15 אפריל 2012, 20:09
15 אפריל 2012, 20:12
דעתי האישית היא שאם השם של פאפאלוקאס היה שונה הביקורות פה היו שונות לחלוטין..די מפריע לי שאני לא חושבת שאחרים רואים את זה בצורה אובייקטיבית אבל אני מניחה שהם יכולים להגיד אותו דבר על הצד שלי אז אני פשוט לא נכנסת לויכוחים כאלה..חבל על הזמן ועל האנרגיות
15 אפריל 2012, 21:01
חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:ואני שואלת אותך חביב, עצם היותו של פאפא מלך האיבודים של היורוליג, רלוונטי למשחק הזה??
לא, אבל אתה דואג להזכיר את זה כמו שאתה דואג להרוג את פאפא על כל משחק לא טוב שלו, ברמה שאדם ניטרלי שלא מכיר אותו עלול לחשוב שמדובר באחד השחקנים הגרועים שגדלו באירופה.
אני בכלל לא מדברת על העונה הנוכחית, ואני לרגע לא מתווכחת איתך על טיבה, שאף אחד לא יכול לטעון שהיתה טובה.
אני פשוט משתגעת לשנאה שיש לך כלפיו, רק בגלל ששפר מזלו והוא הגיע לגיל מבוגר, וזה כמובן אומר שהוא היה חרא שחקן כל הקריירה שלו כנראה.
עזוב רגע את המשחק הערב ואת העונה הנוכחית, ובוא נפתח את היחס שלך כלפיו במשך כל העונה, היא כבר זלגה הרבה מעבר ליכולתו העונה הנוכחית.
והמשך ההיתלות שלך בקלישאות של בוא נחזיר את מיקי, ומה זה רלוונטי מה הוא היה פעם כבר לא מחזיק מים.
אני לא מבקשת, ממך כבר לפרגן כשהוא כן נותן משחק טוב, אני לא אומרת בוא נשזור לו זרים, אני רק מבקשת דבר אחד, את העבר שלו על תכפיש, על תתייחס אליו, ותמחוק אותו מהקיום (כי הרי מה שהיה בעבר כבר לא קיים כנראה), אבל אל תכפיש אותו!!
קודם כל, כל הליטופים שפאפלוקאס מקבל נובעים בעיקר ממה שקרה בעבר. אין לי שום ספק שאם במקום פאפאלוקאס היינו רואים שחקן אחר שמראה את אותה יכולת אבל שאינו בעל אותה רמת נסיון, היינו שומעים דברים אחרים.
מדוע העלתי את נושא האיבודים? קודם כל, כי הוא רלונטי מאוד לעונה הזאת ובפרט למשחק הזה. פאפאלוקאס (כמו גם היווני השני של מכבי) מוקם בין מובילי היורוליג העונה באיבודים לדקה ובמשחק של היום הוא איבד 6 פעמים תוך 10 דקות (ואני מתקשה לזכור מתי זה קרה בפעם האחרונה).
כמו כן, אם כולם מזכירים איזה שחקן הוא היה פעם ומדברים במושגים של העבר, אז גם אני יכול. נראה שלא כל דבר בעברו של פאפאלוקאס הוא טוב ונוצץ, וחבל שמעלימים מכך עין.
לגבי ההכפשות, אני אולי מקצין, אבל אני לא חושב שאני מכפיש.
בכל אופן, אני חושב שזה טוב שתשמע פה גם ביקורת נגדית לצד כל פסטיבל האהבה שנערך כאן לפאפאלוקאס.
נראה שהפכו אותו לשחקן חסין כל ביקורת; כשהוא משחק מעט ולא מראה יכולת טובה - המאמן אשם, כאשר הוא זוכה ל10 דקות במחצית אחת (קצב של 20 דקות של משחק) ומאבד ששה כדורים, שוב המאמן אשם. עד כמה כבר אפשר להפיל הכל על המאמן? האם באמת זה רק בלאט שאחראי על המצב?
אגב, למרות שרוב האנשים נוטים כאן להתיחס לעבר הרחוק, כמעט אף אחד לא מתיחס לעבר היותר קרוב. מישהו שם לב מה פאפאלוקאס עשה בעונה שעברה? מישהו התבונן במשחקים בהם פאפאלוקאס קיבל כמות נכבדת של דקות מאיבקוביץ' ופשוט היה גרוע?
אמרו כאן שהנסיון חשוב מאוד ברגעים מכריעים, אז למה אף אחד לא מתיחס לזה שפאפאלוקאס, עם כל הנסיון ועם כל הווינריות ועם הרבה דקות משחק, חירב לאולימפיאקוס שתי סדרות מכריעות ביותר בעונה שעברה?
אני פשוט לא מבין למה מעלימים כאן עין מהירידה (שמא נומר, צניחה) בקריירה וביכולות של פאפאלוקאס, וזה ממש לא התחיל רק העונה ולא קרה רק אצל בלאט.
רוצים להמשיך להחמיא ולסגוד לו? אין לי שום בעיה, אבל שמרו על אובייקטיביות ודעו גם איפה לבקר.
מה שאותי מעניין, זה שפאפאלוקאס לא באמת קנה את מעמדו במכבי בצדק. הוא היה שחקן די שולי העונה, הוא לא הראה יכולת טובה רוב העונה ופשוט היה שחקן בינוני ולא יותר.
כמובן שמגיע לו קרדיט על הדקות הטובות שהוא נתן במיוחד ברגעים בהם היה צריך אותו, אבל באופן כללי, את כל האהבה שהוא רכש מהקהל הוא קנה בגלל דברים שקרו מזמן ובקבוצות אחרות ולא עכשיו במדיה של מכבי.
בשביל כבוד צריך לעבוד, גם אם אתה בן 35 ובעל נסיון מרשים ביותר.
15 אפריל 2012, 21:22
yarinsaky כתב:ההודעה שלך מאוזנת ואין לי בעייה איתה, יש לי בעייה עם אג'נדות. אג'נדה, למשל, ששחקנים מבוגרים כבר לא יכולים לתרום ( שאראס טרף את הטיעון הזה יפה מאוד בסדרה האחרונה וגם הוא הושמץ ).
15 אפריל 2012, 21:37
15 אפריל 2012, 22:23
jol9 כתב:חביב, התזה הזאת היא כ"כ לא מדעית, שקשה לי לשמוע את זה דווקא ממתמטיקאי...
אני יודע שהNBA הוא סוג של עולם אחר, אבל שם גם כוכבים גדולים וזקנים יכולים להצליח. זה קרה לאורך כל השנים, ואפילו בשנים האחרונות, בהן האתלטיות הפכה להיות
חלק מרכזי יותר וחשוב יותר, זה עדיין קורה (אפילו קרה בשנה שעברה).
באירופה זה קורה קצת פחות, ועדיין זה קורה. בכל אופן, אולי נבארו בעוד 3 שנים, לא יהיה אותו לה בומבה האיום, אבל עדיין, סביר להניח שהוא יהיה שחקן מצויין
שיעזור לקבוצה שלו להצליח גם בזכות הנסיון.
אתה נותן דוגמאות לרוקיס שהצליחו... אתה רוצה שנתחיל לדבר על רוקיס שכשלו? תאמין לי, שיש הרבה יותר כאלה.
אי אפשר לקבוע תזות שלמות על דוגמאות פרטניות. קבוצה מצליחה בזכות היותה קבוצה, בזכות החיבור שלה, בזכות הכשרון, וגם בזכות הנסיון.
האם למישהו היה איכפת ששארפ היה בן 33-34 כשלקח את תואר היורוליג האחרון שלו עם מכבי? האם מישהו מדבר על זה שDD כבר בן 32? האם זה הופך
אותו לשחקן פחות טוב מאיזשהו רוקי רנדומלי כזה או אחר?
הם פיסות שהתאימו באופן מושלם לפאזל הקבוצתי (כל אחד בקבוצתו), והגיל פחות רלוונטי כאן.
16 אפריל 2012, 05:18
16 אפריל 2012, 05:55
yarinsaky כתב:עזוב תארים, מכבי לא הולכת על תארים באירופה, כבר 7 שנים שאין תואר, ואם נחליף כל שנה רוקיס גם לא נזכה, צריך גם שחקנים מנוסים .
לא יודע אם פאו תזכה בתואר השנה, אבל בסגל שלה יש שחקנים מרכזיים כמו שאראס בן 36, באטיסט בן 34, צרצריס בן 32 , דיאמנטידיס בן 32 ,
כולם שחקנים על סף הזקנה או עברו אותה והם שלחו את קבוצת הסייחים שלנו הבייתה.
ד"א, באזילה בגיל 35 היה חלק מברצלונה שזכתה בגביע לפני שנתיים. יש גם דוגמאות אם ממש נחפש.
16 אפריל 2012, 06:03
16 אפריל 2012, 06:19
yarinsaky כתב:השאלה מה זה להצליח מבחינתך.
האם אני טוען שמכבי צריכה להתבסס על שחקנים מבוגרים או להחתים שחקנים בירידה ? ממש לא. אבל גם אי אפשר לפסול קטגורית כל שחקן מבוגר מלהגיע למכבי, זה תלוי מאוד מה אתה בונה ואיזה תפקיד אתה מייעד לו במערך.
תאר לך שמכבי הייתה בונה קבוצה כמו ב 2003 -2004 ומוסיפה איזה שחקן מבוגר לרוסטר, אני מניח שזה לא היה כל כך רע. כשיש לך קבוצה נטולת רכז מוביל ובונים על פאפלוקאס שיקח אותך קדימה אז כנראה שזו דרישה מוגזמת.
בפאו יש לך את דיאמנטידיס שהוא המוביל והמנהיג ושאראס עוזר לו מאחורה, זה דווקא לא הכי רע, גם אם לא יביא תואר בסוף. לא בטוח שזה היה מזיק למכבי ששאראס היה כאן ולא הליצן מבלגיה שלא תרם כלום, גם אם הוא סייח צעיר.
לא הכול זה תארים שממילא לא בטווח של מכבי היום.
16 אפריל 2012, 06:27
16 אפריל 2012, 07:44
16 אפריל 2012, 08:10
yarinsaky כתב:אוקיי, הסייפא שלך מתאימה לי. בסך הכול מכבי נפגעה השנה ממה שקרה עם כל התחלופה בעמדת הרכז ועזיבת פארמר ( או ההחמתה שלו מלכתחילה ) וכל הזמן בלאט ניסה לעשות התאמות שלא ממש הספיקו, גם אם אוחיון הפתיע בסוף.
נקווה שהקיץ ילכו על רכז טוב ומוביל וישיקיעו בו כסף, אם כי אני די ספקטי לגבי זה כרגע.
16 אפריל 2012, 08:32
yzafrir כתב:yarinsaky כתב:אוקיי, הסייפא שלך מתאימה לי. בסך הכול מכבי נפגעה השנה ממה שקרה עם כל התחלופה בעמדת הרכז ועזיבת פארמר ( או ההחמתה שלו מלכתחילה ) וכל הזמן בלאט ניסה לעשות התאמות שלא ממש הספיקו, גם אם אוחיון הפתיע בסוף.
נקווה שהקיץ ילכו על רכז טוב ומוביל וישיקיעו בו כסף, אם כי אני די ספקטי לגבי זה כרגע.
הבעיה בקיץ שזה לא היה קשה להבין שאנחנו הולכים להיכנס לצרות כשפארמר יעזוב . דיברנו על זה כל הקיץ....בפועל הקבוצה יחסית הסתדרה בגלל שלאנגפורד פרח ואוחיון שידרג את עצמו . אבל אין ספק שאם היה עוד רכז טוב בסגל יכולנו להגיע ליותר....
יוני , זה לגיטימי שישה בסגל שחקן ותיק שרגיל למעמדים האלו אבל לא בתור שחקן שאתה בונה עליו כשחקן מפתח שלך . אגב בורשטיין למשל עשה השנה דברים שהרבה שנים לא ראיתי ממנו בדקות המועטות שקיבל ואני חושב שהוא אם אתה רוצה להחזיק ותיק בסגל כשחקן 12 אז זה יכול להיות הוא. למרות שאישית אני לא יהיה עצוב אם ישוחרר...
אם כי אני חושב ששחקנים בני 27 שכבר משחקים כמה שנים ביורוליג הם מספיק ותיקים ומנוסים כדי לתת תפוקה גם ברגעים חשובים ולא חייבים את השחקן הותיק התורן....
16 אפריל 2012, 08:33
16 אפריל 2012, 08:44
16 אפריל 2012, 12:24
yarinsaky כתב:עזוב תארים, מכבי לא הולכת על תארים באירופה, כבר 7 שנים שאין תואר, ואם נחליף כל שנה רוקיס גם לא נזכה, צריך גם שחקנים מנוסים .
לא יודע אם פאו תזכה בתואר השנה, אבל בסגל שלה יש שחקנים מרכזיים כמו שאראס בן 36, באטיסט בן 34, צרצריס בן 32 , דיאמנטידיס בן 32 ,
כולם שחקנים על סף הזקנה או עברו אותה והם שלחו את קבוצת הסייחים שלנו הבייתה.
ד"א, באזילה בגיל 35 היה חלק מברצלונה שזכתה בגביע לפני שנתיים. יש גם דוגמאות אם ממש נחפש.
16 אפריל 2012, 12:35
16 אפריל 2012, 12:44
16 אפריל 2012, 13:11