אני מכיר אותו (במידה ואנחנו מדברים על אותו אחד)
זה זה שיש לו צעיף שנראה כמו כפיעה (ככה רושמים את זה?) בצבעים של ראשון וראו אותו לשתי שניות בפרסומת של ליגת ווינר שנה שעברה..
יש מצב אבל אולי לא..עבר זמן מאז שהדחקתי את המקרה..
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
אני מכיר אותו (במידה ואנחנו מדברים על אותו אחד)
זה זה שיש לו צעיף שנראה כמו כפיעה (ככה רושמים את זה?) בצבעים של ראשון וראו אותו לשתי שניות בפרסומת של ליגת ווינר שנה שעברה..
EulGam05 כתב:asafb96 כתב:EulGam05 כתב:לא יודע איך אפשר לומר ברצינות שבלו לא שומר טוב יותר מאליהו. בלו שומר הרבה יותר טוב מליאור ולו רק בגלל שההגנה שלו יותר פיזית, זה מבלי להזכיר שהרוטציות שלו בהגנה טובות יותר. ואת זה אני אומר בתור אחד שדווקא מאד מעריך את ליאור כשחקן וחושב שהוא בהחלט שווה את הסכומים שהוא מקבל.
תאמין לי שגם אני חשבתי את זה. בלו נראה שחקן מאוד חזק, ומשקיע הרבה בהגנה. אבל ירדו על ליאור בלי סוף פה, אז החלטתי לבדוק את בלו, ועקבתי אחרי ההגנה שלו ואחרי הסגירה שלו לריבאונד במשך כמה משחקים באופן הדוק, וזה לא ככה. למרות הפיזיות שלו, כמעט תמיד השחקן שהוא שומר גובר עליו. ובגלל חוסר הגובה שלו, הרבה פעמים קולעים מעליו בקלות, וכמעט תמיד שיש ריבאונד באיזור שלו לוקחים לו את זה בקלות מעל הראש (הוא ריבאונדר זוועה). מה שכן, הוא שומר גארדים טוב מליאור. אבל שהוא שומר שחקני פנים, פשוט חוגגים עליו
ועדיין, שלושת המאמנים האחרונים של מכבי העדיפו את ההגנה של בלו על זו של אליהו (שרף ייבש את ליאור עונה שלמה בגלל שלא שמר, פיני צחק עם עיתונאים על ההגנה שלו ובלאט שולח אותו לספסל כל פעם שקולעים עליו שני סלים ברצף). אפשר לומר שמחפשים את ליאור בהגנה אבל לחובתו ייאמר שהוא עושה את העבודה קלה יותר כשהוא פורש שטיח אדום בדרך לסל לשחקנים כמו בריאן רנדל.
חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:אבל אתם שמים לב שהוויכוח על אליהו נכנס לכל משחק של מכבי בין אם הוא קשור או לא, ומי שמתחיל אותו בדר"כ הם לא אוהדי אליהו אלא אילו שלא ממש מחבבים אותו (בלשון המעטה).
נראה שדווקא הם הרבה יותר אובססיביים כלפיו משום מה.
אז בסדר, אליהו לא שומר טוב הבנו וחפרנו, מה יעזור להמשיך לחפור על זה כל משחק מחדש??
מה לעשות שכל משחק הוא מקבל על הראש? שיתחיל לשמור קצת, וכל המבקרים יסתמו את הפה
תשכח מזה, זה לא יקרה, אז בוא נרד מהנושא!!
yarinsaky כתב:אל תנסה ליפות, אסף. שרף יבש את ליאור טוטאלית, אני זוכר משחקים שמוריס שיחק 40 דקות שלמות ! הוא אחד השחקנים ששמו ווטו על אימון של שרף שנזרק ממכבי אחרי אובדן האליפות.
הנה מה ששלפתי מאז :
http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/737/543.html
המצב עם בלאט לדעתי שונה לגמרי.
asafb96 כתב:yarinsaky כתב:אל תנסה ליפות, אסף. שרף יבש את ליאור טוטאלית, אני זוכר משחקים שמוריס שיחק 40 דקות שלמות ! הוא אחד השחקנים ששמו ווטו על אימון של שרף שנזרק ממכבי אחרי אובדן האליפות.
הנה מה ששלפתי מאז :
נכון, לא אמרתי שלא. הם לא הסתדרו. אבל אי אפשר להתעלם מכך שהיה למכבי אז את מוריס, אחד מהPF הטובים באירופה, אולי הטוב שבהם. תאמין לי ששרף היה מעדיף את מוריס הרבה הרבה לפני בלו.
MTA2311 כתב:asafb96 כתב:yarinsaky כתב:אל תנסה ליפות, אסף. שרף יבש את ליאור טוטאלית, אני זוכר משחקים שמוריס שיחק 40 דקות שלמות ! הוא אחד השחקנים ששמו ווטו על אימון של שרף שנזרק ממכבי אחרי אובדן האליפות.
הנה מה ששלפתי מאז :
נכון, לא אמרתי שלא. הם לא הסתדרו. אבל אי אפשר להתעלם מכך שהיה למכבי אז את מוריס, אחד מהPF הטובים באירופה, אולי הטוב שבהם. תאמין לי ששרף היה מעדיף את מוריס הרבה הרבה לפני בלו.
הוא גם היה מעדיף את בלו על אליהו. הייתה בין צביקה לבלו מערכת יחסים מיוחדת, ושניהם נוהגים להזכיר את זה מדי פעם.
אתה יודע טוב מאוד, שגם אם מוריס לא היה חלק מהמשוואה הזאת, ליאור לא היה משחק אצל צביקה. כמה שנראה לך שבלאט מחמיר בקטעים האלה, צביקה פי 10.
EulGam05 כתב:לא יודע איך אפשר לומר ברצינות שבלו לא שומר טוב יותר מאליהו. בלו שומר הרבה יותר טוב מליאור ולו רק בגלל שההגנה שלו יותר פיזית, זה מבלי להזכיר שהרוטציות שלו בהגנה טובות יותר. ואת זה אני אומר בתור אחד שדווקא מאד מעריך את ליאור כשחקן וחושב שהוא בהחלט שווה את הסכומים שהוא מקבל.
jol9 כתב:EulGam05 כתב:לא יודע איך אפשר לומר ברצינות שבלו לא שומר טוב יותר מאליהו. בלו שומר הרבה יותר טוב מליאור ולו רק בגלל שההגנה שלו יותר פיזית, זה מבלי להזכיר שהרוטציות שלו בהגנה טובות יותר. ואת זה אני אומר בתור אחד שדווקא מאד מעריך את ליאור כשחקן וחושב שהוא בהחלט שווה את הסכומים שהוא מקבל.
לדעתי לא רק שבלו לא שומר יותר טוב מליאור, הוא שומר פחות טוב ואפילו בהרבה.
הדבר היחידי שהוא עושה טוב בהגנה, זה להשתמש בגוף החזק שלו, בשביל לדחוף שחקנים החוצה ולהפריע להם לתפוס מקום בצבע.
לטעמי זה גם משהו שדי קשה להתווכח עליו. היתרון הכי גדול של בלו, הוא היכולת שלו במאני טיים. בזה הוא מספר אחד בקבוצה, כמו שדרק היה בזמנו.
אבל כמו שדרק היה שחקן למשימות מיוחדות, כך צריך להיות גם בלו. במקום זה, בלו משחק 25 דקות כל משחק, מה שמוריד את מהאפקטיביות שלו לדעתי.
אני מסכים עם אסף וחני. אנשים קבועים כל הזמן באים ומבקרים את ליאור על ההגנה שלו. זה כבר מזמן לא ביקורת מקצועית, אלא פשוט לחפש את השחקן,
כי אחרי השיא של רבע הגמר מול פאו, כל הקבוצה משחקת בהילוך שלישי ועם רבע מאמץ. ליאור לא מיוחד בעניין הזה.
