מכבי ותמונת הפלייאוף

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי ותמונת הפלייאוף

הודעהעל ידי עידן » 01 אפריל 2023, 00:27

Shay_uzan כתב:
my man כתב:איזו טראומה זו ריאל הא?

ומסכים עם אחדש' צריכים לשאוף למקום חמש (ובחלומות 4). הפסד של פנר' היום מעולה לנו

מונאקו הבטיחה את המקום הרביעי לדעתי, היא הייתה תלויה בעצמה ובפנר על המשחק היום והיא השיגה את התוצאות שהיא הייתה צריכה

מונאקו הבטיחה בוודאות את מקום 4 לפחות. היא יכולה גם לסיים גבוה יותר.
עידן

הודעהעל ידי Shay_uzan » 01 אפריל 2023, 00:28

אם מכבי מנצחת, או אם באסקוניה, זלגיריס או פרטיזן יפסידו מכבי תבטיח את הפליאוף
למכבי יש משחק מול זלגיריס, לפרטיזן יש את מונאקו ולבאסקוניה יש את ווילרבאן. סיבוב לאחר מכן יש להן את אולימפיקוס בשביל באסקוניה, פנא לפרטיזן,זלגיריס באותו סיבוב תשחק מול מינכן
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 00:40

Shay_uzan כתב:אם מכבי מנצחת, או אם באסקוניה, זלגיריס או פרטיזן יפסידו מכבי תבטיח את הפליאוף
למכבי יש משחק מול זלגיריס, לפרטיזן יש את מונאקו ולבאסקוניה יש את ווילרבאן. סיבוב לאחר מכן יש להן את אולימפיקוס בשביל באסקוניה, פנא לפרטיזן,זלגיריס באותו סיבוב תשחק מול מינכן

תיקון קטן (גם אני חשבתי כך עד לפני כמה דקות) - הפסד של פרטיזן לא נותן לך אוטומטית את הכרטיס לפלייאוף כי יכול להיווצר בית מושלש עם פנר, שבו אנחנו בנחיתות בעקבות הפרש סלים. למכבי יש 10- בבית משלוש כזה, לפרטיזן 3- ולפנר 13+.

עריכה: חזל״ש. מתקן את התיקון בעקבות הארה של שי על בית מרובע/מחומש. הפסד של פרטיזן (כמו הפסד של פנר/באסקוניה/ז׳לגיריס) - ומכבי בפלייאוף.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 01 אפריל 2023, 02:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 01 אפריל 2023, 00:48

לגבי המקום החמישי אנחנו תלויים בעצמנו אבל הפסד שלנו יאפשר לפנר לעקוף או לפרטיזן להגיע לבית משולש כאשר כל הקבוצות ב1-1 ולדעתי מכבי תסיים במקום השביעי.
לגבי מה שאחדש רשם, כן אני בדיוק מסתכל בטבלה ואני חושב שזה יהיה תקף גם עם בית מרובע של מכבי (אם תעשה 0-2) פנר, פרטיזן(1-1) ובאסקוניה/זלגיריס (2-0) וזה יצור מצבים לא נעימים לנו

אגב באתי לבדוק את המצב של בתים עם פרטיזן אבל ערוץ הספורט הטעה אותי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 01:54

אוקיי אוקיי. ביטול על מה שכתבתי. סליחה על ההטעיה שי. לא לקחתי בחשבון בית מרובע/מחומש כפי שהעלת.

אם פרטיזן ופנר עושות 1-1, ביחד עם 0-2 של ז׳לגיריס ובאסקוניה - מכבי בפלייאוף. כי לא יווצר בית משולש, אלא בית מחומש. ובבית כזה, אני רואה כבר שפנרבחצ׳ה בעמדת נחיתות מולנו (יש להם 4 ניצחונות לעומת 6 הפסדים - תודות לשני הפסדים שלהם מול באסקוניה, למכבי יהיה 5:5 אם תפסיד לז׳לגיריס). אותו דבר גם במקרה של בית מרובע עם פנר (היא במאזן ניצחנות/הפסדים שלילי של 5:3 לעומת 4:4 של מכבי אם תפסיד לז׳לגיריס) ללא פרטיזן.
כלומר, הפסד של פנר/פרטיזן/באסקוניה/ז׳לגיריס - ומכבי בפלייאוף.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 03:08

