פלייאוף יורוליג, משחק 5: מכבי נגד מונאקו - רביעי 21:00

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פלייאוף יורוליג, משחק 5: מכבי נגד מונאקו - רביעי 20:00

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 16:23

Mitelka כתב:
אחדשיודע כתב:לא, אלו הציפיות שלך, שהותאמו לרף הנמוך שהציבו הפדרמנים. אבל זה לא רלוונטי מה הציפיות שלך. עבור מועדון שזכה 6 פעמים באליפות אירופה, פלייאוף לא יכול להירשם כהצלחה או הישג. אין מה לעשות. ההצלחה הגדולה מהעבר הולכת איתך הלאה. תרצה או לא תרצה. אי אפשר למחוק את ההיסטוריה כי לפדרמנים לא מתאים להשקיע בקבוצה.

ולעניינו - אם לא ישיגו השנה פיינל פור, ייצטרכו להכות על חטא על עצם העובדה שלא השקיעו בחיזוק במהלך העונה. זה יהיה פיספוס היסטורי, לא הישג.
פלייאוף הוא לא הישג בפני עצמו (מה הישג חוץ מזכייה בגביע?) אבל ביחס לשיטה הנוכחית המאוד קשה הוא מטרה שצריך להשיג אבל בטח לא לבטל

אתה מבין את השינוי העצום מלעבור את פזארו או זלגירס לעומת לעבור מול כל הגדולות ולפחות לנצח אחת מהן בסידרה ? לראות את הדרך שעברה קבוצת פארקר-שאראס, הגדולה בהיסטוריה של המועדון לפיינל פור זה בדיחה. אם היינו נשארים ביורוליג הישן (כשיטה) אני חושב שפלייאוף לעולם לא יכל להיות הישג. בשיטה החדשה זה פשוט עולם אחר.

רק לתזכר את השנתיים הגדולות של המועדון : מעבר בית מוקדם של 5 עולות מתוך 8 (השישית הטובה ביותר עולה ומשלימה 16 קבוצות). מיותר לציין כמה נמושות שיחקו במפעל בזמן הזה ולא לעלות משם זה באמת הישג קשה.
ואז בשנה הראשונה 4 בתים של 4 קבוצות - הראשונה בפיינל פור (ולנסיה, קבוצה מדרג 2 שהפסידה טכנית למכבי בגלל שלא הגיעה מהמצב הביטחוני, הייתה היריבה החזקה ביותר. ה20 הפרש טכני גמר את האפשרות שלה לעלות. זלגירס ואולקר. אז מכבי נגד זלגירס הפך להיות קרב על העלייה)
בעונה השנייה אותו פורמט רק 2 עולות מ4, ואז סידרה. מכבי עולה ביחד עם אולקר מבית של סיינה וציבונה.
סידרה על ההעפלה לפיינל פור נגד פזארו (0-2 קליל לצהובים).

אי אפשר לקחת את ההיסטוריה ואת השיטה המיושנת שבה מכבי נהנתה מהדירוג ודי בקלות הגיעה לשלבים המאוחרים. כמעט בלא לפגוש יריבה חזקה ועשירה ממנה (בדרך כלל בשלב של ה5 עולות מ8 מכבי הייתה ביחד עם איזה קבוצה אחת חזקה. צסק"א או פנאתנייקוס בחלק מההגרלות).

לעבור עונה עונה ולראות מה מכבי עברה בדרך לפיינל פור או לצורך העניין לטופ 8 - באמת לא שוס גדול.

זה פשוט לא המצב היום.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

אתה אוהב להכניס לי מילים לפה ולפספס את הקונטקסקט של הדיון. לא מבטל שום דבר, רק מצוין עובדות. פלייאוף כשלעצמו הוא לא הישג. ומי שרוצה לשקר לעצמו ולהגיד שזה הישג, שיגיד כמה שהוא רוצה. אני רוצה לראות אם מישהו זוכר איזה קבוצות העפילו לרבע גמר היורוליג לפני 5 שנים. אף אחד לא זוכר (אל אם כן מדובר בעכבר יורוליג). זוכרים מי זכתה, מי העפילה לגמר אולי. לפעמים לפעמים זוכרים את הקבוצות שהעפילו לפיינל פור (בעיקר אם הקבוצה שלך העפילה לשם גם היא). מי העפילה לרבע הגמר והודחה? אף אחד לא זוכר בראי ההיסטוריה. זה לא מעניין.

אפשר לספר סיפורים מכאן ועד אנטרטיקה כמה ששקשה יותר להעפיל היום לפלייאוף (ובמקביל לזלזל בבוטות בהישגים הקודמים של המועדון ולהגיד שהם קרו בזכות השיטה הקודמת), אבל זה פשוט לא מעניין. וחוץ מזה, לא בטוח שזה נכון (או תרשה לי להגיד - בטוח לא). בטח לא במצב הנוכחי בלי הרוסיות. יותר קשה במהלך העונה לכולם (בגלל הגידול במספר המשחקים), לא רק למכבי. ואם יותר קשה להעפיל, כנראה שלא עשו את ההתאמות הנכונות בהשוואה לקבוצות האחרות (כלומר - לעונה מרובת משחקים). זב״ש מכבי. ובלי קשר, הכישלונות של מכבי התחילו עוד לפני המעבר לשיטה החדשה. להזכיר לך שלא הצליחו להעפיל לטופ 16 בעונת 2015/16 (אחרי שהעפלנו לשם בכל עונה עד אז)? או ששכחת ששיחקנו ביורוקאפ?

שורה תתחתונה - התירוצים האלה לא מעניינים אף אחד.
אחדשיודע

Re: פלייאוף יורוליג, משחק 5: מכבי נגד מונאקו - רביעי 21:00

הודעהעל ידי JarJarBinx » 05 מאי 2023, 16:37

חבר, "ראי ההיסטוריה" זה לא כל התמונה. מבטיח לך שבעוד 200 שנה אף אחד לא יזכור שהיה בכלל דבר כזה יורוליג (או אפילו כדורסל).
מבין את האמירה של "אליפות או כלום", אבל מי שבוחר לראות את זה ככה גוזר על עצמו שנים של מרמור וחוסר הנאה. אף קבוצה לא לוקחת אליפות כל שנה, ואם כן אז זה לא מעניין - כמו שבזמנו אמרו שחקנים במכבי שכשלוקחים אליפות אין שמחה, יש רק הקלה.
מציע לכולם להשתדל להנות מהדרך.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 16:45

JarJarBinx כתב:חבר, "ראי ההיסטוריה" זה לא כל התמונה. מבטיח לך שבעוד 200 שנה אף אחד לא יזכור שהיה בכלל דבר כזה יורוליג (או אפילו כדורסל).
מבין את האמירה של "אליפות או כלום", אבל מי שבוחר לראות את זה ככה גוזר על עצמו שנים של מרמור וחוסר הנאה. אף קבוצה לא לוקחת אליפות כל שנה, ואם כן אז זה לא מעניין - כמו שבזמנו אמרו שחקנים במכבי שכשלוקחים אליפות אין שמחה, יש רק הקלה.

הנה, עוד אחד שמכניס לי מילים לפה.
איפה ראית שאני מדבר על זכייה או כלום? אמרתי שפלייאוף כשלעצמו לא מעניין. אתה הרי לא מגיע לפלייאוף בשביל לסמן וי על הגעה לפלייאוף. אתה רוצה להגיע לפלייאוף בשביל הסיכוי לזכות בתואר. זה כל הרעיון בספורט. לנסות לסיים הכי גבוה שאפשר (לעומת זאת, יש שחרטו על דגלם רק את ההשתתפות... הפועל). ברגע שעברת את השלב של הפלייאוף והגעת לפיינל פור - מפה זה כבר מזל. אז מבחינתי, פיינל פור זה הישג. לא רק מבחינתי, מבחינת כל מי שמבין בכדורסל אירופי. זה הישג. זאת הכרה. זה כבוד. לקבוצה ולמדינה. פלייאוף לא נותן לך את כל הדברים הללו. בטח לא לקבוצה שזכתה 6 פעמים באליפות אירופה. בשבילה, פלייאוף זה אמור להיות המינימום. והוא בטח לא יירשם בספרים שלה בתור הישג.

