LIAV10 כתב:קודי כתב:LIAV10 כתב:שמות משעממים, אם מביאים את מאריץ' אין שום סיבה שנאמר על עמדה 4 משום שמאריץ' עצמו הימור וגם אם יצליח לא מצדיק שחקן בינוני בעמדה 4..
בינתיים ממה שמסתמן לקרות זאת הופכת להיות קבוצה די משעממת..
אם יחתמו הלפרין, לאנדסברג, לאנגפורד, מדלי ומאריץ' (כמו שכל הפורום כמעט רוצה) אני אישית אהיה מאוכזב וזאת תהיה הקבוצה שאני הכי פחות "אצפה" כבר לראות, כמו כל שנה שיש את ההתרגשות לפני המשחק הראשון..אין שום דבר אטרקטיבי..
מה שציינת זה ה-best case scenario של מכבי ותהיה בטוח שזה הסגל הכי טוב שתוכל לראות כאן ואני בספק גדול אם תקציבית יוכלו להעמיד אותו (אין לי ספק שגם העונה יש ירידה בתקציב, בלי קשר לסיפורים שמספרים לנו).
האמת זה ממש חוצפה..
כל שנה אני נותן הרבה (ועוד 10,000 אוהדים) וכל שנה מבטיחים לנו יותר אבל העובדה שזה הולך פחות..
כל הזמן החתמות במשכורות נמוכות, כל שנה הפירסום והכסף שנכנס עולה, כאילו חלאס? רוצים עסק מרוויח לכו למקום אחר..
האמת, מתי לאחרונה היה פה שם שהזלתם עליו ריר והייתה לכם תחושה של "זה שחקן שיכול להוביל אותנו רחוק על גבו"?
זה יפה שאתם אומרים שמכבי שומרים על שפיעות, אבל רבאק, לא ביקשנו תקציב שחקנים של 20 מליון דולר, אבל ה-9 מליון זה כבר ממש מוגזם..
אחרי זה גם תוהים למה יש לנו קהל רולקסים, לא כולם יכולים להישאר נאמנים בגובה התשלום למנוי כשלא מקבלים משהו כ"כ אטרקטיבי..
אז כל שנה נקווה להיות הקבוצה הקטנה שמפתיעה? כל שנה נגיד בקיץ "אני מצפה להגיע רק לטופ 8 כדי לא להתאכזב"? ממתי ככה מכביסטים מדברים?
כמה הערות:
1. אל תשכח שהתקציב כולו הוא ברוטו. כלומר שאתה חייב לחשב כל משכורת של שחקן גם לפי הברוטו (עם מיסים, ביטוחים וכו'). יש גם את התקציב הלוגיסטי. כל טיסה של מכבי מורכבת לדעתי מ-100 איש בערך (שחקנים, צוות מקצועי, הנהלה, אוהדים שטסים באופן קבוע ומקורבים).
2. אין מה לעשות, מכבי מעולם לא הייתה מהקבוצות העשירות באירופה. אפילו ב-2004-2005. המשכורות שהרוויח סגל החלומות של אותן השנים היה זעום ביחס למה שהפיק. גם אם כל התקציב הנוכחי (18-20 מיליון דולר) היה רק לשחקנים מכבי לא הייתה משתווה מהבחינה הזו לשום קבוצה. אולי היה יותר מרחב תמרון והיה אפשר להחתים שחקן או שניים במיליון וחצי אבל לא יותר מזה (שוב בגלל ההוצאות הנלוות לכך כמו מיסים וכו').
3. ואם היינו מחתימים שחקן שגורם להזיל ריר, אז מה? צסק"א השנה וב-2005 בנתה סגל של כמה שחקנים כאלה. ריאל מדריד גם הרכיבה יותר מפעם פעמיים סגל נוצץ. לא זכור לי שזה הביא להם אליפות אירופה (ונעזוב בצד את העניין של מי הייתה טובה יותר לאורך העונה). אגב, דווקא השנה היה לנו שחקן כזה שהזלנו עליו ריר לפני תחילת העונה, אפילו שניים כאלה: פרמאר ופאפאלוקאס.
4. בקשר לעניין מחיר המנוי והגידול בו, גם אני לא שמח מזה ולא מנסה להצדיק את מערך השיווק של מכבי (ולי עוד היה מנוי כשזה עלה 650 ש"ח לשער 7 למעלה או 1900 לשער 3 או 9 למעלה) אבל צריך לקחת בחשבון כמה פרמטרים: הראשון, אירוח משחק בנוקיה היום יותר יקר מאשר לפני השיפוץ (ענייני תפעול וכו'). השני, כמו הרבה דברים ומוצרים בארץ שהתייקרו גם המנוי השנתי נכנס למעגל הזה. דבר שלישי ואחרון, המשכורות של השחקנים באירופה עלו אף הם ובצורה די דרסטית וכדי לנסות לעמוד כשווים מול שווים אז העלו את מחירי המנויים. מבר לכך עדיף לעשות את המנוי ואם לא מסתרים אז למכור אותו או חלקים ממנו באופן פרטי מאשר לוותר עליו לגמרי כי להשיג אח"כ מנוי זה הרבה יותר קשה.