כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V2

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V2

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 יולי 2019, 21:51

A.Parker כתב:הטירוף שאורי יצר פה סביב לין...מרשים
יש שיאמרו..לין-סניטי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין 2 » 29 יולי 2019, 08:31

Blondjam כתב:
התנין 2 כתב:סין כמעט בוודאות.
דווקא לא רואה את ג'יימס הולך לסין.הוא חולה כסף אבל גם סופר תחרותי.סין ישעמם אותו

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

אם ההבדל הוא בין 2 מיליון ל 1.6 מיליון אז אתה צודק.
אבל במצב הנוכחי לא רואה אף קבוצה באירופה שמשלמת לו יותר ממיליון.
התנין 2

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 16:57

כסף זה השיקול העיקרי. אין שחקן שמוותר על סין בשביל אירופה אם רוצים אותו מוכנים לשלם מספיק (פאקינג אודו החליט ללכת לסין השנה במקום לחזור לאירופה). אם רוצים את ג'יימס בסין מספיק הוא ישמח לעבוד רק 5-6 חודשים ולהרוויח מיליונים. הוא יכול להצטרף לאירופה בסוף העונה בסין אם ירצה כמו שאחרים עשו. השאלה האם יש קבוצה שרוצה אותו שם ומוכנה לשים את הכסף הגדול עליו.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 18:30

לגבי סין - צריך לקחת בחשבון את חוקי ההחתמות החדשים שם. כל זר נאלץ להתחיל עם חוזה לא מובטח, שרק לאחר תקופה מסוימת הופך למובטח. אני מאמין שזה גורם לחלק מהשחקנים לשקול את המשך דרכם בסין.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 29 יולי 2019, 18:38

אחדשיודע כתב:לגבי סין - צריך לקחת בחשבון את חוקי ההחתמות החדשים שם. כל זר נאלץ להתחיל עם חוזה לא מובטח, שרק לאחר תקופה מסוימת הופך למובטח. אני מאמין שזה גורם לחלק מהשחקנים לשקול את המשך דרכם בסין.

בינתיים זה נראה כאילו אין שום חוקים חדשים. כמות השחקנים שחותמים שם לא פחתה בצורה מורגשת
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 18:43

אחדשיודע כתב:לגבי סין - צריך לקחת בחשבון את חוקי ההחתמות החדשים שם. כל זר נאלץ להתחיל עם חוזה לא מובטח, שרק לאחר תקופה מסוימת הופך למובטח. אני מאמין שזה גורם לחלק מהשחקנים לשקול את המשך דרכם בסין.

זאת המצאה של כמה אנשים בתקשורת שלא ממש יש להם מושג ואוהבים להמציא שטויות. כן יש חוקים חדשים, כל "החוזים לא מובטחים" אבל זאת החלטה של הליגה, הקבוצות לא באמת מחוייבים אליהם ויש דרכים פשוטות לעקוף את זה... ואפשר לראות את זה בקלות בכמות ואיכות השחקנים שחתמה בסין עד עכשיו וכנראה עוד תחתום. אין שם שום שינוי, קבוצה שרוצה שחקן ויש לה כסף תבטיח לו פיצוי בגובה החוזה גם במידה של שחרור, ככה שהחוזה "לא מובטח" בהתאם לחוקי הליגה, אבל הפיצוי במידה שמשחררים אותו מובטח, והוא בגובה כל החוזה.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 18:49

felix_r כתב:

בינתיים זה נראה כאילו אין שום חוקים חדשים. כמות השחקנים שחותמים שם לא פחתה בצורה מורגשת

לא הבנתי. מי אמר שכמות השחקנים הזרים שתחתום שם תושפע בעקבות חוק כזה או אחר? את המכסה הדרושה של הזרים (2 זרים לקבוצה בסה"כ) הם ימלאו בכל מקרה. העניין הוא שלא כל השחקנים מעוניינים לקחת סיכון שהחוזה שלהם יטורפד ע"י הקבוצה לאחר תקופה קצרה. לפי מה שהבנתי, החוקים האלו הוכרזו באופן רשמי ע"י ה-CBA.
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 18:58

זהו שאין שום סיכון שכזה. סתם המצאה של התקשורת. אודו שהיה יכול לחתום בכל קבוצה באירופה לכמה שנים ולקבל סכום אסטרונומי לא "בחר" בחוזה הלא מובטח בסין כי מתחשק לו. וכמוהו לא גם סרפין, מוטיונס, ג'קאר סמפסון, או נאנלי וג'יימס סינגלטון שצפויים לחתום שם....
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 19:07

NY boy כתב:

זאת המצאה של כמה אנשים בתקשורת שלא ממש יש להם מושג ואוהבים להמציא שטויות. כן יש חוקים חדשים, כל "החוזים לא מובטחים" אבל זאת החלטה של הליגה, הקבוצות לא באמת מחוייבים אליהם ויש דרכים פשוטות לעקוף את זה... ואפשר לראות את זה בקלות בכמות ואיכות השחקנים שחתמה בסין עד עכשיו וכנראה עוד תחתום. אין שם שום שינוי, קבוצה שרוצה שחקן ויש לה כסף תבטיח לו פיצוי בגובה החוזה גם במידה של שחרור, ככה שהחוזה "לא מובטח" בהתאם לחוקי הליגה, אבל הפיצוי במידה שמשחררים אותו מובטח, והוא בגובה כל החוזה.

"המצאה של כמה אנשים בתקשורת"? "הקבוצות לא באמת מחוייבים אליהם ויש דרכים פשוטות לעקוף את זה"? מה? אתה יו"ר של קבוצה סינית ולא ידענו? נו באמת. אי אפשר לעשות הקשר בין השמות/כמות של השחקנים שהוחתמו לבין החוק הזה. כשמציעים חוזים בגובה 2-7 מיליון דולר נטו (לעומת הצעות הרבה יותר נמוכות באירופה), אז יהיו לא מעט שחקנים שכן ייקחו את הסיכון. אבל יש כאמור שחקנים שיש להם הצעות גבוהות גם מאירופה (גם אם לא באותו גובה), שכן עשויים להירתע מחוק שכזה. אין פה שחור או לבן. כל אחד בהתאם לסיטואציה שלו ולאישיות שלו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 19:21

לא צריך להיות יו"ר, רואים את השחקנים שחותמים. עוד לא מצאתי שחקן אחד הקיץ ש"וויתר" על סין וחתם באירופה. כולל שמות גדולים מאד שיכולים לקבל חוזים גבוהים לא פחות באירופה כמו אודו, ועדיין מעדיפים לחתום בסין (כי החיים בסין וחוזה לש 5-6 חודשים) הם הרבה יותר טובים לספורטאי במקום להידרש ל10 חודשים באירופה. וגם האפשורת לחזור לשחק בנבא בסיום העונה בסין.

אף שחקן שיש לו הצעה מובטחת של מיליונים באירופה לא היה מוותר על זה בשביל חוזה לא מובטח בסין... הרי גם הצעה של 7 מיליון דולר שאתה יכול להפצע יום אחרי שהגעת ולהישאר בלי כלום, לא שווה כלום אם זה לא מובטח. תהיה בטוח שהחוזה של אודו ודומיו כמו גם כל הכוכבים בסין שהחליטו להישאר וכל הכוכבים מאירופה שעוברים לשם מובטח ועוד איך מובטח.
NY boy

הודעהעל ידי התנין 2 » 29 יולי 2019, 19:31

מסכים שאין שום שינוי בגישה של שחקנים לעבור לסין.
אגב, לא חושב שיש שם משכורות של 7 מיליון דולר נטו לעונה. אני טועה?
התנין 2

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 19:32

NY boy כתב:לא צריך להיות יו"ר, רואים את השחקנים שחותמים. עוד לא מצאתי שחקן אחד הקיץ ש"וויתר" על סין וחתם באירופה. כולל שמות גדולים מאד שיכולים לקבל חוזים גבוהים לא פחות באירופה כמו אודו, ועדיין מעדיפים לחתום בסין (כי החיים בסין וחוזה לש 5-6 חודשים) הם הרבה יותר טובים לספורטאי במקום להידרש ל10 חודשים באירופה. וגם האפשורת לחזור לשחק בנבא בסיום העונה בסין.

מאיפה אתה יודע כמה אודו (שכבר בן 32 ובקושי שיחק בשנתיים האחרונות) יכל להרוויח באירופה? אני מאמין שאם הוא חתם בסין, כנראה שבאירופה הציעו סכומים הרבה יותר נמוכים. לפחות באותה העת.
לגבי כל מה שכתבת אחרי זה - אתה צודק, לסין יש לא מעט יתרונות ביחס לאירופה. אבל אתה רק מחזק בזה את הטענה ששחקנים מסוימים יהיו מוכנים להסתכן בחוזה שאינו מובטח בתחילת הדרך (בין 20 ימים לחודשיים).

NY boy כתב:אף שחקן שיש לו הצעה מובטחת של מיליונים באירופה לא היה מוותר על זה בשביל חוזה לא מובטח בסין... הרי גם הצעה של 7 מיליון דולר שאתה יכול להפצע יום אחרי שהגעת ולהישאר בלי כלום, לא שווה כלום אם זה לא מובטח. תהיה בטוח שהחוזה של אודו ודומיו כמו גם כל הכוכבים בסין שהחליטו להישאר וכל הכוכבים מאירופה שעוברים לשם מובטח ועוד איך מובטח.

מאיפה אתה יודע? אני לא מבין את הנרחצות שלך. אם שחקן מקבל הצעה ל-5 מיליון דולר נטו בסין, ובאירופה הוא מחזיק בהצעה של 1.5 מיליון דולר נטו - איך אתה יכול להיות בטוח שהוא יעדיף את הפינה הנוחה ולא יסתכן כדי להרוויח יותר? כן, יש אנשים שלוקחים סיכונים. גם ב-NBA אגב רואים את זה לפעמים.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 19:52

התנין 2 כתב:מסכים שאין שום שינוי בגישה של שחקנים לעבור לסין.

אאל"ט היה שחקן שערק מה-NBA וחתם שם מתישהו על חוזה כזה, אבל האמת שאני לא מוצא לכך תיעוד עכשיו, אז יכול להיות שהתבלבלתי עם היואן או משהו.

לגבי הגישה, אם השתנתה או לא, עוד מוקדם להגיד (אם כי אף אחד לא אמר שהיא בהכרח הולכת להשתנות). דאריוס אדאמס למשל, שהיה ה-MVP בסין בעונה החולפת, עוד לא חתם בשום מקום. אותו דבר לגבי דילייני, שבוחן הצעות מחוץ לסין. היו גם שחקנים שהיו שם והיום חתומים באירופה, כמו פרדט ובורוסיס (אם כי האחרון כבר די מבוגר). לא שחור או לבן.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 19:59

בונזי קולסון, ששוחרר לאחרונה ממילווקי (שם ישב על חוזה דו-כיווני), קרוב לסיכום בדרושפאקה.
Former Bucks forward Bonzie Colson is finalizing an agreement with Darussafaka, a source told me and
@NeoRock06
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 20:00

לא משלמים סכומים כאלה בסין. להבנתי לרוב המשכורות שם סדר גודל של סביבות ה1.5-2 מיליון דולר (לשחקנים מובילים) וסדר גודל של 500 עד מיליון (לשחקנים בינוניים או חלשים), יש מקרים יוצאי דופן (אודו נראה לי אחד מהם) של שחקנים שפתאום מרוויחים 3 מיליון אם איזה קבוצה מאד רוצה את השחקן. אבל לרוב זה הממוצאים.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 20:04

אחדשיודע כתב:

אאל"ט היה שחקן שערק מה-NBA וחתם שם מתישהו על חוזה כזה, אבל האמת שאני לא מוצא לכך תיעוד עכשיו, אז יכול להיות שהתבלבלתי עם היואן או משהו.

לגבי הגישה, אם השתנתה או לא, עוד מוקדם להגיד (אם כי אף אחד לא אמר שהיא בהכרח הולכת להשתנות). דאריוס אדאמס למשל, שהיה ה-MVP בסין בעונה החולפת, עוד לא חתם בשום מקום. אותו דבר לגבי דילייני, שבוחן הצעות מחוץ לסין. היו גם שחקנים שהיו שם והיום חתומים באירופה, כמו פרדט ובורוסיס (אם כי האחרון כבר די מבוגר). לא שחור או לבן.

דלייני בכלל נחתך במהלך השנה שעברה מהקבוצה הסינית שלו. הממוצאים שלו שם היו נוראיים (אחד החלשים בסין מבחינת ממוצעים של זרים) ככה שזה לא שיש לו שם ביקוש מי יודע מה... כנראה אין. אדאמס? לא ראיתי שחתם באירופה, ולא חושב שיחתום. כשהוא יחתום נגיד שיש סינוי, עוד לא חתם זה לא אומר למשל שהוא לא ממקסם את ההצעות שיש לו מכל הקבוצות בסין, מה שהגיוני שהוא בידיוק עושה עד שיחליט איזה לקחת.

בינתיים העובדה היא אחת ששמות גדולים עושים את דרכם לשם, כסף גדול נשפך, וממש אין מגמה של חזרה של שחקנים משם או ששחקנים שמעדיפים את אירופה על פי סין. אלו העובדות על סמך השחקנים שחותמים שם וחתמו שם עד עכשיו. ככה ולכן אני יכול להעריך ברמת סבירות גדולה מאד שזה הכל קישקוש תקשורתי על החוקים החדשים... אבל גם אם נניח ולא, ונניח שהחוזים כולם לא מובטחים וכל השחקנים האלה פתאום החליטו לסכן את הקריירה שלהם שבמידה של פציעה בחודש הראשון הם ישארו בלי כלום. גם אם ניקח את הספקולציה הזאת, עובדתית זה לא משפיע כי אם טובי השחקנים באירופה עדיין מוצאים את עצמם שם במקום לחזור או להישאר באירופה שום דבר מהותי לא השתנה שם בשוק הסיני.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 20:19

NY boy כתב:בינתיים העובדה היא אחת ששמות גדולים עושים את דרכם לשם, כסף גדול נשפך, וממש אין מגמה של חזרה של שחקנים משם או ששחקנים שמעדיפים את אירופה על פי סין. אלו העובדות על סמך השחקנים שחותמים שם וחתמו שם עד עכשיו. ככה ולכן אני יכול להעריך ברמת סבירות גדולה מאד שזה הכל קישקוש תקשורתי על החוקים החדשים... אבל גם אם נניח ולא, ונניח שהחוזים כולם לא מובטחים וכל השחקנים האלה פתאום החליטו לסכן את הקריירה שלהם שבמידה של פציעה בחודש הראשון הם ישארו בלי כלום. גם אם ניקח את הספקולציה הזאת, עובדתית זה לא משפיע כי אם טובי השחקנים באירופה עדיין מוצאים את עצמם שם במקום לחזור או להישאר באירופה שום דבר מהותי לא השתנה שם בשוק הסיני.

מי אמר שיש מגמה כזאת? לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזאת. הבאתי ידיעה מתוך מקור די מהימן (בוודאי ביחס לכלי התקשורת הישראליים) - תאמין למידע הזה או לא (בחירה שלך), וטענתי שזה יכול לגרום לחלק מהשחקנים לשקול את המשך דרכם בסין. אין פה בכלל על מה להתווכח.

לגבי שחקנים שמוכנים "לסכן את הקריירה שלהם" - הם מסכנים חוזה, הם לא מסכנים קריירה. אתה יכול להיפצע גם אם יש לך חוזה מובטח. בכל מקרה, תציץ קצת לעבר מה שקורה ב-NBA. יש שמעדיפים לחתום על חוזה מובטח של 15 מיליון דולר לעונה אחת על פני הצעות של 20 מיליון לשנתיים או 41 מיליון ל-3 שנים - זה גם סיכון. ויש שחקנים שמעדיפים חוזה מינימום לא מובטח ב-NBA (או אפילו חוזה דו-כיווני) על פני חוזה חביב באירופה. לא כולם הולכים עם הפתגם של "טוב ציפור אחת ביד משתיים על העץ", יש גם כאלו שלוקחים סיכונים (ולפעמים גם מצליחים בהם).
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 21:54

מעצם זה שמתייחסים לכתבה על חוקים חדשים מלפני חודש או יותר כשבשטח המציאות היא אחרת. מי שחושב שיש לחוקים האלה איזה השפעה כנראה רואה מגמה כזאת, אחרת הוא לא היה מחייס לזה חשיבות. הכתבה והחוקים האלה הם כבר מתחילת הקיץ, לא מאתמול. והמציאות בשטח שהשוק הסיני ממשיך למשוך אליו כמעט כל שחקן שהוא רוצה מחוץ לנבא. ככה שמזה אין מה להסיק מלבד זה שהחוקים האלה הם כנראה בלוף נחמד ולא יותר, בדיוק כמו "חוקי הפייר פליי" של היורוליג.
NY boy

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2019, 22:06

NY boy כתב:מעצם זה שמתייחסים לכתבה על חוקים חדשים מלפני חודש או יותר כשבשטח המציאות היא אחרת. מי שחושב שיש לחוקים האלה איזה השפעה כנראה רואה מגמה כזאת, אחרת הוא לא היה מחייס לזה חשיבות. הכתבה והחוקים האלה הם כבר מתחילת הקיץ, לא מאתמול. והמציאות בשטח שהשוק הסיני ממשיך למשוך אליו כמעט כל שחקן שהוא רוצה מחוץ לנבא. ככה שמזה אין מה להסיק מלבד זה שהחוקים האלה הם כנראה בלוף נחמד ולא יותר, בדיוק כמו "חוקי הפייר פליי" של היורוליג.

הכתבה היא בדיוק מלפני חודש וחצי, ולפי ספורטאנדו (ששוב, נחשב למקור מהימן - יותר מרוב יושבי הפורום הזה או אנשי תקשורת ישראליים) - מדובר בהכרזה רשמית של ה-CBA. אני לא יודע לאמת את זה, כי לצערי אני לא בקיא בסינית. אבל אני גם לא מכיר מקור שסתר את זה מאז.

ולא, אף אחד פה לא דיבר על מגמות חדשות. החוק הזה הועלה כאן כהערת אגב, בהמשך לדיון על ההעדפה החד משמעית כביכול של סין על אירופה. ובהנחה שהחוק הזה קיים, אמרתי שאני מאמין שזה נכנס למערכת השיקולים של השחקנים שצריכים להחליט האם להמשיך שם. לא נאמר שום דבר על שינוי מגמה. כשיש הרבה כסף על השולחן, גם זה לא בהכרח משפיע.
אחדשיודע

הודעהעל ידי NY boy » 29 יולי 2019, 22:13

שוב, לא אמרתי שאין הכרזה כזאת של הליגה. אבל החוקים האלה הם בדיוק כמו חוקיי הפייר פליי של היורוליג (שגם הם הכרזה רשמית של הליגה). חוקים נחמדים על הנייר, במציאות אין להם שום השפעה ואף אחד לא מתייחס אליהם.
NY boy

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־19 אורחים