מכבי ת"א הציעה להנדריקס חוזה לשלוש שנים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ת"א הציעה להנדריקס חוזה לשלוש שנים

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2012, 23:04

שחף כתב:דהיינו שלאנגפורד ישחק 3 באופן קבוע? הכל בשביל שהנדריקס, שהוא בסופו של דבר פרוספקט מוגבל בגלל הנתונים שלו, יישאר בקבוצה?

אגב, יש יתרון לשחקן כמו שרמדיני במקומו. הוא לא פחות מוכשר התקפית ויש לו יותר סנטימטרים ומסה להתמודד מול הקרסטיצ'ים והואסקזים של הגדולות שאין להנדריקס.

למה? יש לך את פניני, ואם בלו פורש, אז בטח יביאו את לאנדסברג.
בכל מקרה, אפשר לנסות לדוג איזה אתלט צעיר וחביב, במחיר רגוע. כאלה הרבה יותר קל למצוא מאשר סנטר יורוליג טוב ומוכח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 19 פברואר 2012, 23:08

פניני לא שחקן חמישייה לקבוצה ששואפת להיות בפיינל פור של היורוליג.אתה משווה אותו לפרננדז, חריאפה, אידסון וכו'?

אתה שוב בונה ככה קבוצה לרוחב והיו לנו מספיק כאלה בעונות של שרף וספאחיה. בעיני סנטר מחליף הגנתי יותר קל להשיג מרכז. תראה את אפס פילזן.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2012, 23:12

asafb96 כתב:יוני-מסכים שאפשר "להמר" ב3, שיש שחקנים מוכחים שיעזרו, אבל לא בעמדת הרכז.
עם כל הכבוד, הנדריקס שחקן טוב, אבל אתה לא יכול לזרוק 800 אלף דולר על סנטר מחליף. אז הוא משחק מספר דקות של סנטר פותח, זה לא אומר שיש לו יכולת של סנטר פותח, כי אין לו. הוא לא שחקן הגנה אימתני כמו שעושים ממנו, וההשוואה שלך בינו לבין נדב מגוחכת, ושחקן התקפה סולידי. מעדיף "נגר" כמו וויטדסייס (והוא ממש לא נגר), שיביא סייז נפלא, והגנה טובה משל הנדריקס, באולי חצי או אפילו שליש מחיר. שחקן שלדעתי גם יכול ליהיות לא פחות טוב מריץ'.

אני לא מסכים איתך בכלל.
הנדריקס מעמיד יופי של מספרים ביורוליג העונה. לא פחות טוב מכמעט אף סנטר אחר, פרט לתותחים הכבדים שעולים 2-3 מליון יורו כל אחד.

סייז נפלא היה גם לפישר והוא גם היה שחקן התקפה טוב, אבל עדיין כולם התבכיינו, וטענו שהוא לא מספיק טוב.
סייז זה לא הכל בכדורסל. בטיסט עושה יופי של קריירה, בלי סייז אמיתי. זה הרבה דברים אחרים, ולהנדריקס יש את הדברים האלה.

ההשוואה לנדב היא לא מגוחכת, בעניין שהנדריקס, כמו נדב בזמנו, הוא שחקן שגם עוזר המון לחברים שלו, ולא רק דואג לשמור על השחקן של עצמו.
תנסה להסתכל על שחקן חסר מושג בהגנה כמו ליאור פעם אחת. הוא בקושי מצליח להשאר צמוד לשחקן שעליו הוא שומר. הנדריקס שומר גם על השחקן שלו, וגם על האיזור
בו הוא נמצא. אין עוד שחקן כזה במכבי היום, ואין הרבה גבוהים שעושים את הדברים שהוא עושה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2012, 23:18

שחף כתב:פניני לא שחקן חמישייה לקבוצה ששואפת להיות בפיינל פור של היורוליג.אתה משווה אותו לפרננדז, חריאפה, אידסון וכו'?

אתה שוב בונה ככה קבוצה לרוחב והיו לנו מספיק כאלה בעונות של שרף וספאחיה. בעיני סנטר מחליף הגנתי יותר קל להשיג מרכז. תראה את אפס פילזן.

אני לא בונה קבוצה לרוחב בכלל. להיפך, אני רוצה שהשחקנים החשובים בקבוצה יישארו, על חשבון עמדות, בהן ניתן לאלטר.
פניני לא בחמישייה, אלא לאנגפורד, אבל הוא לא יהיה 3 קבוע. רק לפרק זמן מסויים. יחד עם יותם ורכז טוב, יש לך קו אחורי מצויין, שמגובה ע"י יוגי, טל, פניני ובלו/לאנדסברג.

אתה כל הזמן מזכיר את שארמדיני, אבל מה גורם לך לחשוב, שהוא ירוויח פחות מהנדריקס? הוא גם הרבה יותר חלש ממנו בהגנה, למרות ה"סייז" סו קולד שלו.

ועוד משהו קטן.
יש לך נטייה מאוד ברורה להדביק תוויות, ולדבוק בהם, גם אם הן לא קשורות למציאות. עשית את זה עם אליהו ומירוטיץ', ועכשיו אתה עושה את זה עם הנדריקס.
הוא לא סנטר מחליף הגנתי. הוא סנטר מוביל בקבוצה שמשחק למעלה מ-25 דק' בטופ 16, ועושה מספרים נפלאים.
נערך לאחרונה על ידי jol9 בתאריך 19 פברואר 2012, 23:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 19 פברואר 2012, 23:21

חלטורות מהסוג הזה(לאנגפורד ישחק 3 חלק מהזמן וחלק פניני ישחק) נגמרות בזה שמכבי מביאה שחקן באמצע העונה שהוא הרבה פחות טוב ממה שאפשר היה להשיג בקיץ. ככה בדיוק שחקנים גם נראים פחות טוב ממה שהם.(תראה את מאצ'באן בפרטיזן לעומת מכבי שבה הוא שיחק 5).
שחף

הודעהעל ידי EulGam05 » 19 פברואר 2012, 23:24

asafb96 כתב:לא נכון. שוב, אם הנדריקס מקבל כמות דקות גדולה, לא הופך אותו לסנטר ראשון ביורוליג. אין לו את היכולות ליהיות כזה, עם כל האהבה אליו. הוא שחקן משלים מצוין, וכמוהו יש הרבה, ובזול הרבה יותר. להמר על רכז זה סיכון הרבה יותר גדול מאשר להמר על סנטר מחליף
אגב, לכל הקשקוש שסופו לא סוחב, זה ממש לא נכון. הוא לא משחק הרבה כי בלאט מייבש אותו השנה הרבה, ובגלל הפציעה ויריבוי המסגרות. ראינו כבר את סופו סוחב משחקים של 25 דקות ונראה מצוין. עם מאצ'בן שיעזור פה ושם בעמדה הזאת, ממש לא צריך להוציא סכום כזה על סנטר מחליף

זה לא משנה אם מגדירים אותו סנטר ראשון, שני או שלישי - השורה התחתונה היא שהוא משחק 20 דקות בערב. הנדריקס כבר הוכיח לא פעם אחת ולא פעמיים שהוא מסוגל לתת 20 דקות איכותיות ביורוליג, סנטר ההימור שיובא במקומו - לא. אם היו כל כך הרבה שחקנים משלימים כמו הנדריקס ובזול אז להנדריקס לא היה ביקוש גדול כל כך ולא היו נזרקים סכומים כמו מיליון יורו בהקשר שלו.
אני חושב שבקבוצה כמו מכבי "הימור" על עמדת הרכז הוא יותר בטוח מאשר "הימור" על עמדת הסנטר פשוט בגלל שסנטרים נורמליים הם מצרך נדיר (ויקר) יותר מאשר הקומבו-גארדים האמריקאים שמכבי בד"כ מביאה לעמדת הרכז. מה גם שלדעתי ההפרש שיחסך מהחוזה של הנדריקס לסנטר המחליף גם ככה לא יהיה משמעותי עד כדי כך שיובא איזשהו רכז מוכח ואיכותי.

בכל אופן, לדעתי זה דיון עקר כי אני בספק אם הנדריקס יסכים להצעה הזאת של מכבי. לא רק שמדובר בסכום נמוך מערך השוק שלו אלא גם החוזה הוא יחסית ארוך - 3 שנים. אם לוקחים בחשבון את אורך החוזה אז הוא הוא כנראה יוכל להרוויח משמעותית יותר במקומות אחרים.
EulGam05

הודעהעל ידי שחף » 19 פברואר 2012, 23:26

לגבי הנדריקס, ראינו אותו מול ברצלונה, What you see is what you get. הוא לא יכול ליצור בפוסט מול כל מיני ביריוני קשקשים מהסוג של פרוביץ' או ענקים עם ידיים ארוכות כמו ואסקז. בסופו של דבר עיקר המעלות שלו הן הגנתיות. לא מדובר פה באיזה מייסיאו באסטון עם איכויות התקפיות מטורפות אלא בשחקן סולידי. הייתי מגדיר אותו כסוג של צ'אק הייז אירופאי עם יכולת התקפית טיפה יותר טובה.
שחף

