דברי בלאט ביציע

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

דברי בלאט ביציע

הודעהעל ידי yellowaura » 16 אפריל 2012, 21:42

אמר כמה דברים ברורים ומעניינים.
הדברים החשובים מבחינתי:

1. מכבי לא תשחק בליגה הישראלית אם החוק הרוסי לא יחזור
2. אם בלו לא יהיה אז זר יהיה בעמדה 4. (בין השורות- אליהו לא יתפוס את העמדה שלו)
3. אכזבה מאליהו. לטענתו הבעיה שלו היא חוסר רצון מצידו (אני בטוח שבלאט מת שאליהו יעוף והוא יוכל להשתמש בתקציב שלו).
4. הבעיה של סופו היא פיזית ולא מנטלית. ההחתמה שלו תלויה בפרמטרים כלכליים ולא רק מקצועיים
5. בלאט עוקב אחרי פרקינס ורוצה להחזיר אותו (תלוי הרבה בצד הכספי שיש פערים גדולים. מבחינתי אם מכבי באמת תרצה הוא יגיע למכבי. כנראה שבלאט רוצה אותו כגארד שני לגארד הראשי שיקבל תקציב גדול לכן הפערים הכספיים)
6. בלאט רוצה את הלפרין ולא דיבר על פערים כספיים. בלאט ייקח את לאנדסברג רק אם יתאים לסגל שבלאט יבנה (מבחינתי זה אומר שאם יגיע זה רק בשלב הסופי של הבניה)
7. התקציב שנה הבאה יהיה זהה פחות או יותר
8. כנראה לא תהיה המשכיות משמע לפחות אחד מהנדריקס או לאנגפורד לא ישאר (זה המשכיות מבחינת בלאט)

לגבי הסגל: מחמאות להנדריקס ואוחיון ביקורות לאליהו, מאלט ופפלוקאס
נערך לאחרונה על ידי yellowaura בתאריך 16 אפריל 2012, 21:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

Re: דברי בלאט ביציע

הודעהעל ידי LIAV10 » 16 אפריל 2012, 21:55

מעניין מאוד..
נראה לי מכבי רוצים קו אחורי של פרקינס וג'קסון..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי yellowaura » 16 אפריל 2012, 21:57

LIAV10 כתב:מעניין מאוד..

דווקא נראה לי פרקינס ולאנגפורד.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי LIAV10 » 16 אפריל 2012, 21:59

yellowaura כתב:

דווקא נראה לי פרקינס ולאנגפורד.

התכונתי שיקולים כלכליים בעיקר..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי קודי » 16 אפריל 2012, 22:09

כמה הערות/תיקונים/תוספות:
1. בלאט לא אמר חד משמעית שלא ישחקו בליגה אם לא יהיה חוק רוסי. רק אמר שישחקו רק בשתי ליגות ושאם חוקי הזרים ישארו כמו שהם אז האדריאטית זו אופציה ממשית.
2. דייויד בלו יחליט לגבי ההמשך רק אחרי שיטוס הביתה ויתייעץ עם משפחתו.
3. ברור מהדברים שסופו לא ישאר, מאחר שהוא מדבר על שיקולים שהם לא רק מקצועיים.
4. יגיע רכז זר (ובנוסף בלאט ציין שאוחיון יקבל את הדקות שלו).
5. לנדסברג יגיע רק אם יתאים לסגל ולדברי בלאט בסיטואציה מסויימת הוא יתאים ובאחרת לא.
6. הסכומים שנזרקים לגבי החוזה של מצ'באן לא נכונים והוא אמור לעלות משמעותית פחות מסופו. עוד לא ברור אם יחזור.
7. הסכומים שפרקינס דורש הם גבוהים מאוד.
8. עתיד ג'יימס ישקל בקיץ, אבל בלאט רמז שסביר שהוא לא ימשיך (אמר ש"ג'יימס הראה פה ושם שהוא יכול להתמודד ביורוליג").
9. התקציב ישאר זהה, אבל ינסו לנצל אותו יותר בחוכמה ובלי בזבוזים מיותרים כדי שבעונה הבאה תהיה קבוצה חזקה יותר מבעונה הזו.
10. לא יחכו עם החתמות לאמצע העונה.
11. רומז שפאפאס פשוט לא שחקן מספיק טוב היום. בקיץ הזה שאראס לא היה מועמד ממשי (כנראה רק אחרי שפאפאס הוחתם) ואילו בקיץ הקודם הוא היה מועמד רציני מאוד. בלאט חושב שבמכבי היתה לשאראס בעיה לעלות מהספסל לעומת פאו שם הוא התרגל לכך מלכתחילה.
12. שאייר הוא שחקן אחר לגמרי ממה שהיה במכללות בגלל הפציעה בעין והוא בספק אם יהיה המשך לקריירה שלו.
13. לא הכחיש את סיפור שרמדיני, רק אמר שהוא לא מוכן לאשר שום דבר ושהם לא יחתימו אף אחד, כולל לא שחקנים שהיום בקבוצה, לפני סוף העונה.
14. רמז שהמו"מ עם הנדריקס פגע ביכולתו בסדרה עם פאו.
15. אמר שהסיבה שהוא מעדיף את אוחיון על פאפאס ומאלט היא שהוא פשוט משחק טוב יותר משניהם בשני צידי המגרש.
16. אמר שהוא לא מאמין שבעונה הבאה תהיה המשכיות משמעותית בסגל. נראה שהוא מתכוון להנדריקס ולנגפורד.
17. בלאט לא ביקר את אליהו בכזו חריפות כמו שציינו כאן. הוא אמר שאצלו זה הרבה עניין של הראש, כי פוטנציאל ויכולת יש לו בשפע, יש לו תכונות שאין להרבה שחקנים וכשהוא טוב קשה מאוד לנצח את מכבי.
נערך לאחרונה על ידי קודי בתאריך 16 אפריל 2012, 22:17, נערך 2 פעמים בסך הכל.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי קובי » 16 אפריל 2012, 22:10

* לגבי סעיף 1, לא שמעתי את בלאט מתנה את החוק הרוסי בהשתתפות של מכבי בליגה הישראלית, על אף שהביע את מורת רוחו לנוכח חוקי הליגה.
* לגבי סעיף 3, בלאט אמר שכשאליהו טוב, קשה לעצור את מכבי.
* לגבי 5, בלאט אמר שהוא מאוד רוצה את פרקינס, אבל זו תהיה הפתעה גדולה אם יחתום, לאור דרישותיו הגבוהות ("בשמיים").
* לגבי 8, לא הוזכרה מילה לגבי לאנגפורד. איך לאלף עזאזל לא שואלים לגבי לאנגפורד, שאילולא הוא ולאחר עזיבת פארמר, עונת היורוליג הייתה מסתיימת הרבה קודם.

דברים נוספים: למרות יכולתו הטובה של אוחיון והמחמאות הרבות שחילק בלאט, הוא אמר שיצורף עוד גארד זר, אך טען שיוגב יקבל את הדקות שלו "כי מגיע לו".
טען, שניסו להאריך חוזה להנדריקס במהלך העונה, אך לא הצליחו.
לגבי בלו - הוא טען שזו החלטה אישית של בלו בלבד ואין קשר לפן הכלכלי.
בדומה להערה על לאנגפורד, לא נשאלה ולו שאלה אחת לגבי סמית' ופחות מעניין, גם לגבי טל לא נאמרה מילה.
לגבי מצ'באן, לא נשאלה שאלה משמעותית, אך בלאט טען בעקיפין שאם יגיע, חוזהו יהיה נמוך משמעותית מזה שסופו אמור לקבל בעונה הבאה.
לגבי ג'יימס, נאמר שכאשר קיבל את ההזדמנות, הוא הצליח ושזה לא היה קל, לאור העובדה שהוא משחק כגבוה השלישי בקבוצה. טען שבעיניו הוא מתאים לרמת יורוליג.
אמר שציפה יותר ממאלט.
אמר שהוא היה האחראי הבלעדי להבאתו של פאפאלוקאס לקבוצה והוא הבהיר לפאפאס וגם להנהלה שהוא יגיע כבק-אפ לקו האחורי. אף טען, שזה היה למרות התנגדות מסויימת של בעלי הקבוצה, מבחינת העניין התקציבי, שהיה גבוה בעיניהם, לשחקן שאמור לשמש כבק-אפ בלבד.
לגבי שאראס - אמר שהוא היה מועמד למכבי לפני כשנתיים ושבקיץ הוא לא ממש עמד על הפרק, כתשובה לשאלה האם זה היה "הוא או פאפאס".
אמר שהבעייה העיקרית של פאפאס ומאלט, היא פשוט היכולת של אוחיון.
לגבי שאייר, טען שזה איננו אותו השחקן מלפני 3 שנים, שהיה פרוספקט NBA. הוא טוען שהפציעה שלו בעין היא חמורה ומשפיעה משחושבים ושהוא מקווה שזה לא יגמור לו את הקריירה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי קובי » 16 אפריל 2012, 22:14

קודי, אני לא חושב שהוא התייחס באמת, או "לא הכחיש" את עניין שרמדיני. הוא דיי התייחס בליגלוג לשמועות הללו ואמר שהיום זה שרמדיני ומחר יפורסם אודות מועמד אחר.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי קודי » 16 אפריל 2012, 22:19

קובי כתב:קודי, אני לא חושב שהוא התייחס באמת, או "לא הכחיש" את עניין שרמדיני. הוא דיי התייחס בליגלוג לשמועות הללו ואמר שהיום זה שרמדיני ומחר יפורסם אודות מועמד אחר.

מה ציפית שהוא יאמר? שאלו אותו אם הוא יכול לאשר את זה והוא אמר שהוא לא יכול ושאיזה שם יזכירו מחר וכד'. אי אפשר להבין מזה כלום וגם אי אפשר לצפות שהוא יתייחס לשאלה הזו ברצינות. הרי אם הוא היה מכחיש ובסוף היה מסתבר שהוא חתם אז היו אומרים שהוא שקרן והוא לא יכול לאשר לפני סוף העונה, אז עדיף לשנות נושא ולומר "איזה עוד שמות הזכירו?"
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי קובי » 16 אפריל 2012, 22:29

לגמרי תשובה צפוייה. מה שהתכוונתי, הוא שאין מה להתייחס בכלל לתגובה שלו עליו. לא רלוונטי וכל פרשנות לגבי הדברים שאמר על שרמדיני, תהיה לא יותר מאשר ניבוי עתידות יומרני.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי yarinsaky » 17 אפריל 2012, 05:17

בקיצור, הקבוצה הולכת לפירוק כנראה ובנייה מחדש. חוץ מסמית' והישראלים .
נראה לי שאם היה יכול היה משאיל את אליהו כדי לחסוך את המיליון ורבע או מיליון וחצי שלו ( במונחים של זר ) כדי להביא תותח לעמדה 4 . זה לא סוד שהוא נכפה עליו.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי yarinsaky » 17 אפריל 2012, 07:21

יש לי קצת בעייה עם התיאוריה הכללית של בלאט :

מצד אחד הוא מדבר על זה שקבוצה כמו מכבי צריכה ליצור המשכיות כדי להתמודד על תארים בעתיד, אבל הוא בעצמו מודה שהמשכיות לא כל כך אפשרית במציאות של השנים האחרונות כאשר מכבי לא מסוגלת כבר להשאיר אצלה שחקנים מובילים או כאלו שהצייטנו בעונה מסויימת וקיבלו הצעות גדולות מקבוצות עשירות.
מצד שני, או לחילופין, הוא טוען שחסר לו שחקן על כדי כן להתמודד עם קבוצות כאלו אם אין המשכיות.

אבל מישהוא ברצינות חושב שמכבי תלך על שחקן על כשהיא לא מסוגלת להחזיק אפילו שחקן אפור כמו הנדריקס ?

אני מקווה שלפחות הקיץ לא יזדרזו לצאת בהצהרות גדולות מדי וציפיות שווא.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי uriweis » 17 אפריל 2012, 09:59

בלאט דיבר על המשכיות ועל חשיבותה. למרבה הצער, הזר האחרון ששיחק פה שלוש עונות ומעלה היה ניקולה.
כדי לייצר המשכיות כזו אצל הזרים, כמו בימים של ניקולה ופארקר, מכבי צריכה להיות מקום עבודה מעולה שיאפשר להתמודד עם פערים כספיים מסוימים.
מה זה אומר? קודם כל, לוותר על האדריאטית כדי להפחית עומסים.
מה עוד? להמשיך לכוון לטופ בכל עונה,יתרונות יחסיים- מועדון שידוע בקליטה החמה שלו, תל אביב- הנוחה לשחקנים מארה"ב.
נדמה לי שחוזים ארוכי טווח (עם זכות קאט למועדון) יהיו מדויקים עבור מכבי בהתמודדות התקציבית מול צסק"א, ברסה ושות'.
uriweis

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 17 אפריל 2012, 12:26

בלאט: "צריך לקרות משהו מאוד חריג בכדי שפרקינס יהיה במכבי".
אכן, בונים על פרקינס וג'קסון...
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 אפריל 2012, 12:41

לא מבין איך לא שאלו על לנגפורד ומצ'באן..
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי refael » 17 אפריל 2012, 12:42

ממה שאני הבנתי מבלאט זה שהוא מאוד רוצה את פרקניס בקבוצה אפילו אמר שהוא אחד הגדולים שהוא אימן.
אני לא מבין למה לא שאלו אותו על המצב של לאנגפורד האם רוצים אותו,הוא רוצה להישאר.. מה קורה איתו.
תמונה
refael

הודעהעל ידי yarinsaky » 17 אפריל 2012, 12:46

אבל כן אפשר בין השיטין להבין שמכבי לא ממש תילחם על שחקנים, כלומר אם לאנגפורד ידרוש סכומים גדולים הוא פשוט לא יהיה במכבי. הרי אותו דבר בלאט אמר על פרקינס, שהדרישות שלו גבוהות מאוד. ( יחסית למה ? ).

בסך הכול אל תטפחו ציפיות גדולות הקיץ כדי שלא תתאכזבו. השכר הממוצע של השחקנים הזרים לדעתי לא יעלה, יש סיכוי שאפילו ירד. שארמדיני
הולך לקבל הרבה פחות מסופו, זה רק בתור התחלה.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי refael » 17 אפריל 2012, 12:47

MTA2311 כתב:לא מבין איך לא שאלו על לנגפורד ומצ'באן..

על מצ'באן הוא דווקא התייחס קצת הוא אמר שהוא גם אופציה לעמדה מספר 4 במידה ובלו הולך, כנראה הוא לא ממש רוצה אותו בקבוצה לפי דעתי רק אם הוא יהיה יחייבו אותו(ההנהלה או שוק שחקנים לא טוב) הוא יהיה במכבי.
תמונה
refael

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 אפריל 2012, 12:51

refael כתב:
MTA2311 כתב:לא מבין איך לא שאלו על לנגפורד ומצ'באן..

על מצ'באן הוא דווקא התייחס קצת הוא אמר שהוא גם אופציה לעמדה מספר 4 במידה ובלו הולך, כנראה הוא לא ממש רוצה אותו בקבוצה לפי דעתי רק אם הוא יהיה יחייבו אותו(ההנהלה או שוק שחקנים לא טוב) הוא יהיה במכבי.

אתה בטוח? אני זוכר שהוא רק אמר שהמשכורת שלו תהיה הרבה פחות גבוהה משל סופו.
בכל מקרה, הלוואי וההנהלה יכריחו אותו להחזיר את מצ'באן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 17 אפריל 2012, 13:03

yarinsaky כתב:אבל כן אפשר בין השיטין להבין שמכבי לא ממש תילחם על שחקנים, כלומר אם לאנגפורד ידרוש סכומים גדולים הוא פשוט לא יהיה במכבי.

זו כבר פשרנות אישית שלך ולא ממש ברור לי איך הסקת את זה.
דוקא נראה לי מאוד הגיוני שמכבי לא תשפוך הרבה כסף על פרקינס ואילו על שחקן כמו לגנפורד היא תתאמץ יותר. לא סתם לגנפורד מרוויח בעונה אחת יותר ממה שפרקינס עשה כאן בשתי עונות יחד.
מבחינת מכבי, אין שום סיבה להוציא סכומים גדולים עבור שחקן כמו פרקינס או עבור כל שחקן שעבר פציעה חמורה מאוד. למכבי כבר יש את אוחיון ובאמת שאין צורך להתפרע עם פרקינס. לדעתי, בכלל לא כדאי להביא אותו, אבל זה כבר נושא אחר.

בכל אופן, שוב אנחנו מגיעים למצב בו עוד לפני הקיץ מתחילים לייצר פאניקה ותמונה לפיה למכבי הולכים לחמוק שחקנים מבין הידיים.
אני מציע שקודם נגיע לקיץ ואז נדבר.
שחקנים בכל זאת יברחו ונצטרך לבנות מחדש? לא נורא. דוקא היו הרבה מאוד עונות בהן מהפכות בסגל עשו למכבי רק טוב.
לא צריך לפחד או לייצר פאניקה. מכבי היתה קיימת לפני לנגפורד ופרקינס ותמשיך להתקיים גם בלעדיהם.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 17 אפריל 2012, 13:07

אני דווקא לא נגד מהפכות, כתבתי מזמן שלא אכפת לי שהקבוצה הזאת תתפזר.

איך הסקתי מה שהסקתי ? זו ההתרשמות שלי מהדברים, אולי אני טועה ואולי לא.

אני ממש לא יתרגש אם לאנגפורד יעזוב או פרקינס לא יגיע ואני לא בפאניקה. אני רק אומר שגם לא צריך לטפח ציפיות גבוהות מדי לגבי הקיץ הקרוב
ואני גם לא הולך להתאכזב מכלום.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר