06 אפריל 2012, 12:32
NY boy כתב:לג'יימס יש חוזה לעוד שנתיים כנראה במכבי (בערוץ הספורט מדברים על להשאיל אותו), ולא גבוה במיוחד (סביב ה300-350 אלף דולר כנראה). כמה כסף אפשר לחסוך מלהשאיל אותו שנה? 200-250? לא נראה לי שזה הסכומים שיאפשרו להביא לפה איזה שארמדיני או מאריץ', כי ככה או ככה יהיו חייבים להביא גבוה שלישי, אלא אם מתכוונים להחתים את אדריאן יוטר ב100 אלף דולר כגבוה שלישי...
06 אפריל 2012, 12:36
החציל האצטקי כתב:אני חושב שהסדרה הענקית של סמית' היא חתיכת צרה. מצד אחד- הוא שכנע שהוא מתאים לרמות האלה.
מאידך- הראה כמה הוא מוגבל, חד גוני וכמה האפסייד שלו מוגבל. נמשיך איתו רק לבינוניות לצערי, על אף שהוא בהחלט שחקן הרבה יותר טוב ממה שהמספרים היבשים מציגים.
06 אפריל 2012, 12:38
06 אפריל 2012, 12:51
NY boy כתב:לג'יימס יש חוזה לעוד שנתיים כנראה במכבי (בערוץ הספורט מדברים על להשאיל אותו), ולא גבוה במיוחד (סביב ה300-350 אלף דולר כנראה). כמה כסף אפשר לחסוך מלהשאיל אותו שנה? 200-250? לא נראה לי שזה הסכומים שיאפשרו להביא לפה איזה שארמדיני או מאריץ', כי ככה או ככה יהיו חייבים להביא גבוה שלישי, אלא אם מתכוונים להחתים את אדריאן יוטר ב100 אלף דולר כגבוה שלישי...
06 אפריל 2012, 12:54
NY boy כתב:בהחלט יש. אין דבר כזה שאין גבוה שלישי, לא בקבוצה שמכוונת למה שמכבי רוצה. חובה גבוה שלישי, זר או ישראלי. בגלל זה יניב גרין גנב את הקופה במשך 6 שנים כמעט, עד שהבינו שעדיף לא להוציא מיליון דולר על העמדה הזאת אלא 300.
קבוצה בלבל שלנו חייבת שיהיה גבוה שלישי, זה לא רק עניין העבירות, זה פציעות ועוד 1001 דברים. כמו שעושים ביטוח על חוזי השחקנים, מכבי צריכה ביטוח מקצועי, לפציעות, לאכזבה של שחקנים וכו'.
ופעם אחרונה שבדקתי, לשחרר שחקן עולה כסף, זה לא בחינם. עד היום אנחנו משלמים חצי מהחוזה של כדיר בירושלים תכלס...
06 אפריל 2012, 13:37
06 אפריל 2012, 13:44
jol9 כתב:כמו שחני אמרה, קודם כל חייבים לדאוג לבסיס ולשלד. לצורך העניין, גם מצ'באן יכול לתת דקות כגבוה שלישי. איזה גבוה שלישי היה בתוקפתו של האפמן או של ניקו?
06 אפריל 2012, 13:45
06 אפריל 2012, 13:54
06 אפריל 2012, 14:43
06 אפריל 2012, 14:52
yellowaura כתב:סיכום (חלק א') הטוב:
בלאט- ציון 8.8
הוכיח עצמו כאחד המאמנים הטובים באירופה. הוא יודע מה חשוב לקבוצה ברמות הגבוהות. הביא מנטליות של לחימה וקשיחות כמו שהביא לרוסיה. מאמן קפדן. כל משחק זו הזדמנות לשיפור מבחינתו. יודע גם לצאת מהמסגרת שצריך. הסתגלות מצויינת לשינויים רבים במהלך העונה.
הנקודה החיובית ביותר היא הסקאוטינג של אוחיון. הנק' השלילית מבחינתי היא הבאת מאלט והסתמכות עליו במשחק הבית האחרון.
מבחינה כללית חשוב שידע לאזן בין יעילות לאטרקטיביות.
הנדריקס- ציון 8.3
הוכיח שהוא טוב במשחקים נגד הספרדיות. מצד שני הוכיח שהוא לא יכול לעשות הכל לבד. הוא לא באטיסט אבל הוא בהחלט שחקן טוב קשוח מיסודו. שחקן ששווה להשאיר בסכום של עד 850K+-
לאנגפורד- ציון 8.2
התחיל לא טוב אבל הראה קשיחות וכושר הסתגלות. הגו טו גאי של מכבי. מול קבוצה כמו פאו זה קשה אבל בהחלט שווה לנסות להשאיר ביחס למה שיש היום בשוק. אני מעריך את המנטליות שלו.
אוחיון- ציון 8.1
עונה בינונית+ אבל סוף מצויין. הוכיח שגם מהשלוש הוא יכול לשפר את עצמו. שחקן עם אופי של לוחם ושכל (כולם יודעים שזה הכי חשוב מבחינתי). מבחינתי לשקול טוב אם להביא את הלפרין כי יכול מאוד להיות שהוא ידעך בגלל זה.
בלו- ציון 8.0
כן אולי מבחינה סטטיסטית הציון מוגזם. אבל מדובר בשחקן מאני טיים וקלאץ' הטוב ביותר שלנו. אתה לא יכול להגיע לאף מקום בלי שחקן כזה. הוא שחקן של תקווה ! אם הוא עוזב מכבי חייבת להביא שחקן קסם כזה. שחקן שיכול לעשות את הבלתי אפשרי. אני הייתי מנסה להשאיר אותו
סמית'- ציון 8.0
התקפית הוכיח עצמו בסוף שזה אולי הכי חשוב. הגנתית היה השחקן של בלאט כל השנה. אפשר בהחלט לבנות עליו. אבל היה נחמד לראות שחקן שיש לו את כישור ההגנה של סמית אבל עם סגנון משחק קצת יותר אטרקטיבי.
06 אפריל 2012, 15:05
06 אפריל 2012, 15:10
חנו'ש כתב:אפרופו סיכום עונה, הייתי רוצה לסכם את אחד הנתונים העגומים ביותר של מכבי העונה - אסיסטים.
מכבי נתנה העונה 13.4 אס' בממוצע למשחק, מקום 13 בלבד ביורוליג.
המוסר הטוב ביותר של מכבי עם 4.1 אס' היה כאן רק חודשיים ולא סתם ממוצע האס' בשלב הראשון היה 15 וירד ל-11 בטופ 16 עם עלייה קלה ל-13 בהצלבה.
אחריו בפער גדול נמצא יוגב אוחיון עם 2.6 שכמובן מוביל את הקטגוריה אחרי העזיבה של פארמר ועדיין 2.6 אס' לרכז המוביל זה לא מספיק גבוה.
אחריו במפתיע נמצא לאנגפורד עם ממוצע של 2 אס' ואחריו פאפא עם 1.6 (ב-9 וחצי דקות בממוצע...).
הקו האחורי של מכבי שכולל את יוגב, פאפא, לאנג', ובורשטיין מוסר השנה 7 אס' ביחד.
רק לשם השוואה בפאו, דיא לבדו נותן כמעט 5 אס' בממוצע, כאשר ביחד עם שאראס, קלאתס ולוגאן הקו האחורי שלהם נותן 11.
מכבי גם לא מקבלת יותר מידי עזרה בנושא מהעמדות האחרות, כאשר סמית' מציג נתון עלוב של 0.8 אס' בלבד ב-27 דקות (הכי הרבה בקבוצה), כשפניני עם 12 דקות בלבד עולה עליו עם 1.1 אס'.
גם הגבוהים לא תורמים יותר מידי כאשר סופו ואליהו עם אסיסט בודד, הנדריקס עם 0.8 ובלו עם 0.5 אס' למשחק.
בקיצור, אחד הדברים העיקריים שמכבי צריכה לעונה הבאה זה מוסר טוב, כי ככה זה לא נעים לראות כדורסל....
06 אפריל 2012, 15:16
Holiday_Armadillo כתב:מה גם שהירידה הדרסטית ביכולת של סופו השנה גם גרמה לירידה במספר האסיסטים אבל זה לא תירוץ למספר הנמוך הזה..
