מחשבות לקראת עונת 2022/23

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לקראת עונת 2022/23

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 מרץ 2022, 12:27

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:
Runner30 כתב:תכלס, אין למכבי איזה קבוצת-בת להריץ בה טיילורים תומאסים והיידיגרים בצורה מרוכזת ותחת מעקב?
למה קודם מגיעים למכבי, מחרבים עונה ואז מתפזרים לכל עבר?

קבוצת בת? זו חשיבה אסטרטגית מידי בשביל ראשי מכבי. תנמיך ציפיות בבקשה.

היו למכבי קבוצות בת בעבר, זה לא ממש משתלם. בשביל לדעת אם שחקן כלשהו יצליח ביורוליג, צריך לבדוק אותו בקבוצת יורוליג.

לא משתלם כי? כי זה עולה כסף? בוא, יש לא מעט סיפורי הצלחה של קבוצות בת. זה בוודאות משתלם אם עושים זאת נכון, בטח עבור שחקני בית צעירים. וצריכים לעשות זאת.
אגב, יש קבוצות שהיו שמחות לשאת את שמה ״מכבי תל אביב״ מבלי אפילו לקבל תמיכה כספית או מקצועית (בדמות מושאלים). למעשה, אני מכיר מועדון כזה ששיחק בליגה הארצית עד לא מזמן ואכן נשא את שמה של מכבי ת״א, למרות שהוא ממוקם בכלל במודיעין-מכבים-רעות. אבל מכיוון שהוא לא קיבל תמיכה תקציבית או מקצועית, הוא ירד שוב לליגה א׳ מרכז (וכבר לא נושא את שמה של מכבי ת״א). אפשר להשקיע מעט מאוד מבחינה כספית ועדיין שתהיה לך קבוצת בת בליגה לאומית (למעשה, צריך בעיקר להשאיל שחקנים צעירים לקבוצה ספציפית). כמובן שזו לא תחנה שמיועדת לשחקנים זרים בעלות של מאות אלפי דולרים, אלא לשחקני צעירים. ומשם, אפשר להגיע לשת״פים עם קבוצות אירופאיות/ישראליות להשאלות נוספות.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 28 מרץ 2022, 12:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי מילוס » 28 מרץ 2022, 12:52

קודם שיקימו קבוצה נוער או מחלקת פיתוח במכבי..

אסטרטגית, יש כל כך הרבה דברים (בכיוון הזה) שקבוצה כמו מכבי יכולה לעשות ברמה האירופאית, ואפילו לא חושבים בכיוון..
מבט קטן על עולם הכדורגל ביבשת יראה כמה אפשרויות צמיחה וייעול יש, וכמה שהכל פה באמת חובבני.
מילוס

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 מרץ 2022, 12:53

מילוס כתב:קודם שיקימו קבוצה נוער או מחלקת פיתוח במכבי..

אסטרטגית, יש כל כך הרבה דברים (בכיוון הזה) שקבוצה כמו מכבי יכולה לעשות ברמה האירופאית, ואפילו לא חושבים בכיוון..
מבט קטן על עולם הכדורגל ביבשת יראה כמה שהכל פה באמת חובבני.

קבוצת נוער?

ומחלקת פיתוח יש. קוראים לה אבי אבן.
אחדשיודע

הודעהעל ידי מילוס » 28 מרץ 2022, 13:35

בדיוק. יש קבוצת נוער שמוציאה שחקן לגיטימי כל עשרים שנה, ומחלקת פיתוח שלוקחת כשרונות ו.. לא מפתחת אותם ליותר ממה שהם. מחלקת בלוף.

אולי צריך לבדוק איזו "מחלקת פיתוח" נתנה קיק אמיתי לקריירה של הנפלד, קטש, שפר, אליהו, כספי, שרון ששון (וגם גל מקל, אחרי האיחוד), בעלות שולית של קלנועית מהסבנטיז וחלב לא מפוסטר ממשמרת לילה ברפת. בלי ווסאח ובלי טייטלים מפוצצים.
מילוס

הודעהעל ידי felix_r » 28 מרץ 2022, 14:26

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:
Runner30 כתב:תכלס, אין למכבי איזה קבוצת-בת להריץ בה טיילורים תומאסים והיידיגרים בצורה מרוכזת ותחת מעקב?
למה קודם מגיעים למכבי, מחרבים עונה ואז מתפזרים לכל עבר?

קבוצת בת? זו חשיבה אסטרטגית מידי בשביל ראשי מכבי. תנמיך ציפיות בבקשה.

היו למכבי קבוצות בת בעבר, זה לא ממש משתלם. בשביל לדעת אם שחקן כלשהו יצליח ביורוליג, צריך לבדוק אותו בקבוצת יורוליג.

לא משתלם כי? כי זה עולה כסף? בוא, יש לא מעט סיפורי הצלחה של קבוצות בת. זה בוודאות משתלם אם עושים זאת נכון, בטח עבור שחקני בית צעירים. וצריכים לעשות זאת.
אגב, יש קבוצות שהיו שמחות לשאת את שמה ״מכבי תל אביב״ מבלי אפילו לקבל תמיכה כספית או מקצועית (בדמות מושאלים). למעשה, אני מכיר מועדון כזה ששיחק בליגה הארצית עד לא מזמן ואכן נשא את שמה של מכבי ת״א, למרות שהוא ממוקם בכלל במודיעין-מכבים-רעות. אבל מכיוון שהוא לא קיבל תמיכה תקציבית או מקצועית, הוא ירד שוב לליגה א׳ מרכז (וכבר לא נושא את שמה של מכבי ת״א). אפשר להשקיע מעט מאוד מבחינה כספית ועדיין שתהיה לך קבוצת בת בליגה לאומית (למעשה, צריך בעיקר להשאיל שחקנים צעירים לקבוצה ספציפית). כמובן שזו לא תחנה שמיועדת לשחקנים זרים בעלות של מאות אלפי דולרים, אלא לשחקני צעירים. ומשם, אפשר להגיע לשת״פים עם קבוצות אירופאיות/ישראליות להשאלות נוספות.

כתבתי למה. לא קראת עד הסוף? דווקא הודעה קצרה...

עירוני רמת-גן, בה שיחק בנדר הצעיר, הייתה קבוצת בת של מכבי. ליגה לאומית, לא משהו שיכול להצביע על יכולת לשחק ביורוליג.

יש גם את מכבי דרום
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7 ... 7%99%D7%91
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 מרץ 2022, 14:34

ואני כתבתי הודעה קצת יותר ארוכה ועניינית, כדי לפרט למה כן. לא קראת עד הסוף?
לא מספיק להקים קבוצת בת. צריכים לעשות זאת נכון כאמור. ואם עושים זאת נכון (וצריך לעשות זאת), גם לא צריך להשקיע הרבה משאבים כספיים.

הצגת דוגמה של ניסיון להקים קבוצת בת ברמת גן, ניסיון שהונהג ע״י הכושלים שמנהלים היום את מכבי. נכשלו בזה כמו שהם שהם נכשלים במכבי עונה אחרי עונה. ולגבי מכבי דרום - צמחו לא מעט שחקנים ומאמנים. אז משהו חיובי יצא מזה. ועוד בלי יותר מידי השקעה כאמור. אגב, גם מהניסיון הכושל של דני פדרמן, וויצ׳יץ׳ ואבי אבן ברמת גן (שלא נמשך הרבה זמן) - לא הפסידו הרבה כסף, אם בכלל. הרי גם אם לא יצא משם שחקן שאפשר להתגאות בפיתוח שלו, יצא משם שחקן שקיבלו עבורו בייאאוט של מיליון דולר.

בשורה התחתונה, כל מועדון גדול עם שאיפות, צריך שתהיה לו קבוצת בת - ששם יעברו שחקניו הצעירים ממחלקות הנוער, כגשר לבוגרים. אם עושים זאת נכון, זה מאוד משתלם. זאת אפילו לא שאלה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי גל גל » 28 מרץ 2022, 15:44

ריאל ואנאדולו מעוניינים בסקוטי
הלוואי ויתנו בייאאוט והוא ילך , בלעדיו אפשר לבנו סגל הרבה הרבה יותר מאוזן.

במקום סקוטי הייתי לוקח בחשבון 3 אופציות מאירופה
אוקובו, לויד, פאנגוס
מכבי 2025
תומפסון בלאט בורג
הנדס,יוקו,דיבה
מחיילוק,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,פאייה,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Asf » 28 מרץ 2022, 17:14

גל גל כתב:ריאל ואנאדולו מעוניינים בסקוטי

אוקובו, לויד, פאנגוס
אפשר לבנות סגל מאוזן. "אפשר" זאת מילת המפתח.
עכשיו, האם מישהו כאן סומך על מקבלי ההחלטות להשתמש בכסף הזה ולנצל אותו בחכמה? אני לא...

Sent from my Nokia 3210 using Fapatalk
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי מילוס » 28 מרץ 2022, 21:30

Asf כתב:

אוקובו, לויד, פאנגוס
עכשיו, האם מישהו כאן סומך על מקבלי ההחלטות להשתמש בכסף הזה ולנצל אותו בחכמה? אני לא...

עזרו לאבי למצוא את השם הכי נוצץ שהפך לבאסט בשנתיים-שלוש האחרונות.. הוויליאמס החדש, הסוני ווימס החדש.
מילוס

הודעהעל ידי my man » 29 מרץ 2022, 00:07

מילוס כתב:
Asf כתב:

אוקובו, לויד, פאנגוס

עזרו לאבי למצוא את השם הכי נוצץ שהפך לבאסט בשנתיים-שלוש האחרונות.. הוויליאמס החדש, הסוני ווימס החדש.

שחקן היורוליג החדש
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 29 מרץ 2022, 10:13

יופי כל החכמים שמצפים בשקיקה לעזיבתו של השחקן הכי טוב ואיכותי שהיה פה בשנים האחרונות ובכלל יהיו הראשונים לבכות כשמכבי כמו מכבי תחתים במקומו איזה 'כשרון גדול ' או איזה שחקן בן 60 שרק השם נשאר ממנו , הרי זה לא שיביאו איזה לארקין במקומו .

שידאגו להתאים את הקבוצה לשחקן האדיר הזה ולא יבקשו ממנו להיות מה שהוא לא , אני מאוד מקווה שמכבי לא תעשה צעד דפוק כמו מכבי ותוותר עליו כי הוא ' מכדרר הרבה ' , כי לא יעבור הרבה זמן וכולנו נבכה איך נתנו לשחקן כזה ללכת .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי Asf » 29 מרץ 2022, 10:15

מקאדו 3 כתב:יופי כל החכמים שמצפים בשקיקה לעזיבתו של השחקן הכי טוב ואיכותי שהיה פה בשנים האחרונות ובכלל יהיו הראשונים לבכות כשמכבי כמו מכבי תחתים במקומו איזה 'כשרון גדול ' או איזה שחקן בן 60 שרק השם נשאר ממנו , הרי זה לא שיביאו איזה לארקין במקומו .

שידאגו להתאים את הקבוצה לשחקן האדיר הזה ולא יבקשו ממנו להיות מה שהוא לא , אני מאוד מקווה שמכבי לא תעשה צעד דפוק כמו מכבי ותוותר עליו כי הוא ' מכדרר הרבה ' , כי לא יעבור הרבה זמן וכולנו נבכה איך נתנו לשחקן כזה ללכת .

לגמרי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי Jack55 » 29 מרץ 2022, 10:16

מקאדו 3 כתב:יופי כל החכמים שמצפים בשקיקה לעזיבתו של השחקן הכי טוב ואיכותי שהיה פה בשנים האחרונות ובכלל יהיו הראשונים לבכות כשמכבי כמו מכבי תחתים במקומו איזה 'כשרון גדול ' או איזה שחקן בן 60 שרק השם נשאר ממנו , הרי זה לא שיביאו איזה לארקין במקומו .

1+
כשיש נכס כזה בקבוצה זה יהיה פשוט טמטום לוותר עליו, שלא נדבר על זה שיחסית השכר שהוא מקבל לעומת התפוקה שהוא יכול לתת בהתאמה נכונה הוא נמוך

כנל לגבי זיזיץ אגב, יש לנו שני סופרסטארים כרגע בסגל וצריך להתאים את הסגל לגביהם
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי omerk » 29 מרץ 2022, 10:38

100%
omerk

הודעהעל ידי Tom1313 » 29 מרץ 2022, 11:16

+1
Tom1313

הודעהעל ידי מילוס » 29 מרץ 2022, 11:36

אכן.

