חיזרים? אני אוהב להאמין שהם קיימים, אחרת זה הופך משעמם נורא

לגבי הפיראמידות, פיסלי אי הפסחא ושאר הירקות. אני דווקא מאמין שכל אלה כן נבנו על ידי בני האדם.
אני ממש לא לוקח ברצינות את הטענות כאילו באותם הזמנים לא היו אמצעים טכנולוגיים לבנות את האתרים האלה.
למה? מכמה וכמה סיבות:
א) אנשים נוהגים לזלזל ביכולות של בני האדם באותם הזמנים. אנשים שוכחים שמכניקה ישומית ומתמטיקה והנדסה ישומית היו מאוד מפותחות ביוון, רומא ומצרים העתיקות, במקרים רבים אפילו יותר מהיום. איך יותר? פשוט כי היום כל המכונות הן חשמליות ולא דורשות מכניקה יותר מידי מסובכת. לא סתם שמות כמו אווקלידס ופתגורס ידועים עד היום. בימינו מהנדס ממוצע לא ידע איך להרים אבן גדולה לקומה השניה ללא מנוף. בתקופה העתיקה לא היו מנופים, אז אנשים ידעו איך מסתדרים בלי.
ב) מבנים עתיקים רבים נבנו במשך תקופות ארוכות מאוד של עשרות או אפילו מאות שנים. לדוגמא, Notre Dame de Paris נבנתה 150 שנה (כולל עיצוב פנים). יש קתדרה במדריד שבנייתה נמשכה כמעט 500 שנה!.. הפירמידות לא נבנו בדור אחד! בדרך כלל הפרעה שנקבר בפירמידה בכלל לא היה הפרעה שהתחיל לבנות אותה.
ג) אנשים בתקופה העתיקה היו הרבה יותר רגילים לעבודה פיזית קשה וממושכת מאשר היום. הם גם לא היו עובדים 8 שעות ביום, אלה 14-16 שעות. המדענים המערביים שעושים את הערכות לגבי יכולות העבר לא רגילים לעבודה כזאת... לדוגמא לא מזמן ראיתי תוכנית על הודו. הראו שם פועל שמייצר דפים דקים מאוד-מאוד של זהב שמיועדים לציפוי כיפות של מקדשים. הפועל הזה דופק עם הפטיש כמו מכונה במשך 12 שעות כל יום כמעט מבלי לעצור! מגיש התוכנית (בחור בריא, שלא מפחד מעבודה פיזית) ניסה בעצמו לייצר דף צהב אחד כזה , אבל נשפך לגמרי אחרי 10 דקות של עבודה עם הפטיש.