מחשבות לקראת עונת 2022/23

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לקראת עונת 2022/23

הודעהעל ידי מילוס » 26 מרץ 2022, 19:19

omerk כתב:אפשר גם אפשר. מה זאת אומרת מכבי השקיעה לא מעט כסף והסתכנה לא מעט בשבילו, אז אנחנו נשחרר אותו בחינם לאחת היריבות שלנו? כמו שאמרו פה מקודם, לארקין כנראה יעזוב לnba ודה קולו כבר מבוגר. שיתכבדו ויכניסו את היד לכיס, בין אם זה כדי לשלם ביי אאוט למכבי או שימצאו את הפתרונות שלהם, שיהיו יקרים יותר בודאות.

לא הייתי דואג לשריר החשק של של ווילביקין ולא מתרגש אם יעשה פרצופים. הוא שחקן בשנת חוזה, ולמרות שעל הכישרון שלו אין עוררין, הוא עדיין לא הוכיח שהוא מספק קבלות ויכול להוביל קבוצה לתארים כך שאם הוא רוצה שהחוזה הבא שלו יהיה שדרוג (בין אם מכבי ובין מקום אחר) אז כדאי לו מאד לתת את העונה הכי טובה שלו, ואני בטוח שאם ישאר במכבי ולא יאריך חוזה בסוף העונה הזאת, העונה הבאה תהיה העונה הטובה ביותר שלו במכבי כי פסיכולוגית זה מה ששנת חוזה עושה לשחקן.

ווילביקין לא צעיר ואין לו את הלוקסוס לוותר על שנה ולעשות שביתה איטלקית. רייס הגיע לברצלונה שחקן מוכח יותר וכוכב עם קבלות, וההתעקשות שלו לקבל את הכסף מברצלונה (שהייתה מוצדקת אבל לא חכמה) די הייתה יריית הפתיחה לסופה של הקריירה שלו.

אפשר על הנייר, במידה ולא אכפת לך מהתוצאות. מי ירוויח מזה? מכבי שתזרוק לפח 2.5M על שחקן עם דרייב מוגבל שכל הקבוצה מבוססת בלעדית עליו (ובעצם תזרוק לפח עוד עונה ו-25M), או שחקן שמרוויח מיליונים, משחק בחצי קלאץ' ומחכה שתיגמר העונה, כשהראש תקוע בלחשושים מאחורי הקלעים עם היריבות של מכבים?

שחקן כמו ווילבקין לא צריך לתת את עונת חייו כדי לקבל חוזה בקיץ הבא, כי כל אירופה יודעת מה הוא שווה. הוא יכול לשחק בחצי כוח, או לחלופין לתת עונה של ניפוח מספרים וכוסאומו על הקבוצה. הוא ייחטף עכשיו או בעוד שנה.
מילוס

הודעהעל ידי מילוס » 26 מרץ 2022, 19:44

Rampel כתב:זו הסיטואציה היחידה שבה אתה צודק. אם הוא ירצה לעזוב, להכריח אותו להישאר זה Lose-Lose.
מפה ועד לתת אותו בחינם? למה מה קרה, לטורקיות אין כסף לבאייאאוט? יש חוזה וכל הצדדים צריכים לכבד אותו.
ככה או ככה, אני אישית לא בטוח שהוא ירצה לעזוב עד כדי כך. בטח אם המאמן יהיה פסקוואל.

בכל אופן, לטעמי לבנות קבוצה בלי 2-3 שחקנים ברמה גבוהה במפעל הזה, מהטובים בעמדה שלהם ולהתבסס על הימורים בלבד זו עוד יותר שיטה לקבוצות קטנות. למעשה זו די השיטה של ז'לגיריס. ואם אין לך איזה שאראס על הקווים, והסקאוט שלך הוא אבי אבן זו ממש לא השיטה להצליח איתה. וכן, אתה צודק, זה עולה כסף.

כרגע למכבי יש בסגל את אחד הגארדים ואת אחד הסנטרים מהטובים והיעילים ביורוליג. וזה כשלא עוטפים אותם מספיק טוב.
אנחנו מדברים על לורנזו בראון כי הוא אחד הרכזים הטובים, היעילים והמוכחים ביורוליג. לרדת מפה להימורי יורוליג לשם סלוגנים של "קבוצתיות" כי זה יקר? אז שהזונות בהנהלה ימכרו את הקבוצה, כי מה לעשות, לבנות קבוצת יורוליג מנצחת עולה כסף.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

כמובן שזה במידה ויבקש לעזוב.

כדי שיהיו לך 3 שחקני טופ יורוליג, התקציב יצטרך לגדול בלא מעט. זיזיץ', אחרי העונה שהיתה לו, יכול בקלות לבקש סכומים באיזור של סקוטי וגם יותר מזה. זאת אומרת, כפול (או יותר מכפול) מהסכום המקורי שהרוויח במכבי.
בנוסף, כשאין לך מחלקת סקאוטינג מתפקדת (או כזו שלא עובדת כמו ההרגלה של הלוטו), אתה תמצא את פארקר\האפמן הבאים רק אם תביא אותם כשהם כבר שחקני על. וזה, יקר מאוד..
מילוס

הודעהעל ידי Rampel » 26 מרץ 2022, 22:57

מילוס כתב:
Rampel כתב:זו הסיטואציה היחידה שבה אתה צודק. אם הוא ירצה לעזוב, להכריח אותו להישאר זה Lose-Lose.
מפה ועד לתת אותו בחינם? למה מה קרה, לטורקיות אין כסף לבאייאאוט? יש חוזה וכל הצדדים צריכים לכבד אותו.
ככה או ככה, אני אישית לא בטוח שהוא ירצה לעזוב עד כדי כך. בטח אם המאמן יהיה פסקוואל.

בכל אופן, לטעמי לבנות קבוצה בלי 2-3 שחקנים ברמה גבוהה במפעל הזה, מהטובים בעמדה שלהם ולהתבסס על הימורים בלבד זו עוד יותר שיטה לקבוצות קטנות. למעשה זו די השיטה של ז'לגיריס. ואם אין לך איזה שאראס על הקווים, והסקאוט שלך הוא אבי אבן זו ממש לא השיטה להצליח איתה. וכן, אתה צודק, זה עולה כסף.

כרגע למכבי יש בסגל את אחד הגארדים ואת אחד הסנטרים מהטובים והיעילים ביורוליג. וזה כשלא עוטפים אותם מספיק טוב.
אנחנו מדברים על לורנזו בראון כי הוא אחד הרכזים הטובים, היעילים והמוכחים ביורוליג. לרדת מפה להימורי יורוליג לשם סלוגנים של "קבוצתיות" כי זה יקר? אז שהזונות בהנהלה ימכרו את הקבוצה, כי מה לעשות, לבנות קבוצת יורוליג מנצחת עולה כסף.

כדי שיהיו לך 3 שחקני טופ יורוליג, התקציב יצטרך לגדול בלא מעט. זיזיץ', אחרי העונה שהיתה לו, יכול בקלות לבקש סכומים באיזור של סקוטי וגם יותר מזה. זאת אומרת, כפול (או יותר מכפול) מהסכום המקורי שהרוויח במכבי.
בנוסף, כשאין לך מחלקת סקאוטינג מתפקדת (או כזו שלא עובדת כמו ההרגלה של הלוטו), אתה תמצא את פארקר\האפמן הבאים רק אם תביא אותם כשהם כבר שחקני על. וזה, יקר מאוד..
זה תלוי. אני לא בטוח שאי אפשר למשל להביא את לורנזו בראון במחיר יחסית נוח.

אבל כן, זה עולה כסף. מחיר סביר לחמישיה ראשונה עומד על 4-5 מיליון דולר נטו. חד משמעית. גם דיברנו על זה פה בקיצים קודמים.
אני אגיד אפילו יותר מזה, התקציב שחקנים של מכבי, שעל פניו עומד על 8 מיליון דולר נטו, יכול לאפשר את זה תיאורתית. הבעיה במכבי זה שהיא תמיד טועה ומשקיעה יותר מדי בשחקן ספסל אחד לפחות ולפחות עמדה אחת נופלת. בשנים האחרונות אלו עמדות 1 ו-4. צריך כסף וצריך לדעת לבנות נכון.

