Mitelka כתב:פלייאוף הוא לא הישג בפני עצמו (מה הישג חוץ מזכייה בגביע?) אבל ביחס לשיטה הנוכחית המאוד קשה הוא מטרה שצריך להשיג אבל בטח לא לבטלאחדשיודע כתב:לא, אלו הציפיות שלך, שהותאמו לרף הנמוך שהציבו הפדרמנים. אבל זה לא רלוונטי מה הציפיות שלך. עבור מועדון שזכה 6 פעמים באליפות אירופה, פלייאוף לא יכול להירשם כהצלחה או הישג. אין מה לעשות. ההצלחה הגדולה מהעבר הולכת איתך הלאה. תרצה או לא תרצה. אי אפשר למחוק את ההיסטוריה כי לפדרמנים לא מתאים להשקיע בקבוצה.
ולעניינו - אם לא ישיגו השנה פיינל פור, ייצטרכו להכות על חטא על עצם העובדה שלא השקיעו בחיזוק במהלך העונה. זה יהיה פיספוס היסטורי, לא הישג.
אתה מבין את השינוי העצום מלעבור את פזארו או זלגירס לעומת לעבור מול כל הגדולות ולפחות לנצח אחת מהן בסידרה ? לראות את הדרך שעברה קבוצת פארקר-שאראס, הגדולה בהיסטוריה של המועדון לפיינל פור זה בדיחה. אם היינו נשארים ביורוליג הישן (כשיטה) אני חושב שפלייאוף לעולם לא יכל להיות הישג. בשיטה החדשה זה פשוט עולם אחר.
רק לתזכר את השנתיים הגדולות של המועדון : מעבר בית מוקדם של 5 עולות מתוך 8 (השישית הטובה ביותר עולה ומשלימה 16 קבוצות). מיותר לציין כמה נמושות שיחקו במפעל בזמן הזה ולא לעלות משם זה באמת הישג קשה.
ואז בשנה הראשונה 4 בתים של 4 קבוצות - הראשונה בפיינל פור (ולנסיה, קבוצה מדרג 2 שהפסידה טכנית למכבי בגלל שלא הגיעה מהמצב הביטחוני, הייתה היריבה החזקה ביותר. ה20 הפרש טכני גמר את האפשרות שלה לעלות. זלגירס ואולקר. אז מכבי נגד זלגירס הפך להיות קרב על העלייה)
בעונה השנייה אותו פורמט רק 2 עולות מ4, ואז סידרה. מכבי עולה ביחד עם אולקר מבית של סיינה וציבונה.
סידרה על ההעפלה לפיינל פור נגד פזארו (0-2 קליל לצהובים).
אי אפשר לקחת את ההיסטוריה ואת השיטה המיושנת שבה מכבי נהנתה מהדירוג ודי בקלות הגיעה לשלבים המאוחרים. כמעט בלא לפגוש יריבה חזקה ועשירה ממנה (בדרך כלל בשלב של ה5 עולות מ8 מכבי הייתה ביחד עם איזה קבוצה אחת חזקה. צסק"א או פנאתנייקוס בחלק מההגרלות).
לעבור עונה עונה ולראות מה מכבי עברה בדרך לפיינל פור או לצורך העניין לטופ 8 - באמת לא שוס גדול.
זה פשוט לא המצב היום.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
אתה אוהב להכניס לי מילים לפה ולפספס את הקונטקסקט של הדיון. לא מבטל שום דבר, רק מצוין עובדות. פלייאוף כשלעצמו הוא לא הישג. ומי שרוצה לשקר לעצמו ולהגיד שזה הישג, שיגיד כמה שהוא רוצה. אני רוצה לראות אם מישהו זוכר איזה קבוצות העפילו לרבע גמר היורוליג לפני 5 שנים. אף אחד לא זוכר (אל אם כן מדובר בעכבר יורוליג). זוכרים מי זכתה, מי העפילה לגמר אולי. לפעמים לפעמים זוכרים את הקבוצות שהעפילו לפיינל פור (בעיקר אם הקבוצה שלך העפילה לשם גם היא). מי העפילה לרבע הגמר והודחה? אף אחד לא זוכר בראי ההיסטוריה. זה לא מעניין.
אפשר לספר סיפורים מכאן ועד אנטרטיקה כמה ששקשה יותר להעפיל היום לפלייאוף (ובמקביל לזלזל בבוטות בהישגים הקודמים של המועדון ולהגיד שהם קרו בזכות השיטה הקודמת), אבל זה פשוט לא מעניין. וחוץ מזה, לא בטוח שזה נכון (או תרשה לי להגיד - בטוח לא). בטח לא במצב הנוכחי בלי הרוסיות. יותר קשה במהלך העונה לכולם (בגלל הגידול במספר המשחקים), לא רק למכבי. ואם יותר קשה להעפיל, כנראה שלא עשו את ההתאמות הנכונות בהשוואה לקבוצות האחרות (כלומר - לעונה מרובת משחקים). זב״ש מכבי. ובלי קשר, הכישלונות של מכבי התחילו עוד לפני המעבר לשיטה החדשה. להזכיר לך שלא הצליחו להעפיל לטופ 16 בעונת 2015/16 (אחרי שהעפלנו לשם בכל עונה עד אז)? או ששכחת ששיחקנו ביורוקאפ?
שורה תתחתונה - התירוצים האלה לא מעניינים אף אחד.