הודעהעל ידי חנו'ש » 19 פברואר 2012, 23:54

שחף כתב:לגבי הנדריקס, ראינו אותו מול ברצלונה, What you see is what you get. הוא לא יכול ליצור בפוסט מול כל מיני ביריוני קשקשים מהסוג של פרוביץ' או ענקים עם ידיים ארוכות כמו ואסקז. בסופו של דבר עיקר המעלות שלו הן הגנתיות. לא מדובר פה באיזה מייסיאו באסטון עם איכויות התקפיות מטורפות אלא בשחקן סולידי. הייתי מגדיר אותו כסוג של צ'אק הייז אירופאי עם יכולת התקפית טיפה יותר טובה.

אתה מדבר על חוסר היכולת של הנדריקס לשחק מול בארסה ולמרות שהשנה הוא לא היה טוב, שנה שעברה היה לו משחק מול אותה בארסה (בברצלונה) עם 13 נקודות, 6 ריבאונדים ומדד של 18.
כך שגם אנדרסייזד כמו הנדריקס יכול לתפוס משחק טוב מול בארסה וגם שחקנים בלבל של סופו יכולים להיות גרועים מול בארסה.
לסופו גם יש נאחס לא ברור במשחקים מול הפועל (למרות שהשופטים הופכים את זה ליותר ברור...), אז אולי נחליף את סופו בשחקן שיכול להתמודד מול קו הגבוהים האימתני של הפועל.

לפעמים זה לא תלוי ביריבה אלא ביום נתון.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שחף » 19 פברואר 2012, 23:56

לסופו היה משחק אחד רע מולם מתוך שלושה שבו הוא היה פצוע. להנדריקס היה משחק אחד טוב מתוך שלושה. זה ההבדל...
שחף

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 פברואר 2012, 00:10

ושארמדיני, אהובך, נתן מול בארסה משחק של 9 נקודות באחוזים עלובים ומדד של 6.
זה לא כזה קל למצוא שחקנים שיכולים לתת משחקים טובים מול הקו הקדמי הלא נגמר של קבוצה כמו בארסה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 פברואר 2012, 03:09

מה שאני אוהבת בהנדריקס זה את השיפור שרואים בו כל פעם שהוא חוזר מחופשת הקיץ לעומת שחקנים אחרים..
יש שחקנים שפשוט עושים משהו טוב ואז נשענים על זה כל הקריירה בלי לנסות להשתפר או להוסיף דברים למשחק כי הם כבר קיבלו חוזה ונחשבים שחקנים טובים..
הנדריקס היה שחקן של האסל ועבודה שחורה שהשיג את רוב הנקודות שלו מריבאונד התקפה או איזה כדור חופשי בתוך הצבע והשנה הוא חזר גם עם שיפור גדול מאוד בזריקות העונשין שלו וגם עם מוב על כתף שמאל..רואים שהוא עבד ורואים שהוא רוצה להפוך לשחקן יותר שלם..בגלל זה אני אוהבת את החוזה שהציעו לו..שלוש שנים לשחקן בגילו של הנדריקס שנמצא במגמת שיפור זה נפלא..
אני מאמינה שבשנים הבאות נוכל לראות אותו(במכבי או במקום אחר)כשחקן שלא מפחד לקחת קליעה או שתיים מחצי מרחק כל משחק,דבר שכרגע הוא לוקח כאופציה אחרונה, וכשחקן שישיג את רוב הנקודות שלו מפיק אנד רול(בתנאי שיהיה לו מי שיפעיל אותו כמובן חחח)
הוא לא חלש,בכלל בכלל לא אבל אני אשמח לראות אותו מוסיף עוד קצת מסה בפלג הגוף העליון כי הוא תמיד יהיה אנדרסייזד לעמדה 5(ולא,הוא לא PF)אז לפחות שיהיה לו יותר גוף לשים על כאלה שגבוהים ממנו..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 20 פברואר 2012, 05:44

מבחינתי הסכום שהוצע לו הוא הגבול העליון של מה שמכבי יכולה לשלם לו . מעבר לסכום הזה לא שווה למכבי לשלם אבל הוא בהחלט ראוי ליותר בקבוצות אחרות .
אני לא חושב שצריך לעשות את החשבונות האלו של כמה כסף יחסכו על שחקן כזה בשביל שחק בעמדה אחרת כי לאורך השנים ראינו שזה פשוט לא תופס , להנהלה יש את השיקולי תקציב שלה ואם יהיה צורך היא גם תדע לפתוח את הכיס בשביל שחקן איכותי שיתפנה....

