asafb96 כתב:קודי כתב:asafb96 כתב:קודי כתב:הכל נכון ומכבי צודקת, היא לא צריכה לשלם את המס. אבל רבאק, למה לעזאזל לא בדקו את סוגיית המס בשנה השלמה שהיתה להם מקיץ שעבר? מבחינת הלפרין הוא יכול לבלות עוד שנה בחו״ל (ועל הדרך הוא ירוויח יותר מאשר בארץ), כך שזה לא ממש מזיז לו. נראה לי שאפילו להיפך - בתחילת הקיץ הוא מקבל אופציה לחתום במכבי ובינתיים בזמן שמבררים את נושא המס הוא בודק אופציות אחרות ובהתאם להן נוהג.
מכבי בינתיים מתעכבת עם כל בניית הסגל בגלל יותם, אבל כנראה זה לא מספיק חשוב בשביל לעשות מאמץ קטן בשנה שחלפה ולבדוק את הסוגיה לפני הקיץ.
למה שמכבי יבדקו? הם בכלל לא צריכים להתעסק בזה. זה בעיה של הלפרין, ורק של הלפרין. לא של מכבי. מכבי לא קשורים לזה בכלל. אם הוא רוצה לבוא, שיבוא וישלם את המס. אם לא, שילך לחו"ל. מכבי ממש לא צריכה להתעסק בזה. ואם היו בודקים, אז מה זה היה עוזר? הרי כולם, כולל מכבי, יודעים שהלפרין צריך לשלם מס. אין פה מה לבדוק בכלל
אם הלפרין שחקן חשוב במערך של מכבי, ולראיה אי הסגירה איתו מעכבת את בניית הסגל, הם חייבים היו לבדוק את הנושא. אגב, גם בקיץ שעבר רואה החשבון של מכסי היה זה שהוביל את הבדיקה. העובדה שפורמלית החובה חלה על יותם לא רלוונטית למקרה הזה. אם היו בודקים את זה קודם לא היהמכל העיכוב במו״מ עכשיו. היו יודעים בתחילת הקיץ איפה עומדים ולא היה מקום לכל הסחבת הזו - רוצה יחתום, לא רוצה לא יחתום.
מה זאת אמרת "לבדוק את הנושא"?? מה היו בודקים? אם הוא צריך לשלם? ברור שהוא צריך לשלם. כולם יודעים את זה, כולל מכבי. אין מה לבדוק בכלל.
העובדה שיותר צריך לשלם רלוונטית מאוד. אם היו "בודקים" את זה קודם, מה היו עושים? מה כבר אפשר היה לעשות שהיה גורם לאי העיקוב במו"מ שאתה אומר? כלום. גם אם היו בודקים את זה לפני שנה, לא היו יכולים לעשות כלום. המו"מ לא קשור לזה, ההחלטה היא רק של הלפרין, והסחבת היא בגלל שהוא שוקל את ההצעות (לוותר על כסף ולבוא למכבי או לשחק בחו"ל ביותר כסף), לא בגלל שמכבי לא "בדקו" את זה. אני גם לא חושב שהוא זה שמעקב את הסגל, לדעתי העיקוב כרגע הוא יותר בגלל המצב עם אוחיון, לאנגנפורד, ואני חושב שעדיין יש ניסיון להשאיר את הנדריקס. גם העובדה שמאריץ' לא ממהר לחתום גם לא תורמת. אני בטוח שההשתהות של הלפרין ממש לא משפיע על בניית הסגל, חוץ מהחתימה/אי החתימה שלו עצמו. אבל להאשים את מכבי גם בזה שהוא לא חותם, ועוד רק בגלל ש"לא בדקו", זה לא רציני
זה כנראה לא מדוייק. הפוסט של כרמל גם מחזק את זה.
בענייני מס, יש כל מיני תחומים אפורים שאפשר לעשות ככה או אחרת. הדברים האלה לוקחים זמן. מה שמכבי כן יכלה לעשות מצידה היא להשיג איזשהו הסכם
בע"פ שמכבי משקיעה את המאמץ והכסף בשביל לשכור מומחה ולהבין בדיוק איפה הדברים עומדים ומה אפשר לעשות, ואז כשיש לה את הידע, לבוא ולתפור לו חוזה
בהתאם, כך ששני הצדדים יהיו מרוצים.
הלפרין מבחינתו היה נניח מתחייב לתת תשובה מיד בתחילת הקיץ לכאן או לכאן, ואולי אפילו להשתתף עם מכבי בהוצאות במידה והוא לא חותם.
משהו בסגנון הזה. אבל לדעתי יובל צודק, ולא נעשה שום דבר בכיוון, כי אחרת כבר היינו יודעים מה קורה איתו.