כדורסל ישראלי 22/23

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי 22/23

הודעהעל ידי my man » 29 ינואר 2023, 17:00

אשכרה משחק ב17:00... מה נסגר עם השעות של המשחקים השנה
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 29 ינואר 2023, 19:15

my man כתב:אשכרה משחק ב17:00... מה נסגר עם השעות של המשחקים השנה
בכוח רוצים 0 רייטינג
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 ינואר 2023, 07:32

מקריי אחלה שחקן. מעניין איפה יהיה שנה הבאה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי סומבץ » 01 פברואר 2023, 00:54

MTA2311 כתב:מקריי אחלה שחקן. מעניין איפה יהיה שנה הבאה.

אני חושש שמא נמשיך לראותו בהפועל, ביורוליג
סומבץ

הודעהעל ידי felix_r » 04 פברואר 2023, 23:20

חולוניה ניצחה את הפועל , והעלתה את מכבי למקום הראשון
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי RomanR » 05 פברואר 2023, 19:58

משחקי הגביע ישוחקו בארנה בירושלים, אחרי ישיבת זום "סוערת" של הנהלת האיגוד

Sent from my RMX2111 using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי עידן » 07 פברואר 2023, 21:48

מנהלת הליגה שוקלת להכניס שלב 'פליי אין' מהעונה הבאה

https://www.one.co.il/Article/22-23/2,6 ... 29144.html

למה לא? הליגה הישראלית היא אחת המרתקות בעולם, ושלושה סיבובים+פלייאוף כיום לא מספיקים כדי להנות מכל הטוב שיש לה להציע.
נערך לאחרונה על ידי עידן בתאריך 08 פברואר 2023, 11:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 07 פברואר 2023, 22:48

עזוב הלו"ז, מביך שבליגה עם 13 (או אפילו 14) קבוצות, עשר מהן יעברו לשלב הבא.
גם ככה שליש ליגה מדשדשת בתחתית כל עונה, וזה עוד עם 12 קבוצות.
A.Parker

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 פברואר 2023, 01:45

האמת שהיורוליג ממש צריכה פליי-אין.
אחדשיודע

הודעהעל ידי עידן » 08 פברואר 2023, 11:59

A.Parker כתב:עזוב הלו"ז, מביך שבליגה עם 13 (או אפילו 14) קבוצות, עשר מהן יעברו לשלב הבא.
גם ככה שליש ליגה מדשדשת בתחתית כל עונה, וזה עוד עם 12 קבוצות.

אכן. אני בכלל הייתי רוצה שיצמצמו את הליגה ל-10 קבוצות. בינתיים קורה ההיפך.
עידן

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 פברואר 2023, 12:08

למה כל כך דחוף לכם לצמצם את הליגה לא הבנתי. אם יצמצמו מה יקרה? יהיו פחות מקומות עבודה, תהיה פחות חשיפה של הכדורסל ברחבי הארץ (ובפריפריה בפרט) והשיעמומון אפילו יגדל (יהיה עוד סיבוב מאותו דבר). מעדיף לפגוש כל קבוצה פעמיים מאשר 3 פעמים. קצת גיוון (ובנינו, גם אפשרות לתת מנוחה מידי פעם לשחקנים הבכירים).

ולגבי פליי-אין, ב-NBA יש 10 מתוך 15 שמפעילות. לא הבדל גדול אם זה יהיה 10 מתוך 14. לי אין בעיה עם זה. אבל שיעשו את זה כשהליגה תגדל ל-14 כאמור.
אחדשיודע

הודעהעל ידי עידן » 08 פברואר 2023, 16:18

יש אפס עניין בליגה כיום שרק הולך ופוחת, יותר גרוע מזה לא יהיה. החיסרון היחיד בעיני של הקטנת הליגה הוא הפגיעה בפריפריה, אבל אם המשמעות היא שהליגה תהיה יותר חזקה/מעניינת, זה כנראה משהו שכדאי לספוג. ככל שהליגה קטנה יותר, יהיו יותר תקציבים לכל קבוצה וגם הישראלים פחות יוכלו לבוא בדרישות שכר מוגזמות. זה לא מבטיח רמה גבוהה יותר, אבל כאמור - אני באמת לא רואה לאיפה אפשר עוד להדרדר מהמצב הקיים.

