ת'רד המלפפונים החדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפפונים החדש

הודעהעל ידי jol9 » 30 יוני 2012, 10:47

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:קודם כל, כן, אני מאמין שאת השושלת היה צריך לפרק. כל השחקנים שעזבו את מכבי באותה עונה, נהיו הרבה פחות טובים בעונות שאחרי (פרט לפארקר). העונה השלישית של אותה שושלת כבר היתה הרבה פחות מוצלחת והרביעית היתה הפוכת להרבה פחות טובה.
אותו הדבר קרה לצסקא של השנה שעברה, שאחרי הרבה שנים עם הולדן ולנגדון, הם נפלו חזק והיה צריך לפרק הכל מהתחלה ולהתחיל לבנות שוב (דבר שנשא תוצאות מהר מאוד).

אני גם מאמין שאם יש שחקנים טובים צריכים להשאר איתם, אבל צריך לדעת לאן הרוח הנושבת ולהעריך כמה טובים הם יהיו גם בטווח הרחוק יותר.
הנה, שחקן כמו סופו נתן עונה מצויינת ואז נעלם ואפילו אידסון הגדול נתן עונה בינונית (שהיתה גם החלשה ביותר בקריירה שלו) בברצלונה העונה.
למעשה, כל השחקנים המובילים של מכבי בעונה שעברה היו פחות טובים השנה, וזה גורם לי לתהות האם ההשארות של כל אחד ואחד מהם היתה עושה למכבי טוב.

המשפט שלי פופוליסטי? אם כן, זה חצי נכון.
החצי הלא נכון, הוא ששחקן כמו דריק שארפ היה בעל השפעה עצומה על מכבי וביותר מחצי מהשנים שהוא שיחק כאן מכבי העפילה לפיינל-פור.
כנראה שההצלחה הזו היא לא מקרית, ומה שמיוחד במקרה של דריק זה שאת כל ההשגים הללו הוא עשה בקבוצה אחת בלבד ולא היה צריך לנדוד לקבוצות גדולות ועטירות תקציב.

החצי הנכון הוא שכמות השגים לא בהכרח מעידה על טיב השחקן וראינו כבר הרבה שחקנים שזכו בלא מעט תארים, הופכים להיות שחקנים בינוניים ומטה (ע"ע פאפאלוקס). אבל אם אפשר לפמפם כ"כ חזק שחקנים כמו פאפאלוקאס ושאראס רק בגלל הנסיון וה"ווינריות" שלהם, למה הדבר לא תקף גם על שחקנים משלימים? הרי גם ככה כל השחקנים המנוסים שהיו מועמדים למכבי (או שהגיעו למכבי) היו אמורים לבוא על תקן של שחקנים משלימים, אז איזה יתרון יש להם על שחקנים שעל הקריירה היו כאלה?

טעות גדולה.
פארקר נתן עונה נפלאה, באסטון וניקולה היו מצויינים גם כן, וכך גם שארפ, בורשטיין והמשלימים האחרים.
מעבר לכך, ניקולה, בעונה שלאחר מכן, נתן עונה מדהימה בכל קנה מידה.
אם תאורטית הרביעייה הזאת היתה נשארת במכבי עוד 2-3 עונות, אז היינו סופרים היום לפחות תואר יורוליג אחד נוסף (אם לא יותר)

העונה האחרונה של פארקר במכבי, היתה החלשה ביותר שלו באירופה ברמה העובדתית. העונה של ניקו שבאה אחרי העונה הזו, היתה אחת משתי העונות החלשות ביותר שלו במכבי וגם העונה של בורשטיין בשנה שלאחרי סוף השושלת, היתה מן הגרועות שלו במכבי. אני בספק מאוד גדול אם הקבוצה הזו היתה יכולה להביא עוד תואר. אני גם מזכיר, שבאותן שנים היו למכבי יריבות לא פחות חזקות ממנה. צסקא העמידה קבוצה עם שחקנים כמו הולדן, פאפאלוקאס, לנגדון, אנדרסן וסמודיש ולאחר מכן פאו העמידה קבוצה עם פקוביץ', ספונליס, שאראס, פוטסיס ובטיסט. אני לא בטוח שמכבי היתה מצליחה להתמודד איתן בכזאת קלות, בטח לא לאחר הירידה ביכולת שהראו שחקניה.

חוץ מזה, גם אם מכבי היתה מחזיקה את אותו סגל לעוד 2-3 עונות, היא במקודם או במאוחר היתה צריכה לפרק אותו. אי-אפשר לשמור את אותו הסגל לנצח ואי-אפשר לצפות שאחרי ירידה ביכולת השחקנים פתאום יתעלו על עצמם ויראו את מה שהראו בעבר.
באישזהו שלב, הקבוצה הזאת היתה צריכה להתפרק וטוב עשתה מכבי שפיקרה אותה כאשר היא היתה בדיוק בשיא.

לא יודע מה זה הכי גרוע.. 15 נק', 7 רב' ו-4 אס' וסה"כ למעלה מ-20 נקודות מדד. הלוואי וכל שחקן ושחקן שיגיע מעכשיו למכבי ייתן מספרים כאלה.
וניקולה... 15 נק', כמעט 8 רב' ו-4 אס' ועם כמעט 22 נק' מדד??

אני התכוונתי לכל החבורה - שאראס, באסטון, פארקר וניקולה. בשניה ששאראס עזב, הקבוצה הזאת כבר נהייתה פחות טובה (ועדיין הגיעה בקלות רבה עד גמר הפיינל פור
ואף הייתה הפייבוריטית בו).
מה ההגיון לפרק חבורה כ"כ טובה באופן ייזום?

אם ג'ורדן היה מקשיב לך, אז אולי במקום 6 אליפויות היו לו היום 2 או משהו כזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 30 יוני 2012, 10:52

אני מתנחם בזה שהבור עוד מעט יהיה גדול ברמה שכדי למכור מנויים וזכויות שידור מכבי תהיה חייבת לעשות החתמה גדולה. אבל אולי זה סתם זווית ראייה אופטימית מידי. הרי מקסימום הפדרמנים יקצצו עוד קצת. הרי תמיד אפשר לעשות מצליח עם איזה קיצ'ן מהליגה ואם לא מצליח אז לא נורא.
שחף

הודעהעל ידי Euro_Basket » 30 יוני 2012, 11:32

קודי כתב:עוד מלפפון ירד מהפרק - ג'סטין דולמאן חתם בולנסיה.

...שבמקביל שחררה את אוגילבי. בקרוב מלפפון חדש לעמדת הסנטר.
סמל אישי של המשתמש
Euro_Basket

הודעהעל ידי er79 » 30 יוני 2012, 11:43

נו באמת, פלניניץ׳ הסנטר של שירוקי? ירדנו לזנות שליצנים כאלה מועמדים?

http://kosarka.org/main.asp?dir=news&newsid=44636
er79

הודעהעל ידי tomerp » 30 יוני 2012, 12:01

Euro_Basket כתב:
קודי כתב:עוד מלפפון ירד מהפרק - ג'סטין דולמאן חתם בולנסיה.

...שבמקביל שחררה את אוגילבי. בקרוב מלפפון חדש לעמדת הסנטר.

אוגילבי שחקן רע, יותר כדאי להשאיר את סופו...
הסגל שלי לשנת 2014\2013:
PG: כרס פול(כרס מיותר מדי פול),מורן רוט
SG:חנוכי, קובי(מהפורום)
SF: קרמבו, ד"ר לב רון
PF: אליהו ,בוש(ה)
C: שרמאן(הטנק),יניב
tomerp

הודעהעל ידי yzafrir » 30 יוני 2012, 12:38

בקצב שמכבי עובדת , גם ג'פרסון יחתום בקבוצה אחרת....

זה לא יאמן אבל אנחנו יכולים למצוא את עצמינו במצב שגם אליהו יעזוב ל NBA ונישאר רק עם פניני בתור ישראלי .
בתסריט האופטימי ישלימו אותו לאנדסברג , הלפרין , טיוס ומורן רוט ...
בתסריט הפסימי טיוס , מורן רוט , הררי ,וזלמנסון...

נניח שאליהו יחתום ב-NBA , נצתרך בסופו של דבר 2 מספרי 4 זרים (אלא אם כן פדרמן חושב שטיוס מספיק טוב להיות 4 מחליף ביורוליג...)
2 סנטרים זרים , וכנראה עוד 2 גרדים זרים בנוסף להיקמן....
בקיצור המצב רע מאוד כרגע....לא רק שאין החתמות שאפשר להגיד עליהן שהם גרועות , פשוט אין החתמות....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 30 יוני 2012, 13:02

yzafrir כתב:בקצב שמכבי עובדת , גם ג'פרסון יחתום בקבוצה אחרת....

זה לא יאמן אבל אנחנו יכולים למצוא את עצמינו במצב שגם אליהו יעזוב ל NBA ונישאר רק עם פניני בתור ישראלי .
בתסריט האופטימי ישלימו אותו לאנדסברג , הלפרין , טיוס ומורן רוט ...
בתסריט הפסימי טיוס , מורן רוט , הררי ,וזלמנסון...

נניח שאליהו יחתום ב-NBA , נצתרך בסופו של דבר 2 מספרי 4 זרים (אלא אם כן פדרמן חושב שטיוס מספיק טוב להיות 4 מחליף ביורוליג...)
2 סנטרים זרים , וכנראה עוד 2 גרדים זרים בנוסף להיקמן....
בקיצור המצב רע מאוד כרגע....לא רק שאין החתמות שאפשר להגיד עליהן שהם גרועות , פשוט אין החתמות....

כן... זאת הבעיה שאנחנו מדברים עליה כבר למעלה משבועיים.
האשלייה כאילו יש עוד זמן והרבה, היא מסוכנת, גם כי המאמן ימשיך לא להיות נוכח באיזור, וגם כי מאוד מהר השחקנים הטובים יתפזרו בין הקבוצות השונות.

אני חושב שהשבוע הקרוב יהיה חשוב מאוד, ואני מאמין גם שמכבי תעשה כמה החתמות בשבוע הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 יוני 2012, 13:38

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:קודם כל, כן, אני מאמין שאת השושלת היה צריך לפרק. כל השחקנים שעזבו את מכבי באותה עונה, נהיו הרבה פחות טובים בעונות שאחרי (פרט לפארקר). העונה השלישית של אותה שושלת כבר היתה הרבה פחות מוצלחת והרביעית היתה הפוכת להרבה פחות טובה.
אותו הדבר קרה לצסקא של השנה שעברה, שאחרי הרבה שנים עם הולדן ולנגדון, הם נפלו חזק והיה צריך לפרק הכל מהתחלה ולהתחיל לבנות שוב (דבר שנשא תוצאות מהר מאוד).

אני גם מאמין שאם יש שחקנים טובים צריכים להשאר איתם, אבל צריך לדעת לאן הרוח הנושבת ולהעריך כמה טובים הם יהיו גם בטווח הרחוק יותר.
הנה, שחקן כמו סופו נתן עונה מצויינת ואז נעלם ואפילו אידסון הגדול נתן עונה בינונית (שהיתה גם החלשה ביותר בקריירה שלו) בברצלונה העונה.
למעשה, כל השחקנים המובילים של מכבי בעונה שעברה היו פחות טובים השנה, וזה גורם לי לתהות האם ההשארות של כל אחד ואחד מהם היתה עושה למכבי טוב.

המשפט שלי פופוליסטי? אם כן, זה חצי נכון.
החצי הלא נכון, הוא ששחקן כמו דריק שארפ היה בעל השפעה עצומה על מכבי וביותר מחצי מהשנים שהוא שיחק כאן מכבי העפילה לפיינל-פור.
כנראה שההצלחה הזו היא לא מקרית, ומה שמיוחד במקרה של דריק זה שאת כל ההשגים הללו הוא עשה בקבוצה אחת בלבד ולא היה צריך לנדוד לקבוצות גדולות ועטירות תקציב.

החצי הנכון הוא שכמות השגים לא בהכרח מעידה על טיב השחקן וראינו כבר הרבה שחקנים שזכו בלא מעט תארים, הופכים להיות שחקנים בינוניים ומטה (ע"ע פאפאלוקס). אבל אם אפשר לפמפם כ"כ חזק שחקנים כמו פאפאלוקאס ושאראס רק בגלל הנסיון וה"ווינריות" שלהם, למה הדבר לא תקף גם על שחקנים משלימים? הרי גם ככה כל השחקנים המנוסים שהיו מועמדים למכבי (או שהגיעו למכבי) היו אמורים לבוא על תקן של שחקנים משלימים, אז איזה יתרון יש להם על שחקנים שעל הקריירה היו כאלה?

טעות גדולה.
פארקר נתן עונה נפלאה, באסטון וניקולה היו מצויינים גם כן, וכך גם שארפ, בורשטיין והמשלימים האחרים.
מעבר לכך, ניקולה, בעונה שלאחר מכן, נתן עונה מדהימה בכל קנה מידה.
אם תאורטית הרביעייה הזאת היתה נשארת במכבי עוד 2-3 עונות, אז היינו סופרים היום לפחות תואר יורוליג אחד נוסף (אם לא יותר)

העונה האחרונה של פארקר במכבי, היתה החלשה ביותר שלו באירופה ברמה העובדתית. העונה של ניקו שבאה אחרי העונה הזו, היתה אחת משתי העונות החלשות ביותר שלו במכבי וגם העונה של בורשטיין בשנה שלאחרי סוף השושלת, היתה מן הגרועות שלו במכבי. אני בספק מאוד גדול אם הקבוצה הזו היתה יכולה להביא עוד תואר. אני גם מזכיר, שבאותן שנים היו למכבי יריבות לא פחות חזקות ממנה. צסקא העמידה קבוצה עם שחקנים כמו הולדן, פאפאלוקאס, לנגדון, אנדרסן וסמודיש ולאחר מכן פאו העמידה קבוצה עם פקוביץ', ספונליס, שאראס, פוטסיס ובטיסט. אני לא בטוח שמכבי היתה מצליחה להתמודד איתן בכזאת קלות, בטח לא לאחר הירידה ביכולת שהראו שחקניה.

חוץ מזה, גם אם מכבי היתה מחזיקה את אותו סגל לעוד 2-3 עונות, היא במקודם או במאוחר היתה צריכה לפרק אותו. אי-אפשר לשמור את אותו הסגל לנצח ואי-אפשר לצפות שאחרי ירידה ביכולת השחקנים פתאום יתעלו על עצמם ויראו את מה שהראו בעבר.
באישזהו שלב, הקבוצה הזאת היתה צריכה להתפרק וטוב עשתה מכבי שפיקרה אותה כאשר היא היתה בדיוק בשיא.

לא יודע מה זה הכי גרוע.. 15 נק', 7 רב' ו-4 אס' וסה"כ למעלה מ-20 נקודות מדד. הלוואי וכל שחקן ושחקן שיגיע מעכשיו למכבי ייתן מספרים כאלה.
וניקולה... 15 נק', כמעט 8 רב' ו-4 אס' ועם כמעט 22 נק' מדד??

אני התכוונתי לכל החבורה - שאראס, באסטון, פארקר וניקולה. בשניה ששאראס עזב, הקבוצה הזאת כבר נהייתה פחות טובה (ועדיין הגיעה בקלות רבה עד גמר הפיינל פור
ואף הייתה הפייבוריטית בו).
מה ההגיון לפרק חבורה כ"כ טובה באופן ייזום?

אם ג'ורדן היה מקשיב לך, אז אולי במקום 6 אליפויות היו לו היום 2 או משהו כזה.

רק שכחת לציין שגו'רדן היה השחקן הטוב בהיסטורה ונשאר הטוב ביותר בעולם למשך משהו כמו 10 שנים.

וויציץ' ירד מגדולתו שנה אחת בלבד לאחר פירוק השושלת, שאראס הפך לשחקן משלים 3 שנים לאחר ובאותו בזמן באסטון הפך לשחקן שלא מצליח להראות יכולת טובה אפילו בבני השרון.
להסתמך על מה שקרה בשנתיים שלאחר פירוק השושלת, אז אותם שחקנים פשוט לא היה מספיק טובים והם היו מרכיבים קבוצה הרבה פחות טובה.
לקבוצות אחרות היו באותה תקופה שחקנים טובים יותר ומכבי פשוט לא היתה הקבוצה הטובה ביותר ביורוליג.
זה בדיוק ההגיון שהיה בלפרק את הקבוצה הזו, הגיון שלא היה אצל צסקא של לפני שנה, פאו של אמצע העשור הקודם, סיינה של עידן מקינטייר, וברצלונה של בודירוגה הגדול.
כל הקבוצות האילו רצו עם אותו הרכב למשך 3-4 עונות ולא רק שלא הצליחו לשחזר את הזיכה בתארים, אלא רק הלכו ונחלשו. סביר להניח, שלמכבי היה קורה בדיוק אותו הדבר.
כשההרכב מתחיל להראות ירידה משמעותית ביכולת, צריך להתחיל לחשוב על השלב הבא. אני לא רואה איך זה קשור לג'ורדן או לNBA. להפך, אלא דוקא דוגמאות שמראות הין להמשיך עם הכי טוב שיש, לבין ללכת עם דבר שהולך ונחלש.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 30 יוני 2012, 13:48

אבל מה בדיוק הלך ונחלש? הקבוצה הגיעה לגמר היורוליג בקלות והפסידה בו בגלל אובר ביטחון וזחיחות, וזה עוד בלי אולי השחקן הכי חשוב של
אותה השושלת שעזב לNBA.

באסטון לא הצליח בבני השרון?? על מה אתה מדבר? על משהו שקרה 6-7 שנים אחרי שעזב את מכבי?

ונניח שהקבוצה היתה נחלשת מעט, האם עדיין מועמדות לתואר בכל שנה ושנה, וסיכויים טובים לזכות בו לפחות פעם אחת, זה לא יותר טוב ממה שקרה אחרי פירוק השושלת?

מילא מכבי היתה בונה שושלת חדשה בשנים שלאחר מכן, אבל כל מה שקיבלנו זה מצעד משובח במיוחד של עב"מים, איבוד תארים מקומיים וכשלונות לבנות משהו שמחזיק יותר
משנה אחת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 יוני 2012, 14:08

jol9 כתב:אבל מה בדיוק הלך ונחלש?

הכל. גם הקבוצה וגם השחקנים.
העונה האחרונה של שושלת פיני היתה החלשה ביותר מבין השלושה וזאת על שהסגל היה כמעט זהה לחלטין לאורך כל ה3 שנים האילו.
שוב, מכבי פשוט לא היתה הקבוצה הטובה ביותר ביורוליג בסוף עידן השושלת ולכן סיכוייה לזכות במעפל היו נמוכים - זאת עובדה ואני לא מבין מדוע אתה לא מתייחס לזה.
צסקא כבר היתה קבוצה טובה יותר ממכבי, ומכבי לא נהנתה מאותה עליונות שהיתה לה בשנים שלפני.

jol9 כתב:
באסטון לא הצליח בבני השרון??
.

באסטון הגיע לארץ משהו כמו 4 עונות לאחר שעזב את מכבי והיה נראה רע מאוד.
חוץ מזה, באסטון כבר לא היה השחקן הטוב ביותר לעמדתו גם לפני שעזב.
סקולה וסומדיש התגלו כשחקנים טובים ממנו ויעילים ממנו. ו

jol9 כתב:ונניח שהקבוצה היתה נחלשת מעט, האם עדיין מועמדות לתואר בכל שנה ושנה,.

יש הבדל עצום בין להיות עדיין טוב לבין להיות הכי טוב.
כאשר אתה אומר עדיין, אתה בהכרח קובע שהדברים הם לא היו טובים כמו שהיו פעם וישנה ירידה. שוב, מכבי כבר לא היתה הכי טובה ביורוליג, כך שהסיכויים שהיא תזכה בתואר היו נמוכים מתמיד.

jol9 כתב:מילא מכבי היתה בונה שושלת חדשה בשנים שלאחר מכן

עם זה אני מסכים, אבל באותו זמן פקד את מכבי קיץ שהפירע לה בבנית הקבוצה.
למכבי היתה אפשרות או ללכת על אותו הרכב שהלך ונחלש, או לנסות לכוון לדרך חדשה. הבחירה היתה נכונה, אבל הבציוע היה חלש.
חוץ מזה, נניח ומכבי היתה ממשיכה עם אותו סגל למשך עוד שנתיים, ובמקום לראות את ניקו נעלם באולימפיאוקס, את באסטון נראה כמו כלום ושום דבר בבני השרון ואת שאראס הופך לשחקן משלים בפאו, היינו רואים את הירידה הזו כאן במכבי, אז מה היה שלב הבא? כמה כבר היה אפשר לסחוט מן ההרכב הזה? במקודם או במאוחר, היה צריך לבוא שינוי ועונות בנייה. גם צסקא, גם ברצלונה וגם פאו הגדולה עשו את זה. מתישהו, זה גם היה פוקד את מכבי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 30 יוני 2012, 14:28

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:אבל מה בדיוק הלך ונחלש?

הכל. גם הקבוצה וגם השחקנים.
העונה האחרונה של שושלת פיני היתה החלשה ביותר מבין השלושה וזאת על שהסגל היה כמעט זהה לחלטין לאורך כל ה3 שנים האילו.
שוב, מכבי פשוט לא היתה הקבוצה הטובה ביותר ביורוליג בסוף עידן השושלת ולכן סיכוייה לזכות במעפל היו נמוכים - זאת עובדה ואני לא מבין מדוע אתה לא מתייחס לזה.
צסקא כבר היתה קבוצה טובה יותר ממכבי, ומכבי לא נהנתה מאותה עליונות שהיתה לה בשנים שלפני.

"החלשה ביותר"?? אני לא בטוח. למרות ששאראס עזב, מכבי דילגה בקלילות לגמר היורוליג, מה שהיא לא עשתה בקלות בכלל בעונה הראשונה של השושלת.
לשיטתך, כל קבוצה שלא זוכה בתואר יורוליג צריכה להחליף את כל הסגל? ומה תגיד על זה שצסקא זכתה, ואז הפסידה, ואז שוב זכתה? גם לה היו עונות
טובות יותר וטובות פחות, אבל היא תמיד היתה בטופ ותמיד נתנה לעצמה סיכוי לזכות בתואר.
צסקא לא היתה טובה ממכבי. היא סה"כ ניצחה במשחק אחד את מכבי באותה העונה.

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
באסטון לא הצליח בבני השרון??
.

באסטון הגיע לארץ משהו כמו 4 עונות לאחר שעזב את מכבי והיה נראה רע מאוד.
חוץ מזה, באסטון כבר לא היה השחקן הטוב ביותר לעמדתו גם לפני שעזב.
סקולה וסומדיש התגלו כשחקנים טובים ממנו ויעילים ממנו. ו

לדעתי באסטון הגיע לארץ בעונה שעברה, שזה משהו כמו 5-6 שנים אחרי שעזב את מכבי, אבל זה לא משנה. לא מדברים על 5-6 שנים, אלא עוד 2-3 עונות.
אתה באמת חושב ששחקן שהיה כ"כ טוב בעונה האחרונה שלו במכבי, פתאום היה הופך לבינוני?
אז מה אם סקולה וסמודיש התגלו כטובים יותר? באסטון הוא בסה"כ היה הזר הפחות דומיננטי מבין הארבעה, וכאילו שהיום יש לנו איזשהו שחקן שנמצא בכלל בטופ 5
בעמדה שלו באירופה. אז היה לנו 4 כאלה.

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:ונניח שהקבוצה היתה נחלשת מעט, האם עדיין מועמדות לתואר בכל שנה ושנה,.

יש הבדל עצום בין להיות עדיין טוב לבין להיות הכי טוב.
כאשר אתה אומר עדיין, אתה בהכרח קובע שהדברים הם לא היו טובים כמו שהיו פעם וישנה ירידה. שוב, מכבי כבר לא היתה הכי טובה ביורוליג, כך שהסיכויים שהיא תזכה בתואר היו נמוכים מתמיד.

אני חושב שהירידה היתה לא ביכולת של פארקר, ניקו ובאסטון, אלא בגלל העזיבה של שאראס. אבל גם בלי שאראס, אין לי ספק שהייתי משאיר את השלישייה הזאת אם רק הייתי יכול
וזה מה שגם ההנהלה רצתה לעשות - אני מזכיר לך שגם את פארקר וגם את באסטון מאוד רצו להשאיר, ואת ניקולה השאירו, אז כנראה שגם ההנהלה חשבה כמוני.

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:מילא מכבי היתה בונה שושלת חדשה בשנים שלאחר מכן

עם זה אני מסכים, אבל באותו זמן פקד את מכבי קיץ שהפירע לה בבנית הקבוצה.
למכבי היתה אפשרות או ללכת על אותו הרכב שהלך ונחלש, או לנסות לכוון לדרך חדשה. הבחירה היתה נכונה, אבל הבציוע היה חלש.
חוץ מזה, נניח ומכבי היתה ממשיכה עם אותו סגל למשך עוד שנתיים, ומקום לראות את ניקו לעלם באולינפיאוקס, את באסטון נראה כמו כלום ושום דבר בבני השרון ואת אראס הופך לשחקן משלים פאו, היינו רואים את הירידה הזו כאן במכבי, אז מה היה שלב הבא? כמה כבר היה אפשר לסחוט מן ההרכב הזה? במקודם או במאוחר, היה צריך לבוא שינוי ועונות בנייה. גם צסקא, גם ברצלונה וגם פאו הגדולה עשו את זה. מתישהו, זה גם היה פוקד את מכבי.

לא רק שהבחירה היתה לא נכונה (והביצוע היה גרוע) אלא שזה רדף אותנו במשך מספר שנים, ודי רודף אותנו עד היום.
כשאתה מפרק סגל שכבר מיצה את עצמו, זה משהו אחד, אבל במקרה הזה הסגל היה רחוק ממיצוי.
הירידה היתה מגיעה באיזשהו שלב, אבל לא לפני 2-3 עונות טובות שבכל אחת מהן מכבי היתה מועמדת בכירה לזכות בתואר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 יוני 2012, 15:03

jol9 כתב:
"החלשה ביותר"??

בפירוש כן. המספרים של רוב השחקנים המובילים ירדו, מכבי קלעה פחות נקודות ולא שלטה באותה יד רמה ביורוליג כמו שבענות של לפני.
מכבי גם לא פירקה קבוצות ב 30-40 הפרש, לא היתה קבוצה מפחידה כמו בעבר ונקלעה להרבה משחקים צמודים גם בביתה.

jol9 כתב:צסקא לא היתה טובה ממכבי.

צסקא היתה בפירוש קבוצה טובה יותר ממכבי.
אנדרסן בשיאו היה שחקן טוב יותר מוויצ'יץ' הנפצע, סמודיש היה טוב יותר מבאסטון, ובראון ולנגדון היו טובים בהרבה מבורשטיין.
גם צוות הרכזים של צסקא בדמותם של הולדן ופאפאלוקאס היה טוב יותר מן הצוות סולמון-שארפ וספק אם הוא ירד מהצמד שאראס-שארפ.
בכלל, דובר כאן על קבוצה מצויינת שהיתה בשיאה. אני לא רואה איך מכבי, ששחקני גילו ירידה ביכולת, היתה יכולה להתמודד איתה לאחר שנה ובטח לאחר שנתיים שבה שחקני מכבי המשיכו לגלות ירידה ביכולתם.
חוץ מזה, גם אם צסקא לא היתה קבוצה טובה יותר ממכבי (וכאמור, היא כן היתה), היא היוותה יריב קשה הרבה יותר ממה שמכבי פגשה עד אותו שלב, מה שבכל מקרה אומר שזכיה בתואר היה דבר הרבה יותר קשה מאשר בשנים שלפני.
אז מכבי אולי היתה נשארת מועמדת, אבל זה כבר היה הופך להרבה יותר קשה והסיכויים הפכו להרבה יותר נמוכים.

jol9 כתב:אתה באמת חושב ששחקן שהיה כ"כ טוב בעונה האחרונה שלו במכבי, פתאום היה הופך לבינוני?
אז מה אם סקולה וסמודיש התגלו כטובים יותר?
.

אז מה אם הם היו טובים יותר? אז מכבי איבדה את העליונות שלה בעמדה מסויימת. בהחלט החלשות.
האם הוא היה הופך תוך עונה אחת לבינוני? סביר להניח שמתישהו זה היה קורה.
הנה, וויצ'יץ תוך עונה הפך מהסנטר הראשון של מכבי לסנטר מחליף ובינוני באולימפיאקוס.

jol9 כתב:
אני חושב שהירידה היתה לא ביכולת של פארקר, ניקו ובאסטון, אלא בגלל העזיבה של שאראס. אבל גם בלי שאראס, אין לי ספק שהייתי משאיר את השלישייה הזאת אם רק הייתי יכול
וזה מה שגם ההנהלה רצתה לעשות - אני מזכיר לך שגם את פארקר וגם את באסטון מאוד רצו להשאיר, ואת ניקולה השאירו, אז כנראה שגם ההנהלה חשבה כמוני.

אז היו משאירים את השלישיה הזו עוד שנה ונניח שהיא היתה זוכה בעוד תואר, מה אז?
אז היינו ממשיכים עם אותו סגל עד שהיה נגמר ואז היינו שוב מפרקים? כמה כבר יכלנו להמשיך עם שחקנים שבאותן שנים רק הלכו ונחלשו?
אפילו שאראס הגדול היה נראה הרבה פחות טוב לאחר שעזב את מכבי.

jol9 כתב:
הירידה היתה מגיעה באיזשהו שלב, אבל לא לפני 2-3 עונות טובות שבכל אחת מהן מכבי היתה מועמדת בכירה לזכות בתואר.

הירידה היתה מגיעה אחרי 2-3 עונות? הירידה, ברמה העובדתית, כבר הגיעה בשנה השלישית של אותה שושלת.
מה קרה בשנתיים שאחרי? כבר לא ראינו ירידה, אלא צניחה ביכולתם של כל השחקנים שהובילו את מכבי (פרט לפארקר) וכנראה שלא היינו חווים סתם עונה פחות טובה, אלא נפילה משמעותית.
לשיטתך, כל עוד הקבוצה לא נופלת חזק, חייבים בכוח להשאיר את הסגל. זאת בדיוק מה שהוביל קבוצות כמו פאו, צסקא וברצלונה לעונות נוראיות.
לשיטתי, ברגע שהקבוצה מגלה ירידה ביכולת, צריכים לשקול טוב את הדברים. לאו דוקא להפוך את הכל, אבל לחשוב לכוון של רענון בסגל וביצוע כמה שינויים במטרה לחשוב רחוק יותר.
הנה, אפילו בNBA עושים זאת, כאשר קבוצות מוכנות לעשות שינויים מרחיקי לכת עבור בחירות דראפט גבוהות וקבוצה כמו הלייקרס העיזה לשחרר שחקן כמו שאקיל במטרה לבנות סגל שיביא תארים בעתיד הרחוק יותר, והפלא ופלא, המהלך הזה התגלה כמהלך נכון וחכם.

לסיום, שוב אציין את העובדה שלא היתה ולו קבוצה אחת באירופה שהצליחה לזכות בתארים לאחר ששימרה את סגל השחקנים המובילים שלה יותר מ3 עונות. יתרה מזאת, רוב הקבוצות שעשו זאת רק גילו ירידה ביכולת ובהשגים.
האמירה לפיה מכבי היתה זוכה בעוד תארים אם היתה משמרת את סגלה לעוד 2-3 שנים, היא ספקולציה (וספקולציה בלבד) שאינה מבוססת לא על מקרי העבר ובטח שלא על עובדות.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי itay92 » 30 יוני 2012, 15:08

itay92

הודעהעל ידי שמואל1 » 30 יוני 2012, 15:21

itay92 כתב:http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.274.123408.html
היה רק עניין של זמן

כמו שכתבתי בת'רד של לנגפורד, שחקן טוב שיכול להיות תחליף הולם. אומנם לא ברמה של לנגפורד, אבל יחסית לאפשרויות שיש- הוא טוב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 30 יוני 2012, 15:27

אני לא מתלהב מגורדון ובאופן כללי לא מהרעיון של להביא תחליף בסגנון זהה לשחקן שעוזב, אבלייתכן שהשם הבא ברשימה המהוללת של הפדרמנים יהיה איזה קיצ'ן או בנקס.
שחף

הודעהעל ידי שמואל1 » 30 יוני 2012, 15:28

שחף כתב:אני לא מתלהב מגורדון ובאופן כללי לא מהרעיון של להביא תחליף בסגנון זהה לשחקן שעוזב, אבלייתכן שהשם הבא ברשימה המהוללת של הפדרמנים יהיה איזה קיצ'ן או בנקס.

מסכים בהחלט. גורדון לא יהיה נפילה גדולה ברמה יחסית ללנגפורד ולכן אם הוא יהיה יחתום זה לא יהיה אסון גדול. הוא אפילו יכול להתברר כשחקן הרבה יותר טוב ממה שנראה לנו. אני עדיין זוכר לו לטובה את הטופ 16 עם ציבונה לפני 3 שנים, הוא הציג יכולת מדהימה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 30 יוני 2012, 15:37

שחף כתב:אני לא מתלהב מגורדון ובאופן כללי לא מהרעיון של להביא תחליף בסגנון זהה לשחקן שעוזב, אבלייתכן שהשם הבא ברשימה המהוללת של הפדרמנים יהיה איזה קיצ'ן או בנקס.

אל תדאג, גם גורדון עצמו לא מתלהב ממך (הכוונה למכבי). כששחקן בא מצסקא המשכורות של מכבי נראות לא כמו דמי כיס.
לא רואה אותו מגיע.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי er79 » 30 יוני 2012, 15:59

בתפוז מפגיזים: הגולש שפגע עם אוחיון אומר שלנגפורד בדרך לפנר. גולש אחר טוען שלברינוביץ מועמד.
er79

הודעהעל ידי yellowaura » 30 יוני 2012, 16:03

felix_r כתב:

אל תדאג, גם גורדון עצמו לא מתלהב ממך (הכוונה למכבי). כששחקן בא מצסקא המשכורות של מכבי נראות לא כמו דמי כיס.
לא רואה אותו מגיע.

אני לא רואה קבוצה אחרת לוקחת אותו במחירים מופרזים (אולי רק קבוצה טורקית).

השנה אני מאמין שלא ישתגעו יותר מדי עם המחירים... תראה לאיזה שחקנים צסקא מכוונת- הריטסון, הרצג, ג'קסון סה"כ די בינוני.
גם שאר הקבוצות לא ממש אקטיביות בשוק. אפילו הקבוצות הטורקיות לא רוכשות שחקנים בכל מחיר.

אני אגב כן אוהב את השחקן אבל מסכים שחלק גדול מהתקציב לא צריך להגיע ל SG. והוא כן SG (תראו רק את כמות האיבודים שלו 1.7 לעומת 2 אס' בלבד).

אני חושב שלבוא מראש ולנסות לרכוש שחקן באותה עמדה מתוך ידיעה שהוא כנראה יהיה פחות טוב זה לדון את עצמך לעונה פחות טובה (אלא אם התקציב יגדל משמעותית).
אני חושב שצריך לשנות קונספט ולהתרכז בעמדות ה- PG וה- C.

בכל מקרה אני מעריך שהוא כן יהיה במכבי (וגם יותם).
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי שחף » 30 יוני 2012, 16:11

er79 כתב:בתפוז מפגיזים: הגולש שפגע עם אוחיון אומר שלנגפורד בדרך לפנר. גולש אחר טוען שלברינוביץ מועמד.

פדרמן בזמנו הטיל וטו על החתמה של לברינוביץ' בגלל הקטע עם האונס. אבל האמת שמתאים למכבי להחתים שחקן גמור ואחרי השיא.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, felix_r, Google [Bot] ו־31 אורחים