07 אפריל 2012, 07:32
NY boy כתב:jol9 כתב:כמו שחני אמרה, קודם כל חייבים לדאוג לבסיס ולשלד. לצורך העניין, גם מצ'באן יכול לתת דקות כגבוה שלישי. איזה גבוה שלישי היה בתוקפתו של האפמן או של ניקו?
תמיד היה. ארנולד, גרין, תומאס בזמנו של ניקו. צ'ורצ'יץ בתקופתו של האפמן.
תמיד היה פה מישהו שיהיה גיבוי, מישהו שיכול לתת 5-10 דקות כשצריך ויש בעיית עבירות, מישהו שיהיה למקרה של פציעה.
זה גם מה שיש בכל קבוצה ברמה הגבוה באירופה היום. אם מכבי רוצה להיות כזאת היא חייבת את זה, אחרת שוב יכול להיות שאפשר להסתדר ויהיה בסדר... ויכול להיות שחודש לסיום שלב הטופ 16 יפצע אחד הגבוהים ומכבי לא תעבור שלב בגלל שהיא תישאר עם גבוה אחד בלבד.
07 אפריל 2012, 07:43
yellowaura כתב:סיכום (חלק א') הטוב:
בלאט- ציון 8.8
הוכיח עצמו כאחד המאמנים הטובים באירופה. הוא יודע מה חשוב לקבוצה ברמות הגבוהות. הביא מנטליות של לחימה וקשיחות כמו שהביא לרוסיה. מאמן קפדן. כל משחק זו הזדמנות לשיפור מבחינתו. יודע גם לצאת מהמסגרת שצריך. הסתגלות מצויינת לשינויים רבים במהלך העונה.
הנקודה החיובית ביותר היא הסקאוטינג של אוחיון. הנק' השלילית מבחינתי היא הבאת מאלט והסתמכות עליו במשחק הבית האחרון.
מבחינה כללית חשוב שידע לאזן בין יעילות לאטרקטיביות.
הנדריקס- ציון 8.3
הוכיח שהוא טוב במשחקים נגד הספרדיות. מצד שני הוכיח שהוא לא יכול לעשות הכל לבד. הוא לא באטיסט אבל הוא בהחלט שחקן טוב קשוח מיסודו. שחקן ששווה להשאיר בסכום של עד 850K+-
לאנגפורד- ציון 8.2
התחיל לא טוב אבל הראה קשיחות וכושר הסתגלות. הגו טו גאי של מכבי. מול קבוצה כמו פאו זה קשה אבל בהחלט שווה לנסות להשאיר ביחס למה שיש היום בשוק. אני מעריך את המנטליות שלו.
אוחיון- ציון 8.1
עונה בינונית+ אבל סוף מצויין. הוכיח שגם מהשלוש הוא יכול לשפר את עצמו. שחקן עם אופי של לוחם ושכל (כולם יודעים שזה הכי חשוב מבחינתי). מבחינתי לשקול טוב אם להביא את הלפרין כי יכול מאוד להיות שהוא ידעך בגלל זה.
בלו- ציון 8.0
כן אולי מבחינה סטטיסטית הציון מוגזם. אבל מדובר בשחקן מאני טיים וקלאץ' הטוב ביותר שלנו. אתה לא יכול להגיע לאף מקום בלי שחקן כזה. הוא שחקן של תקווה ! אם הוא עוזב מכבי חייבת להביא שחקן קסם כזה. שחקן שיכול לעשות את הבלתי אפשרי. אני הייתי מנסה להשאיר אותו
סמית'- ציון 8.0
התקפית הוכיח עצמו בסוף שזה אולי הכי חשוב. הגנתית היה השחקן של בלאט כל השנה. אפשר בהחלט לבנות עליו. אבל היה נחמד לראות שחקן שיש לו את כישור ההגנה של סמית אבל עם סגנון משחק קצת יותר אטרקטיבי.
07 אפריל 2012, 12:10
"אחת המטרות שלנו היא לבנות קבוצה לכמה שנים ולעודד המשכיות, קבוצה שמורכבת משחקנים שהם גם מוכשרים וגם עם אופי ואישיות המתאימים לחזון שלנו. ג'רמי פארגו מייצג את כל הערכים האלה, ואני מאושר מאוד שהוא ממשיך איתנו". (דייויד בלאט)
07 אפריל 2012, 13:09
07 אפריל 2012, 14:12
07 אפריל 2012, 15:03