EulGam05 כתב:jol9 כתב:EulGam05 כתב:לא יודע איך אפשר לומר ברצינות שבלו לא שומר טוב יותר מאליהו. בלו שומר הרבה יותר טוב מליאור ולו רק בגלל שההגנה שלו יותר פיזית, זה מבלי להזכיר שהרוטציות שלו בהגנה טובות יותר. ואת זה אני אומר בתור אחד שדווקא מאד מעריך את ליאור כשחקן וחושב שהוא בהחלט שווה את הסכומים שהוא מקבל.
הדבר היחידי שהוא עושה טוב בהגנה, זה להשתמש בגוף החזק שלו, בשביל לדחוף שחקנים החוצה ולהפריע להם לתפוס מקום בצבע.
לטעמי זה גם משהו שדי קשה להתווכח עליו. היתרון הכי גדול של בלו, הוא היכולת שלו במאני טיים. בזה הוא מספר אחד בקבוצה, כמו שדרק היה בזמנו.
אבל כמו שדרק היה שחקן למשימות מיוחדות, כך צריך להיות גם בלו. במקום זה, בלו משחק 25 דקות כל משחק, מה שמוריד את מהאפקטיביות שלו לדעתי.
אני מסכים עם אסף וחני. אנשים קבועים כל הזמן באים ומבקרים את ליאור על ההגנה שלו. זה כבר מזמן לא ביקורת מקצועית, אלא פשוט לחפש את השחקן,
כי אחרי השיא של רבע הגמר מול פאו, כל הקבוצה משחקת בהילוך שלישי ועם רבע מאמץ. ליאור לא מיוחד בעניין הזה.
איזה אלמנטים ביכולת ההגנתית של ליאור טובים יותר מאלו של בלו? במילים אחרות, מה אליהו מצליח לעשות בהגנה שבלו לא?
להגיד שהדבר היחידי שבלו עושה טוב בהגנה זה להשתמש בגוף החזק שלו בשביל לדחוף שחקנים החוצה ולהפריע להם לתפוס מקום בצבע זה כמו להגיד שהדבר היחיד שריי אלן עושה טוב בהתקפה זה לקלוע שלשות.
EulGam05 כתב:jol9 כתב:EulGam05 כתב:לא יודע איך אפשר לומר ברצינות שבלו לא שומר טוב יותר מאליהו. בלו שומר הרבה יותר טוב מליאור ולו רק בגלל שההגנה שלו יותר פיזית, זה מבלי להזכיר שהרוטציות שלו בהגנה טובות יותר. ואת זה אני אומר בתור אחד שדווקא מאד מעריך את ליאור כשחקן וחושב שהוא בהחלט שווה את הסכומים שהוא מקבל.
איזה אלמנטים ביכולת ההגנתית של ליאור טובים יותר מאלו של בלו? במילים אחרות, מה אליהו מצליח לעשות בהגנה שבלו לא?
להגיד שהדבר היחידי שבלו עושה טוב בהגנה זה להשתמש בגוף החזק שלו בשביל לדחוף שחקנים החוצה ולהפריע להם לתפוס מקום בצבע זה כמו להגיד שהדבר היחיד שריי אלן עושה טוב בהתקפה זה לקלוע שלשות.
שמואל1 כתב:דיוויד בלו דווקא שיפר את ההגנה שלו בשנים האחרונות. הוא אומנם עדיין לא שומר גדול אבל לדעתי זה עוול להשוות אותו לליאור אליהו שהוא אחד השומרים הגרועים ביותר שראיתי.
jol9 כתב:EulGam05 כתב:jol9 כתב:EulGam05 כתב:לא יודע איך אפשר לומר ברצינות שבלו לא שומר טוב יותר מאליהו. בלו שומר הרבה יותר טוב מליאור ולו רק בגלל שההגנה שלו יותר פיזית, זה מבלי להזכיר שהרוטציות שלו בהגנה טובות יותר. ואת זה אני אומר בתור אחד שדווקא מאד מעריך את ליאור כשחקן וחושב שהוא בהחלט שווה את הסכומים שהוא מקבל.
ריבאונד, חסימה, הגנה באחד על אחד וגם בעזרה.
למעשה פרט לפיזיות, ליאור עולה על בלו בכל אלמנט שאני יכול לחשוב עליו, או לכל הפחות שווה לבלו.
שלא יהיו טעויות, שניהם שחקני הגנה גרועים. אפשר לקרוא להם מפרקי הגנה מקצועיים, ועם זאת, לבלו אין שום יתרון הגנתי ע"פ ליאור, פרט כאמור לכוח הפיזי,
ולעובדה שהוא מראה למאמן שהוא מתאמץ, בניגוד לליאור שרוב הזמן נראה שהוא עושה טובה.
ד"א, לא ידעתי שכל מהות ההגנה זה לדחוף שחקנים החוצה ולהפריע להם לתפוס מיקום. מסתבר שנדב הוא בכל זאת לא שומר כזה גדול כמו שחשבתי...
גם לDD ולקירילנקו מסתבר שיש עוד מה ללמוד מבלו בהגנה.
MTA2311 כתב:
חסימה היא לא פאקטור אצל שניהם, ואתה יודע את זה. את נושא האחד על אחד והעזרה, אי אפשר להוכיח, האספקטים האלה לא נמדדים מספרית.
EulGam05 כתב:אנחנו מדברים על אליהו? שומר טוב על גבוהים? מפריע לזריקות שלהם בגלל האורך? זה אותו שחקן שכשהוא נמצא על המגרש ברוב המוחלט של המקרים המאמן היריב אומר לשחקנים שלו לשחק על השחקן של ליאור, בין אם מדובר בפוטסיס או שמדובר באלישי כדיר. מפריע לקלעים? ליאור אוכל כמעט כל הטעיה או חצי הטעיה שגארד יריב עושה עליו, זה מדהים באיזו קלות גארדים מצליחים ליצור הפרדה מליאור כשהוא שומר עליהם.
האמת שזה די מצחיק, אני מסתובב די הרבה בפורומי אוהדים של שיקאגו בולס ומה שחלק מהאנשים טוענים פה על ההגנה של ליאור זהה כמעט לחלוטין לטענות שנשמעות על היכולת ההגנתית של קרלוס בוזר, כלומר שבגלל שיש לו שם של שחקן הגנה רע אז אנשים כל הזמן מחפשים אותו ומבקרים אותו בהגנה. אבל מה לעשות, בפועל בוזר באמת שחקן הגנה מזעזע שהמזל שלו הוא שהשיטה ההגנתית של שיקאגו והשחקנים סביבו (נואה ודנג) מצליחים לחפות על המגרעות שלו.
jol9 כתב:שמואל1 כתב:דיוויד בלו דווקא שיפר את ההגנה שלו בשנים האחרונות. הוא אומנם עדיין לא שומר גדול אבל לדעתי זה עוול להשוות אותו לליאור אליהו שהוא אחד השומרים הגרועים ביותר שראיתי.
OK, אז אני לא מסכים עם זה.
בלו עושה הרבה קולות של מאמץ, אבל אם הPF המוביל שלך שמשחק 25 דק' למשחק, לוקח 2.5 רב' למשחק, זה די lame
ושוב, כל מה שליאור השיג, או יותר נכון לא השיג השנה, זה באשמתו בלבד. הוא כבר היה צריך להגיע למצב שבו הוא לפחות משחק סולידי בהגנה.
הוא צריך להפנים שלשחקן כמו ג'מצ'י היה יותר קל לזייף בהגנה, גם כי הוא היה עילוי התקפי גדול מליאור, ובעיקר משום שהוא גארד, וגארד קל יותר להחביא בהגנה
מאשר PF.
אני אישית מצפה מליאור שיעשה מאמץ גדול הקיץ וישתפר בהגנה, ואם לא, אז זה משהו שדי קשה לקבל (או יותר נכון לא לקבל) משחקן מקצוען
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r ו־33 אורחים