מה אפשר ללמוד מהפיינל פור לגבי מספר הזרים בקופליג

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מה אפשר ללמוד מהפיינל פור לגבי מספר הזרים בקופליג

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 מאי 2012, 08:17

הנה , יש לי 4 זרים כאלו - ניקולה, באסטון, שאראס , פארקר כשהם עוברים במכונת הזמן 10 שנים אחורה. עכשיו תוסיף את כל הישראלים שאתה רוצה. :)
פארמר זו באמת אפשרות שהייתי מאוד רוצה שתתממש במהרה ביימנו.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי jol9 » 15 מאי 2012, 08:31

yarinsaky כתב:הנה , יש לי 4 זרים כאלו - ניקולה, באסטון, שאראס , פארקר כשהם עוברים במכונת הזמן 10 שנים אחורה. עכשיו תוסיף את כל הישראלים שאתה רוצה. :)
פארמר זו באמת אפשרות שהייתי מאוד רוצה שתתממש במהרה ביימנו.

לא בהכרח...
יש גם את האפמן ומקדונלד, שאליהם ניתן להוסיף אפילו שני זרים פחות טובים ולקבל עדיין אחלה של קבוצה.
אני בניגוד לשחף למשל חושב, שללכת על לורבק, זה לא טוב לנו. כי הוא מאוד יקר, והיכולות שלו ידועות וטובות, אבל הוא לא פנומן כמו האפמן בזמנו.
סופו דווקא מתאים להגדרה של פנומן, אבל יציבות היא ממנו והלאה, וגם זה לא טוב לנו.

לא פשוט לאתר את ההאפמן או הניקולה הבאים זה בטוח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 מאי 2012, 08:35

זה נכון.

ד"א, בדקתי עכשיו - לאולימפיאקוס , הפתעה הפתעה היו 6 זרים העונה. אולי לא כולם כוכבים, אבל הם בהחלט היו חלק מרכזי העונה, גם אם רובם לא בלטו דווקא בגמר.
3 אמריקאים ( כולל אייסי לואו שנפצע ), 1 סרבי, 1 ליטאי ו1 מקדוני. ויווני אחד מעל כולם . :)
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 15 מאי 2012, 16:51

yarinsaky כתב:כל מה שאתם אומרים יכול אולי תיאורטית לעבוד, אבל זה לא פרקטי במכבי של היום. כדי שזה יקרה מכבי תצטרך להגדיל את התקציב שלה לא במעט, שחקנים ישראלים עולים יותר מזרים וכדי להשלים אותם במעט זרים מכבי תצטרך להביא את הזרים הטובים ביותר, בטח בקו הקדמי. ( אין אף ישראלי שיכול להיקרא סנטר ראוי לשמו ).
כמו שאומר יוני, יש לישראלים של היום יותר מדי חסרונות ( ראו נבחרת ישראל ) ואין אף שחקן שהוא שחקן על באירופה או מנהיג ,גם לא כספי. ( שאני אגב לא ממש מתלהב מחזרה מוקדמת שלו למכבי ).

כו, אולי גם אני הייתי מסתפק ב 4 זרים, אבל שכל אחד יהיה תותח. ( לא יקרה ;) ).

הכל נכון ולכן הדגשתי שברמה הפרקטית יהיה מאוד קשה למכבי להצטייד בהרבה שחקנים מקומיים.

בנוגע למה שנכתב כאן על אהבת השחקנים הישראלים, אני מסכים שהישראלים של היום הם פחות טובים ממה שהיו פעם ונראה שחלקם גם סובל מבעיות הקשורות לאופי. עם זאת, אני מקבל את התחושה שתמיד קל יותר לבקר את התוצר המקומי אך הזרים תמיד מקבלים יותר זמן חסד ולעיתים אף זוכים לסוג של חסינות מביקורת.
הדוגמה שגרמה לי להכי הרבה תהיות היא המקרה של עומרי כספי. השחקן גדל במועדון, תרם לו גם כשחקן בוגר ואף התגלה כשחקן לוחמני ובעל אופי חיובי. דוקא הוא זכה כאן לתדמית של מתנשא וסנוב וזאת עוד לאחר שהוא רצה מאוד להגיע למכבי בזמן השביתה בNBA ואף היה מוכן לוותר על הרבה מאוד כסף בשביל לשחק דוקא במכבי ולא בקבוצות אירופאיות אחרות.

בכל אופן, מה שחשוב להדגיש הוא שגם מכבי וגם האוהדים מעדיפים לא אחת שחקנים זרים שאין להם יתרון איכותי בולט על שחקנים ישראלים.
חוץ מסיבות כלכליות, אני לא רואה שום סיבה שתגרום לנו לרצות להגיע למצב כזה. אני חושב ששחקנים זרים באמת צריכים לבוא על תקן שחקני חיזוק, קרי שחקנים שבאמת משפרים רבות את יכולתה של הקבוצה ושבאמת אין שום תחליף מקומי שמתקרב אליהם.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yellowaura » 17 מאי 2012, 06:20

עפר כתב:שימו לב לגבי 3 המדינות שהיו בפיינל-פור :
רוסיה,יוון ,ספרד- כל 3 הנבחרות הללו משופעות כוכבי על אירופים או לפחות שחקנים אירופים מעולים
:קרילנקו, שוויד-רוסים, דיאמנטיניס וספנוליס היוונים
נווארו, פיפליפה רייס-ספרדים.
הנבחרות הללו ב 5 דרגות לפחות מעל נבחרת ישראל.
בנוסף לכך יש רישום ללא הגבלות של זרים
כלומר אם השלד של מכבי יהיה ישראלים+ 3 זרים כמו שרוצים לעשות בקופליגה אין למכבי מה לחפש בכלל ביורוליג.
עם כל הכבוד לפניני, אליהו, אוחיון ואולי גם הלפרין מה יש למכבי למכור בלי זרים בכמות משמעותית?
אין מה לעשות-אין שחקנים ישראלים ברמות הללו.
אז או שמוותרים על הצמרת הגבוהה של היורוליג או שמתבססים על זרים.
אין אפשרות להתבסס על ישראלים ולהיות בצמרת של היורוליג.
לגבי השנים-77-84 שאז מכבי הייתה בצמרת ולכאורה היו מעט זרים:
אז זה רק לכאורה, סילבר, בוטרייט,אולסי פרי, ארל ווילימאס,מנקין, וכן, היה גם מיקי שהיה תופעה ייחודית ואין שחקנים ישראלים ברמה שלו אבל ברור שבלי ילידי ארה"ב מכבי לא הייתה מגיעה למה שהיא הגיעה
בקיצור- התבססות על ישראלים ולהיות בצמרת היורוליג לא קיימת. זו שאיפה רומנטית אבל לא מציאותית.

זה ברור לכולם שאתה צודק. ובסוף עם כל החוקים של המנהלת גם הישראלים הראויים (אליהו) עולים במחיר אסטרונומי שכבר עושה אותם לא ראויים.
אני חושב שבזמנו 4 הזרים האיכותיים ששיחקו לצד בורשטיין הפכו אותו לשחקן מעולה בשיאו.
זרים טובים מצמצמים את מספר הישראלים אבל אלה שכן משתלבים משודרגים גם בזכותם.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים