MTA2311 כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:jol9 כתב:toja27 כתב:אמיתי , לא רוצה שבמקרה נתניהו יכנס לכלא, אני חושב שהוא היה בשירות המדינה -גם בצבא וגם בפוליטיקה יותר מדי זמן מכדי שנמצא אותו מאחורי סורגים. אבל ראש ממשלה בפעם הנוספת הוא לא צריך להיות.
צריך או לא, זה יוחלט בקלפי על ידי הציבור.
אבל אני מציע לך להמקד יותר בדברים המהותיים ולא בשטויות שמפיץ אהוד ברק ההיפסטר הסנילי.
אממ לא, זה יוחלט על ידי בית המשפט.
בכל מקרה גם אם הוא יבחר, יוגש כתב אישום והוא לא יתפטר, יש את הפונקציה של שותפות קואליציוניות שיצטרכו להחליט אם הן יושבות בקואליציה עם ראש ממשלה שמתנהל נגדו משפט.
זה יוחלט על ידי הציבור נשמה, כי זה הרבה יותר קרוב מהתחלת המשפט אם וכאשר.
אין שום סיבה שהוא יתפטר על התיקים המביכים האלה שיש נגדו, ואני בטוח כמעט לגמרי שאף אחד מהשותפות הקואליציוניות שלו
לא יפרוש.
יוני, אני חושב שקצת התבלבלת בהודעות האחרונות שלך.
הציבור יכול להצביע למי שהוא רוצה, והוא יכול להחליט שפרשות שוחד לא מעניינות אותו. אבל בחירות זה לא משאל עם על חפות, ולא מנהלים משפט באמצעות בחירות. צריך להפריד בין השניים.
בכל אופן, בסופו של דבר מי שיחליט זה בית המשפט, כמו שצריך. לוח הזמנים לא משנה, כי ביבי לא הולך לשום מקום עד שזה יקרה אם זה תלוי בו. ואני ממש לא בטוח שביבי שומר על קואליציה תחת כתב אישום. בנט וסמוטריץ לא יפרקו, אבל כחלון כבר אמר בנחרצות כמה פעמים שהוא לא ישב עם ביבי תחת כתב אישום. מה עם אורלי לוי? חרדים כרגע בקושי עוברים את אחוז החסימה וגם ליברמן מתנדנד. בסופו של דבר הוא יהיה תלוי לפחות במפלגת מרכז אחת שיכולה להפיל אותו.
אני לא מתבלבל בכלל. אני מבין את הדברים היטב, יכול להיות שהניסוח היה לא טוב.
בשום מקום לא טענתי שהבחירות זה משאל עם על חפות. מה שטענתי זה שבבחירות יוחלט האם העם רוצה שביבי ימשיך
להיות ראש ממשלה או לא.
כלומר, התגובה המצוטטת שלי היתה לדברים של טוז'ה שאמר "ראש ממשלה הוא לא צריך להיות" ועל זה עניתי - צריך או לא צריך יוכרע בקלפי.
לגבי שאר הדברים, אני מציע לך לא לבנות על זה יותר מדי. אם נתניהו ינצח את הבחירות, הוא ינסה להרכיב קואליציה
ימנית, כמו שעשה ב2015. קשה לי להאמין שמישהו ינסה להפיל ממשלה על זה, אבל נוכל לבחון את זה עוד מספר חודשים אני מניח.