מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי A.Parker » 14 פברואר 2023, 21:37

felix_r כתב:
A.Parker כתב:אקסום שחקן עם קליעה בעייתית מאוד, לא מסוג השחקן שאתה רוצד לצד בראון ובולדווין.

מה בדיוק בעיתי עם הקליעה שלו?
39.7% העונה ביורוליג

קליעה זה לא בהכרח עניין של אחוזים. גם אוחיון היה עם אחוז לא רע בכלל.
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 14 פברואר 2023, 21:41

A.Parker כתב:
felix_r כתב:
A.Parker כתב:אקסום שחקן עם קליעה בעייתית מאוד, לא מסוג השחקן שאתה רוצד לצד בראון ובולדווין.

מה בדיוק בעיתי עם הקליעה שלו?
39.7% העונה ביורוליג

קליעה זה לא בהכרח עניין של אחוזים. גם אוחיון היה עם אחוז לא רע בכלל.

אז אני שואל אותך, מה בדיוק בעיתי עם הקליעה שלו?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 14 פברואר 2023, 21:54

אם מדברים על הקליעה שלו מרחוק, אז זאת לא התכונה הבולטת אצלו. נאמר זאת כך. היה מהקלעים הגרועים ביותר ב-NBA בתקופה שלו שם. מה שכן, המרחקים באירופה שונים ובאופן כללי נראה לי שהוא שיפר את האספקט הזה במשחק שלו מאז שהגיע לאירופה. אבל עדיין, לא זורק הרבה מהטווח הזה.

בוא נגיד ככה. לא תביא אותו למכבי כי הוא קלעי טוב משלוש, אלא בגלל דברים אחרים. השאלה מה רוצים מהשחקן שיהיה ליד בראון ובולדווין (אם יישאר). ובכלל, לא בטוח שיקצו מספיק כסף לשחקן הזה (רוב הסיכויים שלא). סביר שיבחרו ללכת דווקא על שחקן זול. אולי אם אקסום ייפצע שוב הוא יהיה רלוונטי יותר :laugh1
אחדשיודע

הודעהעל ידי עידן » 14 פברואר 2023, 22:31

אקסום שחקן טוב, ומשום מה יש לי תחושה כזו שגם נראה אותו במכבי יום אחד, עוד כמה שנים.

יוחתם פה לעונה+אופציה על תקן "שחקן יורוליג מצוין ומנוסה", ייתן פה עונה לא רעה מבחינת מספרים, אולי יסתכסך על הדרך עם המאמן, נחבב אותו בסה"כ והוא יוביל אותנו אפילו לאזור מקום 8 ולהדחה בפלייאוף, ועונה לאחר מכן ימשיך ליעד הבא. משהו סטייל נאנלי כזה.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 15 פברואר 2023, 00:09

חלק מהאנשים פה רוצים איזה קלעי שלשות מדופלם, וחושבים שזה יעזור למכבי. הם שוכחים שמכבי היא לא באסקוניה. מכבי לא משחקת תרגילי קלעים. בגלל זה היליאד היה מצוין בבאסקוניה, אבל לא מסתדר במכבי. אז תחליפו את היליארד בשוטר אחר, זה לא ממש יעזור.

לעונתו אקזום יודע לעשות נקודות בכול דרך, ובכלל תורם בהרבה פרמטרים. לכן הסיכוי שיצליח במכבי הוא הרבה יותר גבוה מקלעי שלשות זה או אחר.

ולא שאני מזלזל בקליעה לשלוש. היא חשובה מאוד. אני מקווה שפעם מכבי תלמד לשמור נגד שלשות, ולא תהיה הקבוצה הכי גרוע ביורוליג נגד שלשות
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 15 פברואר 2023, 01:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 15 פברואר 2023, 00:41

פליקס אתה מפספס את הנקודה. אקסום אחלה שחקן, רק שהוא פחות מתאים לקו האחורי הקיים. בסוף זה גם עניין של איזון. האם אצטער אם יחתום? לא. האם זו החתיכה החסרה הקו האחורי? גם לא.
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 15 פברואר 2023, 01:59

A.Parker כתב:פליקס אתה מפספס את הנקודה. אקסום אחלה שחקן, רק שהוא פחות מתאים לקו האחורי הקיים. בסוף זה גם עניין של איזון. האם אצטער אם יחתום? לא. האם זו החתיכה החסרה הקו האחורי? גם לא.

אז לדעתי הוא כן מתאים, הוא סוג של סווינגמן 198 ס"מ. וגם הסברתי למה אנחנו לא צריכים קלעי טהור. יש לנו את היליארד, ואנחנו לא עושים איתו כלום. לא צריכים אחד אחר במקומו. זה לא הסגנון של מכבי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי BIG sofo » 15 פברואר 2023, 02:16

אם אני ה-GM של מכבי תל אביב,

אלה המהלכים שאני מבצע:

משחרר/לא מאריך חוזה:
- יפתח זיו
- ג'ייק כהן
- ג'רל מרטין
- אלכס פיאתריס
- סולימאן בריימו

מחתים:
- סנטר זר (ג'וש ניבו לספסל)
- 4 זר פותח
- ים מדר/ מקס הדינגר
-נמרוד לוי
- טיילר ביי (מנס ציונה) לעמדות 3-4.

סגל של:
1-2: לורנזו בראון, וויל בולדין , ג'יילן אדאמס , ים מדר/מקס הדינגר , ג'ון דיברתולמאו
3-4: בונזי קולסון, זר חדש, טיילר ביי, נמרוד לוי, רפי מנקו, גיא פניני
5: זר חדש, ג'וש ניבו, רומן סורקין

8 זרים
6 ישראלים

סגל מ-צ-ו-י-י-ן-!-!-!
BIG sofo

הודעהעל ידי felix_r » 15 פברואר 2023, 02:33

BIG sofo כתב:אם אני ה-GM של מכבי תל אביב,

אלה המהלכים שאני מבצע:

משחרר/לא מאריך חוזה:
- יפתח זיו
- ג'ייק כהן
- ג'רל מרטין
- אלכס פיאתריס
- סולימאן בריימו

מחתים:
- סנטר זר (ג'וש ניבו לספסל)
- 4 זר פותח
- ים מדר/ מקס הדינגר
-נמרוד לוי
- טיילר ביי (מנס ציונה) לעמדות 3-4.

סגל של:
1-2: לורנזו בראון, וויל בולדין , ג'יילן אדאמס , ים מדר/מקס הדינגר , ג'ון דיברתולמאו
3-4: בונזי קולסון, זר חדש, טיילר ביי, נמרוד לוי, רפי מנקו, גיא פניני
5: זר חדש, ג'וש ניבו, רומן סורקין

8 זרים
6 ישראלים

סגל מ-צ-ו-י-י-ן-!-!-!

טוב שלא כתבת:

1 זר
2 זר חדש
3 זר חדש
4 זר חדש
5 זר חדש

סגל מצוין!

:laugh1

לא הצעת שמות, אז מה מצוין בזה? :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Rampel » 15 פברואר 2023, 04:04

A.Parker כתב:פליקס אתה מפספס את הנקודה. אקסום אחלה שחקן, רק שהוא פחות מתאים לקו האחורי הקיים. בסוף זה גם עניין של איזון. האם אצטער אם יחתום? לא. האם זו החתיכה החסרה הקו האחורי? גם לא.
מסכים. מה גם שאם רצים לחדש חוזה לבונזי, כנראה שהוא ה-3 הבכיר.

להוציא סכומים גבוהים יחסית על קומבו גארד גבוה מתוך הימור שהוא למעשה כל הזמן הזה היה אמור להיות סווינגמן, זה בנייה מאוד עקומה.

מצד שני, זה בדיוק מה שמכבי אוהבת. אז לא מן הנמנע שזה יקרה.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי refael » 15 פברואר 2023, 09:45

בראון, בלאט
בולדווין, בילי בארון, גונדי
קולסון, רוקאס גדרייטיס, רפי מנקו
סמי אוג'לייה, מרטין , כהן
ניבו, פוייטרס, סורקין

לא יודע מה מצב החוזים שלהם ומודע לזה שיש לעלות בתקציב בשביל זה אבל אני חושב שאלו שחקנים שכן יכולים להגיע לפה ולחזק את הקבוצה במקומות שאני רואה.
משאיר את פוייטרס בתקווה שיחזור כמו שצריך מהפציעה ויתפקד בעמדה מספר 5 הטבעית שלו.
אוג'לייה מזכיר לי בהרבה מובנים את יאבוסלה במבנה גוף ובמשחק שלו כמו בשנה הראשונה בוילרבאן.
בארון יביא ניסיון וקליעה איכותית מהספסל.
גדרייטיס יביא אתלטיות, קליעה וריבאונד.
בלאט וכבר ואין ספק בזה רכז יורוליג ואיכותי מאוד לדעתי( לא רואה את ים מדר מגיע אלינו).
תמונה
refael

הודעהעל ידי Adam » 15 פברואר 2023, 10:48

דעה לא פופולרית, אבל אנחנו חייבים להפסיק לבנות קבוצות של 9 זרים בסגל. זה משהו שהתחיל להיות בשנים האחרונות ורואים שזה לא מצליח.
אנחנו צריכים 7 זרים איכותיים בסגל, ותוך כדי כשהעונה תתחיל להביא את הזר ה8 במידת הצורך.

בראון, בולדווין, קולסון - בסיס השחקנים הזרים שאנחנו רוצים לשמור לעונה הבאה.
סנטר איכותי, 4 פותח, 4 מחליף שיכול לשחק גם 5, סווינגמן קלעי עם הובלת כדור.
סנטר ו4 פותח צריך להביא שחקנים מוכחים, כש4 מחליף וסווינגמן קלעי אפשר לנסות להביא מציאות (מרטין יכול להישאר על תקן ה4 שיכול לשחק 5, למרות שהוא בקושי משחק 5).

את שאר הסגל צריך למלא בישראלים שמוכחים כשחקנים מחליפים ברמת היורוליג או שאריות מהעונה.
ג'ונדי, סורקין, בלאט, זוסמן/מנקו, כהן, מדר/היידיגר

אני מאוד אוהב את טיילר ביי מנס ציונה, אך אני לא חושב שיש לו מקום במכבי. הוא עונה על המשבצת של קולסון, הוא לא מביא משהו אחר שקולסון לא מביא, למעשה קולסון עושה את אותם הדברים רק טוב ממנו.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 15 פברואר 2023, 10:53

אם בולדווין וקולסון ישארו אפשר להשאיר את פויטרס במידה ויחזור טוב מהפציעה וחייבים להביא ביג מן רציני , לא סתם קפיץ מצוי סטייל ליגה מקומית אלה מישהו גדול עם משחק פוסט רציני , כזהה שיכול לעשות נקודות גם עם משחק פוסט וגב לסל , כל פעם שמכבי הגיע רחוק זה היה עם רכז וסנטר רציניים
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי Adam » 15 פברואר 2023, 11:00

מקאדו 3 כתב:אם בולדווין וקולסון ישארו אפשר להשאיר את פויטרס במידה ויחזור טוב מהפציעה וחייבים להביא ביג מן רציני , לא סתם קפיץ מצוי סטייל ליגה מקומית אלה מישהו גדול עם משחק פוסט רציני , כזהה שיכול לעשות נקודות גם עם משחק פוסט וגב לסל , כל פעם שמכבי הגיע רחוק זה היה עם רכז וסנטר רציניים

פוייתרס מאוד איכזב אותי העונה, יכול להיות בגלל ששיחק פצוע, אבל ממה שראינו הוא לא ענה בדיוק על החסרונות שיש למכבי בעמדות 4/5.
צריך שחקן שהוא קודם כל חושב הגנה. זה ביזיון איך שהצבע שלנו פרוץ השנה. גם ריבאונד הגנה זה משהו שאנחנו לוקים בו מאוד העונה. סורקין לא עונה על שני אלה, והוא אפילו גרוע עם השני.
כבונוס, רצוי שהשחקן הזה גם ידע לקלוע טוב מחצי מרחק כדי להעיף לעזאזל שחקנים שחונים בצבע כמו טבארס.

גם לצערי זה נראה שניבו יישאר כנראה.
נערך לאחרונה על ידי Adam בתאריך 15 פברואר 2023, 11:02, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
Adam

הודעהעל ידי A.Parker » 15 פברואר 2023, 11:00

גם בעיני כמות הזרים שמציעים מוגזמת מאוד. אין מה להביא 9 זרים, גם לא בטוח ששמונה. עם בניה נכונה וחכמה אפשר להביא 7 זרים שיהיו איכותיים יותר משמעותית על פני 9 שחקנים שרובם אפורים ומשלימים.

אם מדר מגיע לפה, הרכב הזרים צריך להיות ככה פחות או יותר: בראון, בולדווין, בונזי, סווינגמן מחליף, 4 (קבוקלו?), 4-5, סנטר (ביטאדזה?)
A.Parker

הודעהעל ידי Jack55 » 15 פברואר 2023, 11:42

A.Parker כתב:גם בעיני כמות הזרים שמציעים מוגזמת מאוד. אין מה להביא 9 זרים, גם לא בטוח ששמונה. עם בניה נכונה וחכמה אפשר להביא 7 זרים שיהיו איכותיים יותר משמעותית על פני 9 שחקנים שרובם אפורים ומשלימים.

אם מדר מגיע לפה, הרכב הזרים צריך להיות ככה פחות או יותר: בראון, בולדווין, בונזי, סווינגמן מחליף, 4 (קבוקלו?), 4-5, סנטר (ביטאדזה?)
לא בטוח שזה נכון, 8 זרים בעיניי זה חובה בטח ובטח בתקופה שבה אין יותר מדי ישראלים מדהימים בשוק, ו8 זה המספר המושלם, לא יותר ולא פחות.

בראון, ישראלי
בולדווין, זר, ישראלי
קולסון, זר, ישראלי
זר, זר, ישראלי
זר, ישראלי, ישראלי

ככה פחות או יותר המבנה צריך להיות בעיניי, אהבתי את האופציות לישראלים שאדם הביא

סורקין כבר פה, אבל בנוסף אליו בלאט/מדר זה חובה ואחד מהם חייב להיות פה הקיץ, ואם להיות כנה אחריי העונה הזאת של דיבה קשה לי להאמין שהוא לא ימשיך.

גם לנדסברג וטיוס אפשר וצריך לשקול כאופציות
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי גל גל » 15 פברואר 2023, 12:20

שמעו אני עדיין מאמין שפוייתרס שחקן מצויין .
הוא לא הספיק לשחק פה הרבה אבל אני בטוח שיש לו מה לתת. לא בטוח שהייתי מוותר עליו
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Neo » 15 פברואר 2023, 12:30

חברים מה דעתכם על דבון הול ממילאנו בתור סווינגמן ???
שחקן שאני מאוד אוהב . הברנש יודע לעשות הכל הכל הכל בקו האחורי , יש לו אופי שחקן משלים ולכן הוא כל כך מתאים להשלים את הנמרים כמו לורנזו ובולדווין
נגמר לו החוזה בסוף השנה , הוא לא משחק טוב ולא ממש מוצא את עצמו בכל הבלאגן שנוצר במילאנו השנה ולכן מחירו יהיה סביר ביותר
בחור מאוד חיובי שיכול לדפוק 4 שלשלות ב 40 אחוז בקלות ליד לורנזו ובולדווין
https://www.youtube.com/watch?v=KsR830uq6vg
Neo

הודעהעל ידי Adam » 15 פברואר 2023, 12:36

Jack55 כתב:
A.Parker כתב:גם בעיני כמות הזרים שמציעים מוגזמת מאוד. אין מה להביא 9 זרים, גם לא בטוח ששמונה. עם בניה נכונה וחכמה אפשר להביא 7 זרים שיהיו איכותיים יותר משמעותית על פני 9 שחקנים שרובם אפורים ומשלימים.

לא בטוח שזה נכון, 8 זרים בעיניי זה חובה בטח ובטח בתקופה שבה אין יותר מדי ישראלים מדהימים בשוק, ו8 זה המספר המושלם, לא יותר ולא פחות.

בראון, ישראלי
בולדווין, זר, ישראלי
קולסון, זר, ישראלי
זר, זר, ישראלי
זר, ישראלי, ישראלי

סורקין כבר פה, אבל בנוסף אליו בלאט/מדר זה חובה ואחד מהם חייב להיות פה הקיץ, ואם להיות כנה אחריי העונה הזאת של דיבה קשה לי להאמין שהוא לא ימשיך.

אנחנו לא אומרים שלא צריך שיהיו פה 8 זרים, אלא שכדאי להתחיל עם 7 זרים ולהביא את הזר השמיני איך שהעונה מתקדמת. 8 זרים בכל מקרה זה מעט מוגזם אבל אין כלכך ברירות עם איך שהישראלים נראים.
9 זרים זה פשוט מוגזם. לא הגיוני שכל משחק ליגה או גביע לא יתלבשו לך 4 שחקנים, זה לא בריא לחדר הלבשה ולא בריא לשחקנים באופן כללי, זה מוציא אותם מהקצב העונתי.

אני חושב שהבעיה היא שכל הישראלים שעוד איכשהו לגיטימים ויכולים לתת דק' ביורוליג נמצאים לך על עמדות 1-2 בלבד.
ג'ונדי, בלאט, מדר, היידיגר, זוסמן, סורקין. שלוש מהם על עמדות 1/2 (ארבע אם לוקחים את זוסמן בחשבון).
הלוואי והיה לנו ישראלי לגיטימי לעמדות 3 או 4. זה שזוסמן משחק ביורוליג לא אומר בעיניי שהוא שחקן יורוליג לגיטימי, לדעתי הוא לא שם. מנקו כמובן גם כן לא שם.
לנדסברג וטיוס לא יהיו פה. הראשון נהנה לו בסין וסיים את הפרק מזמן עם מכבי והשני כבר לא באמת ברמה וקצת מעוס.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
Adam

הודעהעל ידי Jack55 » 15 פברואר 2023, 13:29

Adam כתב:
Jack55 כתב:

בראון, ישראלי
בולדווין, זר, ישראלי
קולסון, זר, ישראלי
זר, זר, ישראלי
זר, ישראלי, ישראלי

אנחנו לא אומרים שלא צריך שיהיו פה 8 זרים, אלא שכדאי להתחיל עם 7 זרים ולהביא את הזר השמיני איך שהעונה מתקדמת. 8 זרים בכל מקרה זה מעט מוגזם אבל אין כלכך ברירות עם איך שהישראלים נראים.
9 זרים זה פשוט מוגזם. לא הגיוני שכל משחק ליגה או גביע לא יתלבשו לך 4 שחקנים, זה לא בריא לחדר הלבשה ולא בריא לשחקנים באופן כללי, זה מוציא אותם מהקצב העונתי.

אני חושב שהבעיה היא שכל הישראלים שעוד איכשהו לגיטימים ויכולים לתת דק' ביורוליג נמצאים לך על עמדות 1-2 בלבד.
ג'ונדי, בלאט, מדר, היידיגר, זוסמן, סורקין. שלוש מהם על עמדות 1/2 (ארבע אם לוקחים את זוסמן בחשבון).
הלוואי והיה לנו ישראלי לגיטימי לעמדות 3 או 4. זה שזוסמן משחק ביורוליג לא אומר בעיניי שהוא שחקן יורוליג לגיטימי, לדעתי הוא לא שם. מנקו כמובן גם כן לא שם.
לנדסברג וטיוס לא יהיו פה. הראשון נהנה לו בסין וסיים את הפרק מזמן עם מכבי והשני כבר לא באמת ברמה וקצת מעוס.

לנדסברג עשה לפניי כמה ימים ראיון שהוא רוצה לחזור ליורוליג, הוא רק בן 32 הייתי בטוח שהוא 34-35

אפשר לגמרי לשקול להחזיר אותו לעונה לעמדות 2-3 הוא חד משמעית מסוגל לתת דקות סבירות+ ביורוליג

טיוס בעיניי רלוונטי רק אם באמת הולכים על סנטר זר אחד, אבל אם ניבו ישאר (וכנראה זה יקרה) אז סיכוי גבוה שיביאו עוד סנטר

ומסכים עם מה שאמרת זה בעיה שרוב הישראלים הטובים הם בעיקר גארדים (דיבה מדר בלאט היידגר) בגלל זה מלבד קולסון לדעתי חשוב שיהיה עוד זר טוב לעמדות 2-3
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Shay_uzan ו־22 אורחים