בארץ 6

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 6 (העיירה מפונה)

הודעהעל ידי my man » 26 יולי 2017, 16:23

אני מת.. :laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3
לאחר דיונים מורטי עצבים, ובתיווכם של מדינות רבות מהאזור
נמצאה החלופה למגנומטר.
בדיקה לא פולשנית שמכבדת את המתפללים המוסלמים.

https://www.facebook.com/HalleluHeb/vid ... 154423086/
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי הצופה » 26 יולי 2017, 16:39

my man כתב:אני מת.. :laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3
לאחר דיונים מורטי עצבים, ובתיווכם של מדינות רבות מהאזור
נמצאה החלופה למגנומטר.
בדיקה לא פולשנית שמכבדת את המתפללים המוסלמים.

https://www.facebook.com/HalleluHeb/vid ... 154423086/
כי מגנומטר זה נורא פולשני
הצופה

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 27 יולי 2017, 18:53

איזה בן אדם עלוב
''צריך עונש מוות למחבלים''
לא היה מסוגל להתקין מצלמות אבטחה בהר הבית אחרי שכבר התקפל עם גלאי מתכות, מישהו יאמין לו שהוא ישיג עונש מוות? אולי רק הבוחרים שלו
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 27 יולי 2017, 19:10

Holiday_Armadillo כתב:איזה בן אדם עלוב
''צריך עונש מוות למחבלים''
לא היה מסוגל להתקין מצלמות אבטחה בהר הבית אחרי שכבר התקפל עם גלאי מתכות, מישהו יאמין לו שהוא ישיג עונש מוות? אולי רק הבוחרים שלו

כל התכונות הבעייתיות שלו מתגלות במלוא תפארתן בימים אלו.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי rc4991 » 27 יולי 2017, 19:16

בנט? נתניהו?
ההתקפלות הזאת מבזה ועד שלא יתחילו להשתמש באמת בעונש מוות כדאי להם להפסיק לזרוק את הסיסמא הזאת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 27 יולי 2017, 19:19

rc4991 כתב:בנט? נתניהו?
ההתקפלות הזאת מבזה ועד שלא יתחילו להשתמש באמת בעונש מוות כדאי להם להפסיק לזרוק את הסיסמא הזאת
ביבי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי shayD » 28 יולי 2017, 15:59

בואו נדבר רגע על עונש מוות.

בן אדם בא לעשות פיגוע כשהוא יודע שבסבירות מאוד גבוהה הוא לא יצא ממנו בחיים. איך עונש מוות בדיוק ירתיע אותו?.

שלא לדבר על הטירוף שילך פה על כל הוצאה להורג של אחד מהם. קרקס תקשורתי ובין לאומי מלווה בהתפרעויות חסרות טעם.

קיצור, אין בזה באמת צורך. מה שכן, אפשר לדבר על הסתכלות הצידה של הדרג הפיקודי והמשפטי על מקרים בהם המחבל נהרג גם אם לא הווה סיכון ממשי (אלאור עזריה למשל).

מזכיר לכולכם את 'ארץ המרדפים' על הגבול המזרחי של המדינה , שם מחבלים לא נשארו בחיים ואף אחד לא עשה מזה סיפור. (והאמת שאין על מה).
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2017, 16:02

אני לא בעד עונש מוות, בשום מקרה, אף פעם, אבל:
1. קביעה שעונש מוות לא ירתיע מחבל היא פשטנית מדי.
2. במדינת ישראל הרתעה היא לא השיקול המרכזי בענישה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי shayD » 28 יולי 2017, 16:27

בוא תמנה לי 3 סיבות בעד עונש מוות.
וספר לי איך זה יתריע מחבלים מלעשות פיגוע.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2017, 16:33

גבר, אתה פסיכולוג? קרימינולוג? ערכת פעם מחקר על הרתעת מחבלים באמצעות עונש מוות?

התשובה היא לא, ולכן לקבוע בצורה דטרמיניסטית שעונש מוות לא ירתיע, זה דבר די מטופש לעשות. יש הרבה גורמים במשוואה, ולא כל אדם שיוצא לדקור עם מספריים עושה את זה במטרה למות כשאהיד.

ושוב, הרתעה היא לא השיקול המרכזי בענישה במדינת ישראל. המדינה מכניסה לכלא גם אנשים שכלא לא מרתיע אותם בשום צורה, או מטילה קנס על אנשים שפגיעה כלכלית לא מרתיעה אותם בשום צורה. יש עוד מטרות בעולם הפלילי חוץ מהרתעה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי shayD » 28 יולי 2017, 19:14

בוא נגיד שעבדתי במערכת המשפט קרוב ל3 שנים וכנראה ניהלתי שיחות עם אנשי חוק ושופטים וההבנה שלי טיפה יותר רחבה משלך במישור המחוקק/השופט.

עדיין לא נתת לי סיבה למה כן? (מעבר לזה שהוא מחבל וצריך למות).
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2017, 19:37

לא יודע, כל מילה שיוצאת לך מהפה בדיון הזה משדרת ההפך הגמור מידע והבנה במישור החקיקתי\שיפוטי.

בתור אדם שניהל שיחות עם משפטנים, אתה בטח יודע שבמדינת ישראל מענישים על פי עיקרון הגמול. כלומר, ענישה בהתאם לחומרת המעשה. זה העיקרון המוביל (על פי חוק) אתה יודע מה זה בכלל? שמעת על זה פעם? הרתעה וגורמים נוספים הם גורמים משניים שניתן להתחשב בהם וניתן גם לא. אז למה כן? בגלל עיקרון הגמול. למה עוד כן? בגלל שתנאי הכליאה במדינה מערבית הם הרבה מעבר ממה שמגיעים למחבלים. למה עוד כן? כי מחבלים בכלא הם כלי מיקוח לעסקאות חליפין עתידיות. למה עוד כן? כי מחבל משתחרר מהכלא בשלב כלשהו ועל פי מחקרים חוזר ברוב המקרים לעסוק בטרור. למה עוד כן? תנאים כלכליים שהמחבלים זוכים להם מהרשות הפלסטיניים, תנאים שמעודדים באופן ישיר פלסטינים לעסוק בטרור.

וזה עוד בלי להיכנס לשאלת ההרתעה, שהיא מוטלת בספק כאמור.

כל אלה מחזירים אותי לנקודה המרכזית והראשונה שלי בדיון, שלא טרחת להפנים משום מה. אני נגד עונש מוות. כל הסיבות הנ"ל הן רק לצורך הדיון, שיכולת להימנע ממנו אם היית טורח להפנים את ההודעה הראשונה שלי, שנגעה לקביעה המוזרה שלך על הרתעה בלי שיש לך שום רקע בנושא.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי shayD » 28 יולי 2017, 20:56

דבר ראשון, אנחנו מנהלים דיון.
זה שתנפנף בידיים ותקבע קביעות על מה אני יודע ולא- לא יהפוך אותך להיות צודק. אפשר לנהל דיון ענייני גם אם אתה לא מסכים עם הצד השני. זה שלקחת כמה קורסים במכללה לא הופך אותך למומחה.

לגופו של עניין, אתה יודע שהחוק הזה לא יעבור בג"צ (וכן אני יודע שיש עונש מוות על בגידה) מסיבה מאוד ברורה ומבורכת, זה פשוט לא יעבוד. ולא רק בפן ההרתעתי, האדמה שאתה חי עליה היא מקום מאוד מעורער ואין צורך להעיר פה עוד משבר תהומי ללא צורך אמיתי.
נערך לאחרונה על ידי shayD בתאריך 28 יולי 2017, 22:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2017, 21:01

חברים, אתם מנהלים דיון מעניין וחשוב... למה תמיד צריך שכל דיון יהיה מתובל בהשוואות למי
יש יותר גדול?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2017, 21:17

"בוא נגיד שעבדתי במערכת המשפט קרוב ל3 שנים וכנראה ניהלתי שיחות עם אנשי חוק ושופטים וההבנה שלי טיפה יותר רחבה משלך במישור המחוקק/השופט"

זה היה משפט שלי, או שלך? אני במהלך הדיון, עד לאותה הודעה שלך רמזתי שאני יודע יותר או פחות ממך? אני באמת חושב שאתה צריך לקרוא שוב את ההודעה הראשונה שלי בדיון. היא הוציאה ממך תגובה לא פרופורציונאלית בשום צורה.

סיכולים ממוקדים, מעצרים מנהליים, הריסת בתי מחבלים וכו' כבר עברו בבגץ. בגץ ממש משתדל לאורך השנים לתת לממשלה לממש את המדיניות הבטחונית שלה. לעתים מאוד נדירות מתערב. יכול להיות שיעבור ויכול להיות שלא, אבל על זה היה הדיון? דיברנו על סיבות לאשר או לא לאשר. שנינו נגד האופציה בכל מקרה, אז זה לא משנה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי shayD » 28 יולי 2017, 22:59

MTA2311 כתב:"בוא נגיד שעבדתי במערכת המשפט קרוב ל3 שנים וכנראה ניהלתי שיחות עם אנשי חוק ושופטים וההבנה שלי טיפה יותר רחבה משלך במישור המחוקק/השופט"

זה היה משפט שלי, או שלך? אני במהלך הדיון, עד לאותה הודעה שלך רמזתי שאני יודע יותר או פחות ממך? אני באמת חושב שאתה צריך לקרוא שוב את ההודעה הראשונה שלי בדיון. היא הוציאה ממך תגובה לא פרופורציונאלית בשום צורה.

סיכולים ממוקדים, מעצרים מנהליים, הריסת בתי מחבלים וכו' כבר עברו בבגץ. בגץ ממש משתדל לאורך השנים לתת לממשלה לממש את המדיניות הבטחונית שלה. לעתים מאוד נדירות מתערב. יכול להיות שיעבור ויכול להיות שלא, אבל על זה היה הדיון? דיברנו על סיבות לאשר או לא לאשר. שנינו נגד האופציה בכל מקרה, אז זה לא משנה.

כנראה הובנתי לא כהלכה, מחילה.

הדיון באמת חשוב ומעניין.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי שועל » 28 יולי 2017, 23:03

shayD כתב:בואו נדבר רגע על עונש מוות.

בן אדם בא לעשות פיגוע כשהוא יודע שבסבירות מאוד גבוהה הוא לא יצא ממנו בחיים. איך עונש מוות בדיוק ירתיע אותו?.

שלא לדבר על הטירוף שילך פה על כל הוצאה להורג של אחד מהם. קרקס תקשורתי ובין לאומי מלווה בהתפרעויות חסרות טעם.

קיצור, אין בזה באמת צורך. מה שכן, אפשר לדבר על הסתכלות הצידה של הדרג הפיקודי והמשפטי על מקרים בהם המחבל נהרג גם אם לא הווה סיכון ממשי (אלאור עזריה למשל).

מזכיר לכולכם את 'ארץ המרדפים' על הגבול המזרחי של המדינה , שם מחבלים לא נשארו בחיים ואף אחד לא עשה מזה סיפור. (והאמת שאין על מה).

גם אני חושב שזה לא יוסיף להרתעה, אבל קרקס בינלאומי על הוצאה להורג של מחבלים לא יהיה לדעתי.

מה שלא ברור לי לאורך שנים זה למה לא מחמירים את תנאי הכליאה.

לגבי העניין השני, אני לא חושב שבמדינה מתוקנת ניתן לאפשר הריגה ללא משפט ולא משנה באיזו סיטואציה (כל זמן שזה לא במהלך אירוע והוא לא מהווה סכנה כמובן)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2017, 23:22

שועל כתב:
shayD כתב:בואו נדבר רגע על עונש מוות.

גם אני חושב שזה לא יוסיף להרתעה, אבל קרקס בינלאומי על הוצאה להורג של מחבלים לא יהיה לדעתי.

מה שלא ברור לי לאורך שנים זה למה לא מחמירים את תנאי הכליאה.

לגבי העניין השני, אני לא חושב שבמדינה מתוקנת ניתן לאפשר הריגה ללא משפט ולא משנה באיזו סיטואציה (כל זמן שזה לא במהלך אירוע והוא לא מהווה סכנה כמובן)

מסכים איתך.
לא זוכר אם סיפרתי כאן מתישהו, אבל יצא לי לעשות מילואים בכלא ביטחוני - קציאות. היום נדמה לי שהוא כבר לא קיים.
בכל אופן, ישבו שם אסירי חמאס וכד', והתנאים היו הרבה הרבה יותר מדי טובים לטעמי, גם אם אני מסתכל על זה באופן אובייקטיבי.
אני מדבר איתכם על דברים שראיתי בעיניים שלי, ולא מסיפורים כאלה ואחרים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2017, 23:25

יש בעיה בהחמרה של תנאי כליאה. אנחנו מדינה דמוקרטית מערבית, ויש סטנדרטיים חוקיים מסויימים שצריכים לעמוד בהם בהקשר הזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 28 יולי 2017, 23:35

MTA2311 כתב:יש בעיה בהחמרה של תנאי כליאה. אנחנו מדינה דמוקרטית מערבית, ויש סטנדרטיים חוקיים מסויימים שצריכים לעמוד בהם בהקשר הזה.

האם לספק להם עיתונים, לתת להם לבשל לעצמם את האוכל, לתת להם אפשרות להתייחד עם נשותיהם, לתת להם אפשרות ללמוד תארים וכו', אלה הם סטנדרטים מינימליים?

מעניין האם האמריקאים מאפשרים את זה לאסירים שלהם בגוונטאנמו למשל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים