פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: פותחים עונה - #מכביחוזרת

31 אוגוסט 2018, 14:50

מקאדו 3 כתב:
שמואל1 כתב:
er79 כתב:
שמואל1 כתב:
er79 כתב:זה גם היעדר שחקן בעמדה 3 וגם היעדר שחקן עם משחק פוסט. לא צריך להיות כתב בשביל להבחין בזה. חבל ששחקן כמו סנדרס שעדיין למרבה ההפתעה חופשי לא נמצא כאן. היה יכול לשדרג יופי את הקבוצה
לא חושב שחסר למכבי משחק פוסט.

חסר. חוץ מכמה היילייטס שראינו מג'וני וגם זה בקטנה אין לך אף שחקן כזה.
טאריק בלאק. יש לו משחק בפוסט שבאירופה צריך להיות טוב יותר.

הכוונה למשחק פנים עם הגב לסל , בלאק משחק כמעט רק עם הפנים לסל מטביע והולך באגרסיביות לריבאונד אבל משחק עם גב לסל דיי חלש אצלו .
אני יודע למה התכוונת. בלאק מעדיף פיק אנד רול ופנים לסל אבל הוא גם יודע לשחק עם הגב לסל. הוא מספיק גדול ודומיננטי והטכניקה שלו לא רעה (יש לו כמה מהלכי פוסט בסרטונים)

31 אוגוסט 2018, 15:33

שמואל1 כתב:
מקאדו 3 כתב:
שמואל1 כתב:
er79 כתב:
שמואל1 כתב:לא חושב שחסר למכבי משחק פוסט.

הכוונה למשחק פנים עם הגב לסל , בלאק משחק כמעט רק עם הפנים לסל מטביע והולך באגרסיביות לריבאונד אבל משחק עם גב לסל דיי חלש אצלו .
אני יודע למה התכוונת. בלאק מעדיף פיק אנד רול ופנים לסל אבל הוא גם יודע לשחק עם הגב לסל. הוא מספיק גדול ודומיננטי והטכניקה שלו לא רעה (יש לו כמה מהלכי פוסט בסרטונים)

שתמצא את מה שאמרת במשחקים שלו או בדוחות הסקאוטינג תעדכן. אני לא מכיר חיה כזאת אצלו והלוואי ואני טועה

31 אוגוסט 2018, 15:37

אפשר להגיע רחוק מאוד בכל המסגרות גם עם 0 משחק פוסט. לא זאת הבעיה בסגל הזה.

31 אוגוסט 2018, 15:45

עדכון גירסא: כך תיראה מכבי ת"א העונה
החיסרון שיכול להפוך ליתרון משמעותי בקו האחורי, החלל אליו הצעירים יכולים להיכנס והעמדה בה הקבוצה עשויה לבצע שינוי. אחרי שמכבי ת"א השלימה את הסגל, זה הזמן לעשות סדר עם שיקולי הרכש ואיך הכל אמור להשתלב ביחד. כך ייראה מודל 2018/2019
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 91477.html

31 אוגוסט 2018, 15:58

רק לי זה נראה קצת מוזר שמכבי הולכת ישר לשחק מול קבוצות יורוליג ולא מתחילה באיזה משחק מול קבוצת ליגה ?

31 אוגוסט 2018, 16:06

עדיף

נקבל את הסטירה מוקדם

31 אוגוסט 2018, 16:27

Jack55 כתב:עדכון גירסא: כך תיראה מכבי ת"א העונה
החיסרון שיכול להפוך ליתרון משמעותי בקו האחורי, החלל אליו הצעירים יכולים להיכנס והעמדה בה הקבוצה עשויה לבצע שינוי. אחרי שמכבי ת"א השלימה את הסגל, זה הזמן לעשות סדר עם שיקולי הרכש ואיך הכל אמור להשתלב ביחד. כך ייראה מודל 2018/2019

התוכנית המקורית של האלופה היתה להביא את ג'וני אובריאנט לעמדה מס' 5 ולהחתים לצידו פאוור פורוורד קולע. אובראיינט הוחתם תחילה מתוך מחשבה שהשוק לא שופע בסנטרים איכותיים, ולאחר מכן התפנתה מכבי לחפש את הפורוורד המתאים לצידו. אלא שאז בלאק יצא לשוק, ובמכבי הבינו, ובצדק, ששם כזה אסור לפספס. כך יצא שבלאק הוחתם לצידו של אובריאנט, שמלכתחילה, כך האמינו במכבי, יכול לתת דקות גם בעמדה מספר 4.

אבל אובריאנט הוא לא הסטרץ' 4, שאליו פיללו במכבי, ויחד עם בלאק אנחנו מקבלים קו קדמי כבד מדי, פחות מגוון וכזה שלא ממש מתאים לכדורסל המודרני. בלאק שחי בצבע, זקוק לצידו ל-4 שייצא החוצה וירווח את המשחק.

31 אוגוסט 2018, 16:30

MTA2311 כתב:אפשר להגיע רחוק מאוד בכל המסגרות גם עם 0 משחק פוסט. לא זאת הבעיה בסגל הזה.

זאת אחת הבעיות. לבטח לא המהותית שבהן אבל זה נדבך חשוב במשחקים מסוימים, בעיקר במשחק עומד

31 אוגוסט 2018, 16:42

Jack55 כתב:

התוכנית המקורית של האלופה היתה להביא את ג'וני אובריאנט לעמדה מס' 5 ולהחתים לצידו פאוור פורוורד קולע. אובראיינט הוחתם תחילה מתוך מחשבה שהשוק לא שופע בסנטרים איכותיים, ולאחר מכן התפנתה מכבי לחפש את הפורוורד המתאים לצידו. אלא שאז בלאק יצא לשוק, ובמכבי הבינו, ובצדק, ששם כזה אסור לפספס. כך יצא שבלאק הוחתם לצידו של אובריאנט, שמלכתחילה, כך האמינו במכבי, יכול לתת דקות גם בעמדה מספר 4.

אבל אובריאנט הוא לא הסטרץ' 4, שאליו פיללו במכבי, ויחד עם בלאק אנחנו מקבלים קו קדמי כבד מדי, פחות מגוון וכזה שלא ממש מתאים לכדורסל המודרני. בלאק שחי בצבע, זקוק לצידו ל-4 שייצא החוצה וירווח את המשחק.

טרבור בוקר זה פאוור קולע ?

31 אוגוסט 2018, 18:35

Jack55 כתב:

זה בדיוק מה שחשבתי! שמכבי הלכה על אובריינט כ 4-5 שישחק בשתי העמדות לפי הצורך, כי חשבה שלא תצליח להביא סנטר איכותי

31 אוגוסט 2018, 19:23

"אובראיינט הוחתם תחילה מתוך מחשבה שהשוק לא שופע בסנטרים איכותיים"

כן, נשמע כמו הקו המנחה של דני "היו השנה רק 3 עסקאות של סנטרים" פדרמן. לאלתר כשלא צריך.

Re: פותחים עונה - הזרים נוחתים

31 אוגוסט 2018, 23:39

מקאדו 3 כתב:

כתבה מטומטמת עם כמה שטויות סטייל אובריינט וג'ימי ארנולד והמשפט הזה ' בניגוד לשחורציאניטיס, שהצל שלו אמנם היה גדול אך לא הפחיד איש ' שאו שנובע מבורות או מטמטום אחד מהשניים .

חולק עליך, לדעתי כתבה מושקעת עם פיקנטריה, אבל כל אחד וטעמו . סופו אכן היה חור בהגנה עם כל ההערצה אליו של כמה מהאנשים כאן.

31 אוגוסט 2018, 23:40

שמואל1 כתב:
מקאדו 3 כתב:
שמואל1 כתב:
er79 כתב:
שמואל1 כתב:לא חושב שחסר למכבי משחק פוסט.

לא יודע לגבי בלאק אבל על פני השטח נראה שדווקא לאובראאיינט יש יכולת לבנושא זה.

01 ספטמבר 2018, 02:53

כתבתי ניתוח עמוק על הסגל של מכבי העונה, מי שרוצה מוזמן לקרוא :)

אז רק לרענון קצר, כך יראה הסגל (מבחינתי) בעונה הקרובה :
1 פארגו, דיבה
2 ווילבקין, רול, ריי, זוסמן
3 קיין, קלויארו, אבדיה
4 אובראיינט, כהן, לוי
5 בלאק, טיוס
*בכוונה אני שם את ווילבקין ב2 ודיבה ב1 כי אני כמעט בטוח שספאחיה יעלה ביורוליג עם חמישייה של פארגו וסקוטי ביחד, אבל תכלס העמדות זה לא כל כך משנה כי הולך להיות כל כך הרבה תזוזה בין העמדות במהלך המשחקים...

עמדה 1 – עמדה שעל הנייר נראית חזקה מאוד אבל עם קצת סימני שאלה, יש לנו פה את פארגו דיבה ווילבקין וריי שיכולים לשחק בעמדה הזאת.

את פארגו כולנו מכירים ואין יותר מדי מה לדבר עליו אבל בכל זאת בקצרה אני אגיד שמנהל משחק מצוין תמיד יישאר מנהל משחק מצוין ובגלל זה אני לא כל כך דואג לגביו, הוא הוכיח לנו בסוף העונה ששכל עדיין יש לו, שהוא עדיין זריז ושאת יכולות החדירה והקליעה שלו הוא לא איבד, אני מאוד מקווה שגם לרמת יורוליג הוא יצליח שוב לתרגם את זה כי הוא הולך להיות בורג מאוד משמעותי בקבוצה הזאת, ספאחיה ככל הנראה בונה עליו כשחקן של 25-30 דקות בערב, רכז כזה משנה לך לגמרי את הקבוצה ועם סנטרים כמו בלאק וטיוס בכלל הולכת להיות חגיגה אחת גדולה ביד אליהו .

דיבה זה דיבה, כולנו מכירים את השחקן מהעונה הקודמת ואין מה להרחיב עליו הרבה, מתאים לקבוצה הזאת וצריך להמשיך לתת את מה שהוא יודע בליגה, אני בטוח שביורוליג הוא יהיה יותר משמעותי ואפילו יותר טוב לאחר עונה שבה הוא חווה את הרמה ואת הקושי ועכשיו הוא יגיע עם יותר ניסיון, מכבי צריכים את הדקות האלה שלו ביורוליג בשביל להעניק מנוחה בעיקר לפארגו וווילבקין .

עמדה 2 – עמדה טובה ומגוונת של מכבי כאשר השחקן שמוביל אותה הוא סקוטי ווילבקין .

סוף סוף שחקן מהטופ של הטופ שאתה כבר יודע מה תקבל ממנו כל ערב, היה כל כך חשוב שנקבל שחקן מוכח עם ביצים שיודע מה הוא עושה בשני צדי המגרש, מקווה שהוא ופארגו יסתדרו ביחד ושספאחיה ישחק עם שניהם הרבה ביחד כי זה נראה לי הולך להיות צמד קטלני ביותר.
אני בטוח שיהיו גם הרבה דקות שווילבקין ישחק כרכז ולצידו ב2 יהיה את רול\ריי\קיין, ויכול להיות שיהיו גם משחקים שווילבקין יפתח ופארגו יתחיל על הספסל, בינתיים אין לדעת .

רול זה שחקן שאנחנו מכירים מעונה קודמת ואת כולנו הוא הפתיע לטובה, אני מאוד שמח שהוא ממשיך וזה שחקן שמתאים בול לסגל הזה בעיקר בגלל יכולות הקליעה הנפלאות שלו וגם בגלל שהוא מוסר מצוין בפיק אנד רול, עם שחקנים כמו טיוס בלאק וגם אובראיינט זה מאוד חשוב שיש לך יותר ממוסר טוב אחד (פארגו) בפיק אנד רול, בעונה הקודמת ראינו הרבה מאוד פיק אנד רולים שלו עם טיוס שעבדו מצוין, נקווה שזה ימשיך ככה גם העונה .