נערך לאחרונה על ידי Rampel בתאריך 26 מרץ 2022, 23:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי omerk » 26 מרץ 2022, 23:15

מילוס כתב:
omerk כתב:אפשר גם אפשר. מה זאת אומרת מכבי השקיעה לא מעט כסף והסתכנה לא מעט בשבילו, אז אנחנו נשחרר אותו בחינם לאחת היריבות שלנו? כמו שאמרו פה מקודם, לארקין כנראה יעזוב לnba ודה קולו כבר מבוגר. שיתכבדו ויכניסו את היד לכיס, בין אם זה כדי לשלם ביי אאוט למכבי או שימצאו את הפתרונות שלהם, שיהיו יקרים יותר בודאות.

לא הייתי דואג לשריר החשק של של ווילביקין ולא מתרגש אם יעשה פרצופים. הוא שחקן בשנת חוזה, ולמרות שעל הכישרון שלו אין עוררין, הוא עדיין לא הוכיח שהוא מספק קבלות ויכול להוביל קבוצה לתארים כך שאם הוא רוצה שהחוזה הבא שלו יהיה שדרוג (בין אם מכבי ובין מקום אחר) אז כדאי לו מאד לתת את העונה הכי טובה שלו, ואני בטוח שאם ישאר במכבי ולא יאריך חוזה בסוף העונה הזאת, העונה הבאה תהיה העונה הטובה ביותר שלו במכבי כי פסיכולוגית זה מה ששנת חוזה עושה לשחקן.

ווילביקין לא צעיר ואין לו את הלוקסוס לוותר על שנה ולעשות שביתה איטלקית. רייס הגיע לברצלונה שחקן מוכח יותר וכוכב עם קבלות, וההתעקשות שלו לקבל את הכסף מברצלונה (שהייתה מוצדקת אבל לא חכמה) די הייתה יריית הפתיחה לסופה של הקריירה שלו.

אפשר על הנייר, במידה ולא אכפת לך מהתוצאות. מי ירוויח מזה? מכבי שתזרוק לפח 2.5M על שחקן עם דרייב מוגבל שכל הקבוצה מבוססת בלעדית עליו (ובעצם תזרוק לפח עוד עונה ו-25M), או שחקן שמרוויח מיליונים, משחק בחצי קלאץ' ומחכה שתיגמר העונה, כשהראש תקוע בלחשושים מאחורי הקלעים עם היריבות של מכבים?

שחקן כמו ווילבקין לא צריך לתת את עונת חייו כדי לקבל חוזה בקיץ הבא, כי כל אירופה יודעת מה הוא שווה. הוא יכול לשחק בחצי כוח, או לחלופין לתת עונה של ניפוח מספרים וכוסאומו על הקבוצה. הוא ייחטף עכשיו או בעוד שנה.

טוב כנראה פה אנחנו פשוט לא מסכימים. אני חושב שגם ווילביקין יודע שיש משמעות גדולה באיזו פוזיציה אתה חותם על חוזה חודש ואם נתת עונה פחות טובה, וגם תייגת את עצמך כשחקן בעייתי שלא מכבד חוזים, אז ברור שמובטל הוא לא יהיה, אבל גם בטוח לא יגיע לפוטנציאל ההשתכרות שלו.

פשוט לא רואה מצב שמכבי משחררים בחינם, או שמישהו יצפה לזה כי זה פשוט לא קורה כששחקן נמצא בשיאו וזה ליריבה הישירה שלה. איפה נשמע כזה דבר? משחררים בחינם כששחקן בירידה ושני הצדדים רוצים לצאת מהחוזה. גם בעבר כשהיה לשחקן מכבי אופציה לקבל חוזה בnba (זר ואפילו ישראלי בן בית) מכבי לא ויתרה מעולם על בייאאוט, ואפילו אחד מכובד, ואני לא זוכר שאי פעם הצד השני מחה נגד זה או ניסה להתחמק. כולה עוברים ממכבי לטורקיה זה לא פה מעבר ממכבי פ"ת לברצלונה שזה איזה חלום נכסף ואי אפשר לעמוד בו. ווילביקין מבין את זה, ואם צריך וזה יגיע למצב כזה שהוא ממש רוצה לעבור והטורקיות לא מוכנות להציע בייאאוט גבוה, הוא גם יבין שהוא יצטרך לשלם מכיסו כמו שעשו לפניו.

תראה את אמבפה העונה. מאד מאד רצה לעבור אבל ריאל לא הצליחה להציע לפסז מה שרצו ולכל לא הייתה עסקה והכל בסדר. הוא המשיך לשחק והנה גם לדעתי זו העונה הכי טובה שלו שם, למרות שיש לו תחרות מול מסי וניימאר. זה הביזנס ואין שום סיבה להתבזות, ליצור תקדים ולשחרר חינם כוכב ליריבה שלך.
omerk

הודעהעל ידי A.Parker » 27 מרץ 2022, 00:37

Rampel כתב:
felix_r כתב:
Rampel כתב:בעיני, אין טעם להתעלם מזה שלסקוטי יש חוזה וסביר מאוד להניח שהוא ישאר פה בעונה הבאה.
לכן אני לחלוטין בעד הרעיון של בראון.

לוילבקין אזרחות טורקית. הטורקיות יאספו אותו ברצון רב
ווילבקין שחקן יקר וכל קבוצה שתרצה אותו תצטרך לשלם לו לפחות את השכר שהוא מקבל במכבי + בייאאוט שמן יחסית למכבי.

אני לא חושב שקבוצות טורקיות ירצו לשלם 2.5 מיליון דולר וצפונה כשיוכלו לחסוך לפחות את הבייאאוט בעוד קיץ.

אני יודע שאתה לא אוהב אותו פליקס, בעיני זו יותר משאלת לב שלך. סיכוי סביר יותר שהוא ישאר פה. אני מאוד רוצה לראות איך הוא מסתדר עם מאמן שיודע להשתלט עליו מצד אחד ולנצל אותו באמת (מספר תרגילי קלעים רחמנא ליצלן) מצד שני.
מאמן כמו פסקוואל, שדוגל בריווח וכדורסל קבוצתי וחכם, יכול מאוד להטיב איתו.
אם גם אז זה לא יסתדר, אז הוא ילך בחינם ובלית ברירה לטורקיה.

כך או כך, לדעתי האישית הבזבוז של השנים של ווילבקין פה זה אחד הביזיונות הקשים של השדולה המקצועית במועדון הזה. בעיקר הבניה של וויצ'יץ' את אבן וה(חוסר ב)רעיונות ההתקפיים של יאניס.
כן, הוא קלעי נמוך יחסית ומוגבל הגנתית בגלל זה. כל מה שזה אומר זה שצריך לידו גארד גבוה שמסוגל לשמור על מספרי 2 מצד אחד ולהוביל כדור ולעזור לנהל את המשחק מהצד השני. יש גארדים כאלו, זה לא בשמיים. היחידים שענו על התיאור הזה והגיעו בתקופה הזו הם וולטרס (+ניסיון יורוליג וזה עבד מצוין) ואוואנס (שחסר ניסיון יורוליג והיה בעיקר בעונת השתפשפות).

זה נכון מאוד מאוד.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 27 מרץ 2022, 00:38

Rampel כתב:
מילוס כתב:

זה תלוי. אני לא בטוח שאי אפשר למשל להביא את לורנזו בראון במחיר יחסית נוח.

אבל כן, זה עולה כסף. מחיר סביר לחמישיה ראשונה עומד על 4-5 מיליון דולר נטו. חד משמעית. גם דיברנו על זה פה בקיצים קודמים.
אני אגיד אפילו יותר מזה, התקציב שחקנים של מכבי, שעל פניו עומד על 8 מיליון דולר נטו, יכול לאפשר את זה תיאורתית. הבעיה במכבי זה שהיא תמיד טועה ומשקיעה יותר מדי בשחקן ספסל אחד לפחות ולפחות עמדה אחת נופלת. בשנים האחרונות אלו עמדות 1 ו-4. צריך כסף וצריך לדעת לבנות נכון.

וגם זה מדויק.
A.Parker

הודעהעל ידי Jack55 » 27 מרץ 2022, 11:11

גורדן לויד אחד המועמדים המובילים של מכבי לעונה הבאה

נכון לעכשיו התכנון של ההנהלה קו האחורי :

1. אוואנס, זיו
2. ווילבקין, לויד, היידיגר
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי A.Parker » 27 מרץ 2022, 12:28

לא מתלהב יותר מדי מצויד, גם פחות מתאים לצד ווילבקין וגם לא רכז. אם כבר אקס אילת, יכול להיות שהנרי ישוחרר מפנק לאור הכישלון שם, וזה שחקן שיכול להשלים מצויין את מצבת הגארדים.
A.Parker

הודעהעל ידי Cobra » 27 מרץ 2022, 12:51

לדעתי אם לויד יבוא הוא יבוא במקום ווילבקין ולא במקום קיירי תומאס , לדעתי לא צריך להביא עוד רכז בכיר לסגל , אוואנס הוכיח השנה שהוא יכול להוביל את עמדת הרכז ושנה הבאה הוא עוד ישתפר לדעתי .
לגבי ג׳ון בראון הוא לא 4 גם בקאזאן הוא משחק 5 שנותן דקות בהרכבים מסוימים ב4 , הוא סנטר אנדרסייז אם יבוא , הוא יבוא על ריינולדס ולא על ווילימאס
Cobra

הודעהעל ידי A.Parker » 27 מרץ 2022, 12:59

גם אם אוואנס יוכיח שהוא שווה רכז פותח עונה הבאה (בינתיים הוא לא יציב, וזה לגיטימי כמובן), עדיין צריך עוד רכז בכיר. חייבים שכל הזמן יהיה על הפרקט רכז בכיר (זר מוכח, אם זה לא ברור מספיק). הרצוי גם שהוא יהיה עם אוריינטציה יותר קבוצתית כי אוואנס גם סקורר ויכול לתת דקות טובות ב-2.
A.Parker

הודעהעל ידי מילוס » 27 מרץ 2022, 13:03

Jack55 כתב:גורדן לויד אחד המועמדים המובילים של מכבי לעונה הבאה

1. אוואנס, זיו

לויד הפך למלפפון הדיפולט החדש, כבר שנה שלישית ברצף.
קשה לי להאמין שזה רציני, אבל אם לויד יגיע לפה (דורך לסקוטי על הרגליים) - כנראה ששוב מוותרים על הקונספט של רכז. הסיטואציה הזו מוכרת לי מאיפשהו..

וזיו פשוט לא צריך להיות פה, עם כל הכבוד למשחק ההירואי נגד מילאנו (6 נק' שלמות, כוכב).
מילוס

הודעהעל ידי מילוס » 27 מרץ 2022, 13:08

Cobra כתב:לדעתי אם לויד יבוא הוא יבוא במקום ווילבקין ולא במקום קיירי תומאס , לדעתי לא צריך להביא עוד רכז בכיר לסגל , אוואנס הוכיח השנה שהוא יכול להוביל את עמדת הרכז ושנה הבאה הוא עוד ישתפר לדעתי .

משחק טוב פה ושם, זו הוכחה שיש פוטנציאל, ועוד יותר מכך זו הוכחה שכרגע, אי אפשר לבנות עליו. הוא נעלם בכ"כ הרבה משחקים, ואתה פשוט לא יכול להרשות לעצמך לפתוח שוב ושוב עונות בלי רכז בכיר. זה בדיוק מה שגורם לסקוטי לקחת כדור ולשחק מול כל העולם.
מילוס

הודעהעל ידי A.Parker » 27 מרץ 2022, 13:17

מילוס כתב:
Jack55 כתב:גורדן לויד אחד המועמדים המובילים של מכבי לעונה הבאה

1. אוואנס, זיו

לויד הפך למלפפון הדיפולט החדש, כבר שנה שלישית ברצף.
קשה לי להאמין שזה רציני, אבל אם לויד יגיע לפה (דורך לסקוטי על הרגליים) - כנראה ששוב מוותרים על הקונספט של רכז. הסיטואציה הזו מוכרת לי מאיפשהו..

וזיו פשוט לא צריך להיות פה, עם כל הכבוד למשחק ההירואי נגד מילאנו (6 נק' שלמות, כוכב).

באמת לא ברור העניין הזה. אפס הבנה והפקת לקחים, כל קיץ מחדש.
A.Parker

הודעהעל ידי where is the love? » 27 מרץ 2022, 13:38

אבל מי יאמן אבי אבן ? זה לא רציני לבנות קבוצה בלי שיש מאמן לשנה הבאה. אז אולי זה אומר שאבן ימשיך?
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הודעהעל ידי מילוס » 27 מרץ 2022, 15:37

אבן אכן ימשיך - באחד ממגוון התפקידים שרשומים עליו, או שימציאו לו בהמשך. כך או כך הוא יהיה חזק ומוערך יותר במערכת מכל מאמן שיבוא, ככה שאפשר להמשיך לחפש את טיילור וקלויארו הבאים.
מילוס

הודעהעל ידי Mmm » 27 מרץ 2022, 15:39

עם לויד בא לדעתי זה יבוא יחד עם פסקואל..
גייק מה אומר?
Mmm

הודעהעל ידי Neo » 27 מרץ 2022, 16:21

Neo כתב:זיזיץ' לא ימשיך לפי דעתי , את סקוטי הייתי משחרר
השחרור של סקוטי משנה את כל הקבוצה מקצועיות וגם כלכלית
החתמה ראשונה זה אלי אוקובו מוילרבאן ......שחקן סופר אטקטיבי ומפוצץ בכישרון
נותן לאוונס את המפתחות כרכז מוביל בלב שלם , שחקן נהדר שיתן קפיצה בעונה השנייה
אוונס
אוקובו
הילארד/מוסא
ג'ורדן מקי
אונואקו

דריוס טומפסון , מריאל שיוק (פנר) ,טי ג'י ליף ,סורקין , ריינולדס
היידינגר , וילי ראיימן (הפ חיפה)

ג'ורדן לויד שחקן אדיר ,אין לי בעיה שיחליף את אוקובו בהרכב שלי
השנה לויד גם נתן קפיצה בניהול המשחק, היו לו כמה משחקים שצפיתי בההם עם לא מעט אסיסטים נהדרים
Neo

הודעהעל ידי Runner30 » 28 מרץ 2022, 09:28

תכלס, אין למכבי איזה קבוצת-בת להריץ בה טיילורים תומאסים והיידיגרים בצורה מרוכזת ותחת מעקב?
למה קודם מגיעים למכבי, מחרבים עונה ואז מתפזרים לכל עבר?
Runner30

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 מרץ 2022, 11:10

Runner30 כתב:תכלס, אין למכבי איזה קבוצת-בת להריץ בה טיילורים תומאסים והיידיגרים בצורה מרוכזת ותחת מעקב?

קבוצת בת? זו חשיבה אסטרטגית מידי בשביל ראשי מכבי. תנמיך ציפיות בבקשה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 28 מרץ 2022, 11:32

אחדשיודע כתב:
Runner30 כתב:תכלס, אין למכבי איזה קבוצת-בת להריץ בה טיילורים תומאסים והיידיגרים בצורה מרוכזת ותחת מעקב?

קבוצת בת? זו חשיבה אסטרטגית מידי בשביל ראשי מכבי. תנמיך ציפיות בבקשה.

היו למכבי קבוצות בת בעבר, זה לא ממש משתלם. בשביל לדעת אם שחקן כלשהו יצליח ביורוליג, צריך לבדוק אותו בקבוצת יורוליג.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google [Bot] ו־22 אורחים