יוסי22 כתב:ולכן מכבי תעשה הכול כדי להשאיר את סופו שהוא אחד הבודדים באירופה שנותן אופציה בטוחה בצבע ויכול לעשות את ההבדל בין עוד קבוצת לקבוצת צמרת .
לגבי סמית התיאורים פה מוגזמים בטירוף , הוא אולי לא שחקן התקפה מבריק אבל הוא שחקן הגנה יוצא מן הכלל וגם בצד ההתקפי לא מעט פעמים הוא היה שם ברגעים קריטים , זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו .
להגיד שנביא איזה הימור מהליגה והוא בוודאות יהיה טוב ממנו זה קשקוש מוחלט , למזלנו בלאט מבין את זה .
ושוב- מדברים פה על הנדריקס אבל הוא הוכיח (למעט לפליקס שטוחן את זה כבר שנה ולקח הפסקה של כמה חודשים כשהאיש הציג פתיחת עונה פנטסטית) שהוא שחקן משלים ברמה הגבוהה ביותר באירופה ויחד עם סופו הם משלימים בעיני את עמדה 5 הטובה באירופה , לא פלא שמכבי מוכנה להוציא סכומים גבוהים עליו , דווקא בעמדה של סמית אפשר לחסוך כשיחד עם פניני שיחזור לעצמו באיזשהו שלב אפשר להסתדר בעמדה הזו אם נחזיק בקן האחורי את לאנגפורד + רכז בכיר .
את הלפרין גם הייתי מחזיר כי הוא יוסיף עוד עומק בקו האחורי ויתן למכבי קבוצה שלמה יותר מהשנה , אם כי גם השנה מכבי קבוצה ראויה בהחלט והדרך שבה הקבוצה התמודדה עם 3 הליגות והעזיבה של פארמר מעוררת הערצה.
מפאפס כנראה יפרדו כי בלאט לצערי לא סופר אותו , מאלט יחזור לשרלואה ושייר כנראה יושאל ככה שנקבל (או לפחות זה מה שהייתי רוצה לראות) קבוצה איכותית מאוד עם רכז בכיר, אוחיון , לאנגפורד , הלפרין, טל , סמית , פניני , בלו, אליהו , מאצ'באן , סופו והנדריקס .
למי שחושב שאני חולם אני אזכיר שלא היינו רחוקים מזה השנה עם הלפרין ופארגו שהבריזו ברגע האחרון בגלל בעיות טכניות/התנהגות מגעילה.
התיאורים מוגזמים בטירוף לגבי סמית'? ההתגוננות שלך לגביו מוגזמת הרבה יותר. זה לא שכולם עיוורים ורק אתה רואה שהוא טוב אז הוא טוב. הוא לא! לא צריך ליהיות גאון כדי להבין את זה, ועובדה ש99% מהפורום חושב ככה.
שחקן הגנה יוצא מהכלל? שחקן הגנה טוב, טוב מאוד אפילו, אבל לא יותר. לצד משחקי הגנה מצוינים (מול ווימס לפרקים, מול וויאצ'יץ', ורודי במשחק החוץ), היו לו משחקי הגנה לא טובים (מול מיקוב ומרקוישבילי שחגגו עליו כאילו אין מחר, היירסטון שהתעלל בו, גאלינרי שעשה 2 שיאי עונה מולו, ואפילו לוצ'יץ' עשה לו בית ספר)
לא מעט פעמים היה ברגעים הקריטיים? ממש לא. הוא קלע איזה אולי 2 סלים בדקות חשובות בסופי משחק, ועוד כמה סלי מומנטום פה ושם. SO? איפה הוא היה שאר העונה? כלום ושום דבר. שחקן שאמור ליהיות על תקן הקלעי בחמישיה, קולע ב25% מה3 ביורוליג! (והוא לוקח לא מעט זריקות ל3). הוא לא עושה כלום בצד ההתקפי. גם פניני וגם בלו עדיפים עליו שם.
לטעמי, אם נביא שחקן צעיר ומוכשר, שאנחנו יודעים שיש לו כישרון גדול, ועבר כבר שנה-שנתיים באירופה, 90% שהוא יהיה טוב מסמית'. כי ליהיות פחות טוב ממה שסמית' נותן לנו, יהיה מאוד מאוד קשה. אם תביא שחקן שאתה יודע שיש לו כישרון, לפחות אתה תוכל להרוויח שחקן יותר טוב מסמית', וגם אם הוא יהיה כישלון ענק, נפילה סטייל קאמניגנס, הפער בינו לבין סמית' ממש לא יהיה משמעותי. ורוב הסיכויים שזה לא יקרה. מה לעשות, אני לא רואה מצב שמביאים שחקן מוכשר שהראה את הכישון שלו באחת הליגות באירופה, מצידי אפילו לאנדסברג שנחשב כישרון גדול מאוד במכללות, ועושה עונה (אישית) טובה, מציג יכולת פחות טובה ממה שסמית' נותן לנו. בנוסף, אתה מביא אותו במחיר נמוך יותר. לסמית' אתה תשלם סכום לא קטן (וגם לא גדול, אבל השכר שלו יגדל שנה הבאה), ואתה יודע שבטוח תקבל ממנו בינוניות ואף שחקן חילוש.
הנדריקס ממש ממש לא הוכיח שהוא שחקן משלים ברמה הגבוה ביותר באירופה. אם הוא היה כזה, לא היו עושים לו קרקס ושחקנים לא היו עושים מולו שיאי עונה. שחקן משלים ברמה הגבוה ביותר זה שחקן כמו וואסקאז, הנדריקס? שחקן משלים נחמד, לא יותר
לומר שלמכבי תיהיה את עמדת הסנטר הכי טובה באירופה עם ריץ' וסופו זה רחוק מאוד מהמציאות. עם כל הכבוד, ראינו את שניהם מול הסוללה של בארסה, או הגבוהים של פנא שהתעללו בהם ב2 צידי המגרש שנה שעברה בגמר. שעשו להם בית ספר. אני לא רוצה בכלל לחשוב מה יהיה אם הם יפגשו את קרסטיץ' וקאון. יחד עם מאצ'בן ואליהו זה קוו קדמי יוצא מהכלל. הכי טוב באירופה? ממש לא.