ריי שחקן שאותי קצת מדאיג, לפי איך שאפשר לראות הוא הולך לקבל בסביבות ה15 דקות למשחק ובמקרים חריגים מאוד יקבל בגג 25 דקות, הוא יכול לשחק בעמדות 2+1 ויש לפניו שחקנים כמו פארגו ווילבקין רול ואפילו קיין, הוא נראה שחקן שיודע לייצר לעצמו מצבי קליעה ברמה גבוהה, יודע לטוס את המגרש והוא סופר אתלטי ביחס לגובה ולגודל שלו, נתן הטבעות מטורפות בצ'כיה (בליגת הקיץ התרשמתי גם מיכולת המסירה שלו, תמיד מצא את השחקן הפנוי לאחר חדירה)

מה שמדאיג אותי אלה בעיקר 3 דברים - ככל הנראה הוא לא יצליח יתרום כלום בצד ההגנתי, חוסר הניסיון המוחלט שלו ביורוליג וזה שהוא קצת מוגבל מבחינה התקפית .
הדבר שקצת מעודד זה שידוע שהוא מגיע כתקן מחליף נטו לסביבות ה15 דקות למשחק, יקום מהספסל ייתן לווילבקין ופארגו לנוח ויביא את הנקודות שהוא צריך להביא.
מקווה שהוא יצליח להפתיע אותנו אבל בגדול יש סביב השחקן הזה לא מעט סימני שאלה .

וזוסמן השחקן האחרון בעמדה הזאת, אני מאוד שמח שהוא נשאר ואם באמת יקבל את ה20-25 דקות שלו כל משחק ליגה אז זה היה הדבר הנכון בשבילו, חשוב מאוד שהוא ימשיך ברמה כזאת .
לדעתי הוא יכול לתרום המון ולהפוך אפילו לשחקן מפתח בליגה שלנו, ביורוליג אני חופשי נותן לו 5-10 דקות כל משחק ל3&D ולחמישיות עם קלעים, הוא מאוד מתאים לסגנון הסגל הזה ואני רואה את ספאחיה משלב אותו בכמה חמישיות של קלעים גם ביורוליג .

עמדה 3 – עמדה בעייתית של מכבי בעיקר בגלל שאין לנו פה שחקן שהוא 3 אמיתי/טבעי.
אבל נתרכז במה שיש - את העמדה הזאת יוביל קיין שכבר הוכיח לנו כמה האסל ועבודה שחורה הוא יכול לתרום לנו כגארד, הוא הראה לנו שהוא חודר לא רע ואני מאמין שהוא המשיך להתאמן ולשפר בקיץ את הקליעה, מקווה שנמשיך לראות את מגמת העלייה שלו גם העונה.
מבחינתי הוא אחד השחקנים החשובים בקבוצה והמקום שלו בחמישייה מובטח, כל משחק הוא צריך לפתוח ולשמור על הכוכב של היריבה, הוא כבר ידע איך לעצור ולשתק אותו כמו שצריך, עשה את זה כבר למספיק כוכבים בעונה הקודמת והוא רק צבר ניסיון במהלכה, העונה אפילו יגיע יותר חזק ועם יותר ניסיון .

קלויארו שחקן עם המון סימני שאלה אבל שוב כשחקן שעולה מהספסל הוא יכול להתגלות כסביר .
הוא יטייל בעמדות 3+4 לפי הרוטציה שספאחיה יעמיד ותמיד יוכל לספק לקבוצה שלשות ברמה גבוהה כי מבחינת קליעה הוא נראה מרשים - איתו עם רול ועם ווילבקין מכבי תוכל להעמיד הרבה חמישיות מפחידות של קליעה .

העניין המטריד איתו שגם הוא לא שיחק ברמות כמו יורוליג עד עכשיו, אומנם יש לו ניסיון גדול באירופה אבל לא ברמה של יורוליג וזה מדאיג, לדעתי יהיה לו תפקיד יותר משמעותי בקבוצה מאשר זה של ריי ואני מעריך שיקבל בסביבות ה20 דקות למשחק .
הוא יהיה חייב להוכיח את עצמו גם ברמות האלה ולתת עבודה בהגנה כי אם הוא יהיה רך וחוץ מלדפוק שלשות בהתקפה הוא לא יעשה כלום זה בכלל לא יעבוד, אני מאוד מקווה שהוא יפתיע .

ונגיע לדני אבדיה השחקן האחרון בעמדה הזאת, לא רואה אותו מקבל דקות ביורוליג (אולי פירורים) אבל בליגה אני מצפה שיקבל לפחות את מה שזוסמן קיבל בעונה הקודמת, בסביבות ה10 דקות למשחק זה סבבה לגמריי ואם יראה שהוא מסתדר ברמה של הליגה הישראלית אז הוא יקבל יותר דקות אבל אין ספק שהוא יצטרך להוכיח את עצמו פה וזה רק ייתן לו יותר מוטיבציה להשתפר .

עמדה 4 – עמדה מאוד מעניינת של מכבי שגם קלויארו יקבל בה הרבה מאוד דקות כמו שציינתי מקודם, השחקן הפותח יהיה ג'וני אובראיינט.

אני מאוד אוהב את אובראיינט אבל יש עליו סימן שאלה לא קטן, הוא ריבאונדר מעולה לגובה שלו, שחקן אגרסיבי וחזק, קלעי לא רע בכלל לשחקן גבוה ושחקן עם יכולות פוסט טובות .
אבל השאלה האם הוא מספיק טוב בשביל להיות ה4 הפותח שלנו?
הוא סוג של הימור, וכולנו ראינו את איך שהוא נראה עכשיו ואת כל הסיבוך שיש לו עם הבדיקות הרפואיות אז כן הוא קצת מדאיג ומכבי יהיו חייבים להכניס אותו לעניינים ומהר.
השילוב שלו ושל טאריק ביחד מאוד מעניין אותי, אני כן חושב שג'וני יכול להתגלות גם כהצלחה גדולה כי כן יש לו את הכישורים והיכולות בשביל זה, אבל הוא יצטרך להוכיח את עצמו כשחקן שמספיק טוב להיות ה4 הפותח בקבוצה הזאת.

ג'ייק כהן צריך להמשיך לתת משחקים טובים בליגה הישראלית ולקבל דקות ביורוליג שבהם ייתן מנוחה טובה לאובראיינט .

נמרוד לוי, ישראלי חדש שאנחנו כבר יודעים שלליגה הוא מצוין, לוי וכהן יוכלו להוריד הרבה מאוד לחץ מאובראיינט בליגה במיוחד שיש גם את קלויארו שיודע לשחק ב4, אני רואה את לוי כשחקן שיהיה מאוד משמעותי עבור מכבי בליגה הישראלית, ביורוליג לדעתי יקבל פירורים ויהיו גם כמה משחקים שלא יקבל דקות בכלל, מקווה שבזמן שכן ישחק יצליח לדפוק איזה שלשה או שתיים לתת כמה דקות של הגנה סבירה ולא לעשות שטויות .

עמדה 5 – עמדה חזקה של מכבי עם 2 סנטרים שבפוטנציאל יכולים להפוך אותה לבין הטובות ביורוליג (אולי אפילו הטובה ביותר) .

על טאריק בלאק אנחנו שומעים מחמאות מכל כיוון, אם זה משחקנים וסקאוטרים מהNBA ועד מומחי כדורסל באירופה.
סנטר חזק אתלטי פיזי ואגרסיבי, שחקן מעולה בפיק אנד רול (כנראה בין הטובים באירופה) ושובר טבעות, ריבאונדר טוב מאוד (חשוב לציין שבהתקפה הוא בולט בריבאונד), זריז ולא איטי, חוסם מעולה ובגדול שחקן הגנה טוב.
החסרונות הבולטים שלו הם הגובה ושכמעט אין לו קליעה (למרות שבתקשורת מדווחים שבאימונים הוא נראה טוב בקטע של הקליעה אז לכו תדעו), אבל שיש לך גבוהים כמו קלויארו אובראיינט כהן ואפילו גם לוי הדבר האחרון שאתה צריך לדאוג לו זה הקליעה.
דרך אגב אני בטוח שברמת יורוליג הוא יתרגם את כל היתרונות שלו להרבה יותר משמעותיים ואפקטיביים כי פה הוא לא יצטרך להתמודד מול המפלצות שהיו לו שם .

טיוס זה טיוס, ימשיך להוות פקטור רציני בליגה עם האזרחות שלו ולעלות מהספסל כמו מלך ביורוליג ולתת את הדקות שלו שכולם אוהבים, מעניין אותי לראות את הזריקה שלו מחצי מרחק העונה, בעונה קודמת היה אפשר לראות שיפור גדול מאוד בזה ומאוד מעניין אותי אם השנה הוא יצליח ממש להפוך את זה לעוד אחד מהנשקים ההתקפיים שלו .

**הצוות המקצועי – סומך על ספאחיה וגודס שיעבדו עם הסגל הזה כמו שצריך, בסך הכל אני שמח ששניהם נשארו לעוד עונה, היו סבירים ולדעתי עם הסגל הזה הם יצליחו להפיק הרבה דברים מעניינים .

ולסיכום :
לדעתי יש לנו העונה סגל מאוד מעניין עם שחקנים ברמה גבוהה ויש פוטנציאל גדול להעפיל לפלייאוף, אם עושים השוואה לעונה הקודמת אין ספק שיש שיפור עצום כמעט בכל פרמטר ושהסגל הזה נראה הרבה יותר טוב .

אני מאוד אוהב את זה שיש השנה המשכיות של 8(!) שחקנים מהעונה הקודמת, מבחינתי זה כבר שיפור לעומת העונות הקודמות שבהם במקרה הטוב השאירו 5 שחקנים .
זה בעצם נותן יתרון ולא יקח הרבה זמן לשחקנים להתחבר כי הרוב מכירים אחד את השני טוב ויעזרו לחדשים להתחבר למועדון כמו שצריך וכמה שיותר מהר .

מבחינה התקפית אני חושב שהסגל שלנו הוא אחד הקטלניים באירופה, עם שחקנים כמו ווילבקין ופארגו ושילוב של בלאק וטיוס איתם זה יכול להיות מאוד מפחיד בהתקפה ואני סומך על ספאחיה במאה אחוז שיביא הרבה תרגילים טובים שיתאימו לסגנון המשחק המעניין שנבנה פה .

מבחינת קליעה אני חושב שזאת תהייה קבוצת השלשות בין הטובות שהיו פה בשנים האחרונות, שיש לך שחקנים בסגל כמו ווילבקין רול וקלויארו שהם קלעים טבעיים מדהימים ואתה מוסיף אליהם שחקנים כמו זוסמן, פארגו, ריי, דיבה, כהן, לוי, אובראיינט ואפילו קיין זה הופך את הקבוצה למכונת שלשות משוגעת, אנחנו נראה הרבה מאוד תרגילים של שלשות העונה, סוף סוף קצת נחת לעומת מה שחווינו בעונה הקודמת, היה סיוט...

הקו הקדמי שלנו לא הכי גבוה אבל כולל שחקנים כמו בלאק אובראיינט וטיוס שמצטיינים בריבאונד לעומת הגובה שלהם ובגלל זה אני לא ממש דואג לנושא הריבאונד, יש גם את קיין שנחשב לריבאונדר מצוין וגם דיבה שנותן האסל ומצליח לגנוב כמה כדורים חוזרים בהתקפה לפעמים .

מבחינה הגנתית לסגל הזה יש קצת בעיה בעיקר בגלל שחקנים כמו קלויארו ריי ורול, אבל כאשר יש לך 2 חוסמים מהטופ של היורוליג בעמדת הסנטר (בלאק וטיוס) + שחקן כמו קיין שכבר הוכיח לנו יפה שהוא יכול לשתק את הכוכבים של היריבה ואת ווילבקין שהוא חוטף מעולה אז זה כבר קצת מרגיע, ההגנה של קלויארו תהייה דיי קריטית אז הוא יהיה חייב קצת להזיע ולהתאמץ בהגנה העונה, כנל לגביי ריי .

מבחינתי ריי ואובראיינט הם שחקנים סופר קריטיים העונה בדגש על ג'וני, הוא הולך להיות ה4 הפותח שלנו והוא צריך להתחיל להיכנס לעניינים מהר, אני חושב שבגדול יש לו מספיק כלים להיות אחלה של 4 פותח במכבי ואני מאוד מקווה שהוא לא יאכזב אותנו כי הרבה תלוי בו העונה.
ואם חוזרים לריי אז חשוב מאוד שב15 דקות שהוא עולה על המגרש שלא יאכזב ויצליח לספק את הנקודות שהוא יודע וגם לחלק כמה אסיסטים, מקווה שלמרות הכל הוא יפתיע את כולם ויתגלה כשחקן מחליף סולידי לקו האחורי .

2 החיסרונות העיקריים של הסגל הזה הם :
1. הגובה אבל בגלל שיש לנו ריבאונדרים מצוינים אני חושב שדווקא בקטע הזה נסתדר
2. שאין לנו 3 אמיתי בקבוצה, מקווה שבעניין הזה נסתדר ושחוץ מרול וקיין גם קלויארו יספק דקות טובות בעמדה הזאת כי מכבי יצטרכו אותו שם .

ניסיתי להציג את הכל בכמה שיותר אופטימיות ובלי הרבה פסימיות,
שיהיה בהצלחה ויאללה מכבי !

01 ספטמבר 2018, 09:56

אני חושב שהבעיה שלנו היא יותר בעמדה 4 מאשר ב3.
לדעתי קלויארו הוא לגמרי 3 (שיחק שם 72% מהמשחקים שלו בעונה האחרונה) וגם קיין וזוסמן יכולים לתת שם דקות בהרכבים נמוכים. גם אבדיה הוא לגמרי 3 אבל לא צפוי לקבל הרבה דקות. בכל אופן אני לא חושב שאובריינט יהיה אפקטיבי ב4 וכהן את לוי כנראה לא יהוו פקטור ביורוליג ובכלל, בניגוד לעמדה 3 שבשנים האחרונות משחקים בה לא מעט גארדים, עמדה 4 היא אחת החזקות ביורוליג ואני פשוט לא מוצא שחקן בסגל הקיים שיצליח להתמודד בהצלחה בהגנה על שחקנים כמו שנגליה, גיסט, פרינטזיס, מלי, קוזמינסקאס, גיל ושאר הסטרץ 4 האתלטים שמסתובבים בליגה.

01 ספטמבר 2018, 11:19

בלתי נסבל.

01 ספטמבר 2018, 11:54

אני נוטה להסכים עם צ'ארלס, למכבי יש פער בעמדות 3 ו-4, אבל בזמן שב-3 אפשר לאלתר עם קיין (שגם ייתן בה הגנה ובכלל בסגל הזה הוא ביי פאר עדיפות ראשונה לעמדה), רול, זוס, אבדיה וקלויארו, בעמדה 4 אין שחקן הגנתי אחד לרפואה. כאן חובת ההוכחה היא על אובראיינט שמפלס הדאגה כלפיו רק הולך ועולה עוד לפני שהוא דרך על הפרקט. לדעתי הסגל הזה זועק לקומבו פורוורד הגנתי שישלים אותו.

אם כבר ציינתי את זוס, אז קשה לי לראות ממנו דקות של 3&D ביורוליג היות והקליעה שלו לא יציבה וגם ברמת הליגה הוא הראה IQ הגנתי לא גבוה. אני חושב שכולנו רוצים שהילד יצליח, אבל הוא נוטה למחלות ישראליות של שאר בני הדור שלו - בגדול אני חושב שאנשים שאמרו לו שעם הנתונים שלו הוא צריך להיות גארד אם לא רכז, אלו אותם האנשים שאמרו את זה לשגב.
ברור שיותר קל להתמודד עם בן אדם שקטן ממך בראש (או אם הוא בן 17-18 וחולם לדרוך על הפרקטים שדרכת עליהם), אבל בניגוד לשגב שלא ברור מי שיכנע אותו שהוא שחקן כדורסל, לזוס אשכרה יש כשרון בידיים ואין סיבה שהוא יעשה לעצמו חיים קלים.

הבור שיש בעמדה 3 הוא הזדמנות בשביל זוס להתפתח לסווינגמן שהוא צריך להיות, כשברור שהוא יקבל לא מעט דקות בליגה הישראלית. הוא יצטרך באמת לשפר את ההגנה, את קבלת ההחלטות ובכלל ללמוד להשתמש נכון בנתונים הפיזיים שיש לו. והיי, אם הוא חולם לרכז משם, אז שבכיף יתפתח לפויינט פורוורד, לא חסרים כאלו היום. הכל זה שאלה של מה הצוות המקצועי יאפשר לו ואם לצורך העניין, רול לא נרשם למשחק מסויים בליגה, לזוס מתפנות הרבה דקות לבוא לידי ביטוי. אני מקווה מאוד שהוא יצליח, אבל כרגע הוא ממש לא שם.

אגב רול, הגנה רעה של שחקן בן 30 עם IQ כדורסל לא רע, מעידה בעיקר על חוסר יכולת. וזה הרבה יותר מפחיד אותי מהגנה רעה של ילד בן 24 שמתחיל את השנה השנייה שלו בכדורסל האירופאי. המשכיות זה אחלה, אבל כשמדובר על ההבדל בין השחקן השביעי לשמיני שנשאר מהשנה שעברה, זה כבר על גבול העצלנות. בטח כשמדובר על חצי מיליון דולר. רול לא היה צריך להישאר פה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

01 ספטמבר 2018, 13:10

אני לא ממש מסכים לגבי רול. לדעתי הוא יופי של רול פלייר מהספסל. קליעה נקייה מכל הטווחים, מוסר טוב, לא עושה שטויות, ולגבי ההגנה אז נכון שבגלל החוסרים האתלטיים שלו הוא לא תורם הרבה אבל הוא לפחות משתדל בניגוד למשל לשחקנים חסרי מושג כמו לנדסברג או כאלה שזרקו זין כמו ג'קסון.

01 ספטמבר 2018, 13:18

SirCharles כתב:אני לא ממש מסכים לגבי רול. לדעתי הוא יופי של רול פלייר מהספסל. קליעה נקייה מכל הטווחים, מוסר טוב, לא עושה שטויות, ולגבי ההגנה אז נכון שבגלל החוסרים האתלטיים שלו הוא לא תורם הרבה אבל הוא לפחות משתדל בניגוד למשל לשחקנים חסרי מושג כמו לנדסברג או כאלה שזרקו זין כמו ג'קסון.

לא, האמת שרול פשוט שומר רע מאוד. שנה שעברה זה בלט מאוד ופגע בנו המון. אפשר להתווכח על התועלת ההתקפית שלו ועל התרומה למשחק הקבוצתי, אבל הגנה רעה מאוד היא נתון.

בכל מקרה, מסכים איתך לגבי עמדה 4. יש בור ב3, אבל אפשר לאלתר שם. המצב בעמדה 4 קצת יותר בעייתי. קלוירו לא שומר טוב באף אחת מהעמדות ואובראיינט, שמראש לא היה 4 באירופה, נראה כמו סופו אחרי חודש של צ'אלנג' ביומנגס כל יום. גם ההתאמה של שניהם עם בלאק וטיוס היא לא אופטימלית.

01 ספטמבר 2018, 13:23

שוכחים פה גם את חוסר היציבות של רול בהתקפה. היו לו ימים מרשימים, אבל המון משחקים שכלום לא נכנס לו או שהוא היה אנמי לחלוטין. זה שחקן שאם הוא לא היה כבר במכבי והיה נותן עונה כזו בקבוצת יורוליג אחרת, לא היינו מסתכלים לכיוונו.
פרסם תגובה