04 אפריל 2012, 19:03
אני אמרתי לאזרח כל אחד? לא אמרתי ללכת להתחנן ללברון שיקבל אזרחות וישחק בנבחרת..אמרתי שאם כבר שחקן עושה תהליך גיור אז למה להערים קשיים? אני לא מבקשת שיעשו דברים שלא עשו מעולם בארץ אלא רק את מה שנעשה עד שאלי ישי נכנס לתפקיד..
04 אפריל 2012, 19:08
asafb96 כתב:אני אמרתי לאזרח כל אחד? לא אמרתי ללכת להתחנן ללברון שיקבל אזרחות וישחק בנבחרת..אמרתי שאם כבר שחקן עושה תהליך גיור אז למה להערים קשיים? אני לא מבקשת שיעשו דברים שלא עשו מעולם בארץ אלא רק את מה שנעשה עד שאלי ישי נכנס לתפקיד..
לא מעניין אותי מה היה לפני ישי. לא מערימים קשיים בגיור, הגיור הוא קפדני, וטוב שכך. אם הוא היה כזה פשוט, כל אמריקאי היה בא לפה כדי לקבל אזרחות ויוצא לכסף הגדול בחו"ל.
כדי להתגייר צריך לעבור תהליך לא קצר. אם טיוס ממש רוצה את זה, אז שיעבור את זה. בטח שלא הוא זה שצריך לעגל פינות עבורו בשביל הנבחרת
04 אפריל 2012, 19:30
asafb96 כתב:אני אמרתי לאזרח כל אחד? לא אמרתי ללכת להתחנן ללברון שיקבל אזרחות וישחק בנבחרת..אמרתי שאם כבר שחקן עושה תהליך גיור אז למה להערים קשיים? אני לא מבקשת שיעשו דברים שלא עשו מעולם בארץ אלא רק את מה שנעשה עד שאלי ישי נכנס לתפקיד..
לא מעניין אותי מה היה לפני ישי. לא מערימים קשיים בגיור, הגיור הוא קפדני, וטוב שכך. אם הוא היה כזה פשוט, כל אמריקאי היה בא לפה כדי לקבל אזרחות ויוצא לכסף הגדול בחו"ל.
כדי להתגייר צריך לעבור תהליך לא קצר. אם טיוס ממש רוצה את זה, אז שיעבור את זה. בטח שלא הוא זה שצריך לעגל פינות עבורו בשביל הנבחרת
04 אפריל 2012, 19:32
NY boy כתב:asafb96 כתב:אני אמרתי לאזרח כל אחד? לא אמרתי ללכת להתחנן ללברון שיקבל אזרחות וישחק בנבחרת..אמרתי שאם כבר שחקן עושה תהליך גיור אז למה להערים קשיים? אני לא מבקשת שיעשו דברים שלא עשו מעולם בארץ אלא רק את מה שנעשה עד שאלי ישי נכנס לתפקיד..
בדיוק! זאת בדיוק הנקודה. התהליך של הגיור חב להיות קפדני וארוך, ככה שרק מי שבאמת רוצה ועושה את זה מטעמים של הגיור ולא שום דבר אחר יקבל אזרחות.
Holiday_Armadillo, אין אף שחקן בארץ שמגיע לו על פי חוק לקבל אזרחות ולא קיבל. החוק הוא חוק, מי שעומד בתנאים מקבל את האזרחות ולישי אין יותר מידי מה לומר בנידון. מה שכן יש זה שבחוק יש לשר הפנים סמכות לגעל פינות ולזרז תהליכים אם הוא רוצה, על פי החוק ישי יכול מחר לתת להנדריקס אזרחות רק כי הוא מחליט שהוא רוצה מתאזרח בנבחרת. למשל במקרה של ארנולד בזמנו פנו לשר הפנים (רוחמה אברהם בזמנו נראה לי?) שיקצר את התהליך, והיא הסכימה (ומיד תבע בבג"ץ ג'רון רוברטס אז קיצרו גם לו). יש לישי סמכות לקצר תהליכים, הוא בוחר שלא, אבל הוא מונע אזרחות ממי שמגיע לו על פי חוק.
כזכור, שחקן נוסף שבעבר ביקש לקבל אזרחות היה הזר הקרואטי ג'ובאני רוסו. גם אז היה אלי ישי שר הפנים והוא דחה את הבקשה. לאחר שנתקל בסירוב, החל לשחק רוסו בנבחרת קרואטיה, כאשר לפני כן לא עשה זאת, כדי להשאיר לעצמו סיכוי לשחק בנבחרת הישראלית.
גורם במשרד הפנים התייחס לסיכויו של הבלם לקבל את האזרחות: "מההיכרות שלי עם השר ישי, הוא לא נוהג לתת אזרחות לספורטאים
04 אפריל 2012, 19:35
Holiday_Armadillo כתב:אני אמרתי לאזרח כל אחד? לא אמרתי ללכת להתחנן ללברון שיקבל אזרחות וישחק בנבחרת..אמרתי שאם כבר שחקן עושה תהליך גיור אז למה להערים קשיים? אני לא מבקשת שיעשו דברים שלא עשו מעולם בארץ אלא רק את מה שנעשה עד שאלי ישי נכנס לתפקיד..
04 אפריל 2012, 19:40
04 אפריל 2012, 19:47
NY boy כתב:לגביי דה סילבה, אבל פה בדיוק את טועה. דה סילבה לא זכאי לקבלת אזרחות, הוא זכאי להגיש בקשה. על פי החוק לא מגיע לו אזרחות, מגיע לו לבקש לקבל אזרחות. מי שזכאי על פי חוק לקבל אזרחות מקבל אותה, שייר מקבל בדקה וחצי כי מגיע לו. ארנולד, קאר, רוברטס קיבלו כי מגיע להם, מי עם קיצור תהליך (ארלונד ורוברטס) ומי עם זה שהיה צריך לחכות כמו כלב עד שיגיע לו על פי חוק (קאר). לדה סיבלה לא מגיעה אזרחות על פי חוק כי אז הוא היה מקבל כזאת.
אני יגיד לך למה זה שקול, לזה שפישר למשל יתחתן מחר עם החברה הישראלית שלו, כשעל פי חוק הוא צריך להמתין 3-5 שנים מאז החתונה ועד שהוא זכאי לקבל אזרחות. ומכבי תפנה יום אחרי החתונה לאלי ישי ותבקש שהוא יקבל את האזרחות מיד. כשבמקרה של דה סיבלה זה יותר קשה, כי דה סילבה על פי חוק לא היה מקבל בעוד 3-5 שנים, הוא יכול לקבל אזרחות רק אם שר הפנים מחליט לתת לו.
04 אפריל 2012, 19:49
04 אפריל 2012, 19:53
yzafrir כתב:תעשו הפרדה בין גיור לבין אזרחות...גיור זה מישהו שהמיר את דתו , לאזרחות יכול להיות זכאי גם מישהו שהוא מוסלמי או נוצרי שהתחתן עם ישראלית או שהה בישראל מעל מספר שנים מסויים .
במקרים אלו גם לאחר קבלת אזרחות אני מצדיק שלא יתנו להם לשחק בנבחרת אבל כשמדובר ביהודי שמוכן לעלות לארץ ולקבל אזרחות גם אם זה למטרת כדורסל , חייבים להכיר בו כאזרח יהודי לכל דבר כולל בכדורסל .
אחרי הכל אנחנו מדינה יהודית ואני מעדיף את היהודים האלו כמו פארמר מאשר אלו הצרפתים שבאים לפה לקנות דירות קיץ במחירים מופקעים וגורמים לכך שדירות להשכרה היום הם במחירים מופקעים....
לגבי קבלת אזרחות אני לא מסכים עם אלי ישי על זה שהוא מקשה על קבלת אזרחו לאלו שמגיע להם על פי חוק כמו דה סילבה או רוסו או קורי קאר בזמנו אבל אני כן מסכים להגביל אותם אחרי שכן קיבלו אזרחות לשחק בנבחרת ישראל (מתאזרח אחד בנבחרת...) אבל במקרה של יהודים זה צריך להות שונה , טל ברודי זוכרים ??
04 אפריל 2012, 19:59
04 אפריל 2012, 20:04
yzafrir כתב:אני חושב שבתוקף היותינו מדינה שהורכבה ממהגרים , מגיע לנו הקלות בנושא הזה . אפשר אולי לקבוע תקופת צינון של שנה שנתיים אבל בכל העולם צריכים להכיר שזו מהות המדינה שלנו ועל זה היא קמה ועל זה היא תתקיים (אני מרגיש כמו איזה ז'אבוטינסקי...)....
הבעיה כמו שאת אומרת שזה לא כך , ופה צריכה להיות המלחמה האמתית של האיגוד ולא באיזה מתאזרח כן ישחק ואיזה לא ....
04 אפריל 2012, 21:07
04 אפריל 2012, 21:25
04 אפריל 2012, 22:39
Ido_Maccabi כתב:קצת אוף-טופיק, אבל אני חייב להגיד שנראה לי בעייתי שהאזרחות פה היא על בסיס גזעי (הורים יהודים או לא), או על בסיס דתי (גיור). אין לי בראש פתרון אחר, אבל חייבים להבין שמדינה ודת אלה דברים שונים ודווקא כדתי אני חושב שחייבים להפריד. אם כבר אנחנו בתקופת פסח- חוק החמץ. אני לא מכיר הרבה דתיים שאכפת להם אם ימכרו חמץ בפסח. למה החוק הזה טוב?! סתם כפיה, וגם ככה מי שרוצה לקנות חמץ, הרי יקנה, והקושי שמערימים רק יגרום לו להיות אנטי! זה לא משרת אף אינטרס של אף צד.
05 אפריל 2012, 00:21
Ido_Maccabi כתב:קצת אוף-טופיק, אבל אני חייב להגיד שנראה לי בעייתי שהאזרחות פה היא על בסיס גזעי (הורים יהודים או לא), או על בסיס דתי (גיור). אין לי בראש פתרון אחר, אבל חייבים להבין שמדינה ודת אלה דברים שונים ודווקא כדתי אני חושב שחייבים להפריד. אם כבר אנחנו בתקופת פסח- חוק החמץ. אני לא מכיר הרבה דתיים שאכפת להם אם ימכרו חמץ בפסח. למה החוק הזה טוב?! סתם כפיה, וגם ככה מי שרוצה לקנות חמץ, הרי יקנה, והקושי שמערימים רק יגרום לו להיות אנטי! זה לא משרת אף אינטרס של אף צד.
05 אפריל 2012, 00:25
MTA2311 כתב:Ido_Maccabi כתב:קצת אוף-טופיק, אבל אני חייב להגיד שנראה לי בעייתי שהאזרחות פה היא על בסיס גזעי (הורים יהודים או לא), או על בסיס דתי (גיור). אין לי בראש פתרון אחר, אבל חייבים להבין שמדינה ודת אלה דברים שונים ודווקא כדתי אני חושב שחייבים להפריד. אם כבר אנחנו בתקופת פסח- חוק החמץ. אני לא מכיר הרבה דתיים שאכפת להם אם ימכרו חמץ בפסח. למה החוק הזה טוב?! סתם כפיה, וגם ככה מי שרוצה לקנות חמץ, הרי יקנה, והקושי שמערימים רק יגרום לו להיות אנטי! זה לא משרת אף אינטרס של אף צד.
קבלת האזרחות פה היא ממש לא רק לפי עניין הלאום(לא גזע, אנחנו לא בגרמניה של 1938), או הדת. כמדומני יש גם סעיף התאזרחות שאין בו סממנים דתיים. אולי אתה לא יודע, אבל בלא מעט מדינות באירופה יש חוקי התאזרחות שמתבססים על לאום(כמו גרמניה ויוון לדוגמה), אז ישראל ממש לא מדינה פרימיטיבית או חשוכה בנושא הזה, כמו שמנסים לצייר אותה באשכול הזה. לכל מדינה יש את חוקי האזרחות שלה, שמונעים מהאינטרסים שלה, לישראל יש אינטרס לשמור על רוב יהודי, אז היא חוקקה את חוק השבות, למקדוניה יש אינטרס אחר, אז היא מחלקת דרכונים לכל דורש.
בקשר לחוק החמץ, האיסור הוא לא על מכירת חמץ, הוא על הצגת חמץ בפומבי. אף אחד לא מונע ממך לקנות חמץ, אתה פשוט תיאלץ להרים את הסדין שמכסים איתו את החמץ בסופר, ולקנות מה שבא לך. זה גם מפגר, אבל שונה מאוד ממה שאמרת.
05 אפריל 2012, 00:31
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Ido_Maccabi כתב:קצת אוף-טופיק, אבל אני חייב להגיד שנראה לי בעייתי שהאזרחות פה היא על בסיס גזעי (הורים יהודים או לא), או על בסיס דתי (גיור). אין לי בראש פתרון אחר, אבל חייבים להבין שמדינה ודת אלה דברים שונים ודווקא כדתי אני חושב שחייבים להפריד. אם כבר אנחנו בתקופת פסח- חוק החמץ. אני לא מכיר הרבה דתיים שאכפת להם אם ימכרו חמץ בפסח. למה החוק הזה טוב?! סתם כפיה, וגם ככה מי שרוצה לקנות חמץ, הרי יקנה, והקושי שמערימים רק יגרום לו להיות אנטי! זה לא משרת אף אינטרס של אף צד.
קבלת האזרחות פה היא ממש לא רק לפי עניין הלאום(לא גזע, אנחנו לא בגרמניה של 1938), או הדת. כמדומני יש גם סעיף התאזרחות שאין בו סממנים דתיים. אולי אתה לא יודע, אבל בלא מעט מדינות באירופה יש חוקי התאזרחות שמתבססים על לאום( גרמניה ויוון לדוגמה), אז ישראל ממש לא מדינה פרימיטיבית או חשוכה בנושא הזה, כמו שמנסים לצייר אותה באשכול הזה. לכל מדינה יש את חוקי האזרחות שלה, שמונעים מהאינטרסים שלה, לישראל יש אינטרס לשמור על רוב יהודי, אז היא חוקקה את חוק השבות, למקדוניה יש אינטרס אחר, אז היא מחלקת דרכונים לכל דורש.
בקשר לחוק החמץ, האיסור הוא לא על מכירת חמץ, הוא על הצגת חמץ בפומבי. אף אחד לא מונע ממך לקנות חמץ, אתה פשוט תיאלץ להרים את הסדין שמכסים איתו את החמץ בסופר, ולקנות מה שבא לך. זה גם מפגר, אבל שונה מאוד ממה שאמרת.
החלק האחרון לא נכון..
אני יודעת בודאות שאם מוכרים משהו שמכיל חמץ הסופר יכול לקבל קנס..התחילו להשגיח על זה לפני שנה..
אין לי בעיה עם חוק השבות למשל אבל זה שאין נישואים אזרחיים זה פרימיטיבי,כנ''ל הליך הגירושים..
05 אפריל 2012, 00:42
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Ido_Maccabi כתב:קצת אוף-טופיק, אבל אני חייב להגיד שנראה לי בעייתי שהאזרחות פה היא על בסיס גזעי (הורים יהודים או לא), או על בסיס דתי (גיור). אין לי בראש פתרון אחר, אבל חייבים להבין שמדינה ודת אלה דברים שונים ודווקא כדתי אני חושב שחייבים להפריד. אם כבר אנחנו בתקופת פסח- חוק החמץ. אני לא מכיר הרבה דתיים שאכפת להם אם ימכרו חמץ בפסח. למה החוק הזה טוב?! סתם כפיה, וגם ככה מי שרוצה לקנות חמץ, הרי יקנה, והקושי שמערימים רק יגרום לו להיות אנטי! זה לא משרת אף אינטרס של אף צד.
קבלת האזרחות פה היא ממש לא רק לפי עניין הלאום(לא גזע, אנחנו לא בגרמניה של 1938), או הדת. כמדומני יש גם סעיף התאזרחות שאין בו סממנים דתיים. אולי אתה לא יודע, אבל בלא מעט מדינות באירופה יש חוקי התאזרחות שמתבססים על לאום( גרמניה ויוון לדוגמה), אז ישראל ממש לא מדינה פרימיטיבית או חשוכה בנושא הזה, כמו שמנסים לצייר אותה באשכול הזה. לכל מדינה יש את חוקי האזרחות שלה, שמונעים מהאינטרסים שלה, לישראל יש אינטרס לשמור על רוב יהודי, אז היא חוקקה את חוק השבות, למקדוניה יש אינטרס אחר, אז היא מחלקת דרכונים לכל דורש.
החלק האחרון לא נכון..
אני יודעת בודאות שאם מוכרים משהו שמכיל חמץ הסופר יכול לקבל קנס..התחילו להשגיח על זה לפני שנה..
אין לי בעיה עם חוק השבות למשל אבל זה שאין נישואים אזרחיים זה פרימיטיבי,כנ''ל הליך הגירושים..
חוק חג המצות (איסורי חמץ), התשמ"ו-1986, הידוע בשם חוק החמץ, הוא חוק שיזמו חברי הכנסת אבנר חי שאקי ואברהם יוסף שפירא ואושר בכנסת באוגוסט 1986, הקובע שבמהלך חג הפסח "לא יציג בעל עסק בפומבי מוצר חמץ למכירה או לצריכה". על-פי סעיף 1 לחוק, "מוצר חמץ" הוא: לחם, לחמנייה, פיתה, או כל מוצרי קמח חמץ אחרים.
05 אפריל 2012, 00:45
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Ido_Maccabi כתב:קצת אוף-טופיק, אבל אני חייב להגיד שנראה לי בעייתי שהאזרחות פה היא על בסיס גזעי (הורים יהודים או לא), או על בסיס דתי (גיור). אין לי בראש פתרון אחר, אבל חייבים להבין שמדינה ודת אלה דברים שונים ודווקא כדתי אני חושב שחייבים להפריד. אם כבר אנחנו בתקופת פסח- חוק החמץ. אני לא מכיר הרבה דתיים שאכפת להם אם ימכרו חמץ בפסח. למה החוק הזה טוב?! סתם כפיה, וגם ככה מי שרוצה לקנות חמץ, הרי יקנה, והקושי שמערימים רק יגרום לו להיות אנטי! זה לא משרת אף אינטרס של אף צד.
החלק האחרון לא נכון..
חוק חג המצות (איסורי חמץ), התשמ"ו-1986, הידוע בשם חוק החמץ, הוא חוק שיזמו חברי הכנסת אבנר חי שאקי ואברהם יוסף שפירא ואושר בכנסת באוגוסט 1986, הקובע שבמהלך חג הפסח "לא יציג בעל עסק בפומבי מוצר חמץ למכירה או לצריכה". על-פי סעיף 1 לחוק, "מוצר חמץ" הוא: לחם, לחמנייה, פיתה, או כל מוצרי קמח חמץ אחרים.
בסדר אבל ידיד שלי היה סדרן מדפים בשופרסל והוא אמר לי שהם לא מוכרים בכלל חמץ..גם לא מה שמכוסה כי הם יכולים לקבל קנסות..
05 אפריל 2012, 01:35
שס ניסו לאורך השנים להעביר תיקון לחוק הזה, בינתיים הם לא הצליחו. לא יודע מה היה הסיפור עם ידיד שלך, אבל הוא טעה.