מה אפשר ללמוד מהפיינל פור לגבי מספר הזרים בקופליג

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

מה אפשר ללמוד מהפיינל פור לגבי מספר הזרים בקופליג

הודעהעל ידי עפר » 14 מאי 2012, 12:44

שימו לב לגבי 3 המדינות שהיו בפיינל-פור :
רוסיה,יוון ,ספרד- כל 3 הנבחרות הללו משופעות כוכבי על אירופים או לפחות שחקנים אירופים מעולים
:קרילנקו, שוויד-רוסים, דיאמנטיניס וספנוליס היוונים
נווארו, פיפליפה רייס-ספרדים.
הנבחרות הללו ב 5 דרגות לפחות מעל נבחרת ישראל.
בנוסף לכך יש רישום ללא הגבלות של זרים
כלומר אם השלד של מכבי יהיה ישראלים+ 3 זרים כמו שרוצים לעשות בקופליגה אין למכבי מה לחפש בכלל ביורוליג.
עם כל הכבוד לפניני, אליהו, אוחיון ואולי גם הלפרין מה יש למכבי למכור בלי זרים בכמות משמעותית?
אין מה לעשות-אין שחקנים ישראלים ברמות הללו.
אז או שמוותרים על הצמרת הגבוהה של היורוליג או שמתבססים על זרים.
אין אפשרות להתבסס על ישראלים ולהיות בצמרת של היורוליג.
לגבי השנים-77-84 שאז מכבי הייתה בצמרת ולכאורה היו מעט זרים:
אז זה רק לכאורה, סילבר, בוטרייט,אולסי פרי, ארל ווילימאס,מנקין, וכן, היה גם מיקי שהיה תופעה ייחודית ואין שחקנים ישראלים ברמה שלו אבל ברור שבלי ילידי ארה"ב מכבי לא הייתה מגיעה למה שהיא הגיעה
בקיצור- התבססות על ישראלים ולהיות בצמרת היורוליג לא קיימת. זו שאיפה רומנטית אבל לא מציאותית.
עפר

Re: מה אפשר ללמוד מהפיינל פור לגבי מספר הזרים בקופליג

הודעהעל ידי jol9 » 14 מאי 2012, 12:50

זה נכון. מעבר לכמות המתאזרחים הנפלאים שהיו לאורך השנים במכבי (גם מרסר ושארפ בנוסף לאלה שציינת), היתה גם איכות נהדרת בסגל הצברי של מכבי.
זה לא רק מיקי. איפה תמצא היום שחקן ברמה של ג'מצ'י? גם הנפלד, קטש, גודס, דניאל ושפר הם שחקנים ברמה מאוד גבוהה.

ברגע שכספי בNBA והלפרין מסתובב באירופה, נשאר בעצם רק שחקן אחד שיכול להיות מוזכר ליד הרשימה למעלה, והוא ליאור אליהו.
אם וכאשר יותם יחזור, אז יהיו לנו שניים כאלה. פניני ואוחיון, הם לא שחקנים מהקליבר הזה.

לכן, המסקנה שלך נכונה - אין למכבי מנוס אלא להתבסס על יותר זרים בשביל להיות מצליחה גם ביורוליג.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי עפר » 14 מאי 2012, 12:55

השמות שהזכרת - כספי, הלפרין ואליהו הם רק הסמפטום של מה שאני אומר.
אף אחד מהם לא כוכב על באירופה. הם מקסימום שחקנים אירופים טובים.
אין לנו -ספנוליס,קירילנקו,נווארו, דיאמנטיניס.
עפר

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 14 מאי 2012, 13:04

ולמה לא מזכירים את השחקנים היווניים של אולימפיקוס (אלופת אירופה)?
חוץ מספנוליס, רוב הסגל המוקמי של אול' מורכב משחקנים מאוד לא ידועים, לא יקרים ואפילו לא ברמה של רוב השחקנים הישראלים של מכבי.
למרות הכל, אולימפיאקוס היא אלופת אירופה ואפילו מי שקלע את סל הנצחיון בשניית הסיום היה שחקן מקומי די אלמוני, בעוד שמי שהחטיא את שתי קלעית העונשין שהרגו את צסקא היה שחקן זר מנוסה וותיק.

חוץ מזה, אני לא בטוח ששחקן כמו כספי נופל כ"כ רחוק משחקנים כמו ספונליס או דיאמנטידיס.
אולימפיאקוס החליטה לשים העונה את הכסף הגדול דוקא על שחקן מקומי (ספנוליס) ואת הכסף הקטן על הזרים. אולי למכבי כדאי לפתוח את הכיס דוקא בשביל שחקן כמו כספי או אפילו הלפרין, לפני שהיא רצה להחתים איזה שכיר חרב זר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 14 מאי 2012, 18:24

לכספי אין את האימפקט ששחקן כמו ספאנוליס יכול ונותן לקבוצה שלו, לא צריך להגזים. זה לא שהוא יחזור לכאן ויהיה כוכב על באירופה רק בגלל שהוא קולע 7 נקודות בנ.ב.א . ספאנוליס זה כוכב על אירופאי ששולט בקבוצה שלו , יוצר לעצמו ולשחקנים , מנהיג, מרכז, שולט בקבוצה ובקצב.
כספי שחקן טוב מאוד אבל הוא חלק מקבוצה ולא מנהיג.

יוני צודק, אין כבר שחקנים כמו מיקי או ג'מצ'י , או אפילו שפר או הנפלד או קטש , עם כל הכבוד לאליהו והלפרין. וזה לא שהנפלד ושפר הנהיגו את מכבי , בלי זרים דומיננטיים כמו מקדונלד, האפמן ופארקר גם הם היו מדשדשים באירופה בלי תארים עד סוף הקריירה.

השחקנים היוונים והספרדים המובילים הם דרגה אחת או שתיים מעל הישראלים, זה כואב, אבל זו המציאות.

בכלל, לא כדאי להסיק שום דבר מהאליפות הזאת של אולימפיאקוס לגבי מכבי. בטח לא לבנות תיאוריות גדולות סביב זה.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי felix_r » 14 מאי 2012, 19:01

קחו את זה בקלות.
לא צריך להסיק מסקנות מנצחון אחד מיקרי.
זה לא קרה בגלל שחקנים כלשהם בצד זה או אחר, אלא בגלל שהמאמן קאזלאוסקאס הראה למה בדיוק הוא לא נמצא בצמרת המאמנים באירופה.
1) 12 דקות שלמות מסוף הרבע השלישי ועד הסיום הוא לא מצא מה לעשות מול הרכב הגמדים שהציב איבקוביץ' (עם היינס 195 ס"מ !!!! בתפקיד הסנטר)
2) לא ראה את מה שכולם ראו בטלויזיה כבר מתחילת הרבע האחרון: שתאודוסיץ איבד את העשתונות ומחרב לו את המשחק.
3) לה הצליח להחדיר רוח קרב בשחקניו בדקות האחרונות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי EulGam05 » 14 מאי 2012, 19:40

חביב אורנג'ד כתב:ולמה לא מזכירים את השחקנים היווניים של אולימפיקוס (אלופת אירופה)?
חוץ מספנוליס, רוב הסגל המוקמי של אול' מורכב משחקנים מאוד לא ידועים, לא יקרים ואפילו לא ברמה של רוב השחקנים הישראלים של מכבי.
למרות הכל, אולימפיאקוס היא אלופת אירופה ואפילו מי שקלע את סל הנצחיון בשניית הסיום היה שחקן מקומי די אלמוני, בעוד שמי שהחטיא את שתי קלעית העונשין שהרגו את צסקא היה שחקן זר מנוסה וותיק.

לא יודע אם הם כאלה אלמונים - פרינטזיס הוא שחקן של 20 דקות למשחק ביורוליג ב-5 השנים האחרונות (באולימפיאקוס ומאלאגה) שנדמה לי שאפילו נבחר בדראפט ופאפאניקולאו היה כוכב בנבחרות הצעירות של יוון, לא בדיוק שחקן שהגיע משום מקום.
EulGam05

הודעהעל ידי jol9 » 14 מאי 2012, 19:50

felix_r כתב:קחו את זה בקלות.
זה לא קרה בגלל שחקנים כלשהם בצד זה או אחר, אלא בגלל שהמאמן קאזלאוסקאס הראה למה בדיוק הוא לא נמצא בצמרת המאמנים באירופה.
1) 12 דקות שלמות מסוף הרבע השלישי ועד הסיום הוא לא מצא מה לעשות מול הרכב הגמדים שהציב איבקוביץ' (עם היינס 195 ס"מ !!!! בתפקיד הסנטר)
2) לא ראה את מה שכולם ראו בטלויזיה כבר מתחילת הרבע האחרון: שתאודוסיץ איבד את העשתונות ומחרב לו את המשחק.

הבלוף של תאודוסיץ' נחשף כבר ברבע הראשון. נכון הוא גאנר, קלעי גדול, אבל הוא פשוט מחרב משחק מדופלם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 14 מאי 2012, 20:30

jol9 כתב:
felix_r כתב:קחו את זה בקלות.

הבלוף של תאודוסיץ' נחשף כבר ברבע הראשון. נכון הוא גאנר, קלעי גדול, אבל הוא פשוט מחרב משחק מדופלם.

תשמע, דווקא בחצי הראשון הוא עזר להם לברוח, כי אולימפיאקוס צופפו את הצבע ובלי קליעה מבחוץ אי אפשר היה לעשות כלום.
אבל אחר כך, כשאתה רואה את תאודוסיץ' מתחיל לדבר אל עצמו ולנופף בידיים, אתה יכול להיות בטוח ב 100% שזהו, הוא לא יתרום כלום יותר. לדוגמא, אצל שאראס דבר כזה לא אומר כלום, כי שאראס רק מחמם את עצמו לשחק טוב יותר, אבל אצל תאודוסיץ' זה סימן בטוח למצב רוח רע. תאודוסיץ' הוא שחקן של מצבי רוח, ואם יש לו מצב רוח רע, חבל על הזמן, חייבים להוריד אותו מהמגרש. זה ממש הפתיע אותי, שקאזלאוסקאס לא מכיר את זה. אני ישבתי עם חבר ומייד כשראיתי את זה, אמרתי לו שמעכשיו לא נראה מתאודוסיץ' שום פעולה חיובית. ובאמת מאותו הרגע הוא רק איבד כדורים, עשה עבירות מפגרות והחטיא זריקות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 14 מאי 2012, 22:04

yarinsaky כתב:לכספי אין את האימפקט ששחקן כמו ספאנוליס יכול ונותן לקבוצה שלו, לא צריך להגזים. זה לא שהוא יחזור לכאן ויהיה כוכב על באירופה רק בגלל שהוא קולע 7 נקודות בנ.ב.א . ספאנוליס זה כוכב על אירופאי ששולט בקבוצה שלו , יוצר לעצמו ולשחקנים , מנהיג, מרכז, שולט בקבוצה ובקצב.
כספי שחקן טוב מאוד אבל הוא חלק מקבוצה ולא מנהיג.

לא יודע כמה זה נכון ואיך ניתן לקבוע זאת.
אני מזכיר שגם ספנוליס היה בNBA, הראה שם יכולה בינונית ומטה, העמיד ממצועים עלובים (היה רחוק אפילו מלהגיע לחצי ממוצע הנקודות של כספי בעונתו האחרונה) וחזר לאירופה עם הזנב בין הרגליים. כספי לעומתו, עומד להתחיל עונה רביעית בNBA, כאשר בכל אחת מעונתיו הוא לכל הפחות שחקן NBA טוב או אם ממש ניהיה ביקורתיים, בינוני פלוס.
אני לא רואה אף שחקן במכבי של היום (חוץ אולי מלנגפורד) שהוא שחקן ברמות של כספי ואם יש שחקן ישראלי שכן יכול להיות כוכב באירופה אז זה רק כספי.

yarinsaky כתב:
יוני צודק, אין כבר שחקנים כמו מיקי או ג'מצ'י , או אפילו שפר או הנפלד או קטש , עם כל הכבוד לאליהו והלפרין. וזה לא שהנפלד ושפר הנהיגו את מכבי , בלי זרים דומיננטיים כמו מקדונלד, האפמן ופארקר גם הם היו מדשדשים באירופה בלי תארים עד סוף הקריירה.

עם זה אני מסכים. חוץ מכספי שעליו כתבתי קודם, אין היום שחקנים ישראלים שיכולים להיות כוכבים ביורוליג.
עם זאת, כן יש מספיק ישראלים שיכולים להיות שחקני משלימים טובים ואפילו ישנם כאלו שיכולים להיות שחקנים מובילים לא רעים בכלל.
יתרה מזאת, כמעט כל העונה כאשר קוברים כאן את הנבחרת ואת השחקנים הישראלים, אנחנו בכל זאת נוכחים לדעת שישנם לא מעט שחקנים ישראלים שכן מתאימים ליורוליג וזאת למרות שלא נותנים להם הרבה סיכוי; כשאליהו הגיע לכאן אף אחד לא חשב שיצא ממנו משהו, כשגיא פניני נחת לא היו יותר מדי ציפיות משחקן שעד לא מזמן שיחק במגדל השנואה ואת יוגב אוחיון בכלל לא ספרו. למרות זאת, כל השחקנים האילו התגלו כשחקני יורוליג טובים בהחלט ואף טובים יותר מלא מעט זרים שהיו פה או עדיין פה.

מה שלי קצת מוזר וקצת חבל זאת ההתאהבות של הקבוצה ושל האוהדים בשחקנים הזרים ובהעדפה העיוורת של שחקן זר על-פני שחקן מקומי, גם כאשר הישראלי הוא זה שעדיף. יש כאן אנשים שמפנטזים לראות במכבי 7-8 זרים וליצור מצב שגם שחקנים החמישיה וגם שחקני הספסל הם זרים. בשביל מה צריך את זה? האם השחקן הישראלי הוא עד כדי נחות שאפילו בתור שחקן שמיני ברוטציה הוא לא מספיק טוב?

מה שמעניין זה שבשנים האחרונות, ראינו כאן כמה זרים שלא הראו עליונות בולטת על שחקנים ישראלים.
אני מביט ביותם הלפרין, אחד הגארדים המנוסים ביותר באירופה, שחקן שזכה פעמיים ביורוליג, נתן עונה מדהימה באולימפיה לובליאנה וחזר לחמישיה של מכבי בשביל להגיע איתה עד גמר היורוליג. מעניין ששחקן כזה הפך דוקא לשחקן לא אהוב במיוחד וזה עוד במקום בו נסיון וותק הם דברים מאוד מעורכים. מי כן הפך לאלילי האוהדים? דורון פרקינס, שלא עשה שומדבר שיותם לא עשה בקריירה שלו וכנראה שגם לא יעשה. אני באמת מתקשה להבין מדוע דוקא פרקינס הזר הפך לכ"כ אהוד ולמעודף ע"פ הלפרין הישראלי, בעוד שהוא לא התגלה כשחקן הרבה יותר טוב ממנו והוא גם נופל ממנו בהרבה בכל הקשור לנסיון והבאת תארים.
כנ"ל לגבי מצ'באן ואלהיו. הראשון הולך והופך לשחקן שכולם רוצים לראותו כאן, בזמן שהוא לא עשה כלום וגם לא הראה שום יתרון איכותי בולט על ליאור אליהו הישראלי שהפך כאן לדמות לא אהודה במיוחד.
הדוגמא הכי קלאסית היא מה שראינו העונה מאוחיון ופאפאלוקאס - האחד הושמץ, כונה "נגר" ויעדו לו תפקיד של נער פוסטר. השני, זכה לגל אהבה, גרם להנהלה (וגם לחלק מהאוהדים) לסלוד מבלאט והוכתר כאליל כבר בשלב מאוד מוקדם של העונה. מי התגלה כשחקן טוב יותר? עם כן, זה לא היה השחקן הזר.

בכל אופן, ברמה הפרקטית זה ברור שהצטיידות בשחקנים ישראלים זה מהלך יקר ולא תמיד כדאי. אם רוצים לחסוך ולשים את הכסף הגדול על שחקנים באמת איכותיים, יהיה קשה מאוד להביא לצדם גם שחקנים מקומיים טובים.
מצד שני, אם אנשים עוסקים כאן בפנטזיות ותאוריות, אז אין שום צורך שבמכבי יהיו יותר משישה זרים ובטח לא שמונה. הבאת שחקנים ישראלים (לפחות ברמה התיאורטית) היא מהלך שגם מחזיר קצת צבע לקבוצה וגם טוב מבחינה מקצועית. לא היינו צריכים את אולמפיאוקס שתזכיר לנו את זה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 14 מאי 2012, 22:11

עומרי דפק 30 נקודות נגד מונטאנגרו לפני שנתיים..
זה ממש לא היה מקרי, הוא באמת השתפר, תחשבו כמה הוא שיפר את הקליעה ביחס לקליעה כשהוא עזב לNBA, תחשבו כמה הוא התחזק מאז, תחשבו כמה הוא התבגר והתנסה יותר..
וגם אז הוא היה שחקן של 8 נק ביורוליג שזה לא רע בכלל, אז מה עכשיו?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2012, 04:41

חביב, כתבת פוסט יפה ולשם שינוי אני מסכים כמעט עם כל מה שרשמת, אם כי יש לי כמה הסתייגויות.

1. אפשר גם לראות בחיוב את זה שאוהדי מכבי לפעמים אוהבים זרים אפילו יותר ממקומיים. זה מראה שהקהל הוא לא קהל גזעני (כמו חלק מהפרשנים), ושופט שחקנים
לפי פרמטרים אובייקטיביים, ולא לפי מוצאם.

2. כמו שאמרת יש שחקנים שיכולים להיות מובילים ומשלימים, וכמו שציינת המחיר שלהם הוא גבוה. אני זוכר שכתבתי לפני כמה שנים כאן בפורום, שאני רואה את הבסיס
של כספי, יותם וליאור, כבסיס ישראלי איכותי מאוד, שיכול לקחת את הקבוצה למעלה וגבוה.

אבל מאז קרו כל מיני דברים, ואובייקטיבית יש לשחקנים האלה לא מעט חסרונות. ליאור הוא פשוט שחקן עצל. כשרון מטורף, שנותן עונות מבוזבזות, ומכריח את המאמן
שלו להביא עוד שחקן לעמדה 4, במקום להשאיר אותה באופן אבסולוטי בידיים של ליאור, עם גיבוי של שחקן זול, או אפילו גבוה אחד נוסף שיישחק בשתי העמדות.
ליאור לא הולך קדימה לא הגנתית ולא התקפית. מבחינה התקפית, עמידה שלו במקום, היא מספיק טובה בשביל להיות אחד הפאוורים הטובים ביבשת בצד הזה של המגרש, אבל בהגנה
הוא מהווה מטרה של כלל המאמנים והקבוצות שמשחקות מול מכבי, וגם בריבאונד הוא חלש מאוד.

יותם הוא אולי השחקן הכי שלם שגדל כאן. הוא שומר טוב יותר מג'מצ'י ומקטש, שחקן עם קליעה אבסולוטית וטובה יותר מזו של שפר, מנהל משחק ומוסר טוב יותר
מרוב הרכזים שגדלו כאן, שחקן קבוצתי וחכם. באמת שיש לו הכל.
אבל הוא שחקן מאוד מאוד פסיבי. הדבר הזה מוריד במקרה הטוב 30% מהיכולת שלו ובמקרים הרעים הרבה מעל 50%. אני לא חושב שהעניין הזה ניתן לשינוי, ובגלל זה מכבי בעצם
מחוייבת להביא שחקנים נוספים לצידו שכן יידעו להתעלות ולהיות אסרטיביים יותר.

כספי באמת נראה כשחקן הישראלי הכי טוב היום, שיכול להצליח מאוד במכבי. הבעיה היא שהוא בNBA, ולא יעזוב כ"כ מהר (אם כי לדעתי הוא קצת מיצה את עצמו שם), וכמובן המחיר שלו.
פרט לכך, הוא ופניני יכולים לסגור את עמדת הסמול (עם פזילה לפאוור), להרבה שנים.

3. בעצם החמישייה - אוחיון, הלפרין, גיא, כספי וליאור היא חמישיית שחקנים איכותית מאוד. השאלה היא כמה כסף היא משאירה לזרים. אתה חייב 2 גבוהים, רכז וכנראה עוד גארד.
זה די מהפכני, במיוחד בהקשר לשנים האחרונות, אבל חמישיית שחקנים כזאת, עם 4 זרים טובים, יכולה בהחלט לקחת את מכבי עד הסוף. השאלה היא כספית. זול זה לא יהיה,
וכמו שאמרתי, גם החולשות המובהקות של הישראלים שציינתי, גם היא די בעייתית, ומחייבת את מכבי לבנות לרוחב.

בסופו של דבר, אם המודל הזה ייאומץ, אני אשמח מאוד, ואז רק יישאר לראות כמה זה יכול להצליח מבחינה מקצועית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 מאי 2012, 05:08

כל מה שאתם אומרים יכול אולי תיאורטית לעבוד, אבל זה לא פרקטי במכבי של היום. כדי שזה יקרה מכבי תצטרך להגדיל את התקציב שלה לא במעט, שחקנים ישראלים עולים יותר מזרים וכדי להשלים אותם במעט זרים מכבי תצטרך להביא את הזרים הטובים ביותר, בטח בקו הקדמי. ( אין אף ישראלי שיכול להיקרא סנטר ראוי לשמו ).
כמו שאומר יוני, יש לישראלים של היום יותר מדי חסרונות ( ראו נבחרת ישראל ) ואין אף שחקן שהוא שחקן על באירופה או מנהיג ,גם לא כספי. ( שאני אגב לא ממש מתלהב מחזרה מוקדמת שלו למכבי ).

כו, אולי גם אני הייתי מסתפק ב 4 זרים, אבל שכל אחד יהיה תותח. ( לא יקרה ;) ).
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי עפר » 15 מאי 2012, 06:14

בשורה התחתונה- אליהו , הלפרין וכספי הם שחקנים אירופים טובים ולא יותר מזה.
פיניני, אוחיון ועוד מספר שחקנים שלא נמצאים במכבי הם שחקנים אירופים בינוניים ולא יותר מזה.
כמה שחקנים ישראלים משחקים או שיחקו בקבוצות האירופיות הבכירות?
מבלי לפגוע באפיק נסים,לימונד,יניב גרין,מקל וכדומה אלו לא קבוצות בכירות
עקב מיעוט השחקנים הישראלים הטובים והמיסוי הגבוה הם גם עולים הרבה מאוד.
אם נוסיף לזה שהתקציב של מכבי נופל משמעותית מהקבוצות העשירות באירופה שגם משופעות בשחקנים מקומיים טובים + זרים יקרים, כל זה אומר שמכבי יוצאת למאבק ביורוליג מעמדה נחותה.
השורה התחתונה היא כמו שאמרתי כבר-אי אפשר להסתמך על שחקנים ישראלים + מעט זרים ולהיות בצמרת האירופית.
עפר

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 מאי 2012, 06:50

אני מסכימה עם הרעיון שהישראלים הבכירים שמתאימים לרמות שאליהם מכבי מכוונת צריכים להיות במכבי (כל עוד זה אפשרי), אבל אני נגד הבאת שחקנים ישראלים רק לשם המונח האדיוטי שהתקשורת המציאה "צביון ישראלי".
אח"כ אנחנו סתם מבזבים כסף מיותר על כל מיני אלישי כדירים ויניב גרינים.
אליהו, הלפרין, פניני, אוחיון ואילו כספי היה באירופה אז כמובן שגם הוא, שחקנים שראויים להיות במכבי ויכולים לתרום (ולא משנה אם שמובילים או משלימים).
אני לא אוהבת לשפוט שחקן לפי ת.ז שלו והעובדה שהלפרין למשל הוא צבר דובר עברית לא תגרום לי לחבב אותו יותר מפרקינס רק בשל העובדה הזו (וחביב, בהקשר שלהם שכחת מאפיינים נוספים שמשפיעים כמו אופי ותשוקה למשחק שגורמים לדעתי להבדל ברגש של אוהדי מכבי כלפי השניים).
ישראלים צריכים להיות במכבי כי זו עדיין קבוצה ישראלית, אבל זה לא צריך להיות בכוח. אם שחקן לא מתאים הוא לא מתאים ולא צריך להישאר רק כי הוא ישראלי.
שחקן שופטים לפי מי שהוא, יכולותיו, אופיו וכ'ו, לא לפי ת.ז שלו.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 מאי 2012, 06:56

חנו'ש, כל מילה זהב !!
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2012, 07:36

yarinsaky כתב:כל מה שאתם אומרים יכול אולי תיאורטית לעבוד, אבל זה לא פרקטי במכבי של היום. כדי שזה יקרה מכבי תצטרך להגדיל את התקציב שלה לא במעט, שחקנים ישראלים עולים יותר מזרים וכדי להשלים אותם במעט זרים מכבי תצטרך להביא את הזרים הטובים ביותר, בטח בקו הקדמי. ( אין אף ישראלי שיכול להיקרא סנטר ראוי לשמו ).
כמו שאומר יוני, יש לישראלים של היום יותר מדי חסרונות ( ראו נבחרת ישראל ) ואין אף שחקן שהוא שחקן על באירופה או מנהיג ,גם לא כספי. ( שאני אגב לא ממש מתלהב מחזרה מוקדמת שלו למכבי ).

כו, אולי גם אני הייתי מסתפק ב 4 זרים, אבל שכל אחד יהיה תותח. ( לא יקרה ;) ).

שוב, הפער כאן הוא בין המציאות של היום לבין מה שאולי יכול להיות יפה ורומנטי בתאוריה.
אני לא בטוח שזה עד כדי כך לא אפשרי תקציבית (מבלי להיכנס למספרים ולחישובים), אבל צריך סוג של חזון מיוחד גם של ההנהלה וגם של המאמן
בשביל שזה יקרה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2012, 07:44

חנו'ש כתב:אני מסכימה עם הרעיון שהישראלים הבכירים שמתאימים לרמות שאליהם מכבי מכוונת צריכים להיות במכבי (כל עוד זה אפשרי), אבל אני נגד הבאת שחקנים ישראלים רק לשם המונח האדיוטי שהתקשורת המציאה "צביון ישראלי".
אח"כ אנחנו סתם מבזבים כסף מיותר על כל מיני אלישי כדירים ויניב גרינים.
אליהו, הלפרין, פניני, אוחיון ואילו כספי היה באירופה אז כמובן שגם הוא, שחקנים שראויים להיות במכבי ויכולים לתרום (ולא משנה אם שמובילים או משלימים).
אני לא אוהבת לשפוט שחקן לפי ת.ז שלו והעובדה שהלפרין למשל הוא צבר דובר עברית לא תגרום לי לחבב אותו יותר מפרקינס רק בשל העובדה הזו (וחביב, בהקשר שלהם שכחת מאפיינים נוספים שמשפיעים כמו אופי ותשוקה למשחק שגורמים לדעתי להבדל ברגש של אוהדי מכבי כלפי השניים).
ישראלים צריכים להיות במכבי כי זו עדיין קבוצה ישראלית, אבל זה לא צריך להיות בכוח. אם שחקן לא מתאים הוא לא מתאים ולא צריך להישאר רק כי הוא ישראלי.
שחקן שופטים לפי מי שהוא, יכולותיו, אופיו וכ'ו, לא לפי ת.ז שלו.

זה נכון מאוד. עם זאת, מה שחביב אומר זה שאפשר לבנות קבוצה שתהיה על טהרת הישראלים הטובים ביותר, ועדיין תוכל להתמודד גבוה.
לדעתי זה אכן אפשרי.
האם זה יהיה טוב, האם זה בכלל ישים תקציבית, האם הקהל יתחבר לזה יותר, וכו', כל אלה הן שאלות פתוחות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 מאי 2012, 07:48

יוני, אין סנטרים ישראלים, כך שעל " טהרת הישראלים " זה לא יכול להיות בשום מקרה. ( אלא אם כן אתה רוצה להחזיר את יניב גרין ).

איך שלא נהפוך את זה סנטרים זרים תמיד נצטרך, בוודאי גם סקורר זר בקו האחורי. מה לעשות ואין היום כאלו בישראל, אלא אם כן אתה רוצה להכניס בהגדרה גם מתאזרחים כמו לאנדסברג.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2012, 08:12

yarinsaky כתב:יוני, אין סנטרים ישראלים, כך שעל " טהרת הישראלים " זה לא יכול להיות בשום מקרה. ( אלא אם כן אתה רוצה להחזיר את יניב גרין ).

איך שלא נהפוך את זה סנטרים זרים תמיד נצטרך, בוודאי גם סקורר זר בקו האחורי. מה לעשות ואין היום כאלו בישראל, אלא אם כן אתה רוצה להכניס בהגדרה גם מתאזרחים כמו לאנדסברג.

אמרתי במפורש שלחמשת הישראלים צריך לצרף עוד לפחות 2 גבוהים זרים, רכז ועוד גארד. זה ברור, ולא צריך להגיד את זה בכלל.
לגבי מתאזרחים - זאת אפשרות, אבל לא מאסט. לא רואה בלאנדסברג ובטיוס יתרון כ"כ גדול. פארמר לעומת זאת, זה חלום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra ו־3 אורחים