פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המלפפונים

25 אוקטובר 2022, 02:20

toja27 כתב:
שועל כתב:בלאט שחקן הרבה יותר טוב ממדר. רכז מהטובים שיש במפעל.
גם כבן אדם אגב.

לא מסכים איתך. אני חושב שהפערים ביניהם שאנו רואים העונה קשורים בעיקר לניסיון ובשלות.
יצא לך לראות את המשחק האחרון של פרטיזן נגד וירטוס?
כי מדר היה גורם מכריע בניצחון, שיחק יוצא מן הכלל.

גם אני מעדיף את מדר

25 אוקטובר 2022, 07:17

עם כל ההערכה שלי לבראון ואני חושב שהוא הפליימייקר הטוב באירופה, אני מעדיף בעונה הבאה את מדר ובלאט כעושי המשחק בעמדה את עמדה 1 וזרים בעמדות שאין בהם ישראלים ראויים

25 אוקטובר 2022, 08:22

עמדה 1 היא העמדה הכי חשובה על המגרש.

עמדה 1 שמורכבת מבלאט ומדר היא כנראה הכי חלשה ביורוליג.

זרים בכל שאר העמדות צריך בכל מקרה.

25 אוקטובר 2022, 08:53

מצטער, מאוד אוהב את מדר אבל אין דבר כזה בכדורסל רכז בלי קליעה. בטח לא ברמות הגבוהות.

לבלאט יש חסרונות אבל הוא רוצח. קלעי שלשות מצויין.

בראון רכז ראשון עם גיבוי של בלאט זה נהדר לטעמי.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

25 אוקטובר 2022, 08:55

Mitelka כתב:מצטער, מאוד אוהב את מדר אבל אין דבר כזה בכדורסל רכז בלי קליעה. בטח לא ברמות הגבוהות.

הקליעה של מדר סופר השתפרה בשנה האחרונה

25 אוקטובר 2022, 10:02

Mitelka כתב:מצטער, מאוד אוהב את מדר אבל אין דבר כזה בכדורסל רכז בלי קליעה. בטח לא ברמות הגבוהות.

ומצד שני בלאט הוא מיסמאץ בהגנה מול כל שחקן

25 אוקטובר 2022, 11:22

הקליעה של מדר טובה יותר מזו של בלאט. בלאט קולע טוב רק לשלוש. הוא עדיין לא יודע לסיים מחצי מרחק או בכניסה לסל. אחוזי הקליעה שלו לשתי נקודות נמוכים משמעותית מהאחוזים לשלוש, וזה הזוי.

בלאט הוא רכז טוב יותר ממדר. כרגע, כשמאודו לו פצוע, בלאט הוא הרכז הבכיר באלבה, מה שנותן לו במה להתבלט בדברים שהוא טוב באמת.

מדר הוא פחות רכז, אבל סקורר יותר מוכשר מבלאט, ויכול סיים מכול מקום במגרש. אבל בניגוד למצב באלבה ברלין, שעוזר לבלאט להתבלט, בפרטיזן יש הרבה סקוררים מדופלמים בקו האחורי: דאנטה אקזם, קווין פאנטר, ג'יימס ננאלי וכו', מה שמזיז את מדר ממרכז הבמה, והופך אותו לשחקן משלים, שבעיקר עובד קשה בהגנה, ומקבל רק שאריות בהתקפה.

מדר גם התחיל את עונת היורוליג עם פציעה קטנה, ורק עכשיו מתחיל להציג יכולת טובה.

25 אוקטובר 2022, 13:58

felix_r כתב:

הקליעה של מדר טובה יותר מזו של בלאט. בלאט קולע טוב רק לשלוש. הוא עדיין לא יודע לסיים מחצי מרחק או בכניסה לסל. אחוזי הקליעה שלו לשתי נקודות נמוכים משמעותית מהאחוזים לשלוש, וזה הזוי.

בלאט הוא רכז טוב יותר ממדר. כרגע, כשמאודו לו פצוע, בלאט הוא הרכז הבכיר באלבה, מה שנותן לו במה להתבלט בדברים שהוא טוב באמת.

מדר הוא פחות רכז, אבל סקורר יותר מוכשר מבלאט, ויכול סיים מכול מקום במגרש. אבל בניגוד למצב באלבה ברלין, שעוזר לבלאט להתבלט, בפרטיזן יש הרבה סקוררים מדופלמים בקו האחורי: דאנטה אקזם, קווין פאנטר, ג'יימס ננאלי וכו', מה שמזיז את מדר ממרכז הבמה, והופך אותו לשחקן משלים, שבעיקר עובד קשה בהגנה, ומקבל רק שאריות בהתקפה.

מדר גם התחיל את עונת היורוליג עם פציעה קטנה, ורק עכשיו מתחיל להציג יכולת טובה.

שאתה 1.8 אז לך תקלע מ2... זה לא הזוי, זה דיי הגיוני

25 אוקטובר 2022, 14:12

MTA2311 כתב:

ומצד שני בלאט הוא מיסמאץ בהגנה מול כל שחקן

נכון. אבל בגלל זה זה קבוצה ולא שחקן בודד. אם תמיר משחק בחמישייה עם שחקני הגנה טובים לידו אפשר לנסות להחביא אותו. אם מדר משחק ליד קלעים נהדרים לידו זה מצויין. בסוף אף אחד לא מושלם ואם הם היו כאלה הם היו בקבוצות על באירופה (או מככבים בהם) או בנ.ב.א. אני חושב שתמיר ממה שראיתי נגד אפס היה סביר בהגנה ואלבה גם יודעת לפתור את הבעיות שלו בצורה סבירה. והקליעה שלו לטעמי (אולי מדר משתפר בזה, בסדר) היא כבר עכשיו טובה מאוד ברמת היורוליג. כישראלי אני באמת לא יכול לצפות ליותר מזה.

בעיניי וזה הגיוני עשה קפיצת מדרגה אדירה. ואלבה זו קבוצה קלאסית לקבל הזדמנויות ולהשתפר. והוא גם בגיל שהוא מתקרב לשיא שלו. נראה איך תמשיך העונה אבל הוא לגמרי כרגע מרוויח מקום כרכז מחליף בקבוצה שרואה את עצמה בכירה (מכבי?) או כרכז מוביל של קבוצה קטנה.

זה שמאודו לו נפצע והוא מקבל הזדמנויות זה דבר אחד, ויש לקחת את ההזדמנות הזו ולתפור כרגע 47 אחוז מהשלוש ביורוליג - וזה משהו אחר והוא מרוויח ביושר את כל הקרדיט.

25 אוקטובר 2022, 14:51

שמעו, כרגע זיו זה הרכז המחליף שלנו

לא אכפת לי אם זה מדר או בלאטזה שדרוג אדיר.

25 אוקטובר 2022, 15:52

גל גל כתב:שמעו, כרגע זיו זה הרכז המחליף שלנו

לא אכפת לי אם זה מדר או בלאטזה שדרוג אדיר.

יותר מזה. זיו לא מחליף אף אחד כי הוא לא ברמה להחליף אפילו בגביע ווינר סל. הגעה של מדר/בלאט מעבר לשדרוג אדיר . לא פחות מקבלת שחקן רוטציה שאין לנו. כשבראון על הספסל, אין רכז. יש ג'ונדי נפנופים ובולדווין שהוא הכל חוץ מרכז.

25 אוקטובר 2022, 16:36

שמוליק כתב:עם כל ההערכה שלי לבראון ואני חושב שהוא הפליימייקר הטוב באירופה, אני מעדיף בעונה הבאה את מדר ובלאט כעושי המשחק בעמדה את עמדה 1 וזרים בעמדות שאין בהם ישראלים ראויים

אמיתי זה מה שאתה חושב?

25 אוקטובר 2022, 17:38

er79 כתב:
שמוליק כתב:עם כל ההערכה שלי לבראון ואני חושב שהוא הפליימייקר הטוב באירופה, אני מעדיף בעונה הבאה את מדר ובלאט כעושי המשחק בעמדה את עמדה 1 וזרים בעמדות שאין בהם ישראלים ראויים

אמיתי זה מה שאתה חושב?

לגמרי אמיתי. אין לנו בכדורסל הישראלי שחקנים ישראלים ראויים והנה מכבי מוצאת עצמה בונה קבוצה עם 9 זרים ויש תחושה שחסרים עוד כמה.
נכון לעכשיו, ישנם 5 ישראלים ראויים כרגע שסביבם ראוי לבנות קבוצה. שניים מהם עם כוכבית:
ליף שאני סבור שהוא שיבוט גנומי של גייק כהן
גינת שהוא תינוק שחזר לרחם
סורקין במקום הנכון ו...בלאט ומדר. אם מדר היה מסוגל לשחק כגארד ולא פליי מייקר, הייתי שמח למצבת גארדים
עמדה 1: בראון בלאט
עמדה 2: מדר, בולדווין
מאחר ואני מתרשם שים מדר אוהב את עמדת הפליי מייקר, אז אני רציני לגמרי.

25 אוקטובר 2022, 20:10

לא חושב שצריך לבחור בין מדר או בלאט. צריך להביא את שניהם למכבי אם אפשר, ובמקום ג'ונדי וזיו.
קו אחורי שבנוי מבראון, בולדווין, מדר ובלאט הרבה יותר מוכשר וטוב לעומת בראון, בולדווין, ג'ונדי, זיו והולינס/אדאמס.
דווקא למדר יש פוטצניאל טוב מאוד להיות קומבו-גארד איכותי יותר מאשר רכז לדעתי. הוא שומר גם מצוין ועשוי להתאים מעולה לשיטת הלחץ בהגנה. באופן כללי גם שניהם מובילי כדור ברמה טובה מאוד.
בלאט עצמו לטעמי אחד הרכזים הטובים באירופה נכון לעכשיו. בנוסף לזה הוא ממשיך להיות במגמת שיפור עם הקליעה שלו מבחוץ. גם האחוזים שלו לעונשין מעולים (לא שזה רלוונטי, כי הוא בקושי מוצא את עצמו על הקו). דווקא הזריקה שלו לשלוש (שאגב, שחרור הזריקה שלו מאוד מאוד מהיר) מזכיר לי באופן מסוים את סטף קרי. הוא יכול להרוג אותך אם הוא נכנס לקצב, גם אם הוא רק בגובה 1.80. החיסרון העיקרי שלו כמובן זה הפיזיות, הוא שחקן הגנה רע מאוד.

25 אוקטובר 2022, 22:59

שמוליק כתב:
er79 כתב:

אמיתי זה מה שאתה חושב?

לגמרי אמיתי. אין לנו בכדורסל הישראלי שחקנים ישראלים ראויים והנה מכבי מוצאת עצמה בונה קבוצה עם 9 זרים ויש תחושה שחסרים עוד כמה.
נכון לעכשיו, ישנם 5 ישראלים ראויים כרגע שסביבם ראוי לבנות קבוצה. שניים מהם עם כוכבית:
סורקין במקום הנכון ו...בלאט ומדר. אם מדר היה מסוגל לשחק כגארד ולא פליי מייקר, הייתי שמח למצבת גארדים

די נו בחיאת. אתה לא מוותר על בראון בשביל בלאט ומדר. האהבה שלך לשחקנים הישראלים צריכה לבוא במינון פרופורציונלי והגיוני. בלאט צריך להיות פה. על בראון אתה לא מוותר בטח שלא בשביל בלאט. בלאט צריך להיות רכז מחליף במכבי. אתפשר גם על מדר. שניהם לא יהיו פה.

25 אוקטובר 2022, 23:16

זה או מדר או בלאט, כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו, שניהם זה לירות לעצמך ברגל

26 אוקטובר 2022, 00:01

שמוליק כתב:
er79 כתב:

אמיתי זה מה שאתה חושב?

על תספיד את האפשרות של דני כל כך מהר

26 אוקטובר 2022, 06:33

Adam כתב:לא חושב שצריך לבחור בין מדר או בלאט. צריך להביא את שניהם למכבי אם אפשר, ובמקום ג'ונדי וזיו.
קו אחורי שבנוי מבראון, בולדווין, מדר ובלאט הרבה יותר מוכשר וטוב לעומת בראון, בולדווין, ג'ונדי, זיו והולינס/אדאמס.
דווקא למדר יש פוטצניאל טוב מאוד להיות קומבו-גארד איכותי יותר מאשר רכז לדעתי. הוא שומר גם מצוין ועשוי להתאים מעולה לשיטת הלחץ בהגנה. באופן כללי גם שניהם מובילי כדור ברמה טובה מאוד.

בלאט עצמו לטעמי אחד הרכזים הטובים באירופה נכון לעכשיו. בנוסף לזה הוא ממשיך להיות במגמת שיפור עם הקליעה שלו מבחוץ. גם האחוזים שלו לעונשין מעולים (לא שזה רלוונטי, כי הוא בקושי מוצא את עצמו על הקו). דווקא הזריקה שלו לשלוש (שאגב, שחרור הזריקה שלו מאוד מאוד מהיר) מזכיר לי באופן מסוים את סטף קרי. הוא יכול להרוג אותך אם הוא נכנס לקצב, גם אם הוא רק בגובה 1.80. החיסרון העיקרי שלו כמובן זה הפיזיות, הוא שחקן הגנה רע מאוד.

להוציא את ההשוואה לקרי, מסכים בגדול עם האמור פה. במיוחד עם החלק המודגש.
אני אוסיף גם שאם קטש אכן שורד פה, הגעה של שניהם מסתדרת עם השיטה שלו.

השאלה היא לא אם זה מה שרצוי, אלא האם זה אפשרי כלכלית עם הבעלים הנוכחיים. עם ענייני מיסוי, להביא את שניהם זה לא עסק זול. בעלים נורמלי היה דואג שזה יקרה כבר הקיץ.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

26 אוקטובר 2022, 07:35

שועל כתב:
שמוליק כתב:
er79 כתב:

אמיתי זה מה שאתה חושב?

על תספיד את האפשרות של דני כל כך מהר

חשבתי על זה אבל, לא ריאלי נכון לרגע זה.

26 אוקטובר 2022, 16:54

פעם מכבי חרטה על דגלה להביא את הישראלים הכי טובים לקבוצה.
פעם גם היו ישראלים טובים.
פעם חלום של כל ילד ששיחק כדורסל היה לשחק במכבי.
פעם למועדון שנקרא מכבי תל אביב היה הרבה יותר כבוד.

בשנים האחרונות (והרבה יותר מזה) הפער בין השחקן הישראלי לאירופאי גדל.
היום השחקן הישראלי לאו דווקא רוצה לשחק במכבי.
בנוגע לכבוד, אז תקדים כמו זה של אוחיון שהפר חוזה עם מכבי, כדי להגיע לקובאן, פגע קשות בתדמית של מכבי ובחוסן שלה. בימים כתיקונם, אוחיון הבינוני (והטוב בעידן של "היום") היה לובש צהוב רק בפנסיה.

כל אלו עובדות עצובות על השחקן הישראלי בעיקר וגם על המועדון שלנו.

יחד עם זאת, שכבר מתגלה טאלנט כמו ים מדר, שהוא גם בר השגה (בניגוד לאבדיה), הציפיה שלי היא שהוא יהיה במועדון, ולא במועדון עם תקציב נמוך משלנו.
עוד ציפיה היא, שאם כבר מחתימים ישראלים, שיהיו הטובים ביותר שאפשר למצוא. לא בכל מחיר, אבל לראות שחקנים בצהוב שאפילו את מקומם או דקותיהם בנבחרת ישראל לא מוצאים, זה מאכזב ומבאס ברמות.
לא יכול להבין את ההחתמה של שחקן כמו זיו, רכז שמתקשה להעביר את החצי בכדרור בלי לאבד אותו ביורוליג. או של ג'ייק כהן שעשה קאמבק לקבוצה, אחרי קדנציה חלשה בקבוצה.
אם לג'ונדי פעם היה את הטיקט ההגנתי, אז זה כבר שנתיים לפחות זה לא שם. אם אי אפשר גם וגם וגם, אז למה לא להחליף אותו בדם חדש כמו בלאט, שגם נותן קליעה דומה, וגם יכולות טובות יותר ב-1?
פרסם תגובה