מחשבות לקראת עונת 2022/23

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לקראת עונת 2022/23

הודעהעל ידי er79 » 08 יוני 2022, 17:11

felix_r כתב:
argof כתב:מחשבות ליום 8/6, מבוססות על אילוצי חוזים קיימים, איזון בין מס' ישראלים לזרים, ישראלים איכותיים מספיק לדומיננטיות בליגה המקומית, ובעיקר התבססות על 5 זרי יורוליג מוכחים, ועוד זרים וישראלים משלימים, רצוי שגם להם ניסיון כלשהו ביורוליג. ההתמקדות במי שנחשבים שחקנים חופשיים או עם יציאה קלה יחסית מחוזה קיים. מראש ויתרתי על גיוס סופרסטארים, אז לארקין ומירוטיץ' לא יהיו פה, ותקציב השכר פה לדעתי שפוי. סה"כ סגל של 8 זרים ו-7 ישראלים. דגש חזק על שחקני הגנה ופיק אנד רול. אצל הישראלים אני מעדיף שחקנים ותיקים או צעירים על שחקנים בשיא הקריירה, שייבוש על הספסל ידכא אותם לשווא.
אז זה הרוסטר שלי, לפי היררכיה בתפקיד:
1 - לורנצו בראון, תמיר בלאט, יפתח זיו
2 - קורי וולדן, קינן אוואנס, הידיגר
3 - גריגוניס, ג'ון בראון, פניני (קפטן ובעונת פרישה)
4 - ג'ורדן מיקי, ליף, סורקין
5 - אונואקו, ניבו וטיוס.

גריגוניס וג'ון בראון באותה העמדה?
אתה בטוח שאתה בענף הנכון?
גריגוניס 2, בראון 4. אף אחד מהם לא 3.

מילא זה, בראון כבר סגר במונאקו
er79

הודעהעל ידי מילוס » 09 יוני 2022, 14:52

אם באמת יחליטו השנה, באופן מפתיע, להשקיע, לפני הכל חייבים לחתוך מפה את שארית הפליטה של העציצים. פה זה לא משתלה בלווינסקי.
לא יודע בשביל מה זה טוב להחזיק בסגל שחקן כמו זיו, אולי גם בלייזר שיקבלו דקות סוציאליות וימנעו הגעה של שחקנים מתאימים יותר.
או שמשקיעים או שלא משקיעים, הכי גרוע זה ללכת שוב על משהו באמצע.
מילוס

הודעהעל ידי my man » 09 יוני 2022, 14:58

מילוס כתב:אם באמת יחליטו השנה, באופן מפתיע, להשקיע, לפני הכל חייבים לחתוך מפה את שארית הפליטה של העציצים. פה זה לא משתלה בלווינסקי.
לא יודע בשביל מה זה טוב להחזיק בסגל שחקן כמו זיו, אולי גם בלייזר שיקבלו דקות סוציאליות וימנעו הגעה של שחקנים מתאימים יותר.
או שמשקיעים או שלא משקיעים, הכי גרוע זה ללכת שוב על משהו באמצע.

וזה כמובן בדיוק מה שיקרה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי argof » 09 יוני 2022, 16:54

מקבל את ההערות, ומעדכן מחשבות בהתאם, 9/6/22:

1 - לורנצו בראון, בלאט, זיו
2 - גריגוניס, קינן אוואנס, הידיגר
3 - פוניטקה, זוסמן, פניני
4 - ג'ורדן מיקי, קווינסי אייסי, סורקין
5 - אונואקו, מוטלי, טיוס
argof

הודעהעל ידי עידן » 09 יוני 2022, 19:38

argof כתב:מקבל את ההערות, ומעדכן מחשבות בהתאם, 9/6/22:

5 - אונואקו, מוטלי, טיוס

עדיין לא הבנתי למה אתה רוצה את פניני. או את קווינסי אייסי - הוא שיחק העונה משהו כמו 10 דקות במצטבר, לא? אחרי שנה שלא שיחק בכלל.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 09 יוני 2022, 19:41

עידן כתב:

5 - אונואקו, מוטלי, טיוס

עדיין לא הבנתי למה אתה רוצה את פניני. או את קווינסי אייסי - הוא שיחק העונה משהו כמו 10 דקות במצטבר, לא? אחרי שנה שלא שיחק בכלל.

גם טיוס מיותר. הוא כבר לא שווה יורוליג
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 09 יוני 2022, 20:00

"צ'אבי פסקוואל יודיע למכבי תל אביב שיחזיר תשובה עד לסוף השבוע בקשר לאימון הקבוצה"

כלומר, מחר? או עד סוף יום ראשון? מעניין..

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי עידן » 09 יוני 2022, 20:07

felix_r כתב:
עידן כתב:

5 - אונואקו, מוטלי, טיוס

גם טיוס מיותר. הוא כבר לא שווה יורוליג

כבר כתבתי לגביו בתגובה קודמת. אבל אם הוא מגיע כסנטר שלישי אני לוקח אותו עכשיו בשתי ידיים - הוא טוב בכמה רמות מכל ישראלי אחר בסגל. אני בטוח שהוא יכול לתרום גם ביורוליג כמה דקות טובות.

אבל הוא לא הולך להגיע לפה כסנטר שלישי, ובטח לא תמורת שכר של שקל וחצי, אז הוא אכן לא רלוונטי גם.
עידן

הודעהעל ידי argof » 09 יוני 2022, 20:33

מבקש להסביר השיקולים בעד פניני וטיוס:
1. מדובר באיוש 7 הישראלים הבכירים. הם לא בהכרח יירשמו בטופס ביורוליג. בודאי לא פניני. רק ימלאו מקום במקרה של פציעות.
2. בעיני, שחקני חמישיה שלישית צריכים להיות וטרנים או צעירים. לא שחקנים בשיא הקריירה. הם רוב הזמן מתייבשים על הספסל ומאבדים ביטחון. צעירים ווטראנים לא חשופים לכך.
3. טיוס, לגופו, סנטר שלישי מציאה בעיניי. ועוד ישראלי.
4. פניני, מלבד זה שראוי לכבוד לקראת פרישה, הוא מנהיג דרוש בחדר הלבשה בקבוצה שנבנית מחדש. יש לו משמעות גדולה במונחי חדר הלבשה.
argof

הודעהעל ידי עידן » 09 יוני 2022, 21:04

argof כתב:מבקש להסביר השיקולים בעד פניני וטיוס:
1. מדובר באיוש 7 הישראלים הבכירים. הם לא בהכרח יירשמו בטופס ביורוליג. בודאי לא פניני. רק ימלאו מקום במקרה של פציעות.
2. בעיני, שחקני חמישיה שלישית צריכים להיות וטרנים או צעירים. לא שחקנים בשיא הקריירה. הם רוב הזמן מתייבשים על הספסל ומאבדים ביטחון. צעירים ווטראנים לא חשופים לכך.
4. פניני, מלבד זה שראוי לכבוד לקראת פרישה, הוא מנהיג דרוש בחדר הלבשה בקבוצה שנבנית מחדש. יש לו משמעות גדולה במונחי חדר הלבשה.

1) אם אתה רוצה 7 ישראלים בכירים, אז תביא 7 ישראלים בכירים. זיו ופניני לא עונים על ההגדרה הזו.
2) אם מכבי לא הייתה משחקת בליגה הישראלית אז היית צודק. אבל מכבי משחקת בליגה הישראלית, וחייבת שכל הישראלים בסגל יתרמו ברמת הליגה הישראלית, אלא אם אנחנו רוצים להמשיך לאבד פה תארים.
3) מסכים לגמרי. אבל כמו שכתבתי, טיוס לא יגיע לפה כסנטר שלישי. לא מבין למה אתה (ונוספים פה האמת) חושבים שהקריירה שלו גמורה שהוא יסכים לסטטוס הזה ובשכר זעום? הוא עדיין נותן מספרים יפים מידי עונה, וככל הידוע לי הוא לא על חוזים של 150K.
4) עם "ראוי לעונת פרישה" לא הולכים למכולת ולא לוקחים תארים. באמת מיותר. אגב, אני גם לא תופס מפניני כזה סמל של מכבי, עם כל הכבוד (ויש כבוד).
עידן

הודעהעל ידי עידן » 09 יוני 2022, 21:12

Rampel כתב:"צ'אבי פסקוואל יודיע למכבי תל אביב שיחזיר תשובה עד לסוף השבוע בקשר לאימון הקבוצה"

כלומר, מחר? או עד סוף יום ראשון? מעניין..

טוב מאוד. הלוואי שפסקוואל יהיה פה, אבל גם אי אפשר לחכות לו עכשיו שבוע-שבועיים-חודש עד שיראה מה קורה עם זניט, כפי שפורסם באחת הכתבות הקודמות לגבי זה. חייבים להתקדם עם הסגל.
עידן

הודעהעל ידי Rampel » 09 יוני 2022, 21:16

עידן כתב:
argof כתב:מבקש להסביר השיקולים בעד פניני וטיוס:

1) אם אתה רוצה 7 ישראלים בכירים, אז תביא 7 ישראלים בכירים. זיו ופניני לא עונים על ההגדרה הזו.
2) אם מכבי לא הייתה משחקת בליגה הישראלית אז היית צודק. אבל מכבי משחקת בליגה הישראלית, וחייבת שכל הישראלים בסגל יתרמו ברמת הליגה הישראלית, אלא אם אנחנו רוצים להמשיך לאבד פה תארים.
3) מסכים לגמרי. אבל כמו שכתבתי, טיוס לא יגיע לפה כסנטר שלישי. לא מבין למה אתה (ונוספים פה האמת) חושבים שהקריירה שלו גמורה שהוא יסכים לסטטוס הזה ובשכר זעום? הוא עדיין נותן מספרים יפים מידי עונה, וככל הידוע לי הוא לא על חוזים של 150K.
4) עם "ראוי לעונת פרישה" לא הולכים למכולת ולא לוקחים תארים. באמת מיותר. אגב, אני גם לא תופס מפניני כזה סמל של מכבי, עם כל הכבוד (ויש כבוד).
מסכים עם הכל.

אני רק אוסיף לגבי הנקודה הראשונה, שאני גם לא מבין למה אנשים חושבים שאפשר להביא 8 זרים ועדיין 7 ישראלים בכירים ירצו להיות פה.
ואגב, אני לא בעד הרעיון הזה ובטח שלא נגד מספר זרים ככל שידרש, בהתחשב בעובדה שיש בערך 5-6 ישראלים שמסוגלים לתרום ברמת יורוליג ורובם אם נרצה או לא בכלל לא יהיו זמינים לנו הקיץ.
אמרו פה גם בתגובה לדיונים אחרים שניהלנו פה על ישראלים שמדובר בסוגיה משנית ועם כמה שבעיני לא צריך להפחית מחשיבות הסגל הישראלי בקבוצה, אני מסכים עם זה. למשל, אין שום סיבה שנשפוך באיי אאוט יקר על בלאט אם היידיגר זמין ואפשר פשוט לבנות קו אחורי בלי רכז ישראלי.. קטע כזה.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 09 יוני 2022, 22:13

רגלנד אחלה שחקן , חזק מהיר ממש שד על הפרקט .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי Jack55 » 10 יוני 2022, 05:32

בהנחה שפסקוואל יגיע, אני מאמין שזה יטרוף את הקלפים ונראה פה שחקנים טובים ותקציב קצת יותר גמיש
זה הסגל שהייתי רוצה לראות אותו מעמיד פה, פחות או יותר פלוס מינוס :

1. בראון\בולדווין, בלאט\מדר
2. ווילבקין, אוואנס, היידיגר
3. גריגוניס, קולסון, לנדסברג
4. מיקי, סורקין, גינת
5. פוית'רס, אונואקו\מוטלי, צאצא\טיוס

פסקוואל מסוגל להביא איתו לפחות אחד מבין פוית'רס\מיקי, אם יצליח את שניהם - מבורך
קולסון אחלה של דם חדש במקומו של קלויארו, בן 26 זה הזמן שלו להגיע למגרש של הגדולים ואלה הולכות להיות בדיוק עונות השיא שלו
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 10 יוני 2022, 06:07

אולי ירימו פה גבה אבל מאוד התרשמתי מרגלנד מחולון , שולט לחלוטין במשחק , קולע ,מוסר חודר , סט יכולות מרשים , הוא גם שחקן שדיחק ביורוליג , בתור רכז מחליף במידה ויביאו רכז מוביל זה שחקן יחסית זול ולא סתם גאנר , לא במקרה נבחר ל mvp הרבה זמן לא ראיתי זר בליגה שלנו שככה הרשים אותי ושוב זה ממש לא בגלל יכולת הקליעה שלו בלבד.

נ.ב אנווקו משום מה דווקא לא יותר מדי מרשים אותי , שוב יכולות הפוסט שלו במיוחד עם הגב לסל לא מספיק טובות , אני מקווה שלא בונים עליו כסנטר פותח כי זה ממש לא מספיק .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי אנטוניו » 10 יוני 2022, 06:31

Jack55 כתב:בהנחה שפסקוואל יגיע, אני מאמין שזה יטרוף את הקלפים ונראה פה שחקנים טובים ותקציב קצת יותר גמיש

4. מיקי, סורקין, גינת

קולסון אחלה של דם חדש במקומו של קלויארו, בן 26 זה הזמן שלו להגיע למגרש של הגדולים ואלה הולכות להיות בדיוק עונות השיא שלו

הרכב מצויין
קניתי
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הודעהעל ידי Mitelka » 10 יוני 2022, 09:59

Jack55 כתב:בהנחה שפסקוואל יגיע, אני מאמין שזה יטרוף את הקלפים ונראה פה שחקנים טובים ותקציב קצת יותר גמיש

4. מיקי, סורקין, גינת

אתה לא היחיד שרוצה את קולסון וכאחד שממש התאהב בו בשטרסבורג אתם שוב נופלים למלכודת של שחקן טוב אבל איפה ההתאמה?

כמו בשטרסבורג בונזי המוציא לפועל של קרשיאקה. עוברים על הסטטיסטיקה שלו והמספרים שלו טובים אבל הבן אדם עם 13-15 זריקות בערב ביום טוב ובמינימום 7-8 זריקות בערב. במכבי בקושי סקוטי וגם בה בימים מסויימים מגיעה למספרים האלה. שממש שיחקו על זיזיץ גם הוא הגיע לזה. וזהו.

היתרון של קלויארו או שחקנים מסוגו שהם לא צריכים את הכדור והתפוקה שלהם (לטוב ולרע) ומה שאתה מקבל מהם יחסית ידוע והם יכולים לשחק בלא מעט הרכבים.
אני כמובן מסכים שצריך להחליף את קלויארו ואין ספק שבונזי שחקן בכמה רמות מעל. אבל כמו בשאלת אוונאקו הגארדים פה לא מתאימים אליהם. יש פה הרבה שחקנים וטובים אבל חיבור מאוד לא ברור.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי Mitelka » 10 יוני 2022, 10:05

והכל מתנקז לטעמי לאם סקוטי נשאר או לא. זה עולם אחר וקבוצה אחרת לגמרי. זאת ההחלטה הכי חשובה כי זה השחקן המוביל שלך והדומיננטי. ומפה אתה מתחיל לגזור הרכבים והתאמות.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי גל גל » 10 יוני 2022, 23:36

הייתם מביאים את קייל קוריץ ?
מכבי 2025
תומפסון בלאט בורג
הנדס,יוקו,דיבה
מחיילוק,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,פאייה,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Weems13 » 11 יוני 2022, 02:42

גל גל כתב:הייתם מביאים את קייל קוריץ ?

סוגיה מעניינת. בהנחה ופסקוואל אכן מגיע, אפשר ללמוד מהאופי של הקבוצות שלו שתמיד היה לו פיור שוטר שרץ על חסימות. מנבארו ובאזילה בברצלונה, למאט לוגסקי בפאו ובילי בארון בזניט. אז קייל קוריץ הוא אופציה מעולה מבחינתי אם יגיע שחקן כזה. גם לאחרונה יצא לגמרי מהרוטציה של שאראס. אותו כנל לגבי בובואה. יצא מהרוטציה של אנדולו מאז שאלייזה נחת שם, ותוסיפו בעונה הבאה את קלייבורן לקבוצה ולא בטוח שהוא ישאר שם. הייתי שם את העין לראות איך הסיטואציות של השניים הללו מתפתחות במהלך הקיץ.
If it's 10, try to make it 20...
Weems13

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־26 אורחים