הבעיה היא שעם חוזה חדש לזיזיץ' והמיליון של ריינולדס, אין הרבה מרווח לשדרוגים רציניים. כשיש את השלישייה היקרה הזו, מכבי מחוץ לתחרות על שחקנים שיהיה להם אפילו ביקוש בינוני ביורוליג.

חייבים לנקות מפה את ריינולדס, חייבים. אין אין אין למכבי לגיטימציה להשכיב מיליון אירו על שחקן מחליף עם אייקיו של בננה ותפוקה שתלויה במזג האוויר והזווית שבין יופיטר לירח. זה כסף לשחקן חמישייה מוביל.

בואו נקווה שלא יחכו לראות כמה כסף נשאר מכל הפארסות האלו, ויחתימו מאמן זול עם העודף.
מילוס

הודעהעל ידי Runner30 » 29 מרץ 2022, 12:22

אז שיכניסו כסף לכיס.
טוענים שאין בעיה עם זה? קדימה.
Runner30

הודעהעל ידי Adam » 29 מרץ 2022, 14:13

התקציב של מכבי אמור לעלות שנה הבאה בכל מקרה, כי אז יוסרו מגבלות הקורונה.
צריך להביא לכאן מאמן מוכח (פאסקוול, טרינקיירי) שיבנה פה קבוצה לפי ה-DNA שלו. הבעיה היא שהמאמנים שציינתי הם מאמנים של שיטה מסוימת שמאוד לא תואמת את מכבי של השנים האחרונות (אפשר לראות זאת ע"י ספרופולוס).
ווילבקין וזיזיץ' צריכים להישאר כאן. פשוט צריך לדעת לבחור נכון את השחקנים שלידם.
בעונה הבאה, אחרי שאוונס יהיה יותר משופשף, הוא אמור לבוא שחקן יותר טוב, אך אני לא בטוח בכלל שהוא מתאים יחד עם ווילבקין. אולי שווה לשקול להחזיר את וולטרס שהוכיח כבר שהוא עובד נכון עם ווילבקין.
צריך שחקן נוסף שידע להשלים את זיזיץ'. ריינודלס לא כזה (מאוד לא אהבתי שהוא חתם כאן). צריך שחקן עם אוריינטיציה הגנתית. אולי בלאק ישמח לחזור.

תומר גינת והיידינגר הם הישראלים שצריכים להגיע/לחזור למכבי עונה הבאה במקום בלייזר, וג'ונדי/זיו. אולי שווה להשאיר גם את בלייזר במקום עודד ברנדווין (למרות שאני בספק שהוא יסכים להיות נער מגבות גם בליגה).
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי A.Parker » 29 מרץ 2022, 14:48

בול
A.Parker

הודעהעל ידי Jack55 » 29 מרץ 2022, 14:49

מילוס כתב:אכן.

הבעיה היא שעם חוזה חדש לזיזיץ' והמיליון של ריינולדס, אין הרבה מרווח לשדרוגים רציניים. כשיש את השלישייה היקרה הזו, מכבי מחוץ לתחרות על שחקנים שיהיה להם אפילו ביקוש בינוני ביורוליג.

חייבים לנקות מפה את ריינולדס, חייבים. אין אין אין למכבי לגיטימציה להשכיב מיליון אירו על שחקן מחליף עם אייקיו של בננה ותפוקה שתלויה במזג האוויר והזווית שבין יופיטר לירח. זה כסף לשחקן חמישייה מוביל.

בואו נקווה שלא יחכו לראות כמה כסף נשאר מכל הפארסות האלו, ויחתימו מאמן זול עם העודף.
השכר של ריינולדס לא מיליון אם אני לא טועה, יותר באיזור ה700 אלף
בכל מקרה אבל מסכים עם כל מילה, חייב לחשוב על דרך להשתחרר מהחוזה הזה שלו לעונה הבאה, אם לא זה דיי בעייתי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־23 אורחים