מלפפונים נון סטופ

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים נון סטופ

הודעהעל ידי יוסי22 » 21 מאי 2012, 19:14

yarinsaky כתב:הנה אחד כזה :

יש משהו עצוב בסרטון הזה וזו ההבנה שלמה שהיה שם כנראה לא נחזור אף פעם , זה איזשהו שיא ספורטיבי לא ניתן לשיחזור ,עצב מתוק כזה.

באסטון עצמו היה אולי מיצוי הפוטנציאל הטוב ביותר של הכדורסל שבנו ניקולה , שארס ופארקר ובאמת ברגע שהוא עזב את מכבי הוא נעלם לגמרי מהראדר .
יוסי22

הודעהעל ידי yarinsaky » 21 מאי 2012, 19:19

האמת שחשבתי על זה קצת בצורה פילוסופית וזה נכון עוד לכמה דברים . כדורסל כזה ממכבי כנראה לא נראה, לא נראה גם שחקנים כמו מייקל ומג'יק, לא מוסיקאים כמו בטהובן ומוצרט או פינק פלויד ויש עוד כמה תחומים שזה נכון לגביהם.

אני חושב שבגלל זה אנשים הופכים למאוד סנטימטליים בזמן האחרון במיוחד. אולי אנחנו כל הזמן רודפים אחרי זנב שכבר לעולם לא נתפוס.
נערך לאחרונה על ידי yarinsaky בתאריך 21 מאי 2012, 19:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי rc4991 » 21 מאי 2012, 19:20

asafb96 כתב:גם אני הייתי מעדיף את מוריס של לפני 3 שנים במקום מאצ'בן. אבל זה לא ככה. כל השחקני "שואו" שאתם מדברים עליהם, שיכולים להגיע לפה, ממש לא שחקנים ברמת יורוליג גבוה, בטח שלא ברמה של מאצ'בן, ועם פוטנציאל כמו שלמאצ'בן יש. יופי, אז מנסה בונסו יתן לנו דאנקים, אבל שום דבר חוץ מזה. מקסימום נראה קצת ריבאונד והרבה מאוד טיפשות. או שנביא את גיסט שיביא איתו קצת סמים לארץ.
חוץ מזה, כמה קבוצות היום באירופה מחזיקות שחקני "שואו" בקוו הקדמי? מי הם בבארסה? בצסק"א? בריאל? בפאו? בסיינה?
מבחינתי, לראות כדורסל חכם, תנועה נכונה, טכניקה, ומשחק בין גבוהים "אירופאי" קלאסי, בלי דאנקים אבל עם המון חכמה, אלגנטיות וגיוון לא פחות מהנה מאשר לראות אנשים מעופפים. כמו שאני נהנה מהספרס לא פחות מאשר מהקליפרס.
שואו זה נחמד, אבל ממש ממש לא צריך לבוא על חשבון איכות. אם יש אפשרות לשלב בין שניהם, אחלה. אבל קודם כל איכות, אחרי זה "שואו".

זה גם מה שאני אומר,בקו הקדמי אני דווקא מעדיף זרים אירופאיים אבל גם הייתי רוצה "קפיץ" אחד אבל בטח שלא על חשבון אכות ושחקן כמו מצ'באן
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 21 מאי 2012, 19:23

יוסי22 כתב:

יש משהו עצוב בסרטון הזה וזו ההבנה שלמה שהיה שם כנראה לא נחזור אף פעם , זה איזשהו שיא ספורטיבי לא ניתן לשיחזור ,עצב מתוק כזה.

באסטון עצמו היה אולי מיצוי הפוטנציאל הטוב ביותר של הכדורסל שבנו ניקולה , שארס ופארקר ובאמת ברגע שהוא עזב את מכבי הוא נעלם לגמרי מהראדר .

מצד שני זה עוד יותר מעצים את הקבוצה הנפלאה הזאת
אני לא מאמין שתהיה עוד קבוצה באירופה שתצליח לשחזר את הרמה הזאת אי פעם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 21 מאי 2012, 20:53

מתוך תפוז(אולי זה מה שניסו להגיד כאן באשכול אירופה)
אבי סגל בשידור הפלייאוף היווני:"לא נזכיר הערב הרבה את השם מאריץ' כי מהעונה הבאה נזכיר ונראה אותו קרוב כאן, בנוקיה".
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Sabonis » 21 מאי 2012, 20:55

Holiday_Armadillo כתב:מתוך תפוז(אולי זה מה שניסו להגיד כאן באשכול אירופה)
אבי סגל בשידור הפלייאוף היווני:"לא נזכיר הערב הרבה את השם מאריץ' כי מהעונה הבאה נזכיר ונראה אותו קרוב כאן, בנוקיה".

איך מאריץ' שיחק באמת?
Sabonis

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 21 מאי 2012, 20:55

Sabonis כתב:

איך מאריץ' שיחק באמת?

כלום ושום דבר
לא שיחק הרבה ולא עשה הרבה בזמן המועט ששיחק
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Sabonis » 21 מאי 2012, 20:58

Holiday_Armadillo כתב:
Sabonis כתב:

איך מאריץ' שיחק באמת?

כלום ושום דבר
לא שיחק הרבה ולא עשה הרבה בזמן המועט ששיחק

נסתכל על הצד החיובי
לפחות לא עשה הרבה טעויות (:
Sabonis

הודעהעל ידי jol9 » 21 מאי 2012, 21:16

felix_r כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:
חביב אורנג'ד כתב:הסגל עודכן בהצלחה. יש 4 הגנתי ואתלטי.

שכחת את:
ארבידס סבוניס
סקוני פנסיונר

את סבוניס אני לוקח היום להרכב האמיתי. גם אחרי התקף לב, הוא יותר טוב מ-80% מהגבוהים שמסתובבים באירופה היום.

אפילו טוב יותר מריצ'ארד "העילוי הגדול מכולם" הנדריקס?
לא.ההה.. :eek

אני אתן לך 100 אלף דולר שאין לי, אם תמצא ציטוט אחד שבו אני כותב משהו בסגנון הזה. אם לא תמצא, אצפה לצ'ק ממך על הסכום הנ"ל... :laugh2

ולשאלתך - כן. סאבאס לפני כולם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 21 מאי 2012, 21:19

yarinsaky כתב:האמת שחשבתי על זה קצת בצורה פילוסופית וזה נכון עוד לכמה דברים . כדורסל כזה ממכבי כנראה לא נראה, לא נראה גם שחקנים כמו מייקל ומג'יק, לא מוסיקאים כמו בטהובן ומוצרט או פינק פלויד ויש עוד כמה תחומים שזה נכון לגביהם.

אני חושב שבגלל זה אנשים הופכים למאוד סנטימטליים בזמן האחרון במיוחד. אולי אנחנו כל הזמן רודפים אחרי זנב שכבר לעולם לא נתפוס.

בנוגע למוצרט, בטהובן ופינק פלויד, כנראה שאתה צודק. היו למוסיקה גם תורי זהב שספק אם הם אי פעם יחזרו.

לגבי הדוגמאות מן עולם הכדורסל, אני בכלל לא בטוח. כדורסל (וספורט בכלל), הוא דבר שנוטה להתקדם ולהתפתח (בניגוד למוסיקה עכשוית) ולכן ניתן להאמין שנראה עוד קבוצות מצויינות ושחקנים מעולים. אני בהחלט מאמין שאם תבנה כאן מתישהו קבוצה בצורה נכונה וטובה, אז בכל זאת נזכה לראות כאן קבוצה איכותית וגם אטרקטיבית שתגרום לנו להתרגש, ורק לפני שנה ראינו כאן אחת כזאת.
האם תהיה כאן עוד קבוצה כמו זו של באסטון, פארקר ושאראס? סביר להניח שלא, אבל ייתכן שעוד נראה קבוצה שתזכיר אותה ואני גם לא פוסל על הסף שביום מן הימים תהיה כאן קבוצה טובה בדיוק כמוה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 21 מאי 2012, 21:26

אחד כזה לא יהיה...
כשמזכירים לי אותו ואז איכשהו לאותו משפט משתרבבים כל מיני גיסטים, מנסה-בונסוים ומאסים שמזכירים משתמשים אחרים, אני מקבל צרבת חזקה מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 21 מאי 2012, 21:28

חביב אורנג'ד כתב:
yarinsaky כתב:האמת שחשבתי על זה קצת בצורה פילוסופית וזה נכון עוד לכמה דברים . כדורסל כזה ממכבי כנראה לא נראה, לא נראה גם שחקנים כמו מייקל ומג'יק, לא מוסיקאים כמו בטהובן ומוצרט או פינק פלויד ויש עוד כמה תחומים שזה נכון לגביהם.

בנוגע למוצרט, בטהובן ופינק פלויד, כנראה שאתה צודק. היו למוסיקה גם תורי זהב שספק אם הם אי פעם יחזרו.

לגבי הדוגמאות מן עולם הכדורסל, אני בכלל לא בטוח. כדורסל (וספורט בכלל), הוא דבר שנוטה להתקדם ולהתפתח (בניגוד למוסיקה עכשוית) ולכן ניתן להאמין שנראה עוד קבוצות מצויינות ושחקנים מעולים. אני בהחלט מאמין שאם תבנה כאן מתישהו קבוצה בצורה נכונה וטובה, אז בכל זאת נזכה לראות כאן קבוצה איכותית וגם אטרקטיבית שתגרום לנו להתרגש ורק לפני שנה ראינו כאן אחת כזאת.
האם תהיה כאן עוד קבוצה כמו זו של באסטו, פארקר ושאראס? סביר להניח שלא, אבל ייתכן שעוד נראה קבוצה שתזכיר אותה ואני גם לא פוסל על הסף שביום מן הימים תהיה כאן קבוצה טובה בדיוק כמוה.

מבכבי החזיקה אז בשלושה סופר-סטארים וכנראה השחקנים הכי טובים בעמדה שלהם באותו התקופה ומהטובים ביותר אי פעם,תוסיף לזה גם את באסטון המעופף שהוסיף הגנה ותיקן איפה שהיה צריך ושחקנים כמו בורשטיין בזמנו,בלו ושארפ ותקבל קבוצה אדירה
אני לא מאמין שאפשר להגיע לזה לא באירופה ובטח שלא אצלנו כי הקבוצה הזאת היתה בנויה כאמור משלושה שחקנים מטורפים
בזמן הזה כל שחקן שנותן עונה טובה יכול לעבור לקבוצה יותר עשירה וכל שחקן מצויין עובר ישר לNBA ובלי קשר אין עכשיו שחקנים באירופה שמגיעים לרמה של השלישיה הזאת

אני חושב שאי היכולת לשחזר את הרמה של הקבוצה ההיא מפארת אותה עוד יותר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 21 מאי 2012, 21:33

יוסי22 כתב:יש משהו עצוב בסרטון הזה וזו ההבנה שלמה שהיה שם כנראה לא נחזור אף פעם , זה איזשהו שיא ספורטיבי לא ניתן לשיחזור ,עצב מתוק כזה.

אתה צודק.
באסטון עשה טעות אומללה שעזב את מכבי. פשוט טעות אומללה. אין מילה אחרת לתאר את זה.

הוא היה יכול לתת עוד כמה עונות נפלאות כאחד הPFים הטובים ביבשת. לטעמי, הוא היה מצליח, גם ללא שאראס (למעשה הוא אכן עשה את זה אחרי שהוא עזב)
ופארקר.
הבן אדם ניפק מספרים מטורפים בכל שלושת העונות שלו כאן, ובכל זאת, כמעט כולם שכחו ממנו.
היה עילוי אדיר, ולמצוא אחד כזה נוסף, זה חתיכת דבר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 21 מאי 2012, 21:49

חביב אורנג'ד כתב:

לגבי הדוגמאות מן עולם הכדורסל, אני בכלל לא בטוח. כדורסל (וספורט בכלל), הוא דבר שנוטה להתקדם ולהתפתח (בניגוד למוסיקה עכשוית) ולכן ניתן להאמין שנראה עוד קבוצות מצויינות ושחקנים מעולים. אני בהחלט מאמין שאם תבנה כאן מתישהו קבוצה בצורה נכונה וטובה, אז בכל זאת נזכה לראות כאן קבוצה איכותית וגם אטרקטיבית שתגרום לנו להתרגש ורק לפני שנה ראינו כאן אחת כזאת.
האם תהיה כאן עוד קבוצה כמו זו של באסטו, פארקר ושאראס? סביר להניח שלא, אבל ייתכן שעוד נראה קבוצה שתזכיר אותה ואני גם לא פוסל על הסף שביום מן הימים תהיה כאן קבוצה טובה בדיוק כמוה.

האמירה הכללית שלך נכונה - ספורט הוא ענף מתפתח.
במקום קרל לואיס, הגיע מייקל ג'ונסון שאותו החליף יוסיין בולט. במקום בורג ומקנרו, הגיעו סאמפרס ואגאסי ואח"כ פדרר ונדאל.
במקום צ'מברליין וראסל, הגיעו מג'יק ובירד, ואח"כ אלוהים בכבודו ובעצמו ואפשר להמשיך ולהמשיך עם פלה, מרדונה, זידאן ומסי וכו'.