מעבר לזה , אני רואה סיכוי קלוש ביותר שמכבי תמצא סנטר מחליף טוב ממנו בסכום הזה כי שרמאנדיני ששייך לפאו עולה יותר (אלא אם רוצים אותו להשאלה לשנה ואנחנו לא...) וכך גם מאריץ' .
תפקיד הסנטר המחליף מכבי הרבה יותר משמעותי מכל עמדת מחליף אחרת בגלל החוסר יכולת של סופו לשחק יותר מ-20-25 דק' ולכן להמר על שחקן צעיר כסנטר שני זה קצת מסוכן ,אפשרי אבל מסוכן ומיותר כשיש לך כבר אחד מוכח...
שורה תחתונה , אם אנחנו לא מסוגלים להחזיק סנטר מחליף מוכח כמו הנדריקס ב-800 שזה מחיר נמוך לעומת מה שמרוויחים סנטרים מחליפים בקבוצות הבכירות אז אולי אנחנו בכלל צריכים לשנות את התפיסה שלנו ולהבין שמכבי היא כבל לא קבוצה שכל עונה שואפת לפיינל]ור אלא קבוצה שמנסה לבנות את עצמה כל פעם מחדש בתקווה להתברג לפיינל פור פעם ב...ואז זה נותן לנו לגיטימציה להמר ביותר קלות .
בכל מקרה אני מעדיף שבכל עונה כאשר אתה פוגע בזרים שלך עונה אחרי זה תיהיה חייב להגדיל את התקציב כדי להשאיר אותם ולטווח הארוך יהיה לך סגל מאוזן ואיכותי .
אין מה לעשות אבל שחקנים כמו סופו לאנג והנדריקס לא ישארו פה בשביל פרוטות ובשביל הרוח המכביסטית .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2012, 07:06

שחף כתב:חלטורות מהסוג הזה(לאנגפורד ישחק 3 חלק מהזמן וחלק פניני ישחק) נגמרות בזה שמכבי מביאה שחקן באמצע העונה שהוא הרבה פחות טוב ממה שאפשר היה להשיג בקיץ. ככה בדיוק שחקנים גם נראים פחות טוב ממה שהם.(תראה את מאצ'באן בפרטיזן לעומת מכבי שבה הוא שיחק 5).

למה חלטורות? מכבי יכולה לשחק עם 3 גארדים באופן קבוע. לא חייבים סמול קלאסי כמו אידסון, ומכבי גם לא תמצא שחקן ברמה הזאת.

אני חושב שאם הנדריקס יעזוב, אז מכבי גם לא תביא מישהו הרבה יותר טוב מסמית' (ואולי אפילו סמית' יישאר), וגם תביא מישהו פחות טוב מהנדריקס.
כל החלומות שלך ושל אסף על שרמדיני ועל מאריץ', ויחד איתם על איזה סוני ווימס בסמול, יסתיימו בסוף באיזה רוברטס ודיון דאוול...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 20 פברואר 2012, 07:35

jol9 כתב:
שחף כתב:חלטורות מהסוג הזה(לאנגפורד ישחק 3 חלק מהזמן וחלק פניני ישחק) נגמרות בזה שמכבי מביאה שחקן באמצע העונה שהוא הרבה פחות טוב ממה שאפשר היה להשיג בקיץ. ככה בדיוק שחקנים גם נראים פחות טוב ממה שהם.(תראה את מאצ'באן בפרטיזן לעומת מכבי שבה הוא שיחק 5).

למה חלטורות? מכבי יכולה לשחק עם 3 גארדים באופן קבוע. לא חייבים סמול קלאסי כמו אידסון, ומכבי גם לא תמצא שחקן ברמה הזאת.

אני חושב שאם הנדריקס יעזוב, אז מכבי גם לא תביא מישהו הרבה יותר טוב מסמית' (ואולי אפילו סמית' יישאר), וגם תביא מישהו פחות טוב מהנדריקס.
כל החלומות שלך ושל אסף על שרמדיני ועל מאריץ', ויחד איתם על איזה סוני ווימס בסמול, יסתיימו בסוף באיזה רוברטס ודיון דאוול...

אני לא חושב שצריך להיות שום קשר בין הסכום שמכבי תשקיע בשחקן מסויים לבין מה שישאר לשחקן אחר . אם ימצא שחקן מתאים אני מאמין שיפתחו את הכיס .
בסופו של דבר לעמדת הסמול יש היום אופציות טובות שהם אומנם הימור אבל הימור מושכל כמו דאונס או סינגלר או עוד כמה שמות שהוזכרו בתרד הסקאוט שהם לא צריכים להיות יקרים יותר מידי וסך הכל הם גם לרא הימור גדול כי הם מגיעים מליגה מאוד חזקה כמו שהנדריקס הגיע...
אני מעדיף מההתחלה לבנות בצורה מאוזנת עם שחקנים שיכולים לשחק בעמדה מוגדרת ורק אחרכך למצוא את אלו שיכולים לשחק בכמה עמדות...לא לבנות מלחתכילה ששחקן זה או אחר יתן גיבוי לעמדה שהיא לא מושלמת...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 09:24

jol9 כתב:

חלומות שלי? אני באותו צד שלך בעניין הזה ;)
אני בהחלט מסכים שאפשר ללכת על לאנגפורד-לאנדסברג-פניני-בלו (אם לא יפרש). בעמדה 3. צריך לאלתר קצת, וזה בסדר גמור
מה שכן, לדעתי מאריץ' (לגבי שרמנידי אני לא יודע) יוכל להגיע למכבי בסכום סביב ה800 אלף דולר (שוב, הוא הגיע לפאו ב800 מיליון יורו שכר, אחרי עונה חלומית, ועכשיו המניות שלו בירידה חדה ביותר), והוא לטעמי שחקן טוב מהנדריקס, אבל זה דיון אחר.
לדעתי מי שחולם זה דווקא אתה וכל השאר שכן רוצים את הנדריקס. אם אתם מצפים להנדריקס ב800 אלף דולר+סופו במיליון דולר ומעלה+מאצ'בן עם חוזה גדול+הלפרין חוזר עם חוזה מכובד ביותר+לאנגפורד עם חוזה גדול, ועוד להשאיר כסף לרכז ברמה, ואפילו חלק מדברים על עוד SF, אני ממש לא רואה את זה קורה. אי אפשר לעצום עיניים ולהגיד "אני מאמין". צריך ליהיות ריאליים, כי ראינו מה התקציב של מכבי שווה. לא יודע כמה ישאר, ואני ממש לא הולך להיכנס לחישובים המטופשים עם המס וכל הדברים האלה, אבל אני די בטוח שמה שישאר זה מקסימום איזה מייקאל טורנס 2.0 בעמדת הרכז הראשון (ההוא שהתעלף עם הבעיות בלב..)
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 09:42

jol9 כתב:
asafb96 כתב:יוני-מסכים שאפשר "להמר" ב3, שיש שחקנים מוכחים שיעזרו, אבל לא בעמדת הרכז.
עם כל הכבוד, הנדריקס שחקן טוב, אבל אתה לא יכול לזרוק 800 אלף דולר על סנטר מחליף. אז הוא משחק מספר דקות של סנטר פותח, זה לא אומר שיש לו יכולת של סנטר פותח, כי אין לו. הוא לא שחקן הגנה אימתני כמו שעושים ממנו, וההשוואה שלך בינו לבין נדב מגוחכת, ושחקן התקפה סולידי. מעדיף "נגר" כמו וויטדסייס (והוא ממש לא נגר), שיביא סייז נפלא, והגנה טובה משל הנדריקס, באולי חצי או אפילו שליש מחיר. שחקן שלדעתי גם יכול ליהיות לא פחות טוב מריץ'.

אני לא מסכים איתך בכלל.
הנדריקס מעמיד יופי של מספרים ביורוליג העונה. לא פחות טוב מכמעט אף סנטר אחר, פרט לתותחים הכבדים שעולים 2-3 מליון יורו כל אחד.

סייז נפלא היה גם לפישר והוא גם היה שחקן התקפה טוב, אבל עדיין כולם התבכיינו, וטענו שהוא לא מספיק טוב.
סייז זה לא הכל בכדורסל. בטיסט עושה יופי של קריירה, בלי סייז אמיתי. זה הרבה דברים אחרים, ולהנדריקס יש את הדברים האלה.

ההשוואה לנדב היא לא מגוחכת, בעניין שהנדריקס, כמו נדב בזמנו, הוא שחקן שגם עוזר המון לחברים שלו, ולא רק דואג לשמור על השחקן של עצמו.
תנסה להסתכל על שחקן חסר מושג בהגנה כמו ליאור פעם אחת. הוא בקושי מצליח להשאר צמוד לשחקן שעליו הוא שומר. הנדריקס שומר גם על השחקן שלו, וגם על האיזור
בו הוא נמצא. אין עוד שחקן כזה במכבי היום, ואין הרבה גבוהים שעושים את הדברים שהוא עושה.

הנדריקס מעמיד אחלה מספרים, אבל ממש לא מספרים מדהימים, ומספרים זה גם לא הכל
מי שהתבכיין על פישר זה בעייה שלו. לטעמי פישר לא שחקן פחות טוב מריץ'. "חגגו" עליו תותחים כמו מאריץ', בדיוק כמו שתותחים כמו וואסקאז או לורבק חגגו על הנדריקס (וגם שחקנים פחות טובים). לפישר היה עדיפות מבחינת סייז, והיה לו דבר אחד שהוא הצטיין בו, וזה הקליעה הנפלאה מחצי מרחק. להנדריקס אין ממש משהו להציע מבחינה התקפית שיכול להפוך אותו לסנטר ראשון. דיבורים על הפוסט שלו זה קשקוש, כי הוא עושה את זה מול הגמדים בליגה, אבל ראינו אותו נתקל במפלצות כמו פרוביץ' ובאראץ' ונראה אומלל. הוא פשוט שחקן משלים (שחקן משלים מצוין) קלאסי. זה שווה 800 אלף דולר? לא יודע. התלונות לפישר והאהבה להנדריקס הייתה בין היתר בגלל שפישר היה הסנטר הראשון (ובשנה השניה גם היחיד), ולא היה לו משחק פוסט. הנדריקס הוא סך הכל מחליף לתותח כבד כמו סופו, כך שאין ממנו ציפיות ודרישות יותר מדי. כל מה שהוא עושה טוב זה בונוס.
אני יחזור לדיון שעלה פה בקיץ. כולם מדברים על הבנייה ההפוכה המטומטמת של מכבי. קודם מחתימים מחליפים, אחרי זה נשאר גרושים לשחקנים החשובים. כולם כולל כולם התלוננו על זה. ומה השתנה? עכשיו כולם (חוץ מחברה בודדים) בעד להחתים את הנדריקס (שוב, מחליף. לא משנה אם תגידו שהוא משחק הרבה דקות. הוא מחליף, גם ביכולות, וגם בזה שהוא עולה מהספסל) על חוזה גדול מאוד עבור מכבי, ואז נראה כבר כמה ישאר לנו לרכז. למה?? למה לא להשקיע ברכז טוב, ואז נראה כמה ישאר לנו לעמדות משניות יותר? הרי ברור שאם הוא יחתום, ואז יבוא לנו איזה רכז ב400 אלף דולר סטייל סמית', כולם יקומו ויקללו את פדרמן. אז מה בדיוק אתם רוצים?
אל תשווה אותו בכלל לבאטיסט. באטיסט בפאו הוא סנטר ראשון. סנטר שמביא התקפה ברמה גבוה ביותר. יש לו משחק פוסט נפלא, ופיק-אנד-רול קטלני. הוא גם אתלט אדיר, ואחד השחקנים הכי חזקים באירופה (בכל הדברים שציינתי, הוא עולה על הנדריקס). הגנתית הוא פחות טוב, ובגלל זה יש לפאו על הספסל את הסנטרים עם סייז יותר טוב שמביאים את הנוכחות בהגנה מתחת לסל, ומשחק הגנה טוב. במכבי יש לך את סופו על תקן באטיסט-סנטר ראשון שמביא בעיקר התקפה טובה. אז אתה מצפה שהמחליף שלו, בדקות שסופו נח, יביא לך הגנה טובה. הנדריקס לצערי הוא שחקן הגנה נחמד, אבל לא יותר. הוא משקיע הרבה, יודע גם לחסום, אבל לא יעזור כלום, החוסר בסנטימטרים שלו זועק לשמיים. הגנת הפיק-אנד-רול שלו רעה ביותר, וראינו לזה דוגמא אתמול עם קוקיה, שעשה איזה 3 פקי-אנד-רול רצוף על הנדריקס, והגיע לטבעת לבד! כלום לא היה שם! הגארד של מכבי הצליח לעבור על החסימה ולהגיע לנעימי, אבל הנדריקס במקום לחזור בריצה לקוקיה, עמד כמו עציץ וכל הצבע היה ריק. וזה ממש לא הפעם הראשונה. וואסקאז, פרוביץ' (שנה שעברה), שרמנידי, ראקוביץ', כולם נתנו את משחק העונה שלהם דווקא מול מכבי, דווקא שהנדריקס משחק יותר מסופו. החוסר בסנטימטרים שלו מפריע לו גם בהגנת הפוסט אפ. ראינו אותו נתקל בלורבק, שחגג מולו בפוסט. אני לא אומר שהוא צריך לעצור אותו טוטלית, אבל הוא גם לא ממש הפריע לו. לורבק הגיע למקומות שהוא רצה שוב ושוב, וסיים בקלילות בלי הפרעה. אתמול לדוגמא, ראיתי את מירוטיץ' שומר פשוט פנטסטי את לורבק בפוסט. זה לא משימה בלתי אפשרית. אני לא רוצה לחשוב מה יהיה שהוא יתקל באיזה קרסטיץ' כזה.
ההשוואה לנדב סופר מגוחכת. הפתעת אותי לרעה עם ההשוואה הזה. הנדריקס רחוק שנות אור מיליהיות שחקן הגנה קבוצתי ברמה הזאת. לא שמים לב, אבל הוא עושה כמה חורים בהגנה. לא יודע אם ראית את המשחק אתמול, אבל הצבע של מכבי היה פשוט מסננת. בדיחה! חגגו על הנדריקס כאילו אין מחר (ואני מדבר על שחקנים של מגדל, לא באראצ'ים בגובה 2.17).

אם ההבדל הוא חצי מיליון אז אתה רוצה להביא במקום הנדריקס מישהו ב300 אלף??
כי בסכום כזה סביר להניח שהיחידי שיבוא יהיה אדריאן יוטר....

אמרתי שההבדל אמור ליהיות קרוב לחצי מיליון. לדעתי, אם אנחנו מדברים על שחקנים כמו וויטסייד, משהו כמו 300-500 אלף דולר הפרש בינהם. זה חתיכת סכום. זה בהחלט יכול ליהיות ההבדל בין סמית' 2.0 ב400 אלף, לבין רכז ברמה ב700-מיליון דולר אולי.
לא לשכוח, משנה הבאה המס שלו יעלה, והשכר שלו בגלל זה אפילו יגדל.

הנקודה שלי בסופו של דבר, היא שמיותר מאוד יהיה להחתים אותו בסכום גדול כזה, כי הוא סך הכל שחקן משלים טוב. אבל זה סך הכל סנטר מחליף, שלמרות האיכויות שלו יש לו גם מגבלות, ואז להישאר עם עודף לעמדת הרכז. עדיף קודם להחתים רכז ברמה, לשמור על סופו ולאנגפורד, ואז נראה כמה ישאר לעמדות זניחות יותר

נ.ב סליחה על החפירה :rolleyes
asafb96

הודעהעל ידי שחף » 20 פברואר 2012, 09:47

jol9 כתב:

אז למה לשחק עם סנטר בכלל? בוא נישאר עם בלו ואליהו, נביא איזה רכז תותח סטייל ארויו עם לאנגפורד ונשלוט בקופליה ביד רמה. ובנימה טיפה יותר רצינית, יש מספיק מספרי 3 באירופה שאפשר להביא לפה במחירים סבירים וגם במחירים קצת יותר יקרים.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2012, 09:50

yzafrir כתב:
jol9 כתב:

אני לא חושב שצריך להיות שום קשר בין הסכום שמכבי תשקיע בשחקן מסויים לבין מה שישאר לשחקן אחר . אם ימצא שחקן מתאים אני מאמין שיפתחו את הכיס .
בסופו של דבר לעמדת הסמול יש היום אופציות טובות שהם אומנם הימור אבל הימור מושכל כמו דאונס או סינגלר או עוד כמה שמות שהוזכרו בתרד הסקאוט שהם לא צריכים להיות יקרים יותר מידי וסך הכל הם גם לרא הימור גדול כי הם מגיעים מליגה מאוד חזקה כמו שהנדריקס הגיע...
אני מעדיף מההתחלה לבנות בצורה מאוזנת עם שחקנים שיכולים לשחק בעמדה מוגדרת ורק אחרכך למצוא את אלו שיכולים לשחק בכמה עמדות...לא לבנות מלחתכילה ששחקן זה או אחר יתן גיבוי לעמדה שהיא לא מושלמת...

מסכים עם המשפט הראשון. את ההוכחה קיבלנו השנה, כשאידסון עזב והגיע סמית' ברבע מהמחיר שרצו לתת לצ'אק, או כשפארגו עזב
ולא הגיע בעצם אף אחד (אם לא מחשיבים את פארמר על חוזה של משכורת חייל).

בגלל זה בדיוק אני חושב שמכבי כן צריכה לסגור עם השלישייה לאנגפורד, סופו והנדריקס, גם אם זה יעלה קצת יותר.
אני גם מסכים מאוד עם הנאמר בפוסטים הקודמים, שמכבי חייבת להמשיך ולשמור את עצמה כקבוצה השייכת לצמרת הגבוהה,
ובשביל לעשות את זה היא צריכה לדעת להחזיק אצלה שחקנים שהצליחו בה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 09:59

jol9 כתב:
yzafrir כתב:
jol9 כתב:

מסכים עם המשפט הראשון. את ההוכחה קיבלנו השנה, כשאידסון עזב והגיע סמית' ברבע מהמחיר שרצו לתת לצ'אק, או כשפארגו עזב
ולא הגיע בעצם אף אחד (אם לא מחשיבים את פארמר על חוזה של משכורת חייל).

בגלל זה בדיוק אני חושב שמכבי כן צריכה לסגור עם השלישייה לאנגפורד, סופו והנדריקס, גם אם זה יעלה קצת יותר.
אני גם מסכים מאוד עם הנאמר בפוסטים הקודמים, שמכבי חייבת להמשיך ולשמור את עצמה כקבוצה השייכת לצמרת הגבוהה,
ובשביל לעשות את זה היא צריכה לדעת להחזיק אצלה שחקנים שהצליחו בה.

אתה באמת תמים כזה? זה ברור שכסף שנחסך על שחקן X לא בהכרח ילך על המחליף שלו. זה לא מהיום. אבל התקציב של מכבי לא ישתנה בגלל עזיבה כזאת או אחרת. אם אידסון והחוזה הגדול שלו הלך, ובא סמית' במחיר נמוך יותר, זה אומר שנשאר כסף לתת לפאפאס, שאייר, לאנגפורד (על החוזה של פארגו). לא יושבים וקובעים לכל עמדה מחיר. יש תקציב אחד גדול שמחלקים אותו
אם נניח התקציב של מכבי הוא 5 מיליון דולר (סתם דוגמא, לא להתייחס למספרים). ובזבזנו 4 מיליון (בהנחה שמכבי לא הולכת לחרוג השנה מהתקציב), אז נשאר מיליון. אם אתה נותן להנדריקס 800 אלף, נשאר לך 200 אלף לרכז. אם אתה מביא סנטר מחליף ב300-400 אלף דולר, נשאר לך 600-700 אלף דולר לרכז מחליף. זה לא שמכבי תיתן 800 אלף דולר להנדריקס, וישאר לו עוד 600-700 אלף דולר לרכז. (שוב, בהנחה שלא נחרוג מהתקציב)
אז אני לא יודע מה התקציב של מכבי, וכמה ישאר במקרה כזה או אחר, אבל לא צריך ליהיות גאון כדי לדעת שאם מכבי הולכת להשאיר את השלשייה הזאת לאנגפורד-סופו-ריץ' בסכומים המדוברים, ולהביא את הלפרין ולאנדסברג, ולהחזיר את מאצ'בן, לא ישאר לך כסף לרכז. אז או שאתה הולך להמר כמו לפני שנתיים עם פארגו (רק שהפעם אתה יכול ליפול), ולהביא איזה קיצ'ן כזה מהליגה, ולהשאיר את הנדריקס, או שאתה הולך על רכז ברמה, ומביא סנטר מחליף צעיר, אלמוני, וזול יותר, כמו שהיה הנדריקס שהגיע
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 10:04

שחף כתב:
jol9 כתב:

אז למה לשחק עם סנטר בכלל? בוא נישאר עם בלו ואליהו, נביא איזה רכז תותח סטייל ארויו עם לאנגפורד ונשלוט בקופליה ביד רמה. ובנימה טיפה יותר רצינית, יש מספיק מספרי 3 באירופה שאפשר להביא לפה במחירים סבירים וגם במחירים קצת יותר יקרים.

לאנגפורד יכול להסתדר כ3 באירופה, וראינו את זה. חסרים לו סנטימטרים בודדים, אבל זה לא מה שישפיע. הוא חזק, אתלט, ועם ידיים ארוכות. בנוסף, כמו שנטחן פה רבות, יש לך עוד מספרי 3 כמו פניני, לאנדסברג, ואולי בלו, שיסגרו יופי את העמדה הזאת. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. כל שנה מכבי עושה קומבינה כזאת או אחרת בעמדה כזאת או אחרת, בגלל מגבלות התקציב. כמו שהימרו עם פארגו ופרקינס כגארדים יחידים, ההימור הזה עם לאנגפורד, לאנדסברג ופניני הוא הימור יותר מושכל ובטוח. אם יש מקום לנסות לעשות "חלטורה", כדי לחסוך סכום גדול כדי להשקיע במקומות אחרים, אז אפשר. אני בטוח ב100% שלאנגפורד כ3 פה ושם, יחד עם לאנדסברג, פניני ובלו (אם ישאר), יחזיקו את העמדה הזאת יותר טוב מאשר העמדה הזאת נראת השנה
asafb96

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים