המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yarinsaky כתב:מה שמעניין לגבי ספרד שדווקא כשהיא במשבר הכלכלי הכי גדול שלה בזמן האחרון היא שולחת מספר שיא של נציגות לחצאי גמר בליגת האלופות ובליגה האירופית בכדורגל, 5 נציגות בסך הכול. שליטה כמעט מוחלטת.
מה שאומר שלא בטוח שהברז לקבוצות הכדורסל בהכרח יסגר, הכוונה בעיקר לריאל וברצלונה שסמוכות לשולחנן של מועדנוני הכדורגל המקבילים.
גם הליגה הספרית בכדורסל מושכת מספרי שיא של צופים.
yarinsaky כתב:לאמפה היה בסך הכול שחקן יורוקאפ ורחוק מאוד מצמרת הסנטרים המובילים באירופה.
מכבי לא מנסה להביא באמת שחקנים מובילים ביורוליג, אפילו לא אחד בשנה. ארויו אפילו לא היה שחקן יורוליג ושילמו עליו באמת יותר מדי, הבעייה
ששאר הזרים היו פח גמור.
חנו'ש כתב:yarinsaky כתב:יוסי -
בתקופת השושלת השניה מכבי החזיקה בסגל שלה 3 שחקני על שנתיים ברציפות,פארקר המשיך לעוד עונה שלישית, ניקולה, הסנטר הטוב באירופה, המשיך לעוד שנתיים - שלוש ( סה"כ שש שנים ברציפות ).
אין מצב שמכבי היום תוכל להחזיק בשחקנים כאלו יותר משנה אחת, כי הם יחטפו למקום אחר באירופה או יחתכו לנ.ב.א.
מכבי כבר לא מכוונת בכלל על שחקנים אירופאיים מובילים, אין מצב שהיא תלך היום, כנראה, על רכז אירופאי מוביל כמו שהיה עם שאראס בזמנו,
אלא תמשיך להמר על קומבו אמריקאי.
יוני עלה על נקודה נכונה - זה לא רק כסף פרופר, זו גם אידאולוגיה של בעלים.- " לא נשלם הרבה כסף לשחקנים חדשים , נחפש מציאות, נגדל אותם ונפתיע איתם.
כסף לא מביא תארים( או משהוא כזה.) נבנה קבוצות ארוכות עם 12 שחקנים ברמה כמעט שווה. "
ובכן, לפעמים , אם מצליחים לפגוע בכל הזרים, כמו בשנה שעברה, אפשר להצליח. אפשר גם להחטיא כמו בעונת אפי ולעשות עונה מחורבנת.
בלאט אמר בראיון אתמול שמכבי חייבת לפגוע בול בזרים שלה בקיץ הקרוב. הלוואי והיה מתכון לזה, כי גם בלאט עשוי לטעות.
הבעייה שאם כן מצליחים השחקנים הטובים ביותר עוזבים כבר באותו קיץ. ( מוריס, פארגו, אידסון, ).
חוץ מזה, במכבי של פעם היה איזה ערך נוסף שגרם לשחקנים לרצות להישאר בקבוצה גם אם הם קיבלו הצעות גבוהות יותר ממקום אחר. לא יודע איך תקרא לה, נשמה, הרגשה של בית, אהבה. היום הכול זה ביזנס ורק ביזנס. ( גם מהצד של מכבי, אם שחקן דורש קצת יותר, לא נורא, נביא מחליף בפחות כסף ).
מה שנקרא ניהול פיננסי.
אני גם מסכימה.
אין לי בעיה עם התקציבים המאוזנים של מכבי, וזה גם לדעתי צורה הרבה יותר נכונה להתנהל משפיכת הכספים של בארסה או צסקא.
יש לי בעיה עם המנטרה הזו, מנטרה של עצלנים שאומרת שבמקום לעשות מאמץ בשביל שחקנים טובים שאו שכבר משחקים בקבוצה או שהם מועמדים אבל דורשים יותר מידי כסף, יש מחשבה בעיקר אצל הג'וניורים שתמיד אפשר להשיג שחקן אחר זול יותר, במקום לעשות את האקסטרה מאמץ הזה.
צריך למצוא את דרך האמצע, כלמור אם יש למכבי אופציה לבנות קבוצה טובה אבל זה דורש ממנה להוסיף את איזה מיליון לתקציב, היא חייבת לעשות כל מאמץ כדי למצוא מימון למיליון הנוסף, ולא לוותר מיד ולהגיד אנחנו נמצא שחקנים זולים וטובים יותר.
חייבים למקסם את היכולות הכלכליות של מכבי, ואני לא מתכוונת ע"י השתגעות.
אני גם לא חושבת שהמנטרה הזו היתה הדרך של מכבי להצלחה בעבר.
יש בזה אמת אבל היא חלקית בלבד.
הרי מה זכור לנו כשנים היפות ביותר של המועדון?
ימי השושלות, ולא סתם הדגשתי את המילה שושלת.
חלק מרכזי בהנאה שלנו מהקבוצות הגדולות, היתה בשל העובדה שזו היתה שושלת, שאלו היו קבוצות של יותר משנה אחת, שנהננו מהם לאורך זמן.
היום לא ניתן לייצר שושלת במכבי גם אם פוגעים בול בזרים, כי הרי לכל שחקן יש תחליף זול לא??
חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:לאמפה היה בסך הכול שחקן יורוקאפ ורחוק מאוד מצמרת הסנטרים המובילים באירופה.
מכבי לא מנסה להביא באמת שחקנים מובילים ביורוליג, אפילו לא אחד בשנה. ארויו אפילו לא היה שחקן יורוליג ושילמו עליו באמת יותר מדי, הבעייה
ששאר הזרים היו פח גמור.
וכאשר מכבי הביאה שחקני יורוליג מובילים הם באמת היו סיפור הצלחה?
ב98 מכבי הנחיתה כאן היישר מגמר היורוליג את ווילי אנדרסון, שהגיע לכאן גם כסגן אלוף אירופה (וכשחקן המוביל של סגנית אלופת אירופה), גם עם נסיון עשיר בNBA ואפילו עם מדלייה אולימפית ברזומה. האם הוא היה כזה סיפור הצלחה?
באותה עונה מכבי הביאה גם את ניקולה לונצ'אר הישר מפ.ס.ז' של מליקוביץ' ונבחרת יוגוסלביה החזקה האם גם הוא הצליח להשאיר כאן את חותמו?
מה גם נאמר על שחקנים כמו וויל סולומון וחוסיין בשוק שגם הם הגיעו למכבי כשחקני יורוליג מבטיחים ומנוסים ואף אחד מהם לא היה כזה סיפור הצלחה גדול?
אני מזכיר שבעונת פיני האחרונה, כמעט כל שחקני הרכש (לרבות רביב לימונד שהצטרף בעונה שלפני) היו כאלו עם עבר ביורוליג ומלבד זכיה בגביע המדינה (אגרויסע מציאה), הקבוצה הזו לא הגיע לשום הישג משמעותי ואפילו את גביע הליגה היא הצליחה להפסיד למגדל האימתנית.
מי שכן הבליח באותה עונה היה דוקא דורון פרקינס שלעולם לא שיחק ביורוליג לפני.
כזכור, בעונה שאחרי העונה הזו, תקציבה של מכבי קטן, היא החליפה את ה"קוסם" המנוסה והלוחמני בשחקן מן הליגה המקומית ובמקום לאזמה שהגיע לכאן מרבע גמר היורוליג, מכבי הביאה שחקן נטול נסיון בשם ריצ'רד הנדריקס. איך הסתיימה אותה עונה? מכבי הגיע לגמר היורוליג וזכתה בכל תואר אפשרי (לרבות גביע הגלידה) בארץ.
שוב, ממש לא בטוח שתקציב גדול והבאת שחקני יורוליג הוא מתכון ודאי להצלחה. מקרי העבר מראים שנוסחה כזו גם יכולה להסתיים בכשלון צורם.
החכמה היא לדעת לשלב בין שחקנים מוכחים לצעירים על סף פריצה. זו כנראה הנוסחה המנצחת.
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:לאמפה היה בסך הכול שחקן יורוקאפ ורחוק מאוד מצמרת הסנטרים המובילים באירופה.
ששאר הזרים היו פח גמור.
ב98 מכבי הנחיתה כאן היישר מגמר היורוליג את ווילי אנדרסון, שהגיע לכאן גם כסגן אלוף אירופה (וכשחקן המוביל של סגנית אלופת אירופה), גם עם נסיון עשיר בNBA ואפילו עם מדלייה אולימפית ברזומה. האם הוא היה כזה סיפור הצלחה?
באותה עונה מכבי הביאה גם את ניקולה לונצ'אר הישר מפ.ס.ז' של מליקוביץ' ונבחרת יוגוסלביה החזקה האם גם הוא הצליח להשאיר כאן את חותמו?
מה גם נאמר על שחקנים כמו וויל סולומון וחוסיין בשוק שגם הם הגיעו למכבי כשחקני יורוליג מבטיחים ומנוסים ואף אחד מהם לא היה כזה סיפור הצלחה גדול?
אני מזכיר שבעונת פיני האחרונה, כמעט כל שחקני הרכש (לרבות רביב לימונד שהצטרף בעונה שלפני) היו כאלו עם עבר ביורוליג ומלבד זכיה בגביע המדינה (אגרויסע מציאה), הקבוצה הזו לא הגיע לשום הישג משמעותי ואפילו את גביע הליגה היא הצליחה להפסיד למגדל האימתנית.
כזכור, בעונה שאחרי העונה הזו, תקציבה של מכבי קטן, היא החליפה את ה"קוסם" המנוסה והלוחמני בשחקן מן הליגה המקומית ובמקום לאזמה שהגיע לכאן מרבע גמר היורוליג, מכבי הביאה שחקן נטול נסיון בשם ריצ'רד הנדריקס. איך הסתיימה אותה עונה? מכבי הגיע לגמר היורוליג וזכתה בכל תואר אפשרי (לרבות גביע הגלידה) בארץ.
שוב, ממש לא בטוח שתקציב גדול והבאת שחקני יורוליג הוא מתכון ודאי להצלחה. מקרי העבר מראים שנוסחה כזו גם יכולה להסתיים בכשלון צורם.
החכמה היא לדעת לשלב בין שחקנים מוכחים לצעירים על סף פריצה. זו כנראה הנוסחה המנצחת.
ומה עשו בינתיים בארסה, צסקא ופאו? הביאו את השמות הגדולים ביותר, וגם לקחו את כל התארים, ככה שזה עובד גם לפעמים בלי שום שילוב - רק כסף.
במכבי מן הסתם זה לא יכול לעבוד ככה, אבל באמת שאין שום צורך להתרחק עד ווילי אנדרסון בשביל להמחיש נקודה מסויימת
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:לאמפה היה בסך הכול שחקן יורוקאפ ורחוק מאוד מצמרת הסנטרים המובילים באירופה.
ששאר הזרים היו פח גמור.
ומה עשו בינתיים בארסה, צסקא ופאו? הביאו את השמות הגדולים ביותר, וגם לקחו את כל התארים, ככה שזה עובד גם לפעמים בלי שום שילוב - רק כסף.
במכבי מן הסתם זה לא יכול לעבוד ככה, אבל באמת שאין שום צורך להתרחק עד ווילי אנדרסון בשביל להמחיש נקודה מסויימת
זה חצי נכון.
אני מזכיר שקבוצה כמו פאו בנתה קבוצת חלומות בקיץ של 2007. אותה קבוצה כללה גם את דיאמנטידיס, גם את ספונוליס, גם את באטיסט, גם את פקוביץ', גם את פוטסיס וכמובן, גם את שאראס המהולל. מן הקבוצה הזו ציפו שתשלוט ביד רמה ביבשת ושתהיה לא פחות איכותית ומוצלחת ממכבי של פארקר ושאראס. בפועל, הקבוצה הזו העפילה רק פעם אחת לפיינל-פור (ואמנם גם זכתה בו) ובסופו של דבר, די אכזבה. דוקא בקיץ בו היא נפרדה מספונילס, פקוביץ' ושאראס היא סיימה את העונה שוב כאלפות אירופה.
בנוגע לברצולנה, היא תמיד היתה נחשבת לקבוצה די לוזרית שמביאה שמות גדולים בהרבה כסף ולא מצליחה להגיע להשגים משמעותיים. לא אחת מכבי הדיחה אותה בשלבים מכריעים ואף עשתה זאת עם תקציב קטן יותר. אני בכלל לא מזכיר את אפס פילזן של השנים האחרונות שמפוצצת כסף על שחקנים כמו נאכבר, וויאצ'יץ ובאראץ' ובקושי מעפילה לטופ 16.
שוב, הרבה כסף והרבה שחקנים טובים לא בהכרח מביאים תארים. הכחמה היא למצוא את האיזון.
עם זה שמכבי לא יכולה לתפקד כמו הקבוצות האילו אנו מסכים, אבל את זה בדיוק אנחנו צריכים להבין.
לי נראה הרבה יותר חשוב שמכבי תדע להוציא את המיטב מן התקציב הקיים מאשר שתגדיל אותו ותשפוך כספים לכל כיוון.
rc4991 כתב:יש כאלה שחושבים ששרמאדיני יותר 4 מ-5 ובאמת נראה לי שיהיה מעניין מאוד לשחק איתו קצת בעמדה הזאת
דמיינו לכם שחקן מאסיבי וגבוה כל כך שמשחק בעמדה 4 לצד עוד סנטר עם יכולות גב לסל גבוהות
בכלל יהיה מעניין מאוד לראות את השילוב בינו לבין מצ'באן(ואולי גם הטשמאייר)
yarinsaky כתב:אני זוכר את רלף סמספון משחק פאוור עם ה 2.24 לצד האקים, אבל הוא היה עם קליעה, זריזות ואתלטיות. הגרמגל הזה נראה כבד למדי.
מדוע בכלל לחשוב על כיוון כזה ?
אני הייתי רוצה לראות 4 אתלטי שרץ את המגרש וגם מסוגל להשחיל מבחוץ. משהוא סטייל מוריס.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], גל גל, עידן ו־6 אורחים