אבל, ישנם מקרים ועילויים, שקשה להאמין שנראה שוב כמוהם (למרות שזה כנראה יקרה מתישהו).

לגבי מכבי ההיא - היו שם כ"כ הרבה דברים מקריים שאיכשהו הסתדרו להם, שזה פשוט לא סביר סטטיסטית, שזה יקרה שוב. אבל לך תדע.
בכל אופן, הקבוצה ההיא, לא צריכה לשמש מודל לקבוצות עתידיות, ואת זה נראה לי שכולם כבר הפנימו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 21 מאי 2012, 22:26

jol9 כתב:
בכל אופן, הקבוצה ההיא, לא צריכה לשמש מודל לקבוצות עתידיות, ואת זה נראה לי שכולם כבר הפנימו.

תלוי מה אתה מחשיב מודל.

אם הכוונה במודל כמקור להשוואה, אתה בהחלט צודק.
מכבי של אותה קבוצה היתה אחת הקבוצות הטוב ביותר באירופה אי-פעם ולא ניתן לצפות (ובטח לא לדרוש) שכל קבוצה שתבנה כאן תעמוד באותם סטנדרטים שהציבה אותה קבוצה.

אם הכוונה במקור להשראה, כאן אני דוקא חושב שאותה קבוצה כן צריכה לשמש מודל.
מכבי אמנם כנראה לא תוכל לבנותקבוצה שתהיה באותה קבוצת איכות כמו מכבי של אז, אבל היא כן יכולה לאמץ את התצורה והרעיונות של אותה מכבי הגדולה.
מכבי של שושלת פיני האחרונה נבנתה בצורה מתודית, חכמה ומעניינת; שחקני החמישיה הראשונה איישו מצויין כל עמדה ועמדהף כך שלא רק כל שחקן משחק בעמדה המתאימה לו, אלא שגם כל עמדה התאימה באופן מושלם לשחקן ששיחק בה. בעמדת הסנטר לדוגמא, היה למכבי את ניקולה וויצ'יץ' - התגלמות הסנטר המודרני: שחקן בגובה 2.10+, עם יכולת טכנית מצויינת, משחק פוסט-אפ מושלם ויד טובה מחצי מרחק. בעמדת הרכז היה לה מנהל משחק אדיר שגם היה קלעי שידע לצבור נקודות במגוון דרכים. כך היה גם בעמדות האחרות בחמישיה הראשונה.
הספסל לעומת זאת, אויש בשחקנים שיכלו לשחק בכמה עמדות וחלקם אפילו נפלו בין עמדות; דריק אף פעם לא היה רכז וגם לא בדיוק קלעי, אבל נתן למכבי את כל מה שהיא צריכה מגארד שעולה מן הספסל, ובשיאו היה השחקן השישי הטוב ביותר באירופה. גם שחקנים כמו דיון תומאס ודיויד בלו נפלו בין עמדות וגם הם התגלו כשחקנים משלימים יוצאים מן הכלל.
גם בראיה כוללנית יש הרבה מה ללמוד מהדרך בה אותה קבוצה נבתנה. למכבי של אותן שנים, לא היו יותר מ10 שחקנים בכירים והכסף הגדול הושקע בשחקני החמישיה. גם כמעט ולא נוצר מצבים בהם שחקן בכיר ו/או שחקן שמרוויח הרבה כסף נדחק לספסל והרגיש מקופח (הרבה בזכות הסגל הקצר יחסית).
לסיכום, בעידן בו מכבי שופכת מאות אלפי דולרים על שחקנים די שוליים וכאשר האוהדים מפנטזים על סגל של כ13 שחקנים בכירים, אולי בכל זאת כדאי להציץ במה שקרה לפני 7 שנים ולנסות ולאמץ גישות שיובילו לבניית סגל נכונה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי אנטוניו » 22 מאי 2012, 06:41

נחזור מדיוני הסרק לעונת המלפפוניים
משתמש בשם ZARKO באינטרבסקט טוען "שהסיוט של מאריץ בפנא נגמר" והוא סיכם במכבי לשנתיים.
הוא לא מצרף מקור
מישהו מכיר את המשתמש? האם אמין?
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הודעהעל ידי קודי » 22 מאי 2012, 07:03

מאריץ הוא בהחלט סימן שאלה לא קטן. מצד אחד הוא נתן לפני שנתיים עונת יורוליג ענקית שהסתיימה רק בפיינל פור והיה באותה עונה בלי ספק הסנטר הטוב ביבשת (מה ששיכנע את אובראדוביץ לשלם עליו ביי אאוט מטורף ולתת לו חוזה ענק). מצד שני היו לו שתי עונות חלשות בפאו ועוד עונה די חלשה לפני פרטיזן כגבוה מחליף בגראנדה (העונה הראשונה שלו אחרי המכללות).
לדעתי בפאו הוא היה בעיקר קורבן לשיטה ולרוטציה הארוכה. שיטת הפיק אנד רול של אובראדוביץ מאוד לא מתאימה למאריץ, שהוא שחקן ציר שתופס עמדה ולא מספיק מהיר וזריז בשביל לבצע את הפיק אנד רול המושלם של פאו. כשמאריץ תופס עמדה ומקבל את הכדור במקום הנכון הוא כמעט בלתי עציר - יש לו סט תנועות רחב, גובה וכוח שמאפשרים לו לקלוע בקלות. בפיק אנד רול הוא נעלם ולא אפקטיבי. מאריץ הוא כנראה שחקן שצריך לקבל קרדיט וצריך לדעת בדיוק את מקומו בקוטציה כדי לבוא לידי ביטוי, אחרת הוא נעלם כמו שקרה בפאו.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי Assaf M » 22 מאי 2012, 07:07

יובל, אני צפיתי העונה בכמה וכמה משחקים של פאו כשמאריץ' היה נראה בהם מאוד מאוד כבד, מסורבל ולא בכושר משחק, זו הסיבה שהוא גם לא שיחק הרבה העונה.
הוא נתן תצוגה יפה מול צסק"א, אין בכלל ספק, אך עדיין השחקן לא נמצא בכושר משחק עונה שלמה מה שלא טריוויאלי בעייני.
Assaf M

הודעהעל ידי קודי » 22 מאי 2012, 07:16

Assaf M כתב:יובל, אני צפיתי העונה בכמה וכמה משחקים של פאו כשמאריץ' היה נראה בהם מאוד מאוד כבד, מסורבל ולא בכושר משחק, זו הסיבה שהוא גם לא שיחק הרבה העונה.
הוא נתן תצוגה יפה מול צסק"א, אין בכלל ספק, אך עדיין השחקן לא נמצא בכושר משחק עונה שלמה מה שלא טריוויאלי בעייני.

אני לא חושב שמאריץ נראה יותר כבד או מסורבל מאשר לפני שנתיים, הוא פשוט נראה אבוד ולא משתלב בשיטת המשחק. מאריץ, בדומה לסופו, הוא שחקן שחייב שהקבוצה תעבוד בשבילו ושהתרגילים ימקמו אותו במקום המתאים מתחת לסל. בלי זה הוא לא אפקטיבי ולא יכול לבוא לידי ביטוי.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי EulGam05 » 22 מאי 2012, 07:27

הפציעות של מאריץ' בהחלט מדאיגות ואני מסכים עם פליקס בעניין הזה שפציעות יכולות להפוך סנטר טוב לסנטר חלש מהר מאד, בייחוד סנטרים כבדים ולא ממש אתלטיים כמו מאריץ' (נראה לי שלסנטרים אתלטיים יש יותר סיכוי לצאת מפציעות קשות, ב-NBA היה את דיוויד רובינסון שעבר פציעה קשה בעונה לפני שדאנקן הגיע וחזר טוב מאד, באירופה אפשר להזכיר את יאבטוקס שכמעט נהרג בתאונת אופנוע וחזר בסדר גמור). דווקא בקבוצה כמו מכבי עניין הפציעות של הגבוהים הוא חשוב כי סגל הגבוהים שלנו יהיה מצומצם ופציעה של אחד מהם יכולה להיות קריטית.

יחד עם כל זה, אם מניחים שגרגמל יחתום אז הייתי רוצה שיחד איתו יוחתם גם מישהו קצת יותר פיזי ובעל יכולת סבירה לאיים בפוסט-אפ. הנדריקס אולי פיזי אבל כשחקן פוסט-אפ לא בטוח שהוא עולה אפילו על שמרדיני ומלבדו המועמד היחיד שהוזכר בתקשורת ויכול אולי לענות על הצורך הזה הוא קרסימיר לונצ'אר מחימקי שמרגיש לי יותר כמו 4 מאשר 5 ולדעתי יהיה יקר יותר. ככה שבמובן הזה, אני לא יודע אם לא שווה באמת להמר על מאריץ' ולקוות לטוב.
EulGam05

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: yon1 ו־24 אורחים