סקאוטינג V4

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: סקאוטינג V4

הודעהעל ידי felix_r » 18 מאי 2023, 00:44

דרך אגב, יש מצב (עדיין לא בטוח) שהמאמן פראסוביץ' יעזוב את אוניקס. בעלי הקבוצה כמובן רוצים שימשיך, לאחר שזכה באליפות, אבל בקרואטיה לוחצים על משפחתו שיעזוב את רוסיה מסיבות מובנות. לכן, בינתיים, פראסוביץ' לא נתן תשובה חד-משמעית.

הייתי לוקח אותו במקום קטש, אבל כבר מאוחר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Cobra » 19 מאי 2023, 17:06

שחקן שאני יכול להיות מעניין לגארד המחליף הוא סקיילר מייז.
מייז מתנשא לגובה 1.93 ולמעשה יכול לשחק בעמדה 1,2,3.
מייז החל את דרכו בקולג LSU המפורסם שגדלו בו כוכבים גדולים.
בעונתו האחרונה כסניור נתן 17 נקודות , 5 ריבאונדים ו3 אסיסטים אך לצערו העונה נקטה בשל הקורונה אבל הספיק להיות בחמישית העונה בקופנרס אולי החזק ביותר במכללות SEC.
לאחר עונה זאת נבחר בדראפט בסיבוב השני בבחירה ה50 אצל אטלנטה . במשך השנתיים שלו באטלנטה מיעט לקבל הזדמנויות ובעונה הנוכחית היה על חוזה דו כיווני בפורטלנד שגם שם מיעט לקבל הזדמנויות ובעיקר שיחק בגי ליג והעמיד שם מספרים יפים של 16 נקודות , 5 אסיסטים ו4 ריבאונדים.
בסוף העונה כשפורטלנד הבינה שלעונה הזאת אין שום ערך ושיחקה עם שחקני הג’י ליג והפחות בכירים בסגל כדי לעלות כמו שיותר בחירות דראפט בלוטרי , הוא העמיד מספרים ב6 משחקים של 15 נקודות , 8 אסיסטים ו46 אחוז לשלוש.
נעבור לתכונות , אחד הדברים שאני הכי אוהב במייז זה הiq כדורסל הגבוה שלו , הוא לא השחקן שמפוצץ אותך בהיילטסים ומהלכים מפוצצים אבל הוא תמיד יעשה את המהלך הנכון וישחק חכם (לראייה יש לו יחס אסיסטים איבודים יחסית גבוה של 2.5 לאורך קריירה). מייז לא תמיד מופקד ב1 אבל הוא מוסר נהדר ומנהל משחק טוב גם מעמדות ה2,3 וגם מעמדת ה1 בזכות הבנת המשחק שלו.
יודע לשחק גם את הבידודים שצריך ואת הפיק אנד רול משחק נהדר, חודר נהדר לסל משתמש בפיזיות ובאגרסיביות שלו.
יש לו חצי מרחק נהדר והוא קלע אותו באחוזים גבוהים מאוד ויש לו בכלל סיומות נהדרות בתוך הצבע.
הוא לא תמיד הקלעי הכי יציב מחוץ לקשת אבל הוא כן יכול לקלוע והוא לרוב קולע יפה והסיום עונה שלו נתנה לי לחשוב שדווקא במכבי הוא יהיה יכול להיות על ה40 אחוז כי הזריקות יהיו יותר פנויות כי יתמקדו יותר בבראון בולדווין והסריקות שלו יהיו יותר פנויות כי גאמפ שוט טוב מאוד יש לו .
מעבר לזה מייז פשוט שומר נהדר, שומר נהדר ומפעיל לחץ באחד על אחד , חוטף טוב , בזכות הפיזיות וההבנת המשחק שלו מצליח להתמודד בפוסט נהדר גם עם גבוהים כך שהוא יכול לשחק גם בעמדה 3 למרות גובהו וגם יכול להיות נהדר בהגנת החילופים של מכבי.
הוא גם ריבאונד נהדר ויש לו ממוצעי ריבאונד גבוהים.
לסיכום , מייז יכול להיות אחלה של אופצייה לגארד המחליף , יש לו סט תכונות שמתאים לצורך של מכבי בעמדה הזאת והוא יכול להיות נהדר , הייתי מחכה עם החתמות כמו אנגולה ובודק קודם כל שחקנים מהסוג שלו כי אנגולה רוב הסיכויים יהיה יכול לחתום במכבי גם באוגוסט .
https://youtu.be/MCOgeaRawic
https://youtu.be/LG9pfBOjvpI
https://youtu.be/f24qG7j4Ah4
https://youtu.be/c3BIH1zEY48
Cobra

הודעהעל ידי Neo » 19 מאי 2023, 23:57

Cobra כתב:שחקן שאני יכול להיות מעניין לגארד המחליף הוא סקיילר מייז.
בעונתו האחרונה כסניור נתן 17 נקודות , 5 ריבאונדים ו3 אסיסטים אך לצערו העונה נקטה בשל הקורונה אבל הספיק להיות בחמישית העונה בקופנרס אולי החזק ביותר במכללות SEC.
לאחר עונה זאת נבחר בדראפט בסיבוב השני בבחירה ה50 אצל אטלנטה . במשך השנתיים שלו באטלנטה מיעט לקבל הזדמנויות ובעונה הנוכחית היה על חוזה דו כיווני בפורטלנד שגם שם מיעט לקבל הזדמנויות ובעיקר שיחק בגי ליג והעמיד שם מספרים יפים של 16 נקודות , 5 אסיסטים ו4 ריבאונדים.
בסוף העונה כשפורטלנד הבינה שלעונה הזאת אין שום ערך ושיחקה עם שחקני הג’י ליג והפחות בכירים בסגל כדי לעלות כמו שיותר בחירות דראפט בלוטרי , הוא העמיד מספרים ב6 משחקים של 15 נקודות , 8 אסיסטים ו46 אחוז לשלוש.
נעבור לתכונות , אחד הדברים שאני הכי אוהב במייז זה הiq כדורסל הגבוה שלו , הוא לא השחקן שמפוצץ אותך בהיילטסים ומהלכים מפוצצים אבל הוא תמיד יעשה את המהלך הנכון וישחק חכם (לראייה יש לו יחס אסיסטים איבודים יחסית גבוה של 2.5 לאורך קריירה). מייז לא תמיד מופקד ב1 אבל הוא מוסר נהדר ומנהל משחק טוב גם מעמדות ה2,3 וגם מעמדת ה1 בזכות הבנת המשחק שלו.
יודע לשחק גם את הבידודים שצריך ואת הפיק אנד רול משחק נהדר, חודר נהדר לסל משתמש בפיזיות ובאגרסיביות שלו.
יש לו חצי מרחק נהדר והוא קלע אותו באחוזים גבוהים מאוד ויש לו בכלל סיומות נהדרות בתוך הצבע.
הוא לא תמיד הקלעי הכי יציב מחוץ לקשת אבל הוא כן יכול לקלוע והוא לרוב קולע יפה והסיום עונה שלו נתנה לי לחשוב שדווקא במכבי הוא יהיה יכול להיות על ה40 אחוז כי הזריקות יהיו יותר פנויות כי יתמקדו יותר בבראון בולדווין והסריקות שלו יהיו יותר פנויות כי גאמפ שוט טוב מאוד יש לו .
מעבר לזה מייז פשוט שומר נהדר, שומר נהדר ומפעיל לחץ באחד על אחד , חוטף טוב , בזכות הפיזיות וההבנת המשחק שלו מצליח להתמודד בפוסט נהדר גם עם גבוהים כך שהוא יכול לשחק גם בעמדה 3 למרות גובהו וגם יכול להיות נהדר בהגנת החילופים של מכבי.
לסיכום , מייז יכול להיות אחלה של אופצייה לגארד המחליף , יש לו סט תכונות שמתאים לצורך של מכבי בעמדה הזאת והוא יכול להיות נהדר , הייתי מחכה עם החתמות כמו אנגולה ובודק קודם כל שחקנים מהסוג שלו כי אנגולה רוב הסיכויים יהיה יכול לחתום במכבי גם באוגוסט .

שחקן באמת מעניין . נראה ומשחק מעל 1.93 , יכול אולי לתת באירופה עבודה בעמדות 1\2\3 סגנון דנטה אקסום
יש לי בעיה עם הקליעה שלו לשלוש , כבר יש את בולדווין ולורמנזו שבעצמם לא אוהבים להזמין במסעדה זריקה מדאון טאון
כאשר הוא יצא מהקולג' אנשי מקצוע כתבו עליו שתקרת הזכוכית שלו מאוד ברורה והוא בעל פוטנציאל נמוך למרות כל הכלים הפיזיים שלו ..... אני דווקא חושב שהוא יכול להפתיע רבים
אולי הוא טוב למכבי , לא יודע . בעיקרון אני רוצה לראות במכבי שחקן כמו קייל גאי בגוף של דנטה אקסום :eek
אבל שאפו קוברה , זה שחקן של סקאוטינג אמיתי . אני אוהב ג'י-ליג ודי שכחתי שמייז קיים
Neo

הודעהעל ידי Cobra » 20 מאי 2023, 14:25

Neo כתב:
Cobra כתב:שחקן שאני יכול להיות מעניין לגארד המחליף הוא סקיילר מייז.

שחקן באמת מעניין . נראה ומשחק מעל 1.93 , יכול אולי לתת באירופה עבודה בעמדות 1\2\3 סגנון דנטה אקסום
יש לי בעיה עם הקליעה שלו לשלוש , כבר יש את בולדווין ולורמנזו שבעצמם לא אוהבים להזמין במסעדה זריקה מדאון טאון
כאשר הוא יצא מהקולג' אנשי מקצוע כתבו עליו שתקרת הזכוכית שלו מאוד ברורה והוא בעל פוטנציאל נמוך למרות כל הכלים הפיזיים שלו ..... אני דווקא חושב שהוא יכול להפתיע רבים
אולי הוא טוב למכבי , לא יודע . בעיקרון אני רוצה לראות במכבי שחקן כמו קייל גאי בגוף של דנטה אקסום :eek
אבל שאפו קוברה , זה שחקן של סקאוטינג אמיתי . אני אוהב ג'י-ליג ודי שכחתי שמייז קיים

הקליעה של אקסום לא יותר טובה של מייז, אקסום מציג העונה אחוזים גבוהים לשלוש אבל בנפח זריקות יחסית נמוך.
בגלל זה אני לא דואג מהקליעה של מייז כי הנפח זריקות לשלוש גדול בגי ליג אבל אם יגיע למכבי וישחק לצד בראון ובולדווין הוא יקבל יותר מבטים פנוים וגם הנפח זריקות יהיה פחות גבוה וכך גם האחוזים לשלוש , מספיק להסתכל על הגאמפ שוט שלו כדי להבין שיש לו קליעה ברמה גבוהה.
Cobra

הודעהעל ידי Cobra » 28 יוני 2023, 13:14

אחדש , לדעתך יש מצב שאחרי 4 עונות ואחרי שלקח אליפות יש מצב שיהיה אפשר להביא את ולטיקו צ׳אנצ׳ר מדנבר ?
לדעתי באמת הוא יכול להיות פה ההתאמה המושלמת .
קליעה אתלטיות הגנה יש בו את כל מה שאנחנו צריכים ל4 שלנו.
Cobra

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יוני 2023, 16:18

יש לו חוזה מובטח לעוד עונה (+אופציית קבוצה לעונה נוספת), אז אני לא רואה את דנבר משחררת אותו. בטח לא בתקופה הקרובה. צריך לראות איזה סגל הם מרכיבים לקראת מחנה האימונים ואז יהיה אפשר לדעת אם מעמדו מעורער בצורה כלשהי. אבל אנחנו מדברים פה על אוקטובר וצפונה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Cobra » 29 יוני 2023, 13:03

בחיפושי אחר שחקנים בעמדות ה4-5 שמסיימים חוזה בליגה שמעבר לים , ראיתי שחקן שאני מאוד אוהב מסיים חוזה וזה ווין גבריאל .
גבריאל החל את דרכו במכללת קאנטאקי הגדולה ושיחק שם עם כוכבים גדולים: שי גילדיס אלכסנדר, באם אדאביו, דיארון פוקס ועוד כמה בין היתר .
ולאחר שלא נבחר בדראפט שיחק כמה שנים על חוזה דו כיווני.
בשנתיים האחרונות הוא שיחק בלייקרס וגם בשנה האחרונה הוא שיחק לא מעט אבל אני חושב שאפשר יהיה אולי לעשות עליו מהלך.
גבריאל בן 26 , אמריקאי - סודני , 2.06 עם מוטות ידיים של 2.16.
יש לו המון אפסייד והוא מתאים מאוד למכבי לדעתי , בnba שיחק בעיקר ב4 אבל באירופה יהיה יכול לתת הרבה דקות בחמש .
הוא אתלטי מאוד , חוסם לא רע, שומר , קליעה יחסית טובה , מסוגל להוריד כדור לרצפה , ריבאונדר טוב .
יש לו את כל החבילה כדי להיות חתיכת כוכב באירופה.
לא אומר שיהיה קל להביא אותו אבל לדעתי זה אפשרי כמו שהביאו בזמנו את בלאק מהnba.( החוזה שלו כאמור מסתיים).
מוזמנים להביע את דעתכם עליו , סומך על אחדש שיעדכן בימים הקרובים מה קורה שמתחיל שוק הפריי איגנסי

https://youtu.be/6M8CqBxEiVQ
https://youtu.be/BjVHkn4f2uU
Cobra

הודעהעל ידי TAYO » 29 יוני 2023, 15:41

טוריאן פרינס שוחרר ממינסוטה והופך פרי אייג׳נט… יכול להיות 4 באירופה?

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי Cobra » 29 יוני 2023, 15:45

TAYO כתב:טוריאן פרינס שוחרר ממינסוטה והופך פרי אייג׳נט… יכול להיות 4 באירופה?

שחקן רוטציה שקלע 9 נקודות לעונה השנה , אין לו מה לחפש כאן…
Cobra

הודעהעל ידי TAYO » 29 יוני 2023, 20:11

Cobra כתב:

לא הגיעו בעבר שחקנים בסדר גודל הזה לאירופה?

סמל אישי של המשתמש
TAYO

הודעהעל ידי Cobra » 29 יוני 2023, 20:30

TAYO כתב:
Cobra כתב:

לא הגיעו בעבר שחקנים בסדר גודל הזה לאירופה?

לא בשנים האחרונות שאני זוכר, לא רואה שחקן רוטציה שקולע כמעט דו ספרתי והרוויח 7 מיליון דולר בשנה האחרונה מגיע לאירופה..
תסתכל על גבריאל שרשמתי למעלה , לדעתי יש לו יותר סיכוים להגיע לאירופה וגם יותר מתאים לדעתי
Cobra

הודעהעל ידי אחדשיודע » 30 יוני 2023, 12:59

אחדשיודע כתב:סמוך עליי, אני נותן לך את נקודת המבט שלי בתור מישהו שעוקב אחר ה-NBA מקרוב. אין סיכוי שהוא לא יקבל חוזה בעונה הבאה. מה הוא יעשה עם החוזה הזה? אני לא יודע. אפשר תמיד לעקוב (ואחלה שהזכרת אותו פה), אבל לבנות עליו בתור אופציה ריאלית בקיץ לקראת העונה הקרובה - זה כבר חלומות באספמיה. בכל אופן, משחקי הגארבג׳ האלו כהגדרתך, אלו בדיוק הזמנים שהסקאוטים והג׳נרל מנג׳רים בוחנים את השחקנים שיכולים לעשות את קפיצת המדרגה לליגה של הגדולים. סקאוטינג על שחקנים מהסוג של האף - שחקנים מקצה הרוטציה או עם חוזים דו-כיווניים.

אם לגבי קייטה יש סיכוי של 25% שיחזור לאירופה הקיץ, לגבי האף אני נותן פחות מ-10% למעבר שלו בקיץ הזה. ושלא תבין אותי לא נכון, זה סבבה לעלות פה שמות, אבל צריך להכניס דברים לקונטקסט הנכון. מה ריאלי ומה פחות ריאלי לקראת העונה הבאה.

מעדכן ששני הברנשים הללו (קייטה ו-האף) קיבלו הצעות רשמיות מהקבוצות שלהם בעונה החולפת (qualifying offers) - שהפכו אותם לשחקנים חופשיים מוגבלים. ז״א שסקרמנטו ו-וושינגטון יכולים להשוות כל הצעה. ומצד שני, לשניהם יש הצעה לחוזה רשמי לעונה שהם יכולים לממש אם הם רוצים (סביר להניח שימתינו להצעות טובות יותר ו/או יירצו להיכנס למו״מ על חוזה רב-שנתי).
אחדשיודע

הודעהעל ידי Cobra » 30 יוני 2023, 13:02

אחדשיודע כתב:
אחדשיודע כתב:סמוך עליי, אני נותן לך את נקודת המבט שלי בתור מישהו שעוקב אחר ה-NBA מקרוב. אין סיכוי שהוא לא יקבל חוזה בעונה הבאה. מה הוא יעשה עם החוזה הזה? אני לא יודע. אפשר תמיד לעקוב (ואחלה שהזכרת אותו פה), אבל לבנות עליו בתור אופציה ריאלית בקיץ לקראת העונה הקרובה - זה כבר חלומות באספמיה. בכל אופן, משחקי הגארבג׳ האלו כהגדרתך, אלו בדיוק הזמנים שהסקאוטים והג׳נרל מנג׳רים בוחנים את השחקנים שיכולים לעשות את קפיצת המדרגה לליגה של הגדולים. סקאוטינג על שחקנים מהסוג של האף - שחקנים מקצה הרוטציה או עם חוזים דו-כיווניים.

אם לגבי קייטה יש סיכוי של 25% שיחזור לאירופה הקיץ, לגבי האף אני נותן פחות מ-10% למעבר שלו בקיץ הזה. ושלא תבין אותי לא נכון, זה סבבה לעלות פה שמות, אבל צריך להכניס דברים לקונטקסט הנכון. מה ריאלי ומה פחות ריאלי לקראת העונה הבאה.

מעדכן ששני הברנשים הללו (קייטה ו-האף) קיבלו הצעות רשמיות מהקבוצות שלהם בעונה החולפת (qualifying offers) - שהפכו אותם לשחקנים חופשיים מוגבלים. ז״א שסקרמנטו ו-וושינגטון יכולים להשוות כל הצעה. ומצד שני, לשניהם יש הצעה לחוזה רשמי לעונה שהם יכולים לממש אם הם רוצים (סביר להניח שימתינו להצעות טובות יותר ו/או יירצו להיכנס למו״מ על חוזה רב-שנתי).

מה עם ווין גבריאל גם הוא קיבל הצעה?
Cobra

הודעהעל ידי אחדשיודע » 30 יוני 2023, 13:13

לא, הוא לא סיים חוזה רוקי וכבר 4 שנים בליגה (וגם לא היה על חוזה דו-כיווני בעונה החולפת), אז אי אפשר להציע לו qualifying offer ולהפוך אותו לשחקן חופשי מוגבל. החל מהלילה (ב-1:00 ייפתח ה-Free Agency) הוא שחקן חופשי בלתי מוגבל, ואז נראה.

לא קשור לפה, אבל אם כבר מדברים על הלייקרס - אז הם הגישו QO להצ׳ימורה ואוסטין ריבס. כולם שחקנים חופשיים-מוגבלים.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 01 יולי 2023, 04:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 יולי 2023, 03:33

אחדשיודע כתב:

עדכון שני: ג׳יי האף שחקן חופשי בלתי-מוגבל. וושינגטון, שמוצפת בשחקנים עם חוזים מובטחים (16 כולל קוזמה), וויתרה בסופו של דבר על ה-qualifying offer עבורו. אבל הוא צפוי לעורר התעניינות בקרב קבוצות אחרות, בטח על חוזה דו-כיווני (יירצה כמובן יותר מזה).
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 יולי 2023, 05:05

יש המון סנטרים פנויים עדיין. אז אם מחפשים, אני מניח שאפשר למצוא שם טוב שייפלט מחוץ לליגה. צריך לחכות כמה ימים ולראות מי ומה
אחדשיודע

הודעהעל ידי Adam » 01 יולי 2023, 09:05

שווה לעקוב בשנים הקרובות על אמארי ביילי שנבחר בדראפט האחרון ע"י שארלוט, וזאת בגלל שורשיו היהודיים.
https://www.israelhayom.co.il/sport/wor ... e/14318558

קומבו גארד צעיר מאוד (בן 19) ששיחק בUCLA. אני בספק אם הוא ישאר ב-NBA, או אם בכלל ישחק שם. לא רואה אותו מקבל הזדמנויות בקבוצה כמו ההורנטס.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Adam » 01 יולי 2023, 09:08

עדכון: חתם בלייקרס.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

סקאוטינג V4

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 יולי 2023, 11:26

Adam כתב:שווה לעקוב בשנים הקרובות על אמארי ביילי שנבחר בדראפט האחרון ע"י שארלוט, וזאת בגלל שורשיו היהודיים.
https://www.israelhayom.co.il/sport/wor ... e/14318558

אין לו באמת שורשים יהודיים ממה שהבנתי. אמא שלו אומצה ע״י יהודים, אבל לא יהודייה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Cobra » 02 יולי 2023, 20:34

אחדש, ראיתי מספר דיווחים שג׳י האף לא קיבל qualifying offer והוא שחקן חופשי בלתי-מוגבל .
סומך עלייך אבל בוודאות הוא מוגבל?
Cobra

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: yon1 ו־37 אורחים