7 זרים או 6 זרים ו-5 ישראלים(ת'יוס או ג'יימס)?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: 7 זרים או 6 זרים ו-5 ישראלים(ת'יוס או ג'יימס)?

הודעהעל ידי felix_r » 06 יולי 2012, 18:46

גם אני חושב שג'יימס צריך להמשיך, רק בשינוי אחד קטן: ביורוליג בלאט חייב לתת לו לשחק 4 לא 5!

נ.ב. לא בדיוק הבנתי למה זה או ג'יימס או ת'יוס? למה לא שניהם?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי asafb96 » 06 יולי 2012, 19:15

felix_r כתב:גם אני חושב שג'יימס צריך להמשיך, רק בשינוי אחד קטן: ביורוליג בלאט חייב לתת לו לשחק 4 לא 5!

אם שניהם יחד, אז זה אומר שג'יימס הוא סנטר מחליף ראשון לשרמאן. מכבי לא יחזיקו יותר מ5 גבוהים. יש את מדלי וליאור בעמדה 4, שמראן בעמדה 5, וטיוס שצריך לבוא כסותם חורים ישראלי. מה שחסר זה עוד סנטר בכיר. לא רואה את ג'יימס משתלב כ4 אחרי שמדלי חתם, אלא אם ליאור עוזב לNBA
asafb96

הודעהעל ידי gandya » 06 יולי 2012, 19:18

asafb96 כתב:
felix_r כתב:גם אני חושב שג'יימס צריך להמשיך, רק בשינוי אחד קטן: ביורוליג בלאט חייב לתת לו לשחק 4 לא 5!

אם שניהם יחד, אז זה אומר שג'יימס הוא סנטר מחליף ראשון לשרמאן. מכבי לא יחזיקו יותר מ5 גבוהים. יש את מדלי וליאור בעמדה 4, שמראן בעמדה 5, וטיוס שצריך לבוא כסותם חורים ישראלי. מה שחסר זה עוד סנטר בכיר. לא רואה את ג'יימס משתלב כ4 אחרי שמדלי חתם, אלא אם ליאור עוזב לNBA

למה מכבי לא יחזיקו ביותר מ5 גבוהים? כי התרגלת לראות ישראלים עציצים בקו האחורי? אין שום סיבה שלא יהיה הפעם בקו הקדמי אחד כזה.
הבעיה שבתור עציץ טיוס עולה לא מעט, אבל כבר היו למכבי עצצים לא זולים בעבר.
נערך לאחרונה על ידי gandya בתאריך 06 יולי 2012, 19:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
gandya

הודעהעל ידי asafb96 » 06 יולי 2012, 19:23

gandya כתב:
asafb96 כתב:

למה אתה לא רואה? כי התרגלת לראות ישראלים עציצים בקו האחורי? אין שום סיבה שלא יהיה הפעם בקו הקדמי אחד כזה.

:?
לא הבנתי על מה אתה מדבר. הכוונה היא שגם ג'יימס וגם טיוס יהיו פה? אתה מאמין שיהיו פה 6 גבוהים? ועוד 4 מהם זרים? אין מצב
asafb96

הודעהעל ידי gandya » 06 יולי 2012, 19:24

כן, סורי, כתבתי עכשיו בצורה ברורה יותר(ערכתי).
gandya

הודעהעל ידי asafb96 » 06 יולי 2012, 19:31

gandya כתב:כן, סורי, כתבתי עכשיו בצורה ברורה יותר(ערכתי).

מיותר לחלוטין וטפשי להחזיק 6 גבוהים (ועוד שכולם עולים סכומים לא קטנים של כסף). זה גם סתם לוקח מקום של זרים. 4 זרים בקוו הקדמי זה מיותר, ולהחזיק 6 שחקנים בקוו הקדמי זה בכלל טיפשי ואין בכך שום צורך. 5 גבוהים+זלמנסון לליגה זה מעל ומעבר.
הכסף שיתפנה משחרור ג'יימס (שהוא לגמרי מיותר אם מחזיקים את ליאור+מדלי ב4 ושמראן+סנטר זר נוסף ב5, עם טיוס כגיבוי), זה סכום גדול מאוד שעדיף שיהיה מושקע בגארד שאמור לבוא
asafb96

הודעהעל ידי NY boy » 06 יולי 2012, 20:36

אסף, זה כמובן לא נכון. חשוב לציין שהחתמה של טיוס לא לא תהיה זולה ולא תשאיר שום כסף להתחזק בעמדות אחרות. הוא ירוויח בסביבות 300 אלף דולר נטו (מה שדווח כסדר הגודל של ההצעות שיש לו באירופה) כשבברוטו זה 600 אלף דולר מהיותו ישראלי, ובנוסף יש בייאווט לאשדוד, פיצוי לג'יימס (שחתום) וכו'. בקיצור כסף בטח אי אפשר לחסוך ממהלך הזה, במקרה הטוב יצאו מהמהלך הזה בלי נזק כלכלי משמעותי (ימצאו מישהו שייקח את כל החוזה של ג'יימס).
NY boy

הודעהעל ידי asafb96 » 06 יולי 2012, 20:56

NY boy כתב:אסף, זה כמובן לא נכון. חשוב לציין שהחתמה של טיוס לא לא תהיה זולה ולא תשאיר שום כסף להתחזק בעמדות אחרות. הוא ירוויח בסביבות 300 אלף דולר נטו (מה שדווח כסדר הגודל של ההצעות שיש לו באירופה) כשבברוטו זה 600 אלף דולר מהיותו ישראלי, ובנוסף יש בייאווט לאשדוד, פיצוי לג'יימס (שחתום) וכו'. בקיצור כסף בטח אי אפשר לחסוך ממהלך הזה, במקרה הטוב יצאו מהמהלך הזה בלי נזק כלכלי משמעותי (ימצאו מישהו שייקח את כל החוזה של ג'יימס).

א. הוא לא ירוויח 300 אלף נטו בחיים. אם לנדסברג, פארגו, פרקינס ומוריס לא קיבלו את זה, אין סיבה שהוא יקבל, לא משנה מה ההצעות שלו בחו"ל. תסכים איתי שהוא יעדיף את מכבי על כל המורסיות למינהם שרוצות אותו (וגם זה לא בטוח, יכול להיות משחקי סוכנים).
ב.הבאיי-אאוט לאשדוד ממש לא אמור להיות גבוה.
ג. את ג'יימס אפשר לשחרר בלי פיצוי (שחתם נאמר שיש למכבי אופציה לשחרר אותו אחרי השנה הראשונה)
ד. המס של ג'יימס יהיה מס כמו של ישראלי מהשנה הבאה, כך שאין ספק שהוא יעלה יותר מטיוס, גם נטו וגם ברוטו.
ה. זה לא מהלך שאמור להיות כלכלי. החיסכון בכסף שידברתי עליו, הוא לגבי מצב שבוא גם טיוס וגם ג'יימס פה. אם שניהם פה, יחד עם סנטר זר נוסף כמובן, זה יהיה די טיפשי, ולשחרר את ג'יימס במצב כזה בהחלט יעזור כלכלית. המהלך הזה הוא בגלל סיבה אחת-חוקי הזרים של קופל. אם היה חוק רוסי בלי הגבלת זרים, לא הייתה שום בעיה להחזיק את ג'יימס ולא להביא את טיוס. אבל מותר רק 5 זרים בקופליה, ואם ג'יימס נשאר, יחד עם סנטר+רכז זר, זה אומר 7 זרים, שזה כבר יותר מדי
asafb96

הודעהעל ידי felix_r » 06 יולי 2012, 20:57

אסף, מוריס קיבל יותר - משהו כמו 600K.
פארגו ופרקינס קיבלו משהו באיזור 300
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי asafb96 » 06 יולי 2012, 21:05

felix_r כתב:אסף, מוריס קיבל יותר - משהו כמו 600K.

וואלה? לא ידעתי שמוריס קיבל כל כך הרבה...
פארגו ופרקינס קיבלו בעונה הראשונה שלהם קצת פחות, 250K כל אחד בערך. אבל הם שחקנים ברמה אחרת, שהיו באמת מצטיינים בקופליה עם המון פוטנציאל, טיוס הוא שחקן חביב שמכבי מסתכלת עליו רק כי הוא ישראלי. כמו אוחיון בערך, שבא בפחות מ300K. טיוס לא עשה איזה משהו מיוחד בליגה, אני סבור שאפשר להביא אותו בפחות מ300K
asafb96

הודעהעל ידי yzafrir » 06 יולי 2012, 21:27

אני כבר כתבתי מזמן שאני מעדיף 7 זרים ו-5 ישראלים .
אבל גם בתצורה הזאת אני חושב שעדיף להחתים את טיוס כסנטר שלישי במקום ג'יימס ,גם בגלל העלות שלו וגם בגלל שאני חושב שלטיוס יש סיכויי להיות סנטר בליגה שלנו לא פחות טוב ממה שג'יימס היה . העונה שלו באשדוד הייתה פשוט מדהימה ברמת הליגה הישראלית .
אם אני לוקח בחשבון שאוחיון לא ממשיך אז כך הייתי רוצה שהסגל יראה :
עמדות 1-2 . זר , היקמן , זר , הלפרין , לאנדסברג . ( 5 שחקנים על שתי עמדות , כאשר הלפרין יכול לעזור בעמדה 1 ולאנדסברג יכול לעזור בעמדה 3...)
עמדה 3 . סמית' ופניני (שתי שחקנים על עמדה אחת , לאנדסברג יגבה את העמדה הזאת...)
עמדה 4-5 . זר , גרגמל , טיוס , אליהו , מדלי . ( 5 שחקנים על שתי עמדות , טיוס בדומה ללאנדסברג והלפרין מגבה שתי עמדות ).

לגבי הבעיה ששני זרים ישבו בצד בקופליג , מבחינה מנטאלית אני חושב שעדיף שישבו שניים מאשר אחד . גם מבחינה מקצועית קצת מנוחה לא תזיק והאמת שהשנה זה עבד לא רע בקופליג . הקבוצה נראתה רעננה לאורך כל העונה בקופליג למרות שלושת הליגות והביסה כמעט את כל הקבוצות .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 06 יולי 2012, 21:39

asafb96 כתב:

פארגו ופרקינס קיבלו בעונה הראשונה שלהם קצת פחות, 250K כל אחד בערך. אבל הם שחקנים ברמה אחרת, שהיו באמת מצטיינים בקופליה עם המון פוטנציאל, טיוס הוא שחקן חביב שמכבי מסתכלת עליו רק כי הוא ישראלי. כמו אוחיון בערך, שבא בפחות מ300K. טיוס לא עשה איזה משהו מיוחד בליגה, אני סבור שאפשר להביא אותו בפחות מ300K

ירושלים הציעה למוריס משהו 500K (לא יודעה מאיפה היה להם) כדי שישאר, ואז מכבי נתנה יותר ומוריס חתם אצלנו
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 06 יולי 2012, 21:44

asafb96 כתב:

אתה מאוד צודק.
אם יש משהו שאני דווקא מחזק ומסכים בהקשר לפדרמן ג'וניור, זאת העובדה שהוא לא מוכן לחתום על חוזים מופרכים עם שחקנים מקומיים (מהליגה).
הוא טוען בצדק גמור (וזה משהו שדובר עליו גם כאן בפורום בעבר), שאין שום הצדקה לשלם למר פלוני 300K, כשההצעה הכי קרובה שהוא יכול לקבל בקבוצה אחרת היא 100K.
מכבי מוכנה לשלם יותר, אבל ב20-30%, ובשום אופן לא במאות אחוזים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 06 יולי 2012, 21:44

yzafrir כתב:אני כבר כתבתי מזמן שאני מעדיף 7 זרים ו-5 ישראלים .

לגבי הבעיה ששני זרים ישבו בצד בקופליג , מבחינה מנטאלית אני חושב שעדיף שישבו שניים מאשר אחד . גם מבחינה מקצועית קצת מנוחה לא תזיק והאמת שהשנה זה עבד לא רע בקופליג . הקבוצה נראתה רעננה לאורך כל העונה בקופליג למרות שלושת הליגות והביסה כמעט את כל הקבוצות .

דווקא מבחינה מנטאלית עדיף שישבו שניים ? (: טוב...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 06 יולי 2012, 21:48

קובי כתב:

:bigsmile3

תכלס, מה שצריך להיות זה סבב הוגן, ולא השבתה של שני שחקנים (או אחד) קבועים, או כמעט קבועים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 06 יולי 2012, 21:52

זה ברור. מקווה שמקרה פאפאלוקאס מהעונה לא יחזור. בסופו של דבר זו לא הייתה רק בעייה של פאפאס, אלא של כל הקבוצה, כולל ההנהלה.
נערך לאחרונה על ידי קובי בתאריך 06 יולי 2012, 21:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 06 יולי 2012, 21:58

קובי כתב:זה ברור. מקווה שמקרה פאפאלוקאס מהעונה לא יחזור. בסופו של דבר זה לא היה רק בעייה של פאפאס, אלא של כל הקבוצה, כולל ההנהלה.

נכון מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 06 יולי 2012, 22:38

קובי כתב:

במשחקים המשעממים של קופליג עדיף להריץ צחוקים עם מישהו ולא לבד....ברור שהכוונה שלי שתיהיה רוטציה עד הפיינלפור שבו מי שבכושר ישחק...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי שמוליק » 07 יולי 2012, 06:18

קופליג לא מעניינת. מצידי שיכניסו כישראלי את הררי. אני מסתכל רק על היורוליג.
ג'יימס היה בשנת התחשלות ובעקומת עליה ביכולת. הוא יכול לתת מענה כשאחד הסנטרים או אחד הפואורדים פצועים או בבעית עבירות.
גיימס טוב בשתי רמות מטיוס ולכן צריך להשאר. 2 זרים על אזרחי? אז שבלאט יתחיל לנהל פנקסנות קופליג. בשנה שעברה הוא קבר שחקנים על הספסל ונתן עדיפות לחביביו סמית והנדריקס. שיעבוד השנה קצת יותר חכם: כל שבוע שניים אחרים על הספסל.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי asafb96 » 07 יולי 2012, 06:23

שמוליק כתב:קופליג לא מעניינת. מצידי שיכניסו כישראלי את הררי. אני מסתכל רק על היורוליג.
ג'יימס היה בשנת התחשלות ובעקומת עליה ביכולת. הוא יכול לתת מענה כשאחד הסנטרים או אחד הפואורדים פצועים או בבעית עבירות.
גיימס טוב בשתי רמות מטיוס ולכן צריך להשאר. 2 זרים על אזרחי? אז שבלאט יתחיל לנהל פנקסנות קופליג. בשנה שעברה הוא קבר שחקנים על הספסל ונתן עדיפות לחביביו סמית והנדריקס. שיעבוד השנה קצת יותר חכם: כל שבוע שניים אחרים על הספסל.

זה לא רק יפגע בקופליה (ובמקרה של פציעה חלילה של ישראלי, המצב שלנו יהיה מאוד בעייתי), אלא גם ביורוליג. שחקנים שישחקו פעם בשבוע יפגעו מאוד מבחינת כושר המשחק שלהם.
asafb96

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: מרסר ו־31 אורחים