מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי felix_r » 12 פברואר 2023, 20:24

Mmm כתב:יש סיכוי לטבארס למכבי? גייק? יש פיצוץ בינו לבין ריאל לפי הדיווחים

:laugh1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 12 פברואר 2023, 20:43

Cobra כתב:לא חושב שניבו כזה רע כמו שעושים ממנו , במשחקים האחרונים הוא אומנם פחות טוב אבל זה כי אין מי שיפעיל אותו כי לורנזו פצוע. במשחקים כשהקבוצה רצה עם לורנזו הוא היה חלק משמועתי בניצחונות כמו במשחק נגד אנדואלו שהוא היה נהדר ברביאונד ובהגנה בשביל 400 אלף דולר הוא אחלה ממש . פשוט צריך להביא עוד סנטר זר מחליף שיביאו סט תוכנות אחר ויותר התקפי ושלא יהיה רק אתלטי כמוהו . אי אפשר לסמוך על סורקין כסנטר 2 ביורוליג אם כל הכבוד הוא עוד לא הוכיח את עצמו ככזה והוא בעיקר לא יציב עד כה שהגנתית הוא כמעט תמיד לא טוב, יש לי תחושה שבגלל שהוא ישראלי קצת מפרגנים לו יותר/ מקלים ראש בטעויות שהוא עושה.

רק תחושה? זו כבר עובדה!
אבל מה הפלא, זה גם מגיע מאותה מדינה בא אומרים "יופי ילד" על שחקן בן 26 שרשם הופעה סבירה.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 12 פברואר 2023, 20:44

felix_r כתב:הקו האחורי שלי:

1) לורנזו בראון (1.96)
1-2) ווייד בולדווין (1.93)
1-2-3) דנטה אקזום (1.98)

המחליף הראשון בקו האחורי: Terry Tarpey (לה מאן, נבחרת צרפת). אני יודע שהרוב לא מכירים אותו, וגם מי שמכיר, כנראה יופתע לשמוע את השם, כי גם בלה-מאן הוא לא פותח בהרכב. אז אני ארחיב: טרי טרפיי (1.96, יליד 1996) הוא שחקן צרפתי-אמריקאי, בן של שחקן כדורסל שנולד בצרפת, אבל מגיל קטן חי בארה"ב. שיחק במכללות. נבחר שנתיים לשחקן ההגנה של הקונפרנס. טרפיי הוא השחקן השישי הקלאסי. שחקן שמביא המון אנרגיה, לוחץ, נוגע בכול כדור, עושה דפלקשנים, חוטף. בהתקפה הוא לא סקורר, אבל שחקן קבוצתי שיודע לעשות הכול, למסור, לקלוע - מוביל את הליגה הצרפתית באחוזים לשלוש 52% ! בקיצר זה גארד-פורווארד אול-אראונד שעושה הכול בהתקפה ובהגנה, שחקן מאוד מועיל לקבוצה. לא פלא שמאמן נבחרת צרפת לקח אותו לאליפות אירופה למרות האפשרויות הבלתי מוגבלות כמעט שיש לצרפתים עם המון שחקני אן.בי.איי. רבים הרימו גבה על הבחירה הזו, אבל טרפיי הוכיח את עצמו.

אני עדיין לא סגור על כול הקו הקידמי, אבל הייתי שוקל את רונלדס סמיתס הלאטבי מז'לגיריס (בעונה שעברה שיחק בברצלונה) כ-4/5 מחליף במקום פויטרס. 208 ס"מ קשוח מאוד אבל יכול לשחק גם 4 כי יש לו קליעה טובה מחוץ לקשת (35%, 28/80).

נ.ב. כמובן שהשחקנים שאני מציע, הם כאלה שמכבי כן מסוגלת להחתים.

האמת אהבתי אותו בנבחרת הקיץ. העניין שנשמע מוזר שאפילו בלה מאן הוא לא שחקן חמישיה.
A.Parker

הודעהעל ידי A.Parker » 12 פברואר 2023, 20:46

MTA2311 כתב:
Rampel כתב:בעיני קצת מוקדם להיכנס לשיח הזה. אבל היות וגם מכבי התחילה כבר לעבוד, אז אם הדיבור על בולדווין ובונזי נכון, אז הם ביחד משלימים את השחקנים המובילים בעמדות 1 עד 3 בעיני. מה שמשאיר את העבודה על הקו הקדמי.

אם סורקין פה על תקן סנטר שני, לא ניבו ולא פוית'רס זה ממש לא הכיוון. לפניו חייב להיות סנטר איכותי. 7 פוטר עם אוריינטציה הגנתית לפני הכל. צריך לראות מה יהיה לשוק להציע בגזרה הזו ולא להתפתות להחתים עוד קפיץ אנדרסייזד.

לגבי עמדה 4 - אני עוד לא בטוח לגבי מרטין, אבל לא הייתי ממהר לשחרר אותו. בעיני הוא נותן עונת רוקי סבירה ומעלה. לחלוטין לא יציב, אבל הפוטנציאל לגמרי שם.
אני גם חושב שאפשר להביא את קבוקולו שישלים אותו (או להפך). העונה בברזיל גרמה לי להרים גבה, אבל הנה הוא חזר לאירופה וממשיך להיראות טוב גם בכדורסל האירופאי. אני חושב שקבוקלו יכול לתת דקות גם בעמדה 5 במידת הצורך (שלא נדבר על זה שאת הקריירה הוא התחיל בעמדה 3 בכלל. הורסטיליות הקיימת והפוטנציאלית של הבחור בשמיים). יחד עם קולסון שיכול לספק דקות ב-4 בהרכבי סמול בול, זה קו קדמי שאפשר לעבוד איתו.

בקיצור, בעיני הכיוון צריך להיות כזה:

בראון, זר ו/או בלאט/מדר
בולדווין, זר ו/או היידיגר/ג'ונדי
קולסון, זר, מנקו
מרטין, קבוקלו, (כהן-?)
זר, סורקין

בקו האחורי, למעט בראון ובולדווין צריך עוד קומבו גארד מהספסל. רצוי שיהיה יותר איכותי מאדאמס. שיוכל לשמור למשל. הזר הנוסף בכנף צריך להיות בעיקר 3&D בעיני.

* לגבי הישראלים - אני מאמין שכל עוד מכבי משחקת בליגה הישראלית היא צריכה להחזיק ישראלי בכל עמדה. לכן כהן מצוין פה בכלל - כי לצערי אני לא רואה אלטרנטיבה בעמדה 4. אם הוא נשאר פה הוא לא אמור לראות דקות ביורוליג לדעתי.

* בהמשך לנקודה הקודמת. בהסתכלות על הקו האחורי, יש פול של 4 גארדים עם תעודת זהות כחולה שמשחקים היום ביורוליג. שניים מהם צריכים להיות פה בעונה הבאה.
בגדול פחות משנה לי מי מבין ה-4 יהיה פה, אבל בעיני אסור שאלו יהיו בלאט וג'ונדי ביחד. שניהם גארדים נמוכים, שניהם לא שומרים טובים. אין מקום לשניהם באותו הסגל.
שמעתי את הטיעון על זה שהם לא ישחקו ביחד. בשביל שזה אולי יהיה נכון, אחד מהתנאים הבאים צריך להתקיים:
1. אחד מהם יעלה בחמישייה.
2. אחד מהם יסכים לקבל על עצמו את התקן של הגארד החמישי (וישחק פחות, אם בכלל, ביורוליג).
לא מאמין שמי מהתנאים הללו יתקיים.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

סך הכל נראה טוב.
בהתחשב בזה שקולסון יכול לשחק 4, עם כמה שאני מחזיק מקבולקו הייתי מעדיף שהזר השני בעמדה הזאת יהיה יותר 4-5. לדעתי להיכנס לעונה עמוסה רק עם שני סנטרים זה קצת ריסקי.

מסכים. השאלה אם מבחינתך קבוקלו לא שווה יותר ממרטין?
אני גם חושב שמרטין יכול עוד להתפתח ולהתאקלם, אבל אני לא רואה בהכרח סיכוי גבוה לאיזו הצלחה גדולה שם.
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 12 פברואר 2023, 21:54

חברים, עזבו את קבוקולו. החוזה שלו באולם הוא עד סוף 2024.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין 2 » 12 פברואר 2023, 22:10

שחקנים יוצאים מחוזה כל שני וחמישי, זו לא באמת בעיה.
העניין הוא שאני לא שותף להרגשה שמדובר באיזה כישרון על. לדעתי העובדה שהוא נחת דווקא באולם מעידה שזו פחות או יותר (כנראה קצת יותר) הרמה שלו ואין מקום להניח שמדובר כאן בכוכב יורוליג נסתר.
התנין 2

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 פברואר 2023, 01:12

A.Parker כתב:
MTA2311 כתב:
Rampel כתב:בעיני קצת מוקדם להיכנס לשיח הזה. אבל היות וגם מכבי התחילה כבר לעבוד, אז אם הדיבור על בולדווין ובונזי נכון, אז הם ביחד משלימים את השחקנים המובילים בעמדות 1 עד 3 בעיני. מה שמשאיר את העבודה על הקו הקדמי.

אם סורקין פה על תקן סנטר שני, לא ניבו ולא פוית'רס זה ממש לא הכיוון. לפניו חייב להיות סנטר איכותי. 7 פוטר עם אוריינטציה הגנתית לפני הכל. צריך לראות מה יהיה לשוק להציע בגזרה הזו ולא להתפתות להחתים עוד קפיץ אנדרסייזד.

לגבי עמדה 4 - אני עוד לא בטוח לגבי מרטין, אבל לא הייתי ממהר לשחרר אותו. בעיני הוא נותן עונת רוקי סבירה ומעלה. לחלוטין לא יציב, אבל הפוטנציאל לגמרי שם.
אני גם חושב שאפשר להביא את קבוקולו שישלים אותו (או להפך). העונה בברזיל גרמה לי להרים גבה, אבל הנה הוא חזר לאירופה וממשיך להיראות טוב גם בכדורסל האירופאי. אני חושב שקבוקלו יכול לתת דקות גם בעמדה 5 במידת הצורך (שלא נדבר על זה שאת הקריירה הוא התחיל בעמדה 3 בכלל. הורסטיליות הקיימת והפוטנציאלית של הבחור בשמיים). יחד עם קולסון שיכול לספק דקות ב-4 בהרכבי סמול בול, זה קו קדמי שאפשר לעבוד איתו.

בראון, זר ו/או בלאט/מדר
קולסון, זר, מנקו
מרטין, קבוקלו, (כהן-?)
זר, סורקין

בקו האחורי, למעט בראון ובולדווין צריך עוד קומבו גארד מהספסל. רצוי שיהיה יותר איכותי מאדאמס. שיוכל לשמור למשל. הזר הנוסף בכנף צריך להיות בעיקר 3&D בעיני.

* לגבי הישראלים - אני מאמין שכל עוד מכבי משחקת בליגה הישראלית היא צריכה להחזיק ישראלי בכל עמדה. לכן כהן מצוין פה בכלל - כי לצערי אני לא רואה אלטרנטיבה בעמדה 4. אם הוא נשאר פה הוא לא אמור לראות דקות ביורוליג לדעתי.

* בהמשך לנקודה הקודמת. בהסתכלות על הקו האחורי, יש פול של 4 גארדים עם תעודת זהות כחולה שמשחקים היום ביורוליג. שניים מהם צריכים להיות פה בעונה הבאה.
בגדול פחות משנה לי מי מבין ה-4 יהיה פה, אבל בעיני אסור שאלו יהיו בלאט וג'ונדי ביחד. שניהם גארדים נמוכים, שניהם לא שומרים טובים. אין מקום לשניהם באותו הסגל.
שמעתי את הטיעון על זה שהם לא ישחקו ביחד. בשביל שזה אולי יהיה נכון, אחד מהתנאים הבאים צריך להתקיים:
2. אחד מהם יסכים לקבל על עצמו את התקן של הגארד החמישי (וישחק פחות, אם בכלל, ביורוליג).

סך הכל נראה טוב.
בהתחשב בזה שקולסון יכול לשחק 4, עם כמה שאני מחזיק מקבולקו הייתי מעדיף שהזר השני בעמדה הזאת יהיה יותר 4-5. לדעתי להיכנס לעונה עמוסה רק עם שני סנטרים זה קצת ריסקי.

אני גם חושב שמרטין יכול עוד להתפתח ולהתאקלם, אבל אני לא רואה בהכרח סיכוי גבוה לאיזו הצלחה גדולה שם.

יכול להיות שכן, אבל לא בא לי לראות את מכבי שוב מוותרת על שחקן שנמצא בדיוק לפני הפריצה כמו עם אוואנס לדוגמה, ויש לי תחושה שמרטין לא מאוד רחוק משם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 פברואר 2023, 01:39

התנין 2 כתב:שחקנים יוצאים מחוזה כל שני וחמישי, זו לא באמת בעיה.
העניין הוא שאני לא שותף להרגשה שמדובר באיזה כישרון על. לדעתי העובדה שהוא נחת דווקא באולם מעידה שזו פחות או יותר (כנראה קצת יותר) הרמה שלו ואין מקום להניח שמדובר כאן בכוכב יורוליג נסתר.

וזה ששחקן כמו בריימו חתם במכבי מעיד עליו שהוא שחקן ברמה גבוהה? עזוב. זה לא עובד ככה. קבוצה עם תקציב של יותר מ-20 מיליון דולר יכולה להחתים שחקנים שהם פח (מכבי עושה זאת הרבה), וקבוצה עם תקציב של חמישית/רבע מזה יכולה להחתים לא פעם שחקנים ברמה גבוהה. יש פה הרבה עניין של סקאוטינג, של לתת הזדמנות לשחקנים (לפני פריצה או שפוספסו) וכ׳ו.

חוץ מזה, הוא לא צריך להיות שחקן על. בטח אם אתה לא משלם לו כמו לשחקן על. וניתן להעריך שאולם כנראה לא משלמת לו יותר מידי. מכבי יכלה להחתים אותו בסכום מאוד נמוך כבר העונה, ע״ח בריימו לצורך העניין. השאלה כאמור היא לא אם הוא שחקן על - אלא כמה הוא טוב ביחס לאפשרויות שיש לך, וכמה פוטנציאל יש לו. כי בסופו של דבר קשה להחתים כאן שחקני טופ יורוליג (בהווה) בתקציבים שמכבי פדרמן ת״א מעמידה. בהנחה שהחוזים הגדולים בקבוצה כבר ניתנו (לבראון ואולי גם לבולדווין) - זה או להחתים שחקן עם פוטנציאל להיות משהו (דורש סקאוטינג), או למצוא מישהו עם יכולות גבוהות ברמת יורוליג שהתפספס (גם דורש סקאוטינג), או להתפשר על שחקן בינוני ומטה ברמת יורוליג (הברירה הפחות הטובה).
אחדשיודע

הודעהעל ידי A.Parker » 13 פברואר 2023, 01:47

MTA2311 כתב:
A.Parker כתב:
MTA2311 כתב:

בראון, זר ו/או בלאט/מדר
קולסון, זר, מנקו
מרטין, קבוקלו, (כהן-?)
זר, סורקין

סך הכל נראה טוב.

יכול להיות שכן, אבל לא בא לי לראות את מכבי שוב מוותרת על שחקן שנמצא בדיוק לפני הפריצה כמו עם אוואנס לדוגמה, ויש לי תחושה שמרטין לא מאוד רחוק משם.

ממש מתקשה לראות את מרטין עם אותו אפסייד אבל מבין אותך
A.Parker

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 פברואר 2023, 01:58

ספציפית לגבי קבוקלו - אומנם ראיתי אותו מעט השנה, אבל הוא לגמרי מתופקד כ-4/5. נדמה לי שהוא קצת מפוזר ולא מספיק ממושמע הגנתית, אבל כישרון בוודאי יש. צריך לראות אותו יותר באולם.

מה שכן, בגלל שיש לו שם חוזה לעוד עונה, זה כמובן מסבך את העניינים (אם אין אופציית יציאה). זאת אומרת, אם יהיה טוב עד סוף העונה, אז הם לא ישחררו אותו בקלות (כלומר ב-50 אלף דולר). ואם כן ישחררו בקלות, זה אומר דרשני. יכול להיות שמכבי פיספסה את הרכבת איתו. הייתה אחלה אפשרות לבחון אותו מקרוב העונה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 פברואר 2023, 03:16

התנין 2 כתב:לדעתי העובדה שהוא נחת דווקא באולם מעידה שזו פחות או יותר (כנראה קצת יותר) הרמה שלו ואין מקום להניח שמדובר כאן בכוכב יורוליג נסתר.

זאת לוגיקה בעייתית מאוד
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי גל גל » 13 פברואר 2023, 18:26

בראון,בלאט,דיבה
בולדווין,בראיינט,גאי
קולסון,זוסמן,מנקו
לידיי,מרטין,כהן
ניבו,פוייתרס,סורקין
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי JarJarBinx » 13 פברואר 2023, 18:57

גל גל כתב:בראון,בלאט,דיבה
בולדווין,בראיינט,גאי
קולסון,זוסמן,מנקו
לידיי,מרטין,כהן
ניבו,פוייתרס,סורקין

ממש לא.
אין תיקון לקו הקדמי (לידיי לא יספיק פה). זוסמן - פשוט לא טוב מספיק, ועוד יעשה פרצופים של "לא מעריכים אותי מספיק". גם מבלאט אני לא כל כך מתלהב. שני שחקנים מהקבוצה החלשה ביורוליג...
בגדול הוספת לידיי זוסמן בלאט ובראיינט, במקום היליארד אדאמס זיו הולינס.
מתעלם רגע מבריימו שפה על תקן המחליף לפויתרס. לא באמת שדרוג. בראיינט די טוב, אבל אובייקטיבית לא יותר מהיליארד שפשוט לא מוצא את עצמו פה. השאר לא להיט.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי גל גל » 13 פברואר 2023, 20:09

JarJarBinx כתב:
גל גל כתב:בראון,בלאט,דיבה
בולדווין,בראיינט,גאי
קולסון,זוסמן,מנקו
לידיי,מרטין,כהן
ניבו,פוייתרס,סורקין

ממש לא.
אין תיקון לקו הקדמי (לידיי לא יספיק פה). זוסמן - פשוט לא טוב מספיק, ועוד יעשה פרצופים של "לא מעריכים אותי מספיק". גם מבלאט אני לא כל כך מתלהב. שני שחקנים מהקבוצה החלשה ביורוליג...
בגדול הוספת לידיי זוסמן בלאט ובראיינט, במקום היליארד אדאמס זיו הולינס.
מתעלם רגע מבריימו שפה על תקן המחליף לפויתרס. לא באמת שדרוג. בראיינט די טוב, אבל אובייקטיבית לא יותר מהיליארד שפשוט לא מוצא את עצמו פה. השאר לא להיט.

לדעתי בראיינט מץאים יותר לשיטה של עודד
הוא גם שומר מצויין ( יותר מהיליארד )
קייל גאי שדובר עליו פה הוא קלעי אדיר

זוס ובלאט אמנם לא הכי טובים אבל הם ישראלים שצריכים להיות פה וזה שדרוג לעומת זיו וכו
מוסיף את לידיי

רוב הסגל ממשיך לשנה שנייה, אני מאמין שזה שדרוג
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
גל גל

הודעהעל ידי A.Parker » 13 פברואר 2023, 20:10

בראיינט ממש לא שומר מצויין, מה גם שיש לו אגו לא קטן (גם בהגנה)
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 13 פברואר 2023, 21:07

לא יודע למה פתאום רוצים פה את בראיינט שוב. ממש לא בא לי שהשחקן הזה יחזור למכבי.
עידן

הודעהעל ידי Jack55 » 13 פברואר 2023, 21:32

קומאג׳י מסיים חוזה הקיץ, דעתכם עליו?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי Mitelka » 13 פברואר 2023, 21:35

Jack55 כתב:קומאג׳י מסיים חוזה הקיץ, דעתכם עליו?
של אלבה ברלין?

מה מצאת בו?

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי Adam » 13 פברואר 2023, 21:57

שכחתם שיש סיכסוך בין אלייז'ה בראיינט למכבי? לא כלכך ברור לי מה הדיבור עליו
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי גל גל » 13 פברואר 2023, 22:19

A.Parker כתב:בראיינט ממש לא שומר מצויין, מה גם שיש לו אגו לא קטן (גם בהגנה)

לא משנה אז לא בראיינט נגיד
זר אחר שיכול לשחק בעמדות 2 וגם שלוש ולשמור טוב
יכול להוביל כדור קצת ולעשות קצת מכל דבר.

אני לא חושב שנראה פה שינוי בעמדה 5
אנחנו רק נראה תוספת של זר בעמדה 4 בנוסף למרטין

יכול להיות שפוייתרס ישאר ויכול להיות אפילו שאדאמס ישאר ואז אתה מביא רק ישראלים אחרים + חיזוק בעמדה 4 + מחליף להיליארד/הולינס

לא רואה את מכבי הולכת לפירוק והרכבה שוב. יחליפו מקסימיום 2/3 זרים וזהו.

הולינס היליארד בריימו אאוט ובמקומם יביאו אחרים
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
גל גל

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], omerk ו־27 אורחים