לגבי לא יזכרו עוד 200 שנה. תרשה לי לחדש לך שיש ליגות שסופרים בהם כל הזוכות קרוב ל-150 שנה. למשל, הליגה האנגלית בכדורגל. ואין שום סיבה שלא יזכרו או לא יספרו את מי שזכה באליפויות אירופה (לאו דווקא מתייחס למותג היורוליג... זה באמת לא מעניין). להגיד שלא יהיה כדורסל או כדורגל, זה קצת מגוחך, אבל זה שלך. בכל מקרה, אני לא הלכתי עד כדי כך רחוק כמוך. מדבר איתך בטווחים של 5 שנים. הישג זה משהו שזוכרים, משהו שידברו עליו. אף אחד לא ידבר איתך על הקבוצות שהעפילו לפלייאוף לפני 5 שנים.

וכן, הדרך חשובה. אבל למכבי אין דרך. זאת בדיוק הבעיה בשנים האחרונת. חלק השלימו עם המצב הנוכחי והבינוניות, וחלק לא. אני לא. אני מאלה ששואפים למצוינות. וזה כמובן לא מונע ממני לשמוח כשמנצחים. ממש לא. אני פשוט רוצה יותר מזה. רוצה שהמועדון הזה יחזור לימיו הגדולים כמו שהוא ראוי לו. ובעיניי, אלו שמשלימים עם המצב הקיים (וכן - זה כולל את כל מי שמגדיר את הפלייאוף בתור הישג), הם האחראים (בין היתר) לכך שהפדרמנים-רקאנטים עדיין פה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 05 מאי 2023, 17:32

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:די עם הבולשיט הזה, די.

מכבי עשתה בעונה שעברה פלייאוף. והעונה הייתה כישלון. פלייאוף לא הופך עונה למוצלחת כי זה לא מעניין. זה לא נותן כלום בראייה היסטורית.

העונה שעברה הייתה כישלון כי לא לקחנו אף תואר.
המטרה של מכבי לפני תחילת כול עונה, זה אליפות בארץ ופליי-אוף ביורוליג. מעבר לזה - בונוס. זה תמיד היה ככה.

קודם כל, לגבי השורה התחתונה - חרטא. זה ממש לא היה תמיד ככה. זה מה שהרגילו אותנו בשנים האחרונות, וגם בזה כשלו לרוב.
במכבי תמיד אמרו: ״אנחנו רוצים לזכות בכל התארים״. זה המוטו של המועדון. והמוטו הזה נעלם.

מה שאתה כותב זה חרטא! פשוט נמאס כבר מהקשקושים המנופחים שלך! אני אוהד מכבי יותר מ-40 שנה, אז אל תספר לי מה היה. זו תמיד הייתה המטרה המוצהרת של מכבי לפני כול עונה. לא בשנים האחרונות. גם לפני 10 שנים. גם לפני 20 שנה.

חרטטן בשקל תשעים. לך תרענן את הזיכרון (ממליץ על גוגל).

כמו כן, אשמח לדוגמה של עונה ״מוצלחת״ בה מכבי הודחה בשלב 8 האחרונות (מאז 1977).

זה שבחרת לעצמך את הכינוי "אחדשיודע", מהרגע ראשון הראה כמה אתה עף על עצמך, ועורר גיחוך. זה שאתה מחזיק מעצמך עילוי, לא באמת עושה אותך כזה. פלצנים כמוך היו פה לא מעט בפורום ב 20 השנים האחרונות. אז אתה ממש לא אחד בדורו, כפי שאתה אולי חושב על עצמך.

ההגדרה "עונה מוצלחת" בשבילך, היא לא ההגדרה של הקבוצה. חוץ מזה, כמו בהרבה מקרים אחרים, אתה מסלף אתה הדברים. דובר על המטרה העונה, ולא על שום "עונה מוצלחת". תבדוק בתחילת הוויכוח. המטרה שהקבוצה שמה לעצמה בתחילת העונה.

לפני כול עונה שמעון וגם המאמנים תמיד היו אומרים לתקשורת, שהמטרה היא אליפות בארץ (הלחם והחמאה) ופליי-אוף (הצלבה) ביורוליג. כול השאר זה בונוס, כי זה תלוי במיליון גורמים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 17:48

felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:
אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:
העונה שעברה הייתה כישלון כי לא לקחנו אף תואר.
המטרה של מכבי לפני תחילת כול עונה, זה אליפות בארץ ופליי-אוף ביורוליג. מעבר לזה - בונוס. זה תמיד היה ככה.

קודם כל, לגבי השורה התחתונה - חרטא. זה ממש לא היה תמיד ככה. זה מה שהרגילו אותנו בשנים האחרונות, וגם בזה כשלו לרוב.
במכבי תמיד אמרו: ״אנחנו רוצים לזכות בכל התארים״. זה המוטו של המועדון. והמוטו הזה נעלם.

מה שאתה כותב זה חרטא! פשוט נמאס כבר מהקשקושים המנופחים שלך! אני אוהד מכבי יותר מ-40 שנה, אז אל תספר לי מה היה. זו תמיד הייתה המטרה המוצהרת של מכבי לפני כול עונה. לא בשנים האחרונות. גם לפני 10 שנים. גם לפני 20 שנה.

חרטטן בשקל תשעים. לך תרענן את הזיכרון (ממליץ על גוגל).

כמו כן, אשמח לדוגמה של עונה ״מוצלחת״ בה מכבי הודחה בשלב 8 האחרונות (מאז 1977).

זה שבחרת לעצמך את הכינוי "אחדשיודע", מהרגע ראשון הראה כמה אתה עף על עצמך, ועורר גיחוך. זה שאתה מחזיק מעצמך עילוי, לא באמת עושה אותך כזה. פלצנים כמוך היו פה לא מעט בפורום ב 20 השנים האחרונות. אז אתה ממש לא אחד בדורו, כפי שאתה אולי חושב על עצמך.

ההגדרה "עונה מוצלחת" בשבילך, היא לא ההגדרה של הקבוצה. חוץ מזה, כמו בהרבה מקרים אחרים, אתה מסלף אתה הדברים. דובר על המטרה העונה, ולא על שום "עונה מוצלחת". תבדוק בתחילת הוויכוח. המטרה שהקבוצה שמה לעצמה בתחילת העונה.

לפני כול עונה שמעון וגם המאמנים תמיד היו אומרים לתקשורת, שהמטרה היא אליפות בארץ (הלחם והחמאה) ופליי-אוף (הצלבה) ביורוליג. כול השאר זה בונוס, כי זה תלוי במיליון גורמים.

פליקס הטרחן שאוהב להטיף. מה שלומך חבר בלתי נסבל שכמוך? טוב שחזרת לדיון.
וכל המחמאות שבחרת לחלק, לא מזיזות לי. אז הכל טוב. אתה מוזמן להמשיך :thumbup

להגיד שפיינל פור הוא ״בונוס עצום״ ואת המטרה השגנו, אז מבחינתי - זה בולשיט אחד גדול. השגנו השנה (ושנה שעברה) את המטרה המוצהרת של הפרדמנים וכל השואפים לבינוניות כמוך. ולשם כוונה התגובה שלי. זאת לא המטרה של המועדון, זאת המטרה החדשה שהציבו הבעלים הקמצנים של מכבי במטרה למנוע מהתסכול של האוהדים להגיע אליהם. ואם הצליחו במשהו (להשפיע על מטומטמים כמוך), זה בזה. בכל השאר הם כשלו (לאורך השנים האחרונות גם את המטרה הנמוכה הזאת לא השיגו).

לגבי מה ששמעון והמאמנים אמרו לתקשורת - תבדוק. תריץ חיפוש בגוגל ותפסיק לבלבל לנו את המוח. השאיפה ״להיאבק״ על הפלייאוף התחילה בשנים האחרונות. לפני כן, לא להגיע לפיינר פור או לשלבים המתקדמים של המפעל (לפני שהיה פיינל פור) - היה אכזבה. הפלייאוף לא היה ה-מטרה ולא בטיח.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 05 מאי 2023, 17:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי מילוס » 05 מאי 2023, 17:51

פלייאוף (/הצלבה) כהישג זו המצאה של השנים האחרונות, שבה עברנו מהגישה המכביסטית של לנצח הכל ובכל מחיר - לגישה הישראלית של לכוון נמוך ולחשב בבדידים ואחוזים את כל התרחישים המורכבים שיכולים להביא את מכבי להישג הכביר של פלייאוף, תוך רגשי נחיתות עצומים מול חצי מקבוצות היורוליג. גם בשנות התשעים העלובות, לא היו חוגגים פה הישגי סרק ולא היו מצדיקים הפסדים לקבוצות צמרת בפערי רמות כאלו ואחרים, כאילו שמדובר ביריבות מה-NBA.

היתה פה בעשור האחרון הנדסת תודעה אגרסיבית שמקורה בהבנה של מי ששולט בקבוצה שמצד אחד הוא רוצה להמשיך לשלוט ולטפח את מועדון החברים והמקורבים וללא הוצאה כספית - ומצד שני הוא לא יוכל לעשות את זה אם הקהל נגדו.
קבלת החלטות בידי אנשים שלא מהתחום + מעט מדי כסף = המשך כשלונות.
מה עושים? מבינים שבסוף הקהל בסדר גמור עם הרבה מילים ומעט הישגים, ואז משקיעים כמה זוזים במחלקת שיווק, מפזרים דפי מסרים, והופה, חגיגות עלייה לפלייאוף פעם בכמה שנים זה good enough, ואליפות ישראל זה הרי הלחם והחמאה (גם אם היריבות לתואר הם מ.ס. גבעת גנים ואסא צאלים).

מכבי מעולם לא היתה הכי עשירה, הכי מוכשרת או הכי אתלטית - אבל ידעה ללכת הכי רחוק בגלל מנטליות מנצחת, אנשים מבריקים, הכנה מעולה והרבה שכל וגאווה, וכן ידעה לתת בראש לקבוצות עדיפות על הנייר בלי רגשי נחיתות.

וזה, השתנה בעשור האחרון. היום אנחנו בולעים בקלות הישגים ריקים (ניצחון מדהים על ריאל! וואו! מישהו ביורוליג חוגג ככה ניצחון על מכבי?) רק בגלל שהסטנדרטים הבינוניים הם הרגל, וכי כיף לשמוח מדי פעם בגלל הישג של מכבי, גם אם כולה מדובר בזכייה נדירה באליפות הכלום בארץ על הראש של ראשל"צ או הפועל עפולה.
10-0 לטים רקנאטי-פדרמן. עצוב שכך.
מילוס

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 17:58

בול. כל מילה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 05 מאי 2023, 18:13

מילוס כתב:פלייאוף (/הצלבה) כהישג זו המצאה של השנים האחרונות, שבה עברנו מהגישה המכביסטית של לנצח הכל ובכל מחיר - לגישה הישראלית של לכוון נמוך ולחשב בבדידים ואחוזים את כל התרחישים המורכבים שיכולים להביא את מכבי להישג הכביר של פלייאוף, תוך רגשי נחיתות עצומים מול חצי מקבוצות היורוליג. גם בשנות התשעים העלובות, לא היו חוגגים פה הישגי סרק ולא היו מצדיקים הפסדים לקבוצות צמרת בפערי רמות כאלו ואחרים, כאילו שמדובר ביריבות מה-NBA.

היתה פה בעשור האחרון הנדסת תודעה אגרסיבית שמקורה בהבנה של מי ששולט בקבוצה שמצד אחד הוא רוצה להמשיך לשלוט ולטפח את מועדון החברים והמקורבים וללא הוצאה כספית - ומצד שני הוא לא יוכל לעשות את זה אם הקהל נגדו.
קבלת החלטות בידי אנשים שלא מהתחום + מעט מדי כסף = המשך כשלונות.
מה עושים? מבינים שבסוף הקהל בסדר גמור עם הרבה מילים ומעט הישגים, ואז משקיעים כמה זוזים במחלקת שיווק, מפזרים דפי מסרים, והופה, חגיגות עלייה לפלייאוף פעם בכמה שנים זה good enough, ואליפות ישראל זה הרי הלחם והחמאה (גם אם היריבות לתואר הם מ.ס. גבעת גנים ואסא צאלים).

מכבי מעולם לא היתה הכי עשירה, הכי מוכשרת או הכי אתלטית - אבל ידעה ללכת הכי רחוק בגלל מנטליות מנצחת, אנשים מבריקים, הכנה מעולה והרבה שכל וגאווה, וכן ידעה לתת בראש לקבוצות עדיפות על הנייר בלי רגשי נחיתות.

וזה, השתנה בעשור האחרון. היום אנחנו בולעים בקלות הישגים ריקים (ניצחון מדהים על ריאל! וואו! מישהו ביורוליג חוגג ככה ניצחון על מכבי?) רק בגלל שהסטנדרטים הבינוניים הם הרגל, וכי כיף לשמוח מדי פעם בגלל הישג של מכבי, גם אם כולה מדובר בזכייה נדירה באליפות הכלום בארץ על הראש של ראשל"צ או הפועל עפולה.
10-0 לטים רקנאטי-פדרמן. עצוב שכך.

גם אתה נכנסת לדברים שלא דיברו עליהם. תקרא מה אמר שמואל בתחילת הויכוח שלנו? מטרה לעונה. לא מה נחשב להישג, ולא על מה נחשב לעונה מוצלחת. דובר על מטרות שמכבי מציבה לעצמה בתחילת העונה. מטרות.

מה כתוב בחוזה של קטש? כתוב שאם הוא עושה תואר בארץ ופליי-אוף ביורוליג, אז האופציה שלו לעונה הבאה מתממשת אוטומאטית.

אז תחשבו בעצמכם האם "תואר בארץ ופליי-אוף ביורוליג" נחשב לעמידה במטרות שהציבו לפני תחילת העונה או לא נחשב?

"עונה מוצלחת" ועוד דברים בסגנון זה - אלה בדברים יחסיים לרוב (פרט לאותן עונות שמכבי זוכה בטרבל, עליהן אין ויכוח). במחצית השנייה של שנות ה-90 אחרי כמה שנים חשוכות העפלה לפליי-אוף מול בולוניה הייתה נחשבת להישג ענק.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי my man » 05 מאי 2023, 18:23

אגב, 100 פעמים אני מוותר על ליגת הפח בארץ בשביל לעשות כל מה שצריך בשביל לזכות באירופה...
קצת כמו מה שריאל בכדורגל עושה העונה..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 18:26

felix_r כתב:גם אתה נכנסת לדברים שלא דיברו עליהם. תקרא מה אמר שמואל בתחילת הויכוח שלנו? מטרה לעונה. לא מה נחשב להישג, ולא על מה נחשב לעונה מוצלחת. דובר על מטרות שמכבי מציבה לעצמה בתחילת העונה. מטרות.

מה כתוב בחוזה של קטש? כתוב שאם הוא עושה תואר בארץ ופליי-אוף ביורוליג, אז האופציה שלו לעונה הבאה מתממשת אוטומאטית.

אז תחשבו בעצמכם האם "תואר בארץ ופליי-אוף ביורוליג" נחשב לעמידה במטרות שהציבו לפני תחילת העונה או לא נחשב?

"עונה מוצלחת" ועוד דברים בסגנון זה - אלה בדברים יחסיים לרוב (פרט לאותן עונות שמכבי זוכה בטרבל, עליהן אין ויכוח). במחצית השנייה של שנות ה-90 אחרי כמה שנים חשוכות העפלה לפליי-אוף מול בולוניה הייתה נחשבת להישג ענק.

אל תבלף ותגיד על מה דיברו או לא דיברו כדי להתאים את זה לטענות שלך.
כשמישהו אומר שהשגנו את המטרה שלנו לעונה הזאת וכל דבר מעבר (=פיינל פור) הוא ״בונוס עצום״ - אז במילים אחרות, הוא אומר שהצלחנו. עמידה במטרה = הצלחה. הצלחנו לעמוד במטרות של הפדרמנים. כלומר בשאיפות הבינוניות לקבל 70 במבחן. כל הכבוד. ועל זה הייתה התגובה שלי. לעמוד במטרות שהציבו הפדרמנים זה בולשיט אחד גדול. אלו לא אמורות להיות המטרות של המועדון הזה (וספציפית השנה, אחרי שראינו מה יש לנו ביד - היו צריכים לדאוג לחזק את הקו הקדמי במהלך העונה - ולא עשו זאת).

ולגבי ההעפלה לשמינית גמר מול בוולניה בשנות ה-90 - זאת לא הצלחה. זאת הייתה שמחה רגעית אחרי מספר שנים של כישלונות. ובלי קשר, אז היינו עם 2 אליפויות אירופה. היום אנחנו עם 6. אז הציפיות מראש אמורות להיות גדולות יותר היום.
אחדשיודע

הודעהעל ידי JarJarBinx » 05 מאי 2023, 18:30

לפחות בעיני, זו עונה מוצלחת עד עכשיו, ותהיה מוצלחת גם אם יפסידו את משחק 5. קבוצה עם אפס המשכיות מבחינת שיטה וסגל - פלייאוף זו מטרה סבירה. בעונה הבאה המטרות יכולות להשתנות.

בלי קשר לזה, יהיה נחמד אם הכותבים בפורום ישתדלו לשמור על דיון ענייני ולא משתלח/מתלהם.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 18:31

JarJarBinx כתב:לפחות בעיני, זו עונה מוצלחת עד עכשיו, ותהיה מוצלחת גם אם יפסידו את משחק 5. קבוצה עם אפס המשכיות מבחינת שיטה וסגל - פלייאוף זו מטרה סבירה. בעונה הבאה המטרות יכולות להשתנות.

לאבד גביע היה מוצלח? כי זה המפעל היחידי שהגיע לסיומו. והפסדנו בו.

בכל מקרה, כמו שכתבתי - בעיניי, להגדיר את העונה הזאת כמוצלחת עוד לפני שהשיגו משהו אמיתי - בינוניות. ישיגו פיינל פור? הצלחה. להגיד שהסגל הורכב ברובו הקיץ ולכן הציפיות צריכות להיות נמוכות יותר - לדעתי אלו תירוצים שכדאי להשאיר למנהלי הקבוצה. הקבוצה הזאת מספיק בשלה, ועברה דרך ארוכה העונה (ויכלו להתחזק במהלך העונה איפה שצריך - ולא עשו זאת). חוץ מזה, אנאדולו אפס הפכה בשנה מקבוצה שמוקמה במקום האחרון לפיינליסטית - ואז לאלופת אירופה שנתיים ברציפות.

my man כתב:אגב, 100 פעמים אני מוותר על ליגת הפח בארץ בשביל לעשות כל מה שצריך בשביל לזכות באירופה...

כמו שריאל בכדורגל עושה בשנים האחרונות, לא רק העונה.
לגמרי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי עידן » 05 מאי 2023, 18:46

my man כתב:אגב, 100 פעמים אני מוותר על ליגת הפח בארץ בשביל לעשות כל מה שצריך בשביל לזכות באירופה...

לא השוואה כל כך נכונה כי העונה ריאל איבדה סיכוי מעשי לאליפות, אז הגיוני שהיא מוותרת על הליגה.

בכל מקרה, גם אני בעד לוותר מראש על המשחק נגד הפועל ירושלים ולהגיע עם סגל משני, אבל לא חושב שיש סיכוי שזה יקרה.
עידן

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 18:49

עידן כתב:

לא השוואה כל כך נכונה כי העונה ריאל איבדה סיכוי מעשי לאליפות, אז הגיוני שהיא מוותרת על הליגה.

בכל מקרה, גם אני בעד לוותר מראש על המשחק נגד הפועל ירושלים ולהגיע עם סגל משני, אבל לא חושב שיש סיכוי שזה יקרה.

היא לא וויתרה על הליגה כמו שהיא בחרה להתמקד קודם כל באירופה (עוד לפני שאיבדו סיכוי מעשי לזכות באליפות). ובתגובה, שחקני עבר של בארסה, כמו פויל, אמרו לא פעם בשנים האחרונות שלדעתם ברצלונה צריכה לנהוג באופן דומה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 05 מאי 2023, 18:55

אני אחזור על ההסבר בפעם האחרונה, בצורה איטית. מי שרוצה להבין יבין, מי שלא רוצה, זכותו.

מטרות שההנהלה מציבה למאמן לפני תחילת העונה, תואמות את הציפיות שיש מהקבוצה לנוכח התקציב שהועמד לה, וסגל השחקנים שהוחתם בתקציב הזה.

למכבי יש את התקציב הכי גבוה בארץ. לכן הציפיות של ההנהלה מהמאמן הן לזכות בתואר המקומי. אז המטרה היא כמובן לזכות בתואר המקומי, כמו הציפיות.

לעומת זאת ביורוליג תקציב השחקנים של מכבי הוא בערך במקום 8-10 (קשה לדעת במדויק, החוזים לא גלויים). אם תקציב השחקנים של מכבי הוא במקום 8-10, אז גם המטרה המוצבת למאמן היא להיות בין 8 הקבוצות הגדולות של המפעל. לא להגיע לפיינל-פור! כי מכבי לא בין 4 הגדולות בתקציב. מכבי מגרדת את השמינייה הראשונה מלמטה מבחינת התקציב, אז להגיע לשמונה הגדולות זה בסדר גמור מבחינת ההנהלה. זה אומר שהמאמן ניצל את התקציב ואת הסגל בצורה טובה.

לכן, כשאנחנו שומעים בתחילת העונה את המאמן אומר שהמטרה היא תואר בארץ ופליי-אוף ביורוליג, זה נשמע הגיוני ושפוי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 מאי 2023, 18:59

רק מה שלא הבנת (או בחרת לא להבין), הוא שהטענות לגבי המטרות לא הופנו נגד המאמן או השחקנים. הן מופנות נגד הבעלים - שמעמידים תקציב בינוני לקבוצה עם ההכנסות הכי גדולות האירופה. בשעה שיש לא מעט מיליארדרים יהודים שהיו מוכנים לקחת את הקבוצה הזאת לידם ולהשקיע כסף רב.

אז כאמור. מי שטוב לו עם הבינוניות הזאת, שיבושם לו. בעיניי להגדיר פלייאוף בתור הצלחה - זה בולשיט אחד גדול. וכל מי שמגדיר זאת כהצלחה, נותן בעקיפין גיבוי לבעלים הכושלים של המועדון הזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2023, 19:05

JarJarBinx כתב:חבר, "ראי ההיסטוריה" זה לא כל התמונה. מבטיח לך שבעוד 200 שנה אף אחד לא יזכור שהיה בכלל דבר כזה יורוליג (או אפילו כדורסל).

לא הבנתי את הגישה למען האמת.

"אני יודע שהמצב הוא x, אבל אשכנע את עצמי שהוא y בשביל לא להתבאס"?

אני מקנא ביכולת הזאת באיזשהו מובן, אבל לא כולם יכולים או רוצים לשקר לעצמם.

בכל מקרה הבעלים יכולים להציב איזו מטרה שהם רוצים, אני לפחות לא מודד את ההצלחות לפי הסטנדרט שפדרמן הנחיל פה באמצעות הנדסת תודעה לאורך שנים (בהצלחה יתרה יש לציין).

אפשר להסתכל על סגל מסויים ועל צוות מקצועי מסויים בשנה מסויימת ולהגיד שהוא הצליח ביחס לציפיות שהיו ממנו, אבל להגיד שההצלחה הזאת ביחס לעצמה היא "הישג"? לא ממש.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי JarJarBinx » 05 מאי 2023, 20:06

MTA2311 כתב:

בכל מקרה הבעלים יכולים להציב איזו מטרה שהם רוצים, אני לפחות לא מודד את ההצלחות לפי הסטנדרט שפדרמן הנחיל פה באמצעות הנדסת תודעה לאורך שנים (בהצלחה יתרה יש לציין).

אפשר להסתכל על סגל מסויים ועל צוות מקצועי מסויים בשנה מסויימת ולהגיד שהוא הצליח ביחס לציפיות שהיו ממנו, אבל להגיד שההצלחה הזאת ביחס לעצמה היא "הישג"? לא ממש.

לא עניין של שכנוע עצמי, עניין של פרופורציה ופרספקטיבה.
אם אני לא עשיר כמו ביל גייטס אז החיים שלי הם כישלון?
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מאי 2023, 20:12

JarJarBinx כתב:
MTA2311 כתב:

לא עניין של שכנוע עצמי, עניין של פרופורציה ופרספקטיבה.
אם אני לא עשיר כמו ביל גייטס אז החיים שלי הם כישלון?

אם היית פעם עשיר כמו גייטס, או אם היית יכול וצריך להיות עשיר כמו גייטס, ואתה לא כי החלטת להתפשר על בינוניות, אז כנראה שנכשלת באיזשהו מובן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Runner30 » 07 מאי 2023, 00:12

צמצמו את כמות הכרטיסים למכבי.
אני מניח שיקנו את השופטים עוד פעם.
חסר רק שיניפו דגלי פלסטין במשחק.
Runner30

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר