קודי כתב:חביב אורנג'ד כתב:קודי כתב:חביב אורנג'ד כתב:הייתי בטוח שאם פדרמן יוצא בכזאת הצהרה, אז הוא תיאם את הדברים עם קבוצתו של השחקן.
בכל אופן, זאת היא עוד דוגמא לכך שקשה להחתים שחקנים בשלב מוקדם של העונה, בטח כאשר הם תחת חוזה בקבוצה אחרת.
מדהים שאנשים דורשים ממכבי לעשות כאלו דברים ואף טוענים שאי-עשיית דבר כזה היא "פשע" בעוד שבפועל, ההפך הוא הנכון.
מכבי החתימה את אידסון, וויזנייבסקי וגם את אנדרסון עוד לפני שסיימו את העונה בקבוצותיהם. ההבדל הוא שאז שתקו והיום פדרמן הברברן, שכנראה לקח על עצמו למלא את מקומו של רענן כץ, לא מסוגל לשתוק.
לא יודע מה לגבי וויזנייבסקי ואנדרסון, אבל עם אידסון הכל היה מתואם.
מכבי פנתה אל ריטאס, שילמה לה ביי-אאוט ולקחה את אידסון באישורם המלא. אני לא פוסל שגם המגעים עם אנדרסון וויזנייבסקי היו בתאום עם קבוצותיהם.
חוץ מזה, גם אם זה הצליח בכמה מקרים, צריכים להבין שמדובר במהלך לא כשר שעלול לעלות ביוקר. לדרוש ממכבי להחתים שחקנים תחת חוזה, זאת באמת הגזמה.
עם ריטאס זה ממש לא היה מתואם. לאידסון היה סעיף ביי אאוט בחוזה ומכבי נתנה לו כסף ששולם לריטאס באמצע הקיץ. אף אחד בוילנה לא היה מסכים לסגור את העסקה בזמן הפיינל פור של היורוקאפ, שם פיני החתים אותו על החוזה (ואפילו היתה תגובה של נשיא ריטאס לשמועות באומרו ש"פיני לא מורשה חתימה במכבי ולכן לא יכול להיות שהוא החתים את אידסון"). אפילו אידסון, כשעזב את ליטא, לא הודה שהוא חתום ואמר בשדה התעופה ש"אני עוד לא יודע אם אשחק כאן בעונה הבאה..."
זה לא נכון. החתימה בין מכבי לאידסון היתה בשלב מאוחר יותר, רק לאחר שהסידרה את הדברים עם ריטאס.
בכלל, למרות כל השמועות על אידסון, הוא הוכרז כשחקן מכבי בשלב מאוחר יחסית של הקיץ ואפילו לא היה ההחתמה הראשונה של מכבי באותה עונה.
חוץ מזה, על קבוצות כמו ריטאס וציבונה זה אולי עובד, אבל כאשר אתה מתעסק עם קבוצות גדולות יותר אתה משחק באש.
אם קבוצה כמו קאנטו רגישה לנושאים האילו, אז גם קבוצות כמו בילבאו וצסקא יהיו רגישות.