בליגה של 10 קבוצות אפשר לעשות שלושה סיבובים ופלייאוף, יורדת אחת (מה שאמור להבטיח עניין לאורך כל העונה גם בתחתית), בלי שטויות של בית עליון/תחתון. מספר המשחקים בין הקבוצות הבכירות לא ישתנה כי גם כיום הקבוצות הללו משחקות 3 פעמים מידי עונה אחת נגד השנייה, בגלל שיטת הבתים.
עידן

הודעהעל ידי omerk » 08 פברואר 2023, 17:06

עידן כתב:יש אפס עניין בליגה כיום שרק הולך ופוחת, יותר גרוע מזה לא יהיה. החיסרון היחיד בעיני של הקטנת הליגה הוא הפגיעה בפריפריה, אבל אם המשמעות היא שהליגה תהיה יותר חזקה/מעניינת, זה כנראה משהו שכדאי לספוג. ככל שהליגה קטנה יותר, יהיו יותר תקציבים לכל קבוצה וגם הישראלים פחות יוכלו לבוא בדרישות שכר מוגזמות. זה לא מבטיח רמה גבוהה יותר, אבל כאמור - אני באמת לא רואה לאיפה אפשר עוד להדרדר מהמצב הקיים.

בליגה של 10 קבוצות אפשר לעשות שלושה סיבובים ופלייאוף, יורדת אחת (מה שאמור להבטיח עניין לאורך כל העונה גם בתחתית), בלי שטויות של בית עליון/תחתון. מספר המשחקים בין הקבוצות הבכירות לא ישתנה כי גם כיום הקבוצות הללו משחקות 3 פעמים מידי עונה אחת נגד השנייה, בגלל שיטת הבתים.

תאורית הפגיעה בפריפריה קצת בעייתית כי כבר עכשיו הממוצע קהל באותן קבוצות הוא ממש עלוב (900-1000 למשחק) ואפשר גם לטעון שברגע שאתה מקטין את הליגה הרמה תעלה, יותר משחקים מעניינים מול קבוצות חזקות ובהדרגה גם הקהל אמור לצמוח.

אני מקווה שלא יהרגו אותי פה, אבל אני בכללי לא מאמין שהתפקיד של המנהלת זה לדאוג לאפליה מתקנת בפריפריה (עם כל הרצון הטוב), אלא שתהיה ליגה כמה שיותר חזקה ותחרותית שתמשוך לפה את השחקנים הטובים ביותר ותמקסם את הרווחים לכדורסל שדי נואש לתקציבים. להביא קהל מהפריפריה זה נחמד ואחלה בונוס, אבל מבחינתי לא באמת משנה לי אם הילד שמתחיל להתעניין בכדורסל מגיע מדימונה או מת"א זה אותו דבר העיקר שיהיה כמה שיותר קהל שיוכל להנות מהמוצר.
omerk

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 פברואר 2023, 21:14

עידן כתב:יש אפס עניין בליגה כיום שרק הולך ופוחת, יותר גרוע מזה לא יהיה. החיסרון היחיד בעיני של הקטנת הליגה הוא הפגיעה בפריפריה, אבל אם המשמעות היא שהליגה תהיה יותר חזקה/מעניינת, זה כנראה משהו שכדאי לספוג. ככל שהליגה קטנה יותר, יהיו יותר תקציבים לכל קבוצה וגם הישראלים פחות יוכלו לבוא בדרישות שכר מוגזמות. זה לא מבטיח רמה גבוהה יותר, אבל כאמור - אני באמת לא רואה לאיפה אפשר עוד להדרדר מהמצב הקיים.

שלושה סיבובים זה הסיוט הכי גדול שלי. גם אין בזה ספורטיביות (הבחירה של מי הקבוצה המארחת בסיבוב השלישי - מקום שלישי פתאום זוכה למתנה בדמות אירוח המקום הראשון), גם זה מוריד מהיוקרה כביכול של מפגשים גדולים (הם הופכים להיות עניין שבשגרה... דמיין מונדיאל בכל שנתיים במקום מונדיאל בכל 4 שנים) וגם כי הקבוצות לרוב כבר מורידות רגל מהגז (הרמה נמוכה יותר).

ולגבי בית עליון/תחתון - אתה כנראה לא מבין. מבחינתי בית עליון/תחתון, זה סיבוב שלישי (לפעמים סיבוב שלישי ורביעי). אם יהיו 14 קבוצות, לא צריך להיות בית/עליון תחתון. יהיו מספיק משחקים גם ככה. 14 קבוצות זה אומר 26 משחקים ב-2 סיבובים. אתה מדבר על 3 סיבובים עם 10 קבוצות? זה 27 משחקים. סיים סיים. ואם אתה מכניס את הפליי-אין, אז אתה מקבל בסה״כ (כל המשחקים בעונה) מספר משחקים דומה. ותוסיף לזה את המשחקים שנוספו בפלייאוף (סדרות במקום פיינל פור) אז יש לך מספיק משחקים.

ולגבי חשיפה של הכדורסל - זה לא רק בשביל לתת הזדמנות (שזה מאוד חשוב בעיניי). ברגע שאתה חושף את הליגה ביותר מקומות, זה שווה כסף. למשל, ספונסרים של הליגה, חושפים את המוצרים שלהם ביותר מקומות. וגם המוצר עצמו, של הכדורסל, נחשף ביותר מקומות. זה חשוב. בטווח הארוך, אתה בטח לא מפסיד כסף, אתה מרוויח.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 08 פברואר 2023, 21:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 08 פברואר 2023, 21:32

omerk כתב:

תאורית הפגיעה בפריפריה קצת בעייתית כי כבר עכשיו הממוצע קהל באותן קבוצות הוא ממש עלוב (900-1000 למשחק) ואפשר גם לטעון שברגע שאתה מקטין את הליגה הרמה תעלה, יותר משחקים מעניינים מול קבוצות חזקות ובהדרגה גם הקהל אמור לצמוח.

אני מקווה שלא יהרגו אותי פה, אבל אני בכללי לא מאמין שהתפקיד של המנהלת זה לדאוג לאפליה מתקנת בפריפריה (עם כל הרצון הטוב), אלא שתהיה ליגה כמה שיותר חזקה ותחרותית שתמשוך לפה את השחקנים הטובים ביותר ותמקסם את הרווחים לכדורסל שדי נואש לתקציבים. להביא קהל מהפריפריה זה נחמד ואחלה בונוס, אבל מבחינתי לא באמת משנה לי אם הילד שמתחיל להתעניין בכדורסל מגיע מדימונה או מת"א זה אותו דבר העיקר שיהיה כמה שיותר קהל שיוכל להנות מהמוצר.

לפי התאוריה שלך, עדיף לסגור את הכדורסל בפריפירה (ולא רק בפריפריה, אלא בכל מקום בערך שהוא לא תל אביב והסביבה) מאשר לפתח אותו שם (לפתח = מתקנים/אולמות חדשים ובאופן כללי להשקיע כספים בפיתוח שחקנים). וזה תאוריה קצת מוזרה בעיניי. אתה אמור לשאוף לפתח/לשווק את המוצר שלך כמה שיותר.

וחוץ מזה, אם תסתכל על הנתונים, הקבוצות שמביאות הכי מעט צופים העונה ביחס לגודל ההיכל שלהן - לא נמצאות במקומות שכוחי אל, אלא דווקא בערים מרכזיות וגדולות בארץ. חיפה, ירושלים וב״ש (39.6%, 43.2% ו-43.3% בהתאמה תפוסה במשחקי ליגה). שלוש ערים גדולות בישראל, שלפחות שתיים מהן מפוצצות את מגרשי הכדורגל שלהן. ז״א, זה הרבה עניין של שיווק, של איכות הקבוצה והתקציבים שמשקיעים שם. אם יבואו בעלים אמידים (כמו יענקל׳ה שחר ואלונה ברקת, שלקחו קבוצות כדורגל משם) וישקיעו שם כסף בקביעות, זה ייראה אחרת.

לגבי ״יותר משחקים מעניינים מול קבוצות חזקות״ - אני כבר כתבתי מה אני חושב על זה. עוד משחקים מול אותן קבוצות, רק מוריד מהיוקרה של המפגשים האלה. לטעמי זה יוצר פחות עניין, לא יותר עניין. והדוגמה הכי טובה לכך היא הסיבוב השלישי. בדר״כ האוהדים/השחקנים כבר שחוקים מנטלית ורק רוצים שנגיע לפלייאוף (גם זהות העולות כבר פחות או יותר סגורה בשלב הזה, לכן הפליי-אין בעיניי דווקא יכול לייצר עניין חיובי).

בכל מקרה, זה הביצה והתרנגולת. אם תחשוף את הליגה בפחות מקומות, אם תייצר פחות מקומות עבודה (ופחות מקומות להתפתח בהם כשחקן צעיר), אם תסגור אותה לשווקים ספציפיים - אז הליגה בטווח הארוך תפגע. תייצר פחות שחקנים וגם תייצר פחות הכנסות. בעיניי עדיף ״לספוג״ משחקים פחות אטרקטיביים כביכול (ואנחנו מדברים על הבדל של 4 קבוצות בסה״כ) בשביל האקסטרה חשיפה + הגיוון + שיטת משחקים הוגנת/ספורטיבית/מהנה יותר. ואם אני מסתכל ספציפית על מכבי, שמשחקת בעוד מסגרת (וקצת יותר קשוחה), זה מאפשר לה לחלק את הכוחות בצורה קלה יותר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 09 פברואר 2023, 19:51

די ג'יי קופר חושף: "התחלתי תהליך גיור, רוצה לשחק בנבחרת ישראל". הראיון המלא בשבוע הבא ב-⁦‪@IsraelHayomHeb‬⁩

https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/13682200
אחדשיודע

הודעהעל ידי Cobra » 10 פברואר 2023, 17:35

בן שרף היום במשחק הראשון של טורניר היורוליג לנוער. בקבוצה של שחקנים כישרוניים ברחבי אירופה שלא משחקים בקבוצות שמשחקות בטורניר , את הקבוצה מאמן לא אחר מאשר פטרי קופנן.
שרף נתן משחק נהדר עם 24 נקודות, 5 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 4 חטיפות , עם 9/18 מהשדה ו28 מדד. הבחור עוד לא בן 17 (יחגוג באפריל) וכבר נותן מספרים לא רעים בכלל בליגה הלאומית 13 נקודות, 3 ריבאונדים, 3 אסיטים.
מאז דני לא היה כישרון כזה בישראל (בעייני כישרון גדול יותר מנועם יעקב, מדר, דוברת )
https://youtu.be/OOU3AkmAqfE - הייליטס של המשחק היום.
Cobra

הודעהעל ידי A.Parker » 10 פברואר 2023, 17:45

בהחלט נשמע כמו הכישרון הגדול הבא. הלוואי שיצליח.
A.Parker

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 10 פברואר 2023, 18:11

Cobra כתב:בן שרף היום במשחק הראשון של טורניר היורוליג לנוער. בקבוצה של שחקנים כישרוניים ברחבי אירופה שלא משחקים בקבוצות שמשחקות בטורניר , את הקבוצה מאמן לא אחר מאשר פטרי קופנן.
שרף נתן משחק נהדר עם 24 נקודות, 5 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 4 חטיפות , עם 9/18 מהשדה ו28 מדד. הבחור עוד לא בן 17 (יחגוג באפריל) וכבר נותן מספרים לא רעים בכלל בליגה הלאומית 13 נקודות, 3 ריבאונדים, 3 אסיטים.
מאז דני לא היה כישרון כזה בישראל (בעייני כישרון גדול יותר מנועם יעקב, מדר, דוברת )
https://youtu.be/OOU3AkmAqfE - הייליטס של המשחק היום.

מה שאפילו יותר מרשים זה שהוא עשה את הסטטיסטיקה הזו ב20 דקות בלבד.
~Box & 1~

הודעהעל ידי אחדשיודע » 11 פברואר 2023, 09:30

סילבן לנדסברג: "רוצה לזכות שוב ביורוליג לפני הפרישה"
הפורוורד האמריקני-ישראלי (32) בראיון מיוחד ל"ישראל היום" מסין: "למדתי במכבי תל אביב לא לתת לאף אחד להגיד לך מה אתה שווה" • על נבחרת ישראל: "תמיד רציתי לשחק בה, אבל מעולם לא זימנו אותי"

https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/13682709
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־28 אורחים