מלפפונים מוקדמים, שרמדיני מועמד

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים מוקדמים, שרמדיני מועמד

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אפריל 2012, 19:12

אם זה הסכומים שפרקינס מדבר עליהם אז לא רק שהוא לא יהיה במכבי , הוא לא ישחק כדורסל עונה הבאה .
אני לא רואה את מכבי נותנת לו אפילו את הסכום שרצתה לתת לו לפני הפציעה (600K) . מה עוד שכשהציעו לו את זה הוא היה ללא פציעה וצעיר בשנה . עכשיו הוא גם אחרי פציעה וגם מבוגר בשנה נוספת (אפילו יותר כי מדובר בעונה הבאה...) .
אני מאוד הייתי רוצה לראות את פרקינס במכבי אבל אני לא חושב ששווה למכבי לשלם לו היום יותר מ-500K שזה הגג שבגג...והאמת שאם הוא לא יקח את ההצעה הזאת הוא לא ימצא קבוצה שתשלם הרבה יותר מיזה....

לגבי לאנגפורד , אני מאוד אוהב אותו אבל אני גם חושב שקצת הפריזו לגבי מה שהוא מביא . בעמדה שהוא משחק אפשר למצוא המון שחקנים אמריקאים שיביאו לא פחות ובמחירים זולים . עמדת השוטינג גארד היא עמדה שהשוק תמיד מלא בשחקנים טובים , מה גם שיותם יהיה גם כן בעמדה הזאת כך שיותם פלוס שחקן זר אפילו פחות טוב מלאנגפורד זה עדיין יותר ממה שהיה לנו העונה הזאת בעמדה 2...
לעומת זאת עמדת הרכז היא הרבה יותר קריטית ואין הרבה שחקנים איכותיים פנויים לעמדה הזאת , לא באירופה ולא בשום מקום אחר בעולם . ולכן כשיש שחקן כמו ארון ג'אקסון שכבר שנתיים ברציפות מראה יכולת טובה ברמות הגבוהות ונמצא בגיל הנכון ועקומת שיפור שעולה , אין ספק שצריך לעשות מאמץ להביא אותו . הבחור הוא מנהיג ורואים את ההשפעה שלו על הקבוצה גם כשהוא לא ביום קליעה טוב...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אפריל 2012, 19:13

גם אני מסכים שמכבי לא צריכה להמר בקטע הזה ולהביא רכז טוב לצד לאנגפורד(וזה בהחלט אפשרי ובמיוחד אם הנדריקס לא ימשיך)
ואסף אם אתה כבר אומר להמר על אחת העמדות אז למה לא על עמדת הרכז?(לא שאני בעד)במקום ג'קסון משאירים את לאנגפורד
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אפריל 2012, 19:16

קודי כתב:לא רק שיש לכולם תקרת זכוכית כמו שחנו׳ש אומרת, אלא שהעונה יש בקבוצה גארד אחד מצויין ולפי ההרכב שאסף מדבר עליו יהיו כמה גארדים טובים אבל אף אחד לא קרוב אפילו לרמות הגבוהות באמת. כלומר שוב בניה לרוחב על חשבון איכות וכשרון. יותר מזה - בהרכב הזה אין אף שחקן שיכול לשחק אחד על אחד כשההתקפה תקועה וזה יקרה לא מעט נגד הקבוצות הגדולות.
לכן גם לא ברור לי למה מכבי לא ממהרת להשאיר את לנגפורד (עוד לפני הנדריקס), גם אם הוא מבקש מיליון דולר או מעטיותר מזה. בסכומים האלה מכבי לא תמצא גארד שאפילו מתקרב לרמות הגבוהות של אירופה ובטח שלא תמצא גארד איכותי כמו לנגפורד. 

נכון מאוד אסור לבנות עוד פעם לרוחב ,אני מעדיף איכות מכמות(עדיף שמונה שחקנים טובים ע"פ שתים עשרה בינוניים גם אם הם יותר טובים מהשמונה במצטבר)
מכבי חייבת למהר ולסגור עם לאנגפורד(הרבה לפני הנדריקס)כי הוא אחד הגארדים הטובים באירופה ויפה שעה אחת קודם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 17 אפריל 2012, 19:18

הפכנו לקבוצה שמכורה להימורים, אולי נוקיה צריכה לארח את ליגת הקיץ של לאס ווגאס.
קצת מרגיז שקבוצה שנמצאת בצמרת היורוליג כל כך הרבה שנים ברציפות מהמרת כל שנה על הרכז שלה. אולי באמת הגיע הזמן לרכז אירופאי שיחתום כאן לכמה שנים ונסגור פעם אחת את הפינה המחורבנת הזאת.
אולי הגיע הזמן שמכבי תפתח לה סגנון כלשהוא שיחזיק יותר מעונה אחת. אבל זו סתם משאלה.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אפריל 2012, 19:35

אין מה לעשות אבל ככה זה כשתקציב השחקנים קטן כל עונה לעומת העונה הקודמת . בסופו של דבר מכבי היום מבחינת תקציב היא קבוצה בינונית ביורוליג וסביר להניח שככל שזה ימשיך אז גם רמת הכדורסל שלה תיהיה בינונית . קשה לי לראות לאורך זמן (אם המצב הזה ממשיך מבחינה תקציבית) את הקבוצה ממשיכה לשמור על ההישגים שלה ולהעפיל לפיינל פור . זה יכול לקרות פעם ב...כשמצליחים לפגוע בהימורים...
איך אני מתגעגע לפארגו , קומבו שיכול לשחק ליד כל שחקן שהזכירו כאן ובכל עמדה 1 או 2 ....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

Re: מלפפונים מוקדמים

הודעהעל ידי Allan Turing » 17 אפריל 2012, 19:43

Holiday_Armadillo כתב:
asafb96 כתב:
אתה מזכיר לי את הקולות שיש בארה''ב על המירוץ הרפובליקני למירוץ הנשיאות..
''אף אחד לא רוצה את רומני אבל הוא יותר טוב מכלום..רומני הוא בן הזוג שאתה מתפשר עליו כשאתה לא רוצה למות לבד''

זה ששוק הרכזים לא משהו לא אומר שהרעיון של ג'קסון מגרה אותי..

אז מה נעשה, נמציא רכז? זה מה שיש. גם אם את לא אוהבת אותו, הוא הרכז אולי הבכיר ביותר, יחד עם אוקיץ', בשוק. אחריהם יש שממה אחת גדולה. הוא אחלה שחקן שנתן אחלה עונה, בגיל מושלם, אחרי שראה כבר את הרמות הגבוהות ביותר ביורוליג, וגם מאוד הרשים מול צסק"א בסדרה. אם לוותר על הנדריקס זה מה שדרוש כדי שיגיע, אין ספק שצריך לעשות את זה. כי בעמדת הסנטר לא חסר מועמדים, שחלק יכולים בסוף להתברר כשחקנים טובים מהנדריקס, במחיר נמוך יותר

אני לא זוכרת על מי אמרו את זה אבל היה לי ויכוח פעם על שחקן של מכבי ואמרו לי ''אולי הוא בינוני אבל את יודעת בדיוק מה תקבלי ממנו''..זה לא גרם לי לרצות אותו..אני מאלה שמעדיפים להמר על מישהו מהדי-ליג ולא ללכת על שחקן שלא אוהבים..

איך אפשר לא לאהוב את פרקינס??
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי asafb96 » 17 אפריל 2012, 19:46

rc4991 כתב:גם אני מסכים שמכבי לא צריכה להמר בקטע הזה ולהביא רכז טוב לצד לאנגפורד(וזה בהחלט אפשרי ובמיוחד אם הנדריקס לא ימשיך)
ואסף אם אתה כבר אומר להמר על אחת העמדות אז למה לא על עמדת הרכז?(לא שאני בעד)במקום ג'קסון משאירים את לאנגפורד

אני חושב שאתה ומי שהגיב לי לא מבין אותי. שוב, אני בעד להשאיר את לאנגפורד. רק אמרתי מה האופציות המסתמנות כרגע. או לאנגפורד, הלפרין, אוחיון, והימור על רכז צעיר, או רכז בכיר, כמו ג'קסון, ובלי לאנגפורד. זה מה שמסתמן. אני בעד להשאיר את לאנגפורד, בלי ספק. אם אפשר להביא גם את לאנגפורד וגם את ג'קסון זה יהיה פנטסטי, אני פשוט לא רואה את זה קורה שבראש הרשימה של המאמן שלנו עומד ריץ', שהוא שחקן יקר
asafb96

הודעהעל ידי יוסי22 » 17 אפריל 2012, 19:48

yzafrir כתב:אין מה לעשות אבל ככה זה כשתקציב השחקנים קטן כל עונה לעומת העונה הקודמת . בסופו של דבר מכבי היום מבחינת תקציב היא קבוצה בינונית ביורוליג וסביר להניח שככל שזה ימשיך אז גם רמת הכדורסל שלה תיהיה בינונית . קשה לי לראות לאורך זמן (אם המצב הזה ממשיך מבחינה תקציבית) את הקבוצה ממשיכה לשמור על ההישגים שלה ולהעפיל לפיינל פור . זה יכול לקרות פעם ב...כשמצליחים לפגוע בהימורים...
איך אני מתגעגע לפארגו , קומבו שיכול לשחק ליד כל שחקן שהזכירו כאן ובכל עמדה 1 או 2 ....

אומרים את זה כבר הרבה מאוד זמן וזה לא ממש קורה , אני גם לא קונה את זה שמכבי קבוצה בינונית מבחינת תקציב , היא אולי לא העשירה ביבשת אבל עכשיו עם ההתרסקות ביוון יש רק 3 קבוצות ששופכות באופן משמעותי יותר ממנה והן ריאל , ברצלונה וצסקא ,יש את התורכיות הלא ממש רלוונטיות ואת סיינה/טאו שמתנהלות במודל דומה למכבי אבל לא מצליחות להגיע להישגיות של מכבי .

יותר מזה בסופו של דבר קבוצה שיש לה את ההכנסות הגבוהות ביבשת ובפער ניכר גם תהיה אלופת אירופה כשלמישהו ימאס לשפוך כסף , זה ענין של זמן ולראשי מכבי יש סבלנות.

ספציפית לשנה הבאה מכבי יכולים להשאיר את לאנגפורד , להחזיר את מאצ'באן , להשאיר את הנדריקס ולהביא רכז (במקום פאפס ומאלט) זה פשוט ענין של רצון , אי אפשר להשתמש בטיעון של חוסר היכולת כי הוא קצת מגוחך אלא אם כן במכבי חושבים שהם דורשים סכומים לא הגיוניים ואני לא חושב שזה המצב.
בסך הכול בעונה החולפת מכבי השאירה את כל מי שהיא רצתה למעט איידסון שקיבל הצעה מופרכת , פארגו תקע למכבי סכין אבל זה לא ענין כלכלי ופרקינס נפצע , אני לא בטוח שזה נכון לצייר את זה כאילו כל שחקן טוב בורח למכבי מהיידים כי זה ממש לא המצב .
יוסי22

הודעהעל ידי יוסי22 » 17 אפריל 2012, 19:49

Allan Turing כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
asafb96 כתב:
''אף אחד לא רוצה את רומני אבל הוא יותר טוב מכלום..רומני הוא בן הזוג שאתה מתפשר עליו כשאתה לא רוצה למות לבד''

אז מה נעשה, נמציא רכז? זה מה שיש. גם אם את לא אוהבת אותו, הוא הרכז אולי הבכיר ביותר, יחד עם אוקיץ', בשוק. אחריהם יש שממה אחת גדולה. הוא אחלה שחקן שנתן אחלה עונה, בגיל מושלם, אחרי שראה כבר את הרמות הגבוהות ביותר ביורוליג, וגם מאוד הרשים מול צסק"א בסדרה. אם לוותר על הנדריקס זה מה שדרוש כדי שיגיע, אין ספק שצריך לעשות את זה. כי בעמדת הסנטר לא חסר מועמדים, שחלק יכולים בסוף להתברר כשחקנים טובים מהנדריקס, במחיר נמוך יותר

אני לא זוכרת על מי אמרו את זה אבל היה לי ויכוח פעם על שחקן של מכבי ואמרו לי ''אולי הוא בינוני אבל את יודעת בדיוק מה תקבלי ממנו''..זה לא גרם לי לרצות אותו..אני מאלה שמעדיפים להמר על מישהו מהדי-ליג ולא ללכת על שחקן שלא אוהבים..

מה הבעיה ?

שחקן שקולע באחוזים רעים , ניהול משחק בינוני ומטה , משחק חדירה של ממש קיים ... אז הוא נלחם בהגנה ולוקח ריבאונד אבל כרכז הוא לא מציאה גדולה.
יוסי22

הודעהעל ידי Mta_atic » 17 אפריל 2012, 19:54

יוסי22 כתב:
Allan Turing כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
asafb96 כתב:

מה הבעיה ?

שחקן שקולע באחוזים רעים , ניהול משחק בינוני ומטה , משחק חדירה של ממש קיים ... אז הוא נלחם בהגנה ולוקח ריבאונד אבל כרכז הוא לא מציאה גדולה.

תיאור קצת שטחי.
פרקינס אומנם לא קלע גדול, אבל הדבר הכי חשוב ומה שבעצם גורם לבלאט לרצות מאד בחזרתו הוא היכולת של פרקינס להנהיג ולהכתיב טון.
יש שחקנים שגוזרים שורה סטטיסטית יפה בסוף כל משחק, אבל אף אחד לא מרגיש שהם עשו משהו קבוצתי משמעותי.
פרקינס יכול לסיים עם סטטיסטיקה סולידית אבל הוא לגמרי מנהיג את ההגנה ויש לו ערך מוסף שלא מורגש בסטטיסטיקה.

נכון שזה לא אומר שהוא שווה מיליון דולר (בעיניי גג 600K, כל אגורה נוספת מיותרת) אבל לא הייתי מוותר עליו בקלות.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי Allan Turing » 17 אפריל 2012, 19:57

יוסי22 כתב:
Allan Turing כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
asafb96 כתב:

מה הבעיה ?

פרקינס אדיר בהגנה. קולע ממש לא רע כמו שאת אומרת. סוחט הרבה עבירות, וקולע טוב מאד מהקו. אצלו הקבוצה היא מעל הכל,
והקבוצות שהוא משחק בהן מנצחות יותר.
ד"א, משחק חדירה שלא קיים?? הזכרון שלך קצר..
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי Allan Turing » 17 אפריל 2012, 19:59

יוסי22 כתב:
yzafrir כתב:אין מה לעשות אבל ככה זה כשתקציב השחקנים קטן כל עונה לעומת העונה הקודמת . בסופו של דבר מכבי היום מבחינת תקציב היא קבוצה בינונית ביורוליג וסביר להניח שככל שזה ימשיך אז גם רמת הכדורסל שלה תיהיה בינונית . קשה לי לראות לאורך זמן (אם המצב הזה ממשיך מבחינה תקציבית) את הקבוצה ממשיכה לשמור על ההישגים שלה ולהעפיל לפיינל פור . זה יכול לקרות פעם ב...כשמצליחים לפגוע בהימורים...

אומרים את זה כבר הרבה מאוד זמן וזה לא ממש קורה , אני גם לא קונה את זה שמכבי קבוצה בינונית מבחינת תקציב , היא אולי לא העשירה ביבשת אבל עכשיו עם ההתרסקות ביוון יש רק 3 קבוצות ששופכות באופן משמעותי יותר ממנה והן ריאל , ברצלונה וצסקא ,יש את התורכיות הלא ממש רלוונטיות ואת סיינה/טאו שמתנהלות במודל דומה למכבי אבל לא מצליחות להגיע להישגיות של מכבי .

יותר מזה בסופו של דבר קבוצה שיש לה את ההכנסות הגבוהות ביבשת ובפער ניכר גם תהיה אלופת אירופה כשלמישהו ימאס לשפוך כסף , זה ענין של זמן ולראשי מכבי יש סבלנות.

ספציפית לשנה הבאה מכבי יכולים להשאיר את לאנגפורד , להחזיר את מאצ'באן , להשאיר את הנדריקס ולהביא רכז (במקום פאפס ומאלט) זה פשוט ענין של רצון , אי אפשר להשתמש בטיעון של חוסר היכולת כי הוא קצת מגוחך אלא אם כן במכבי חושבים שהם דורשים סכומים לא הגיוניים ואני לא חושב שזה המצב.
בסך הכול בעונה החולפת מכבי השאירה את כל מי שהיא רצתה למעט איידסון שקיבל הצעה מופרכת , פארגו תקע למכבי סכין אבל זה לא ענין כלכלי ופרקינס נפצע , אני לא בטוח שזה נכון לצייר את זה כאילו כל שחקן טוב בורח למכבי מהיידים כי זה ממש לא המצב .

מי אמר שימאס? לאוליגרך רוסי, תקציב של קבוצת כדורסל זה לא ביג דיל..
תחשוב שכל הסיפור הוא להוסיף +- 10 מליון דולר בשנה. תסתכל מה קורה בכדור-רגל, ותבין שזה לא באמת כסף גדול.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי יוסי22 » 17 אפריל 2012, 20:00

יוסי זה שם של בת ולא סיפרו לי? ;)

בכל מקרה הזיכרון שלי ממש לא קצר , החדירה שלו מסורבלת ולא רלוונטית ברמות הגבוהות , אחוזי הקליעה שלו בעיקר מחוץ לקשת פשוט לא טובים ובאופן כללי הוא פשוט שחקן התקפה לא מספיק טוב.

ואין מה להשוות לכדורגל שמייצר הכנסות ברמות אחרות לגמרי וגם שם הקבוצה שמתנהלת בשפיות כלכלית ומאוזנת (באיירן) תמיד חוזרת להיות פאקטור ברמות הגבוהות ואני מבטיח לך שבסוף הספרדיות ( כולל ריאל שאני מאוד מסמפט) יפלו וחזק , אי אפשר לאורך זמן להפסיד כסף , זה פשוט לא עובד , היו מספיק קבוצות בכדורסל האירופי שהבליחו לכמה שנים ונעלמו .

בנוסף מכבי אף פעם לא היתה הקבוצה עם ההכנסות הגבוהות ביותר באופן כל כך בולט , אני משוכנע שבמוקדם או במאוחר זה יבוא לידי ביטוי.
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 17 אפריל 2012, 20:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יוסי22

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 17 אפריל 2012, 20:01

yzafrir כתב:אין מה לעשות אבל ככה זה כשתקציב השחקנים קטן כל עונה לעומת העונה הקודמת . בסופו של דבר מכבי היום מבחינת תקציב היא קבוצה בינונית ביורוליג וסביר להניח שככל שזה ימשיך אז גם רמת הכדורסל שלה תיהיה בינונית .

ובדיוק את זה מכבי הצליחה להוכיח כלא נכון.
פרט למספר עונות באמצע העשור הקודם (שגם בהן מכבי הצליחה להחתים שחקנים טובים במחיר מציאה), מכבי תמיד היתה קבוצה עם תקציב בינוני ומטה ביחס לשאר קבוצות היורוליג ולא אחת היא הצליחה להעפיל לפיינל-פור ואף לזכות בגביע הנכסף.
הנה, רק העונה מכבי היתה רחוקה מרחק של שתי נקודות בלבד מלעלות לפיינל-פור ולהדיח את קבוצות הכוכבים המנוסים של אוברדוביץ'.
לגודל התקציב לא תמיד יש קשר לרמת הכדורסל, הן ברמת הקבוצות והן ברמת השחקנים.
עם תקציב שחקנים של 12 מיליון דולר, מכבי בהחלט יכולה להעמיד קבוצה איכותית.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 17 אפריל 2012, 20:06

פרקינס הוא עניין של טעם.
אני אישית מאוד מחבבת את הסוג הלוחמני הזה של שחקנים שחיים את המשחק ולא יוותרו אף פעם, אבל כן חשוב לי שזה יבוא גם אם כמות מסוימת של יכולת וכישרון.
נגרים גמורים, לוחמניים ככל שיהיו לא עושים לי את זה.
אבל שחקנים כמו פרקינס או כמו אוחיון או ריצ'י הם אומנם לא הכי כשרוניים שיש וחסרונות לא חסר, אבל הם גם לא נגרים איומים ויש להם רמה מספקת בהחלט לטעמי כשהיא באה עם האופי הלוחמני והבלתי מתפשר שלהם.
אני תמיד אשמח לשחקנים כאלו אצלי בקבוצה אבל זה בא עם הגבלות, השחקנים האלה לא יכולים לעלות למכבי סכומים מטורפים, אלא חייבים להיות בעלות המתאימה להם ובנוסף, הקבוצה לא יכולה להיבנות רק משחקנים בסגנון הזה אלא חייבים לצידם שחקנים שיש להם מעבר, שיש להם כישרון גדול ויכולת גבוהה.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אפריל 2012, 20:19

מכבי רחוקה מאוד תקציבית מלפחות 8 קבוצות באירופה היום והם צסק"א , קאזאן , חימקי , ריאל , ברצלונה , לבוראל , ואפילו מלאגה , מילאנו , סיינה , אפס , פנר , בשיקטאש , פאו ...
אסור לשכוח שגם קבוצות שלא משחקות ביורוליג עדיין מתחרות עם מכבי על שחקנים .....
אם המגמה הזאת של קיצוץ תקציב תמשיך וכל עונה יתחילו בנייה מחדש אז סביר להניח שבשנים הבאות כבר יהיה יותר קשה לשחזר את ההישגים של העונה שעברה או אפילו של העונה הזאת .
המזל כרגע זה שהקבוצה נשענת על בסיס שרץ כבר כמה שנים טובות ומחזיק מעמד יפה אבל גם הוא הולך ומתבגר\נשחק ואם מכבי לא תצליח לבצע את השידרוגים הנכונים אז עונות כמו העונה עם ארויו (מבחינת הישגים) תיהיה מראה יותר שכיח . גם כוח האנרציה של הגרעין שיש היום יגמר בסוף .
אין ספק שצריך שינוי תפיסה מסויים שאומר שאם כבר פגעת עם שחקן ב-300K אז כדי להשאיר אותו תשים עליו עונה אחרי 1.2 מליון ובסופו של דבר בשנתיים קיבלת שחקן ב-750K לעונה שנתן לך תפוקה של שחקן שבאמת שווה 1.2 מליון ...תסכימו איתי שמה שפארגו נתן למכבי בעונה שקיבל 250K היה שווה בפועל לשחקן של 1.2 מליון לפחות...
השיטה הזאת דורשת העלעת תקציב במידת הצורך כאשר אתה כבר כן מוצא את השחקן הזה ולטווח הארוך אתה תגיע לתקציב גדול יותר אבל גם עם סגל שראוי לזה....

אגב בעונות השושלת מכבי מבחינה תקציבית הייתה בארבעת הגדולות ביורוליג , אבל זה היה לפני עידן האוליגרכים שפוקד את הכדורסל באירופה...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אפריל 2012, 20:25

חביב אורנג'ד כתב:
yzafrir כתב:אין מה לעשות אבל ככה זה כשתקציב השחקנים קטן כל עונה לעומת העונה הקודמת . בסופו של דבר מכבי היום מבחינת תקציב היא קבוצה בינונית ביורוליג וסביר להניח שככל שזה ימשיך אז גם רמת הכדורסל שלה תיהיה בינונית .

ובדיוק את זה מכבי הצליחה להוכיח כלא נכון.
פרט למספר עונות באמצע העשור הקודם (שגם בהן מכבי הצליחה להחתים שחקנים טובים במחיר מציאה), מכבי תמיד היתה קבוצה עם תקציב בינוני ומטה ביחס לשאר קבוצות היורוליג ולא אחת היא הצליחה להעפיל לפיינל-פור ואף לזכות בגביע הנכסף.
הנה, רק העונה מכבי היתה רחוקה מרחק של שתי נקודות בלבד מלעלות לפיינל-פור ולהדיח את קבוצות הכוכבים המנוסים של אוברדוביץ'.
לגודל התקציב לא תמיד יש קשר לרמת הכדורסל, הן ברמת הקבוצות והן ברמת השחקנים.
עם תקציב שחקנים של 12 מיליון דולר, מכבי בהחלט יכולה להעמיד קבוצה איכותית.

את הגביע האחרון מכבי לקחה כשהיא אחת מארבעת הקבוצות הגדולות מבחינה תקציבית . מאז ימי השושלת לא הייתה עונה שהתחלת אותה כמעומד ודאי לפיינל פור כמו בימי השושלת וגם כהגענו לשם נחשבנו להפתעה ובאנו כאנדרדוג .
וכלל שיעבור הזמן המצב הזה ילך ויחמיר , השם מכבי תל אביב לבד לא ינצח לך משחקים אם לא תעמוד קבוצה איכותית מאחוריו...
גם העונה אתה אומר שהיינו מרחק נקודה מלהעפיל לפיינל פור אבל באותה מידה היינו רחוקים שתי זריקות עונשין של נאברו מלהיות מודחים בטופ 16....כלומר לא היינו פייבוריטים בשום מצב ואם היינו עולים זו הייתה גניבה .
זה לא המצב שאני נהנה ממנו ואני בטוח שכולם היו רוצים לחזור לתקופה של השושלת שכבר בקיץ ידעת שתיהיה בפיינל פור ורק השאלה נגד מי...
נערך לאחרונה על ידי yzafrir בתאריך 17 אפריל 2012, 20:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אפריל 2012, 20:27

אבל איך פתאום התחיל כל הטירוף הזה של המשכורות?
לפי מה שהבנתי עד לפני פחות מעשור מיליון דולר היה שכר נורא גבוה

בכל אופן אין ממש סיבה לדאגה כי בעוד ארבע שנים(כולל הנוכחית)היורוליג תתחיל בשיטת ה"תקציב המאוזן"(קרדיט לי על השם ;) )ומכבי תהיה אחת מהקבוצות העשירות באירופה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אפריל 2012, 20:33

rc4991 כתב:אבל איך פתאום התחיל כל הטירוף הזה של המשכורות?

בכל אופן אין ממש סיבה לדאגה כי בעוד ארבע שנים(כולל הנוכחית)היורוליג תתחיל בשיטת ה"תקציב המאוזן"(קרדיט לי על השם ;) )ומכבי תהיה אחת מהקבוצות העשירות באירופה

אם אני לא טועה זה התחיל ב-2008 כשפתאום קבוצות כמו דינמו מוסקבה החתימה שחקנים כמו דלפינו , פארגו , נאכבר בסכומי עתק וכל אירופה נסחפה לגל מטורף של מחירים כולל קבוצות יורוקאפ....מאז העונה הזאת הייתה האטה מסויימת אבל עדיין יש המון שחקנים שיושבים עדיין על החוזים האלו . סביר להניח שבשנים הבאות המחיר של אותם שחקנים ירד רק השאלה בכמה...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חנו'ש » 17 אפריל 2012, 20:37

yzafrir כתב:
rc4991 כתב:אבל איך פתאום התחיל כל הטירוף הזה של המשכורות?

אם אני לא טועה זה התחיל ב-2008 כשפתאום קבוצות כמו דינמו מוסקבה החתימה שחקנים כמו דלפינו , פארגו , נאכבר בסכומי עתק וכל אירופה נסחפה לגל מטורף של מחירים כולל קבוצות יורוקאפ....מאז העונה הזאת הייתה האטה מסויימת אבל עדיין יש המון שחקנים שיושבים עדיין על החוזים האלו . סביר להניח שבשנים הבאות המחיר של אותם שחקנים ירד רק השאלה בכמה...

אני חושבת שזה ממש התחיל באיזור 2005 כשצסקא אירחה את הפיינל פור והרימה לראשונה קבוצת מיליונים (שפישלה כזכור ברגע האמת).
מאז קבוצות אחרות פחדו להישאר מאחור והתחילו להצטרף אליה כשכל שנה זה הלך ונעשה גרוע יותר ויותר.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מרסר ו־30 אורחים