Mitelka כתב:אחדשיודע כתב:אם כבר מחשבות. בואו נחשוב ביחד.
שחקן כמו אונואוקו - סנטר גבוה ומאסיבי עם קליעה, היה יכול לשחק לדעתכם באותה חמישייה ביחד עם פויתרס לצורך העניין? לדעתי כן. יש לזה כמובן את החסרונות של זה, אבל יש לזה גם לא מעט יתרונות.
דיברתי על זה. מכבי רצתה את אוונאוקו אבל רצתה גם לסגור את הסגל כמה שיותר מהר. ברגע שהוא הולך ל-3 מחנות של הנ.ב.א אתה בבעיה. אתה יכול לחכות לו, אבל אתה יכול גם בסוף להשאר קירח ולאבד את הקיים בשוק ואותו (נגיד ישיג איזה חוזה).
מכבי אסטרטגית החליטה לא לחכות לפליטים מהמחנות וזו אסטרטגיה שלא כל כך הייתה להוציא את השנתיים האחרונות. למעשה האחרון שבא לדעתי אחרי שנפלט מהמחנות של הנ.ב.א זה דורסי.
תחשוב שרוב הסגל סגור ביוני/תחילת יולי. דורסי לדוגמא חתם לקראת סוף אוגוסט. יש ריסקיות בזה.
אני אישית מאוד אוהב את אוונואקו ורציתי אותו כאן. אבל קשה לי להאשים את מכבי שבחרה לא לחכות את הזמן הזה וביינתים להפסיד את מה שיש כרגע
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
אני לא מדבר רק על אונואקו. אמרתי שחקן כמו אונואקו. סנטר גבוה ומאסיבי עם קליעה, שיכול לשחק לצד פויתרס. מבחינה רעיונית.
אבל לגבי החלק השני, שמכבי החליטה אסטרטגית לא לחכות לפליטים - אני לא מסכים. אני חושב שהם פשוט זנחו את השוק הזה מבחינת סקאוטינג. וזה חבל, כי השחקן הכי טוב בתולדות המועדון היה פליט NBA ששיחק בליגה משנית בארה"ב (CBA). ואני מדבר כמובן על אנתוני פארקר. אם הם היו מספיק חכמים ומקצועיים, הם היו מעסיקים איש מקצוע במשרה מלאה שחי בארה"ב ועוקב באופן יומיומי אחרי שחקנים בשביל המועדון. אפילו כמה כאלו. אבל מחלקת הסקאוטינג של המועדון, היא בדיחה באופן כללי. בכל אופן, אין משהו ריסקי בעיניי בלהמתין לשחקן אחד או שניים מתוך 8 זרים, בוודאי אם יש לך פנקס שמות מוכן של שחקנים שאתה מעוניין בהם ועוקב אחריהם. אף פעם אין רק אופציה אחת. אבל כמובן שלא מספיק רק להמתין, אלא גם לרחרח ולהגיש הצעות קונקרטיות עם דדליין.
אגב, גם עכשיו יש פליטי NBA בשוק החופשי, שאם היו עוקבים אחריהם מקרוב ומציעים להם הצעה אטרקטיבית, סיכוי שהיו חותמים בלי יותר מידי הרהורים. שחקנים שכבר שנה או יותר לא משחקים באופן עקבי בליגה - ונודדים בין הג'י-ליג, אסיה (סין בעיקר) ודרום אמריקה.