כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: ת'רד מגפת הקורונה V3 - הולכים לסגר מלא

13 ספטמבר 2020, 13:32

אין משמעות להתפטרות הזאת

13 ספטמבר 2020, 13:54

ממשלה פחדנית ומביישית. הכי גרועה בהיסטוריה של המדינה. אף אחד ממנהלי בתי החולים לא חושב שצריך סגר כללי. כולם יודעים שיש בעיה בערים אדומות ולא צריך לשתק את כל המדינה והמשק בגלל זה.
בושה.

https://www.ynet.co.il/article/r1EbAwi4v

מנהלי בתי חולים: "אין קריסה, החרדה מיותרת"; אדלשטיין: "אין מנוס מסגר"
שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר בפתח ישיבת הממשלה כי מתווה הסגר הוא "הצעת אין ברירה" והזהיר כי לא תוגש תוכנית חלופית. מנגד, מנהלי בתי החולים הגדולים שהוזמנו לדיון הבהירו: "לא קרובים לקריסה ולא נדרש סגר". בינתיים, בתי החולים בצפון כבר שוקלים להעביר חולים למרכז

13 ספטמבר 2020, 15:15

מצאתי אתמול עיתון של ישראל היום מסוף יוני

הכותרת הראשית - ביטול ההקלות כי הגענו ל-*600* נדבקים חדשים, לא עשו כלום כמובן

בתוך העיתון ריאיון עם ישראל כ''ץ שמודיע בגאווה על כך שלמדנו איך להתמודד עם הקורונה בלי סגר

ממש פלא שהגענו למצב הזה

13 ספטמבר 2020, 16:34

RomanR כתב:
Shay_uzan כתב:ודבר אחרון על כמות הבדיקות... ביררתי לפני יומיים על זה והסיבה שיש פה יותר בדיקות משאר המדינות זה כי המדניות אומרת שככל שיש יותר חיוביים צריך לעלות את הבדיקות (זה קורה גם פסיבי, אם יש יותר חיוביים, יותר יכנסו לבידוד וידרשו לבדיקות). מדינות אחרות לא צריכות כמות כזאת גדולה של בדיקות כי אין בהן התפרצויות גדולות, ככל שיש יותר חיוביים, מעלים את כמות הבדיקות, זאת המדניות של ישראל ולכן יש כמות כזאת של בדיקות. לא בגלל ששאר המדינות לא רוצות לדעת, הן לא צריכות לדעת כי אין מספיק אנשים בקריטריונים לבדוק!
בישראל הבדיקות הן מהאיטיות בעולם, הרף לקבל בדיקה חוזרת, נמוך מאוד ובגלל שלוקח כמות זמן כל כך גדולה לבודד את כולם אז הבדיקות לא רלוונטיות.

[b]
בגלל שיש יותר חולים, יש יותר בדיקות שגורמות לגילוי של עוד חולים, שגורמים לעליה של הבדיקות. זה הכדור שלג, מדינות שהעליה בהן היא מינורית, זה לא רלוונטי להם
אין יותר חולים. מקסימום יותר מאומתים. העובדה היא שאחוז המאומתים הוא סביב 10% עכשיו וגם 10% במרץ אפריל.
מרבית המאומתים הם א-סימפטומטיים, או שיש להם חום יום-יומיים.
יש 500 חולים קשים כבר תקופה לא קצרה, על 500 חולים לא סוגרים את כל המדינה.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
אני יודע את ההבדל בין חולים לנשאים, נבחנתי על זה הרבה ואם רשמתי חולים במקום נשאים זה נטו כי הבלבול של כולם במושגים בשנה האחרונה הרגיל אותי לניסוח פחות טוב...
זה לא משנה את הטענה שלי, תחליף את המילה חולים בנשאים ותקבל את אותה טענה. אם לא מתגלים נשאים, אנשים לא נכנסים לקריטריונים ואין סיבה לעלות מלאכותית את כמות הבדיקות. בישראל יש הכי הרבה נדבקים ולכן יותר עונים לקריטריונים. הקריטריונים בארץ או במדינות אחרות, לא השתנו בתקופה הזאת

אגב, זה שאנחנו מדינה עם כמות מתים נמוכה (לפי מחקר שקראתי של מכון וויצמן, לא כזאת נמוכה כי אנחנו עם אוכלוסיה צעירה) לא ימנע את המשבר הכלכלי של ההסגר. אגב, גם בתי החולים דיי מלאים והם ביקשו את זה אז לא נראה לי שיש ברירה. אגב, עתידות, הסגר הזה לא יעזור
נערך לאחרונה על ידי Shay_uzan בתאריך 13 ספטמבר 2020, 16:46, נערך פעם אחת בסך הכל.

13 ספטמבר 2020, 16:39

jol9 כתב:
Shay_uzan כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:היה הרבה יותר קל לבוא בטענות לציבור אם היו נתוני הדבקה כמו שצריך והיה אפשר לדעת איפה נדבקים.

כל עוד לאף אחד אין מושג והכל פתוח.....

זה נכון.
אגב, ראיתי קטע מעניין היום של גיא זוהר, שמפרק לגורמים את הנתון הזה ״ישראל במצב הכי גרוע
בעולם בהדבקה״.

אמל״ק - בישראל יש הכי הרבה בדיקות פר נפש בעולם ומספר החיוביים עומד על 9-10%, ובגלל זה
הנתונים הגבוהים.
ממליץ לך לראות, זה רק 4 דקות.

אגב, זה אומר שמשהו כן בכל זאת נעשה כמו שצריך, וזה עניין הבדיקות. זה לא מספיק בשביל לעצור את ההתפשטות, אבל זה גם חשוב.

https://twitter.com/netanelgla/status/1 ... 35968?s=21

אני אןהב את התכונית שלו אבל אני לא מבין את הטענה שלו, אף אחד פה לא עיוות נתונים או משהו, אנחנו בנתון מקום ראשון בנדבקים ביום לנפש, סוף פסוק. אף אחד לא טען שבשאר הנתונים אנחנו במצב אחר.
אז יש פחות בדיקות מברזיל... זאת הגאווה שלנו? ברזיל, מדינה שמחכישה קורונה?
ישראל בנתון הזה ראשונה וכן, זה לא סוד שיש מדינות שלא עושות כלום על מנת להילחם במגיפה ואם אתה חושב שזאת ההשוואה שאתה רוצה וזה מה שיעודד אותך בזמן שאנחנו נכנסים לסגר נוסף. תהנה.
אגב, המצב שלנו באמת לא הכי רע, יש מדינות שמכחישות את המצב ואני לא חושב שמישהו באמת לוקח את הנתון הזה כנתון היחידי שקובע. אבל זה שבמקום אחר זוועה לא הופך אותנו למצב טוב.

הנקודה היא שהנתון הזה בלי ההקשר שלו מעוות את התמונה, כי כמות החולים צריכה להיות מנורמלת אל מול כמות הבדיקות שעושים.

וכאמור, וכמו שאני אומר מתחילת המגפה, טפו טפו טפו, בכל מה שקשור בתמותה לנפש, אנחנו עדיין במצב טוב מאוד. למעשה כמעט ולא עלינו למרות הגל השני הקשה הזה.
שום נתון כשלעצמו נותן תמונה מלאה.
אבל מה לעשות, מה שגרר את כמות הבדיקות האלו זה כמות התחלואה ולא ההפך. אם אתה רוצה לנרמל את הנתון הזה ביחס לבדיקות, אתה לא יכול להתיחס רק לכמות של הבדיקות כי גם זה לא נותן תמונה מלאה ומעוותת, אתה צריך להתיחס לקריטריונים של הבדיקות בין מדינות.
הקריטריונים עובדים בצורה שככל שיש יותר נשאים, יש יותר בדיקות וככה זה בכל העולם. אם יש מדינה עם מספר דו ספרתי של חולים, אין לה שום סיבה לעשות כמות בדיקות כמו של ישראל.

13 ספטמבר 2020, 16:40

A.Parker כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:היה הרבה יותר קל לבוא בטענות לציבור אם היו נתוני הדבקה כמו שצריך והיה אפשר לדעת איפה נדבקים.

כל עוד לאף אחד אין מושג והכל פתוח.....

זה נכון.
אגב, ראיתי קטע מעניין היום של גיא זוהר, שמפרק לגורמים את הנתון הזה ״ישראל במצב הכי גרוע
בעולם בהדבקה״.

אמל״ק - בישראל יש הכי הרבה בדיקות פר נפש בעולם ומספר החיוביים עומד על 9-10%, ובגלל זה
הנתונים הגבוהים.
ממליץ לך לראות, זה רק 4 דקות.

אגב, זה אומר שמשהו כן בכל זאת נעשה כמו שצריך, וזה עניין הבדיקות. זה לא מספיק בשביל לעצור את ההתפשטות, אבל זה גם חשוב.

https://twitter.com/netanelgla/status/1 ... 35968?s=21

לא, לא. בתחילת הגל היה מחסור בבדיקות ולא עמדו ברף שהציבו, כי גם זה תחום שהוזנח בין הגלים. זה שעכשיו, כמה חודשים בתוך הגל השני, יש כמות בדיקות נאה לא הופכת את זה למשהו מרשים. וכן, כמו ששי אמר, כמות הבדיקות היא נגזרת של התחלואה. אצלנו היא גבוהה מאוד, ולכן הגיוני שיבוצעו אצלנו המון בדיקות.
200% זה
MTA2311 כתב:אין משמעות להתפטרות הזאת
מצחיק אותי שהוא התפטר ולא גנץ...
נערך לאחרונה על ידי Shay_uzan בתאריך 13 ספטמבר 2020, 16:46, נערך פעם אחת בסך הכל.

13 ספטמבר 2020, 20:06

לא מאמינה שליצמן אמר שהתוכנית של גמזו תמיד הייתה להרחיק את היהודים מבתי הכנסת

אשכרה הגענו לזה שאנחנו מאשימים אחרים שהם עושים מצות מילדים יהודיים

13 ספטמבר 2020, 20:14

הסגר יתחיל ביום שישי בשעה 14:00 ויימשך שלושה שבועות.

13 ספטמבר 2020, 20:20

הממממממתמונה

13 ספטמבר 2020, 20:23

הכל נורא מטומטם

13 ספטמבר 2020, 20:31

MTA2311 כתב:הממממממתמונה
בנתונים רואים שיש בתי חולים עם 150 אחוז תפוסה וכאלה עם 50%... משרד הבריאות לא מאשר לאזן את מצב בין בתי החולים ולהעביר אותם.
המצב איפשהו באמצע
נערך לאחרונה על ידי Shay_uzan בתאריך 13 ספטמבר 2020, 20:32, נערך פעם אחת בסך הכל.

13 ספטמבר 2020, 20:32

3 שבועות סגר? איבדו את זה לגמרי
באמת שזה כבר ממש עצוב ומכעיס שכולנו משלמים בגדול על מחדלים של הממשלה הזאת

13 ספטמבר 2020, 20:33

A.Parker כתב:3 שבועות סגר? איבדו את זה לגמרי
באמת שזה כבר ממש עצוב ומכעיס שכולנו משלמים בגדול על מחדלים של הממשלה הזאת
אל תדאג, זה לא יגמר שם וגם בסגר לא יעשו כלום על מנת למנוע את הסגר אחריו... עד החיסון יש לנו ככה, יאי!

13 ספטמבר 2020, 20:47

חיסון שעובד ובתפוצה מספקת זה יכול להיות עניין של כמה שנים.
מקווה שנמצא דרכים יותר חכמות ויצירתיות לחיות עם הנגיף ולא לכסח את הכלכלה
בכל פעם שהתחלואה עולה.

13 ספטמבר 2020, 20:55

אני רואה על מיוט כי אני בעבודה אבל יש שם ציטוט בכותרת - ''היינו הראשונים בעולם להבין את גודל הסכנה''

פליז תגידו לי שהוא לא אמר את זה באמת

13 ספטמבר 2020, 20:57

Holiday_Armadillo כתב:אני רואה על מיוט כי אני בעבודה אבל יש שם ציטוט בכותרת - ''היינו הראשונים בעולם להבין את גודל הסכנה''

כן. הוא גם התחיל גם עם הטיסה לארה"ב להסכם עם האימריות.
אין מנותק ממנו.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

13 ספטמבר 2020, 20:58

מישיבת הממשלה - ''אנחנו צריכים להיות כנים עם האזרחים ולהגיד להם שהסגר יימשך מעבר לשמחת תורה''

ביבי - ''הסגר יימשך עד שמחת תורה''

13 ספטמבר 2020, 20:58

Holiday_Armadillo כתב:אני רואה על מיוט כי אני בעבודה אבל יש שם ציטוט בכותרת - ''היינו הראשונים בעולם להבין את גודל הסכנה''

אימאלה
מתחרה באמירה של ליצמן על גמזו

13 ספטמבר 2020, 21:26

Mitelka כתב:

כן. הוא גם התחיל גם עם הטיסה לארה"ב להסכם עם האימריות.
אין מנותק ממנו.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
עסקים נסגרים, שיא בחולים, לאנשים נהרסים החיים שלהם אבל לנתניהו מעניין רק נתניהו...
עברתי פעמים לנאום, בפעמים האלה שמעתי אמירות שלו ושל אדלשטיין שזה בושה שזה מה שנאמר בממשלה דמוקרטית

13 ספטמבר 2020, 21:28

jol9 כתב:חיסון שעובד ובתפוצה מספקת זה יכול להיות עניין של כמה שנים.
מקווה שנמצא דרכים יותר חכמות ויצירתיות לחיות עם הנגיף ולא לכסח את הכלכלה
בכל פעם שהתחלואה עולה.
לא יודע, מה שאני כן יודע זה שאו עד שיגיע חיסון או עד שהבושה והטינופת שנקראת ממשלת ישראל והעומד בראשה עוזבים, אנחנו נישאר במצב הזה.
נושא נעול