש לו את ג'יימס והנדריקס. שניהם הם די מה שתיארת, אמריקאים חוסמים. אם הוא אוהב את הסגנון הזה, הוא היה מציב אותם ב4 בעיקר, ולא משחק עם בלו בעמדה הזאת רוב הזמן, שהוא רחוק מליהיות שחקן הגנה, חוסם, או ריבאונדר
asafb96

הודעהעל ידי שחף » 11 פברואר 2012, 14:59

ג'יימס רך להחריד והנדריקס מבלה רוב הזמן בעמדה 5. גיסט הוא דוגמא לשחקן שיכול לתת יותר בקבוצה כמו מכבי ולתת חיפוי הגנתי לסופו. אגב, גם ליאור יקר להחריד ועולה למכבי כמו שפרילנד עולה למאלאגה. הזכרתי פה גם את לורנס רוברטס שהיה מצויין בפרטיזן, ואפשר להעלות גם את השמות של פופס מנסה בונסו, למרות שהוא יותר מתאים ליד גבוה טכני שיש לו גם יד מבחוץ, וג'רמייה מאסי שפיני רצה בזמנו למכבי במקום לאסמה.
שחף

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 15:08

שחף כתב:ג'יימס רך להחריד והנדריקס מבלה רוב הזמן בעמדה 5. גיסט הוא דוגמא לשחקן שיכול לתת יותר בקבוצה כמו מכבי ולתת חיפוי הגנתי לסופו. אגב, גם ליאור יקר להחריד ועולה למכבי כמו שפרילנד עולה למאלאגה. הזכרתי פה גם את לורנס רוברטס שהיה מצויין בפרטיזן, ואפשר להעלות גם את השם של פופס מנסה בונסו, למרות שהוא יותר מתאים ליד גבוה טכני שיש לו גם יד מבחוץ.

ג'יימס רך בשביל העמדה 5. ב4 הוא יכול להסתדר בכיף ביורוליג. הוא לא פחות פיזי מגיסט
אליהו עולה כמו פרילנד? ממש ממש לא. פרילנד מרוויח מיליון יורו לעונה. ליאור הרבה פחות. חוץ מזה, בשביל לשחרר אותו מכבי תגמור לעצמה את התקציב
גיסט שחקן פחות טוב מליאור. מנסה בונס? לורנס רוברטס? אתה רציני? בוא נחזיר את לאזמה וזהו. נפתח נגרייה. איפה הם ואיפה ליאור.
אליהו עולה על כולם. הוא והנדריקס זה שילוב מצוין, שעובד טוב ב2 צידי המגרש.
לא צריך להחליף את ליאור, וזה גם לא יקרה. בטח שלא בשביל השמות המצחיקים האלה. יחזור מאצ'בן, ויסגור את העמדה הזאת עם ליאור יופי. לא צריך יותר
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 11 פברואר 2012, 15:09, נערך פעם אחת בסך הכל.
asafb96

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 פברואר 2012, 15:09

שחף כתב:ג'יימס רך להחריד והנדריקס מבלה רוב הזמן בעמדה 5. גיסט הוא דוגמא לשחקן שיכול לתת יותר בקבוצה כמו מכבי ולתת חיפוי הגנתי לסופו. אגב, גם ליאור יקר להחריד ועולה למכבי כמו שפרילנד עולה למאלאגה. הזכרתי פה גם את לורנס רוברטס שהיה מצויין בפרטיזן, ואפשר להעלות גם את השמות של פופס מנסה בונסו, למרות שהוא יותר מתאים ליד גבוה טכני שיש לו גם יד מבחוץ, וג'רמייה מאסי שפיני רצה בזמנו למכבי במקום לאסמה.

אני קצת מתקשה להבין, מה מהות הדיון פה?
ליאור אליהו חתום במכבי וישאר במכבי. בשנה הבאה יצטרף לך עוד פאוור פורוורד שהיה אחד ממצטייני היורוליג העונה- מילאן מצ'באן.
יותר מזה לא יהיה לך, מה הטעם בזריקה של שמות שלא היו רלוונטיים ב2008 ולא יהיו רלוונטיים גם עכשיו?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 11 פברואר 2012, 15:11

סתם ניסיון להראות שאליהו לא מהשחקנים המובילים בעמדה שלו, לא ביורוליג ולא בכלל באירופה, ושאולי עדיף יהיה לשני הצדדים אם ליאור יגיע ל-NBA ומכבי תמצא זר במקומו.
שחף

הודעהעל ידי קובי » 11 פברואר 2012, 15:43

שחף כתב:סתם ניסיון להראות שאליהו לא מהשחקנים המובילים בעמדה שלו, לא ביורוליג ולא בכלל באירופה, ושאולי עדיף יהיה לשני הצדדים אם ליאור יגיע ל-NBA ומכבי תמצא זר במקומו.

ליאור לא מתאים ל-NBA. ב-NBA הוא לחלוטין נופל בין עמדות 3 ו-4: מעמדה 3 הוא ייתקשה ליצור, מכיוון שהקליעה שלו מבחוץ לא קיימת, הוא לא זריז מספיק ובעל שליטה טובה מספיק בכדור, ע"מ לעבור שחקני NBA סמול ב-1 על 1. בהגנה הוא יתקשה לשמור על שחקנים בעמדה הזו, בעיקר בשל 'מחסור בזריזות'.

בעמדה 4 אין לו מספיק סייז ופיזיות, כדי לשמור על פאוור פורוורדים ב-NBA. אם הוא מתקשה לעשות זאת באירופה, קל וחומר בליגה הטובה בעולם. מבחינה התקפית, אני חושב שיהיה לו קשה הרבה יותר ליצור, מאחר והיכולת האתלטיות של שחקנים גבוהים ב-NBA הינה גבוהה בהרבה ממה שיש לגבוהים האירופאיים להציג, מה שיקשה על ליאור עוד יותר לייצר נקודות.

זאת ועוד - ליאור, בניגוד לכספי, לא ידוע כמשקיען גדול ולמרות שנראה שהאפסייד שלו הוא גדול, על פני השטח, ליאור לא שיפר את הנקודות החלשות, בדגש על הקליעה מחצי מרחק ואילך וגם לא מראה סימנים שהוא יעשה זאת.
לא אשכח איך שאלו אותו בהפרש של 3-4 שנים בחמישיות, אודות הקליעה ותמיד הוא ענה כתשובה ש"אין לו זמן", שהיא תשובה הזוייה ולא לעניין בעיניי. מנגד, עודד קטש העיד עליו שבאימונים הוא קולע נהדר מחצי מרחק וגם מבחוץ.
ליאור אליהו, בעניין הזה, נח על זרי הדפנה של הכשרון הגדול שטמון בו. כשרון שנתן לו חוזה עתק מקבוצת טופ יורוליג ספרדית, שהפך אותו לאחד הפאוור פורוורדים הטובים והמובילים באירופה, נכון ללפני שנתיים וחצי (26 דק' - 14 נקודות - 6.5 ריב' - 2.5 אס') ושהבטיח לו חוזה ארוך טווח והיקר ביותר של כדורסלן ישראלי מעולם במכבי ת"א.

NBA ? בהחלט ייתכן שאיזה סקאוט יתלהב וילחץ להביא אותו ל-NBA. הצלחה שם ? אני מתקשה להאמין. האם ליאור רוצה בזה ? כלל לא בטוח. ליאור, אדם שמאוד ארצי, מאוד מחובר למשפחתו והיה מוכן לוותר על סכומי כסף אדירים, כדי לחזור לחיק משפחתו וחבריו. כלל לא בטוח אם הרפתקה מעבר לים מתאימה לו מבחינה אישית.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 פברואר 2012, 15:52

למכבי טוב עם ליאור ולליאור טוב עם מכבי, אין סיבה שהקשר יתנתק. בשנה הבאה, עם החזרה של מצ'באן לתפקיד משמעותי יותר, יצטרכו לעשות חושבים לגבי התפקיד של ליאור במכבי- וכאן צריכות לבוא השאלות, לפחות לטעמי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 11 פברואר 2012, 15:58

אני הייתי מעדיף את הלפרין על החוזה של אליהו. לא כי אני מת עליו, אלא כי שני שחקנים איכותיים ומתאימים יכולים לחפות על המינוסים שלו בתור שחקן חמישייה(כמו שהיה עם בורשטיין, שאראס, מקדונלד ופארקר). ליד אליהו צריך סנטר עם הגנה ומשחק פוסט ברמה מאוד גבוהה כמו ספליטר. אין הרבה סנטרים כאלה אם בכלל והם כנראה יהיו יקרים מידי למכבי. החלופה השנייה זה סמול פורוורד סותם חורים ברמה של קירלינקו. גם זה כנראה לא יהיה במכבי.
שחף

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 פברואר 2012, 16:52

וליד ספליטר צריך 4 שקולע מבחוץ כדי שירווח לו את המשחק, וליד קירילנקו צריך 2 שקולע היטב מבחוץ ומסוגל ליצור באחד-על-אחד וליד ביצה שמאל, בדרך כלל צריך את ביצה ימין.
אני לא אוהב את הדיון הזה- מיותר לגמרי מבחינתי- קיפלתי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי קובי » 11 פברואר 2012, 17:06

החציל האצטקי כתב:וליד ספליטר צריך 4 שקולע מבחוץ כדי שירווח לו את המשחק, וליד קירילנקו צריך 2 שקולע היטב מבחוץ ומסוגל ליצור באחד-על-אחד וליד ביצה שמאל, בדרך כלל צריך את ביצה ימין.
אני לא אוהב את הדיון הזה- מיותר לגמרי מבחינתי- קיפלתי.

:laugh1 :laugh1 :laugh1 :laugh1 :laugh1

ענק ! :happy2 מזמן לא היו כאן בדיחות אשכים, טוסיקים וכיו"ב...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 פברואר 2012, 18:18

שחף, הסקאוטינג שאתה עושה כאן לעמדה 4 הוא מאוד נחמד לתיאוריה.
אבל אתה קצת מפספס עובדה מאוד פשוטה:
למכבי יש חוזה (לפחות לעונה הבאה) עם 3 מספרי 4 איכותיים שלהיפטר מהחוזה של כל אחד מהם זה לא דבר כזה פשוט!!
אז למה לטרוח בכל החיפושים הללו אחרי ה"פורוורד המושלם"??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2012, 18:51

שחף כתב:סתם ניסיון להראות שאליהו לא מהשחקנים המובילים בעמדה שלו, לא ביורוליג ולא בכלל באירופה, ושאולי עדיף יהיה לשני הצדדים אם ליאור יגיע ל-NBA ומכבי תמצא זר במקומו.

שחף, הנסיון הזה שלך הוא פתאטי (ואתה יודע שאני מחזיק ממך).
מספיק לעבור על רשימת השמות שהבאת, בשביל שמישה יסגור את השרשור הזה מחמת התעללות בעיניים.
מנסה בונסו?? רוברטס??

mein Gott, was zum Teufel ist los mit dir??

:bigsmile2
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 11 פברואר 2012, 18:54

התעללות בעיניים זה לראות את דווין סמית' זורק שלשות או את ליאור שומר על מירוטיץ' ולורבק.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2012, 19:05

שחף כתב:התעללות בעיניים זה לראות את דווין סמית' זורק שלשות או את ליאור שומר על מירוטיץ' ולורבק.

לורבק ומירוטיץ' קלעו אולי 10 נק' ביחד על ליאור... את שאר ה-30 הם קלעו על בלו.

ומה שאמרת על סמית'... זה בדיוק מה שיהיה לך, כשתביא איזה גולם כמו מנסה בונסו, או כל PF שנמצא ברמת התקציב של מכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 19:12

מירוטיץ' ולורבק לא עשו כמעט כלום על ליאור
מי שהם כן עשו להם קרקס, זה בלו והנדריקס.
בכל מקרה, ת'רד מיותר שהופך ליהיות הזוי. השמות שהבאת הם לא ריאליים/נגרים
asafb96

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 פברואר 2012, 19:20

השאלה היא לא על מי הם קלעו יותר, אלא על מי קלעו יותר פר דקה ומי עשה הגנה קבוצתית פחות טובה..
התשובה היא ליאור..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי asafb96 » 11 פברואר 2012, 19:33

LIAV10 כתב:השאלה היא לא על מי הם קלעו יותר, אלא על מי קלעו יותר פר דקה ומי עשה הגנה קבוצתית פחות טובה..
התשובה היא ליאור..

ממש לא נכון.
ליאור לא עשה הגנה מי יודע מה, אבל בלו היה חור לא פחות גדול ממנו. לא יעזור כמה ינסו לשנות את זה, ליאור לא שחקן הגנה פחות טוב מבלו. בלו מנסה ורוצה אולי יותר, ומראה נחישות, אבל מה לעשות שזה לא זה.
מירוטיץ' ולורבק לא עשו כמעט כלום על ליאור, וזאת עובדה. מנגד, הם עשו קרקס לבלו, וגם להנדריקס קצת (לורבק..). זה מתחבר גם לשנה שעברה, שטלטוביץ' חגג בעיקר על בלו, וגם קלע לפני שנה או שנתיים את שיא הקריירה שלו מולו, פה בהיכל, כולל 8 שלשות על הראש. וכמובן מוריס שגם חגג על בלו. משום מה, כולם מתעלמים מזה, אבל כל סל, גם אם פוקס, שליאור מקבל על הראש, יש יוצאים בהצהרות
asafb96

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־50 אורחים