גל גל כתב:מסכים איתך
אבל אי אפשר לדעת מה יהיה שניהם רוצים NBA
לא הייתי מחליף אותם גם אבל במקרה ואחד מהם לא יהיה פה אז זה לדעתי שם מעולה
אני חושב שהמניות שלהם בNBA לא במצב מדהים.
כולם שם כבר מכירים אותם מצויין. הם לא עשו במכבי הישג חריג ששווה קאמבק, עם כל הכבוד למאמצי השיקום של הקבוצה.
צריך לעשות את מירב המאמצים כדי להשאיר אותם ואני חושב שזה בהחלט בהישג היד של מכבי.
הסיטואציה בעמדות האחרות הרבה יותר מסובכת. כמעט כל הזרים, להוציא תומאס (היחיד שעולה מהספסל), אמורים להיות מוחלפים.
אני חושב שגלן רייס זה הזר הראשון שצריך לסמן, על כל בעיותיו. מבחינה מקצועית נטו, היכולות שלו פשוט מושלמות למה שמכבי צריכה.
מפלץ פיזי אמיתי, ושחקן על גם בחצי מגרש וגם במגרש הפתוח. מחכה לראות אותו במאני טיים במאבק על תארים.
בעמדה 4 אנחנו ניאלץ להתמודד עם העזיבה של ג'ונה שעושה רושם כמעט ודאי שתקרה.
השוק דווקא ממש לא רע, עם חבר'ה כמו טרנס ג'ונס, אדריאן פיין, כריסטיאן ווד, ג'ורדן מיקי שנראה שיוכלו להכנס לנעליים שלו ואולי גם לתת תרומה התקפית משמעותית יותר.
ב-5 השוק הרבה יותר מסובך.
לא פשוט לאתר סבן פוטרים פיזיים שמסוגלים גם להזיז רגליים בהגנה, שזה בגדול מה שצריך נגד מה שיש לקבוצות הגדולות להציע, ופרחובסקי מתקשה לתת.
כאן מכבי תצטרך להביא הברקה אמיתית.
אני מאמין שבמכבי מסמנים את הסנטרים עם ניסיון היורוליג שמשחקים בג'י ליג כרגע- אנטה ז'יז'יץ' (שיושב על חוזה מנופח שאני בספק אם ימומש), קם בירץ'- שניהם עם חוזי NBA.
סיטואציה מאוד מורכבת בעמדה הזאת, שחשובה מדי בשביל להמר בה, למרות הפרודוקטיביות של אלכס טיוס- שהוא בסופו של יום "רק" סנטר מחליף מצויין.
בעמדה 2, השחקן המושלם היה משלב את התכונות של מייקל רול בהתקפה ודיאנדרה קיין בהגנה, ומייצר לנו 3&D די אולטימטיבי.
אני מקווה שמכבי לא תתפשר כאן ותצליח לאתר אחד כזה, כי אנחנו רואים איך החסרונות של כל אחד מהם דופקים לנו משחקים כל פעם מחדש.
סווינגמנים כמו קיי ג'יי מקדניאלס או דיאנדרה ליגינס יספקו הגנה ברמה הכי גבוהה שיש (לדעתי- יותר קריטית בעמדות האלה- כשיותר תרומה בהתקפה צריכה לבוא מעמדות 3-4).
אני חושב שאנחנו מכוסים טוב ברמת הישראלים, כשצריך כמה טיפולים קוסמטיים (לטיוס, דיברתולומאו וכהן יש מקום מובטח בקבוצה. משעור וזוסמן בספק, ושגב עם רגל בחוץ).
בהיעדר אופציות מעניינות (להוציא קולשוב- ריאלי, וטי ג'יי ליף- פחות ריאלי), הרבה מההחלטות לגבי שינויים כאן יושפעו מהתרומה של החבר'ה במאני טיים של העונה ובקיץ.
השורה התחתונה מבחינתי היא שהשוק בקיץ נראה מבטיח.
מכבי צריכה לעשות את העבודה בשימור שחקנים ובגיוס השחקנים שחסרים לה, כשהאופציות שעומדות על המדף ריאליות וטובות, גם אם זה אומר להשקיע סכומים גבוהים יותר ביחס לעונה.
אם מכבי מצליחה לשמור על 7-8 שחקנים מהסגל הקיים, לשמור על סגנון המשחק וללטש את העמדות החסרות, היא תשים את עצמה בעמדה טובה להאבק על פיינל פור- שזה בסוף היום, המקום הטבעי שלה.