המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
אורי כתב:ה''ציונות'' זו אשלייה ובלוף. ואני אומר זאת כאדם שמאמין שארץ ישראל היא מולדתו ומקומו היחידי של העם היהודים.
אורי כתב:אוקי, ואיך זה מתקשר עם העובדה שכן עשיתי צבא ואני משלם כמו גדול מסים(לא שיש מה להתגאות כן?)? אני גם רחוק מאוד מלהזדהות עם החרדים, אבל זה לא גורע מכך שאני חושב שהציונות היא בלוף אחד גדול, חסר כל ערך... זיוף אחד גדול.
העובדה שיהודים חיו פעם מזמן בארץ הזאת ממש לא נותנת לנו מנדט לבוא לפה ולגרש אנשים שהתיישבו כאן לפנינו.
אבי כתב:גולדה מאיר לא קראה לפנתרים השחורים "לא נחמדים" בגלל היותם סוציאליסטים, אלא בגלל היותם פרענקים שהעזו להרים את הראש.
בכל מקרה תנועת העבודה היא מדגרה מבחילה לגזענות. אפשר כדוגמא להביא התבטאויות כנגד מזרחים מצידם של סגן שר הבטחון אורי אור ב-1998, של המשורר הנפלא (והגזען הטיפש) חיים חפר איש תנועת העבודה ("מה הביאו לנו המרוקאים? תרבות של מופלטות וכמה קברים. אולי ההתפתחות שלהם תבוא עוד מעט"). אפשר גם לציין התבטאויות מזעזעות של דודו טופז ותיקי דיין בכנסי בחירות של המפלגה המשוקצת הזאת ואת העובדה שבשנת 1999 ח"כ יוצא אתיופיה אדיסו מאסלה נזרק למקום לא ריאלי ברשימת המפלגה לכנסת כדי לפנות מקום לפוליטיקאית הדגולה סופה לנדבר.
נכון להיום, אי אפשר להשיג באזורים אלו את ההשכלה הטובה של בתי הספר התיכוניים והיסודיים במרכז הארץ.
אותו כנ"ל גם לגבי אפשרויות תעסוקה שהשוק החופשי לבדו לא מייצר באזורים אלו כיוון שהם "לא אטרקטיביים".
אורי כתב:כן ברור לי שהתיישבו כאן יהודים שנים רבות לפני כן, אך אין זה אומר שהדבר נותן לנו את הלגיטימציה להשתלט על שטחים ולגרש אנשים שתפסו את מקומנו בזמן שלא היינו פה.
אבי כתב:לא שאני בא להגן על המדיניות הכלכלית-חברתית של מפלגות הימין, אבל צריך תמיד לזכור שלא הם אלו ששלטו במדינה באופן אבסולוטי במשך 30 שנות קיומה הראשונות. לא מפלגות הימין תקעו את יוצאי עדות המזרח בעיירות שנבנו באמצע שום מקום בלי אפשרות לתעסוקה וסיפקו לילדיהם רק חינוך מקצועי. שיהיה ברור, אין שום דבר רע בחינוך מקצועי, אבל העובדה שלאותם הורים לא ניתנה ע"י הבירוקרטים של מפא"י הזכות הבסיסית אפילו לבחור אם ילדיהם יקבלו חינוך מקצועי או עיוני היא שערורייתית...
מה שחשוב לי להדגיש, זאת העובדה שמי שהנציח את מעמדם של עדות המזרח כחלק מהשכבות הסוציו-אקונומיות הנמוכות הוא השמאל הסוציאליסטי של ימי ראשית המדינה. כל הנסיונות שבאו אחר כך לפתור את מצבם הם בבחינת "אבן שטיפש אחד השליך לבאר, גם אלף חכמים לא יצליחו להוציא".נכון להיום, אי אפשר להשיג באזורים אלו את ההשכלה הטובה של בתי הספר התיכוניים והיסודיים במרכז הארץ.
זה לא רק נכון להיום. בתקופת שלטון מפא"י החינוך בעיירות הפיתוח היה יותר טוב בהשוואה למרכז? ממש לא. כשהחינוך הוא באחריות המדינה המורים הטובים ביותר יופנו ע"י המערכת לצהלה, כפר שמריהו או לקיבוצים ולא לעיירות הפיתוח...אותו כנ"ל גם לגבי אפשרויות תעסוקה שהשוק החופשי לבדו לא מייצר באזורים אלו כיוון שהם "לא אטרקטיביים".
שוב ואני מצטער שאני חוזר על עצמי, אבל מי ששם אותם באזורים האלה זה השלטון הסוציאליסטי של ראשית המדינה. אתה לא יכול לבוא עכשיו אחרי שהנזק כבר נעשה במשך עשרות שנים ולהאשים את השוק החופשי בישראל בעובדה שאין מעסיקים שקופצים על האפשרות להעביר את העסקים שלהם לאמצע שום מקום.
בכל מקרה הפתרון למצב החינוך והתעסוקה העגום בפריפריה הוא: הפרטת מערכת החינוך (או לפחות יישום שיטת השוברים של מילטון פרידמן שתיצור תחרות בין בתי הספר השונים) וביטול מס החברות דבר שיקל על משקיעים מהארץ ומחו"ל לקחת סיכון ולהקים מפעלים בישובי הפריפריה.
אבי כתב:אורי כתב:כן ברור לי שהתיישבו כאן יהודים שנים רבות לפני כן, אך אין זה אומר שהדבר נותן לנו את הלגיטימציה להשתלט על שטחים ולגרש אנשים שתפסו את מקומנו בזמן שלא היינו פה.
חשוב לציין שיהודים תמיד חיו בארץ ישראל, בערים: צפת, טבריה, ירושלים וחברון. יתרה מזאת באטלס routledge להיסטוריה יהודית מצוין שיהודים חיו בעזה מתקופת התלמוד עד שנת 1799 שבה נסו מהעיר. וגם ברפיח אגב הייתה קהילה יהודית משגשגת עוד מלפני הכיבוש הערבי. בני הקהילה גורשו ע"י הערבים בשנת 1080 (לפחות הערבים לא רצחו אותם כמו שעשו בחברון).
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים