עונת המלפפונים התחילה ?? טייריס רייס מעומד....

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עונת המלפפונים התחילה ?? טייריס רייס מעומד....

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2012, 12:00

asafb96 כתב:
jol9 כתב:
asafb96 כתב:לא חייבים שחקן ברמה גבוה. ממש לא. סנטר מחליף עם אורנטצייה הגנתית יספיק. סופו בכיף יכול לסחוב 20-25 דקות. יש גם את מאצ'בן שיכול לתת דקות בעמדה הזאת

זאת טעות גדולה.
סופו לא סחב 25 דקות בממוצע מעולם בקריירה שלו ביורוליג. למעשה הוא גם לא הגיע מעולם ל-20, ואתה יכול לבדוק את זה.
יש לו שתי עונות מצויינות ביורוליג ברזומה - אחת במדי אול' ב-05-06 אז שיחק 19 דקות, וקלע 10 נק' ו-5 רב', ובעונה שעברה במכבי בה שיחק 19 דק', קלע 12 ולקח 4 רב'.
העונה הוא פתח מצויין, אבל הממוצעים שלו עומדים על קצת פחות מ-17 דק', 9 נק' ו3.5 רב'.

ככה שמשפט כמו "סופו בכיף יכול לסחוב 20-25 דקות" הוא משפט לא אחראי, שאין מאחוריו שום הוכחה.
סופו טוב (וזה עוד לא ברור עד כמה הוא יכול לחזור לעצמו), יכול לסחוב 20 דקות ביורוליג בממוצע. לא יותר. נגר הגנתי, לא ייתן לך שום דבר בשאר הדקות, ויווצר מצב
שבוא מכבי תשחק 4 על 5 בהתקפה (וזה עוד אם לא יהיו כל מיני סמית'ים בחמישייה), מה שיכריח את בלאט שוב לשים את מצ'באן בעמדה שהוא לא טוב בה, ואז כולם יפסידו.

ככה שהנדריקס הוא מאסט, אם אתה מחליט להשאיר את סופו, ואם אתה לא משאיר את סופו, אז הנדריקס הוא עוד יותר מאסט.

הטעות היא שלך. סופו יכול לסחוב 20-25 דקות. הוא יכול. עובדה שהתקופה הכי טובה שלו, הייתה שנה שעברה בשלב הראשון, שהוא שיחק 22-23 דקות בממוצע. הוא עשה את זה לא אחת בקריירה שלו, גם בנבחרת יוון.
זה שהוא בא עם תווית של שחקן שלא סוחב דקות, ובלאט לא משתמש ב100% שלו, זה דבר שונה לגמרי. אבל הוא יכול. הוא שיחק שנה שעברה נגד פרטיזן משחק של 30 דקות, הוא שיחק השנה את משחקו הטוב ביותר כשהוא קיבל 25 דקות, ועוד מול בורוסיס.
נגר הגנתי? מי אמר שצריך להביא נגר? זה סתם הקצנה
הנדריקס לא מאסט. ממש ממש לא

אסף, זאת סתם דמגוגיה. אם הוא יכול, אז איך יכול להיות שב-6-7 שנות קריירה, הוא עדיין לא עשה את זה מעולם? אני מדבר איתך על לסחוב 25 דקות
בממוצע למשחק בכל העונה. נראה לך שסופו מסוגל לזה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 06 מרץ 2012, 12:00

asafb96 כתב:
החציל האצטקי כתב:
jol9 כתב:אסף,
הנדריקס בDNA שלו הוא שחקן מחליף/משלים. גם אם הוא פותח בחמישייה היום, זה לא משנה את זה.
אבל הוא שחקן מצויין, ושחקנים מצויינים עולים כסף.

נניח ומכבי תשאיר כאן את סופו, ושסופו לא ישתפר, ובמקום הנדריקס היא תביא איזה ג'יימס גרסה 2. מה יהיה איתנו בעונה הבאה?
לפחות כשאתה משאיר את ריצ', אתה יודע שאתה מכוסה, גם אם חלקית, וגם אם זה נקרא לכוון לבינוניות, זה גם נקרא ללכת על בטוח.

ושוב, אני מאוד רוצה שסופו והנדריקס ימשיכו, אבל כל נושא סופו, חייב להיבדק שוב, ובקיץ, אלא אם הוא חוזר לעצמו בסדרה מול פאו (מה שלא מאוד סביר שיקרה).

אתה יודע, יוני- אתה לא בהכרח צודק.
מה עושה את ריצ'י שחקן משלים? זה שהוא משחק האסל? זה שהוא מתרכז המון בהגנה? בטח לא זה שהוא 2.02.
באלבמה הוא עשה בייבי סטפס בדיוק כמו במכבי- התחיל במספרים צנועים והיה בעיקר רול פלייר הגנתי, השתפר לרמת ה14+9 ובעונה השלישית כבר היה 18+10.

אני בכלל לא בטוח שהנדריקס בנוי להיות רול פלייר כמו שקל לנו לחשוב. התקפית יש לו המון כלים- אם זה הפיק אנד רול, הבייבי הוק, הג'אמפ מחצי מרחק.
הגנתית הוא נכס עצום- מסוגל להתמודד עם נפילים ועם גארדים, חוסם, חוטף, שואב ונאבק... אז מה חסר לו כדי להיות שחקן מרכזי? כריזמה?

ריץ' שחקן משלים במהות שלו. הוא נמוך, וזה מאוד מפריע לו ב2 צדי המגרש, מה לעשות. אין לו את הפיזיות או האתלטיות של באטיסט להתגבר על זה, ובטח שלא יהיה לו סוללת ענקים בעמדות 4 ו5 כמו שיש לפאו, כדי לחפות על זה.
באלבמה הוא שיחק 4 אם אני לא טועה. ובאירופה, הוא יכול בכיף להפוך לשחקן חמישיה לגיטימי לכל דבר ב4. בגלל שהחסרונות שלו מתבטלים. אבל, כ5, הוא פשוט לא בנוי להוביל. למה? כי אין לו משחק פוסט יציב ואמין, בטח ובטח שלא כמו סופו. הוא קולע פה ושם הוק שוטים, אבל ראינו אותו גם נתקלים בענקים כמו פרוביץ' או באראץ, והוא נראה אומלל מולם שהוא מנסה לשחק בפוסט.
הפיק-אנד-רול שלו סבבה לגמרי.
הוא שיפר את החצי מרחק, בהחלט, אבל עדיין לא יציב ואמין משם כמו פישר לדוגמא, וגם פישר, שהיה לו קליעה אבסולוטית מהטווח הזה, עם יתרונות (וגם חסרונות) בדברים אחרים לעומת הנדריקס, הראה שגם הוא לא בנוי להוביל. אז גם לא הנדריקס.
לטעמי הוא יכול להיות 4 חמישיה לגיטימי וכסנטר הוא יכול להיות סנטר מחליף מצוין. אבל לא רואה אותו כסנטר מוביל. חסרון הסנטימטרים פוגע בו מאוד בהגנה ובהתקפה. זה לא 3-4 סנטימטרים שחסרים לו, והוא במילא משחק בעמדה 1-3 שבא הגבוה לא הכי חשוב, אלא זה חיסרון שיכול להגיע גם ל10 ס"מ ומעלה, בעמדה שהגובה מאוד מאוד חיוני, ואין איזה חיפוי גדול בעמדה 4, וכנראה שגם לא תהיה במחליף שלו.

לא יודע 4 או 5 ומחליף אול לא מחליף. מה שאני כן יודע הוא שאם באטיסט, עם ה-2.04 עם נעליים שלו, טוחן את כל אירופה כבר עשור וגם הוא משחק בין שתי העמדות, אז אין סיבה שהנדריקס לא יהיה גבוה נהדר עבור מכבי.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי EulGam05 » 06 מרץ 2012, 12:05

די מסכים עם מה שנאמר פה על הנדריקס. מה שטוב אצל ריצ' זה שהדברים הבסיסיים שהוא מביא: אגרסיביות, ריבאונד, חסימות, יכולת לשמור על מספר עמדות ונק' זבל מריבאונד התקפה - כל אלה (כמעט) לא תלויים במאמן, שיטת משחק או השחקנים שיש סביבו (נראה לי שזאת הסיבה שבלאט כל כך אוהב אותו). מעבר לכך, לדעתי יש לו גם כמה יכולות התקפיות לא רעות - הוק שוט נחמד שהוא שיפר העונה, יכולת לשחק פיק-אנד-רול וגם קצת קליעה מחצי מרחק שהוא זנח אחרי פתיחת העונה. אבל הכי חשוב - הוא שחקן צעיר (25) עם אופי טוב שעוד לא סיים להשתפר והוכיח העונה שהוא שחקן יורוליג מצוין. אני מקווה שמכבי תצליח להשאיר אותו עם כי אחרי עונה כזאת אני לא אתפלא אם הוא יקבל הצעות גבוהות משמעותית ממה שמכבי יכולה לשלם.

מבחינתי הבעיה העיקרית עם החלפה של סופו היא היעדר אלטרנטיבות ראויות. מצד אחד, ספק אם אפשר יהיה למצוא סנטר עם משחק גב-סל שמתקרב לזה של סופו בשיאו במחירים שמכבי מוכנה לשלם. מצד שני, סופו נראה רע כבר הרבה זמן והוא high maintenance player שבשביל להפיק ממנו את המיטב הרבה דברים צריכים להסתדר (לא פצוע, לא עייף, שיטת משחק שתפורה בשבילו, שחקנים שיודעים להפעיל אותו, יש לו מצב רוח, מאמן שהולך איתו, אין בעיית עבירות, האישה לא יולדת וכו'...) כך שלא בטוח שלא עדיף לחפש מישהו עם תקרה נמוכה יותר אבל קצת יותר יציב.
EulGam05

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מרץ 2012, 12:35

לא קצת טיפשי לשפוט שחקנים רק לפי הטופ 16? סופו במכבי כבר שנה וחצי. בשנה הראשונה הוא הוביל את מכבי לגמר היורוליג ונבחר לחמישיית השנה. את השנה השנייה הוא פתח טוב מאוד, נפצע והתדרדר. הנדריקס לעומת זאת, במשך יותר משנה נתן מספרים של שחקן משלים( אפילו לא מהדרגה הראשונה) והראה שיפור גדול בשלב הטופ 16 הנוכחי. זה הכל. בגלל חודש וחצי הוא שווה כאלה סכומים? בגלל חודשיים רעים צריך לוותר על סופו בשביל איזה הימור זול?
תראו לאן מכבי הגיעה כשסופו היה בשיאו, ואיך מכבי נראית(מבחינת סגנון המשחק), כשהנדריקס בשיאו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2012, 12:48

MTA2311 כתב:לא קצת טיפשי לשפוט שחקנים רק לפי הטופ 16? סופו במכבי כבר שנה וחצי. בשנה הראשונה הוא הוביל את מכבי לגמר היורוליג ונבחר לחמישיית השנה. את השנה השנייה הוא פתח טוב מאוד, נפצע והתדרדר. הנדריקס לעומת זאת, במשך יותר משנה נתן מספרים של שחקן משלים( אפילו לא מהדרגה הראשונה) והראה שיפור גדול בשלב הטופ 16 הנוכחי. זה הכל. בגלל חודש וחצי הוא שווה כאלה סכומים? בגלל חודשיים רעים צריך לוותר על סופו בשביל איזה הימור זול?
תראו לאן מכבי הגיעה כשסופו היה בשיאו, ואיך מכבי נראית(מבחינת סגנון המשחק), כשהנדריקס בשיאו.

לא מוותרים בגלל טופ 16. אני אמרתי בפירוש שההחלטה בנוגע לסופו צריכה להתקבל בסוף העונה.

אבל תגיד לי אתה - אם סופו ממשיך באותו קו כמו עכשיו, עד סוף העונה, האם שיקול לוותר עליו מבחינת מכבי הוא לא לגיטימי, רק בגלל שהוא נתן עונה
טובה לפני זה?

ושוב, אני עדיין חושב שסופו והנדריקס צריכים להמשיך
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 06 מרץ 2012, 12:53

MTA2311 כתב:לא קצת טיפשי לשפוט שחקנים רק לפי הטופ 16? סופו במכבי כבר שנה וחצי. בשנה הראשונה הוא הוביל את מכבי לגמר היורוליג ונבחר לחמישיית השנה. את השנה השנייה הוא פתח טוב מאוד, נפצע והתדרדר. הנדריקס לעומת זאת, במשך יותר משנה נתן מספרים של שחקן משלים( אפילו לא מהדרגה הראשונה) והראה שיפור גדול בשלב הטופ 16 הנוכחי. זה הכל. בגלל חודש וחצי הוא שווה כאלה סכומים? בגלל חודשיים רעים צריך לוותר על סופו בשביל איזה הימור זול?

סופו נתן בעונה שעברה סיבוב ראשון טוב מאוד, טופ 16 סביר, סדרת רבע גמר רעה (מכבי עלתה בעיקר בזכות פארגו ובלו), חצי גמר טוב וגמר מזעזע. העונה הוא נתן סיבוב ראשון טוב אבל מאוד לא יציב וטופ 16 רע מאוד. הכושר שלו בחודשיים האחרונים מזעזע והוא יותר מזיק מאשר מועיל, גם במשחקי ליגה ואדריאטית. אי אפשר לתלות את כל הסיפור בפציעה כי עוד לפני שנפצע סיפרו לנו על הריחוק מאשתו שמשפיע עליו וכו' וברור שיש עוד דברים שמטרידים את הבחור. מעבר לכך, הוא עומד עד עכשיו על ממוצע של פחות מ-17 דקות למשחק (בטופ 16 הוא משחק 15 דקות בממוצע) והשאלה היא כמה קבוצה עם אמצעים מוגבלים כמו מכבי יכולה לשלם על שחקן כזה, כשברור שברוב הדקות משחק מישהו אחר בעמדת הסנטר.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 מרץ 2012, 12:56

jol9 כתב:

לא מוותרים בגלל טופ 16. אני אמרתי בפירוש שההחלטה בנוגע לסופו צריכה להתקבל בסוף העונה.

אבל תגיד לי אתה - אם סופו ממשיך באותו קו כמו עכשיו, עד סוף העונה, האם שיקול לוותר עליו מבחינת מכבי הוא לא לגיטימי, רק בגלל שהוא נתן עונה
טובה לפני זה?

אם מחליטים לחכות לסוף העונה אתה כנראה צודק. רק קח בחשבון, שסדרה טובה מול פאו תקפיץ את המחיר שלו בכמה עשרות אחוזים. אני חושב שצריך להחתים אותו על חוזה עכשיו ולתת לו לעבור את הניתוח בקיץ. במידה ובאמת לא נמשיך ב3 מסגרות, אני מאמין שהוא גם יחזור ליכולת של שנה שעברה. אז נכון, זה סיכון, אבל אתה לא מעדיף לקחת את הסיכון הזה, מאשר לחכות לקיץ ולהסתכן בהחתמה של איזה לאזמה 2.0?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 06 מרץ 2012, 12:56

קודי כתב:

סופו נתן בעונה שעברה סיבוב ראשון טוב מאוד, טופ 16 סביר, סדרת רבע גמר רעה (מכבי עלתה בעיקר בזכות פארגו ובלו), חצי גמר טוב וגמר מזעזע. העונה הוא נתן סיבוב ראשון טוב אבל מאוד לא יציב וטופ 16 רע מאוד. הכושר שלו בחודשיים האחרונים מזעזע והוא יותר מזיק מאשר מועיל, גם במשחקי ליגה ואדריאטית. אי אפשר לתלות את כל הסיפור בפציעה כי עוד לפני שנפצע סיפרו לנו על הריחוק מאשתו שמשפיע עליו וכו' וברור שיש עוד דברים שמטרידים את הבחור. מעבר לכך, הוא עומד עד עכשיו על ממוצע של פחות מ-17 דקות למשחק (בטופ 16 הוא משחק 15 דקות בממוצע) והשאלה היא כמה קבוצה עם אמצעים מוגבלים כמו מכבי יכולה לשלם על שחקן כזה, כשברור שברוב הדקות משחק מישהו אחר בעמדת הסנטר.

הזכרון שלך קצת חלש. בהצלבה בנצחון החוץ החשוב בויטוריה סופו היה ענק עם 22 נקודות!
גם בחצי הגמר מול ריאל סופו היה טוב מאוד.
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 06 מרץ 2012, 12:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2012, 12:59

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

טובה לפני זה?

אם מחליטים לחכות לסוף העונה אתה כנראה צודק. רק קח בחשבון, שסדרה טובה מול פאו תקפיץ את המחיר שלו בכמה עשרות אחוזים. אני חושב שצריך להחתים אותו על חוזה עכשיו ולתת לו לעבור את הניתוח בקיץ. במידה ובאמת לא נמשיך ב3 מסגרות, אני מאמין שהוא גם יחזור ליכולת של שנה שעברה. אז נכון, זה סיכון, אבל אתה לא מעדיף לקחת את הסיכון הזה, מאשר לחכות לקיץ ולהסתכן בהחתמה של איזה לאזמה 2.0?

אני חושב שמכבי הציעו לו חוזה. לא יודע למה עדיין לא סגרו.

בכל אופן, סופו גם צריך לתת קצת סיבות להנהלה לתת בו אמון, ולא רק על סמך מה שהיה לפני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 06 מרץ 2012, 13:02

felix_r כתב:
קודי כתב:

הזכרון שלך קצת חלש. בהצלבה בנצחון החוץ החשוב בויטוריה סופו היה ענק עם 22 נקודות!

בנצחון בויטוריה הוא נתן רבע ראשון עצום אבל נחלש מאוד במחצית השניה. ביתר שלושת המשחקים הוא לא תרם יותר מדי. לגבי חצי הגמר - כתבתי שהוא אכן היה טוב.
קודי

הודעהעל ידי felix_r » 06 מרץ 2012, 13:07

קודי כתב:
felix_r כתב:
קודי כתב:

בנצחון בויטוריה הוא נתן רבע ראשון עצום אבל נחלש מאוד במחצית השניה. ביתר שלושת המשחקים הוא לא תרם יותר מדי. לגבי חצי הגמר - כתבתי שהוא אכן היה טוב.

גם זה לא ממש נכון. בהצלבה הוא היה טוב גם במשחק הראשון בתל-אביב עם 9 נקודות, 8 ריבאונדים ו 5 אסיסטים. שחקני קאחה התרכזו בו בגלל המשחק הענק שלו בויטוריה, מה שעזר לחבריו להפציץ לשלוש באחוזים מצוינים (לא מעט מהשלשות היו מהאסיסטים של סופו)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 06 מרץ 2012, 13:15

תשנע, קודי. גם אם אתה חושב שהנדריקס הוא שחקן נפלא, עדיין זה לא השחקן שאתה בונה עליו קבוצה, כי הוא שחקן משלים. זה הכל.
לכן אתה לא יכול קודם כל להחתים את הנדריקס, ואז לראות כמה כסף ישאר לאחרים. קודם כל מחתימים את השחקנים המובילים, ואז את המשלימים
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קודי » 06 מרץ 2012, 13:21

felix_r כתב:תשנע, קודי. גם אם אתה חושב שהנדריקס הוא שחקן נפלא, עדיין זה לא השחקן שאתה בונה עליו קבוצה, כי הוא שחקן משלים. זה הכל.
לכן אתה לא יכול קודם כל להחתים את הנדריקס, ואז לראות כמה כסף ישאר לאחרים. קודם כל מחתימים את השחקנים המובילים, ואז את המשלימים

אני חושב שאתה טועה והוא ממש לא שחקן משלים. הוא אולי היה שחקן משלים בעונה שעברה (גם בגלל שהיה מחליפו של סופו שבחלק גדול מהעונה היה סנטר ענק וגם בגלל שזו היתה השנה הראשונה שלו בקבוצה כמו מכבי), כמו שלורבק היה שחקן משלים בעונה הראשונה שלו בברצלונה וכמו שמוריס היה שחקן משלים בברצלונה ושחקן מוביל במכבי. מדובר בשחקן שיש לו המון גם כשחקן מוביל - שומר נהדר, ריבאונדר מצויין ובהתקפה יש לו פיק אנד רול מצויין, תנועה נהדרת וגם כמה מובים טובים שהולכים ומשתפרים עם הזמן. לא יודע מה זה שחקן משלים ומה זה שחקן מוביל, אבל להנדריקס יש מספיק איכות בשביל להיות גבוה יורוליג נהדר ומוביל. עד שמגיע למכבי שחקן עם איכויות כאלה, אופי כזה והשתלבות נהדרת, אתה לא יכול לוותר עליו בכזאת קלות. אם זה אומר שצריך לצמצם קצת את הסגל (שהוא ממילא רחב מדי בשביל 2 מסגרות) ולוותר על שאייר או אפילו בורשטיין, אז זה שווה את זה.
קודי

הודעהעל ידי asafb96 » 06 מרץ 2012, 13:55

jol9 כתב:
asafb96 כתב:
jol9 כתב:
asafb96 כתב:לא חייבים שחקן ברמה גבוה. ממש לא. סנטר מחליף עם אורנטצייה הגנתית יספיק. סופו בכיף יכול לסחוב 20-25 דקות. יש גם את מאצ'בן שיכול לתת דקות בעמדה הזאת

זאת טעות גדולה.
סופו לא סחב 25 דקות בממוצע מעולם בקריירה שלו ביורוליג. למעשה הוא גם לא הגיע מעולם ל-20, ואתה יכול לבדוק את זה.
יש לו שתי עונות מצויינות ביורוליג ברזומה - אחת במדי אול' ב-05-06 אז שיחק 19 דקות, וקלע 10 נק' ו-5 רב', ובעונה שעברה במכבי בה שיחק 19 דק', קלע 12 ולקח 4 רב'.
העונה הוא פתח מצויין, אבל הממוצעים שלו עומדים על קצת פחות מ-17 דק', 9 נק' ו3.5 רב'.

ככה שמשפט כמו "סופו בכיף יכול לסחוב 20-25 דקות" הוא משפט לא אחראי, שאין מאחוריו שום הוכחה.
סופו טוב (וזה עוד לא ברור עד כמה הוא יכול לחזור לעצמו), יכול לסחוב 20 דקות ביורוליג בממוצע. לא יותר. נגר הגנתי, לא ייתן לך שום דבר בשאר הדקות, ויווצר מצב
שבוא מכבי תשחק 4 על 5 בהתקפה (וזה עוד אם לא יהיו כל מיני סמית'ים בחמישייה), מה שיכריח את בלאט שוב לשים את מצ'באן בעמדה שהוא לא טוב בה, ואז כולם יפסידו.

ככה שהנדריקס הוא מאסט, אם אתה מחליט להשאיר את סופו, ואם אתה לא משאיר את סופו, אז הנדריקס הוא עוד יותר מאסט.

הטעות היא שלך. סופו יכול לסחוב 20-25 דקות. הוא יכול. עובדה שהתקופה הכי טובה שלו, הייתה שנה שעברה בשלב הראשון, שהוא שיחק 22-23 דקות בממוצע. הוא עשה את זה לא אחת בקריירה שלו, גם בנבחרת יוון.
זה שהוא בא עם תווית של שחקן שלא סוחב דקות, ובלאט לא משתמש ב100% שלו, זה דבר שונה לגמרי. אבל הוא יכול. הוא שיחק שנה שעברה נגד פרטיזן משחק של 30 דקות, הוא שיחק השנה את משחקו הטוב ביותר כשהוא קיבל 25 דקות, ועוד מול בורוסיס.

אסף, זאת סתם דמגוגיה. אם הוא יכול, אז איך יכול להיות שב-6-7 שנות קריירה, הוא עדיין לא עשה את זה מעולם? אני מדבר איתך על לסחוב 25 דקות

זו לא דמגוגיה, זאת עובדה. סופו סחב לא פעם מעל 20 דקות. וכמו שאמרתי, שנה שעברה בשלב הראשון הוא שיחק 22-23 דקות בממוצע, וזאת הייתה התקופה הכי טובה שלו.
למה הוא לא עשה זאת בקריירה? כי באולי' הוא היה הרבה יותר שמן ובכושר חלש יותר, והיו שם איזה 2 חברה, בורוסיס ו-וויצ'יץ' שמם, שלקחו את רוב הדקות בעמדה הזאת
במכבי הוא לא עושה את זה כי בלאט מחליט. פשוט ככה. אם הוא עשה את זה בלא מעט משחקים, מה הבעיה שהוא יעשה את זה למשך עונה? הרי אנחנו לא מדברים על משחקי NBA של יום אחרי יום. זה משחקים של פעם בשבוע, עם פגרות באמצע פה ושם, שבליגה הוא בקושי משחק.
זה כמו לומר, למה גרין אף פעם לא שיחק יותר מ20 דקות לעונה שלמה? ושארפ? ועוד עשרות שחקנים משלימים שעברו פה.
הוא מסוגל בהחלט לתת 20 דקות לערב, וגם יותר אם צריך. ויחד עם מאצ'בן שיתן דקות בעמדה הזאת, הנדריקס הוא ממש לא MUST כמו שאתה אומר
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 06 מרץ 2012, 13:58

קודי כתב:
asafb96 כתב:
החציל האצטקי כתב:
jol9 כתב:אסף,
הנדריקס בDNA שלו הוא שחקן מחליף/משלים. גם אם הוא פותח בחמישייה היום, זה לא משנה את זה.
אבל הוא שחקן מצויין, ושחקנים מצויינים עולים כסף.

נניח ומכבי תשאיר כאן את סופו, ושסופו לא ישתפר, ובמקום הנדריקס היא תביא איזה ג'יימס גרסה 2. מה יהיה איתנו בעונה הבאה?
לפחות כשאתה משאיר את ריצ', אתה יודע שאתה מכוסה, גם אם חלקית, וגם אם זה נקרא לכוון לבינוניות, זה גם נקרא ללכת על בטוח.

ושוב, אני מאוד רוצה שסופו והנדריקס ימשיכו, אבל כל נושא סופו, חייב להיבדק שוב, ובקיץ, אלא אם הוא חוזר לעצמו בסדרה מול פאו (מה שלא מאוד סביר שיקרה).

אתה יודע, יוני- אתה לא בהכרח צודק.
מה עושה את ריצ'י שחקן משלים? זה שהוא משחק האסל? זה שהוא מתרכז המון בהגנה? בטח לא זה שהוא 2.02.
באלבמה הוא עשה בייבי סטפס בדיוק כמו במכבי- התחיל במספרים צנועים והיה בעיקר רול פלייר הגנתי, השתפר לרמת ה14+9 ובעונה השלישית כבר היה 18+10.

אני בכלל לא בטוח שהנדריקס בנוי להיות רול פלייר כמו שקל לנו לחשוב. התקפית יש לו המון כלים- אם זה הפיק אנד רול, הבייבי הוק, הג'אמפ מחצי מרחק.
הגנתית הוא נכס עצום- מסוגל להתמודד עם נפילים ועם גארדים, חוסם, חוטף, שואב ונאבק... אז מה חסר לו כדי להיות שחקן מרכזי? כריזמה?

ריץ' שחקן משלים במהות שלו. הוא נמוך, וזה מאוד מפריע לו ב2 צדי המגרש, מה לעשות. אין לו את הפיזיות או האתלטיות של באטיסט להתגבר על זה, ובטח שלא יהיה לו סוללת ענקים בעמדות 4 ו5 כמו שיש לפאו, כדי לחפות על זה.
באלבמה הוא שיחק 4 אם אני לא טועה. ובאירופה, הוא יכול בכיף להפוך לשחקן חמישיה לגיטימי לכל דבר ב4. בגלל שהחסרונות שלו מתבטלים. אבל, כ5, הוא פשוט לא בנוי להוביל. למה? כי אין לו משחק פוסט יציב ואמין, בטח ובטח שלא כמו סופו. הוא קולע פה ושם הוק שוטים, אבל ראינו אותו גם נתקלים בענקים כמו פרוביץ' או באראץ, והוא נראה אומלל מולם שהוא מנסה לשחק בפוסט.
הפיק-אנד-רול שלו סבבה לגמרי.
הוא שיפר את החצי מרחק, בהחלט, אבל עדיין לא יציב ואמין משם כמו פישר לדוגמא, וגם פישר, שהיה לו קליעה אבסולוטית מהטווח הזה, עם יתרונות (וגם חסרונות) בדברים אחרים לעומת הנדריקס, הראה שגם הוא לא בנוי להוביל. אז גם לא הנדריקס.
לטעמי הוא יכול להיות 4 חמישיה לגיטימי וכסנטר הוא יכול להיות סנטר מחליף מצוין. אבל לא רואה אותו כסנטר מוביל. חסרון הסנטימטרים פוגע בו מאוד בהגנה ובהתקפה. זה לא 3-4 סנטימטרים שחסרים לו, והוא במילא משחק בעמדה 1-3 שבא הגבוה לא הכי חשוב, אלא זה חיסרון שיכול להגיע גם ל10 ס"מ ומעלה, בעמדה שהגובה מאוד מאוד חיוני, ואין איזה חיפוי גדול בעמדה 4, וכנראה שגם לא תהיה במחליף שלו.

לא יודע 4 או 5 ומחליף אול לא מחליף. מה שאני כן יודע הוא שאם באטיסט, עם ה-2.04 עם נעליים שלו, טוחן את כל אירופה כבר עשור וגם הוא משחק בין שתי העמדות, אז אין סיבה שהנדריקס לא יהיה גבוה נהדר עבור מכבי.

מה אתה משווה בניהם? זה כמו לומר, אם שאק דרס את הNBA עם המאסה שלו, אין סיבה שגם סופו לא. ואם דניס רודמן או צ'ארלס ברקלי, היו מה שהיו, אין סיבה שאנדרסייז אחרים לא יהיו.
זה רחוק מהמציאות. וכתבתי את זה לא פעם. לבאטיסט יש משחק פיק-אנד-רול יותר טוב. יש לו משחק פוסט (שהוא לא משתמש בו יותר מדי, ואבל עושה את זה) יותר טוב. הוא קלעי יותר יציב ואמין מחצי מרחק, הוא הרבה יותר חזק, והוא משחק לצד נפילים. אין בכלל מקום להשוואה
הנדריקס יכול להיות גבוה נהדר עבור מכבי, אין ספק. אבל מה לעשות, הוא לא יכול להיות סנטר ראשון בקבוצה ששואפת ללכת עד הסוף. הוא יתקשה לייצר לעצמו נקודות במשחק עומד לבדו כמו שסופו עושה, ומול הגנות חזקות, ההתקפה של מכבי תיתקע. הגנתית הוא מאוד מתקשה מול מגדלים, ומזניח לא מעט את הצבע שהוא יוצא לבחוץ. אני לא מבין איך אפשר לרצות שסופו יעזוב, אחרי השנה וחצי האחרונות, רק בשביל להשאיר את ריץ' כסנטר ראשון
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2012, 14:12

asafb96 כתב:
jol9 כתב:
asafb96 כתב:
jol9 כתב:

זאת טעות גדולה.

זו לא דמגוגיה, זאת עובדה. סופו סחב לא פעם מעל 20 דקות. וכמו שאמרתי, שנה שעברה בשלב הראשון הוא שיחק 22-23 דקות בממוצע, וזאת הייתה התקופה הכי טובה שלו.
למה הוא לא עשה זאת בקריירה? כי באולי' הוא היה הרבה יותר שמן ובכושר חלש יותר, והיו שם איזה 2 חברה, בורוסיס ו-וויצ'יץ' שמם, שלקחו את רוב הדקות בעמדה הזאת
במכבי הוא לא עושה את זה כי בלאט מחליט. פשוט ככה. אם הוא עשה את זה בלא מעט משחקים, מה הבעיה שהוא יעשה את זה למשך עונה? הרי אנחנו לא מדברים על משחקי NBA של יום אחרי יום. זה משחקים של פעם בשבוע, עם פגרות באמצע פה ושם, שבליגה הוא בקושי משחק.
זה כמו לומר, למה גרין אף פעם לא שיחק יותר מ20 דקות לעונה שלמה? ושארפ? ועוד עשרות שחקנים משלימים שעברו פה.
הוא מסוגל בהחלט לתת 20 דקות לערב, וגם יותר אם צריך. ויחד עם מאצ'בן שיתן דקות בעמדה הזאת, הנדריקס הוא ממש לא MUST כמו שאתה אומר

מה זה משנה מה הסיבה? אם בלאט לא נותן לו לשחק יותר מ-20 דקות, אז למה בשנה הבאה אתה חושב שזה יקרה? כנראה שיש לזה סיבה, לא?
בכל מקרה, סופו לא יישחק יותר מ-20 דקות בממוצע לעונה, ולא משנה מה. זה לא קרה עד עכשיו, ולא יקרה, אלא אם כן, פתאום בדרך פלא, הוא ייכנס לכושר גופני מטורף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 06 מרץ 2012, 14:15

מה זה משנה מה הסיבה? אם בלאט לא נותן לו לשחק יותר מ-20 דקות, אז למה בשנה הבאה אתה חושב שזה יקרה? כנראה שיש לזה סיבה, לא?
בכל מקרה, סופו לא יישחק יותר מ-20 דקות בממוצע לעונה, ולא משנה מה. זה לא קרה עד עכשיו, ולא יקרה, אלא אם כן, פתאום בדרך פלא, הוא ייכנס לכושר גופני מטורף.

ברור שזה משנה! אתה אומר שהנדריקס זה MUST ליד סופו, כי סופו לא יכול לשחק הרבה, וצריך סנטר מחליף טוב, ואני אומר שזה לא נכון. כי סופו כן יכול לשחק הרבה דקות. כל השאר לא משנה.
בלאט לא נותן לו כמות דקות כזאת? אוקי, אז אני חושב שבלאט טועה. כמו שהוא טועה שהוא רוצה את הנדריקס בכל מחיר. זכותי לא?
הוא ממש לא צריך כושר גופני מטורף לשחק יותר מ20 דקות. הוא עשה את זה לא פעם, והוא יכול לעשות את זה. זה לא טווח משחקים צפוף של NBA, כולה פעם בשבוע, ויש כמה פגרות באמצע
asafb96

הודעהעל ידי קודי » 06 מרץ 2012, 14:18

asafb96 כתב:

ברור שזה משנה! אתה אומר שהנדריקס זה MUST ליד סופו, כי סופו לא יכול לשחק הרבה, וצריך סנטר מחליף טוב, ואני אומר שזה לא נכון. כי סופו כן יכול לשחק הרבה דקות. כל השאר לא משנה.
בלאט לא נותן לו כמות דקות כזאת? אוקי, אז אני חושב שבלאט טועה. כמו שהוא טועה שהוא רוצה את הנדריקס בכל מחיר. זכותי לא?
הוא ממש לא צריך כושר גופני מטורף לשחק יותר מ20 דקות. הוא עשה את זה לא פעם, והוא יכול לעשות את זה. זה לא טווח משחקים צפוף של NBA, כולה פעם בשבוע, ויש כמה פגרות באמצע

רבאק, הבן אדם עם ידיים על המותניים ומתנשם כמו בולדוג אחרי 5 דקות רצופות, גם כשהיה בכושר שיא, ואתה טוען שבלאט הוא הבעיה?!
קודי

הודעהעל ידי מכביסט » 06 מרץ 2012, 15:13

מה שלא יהיה הנדריקס לא יכול להיות סנטר מוביל בקבוצה שרוצה להיות בטופ של היורוליג
הוא אולי יכול להיות 4 מוביל אבל בשום פנים ואופן לא 5 מוביל.
מכביסט

הודעהעל ידי asafb96 » 06 מרץ 2012, 15:26

קודי כתב:
asafb96 כתב:

רבאק, הבן אדם עם ידיים על המותניים ומתנשם כמו בולדוג אחרי 5 דקות רצופות, גם כשהיה בכושר שיא, ואתה טוען שבלאט הוא הבעיה?!

מה זה משנה? גם אתה התחלת להקשיב לשטויות של שלח? הוא שם ידיים על המותניים. אז מה? כל שחקן מתעייף קצת, וגם הנדריקס אחרי כמה התקפות מתכופף ומתנשף כדי לקחת אוויר בזריקות עונשין. אז מה?
סופו עם ידיים על המתניים, כדי לקחת אוויר. כמו כולם. אבל זה ממש לא משנה. כי שניה אחרי זה אתה יכול לראות אותו דופק ספרינט קוסט-טו-קוסט ודופק דאנק. אם אתה מצפה משחק שישחק 25-30 דקות בלי להתעייף טיפה, אתה לא תקבל. כולם מתעייפים. אבל אני ממש לא צריך להסביר למה סופו כן יכול לשחק הרבה, כי הוא כבר עשה את זה!
נכנסתי עכשיו ובדקתי, ושמתי לב שבכל המשחקים שסופו קיבל 20 דקות ומעלה השנה, חוץ מהמשחק האחרון מול בארסה, הוא היה יוצא מהכלל. 16 נקודות נגד ריאל ב21 דקות, 12 נקודות נגד אפס ב21 דקות, 28 מול מילאנו ב24 דקות, 10 נגד פרטיזן ב24 דקות, ו17 נגד אפס ב20 דקות. בכל המשחקים האלה הוא קלע באחוזים מצוינים (מעל 50% מהשדה בכל המשחקים), והוא שיחק במשחקים האלה מול סנטרים כמו איבקה, בגיץ', טומיץ', באראץ, באטיסטה, בורורסיס, פקוביץ' וראדוליצה. סנטרים ברמה הגבוה ביותר באירופה.
כל שאר המשחקים הוא שיחק פחות מ20 דקות, והיה חלש כמעט בכל המשחקים האלה. כך שיש פה משהו. ושנה שעברה היה בדיוק אותו סיפור. חוץ מהמשחקים מול פרוקום ופרטיזן (שבשניהם הוא נתן הגנה פנטסטית), כל המשחקים שהוא שיחק 20 דקות ומעלה (13 משחקים לא כולל פרוקום ופרטיזן) הוא היה פנטסטי.
שורה תחתונה, סופו יכול לשחק מעל 20 דקות, והוכיח את זה לא אחת. ושהוא משחק מספר דקות שכזה, הוא מצוין
asafb96

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], omerk ו־15 אורחים