Mitelka כתב:אחדשיודע כתב:Mitelka כתב:עידן כתב:Mitelka כתב:
אפילו לא באותה סקאלה:
בעונה האחרונה בגליל זיו קלע ב37 אחוז מהשלוש עם 86 זריקות.
בריסקר קלע ב48 אחוז לשלוש עם 136 זריקות.
וזה בכלל לא קשור ל״שחקן השנה״ או לא. גם אם יהיה ישראלי מדהים שעכשיו הטיקט שלו זה חדירה לסל זה לא מתאים לפה. זה עניין של התאמה. בריסקר מתאים כי הוא צריך לעמוד ולקלוע מהשלוש (זאת הסיבה שגם מנקו פה, שזה בסדר לטעמי) ולא לעשות הכל מהכל.
ועדיין. מה שמתאים לרמה של הליגה הישראלית העלובה שמחייבת שיתוף ישראלים לא אומר שיתאים ליורוליג. זה אחלה שהוא קולע יפה לשלוש בליגה הישראלית, אבל זה לא אומר שביורוליג האחוזים שלו לא יצנחו משמעותית.
אז למה מנקו פה? למה פניני היה פה? כולם ישראלים מהליגה הישראלית. אתה חייב ישראלים, אז כך את המתאימים ביותר. מנקו הוא דווקא החתמה טובה בעיני. לא הישראלי ה״מוביל״ אבל מתאים בסט היכולות שלו לרול שלו פה. וזה בדיוק העניין עם בריסקר. ברור שאי אפשר לנבא כלום אבל ישראלים צריכים להיות פה וגם לתת דקות ביורוליג אם נרצה או לא. אז מה עדיף? להמשיך עם כהן וזיו?
אתה צודק בחשיבה שלך, אבל זה לא חדש שאין אסטרטגיית בנייה במכבי. באידיאל, צריכים להחתים את השחקנים המובילים (עם התאמה אחד לשני) ולהוסיף אליהם שחקנים שישילימו אותם בתכונות. מה שקורה בפועל הרבה פעמים הוא שמחתימים קודם ישראלים (שהמקסימום שהם יכולים להיות זה משלימים) ואז את הזרים המובילים (או לפחות את חלקם). ואז ברור שאין התאמה. או יותר גרוע - מתאימים את הזרים המובילים לישראלים שכבר בקבוצה. הפוך על הפוך.
ובכל מקרה, כשבונים קבוצה בשבוע-שבועיים, ברור שלא חושבים על כל פרט והתאמה של שחקנים אחד לשני. מה שיוצא יוצא.
אבל דווקא זה לא היה המקרה פה. קודם כל מאמין לקטש בראיון שדברים משתנים תוך כדי. בולדווין זאת ״הזדמנות״ שנקרתה בדרכה של מכבי והיא קפצה עליה ולא היה מתוכנן מראש. השאר פחות או יותר כן (להוציא את מרטין והפלונטר בעמדה 4) אבל במקרה הישראלים זה דווקא לא נכון. סגרו את הזרים מהר, זה כן, ולקח המון זמן ולא היה ברור בכלל מי מהישראלים ממשיך. דווקא מבחינת השחקנים המובילים הכל היה סגור - והישראלים להוציא סורקין הכל היה פתוח. זיו, כהן ודיבה -כולם קיבלו את הודעת ההשארות הרבה אחרי החתמת הזרים. דווקא הפעם הישראלים לא חתמו קודם ואז הזרים. רוב הישראלים נסגרו רק אחרי שהזרים חתמו (דיבה, זיו, כהן). היחידים שחתמו באותו זמן של הזרים זה פניני ומנקו (וסורקין כבר בתחילת הקיץ היה ידוע שממשיך) זאת השליישיה שדווקא אין לי בעיה שהיא פה.
קודם כל, אני לא מדבר על הקיץ הזה (בקיץ הזה היה בעיקר חיפזון בבחירת השחקנים עפ״י הרשימות של אבי וניקולה), אני מדבר באופן כללי על איך מתנהלים הדברים במכבי. ודבר שני, אתה אומר בעצמך שחלק מהזרים המובילים (כמו בולדווין) הוחתמו אחרי הישראלים המשלימים (או לפחות אחרי חלקם). וזה כל הסיפור. בולדווין הוא אולי השחקן ה-מוביל שלך, אחרי לורנזו (שלא נמצא כאן), והיו צריכים להתאים השחקנים המשלימים בהתאם אליו ואל שאר השחקנים המובילים בקבוצה.
לגבי יפתח זיו - בוא נשים דברים על דיוקם. היה לו חוזה לעוד עונה. הוא נשאר בעיקר בגלל זה. הרי לא סביר שהיו מחתימים אותו מחדש לאור היכולת שלו בעונה שעברה. זה לא שהחליטו שיישאר כי הוא מתאים מקצועית לשחקנים המובילים בקבוצה. גם לגבי ג׳ונדי, אני מניח שהתקבלה החלטה ממניעים דומים. כלומר, מימשו עליו אופציה. אל תוציא מכלל אפשרות שהיו צריכים לשלם פיצוי מסויים במידה והיא לא הייתה ממומשת. בסוף האופציות ההדדיות הללו עולות ביוקר, בעיקר למי שמנסה לחסוך כל הזמן (הפדרמנים). אתה משאיר שחקנים שאתה לא בהכרח חושב שהם מתאימים. ויוצא שהעניין המקצועי הוא שולי לעניין הכספי.