ב. מיכאל VS. יאיר לפיד

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

ב. מיכאל VS. יאיר לפיד

הודעהעל ידי אבי » 18 פברואר 2012, 11:40

ב. מיכאל במתקפה נפלאה על דר' יהיר לפיד.
מ-ע-ו-ל-ה.

:worship

סמל אישי של המשתמש
אבי

Re: ב. מיכאל VS. יאיר לפיד

הודעהעל ידי yiffy » 18 פברואר 2012, 12:00

ענק! :) :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 18 פברואר 2012, 12:28

:)
אתה מבין עד כמה לפיד יומרני?
אפילו בגרות אין לו אבל הוא ישר קופץ לדוקטורט. ועוד הלייצנים בבר אילן מתרצים את זה ב"הישגים ספרותיים ועיתונאיים". כנראה שהם רוצים סלבים בקמפוס בכל מחיר...
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 18 פברואר 2012, 12:35

אצל לפיד:
forefathers= ארבעה אבות.

פשוט לא יאומן...
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 פברואר 2012, 12:35

בדיוק רציתי להעלות לכאן את הוידאו הזה, שאפו אבי!
מעניין מה עדר הלמיניגים שהולך אחרי לפיד חושב עליו כעת.
בכל אופן, אני די מצטער שלא יצא לי לקורא את הטורים של לפיד, היה יכול להיות מאוד משעשע.
מצד שני, הבורות היא ברכה!
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 18 פברואר 2012, 12:57

אבי כתב::)
אתה מבין עד כמה לפיד יומרני?
אפילו בגרות אין לו אבל הוא ישר קופץ לדוקטורט. ועוד הלייצנים בבר אילן מתרצים את זה ב"הישגים ספרותיים ועיתונאיים". כנראה שהם רוצים סלבים בקמפוס בכל מחיר...

הם כנראה התכוונו בבר אילן לשיר האלמותי "גרה בשנקין" לו כתב לפיד את המילים. צר לי, אבל אם זה שווה תואר ד"ר, יוסי גיספן צריך להיות פרופסור ורב אומן בשח-מט.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 18 פברואר 2012, 13:10

הדר' מכה פעם נוספת.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2012, 16:45

האמת ש 90% מהעתונאים בטוחים שהם מומחים בכל תחום בעולם, ככה שזה ממש לא מפתיע אותי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 פברואר 2012, 18:47

שלא יובן לא נכון, אני ממש לא מאוהדי לפיד ויש לי בעיה קשה עם הפופוליסטיות הרדודה שלו.
אבל להגנתו ייאמר שהוא אף פעם לא הסתיר את העובדה שיש לו ליקויי למידה וכנראה סוג של דיסלקציה.
מה שמסביר את שגיאות הכתיב באין נוכחות של מגיהים ואת העובדה שאין לו בגרות כי בתקופה שבה הוא סיים תיכון לא ממש ידעו איך מתמודדים עם תלמידים בעלי ליקויי למידה ופשוט ראו בהם אדיוטים שלא יגיעו לשום דבר.
וייאמר לזכותו של לפיד שהוא בהחלט הצליח לפרוץ את הסטיגמה שכן להצליח בחיים למרות ליקוייו.

לעומת זאת כשהוא אומר בנאומו שאחד השינויים שיש לעשות בשיטת המשטר הוא שראש הממשלה לא יהיה בהכרח ראש המפלגה הגדולה ביותר, פה כבר אין לי איך להגן עליו, כי זה קצת קשה לנסות ליישם שינוי שכבר קיים כיום..... (או שמישהו צריך תזכורת לכך שבבחירות האחרונות קדימה קיבלה מנדט אחד יותר מהליכוד ועדיין כולנו יודעים מי ראש הממשלה.... :unsure ).
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 פברואר 2012, 18:57

חנו'ש כתב:שלא יובן לא נכון, אני ממש לא מאוהדי לפיד ויש לי בעיה קשה עם הפופוליסטיות הרדודה שלו.
אבל להגנתו ייאמר שהוא אף פעם לא הסתיר את העובדה שיש לו ליקויי למידה וכנראה סוג של דיסלקציה.
מה שמסביר את שגיאות הכתיב באין נוכחות של מגיהים ואת העובדה שאין לו בגרות כי בתקופה שבה הוא סיים תיכון לא ממש ידעו איך מתמודדים עם תלמידים בעלי ליקויי למידה ופשוט ראו בהם אדיוטים שלא יגיעו לשום דבר.
וייאמר לזכותו של לפיד שהוא בהחלט הצליח לפרוץ את הסטיגמה שכן להצליח בחיים למרות ליקוייו.

לעומת זאת כשהוא אומר בנאומו שאחד השינויים שיש לעשות בשיטת המשטר הוא שראש הממשלה לא יהיה בהכרח ראש המפלגה הגדולה ביותר, פה כבר אין לי איך להגן עליו, כי זה קצת קשה לנסות ליישם שינוי שכבר קיים כיום..... (או שמישהו צריך תזכורת לכך שבבחירות האחרונות קדימה קיבלה מנדט אחד יותר מהליכוד ועדיין כולנו יודעים מי ראש הממשלה.... :unsure ).

לפי מה שהבנתי הוא אומר בדיוק את ההפך. הוא מציע שראש המפלגה הגדולה יהיה גם אוטומטית ראש הממשלה.
הבעיה שלי עם לפיד, היא לא הדיסלקציה, או שגיאות הכתיב, אלא עיוותי המידע והטעויות המביכות שרואים בסרטון. הרי אם כל אחד אחר היה מתרגם forefathers ל4 האבות, כבר היו עושים נגדו הפגנה בכנסת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אבי » 18 פברואר 2012, 19:01

יאיר לפיד הצליח בחיים בגלל שהוא "הבן של". הוא התחיל לכתוב במעריב העיתון שבו אבא שלו היה עורך. אחרי זה הנחה תוכנית אירוח בערוץ 1 שם אבא שלו היה מנכ"ל רשות השידור...
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 פברואר 2012, 19:36

MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:שלא יובן לא נכון, אני ממש לא מאוהדי לפיד ויש לי בעיה קשה עם הפופוליסטיות הרדודה שלו.

לפי מה שהבנתי הוא אומר בדיוק את ההפך. הוא מציע שראש המפלגה הגדולה יהיה גם אוטומטית ראש הממשלה.
הבעיה שלי עם לפיד, היא לא הדיסלקציה, או שגיאות הכתיב, אלא עיוותי המידע והטעויות המביכות שרואים בסרטון. הרי אם כל אחד אחר היה מתרגם forefathers ל4 האבות, כבר היו עושים נגדו הפגנה בכנסת.

לא ממש שמעתי את הנאום שלו, רק קראתי את הציטוט מYNET:
עיקרי רעיונותיו הם שראש הממשלה לא יהיה בהכרח ראש המפלגה הגדולה ביותר, ואחוז החסימה יעלה ל-6%.

אם הם טעו אז אני מתנצלת.

בכל מקרה, הוא לא הפוליטיקאי הראשון שעושה פדיחות באנגלית (ע"ע עמיר פרץ...), ולמרות התגובה המפגרת של ש"ס: "שהשכלתו הלימודית פחותה מההשכלה המוקנית ברשת החינוך של תנועת ש"ס" אני מאמינה שהוא לפחות יודע לכתוב את השם שלו באנגלית בניגוד ל-90% מהחרדים (וזה מניסיון אישי).
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yiffy » 18 פברואר 2012, 19:45

אבי כתב:יאיר לפיד הצליח בחיים בגלל שהוא "הבן של". הוא התחיל לכתוב במעריב העיתון שבו אבא שלו היה עורך. אחרי זה הנחה תוכנית אירוח בערוץ 1 שם אבא שלו היה מנכ"ל רשות השידור...

לא כל מי שאבא שלו היה עורך הפך להיות כותב הטורים הכי נקרא במדינה ולא כל בן של רשות שידור הצליח לייצר תוכנית טלוויזיה מצליחה שמתבססת בעיקר עליו. הוא כמובן נהנה מזה שהוא ה"בן של", אבל זה לא מה שהפך אותו לאייקון שהוא. הרבה מזה זה האיכויות שלו עצמו.

יאיר לפיד ראוי לגיחוך על לא מעט דברים. המרכזיים שבהם הם הדעות ה"קונצנזוסיות" שלו שמעולם לא יצאו נגד דעת הרוב במדינה. יש גם את העובדה שהוא נפל ב"מלכודת הדבש" שקוראת לאיש תקשורת פופולרי ללכת לפוליטיקה. בארה"ב לדוגמא, יש אנשים כמו ג'ון סטיוארט וסטיבן קולברט - מנחי התוכניות היומיות הליברליים, וגם ג'ורג' וויל - הקולומיסט השמרן - אשר שקלו לא מעט ללכת לפוליטיקה בגלל הפופולריות לה זכו. הם ידעו שהאהדה לה הם זכו לא נבעה בגלל כישורים המתאימים כדי להנהיג ולהיות פוליטיקאי מוצלח, ולכן נמנעו מכך, אבל לפיד הוא כנראה יהיר ונאיבי יותר מהם.

יחד עם הגיחוך, לא צריך למחוק אותו לגמרי ולקבוע שהוא אדם נטול יכולות שהגיע לאן שהגיע רק בזכות נפוטיזם. הוא אדם מוכשר ומוצלח בתחומו, ותו לא.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 פברואר 2012, 19:45

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/337/856.html
http://news.walla.co.il/?w=/9/2506162

גם אני לא שמעתי את הנאום, אבל בכתבות למעלה כתוב את ההפך ממה שכתוב בynet. אין לי מושג מי צודק.
אין ספק שביחס לחרדים האנגלית שלו היא כמו של ביבי, אבל את חייבת להסכים שהטעויות שב. מיכאל הציג, הן די מביכות..
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 18 פברואר 2012, 20:04

MTA2311 כתב:http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/337/856.html

גם אני לא שמעתי את הנאום, אבל בכתבות למעלה כתוב את ההפך ממה שכתוב בynet. אין לי מושג מי צודק.
אין ספק שביחס לחרדים האנגלית שלו היא כמו של ביבי, אבל את חייבת להסכים שהטעויות שב. מיכאל הציג, הן די מביכות..

מכיוון שאין שום סרטון של הנאום עצמו כנראה שלא נוכל לדעת...

אגב, רק עכשיו ראיתי את הסרטון של ב. מיכאל, והטעויות של לפיד שהוא מציין שם בהחלט מביכות, למרות שגם הוא עושה שם טעות קטנה כשהוא מדבר על חד גדיא אבל מצטט מאחד מי יודע, אומנם שניהם מההגדה אבל עדיין לא בדיוק אותו שיר....

בכל מקרה, אני עדיין לא חושבת שזה קשור לעובדה שאין לו בגרות (רוב הטעויות שב. מיכאל ציין הם של ידע כללי ולא ממש חומר הנלמד בתיכון, וחבל שכך).
אני מאמינה שהמחסור שלו בתעודת בגרות קשורה אך ורק לליקויי הלמידה שלו.

את היהירות שלו והעובדה שהוא חש את עצמו, אין לי לעומת זאת איך לתרץ.... :roll:
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yiffy » 18 פברואר 2012, 21:46

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/337/856.html

מכיוון שאין שום סרטון של הנאום עצמו כנראה שלא נוכל לדעת...

אגב, רק עכשיו ראיתי את הסרטון של ב. מיכאל, והטעויות של לפיד שהוא מציין שם בהחלט מביכות, למרות שגם הוא עושה שם טעות קטנה כשהוא מדבר על חד גדיא אבל מצטט מאחד מי יודע, אומנם שניהם מההגדה אבל עדיין לא בדיוק אותו שיר....

בכל מקרה, אני עדיין לא חושבת שזה קשור לעובדה שאין לו בגרות (רוב הטעויות שב. מיכאל ציין הם של ידע כללי ולא ממש חומר הנלמד בתיכון, וחבל שכך).
אני מאמינה שהמחסור שלו בתעודת בגרות קשורה אך ורק לליקויי הלמידה שלו.

את היהירות שלו והעובדה שהוא חש את עצמו, אין לי לעומת זאת איך לתרץ.... :roll:

הייתה פעם סדרה מצוירת סטירית נהדרת שנקראה סלבס. בכל פרק היה שלב בו אלוהים חילק משהו לסלבס בטור ואז הגיע מישהו בדיוק כשזה נגמר וקיבל פיצוי במקום. באחד הפרקים אלוהים חילק צניעות ויאיר לפיד היה אחרון. כשהוא הגיע, אלוהים אמר "אוי יאיר, אני מצטער, בדיוק נגמרה לי הצניעות. למזלך, נשארה לי קצת צניעות מזוייפת".
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי michael » 19 פברואר 2012, 14:51

ואוו..
טחן אותו דק דק.

האמת היא שמי שרצה להצביע ליאיר לפיד צריך לעשות עכשיו קצת חושבים עם עצמו על מידת העומק הרצינות והאיכות האמיתית הקיימת בבן אדם הזה.
מצד שני אני נוטה להאמין שב. מיכאל קצת חיכה בפינה ליאיר לפיד ופשוט אסף עליו חומר.

לא לשכוח שיאיר לפיד כותב המון כל שבוע וכנראה לא יורד תמיד לפרטי פרטים - וזה רע מאוד כי הרצון לספק את הדרישות הכמותיות של העורך הראשי עומדות לו לרועץ
מול האיכות המקצועית הנשפטת ע"י הקוראים והמבקרים.
הוא חייב לזכור שאנשים רבים לומדים ממה שעיתונאים כותבים , מגבשים עמדה ולעיתים גם רואים את ההיסטוריה בדרך
קצת שונה או אחרת ממה שחשבו קודם.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי גול27 » 21 פברואר 2012, 14:18

יואו, הוא ירד לו על החיים. קטל לו את הצורה!
חחח הקטע עם קופרניקוס הרג אותי :dance4
היה גם עוד קטע מצחיק שראיתי בפייסבוק שמישהי הדביקה ליאיר לפיד את הקישור לראיון ואז הוא ענה לה משהו בסגנון של "ממש בוגר להדבק השמצות על קיר הפייסבוק שלי" (ציטוט חופשי, לא זוכר בדיוק). וכולם שם ירדו עליו אח"כ. אולי זה עדיין על הקיר שלו.
גול27

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 14 מרץ 2012, 20:38

לא הודעה בשביל לרדת על יאיר לפיד כי אני יודעת שיש מספיק שלא אוהבים אותו פה ובטוח יהיו הערות כמו ''זה שהוא לא הצליח לעשות את כל הבגרויות לא אומר שצריך לבטל''..תתייחסו לתוכן פשוט לא רציתי לפתוח ת'רד חדש..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4203110,00.html

בעיניי זה מצוין..הוא לא אומר שצריך להפסיק ללמד את כל המקצועות ולהישאר עם שלושה אלא רק לעשות בגרויות על שלושה נושאים..ישראל שמובילה את העולם המערבי במספר מבחני הבגרויות נמצאת בתחתית של ההישגים בבתי הספר וארצות כמו שוויץ ופינלנד שעושות מקסימום 3 מבחני בגרות(אם לא אפס)מובילות את הרשימה..
מישהי רשמה שם ''לבטל את הבגרויות?! ומה ייצא מאיתנו אז?! עם של אנלפבתים?!'', הבגרויות האלה זה לא מה שמשכיל את הילדים כי הנושאים היחידים שאי אפשר לעבור את הבגרות ע''י שינון זה מה שהוא אמר שצריך להשאיר(אנגלית+מת'+הבנת הנקרא)וכל השאר כמו אזרחות,היסטוריה,ספרות וכו' עוברים אך ורק ע''י שינון החומר ולא ע''י למידה..עשו מחקר פעם וראו ש-90% מהחומר נמחק מהמוח חצי שעה אחרי שמסיימים עם המבחן..אז זה מה שיעשה אותנו עם חכם? 800 יחידות לימוד?
לפי מה שהבנתי 85% בערך מהפורום הזה כבר אחרי בית ספר ובתור אחת שכבר אחרי בית ספר אני חושבת שהטירוף הזה של המליון בגרויות חייב להיגמר(הדגשתי שאני אחרי בשביל שזה לא ייראה שיש לי מה להרוויח מזה)..רואים שזה לא מה שעוזר לנו להתרומם בטבלה..

לפחות שלושת רבעי מהטוקבקים בכתבה לא למדו הבנת הנקרא :nono מה לא ברור ב''להמשיך ללמוד את כ-ל הנושאים רק לא לעשות על כולם בגרויות?''..כולם מגיבים שהוא רוצה לבטל את כל המקצועות חוץ מהשלושה..בגרות בהבנת הנקרא הם לא יעברו :rolleyes
לפיד או לא, זה צעד שהיה צריך להיעשות כבר מזמן..
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 15 מרץ 2012, 04:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 14 מרץ 2012, 22:08

דווקא הייתי יותר שמח שיבטלו את הבגרות במתמטאיכסה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־4 אורחים