עוד משהו. גם אם מכבי מפסידה לז׳לגיריס בהפרש של נקודה או אחרי הארכה (הנקודות בהארכה לא נספרות במניין הפרש הסלים) - היא עולה לפלייאוף. כי בבית משולש עם באסקוניה וז׳לגיריס, המצב הוא כזה:

באסקוניה (2-2), הפרש סלים 31+
מכבי (1-2), הפרש סלים 14-
ז׳לגיריס (2-1), הפרש סלים 17-

היה מישהו שסיכם זאת יפה בטוויטר:
מאוד פשוט
יש רק תרחיש אחד בו מכבי לא עושה פלייאוף והוא:
פנרבחצ'ה, פרטיזן, באסקוניה וקובנה - מנצחות פעמיים
מכבי - מפסידה פעמיים, ובקובנה גם ב2 הפרש ומעלה

אלו 9 משחקים שהולכים לרעת מכבי
זהו התרחיש היחיד בו מכבי לא תהיה בפלייאוף

אבל... נקווה בכל מקרה שינצחו את ז׳לגיריס. לא פשוט, אך אפשרי. זה יהיה מבחן חשוב לפלייאוף וצעד משמעותי בדרך להבטחת המקום החמישי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Jack55 » 01 אפריל 2023, 04:53

יותר טוב מזה לא יכולנו לקבל

אנחנו תלויים רק בעצמו עבור מקום חמישי וזה מעולה
לסיים את העונה עם 8 ניצחונות רצוף יהיה משוגע ולא פשוט בכלל, מצד שני אני בטוח שבמכבי יודעים טוב מאוד שאם נקבל את מונאקו בפלייאוף חלום הפיינל פור לא רחוק בכלל

מצד שני שימו לב לדבר הבא :
אם מונאקו מנצחת את שני המשחקים וריאל מפסידה את שני המשחקים, מונאקו עוקפת את ריאל בטבלה
חייב לקוות להפסד של מונאקו באחד משני המשחקים (פרטיזן בית ואפס חוץ) בשביל שלא יקרה משהו בלתי צפוי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Jack55

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 05:04

Jack55 כתב:מצד שני שימו לב לדבר הבא :
אם מונאקו מנצחת את שני המשחקים וריאל מפסידה את שני המשחקים, מונאקו עוקפת את ריאל בטבלה
חייב לקוות להפסד של מונאקו באחד משני המשחקים (פרטיזן בית ואפס חוץ) בשביל שלא יקרה משהו בלתי צפוי

ריאל מארחת במחזור הבא את באיירן. אז אם הם לא מתכננים לנו הפתעות, העניין הזה אמור פחות או יותר להיסגר שם. אלא אם יווצר בית מרובע של אולימפיאקוס, ברצלונה, מונאקו וריאל שיסבך את העניינים גם באזור הזה (בבית מרובע - אולימפיאקוס ראשונה, ברצלונה שנייה, מונאקו שלישית וריאל רביעית). אבל כדי שזה יקרה; אולימפיאקוס צריכה להפסיד פעמיים (בחוץ מול הכוכב ובבית לבאסקוניה), מונאקו צריכה לנצח פעמיים (בבית את פרטיזן ובחוץ את אפס), בעוד ברצלונה (מילאנו בחוץ ו-ולנסיה בבית) וריאל (באיירן בבית ומכבי בחוץ) צריכות לעשות 1-1. כלומר, ניצחונות של ריאל ואולימפיאקוס (ו/או הפסד של מונאקו) יסגרו את הפינה הזאת לחלוטין כבר במחזור הבא.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Adam » 01 אפריל 2023, 08:10

Jack55 כתב:יותר טוב מזה לא יכולנו לקבל

לסיים את העונה עם 8 ניצחונות רצוף יהיה משוגע ולא פשוט בכלל, מצד שני אני בטוח שבמכבי יודעים טוב מאוד שאם נקבל את מונאקו בפלייאוף חלום הפיינל פור לא רחוק בכלל

ההבדל בין מקום 5 למקום 9 עבור מכבי מאוד קטן. אסור להיות יותר מדי אופטימיים. צריך פשוט לחכות אחרי המשחק מול ז'לגיריס ורק אז לעשות חושבים במחזור האחרון, גם אם זה אומר להפסיד בכוונה את המשחק מול ריאל אם צריך.
למכבי נותרו 2 משחקים אחרונים בהם היא לא הפייבוריטית, כך שלמרות שהיא תלויה בעצמה - אני בספק אם ננצח את שני המשחקים האלה.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

מכבי ותמונת הפלייאוף

הודעהעל ידי TAYO » 01 אפריל 2023, 09:26

אני חושב שהשאלה הפחות חשובה לקראת השבוע הקרוב היא אם למכבי צריכות להיות שאיפות להבטיח פלייאוף או מקום חמישי. העניין הוא שאם מכבי אמורה להיות שונה במשהו בפלייאוף הזה מההוא של העונה שעברה - אז היא אמורה לנצח לפחות אחד משני המשחקים הבאים שלה. משחק חוץ קריטי כשהכסף על השולחן או משחק בית מול ריאל מדריד שנמצאת במאבקי מיקום… נצחון באחד משני אלה יהפוך את הפלייאוף של מכבי למלא תקווה בלי קשר לזהות היריבה שמולה.
במובן הזה, מקום חמישי הוא לא מטרה אלא תוצר לוואי של קבוצה שפשוט מתאימה למעמד.

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי JarJarBinx » 01 אפריל 2023, 10:08

TAYO כתב:אני חושב שהשאלה הפחות חשובה לקראת השבוע הקרוב היא אם למכבי צריכות להיות שאיפות להבטיח פלייאוף או מקום חמישי. העניין הוא שאם מכבי אמורה להיות שונה במשהו בפלייאוף הזה מההוא של העונה שעברה - אז היא אמורה לנצח לפחות אחד משני המשחקים הבאים שלה. משחק חוץ קריטי כשהכסף על השולחן או משחק בית מול ריאל מדריד שנמצאת במאבקי מיקום… נצחון באחד משני אלה יהפוך את הפלייאוף של מכבי למלא תקווה בלי קשר לזהות היריבה שמולה.

יפה. מסכים שאם מכבי רוצה להיכנס לפלייאוף עם תקווה לעשות משהו, כדאי שתוכיח שהיא מסוגלת להתמודד מול קבוצות חזקות במשחקי מפתח.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי felix_r » 01 אפריל 2023, 10:25

Jack55 כתב:יותר טוב מזה לא יכולנו לקבל

אנחנו תמיד יכולים להפסיד לריאל במשחק האחרון, אם נצטרך :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 16:31

הבעיה שמכבי משחקת במחזור האחרון לפני כולם (הגאונים של היורוליג לא עשו מחזור אחרון באותו יום ושעה). אז רצוי שידעו איפה הדברים עומדים פחות או יותר עד אז (לא כדי שמכבי תפסיד בכוונה, אלא יותר כדי ששאר הקבוצות לא יוכלו להשפיע)
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 16:44

TAYO כתב:אני חושב שהשאלה הפחות חשובה לקראת השבוע הקרוב היא אם למכבי צריכות להיות שאיפות להבטיח פלייאוף או מקום חמישי. העניין הוא שאם מכבי אמורה להיות שונה במשהו בפלייאוף הזה מההוא של העונה שעברה - אז היא אמורה לנצח לפחות אחד משני המשחקים הבאים שלה. משחק חוץ קריטי כשהכסף על השולחן או משחק בית מול ריאל מדריד שנמצאת במאבקי מיקום… נצחון באחד משני אלה יהפוך את הפלייאוף של מכבי למלא תקווה בלי קשר לזהות היריבה שמולה.

:like:
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 16:49

Adam כתב:ההבדל בין מקום 5 למקום 9 עבור מכבי מאוד קטן. אסור להיות יותר מדי אופטימיים. צריך פשוט לחכות אחרי המשחק מול ז'לגיריס ורק אז לעשות חושבים במחזור האחרון, גם אם זה אומר להפסיד בכוונה את המשחק מול ריאל אם צריך

צריך לקרות הרבה מאוד כדי שמכבי תסיים במקום 9 (אם לדייק; 9 ניצחונות מתוך 9 של היריבות + 2 הפסדים של מכבי). הסיכויים לטובתנו במקרה הזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 01 אפריל 2023, 17:38

זה בשביל כול הדואגים:

תמונה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 01 אפריל 2023, 17:50

נראה לי קצת מוזר שפרטיזן 99% בפלייאוף, ופנר (שיש לה יתרון ראש בראש על פרטיזן) עם 81% בלבד.

בכל אופן כמו שכבר אמרו פה, אני מסכים שצריך ללכת בכל הכוח על מקום 5 שנותן לנו את הסיכוי הגבוה ביותר לפגוש את מונאקו. בשביל זה מכבי צריכה להוכיח שהיא מסוגלת לנצח יריבה ברמה שלה בחוץ, וגם ככה היא תצטרך את זה אם יש לה שאיפות להמשיך את העונה מעבר לפלייאוף.

במילים אחרות - המשחק בשבוע הבא נגד ז'לגיריס הוא משחק המפתח של כל העונה מבחינתי. אם מכבי תפסיד לז'לגיריס ועדיין תעפיל לפלייאוף, אני אהיה הרבה פחות אופטימי לגבי סיכוי ריאלי לפיינל פור.
עידן

מכבי ותמונת הפלייאוף

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 18:09

עידן כתב:נראה לי קצת מוזר שפרטיזן 99% בפלייאוף, ופנר (שיש לה יתרון ראש בראש על פרטיזן) עם 81% בלבד.

יש לזה הסבר הגיוני. כמו שצוין למעלה - בתרחיש של בית מחומש (שיכול להיווצר אם פרטיזן ופנר עושות 1-1) או מרובע (באסקוניה+ז׳לגיריס+מכבי+פנר), פנר אחרונה. כלומר, ביותר תרחישים מאשר פרטיזן הם עלולים למצוא את עצמם בחוץ. אבל עדיין הסיכויים של פנר לעשות פלייאוף גבוהים על פניו
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 01 אפריל 2023, 18:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 01 אפריל 2023, 18:10

עידן כתב:נראה לי קצת מוזר שפרטיזן 99% בפלייאוף, ופנר (שיש לה יתרון ראש בראש על פרטיזן) עם 81% בלבד.

בכל אופן כמו שכבר אמרו פה, אני מסכים שצריך ללכת בכל הכוח על מקום 5 שנותן לנו את הסיכוי הגבוה ביותר לפגוש את מונאקו. בשביל זה מכבי צריכה להוכיח שהיא מסוגלת לנצח יריבה ברמה שלה בחוץ, וגם ככה היא תצטרך את זה אם יש לה שאיפות להמשיך את העונה מעבר לפלייאוף.

במילים אחרות - המשחק בשבוע הבא נגד ז'לגיריס הוא משחק המפתח של כל העונה מבחינתי. אם מכבי תפסיד לז'לגיריס ועדיין תעפיל לפלייאוף, אני אהיה הרבה פחות אופטימי לגבי סיכוי ריאלי לפיינל פור.

אתה יודע מה? זה ישמע מוזר, אבל אני תמיד חשבתי, שבשיטה הזאת של 1-2-2 קשה יותר לקבוצה שיש לה את יתרון הביתיות :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

מכבי ותמונת הפלייאוף

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 אפריל 2023, 18:17

פליקס כשאין לך יתרון ביתיות, והקבוצה לא הוכיחה את עצמה בחוץ (בלשון המעטה) - אתה בכל מקרה בבעיה. כי אתה הרי חייב לקחת לפחות משחק אחד בחוץ. מה גם שהסטטיסטיקה עדיין נוטה בבירור לטובת הקבוצה שמחזיקה ביתרון ביתיות (גם בגלל שאיכות הקבוצות גבוהה יותר וגם בגלל יתרון הביתיות). אז רצוי להוכיח מסוגלות לקחת משחק חוץ קשה לפני הפלייאוף
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־13 אורחים