לכל מי שזקוק לפרוזאק או: הסתכלות אובייקטיבית על הקיץ עד כה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: לכל מי שזקוק לפרוזאק או: הסתכלות אובייקטיבית על הקיץ עד

הודעהעל ידי gandya » 13 יולי 2012, 13:58

חנו'ש כתב:
asafb96 כתב:או שאתה לא זוכר טוב, או שאתה לא רוצה לזכור. שפרסמו שמכבי מעוניינים בו, היו פה לא מעט שמאוד מאוד התלהבו ממנו ורצו אותו. גם ששיחק נגדנו בקאנטו, המון כאן התלהבו מהבחור. כל התהיות לגביו, הספקות לגבי היכולת שלו להצליח בקבוצה גדולה, וחיפוש החסרונות שלו, באו אחרי שהחתימו אותו, כרגיל. הרי ברור שאם לא היה חותם, כל הפורום כאן היה מקלל את פדרמן שלא הצליח להנחית פה שחקן כל כך מוכשר וטוב. כמו שיש פה מבקרים למינהם שעצבניים שפדרמן לא הנחית פה את טיוס, שחקן אלמוני שאמור להיות זול. כמו שאמרתי, כל אלה שאומרים את זה, היו מקללים את פדרמן אם הוא היה מביא לפה את טיוס במחיר שהוא מקבל בקאנטו, והיה משלם פיצוי קטן לאשדוד.
חוץ מזה, בפעם השלישית, אולי עכשיו תבין, זה רק דוגמא אחת לפאניקה ולהגזמות בפורום, לא רק לגבי הביקורת על ההנהלה ופדרמן

איך אני אוהבת כשאתה וחביב מתייחסים לפורום ולכל כותביו כאל גוף אחד בעל מחשבה אחת ולא בעל מיליון דיעות.
משתמש אחד אומר משהו וישר זה כל הפורום בטוח שככה וככה למרות שזה לא ככה וככה ותפסיקו להתבכיין.
יכול להיות שמשתמש אחד או 2 או יותר התלהבו מאוד מגרגמל וראו בו כאחד מהפוטנציאלים הגדולים באירופה ואחרי שחתם משתמשים אחרים טענו שהוא לא מספיק טוב להיות סנטר פותח וציינו את חסרונותיו, ואתה ישר הפכת את זה שכככלל הפורום בעל פיצול אישיות ורק מחפש להתנגח בפדרמן.
מרשים....

אני חושב שריקי, וגם שרמנדיני הם שני החתמות מעולות, אין סתירה בין זה ובין העובדה שקבוצה חייבת להחזיק בנוסף לשני אלה, גם גארד יורוליג לגיטימי בקו האחרוי, וסנטר מוכח שייתן גיבוי לשרמן הצעיר.
gandya

הודעהעל ידי yellowaura » 13 יולי 2012, 14:05

felix_r כתב:למרות שאני לא ממש מסכים אם הנתוח שלך לגבי סופו (לא היו איתו בעיות, היתה לו פציעה שדרשה ניתוח והעדרות של חודש בערך, והצוות המקצועי החליט לא לאשר לו לבצע את הנתוח באמצע העונה, החלטה שהתבררה כטעות גדולה), אוחיון (לדעתי היה פה פוטנציאל גדול להפוך לאחד הפוינטגארדים הטובים ביורוליג. אבידה גדולה) ובלו (לדעתי, שחקן שולי, שעשה לא פחות נזק מתועלת בגלל תרומה אפסית בכל האספקטים חוץ משלשות), זה לא העניין. גם השחקנים החדשים שהוחתמו הם לא העניין.

מה שכן גורם לאוהדים להכנס לדיכאון, זה שני דברים:

א) הפיכתה של מכבי לסוג של לובליאנה או פרטיזן, שלא מסוגלת להחזיק אף שחקן שהוכיח משהו ברמת יורוליג. אפילו יותר גרוע. פרטיזן לפחות עושה כסף ממכירת שחקנים. מכבי סתם באבדת אותם בצורה מטומטמת.

ב) סירוב מוחלט של ההנהלה להחתים שחקנים מוכחים ברמת היורוליג. ואני לא דורש להחתים את חמשת המצטיינים של היורוליג העונה. אבל חייבים מישהו ברמה גבוהה. לפחות שחקן אחד או שנים. כי אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות רק עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג.

מסכים איתך מאוד בשני הנושאים.

1. אוחיון- ההנהלה יודעת שאתה צודק ושהיא טעתה בדיעבד (בהחלטה הראשונית להעניק לו שדרוג שולי ביותר) ובגלל זה היא נלחמת עליו עכשיו בשיניים. מהתקופה שלו בתיכון אני טוען שמדובר בסוג של ריקי רוביו לעניים. עכשיו שהוא פיתח את הקליעה בכלל מדובר בפוטנציאל גדול.
אני חושב שהרבה אנשים בפורום הזה סובלים מבעיה של חוסר יכולת להסתכל מטר קדימה וזו המהות האמיתית של סקאוטינג לא רק להיצמד למספרים.
יהיה לי קשה להוכיח את זה כי אוחיון יתקשה להצליח בקבוצה שהיא לא קבוצתית או בכירה כי יצפו ממנו למספרים והוא לא סוג כזה של שחקן
2. יש טווח ביניים של שחקנים בכירים שאנו מצפים לראות בכל עמדה. מידלי ומאריץ' למשל הם שחקנים בטווח הביניים. אוקי אז אתם אומרים שאי אפשר להחתים את מקאלב או פארמר... בסדר אז תביאו לי שחקנים כמו מידלי בכל עמדה ואל תאמרו לי שמידלי הוא שחקן בכיר באירופה כי הוא לא. הוא שחקן שהקבוצות הבכירות באמת לא רדפו אחריו. כנ"ל מאריץ' שנחשב חצי סוס מת באירופה בגלל הפציעות שלו והסטטיסטיקה הירודה בשנים האחרונות (שלהזכירכם את שנות השיא הוא לא עשה בקבוצה גדולה).
בבקשה מספיק אם הספינים. מאריץ' הוא לא מקאלב ואם מחתימים אותו אין תירוץ להביא הימור לעמדת הפוינט גארד/קומבו.

לא מסכים לגבי בלו. לדעתי הוא נתן תוספת חשובה גם פסיכולוגית (נתן תקווה שאפשר לצאת מכל מבור).
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי asafb96 » 13 יולי 2012, 14:06

yarinsaky כתב:אסף, תפסיק להיות חוצפן עם ההערות הטפשיות שלך, בסדר ? הגיע הזמן שתתבגר .

אני בהחלט יכול להבין אותך גם בפעם הראשונה, אתה הרי דמגוג אחד גדול . אני זוכר לא מעט אנשים שכן פקפקו בהחתמה שלו, לא כולם התלהבו
ויצאו מגדרם.
אני זוכר טוב מאוד גם כאלו וגם כאלו, לא כולם היו מקשה אחת.

שוב, לי אין שום בעייה עם ההחתמה שלו והיא החתמה טובה וסבירה , בטח לאור המצב של מכבי מבחינה כלכלית. אבל זו לא פנטזיה גדולה, זה לא לורבק ולא משהוא דומה.

לא מבין מה היקמן קשור לכאן ומה אתה רוצה להגיד בזה.

בסדר שמענו עליך, אני דמגוג ואתה יודע הכל.
לא אמרתי שאנשים פינטזו עליך כאילו הוא לורבק או מישהו, אבל שהשם שלו עלה בתקשורת, היו פה הרבה שמאוד התלהבו ממנו, ואמרו שהוא אחד הסנטרים המוכשרים ביבשת. הוא עשה מספרים מעולים בגיל 23, ואין ספק שזו החתמה טובה. לא אמרתי שביקרת, או מישהו אחר ביקר, את ההחתמה שלו, ממש לא. הבאתי את זה כדוגמא, כי אני זוכר אחרי שהוא חתם, פתאום היו תגובות שאמרו שהוא חלש פיזית, והוא שחקן הגנה לא טוב, ופתאום אנשים מתלוננים על כך שהוא חתם ל1+1 ולא 2+1, וכל זה. הנקודה שלי היא, שהרבה פה (לא מדבר פה על שמות ספציפיים של אנשים) מחפשים כל הזמן את הרע בכח.
מה שכתבתי על היקמן בכלל לא קשור למה שדיברתי איתך, אלא על דיון אחר שעלה בת'רד הזה.

איך אני אוהבת כשאתה וחביב מתייחסים לפורום ולכל כותביו כאל גוף אחד בעל מחשבה אחת ולא בעל מיליון דיעות.
משתמש אחד אומר משהו וישר זה כל הפורום בטוח שככה וככה למרות שזה לא ככה וככה ותפסיקו להתבכיין.
יכול להיות שמשתמש אחד או 2 או יותר התלהבו מאוד מגרגמל וראו בו כאחד מהפוטנציאלים הגדולים באירופה ואחרי שחתם משתמשים אחרים טענו שהוא לא מספיק טוב להיות סנטר פותח וציינו את חסרונותיו, ואתה ישר הפכת את זה שכככלל הפורום בעל פיצול אישיות ורק מחפש להתנגח בפדרמן.
מרשים....

זה ממש לא נכון, אני לא מתייחס לכל הפורום כגוף אחד, אבל אני מדבר בדיון הספציפי הזה על איזשהו גל של פסימיות שסחף פה כבר כמעט את כל הפורום.
את לא הבנת מה אמרתי על גרגמל. קודם כל, לא אחד או 2 דיברו עליו כפוטציאל גדול, אלא יותר, וזה בהחלט נכון, לא חושב שאפשר להתווכח על כך שהוא אחד הסנטרים הכי מוכשרים ביבשת. למעשה, חוץ מקרסטיץ', היה לו ממוצע ראנקינג הכי גבוה מבין הסנטרים, והוא בן 23. העניין הוא, שאני לא זוכר שדיברו על החסרונות שלו לפני שהוא חתם, אלא הרבה פה דיברו על הדברים הטובים שבו, ועל כמה שרוצים אותו, אבל כאמור, אחרי שחתם הוא הפך ל"עוד שחקן", להימור, ולהחתמה מובנת מאליו.
אבל כמו שאמרתי, שוב, זה דוגמא אחת קטנה להגזמות שיש פה. כמו לדוגמא שגלדסטון מפרסם שטות, שברורה לכל אדם שפוי בדעתו שזה שטות, שניסים ויבזורי מועמדים, אז יש על זה ישר דיונים של 10 עמודים על זה, ויש משתמשים כאלה ואחרים, שדואגים בכל הודעה שלהם להזכיר אותם, ופדרמן הקמצן בטח יביא אותם אלינו, ולוקחים את המועמדות שלהם כעובדה. אבל שמקאלב (לא אומר שהוא ריאלי, סתם דוגמא) עולה בתקשורת, אז אותם אנשים מגחכים ואומרים שזה הנפצה ומכבי לא יכול להסתכל אפילו לכיוון הזה.
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 13 יולי 2012, 14:09, נערך פעם אחת בסך הכל.
asafb96

הודעהעל ידי מילוס » 13 יולי 2012, 14:08

felix_r כתב:
מילוס כתב:
felix_r כתב:למרות שאני לא ממש מסכים אם הנתוח שלך לגבי סופו (לא היו איתו בעיות, היתה לו פציעה שדרשה ניתוח והעדרות של חודש בערך, והצוות המקצועי החליט לא לאשר לו לבצע את הנתוח באמצע העונה, החלטה שהתבררה כטעות גדולה), אוחיון (לדעתי היה פה פוטנציאל גדול להפוך לאחד הפוינטגארדים הטובים ביורוליג. אבידה גדולה) ובלו (לדעתי, שחקן שולי, שעשה לא פחות נזק מתועלת בגלל תרומה אפסית בכל האספקטים חוץ משלשות), זה לא העניין. גם השחקנים החדשים שהוחתמו הם לא העניין.

א) הפיכתה של מכבי לסוג של לובליאנה או פרטיזן, שלא מסוגלת להחזיק אף שחקן שהוכיח משהו ברמת יורוליג. אפילו יותר גרוע. פרטיזן לפחות עושה כסף ממכירת שחקנים. מכבי סתם באבדת אותם בצורה מטומטמת.

ב) סירוב מוחלט של ההנהלה להחתים שחקנים מוכחים ברמת היורוליג. ואני לא דורש להחתים את חמשת המצטיינים של היורוליג העונה. אבל חייבים מישהו ברמה גבוהה. לפחות שחקן אחד או שנים. כי אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות רק עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג.

אתה מדבר שטויות.. מכבי היא לא לובליאנה ולא פרטיזן, לובליאנה היא קבוצה עם תקציב של 2 מיליון דולר בקירוב. זה קבוצות שבונות עצמן על הנוער, ומה לעשות שבסלובניה וסרביה יש ים שחקני-על ברמת הנוער, ובישראל לא? זה קבוצות שבבסיס שלהן מתנהלות אחרת ממכבי, אין שום מקום להשוואה.. ברור שפדרמן אחראי לזה שכל הספורט הישראלי קקמייקה כבר מהיסודות שלו.. מכבי זה פשוט קבוצה שאין לה נוער ברמת יורוליג, וכשאין לך נוער כמו של פרטיזן, הכל שאלה של כמה כסף יש לך. ולמכבי אין את הכסף של היריבות הגדולות שלה- היא לא יכולה להתחרות עם זה.

עוד עניין, "אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג". אחינו, מכבי בונה על זה כבר 20 שנה... בקבוצה של 2000, חוץ ממקדונלד מישהו במכבי ראה פיינל פור? או היה שחקן-על ברמת יורוליג? אותו דבר הקבוצה של פארגו ופרקינס, או זאת שהגיעה לפיינל פור ב2008..

כסף זה שם המשחק אם לא שמת לב. בדיוק כמו ששחקני כדורגל שזכו בהכל, עדיין מעדיפים ללכת לשחק בדובאי, סין וגם במנצ'סטר סיטי- על פני יונייטד או מילאן.. בשביל להביא את פארמר או מקאלב אתה צריך כסף, הרבה כסף. וכשאין לך אז זה בין להמר על פארגואים, לללכת על שחקני דרג 3 ביורוליג שמתאימים לתקציב.. אני הייתי ממשיך להמר..

קודם כל שמור על לשונך.

דבר שני, אל תספר לי על מה מכבי בונה כבר 20 שנה, כי רוב הסיכוים שהיתי אוהד מכבי הרבה לפני שנולדת.

דבר שלישי, ראית אותי דורש להחתים את פארמר או מקאלב? זה לא שיש רק פארמר, מקאלב ואחריהם מייד בא מורן רוט. יש עוד 800 רמות בין השחקנים האלה, והרבה מאוד שחקנים שמשחקים ביורוליג גם אם רמת השכר שלהם לא כמו של פארמר או מקאלב, אבל גם לא של מורן רוט... הדוגמאות שלך מכדורגל ממש לא במקום. כדורגל ישראלי הוא תת רמה. לאף אחד באירופה לא אכפת מהקבוצות שלנו. אין פה שום מקום להשוות את מצב הכדורגל למכבי בכדורסל. מכבי הוא אחד המועדונים החשובים באירופה. לא פחות ממנצ'סטר יונייד או מילאן בכדורגל.

הלשון שמורה ונצורה חבוב. הכל טוב..

למה אתה ריגשי, מה נהיה..? ובשביל מה התחרות הזאת של מי היה אוהד לפני? מה זה נותן לך בעצם?.. העלתי פה שאלה, אליך, לא הייתה פה טענה או סיפור.. ואני חוזר, לגבי המשפט ההוא, שאם תסתכל על מכבי של 20 השנה האחרונות- כשהיא הלכה על "בטוח", היא נפלה די הרבה, מכל מני סיבות.. (אנקראם, צ'יימברס, אלכסנדר, ווילי אנדרסון, בנואה, וכו וכו), מצד שני, רוב העונות הטובות שלה בזמן הזה הונהגו ע"י כל מני רוקיז ביורוליג, או בכלל באירופה.. פארקר, האפמן, סולומון (כן), בנואה מוקדם יותר.. ואז כל מני מוריסים, פישרים ופארגואים בימים הפחות ישנים.. כל אלה הימורים, שבלי להמר עליהם היא בחיים לא היתה יכולה לשים עליהם יד..

מורן רוט הוא לא אינדיקציה לכלום. הוא בא להחליף את אוחיון, והרי רובנו בכלל לא חשבנו שאוחיון מתאים לרמה, נכון לקיץ שעבר.. ככה שאני לא דואג בעניין הזה..הוא האופציה הכי ריאלית.. מה, תביא עוד זר מחליף?
אני לא עשיתי השוואה לכדורגל הישראלי בכוונה, כי אין בכדורגל שלנו אף יתרון. השוואתי את מכבי למנצ'סטר ומילאן, שיש להן שם אבל גם ריסון כלכלי, לקבוצות אחרות, לפעמים קטנות הרבה יותר, שמשתגעות כלכלית..
מילוס

הודעהעל ידי yarinsaky » 13 יולי 2012, 14:11

אסף , אני לא יודע הכול ואתה לא יודע הכול, אבל תכבד אחרים כשאתה פונה אליהם, אל תזלזל באינטילגנצייה שלהם ואל תעיר הערות פוגעות .

כל הגולשים בפורום יודעים שאני בד"כ נחמד לכולם ובסך הכול משרה אווירה חיובית ולא נוטה לוויכוחים, אבל ההערות שלך יכולות להוציא כל אחד מהכלים .
לא רוצה להתחיל עם זה שאני הרבה יותר וותיק ממך, הרבה יותר מבוגר וכאלה. אני יודע שהיום זה כבר לא רלוונטי.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי חציברטאס » 13 יולי 2012, 14:14

אני חושב שמורן רוט בא להחליף את בורשטיין. הלפרין, אם יחתום, יהיה במקום אוחיון
חציברטאס

הודעהעל ידי חנו'ש » 13 יולי 2012, 14:14

אסף, התלונות על זה שהוא חתם לשנה + אופציה מקבילות להתלהבות ממנו ומהפוטנציאל העתידי שלו.
למה שלא יתלוננו על זה??
דיברו על חסרונותיו של גרגמל?? אז מה?
לכל שחקן יש חסרונות וזה רק הדיוני וסביר שנדון בהם בנוגע לשחקן שחתום אצלינו.
מה רצית? שנתעלם מזה?
זה לא סותר את השמחה על ההחתמה שלו לצד האכזבה מכך שהיא קצרת טווח.

אולי זה נראה לפעמים כבכיינות, ויש הרבה פעמים שהיא מיותרת ומוגזמת או סתם מבוססת על הנפצות של התקשורת או כל מיני תפוזים למיניהם.
אבל יש כאן גם הרבה שמתבססים על העובדות, ובין העובדות שקרו הקיץ, יש לא מעט דברים להלין עליהם, לא משנה כמה משקפיים וורודות תשים (ותאמין לי, אני מבינה במשקפיים... :D )
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 13 יולי 2012, 14:14

yarinsaky כתב:אסף , אני לא יודע הכול ואתה לא יודע הכול, אבל תכבד אחרים כשאתה פונה אליהם, אל תזלזל באינטילגנצייה שלהם ואל תעיר הערות פוגעות .

כל הגולשים בפורום יודעים שאני בד"כ נחמד לכולם ובסך הכול משרה אווירה חיובית ולא נוטה לוויכוחים, אבל ההערות שלך יכולות להוציא כל אחד מהכלים .

אני מכבד כל אחד פה ולא מזלזל באינטיליגנציה של אף אחד, אבל עם כל הכבוד, אתה לא יכול לכתוב לי דבר כזה, אחרי שאתה אומר לי שאני חוצפן, שההערות שלי טיפשיות, שאני צריך להתבגר, ואני דמגוג אחד גדול, מבלי שכתבתי שום דבר פוגע או לא במקום אליך.
asafb96

הודעהעל ידי מילוס » 13 יולי 2012, 14:14

אירופה לא משופעת בשחקנים.. הכניסה האגרסיבית של האן בי איי בעשור האחרון גרמה לזה שמי שטוב- שם. ומי שעומד להיות טוב- גם שם.
אלה שנשארו זה די שאריות.. על השאריות האלה מכבי צריכה להלחם עם קבוצות עשירות הרבה יותר, או מחושבות כלכלית הרבה פחות...
זה אומר שכדי ליפול על שחקן מהטופ, או אפילו קרוב לטופ, צריך שיקרו הרבה מדי דברים...ואם היא כבר שמה את היד על איזה סופו או פאפאלוקאס- כנראה שהיו סיבות לזה שברצלונה, פאו או צסקא לא הלכו עליו... כושר גרוע או מעבר לשיא.. שוב, אני אומר שמציאות זה הדרך כמעט היחידה להשאר שם למעלה..
מילוס

הודעהעל ידי yarinsaky » 13 יולי 2012, 14:17

אתה כתבת לי : אני אומר לך בפעם השלישית ,אולי עכשיו תבין " , בשביל מה זה היה טוב ? אתה באמת חושב שאני לא מספיק אינטילגנטי להבין אותך בפעם הראשונה ?
בשביל מה התחלת עם הדבר הזה ?

בסך הכול לא היה איזה וויכוח גדול ביננו.

יאללה, תחליף דף ונעבור לשבת שקטה.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי asafb96 » 13 יולי 2012, 14:21

חנו'ש כתב:אסף, התלונות על זה שהוא חתם לשנה + אופציה מקבילות להתלהבות ממנו ומהפוטנציאל העתידי שלו.
למה שלא יתלוננו על זה??
מה רצית? שנתעלם מזה?

אולי זה נראה לפעמים כבכיינות, ויש הרבה פעמים שהיא מיותרת ומוגזמת או סתם מבוססת על הנפצות של התקשורת או כל מיני תפוזים למיניהם.
אבל יש כאן גם הרבה שמתבססים על העובדות, ובין העובדות שקרו הקיץ, יש לא מעט דברים להלין עליהם, לא משנה כמה משקפיים וורודות תשים (ותאמין לי, אני מבינה במשקפיים... :D )

אוקי, אפשר להיות מאוכזבים מזה, אני מקבל. גם אני מאוכזב, והייתי רוצה שיחתום גם ל4 שנים. אבל מי אמר שזה אפשרי, מי אמר שזה לא היה אחד התנאים שלו, לחתום לחוזה קצר? חלק פה חושבים שזה משחק מנג'ר פשוט שאפשר להחתים שחקן לכמה זמן שרוצים, והתחילו פה עם ירידות וקללות לעבר פדרמן, על כך שהוא טיפש שהחתים אותו רק לשנה אחת. כאילו ההנהלה שלנו טיפשה ולא רוצה להחתים אותו לחוזה ארוך. הוא יודע מה הוא שווה, ושהוא יכול לקבל בוכטות בעתיד אם יממש את הפוטנציאל שלו, אז הוא לא רוצה להתחייב מראש על חוזה נמוך יחסית.
אין בעיה לדבר על החסרונות של גרגא, אבל העניין שאצל חלק פה זה בא על חשבון היתרונות. אם לפני שהוא חתם, דיברו על כמה שהוא מוכשר, טוב, טכני, ארוך, ופוטנציאל גדול, אחרי שחתם אני בעיקר שומע כמה הוא חלש בהגנה, חלש פיזית, יכול להיות רק סנטר מחליף, והוא עוד הימור. זה לא מופנה אליך, ואני לא אומר שאת אמרת את זה, אלא אנשים אחרים בפורום.
אין ספק שבקיץ הזה יש הרבה בעיות, בעיקר הבעיות עם הישראלים, אבל לדעתי זה לא עד כדי כך גרוע כמו שמתארים פה, כי יש פה הגזמות מטורפות בקטע הזה אצל חלק, ומה שבעיקר מרגיז אותי, שכמו שאמרת, הרבה מאוד פעמים זה מבוסס על שטויות של התקשורת, או אפילו יותר גרוע, שטויות של כל הגמדים מטפוז. מילא היה חותם פה קיצ'ן כרכז מוביל ואיזה בונסו כזה כסנטר, אבל לא, עד עכשיו הכל ספקולציות ושמועות, וסך הכל, אם מסתכלים בשורה התחתונה, מכבי החתימו את היקמן, לנדסברג, מדלי ושרמאן. רכז די טוב לדעתי, וגם אם יש כאלה שלא מסכימים, אי אפשר לומר שזה כל כך גרוע כמו שמתארים פה. אם אנשים היו קוראים פה מבלי לדעתי מי חתום בסגל, היו חושבים שבורשטיין אמור להיות הכוכב של הקבוצה שנה הבאה.
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 13 יולי 2012, 14:23

yarinsaky כתב:אתה כתבת לי : אני אומר לך בפעם השלישית ,אולי עכשיו תבין " , בשביל מה זה היה טוב ? אתה באמת חושב שאני לא מספיק אינטילגנטי להבין אותך בפעם הראשונה ?
בשביל מה התחלת עם הדבר הזה ?

בסך הכול לא היה איזה וויכוח גדול ביננו.

יאללה, תחליף דף ונעבור לשבת שקטה.

חס וחלילה כדי לפגוע. אני כתבתי לך פעמיים משהו, ופשוט התעלמת מזה. זה לא פוגע ולא מעליב, סך הכל הפנתי את תשומת ליבך, לכך שאתה מגיב כל פעם על הטפל בהודעה שלי ולא על העיקר. אם זה משפט פוגע, אז 3/4 מההודעות בפורום הן כאלה. לא משנה, היה, עבר, נסגר. שבת שלום ;)
asafb96

הודעהעל ידי yarinsaky » 13 יולי 2012, 14:24

אכן ,היה , עבר ונגמר. :)
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי jol9 » 13 יולי 2012, 14:31

אלמוג כתב:
jol9 כתב:
מילוס כתב:

אתה מדבר שטויות.. מכבי היא לא לובליאנה ולא פרטיזן, לובליאנה היא קבוצה עם תקציב של 2 מיליון דולר בקירוב. זה קבוצות שבונות עצמן על הנוער, ומה לעשות שבסלובניה וסרביה יש ים שחקני-על ברמת הנוער, ובישראל לא? זה קבוצות שבבסיס שלהן מתנהלות אחרת ממכבי, אין שום מקום להשוואה.. ברור שפדרמן אחראי לזה שכל הספורט הישראלי קקמייקה כבר מהיסודות שלו.. מכבי זה פשוט קבוצה שאין לה נוער ברמת יורוליג, וכשאין לך נוער כמו של פרטיזן, הכל שאלה של כמה כסף יש לך. ולמכבי אין את הכסף של היריבות הגדולות שלה- היא לא יכולה להתחרות עם זה.

עוד עניין, "אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג". אחינו, מכבי בונה על זה כבר 20 שנה... בקבוצה של 2000, חוץ ממקדונלד מישהו במכבי ראה פיינל פור? או היה שחקן-על ברמת יורוליג? אותו דבר הקבוצה של פארגו ופרקינס, או זאת שהגיעה לפיינל פור ב2008..

כסף זה שם המשחק אם לא שמת לב. בדיוק כמו ששחקני כדורגל שזכו בהכל, עדיין מעדיפים ללכת לשחק בדובאי, סין וגם במנצ'סטר סיטי- על פני יונייטד או מילאן.. בשביל להביא את פארמר או מקאלב אתה צריך כסף, הרבה כסף. וכשאין לך אז זה בין להמר על פארגואים, לללכת על שחקני דרג 3 ביורוליג שמתאימים לתקציב.. אני הייתי ממשיך להמר..

אין סיבה שזה יהיה ככה. מכבי היא אחת הקבוצות המכניסות ביותר ביבשת. אין סיבה שהיא לא תוכל להחזיק בסגל כמה שחקנים בלבל מעט גבוה יותר.

הטענה העיקרית היא לא לזה שמכבי מביאה הימורים, אלא לזה שאחרי שההימורים האלה מתגלים כיהלומים, מכבי לא משכילה לשמור עליהם, וכל פעם בעיקר בגלל אוזלת ידה.

המשפט שהדגשתי לך, אומר הכל. פשוט קלעת בול.
גם מנצ'סטר יונייטד לא מביאה לעולם כוכבים, אבל היא שומרת על הכוכבים שלה. אם היינו בנויים ככה לא היה אכפת לי. יש לי בעייה עם זה שעוד שנה מהיום, שרמדיני יחתום בריאל, ואז נראה את הכשרון הגדול שפרץ אצלנו מתפתח שם.

מניונייטד היא דוגמא מצויינת. רק הכסף שהם עשו על רונאלדו היה שווה את כל הגישה הזאת. אבל הבעיה היא שמכבי פשוט מפחדת להתנהל כך, כי היא מפחדת להיתקע
עם חוזים של שחקנים שהתגלו כבלוף.
אז מה קורה כאן בעצם? יש כאן פאק כפול - גם מכבי לא שמה את הכסף על שחקנים מוכחים ומביאה הימורים במקום, וגם היא לא דואגת למצב שבו ההימור יפרוץ ויצליח,
ומאבדת אותו אחרי שנה.

לדעתי זה פשוט ללכת על הגדר ולא לבחור צד, וניהול מהסוג הזה, יוביל את מכבי למפלות בעתיד, כי יש גבול כמה אפשר להצליח במשחק הניחושים הזה.
גם בלאט לא יישאר לאורך זמן בצורה הזאת, וזה ייצור את השילוב הכי מסוכן - מאמן לא מנוסה/לא מספיק טוב וסגל בעייתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yellowaura » 13 יולי 2012, 14:32

asafb96 כתב:הבעיה הגדולה היא שבפורום הזה כל שטות שפולט כתב אידיוט כזה או אחר (גלדסטון, גריוולנד, וכו'..), והופכים את זה לעובדה, וישר מתחילים עם הפאניקה, ויוצאים בהצהרות. או שפשוט אוהבים להגזים סתם.
לדוגמא, טיוס חתם ב300K בקאנטו? אז יאללה, כל הפורום, "איזה הנהלה מטומטמת וגרועה!", "גועל נפש, אפילו מתאזרח שאף אחד לא שמע עליו עד לפני שבועיים אי אפשר להחתים פה, פשוט בושה למה שהפכנו!". הרי אם מכבי היו מחתימים אותו ב300K+ איזה 50K-100K פיצוי לאשדוד, אז כל הפורום היו מקללים את פדרמן ובניו שזורקים כסף לחינם, ומבזבזים על שטויות. אבל אם החליטו לא להשאיר אותו, הרי שפדרמן קמצן ואין לנו כסף להחתים אפילו מתאזרח בינוני שכזה.
שמראן הוא אחד הסנטרים הטובים והמוכשרים באירופה. לפני שהוא חתם, היה פה בגדר פנטזיה ושחקן אדיר ש"הלוואי שיגיע!". אבל אחרי שהוא הגיע, הוא כולה שחקן חביב, חלש פיזית, לא טוב בהגנה, ויכול להיות מקסימום סנטר מחליף.

שרמדיני ההחתמה הטובה ביותר של מכבי עד עכשיו לדעתי ומבחינתי גם אפשר להביא סנטר נוסף קצת פחות טוב ממנו לגבות אותו (העיקר שיהיה פיזי)...
הבעיה שאין כוח בקו האחורי ויש דיבורים על כך שהגארד הזר הנוסף יהיה שחקן הימור מליגת הקיץ...
מכבי מסורתית הביאו שחקנים בעמדת הפוינט גארד שהם בגדר הימור לספסל (פרקינס היה במקור מחליף לוישי, אוחיון היה אמור להיות מחליף מבחינת ההנהלה אך קיבל גיבוי מבלאט). בנוסף היה מקובל להכניס הימור אחד עיקרי בשנה.
אם היקמן הגיע כמחליף אז מעולה. אם לא יהיה גארד אחד לפחות שהוא בכיר באמת אז זו בעיה גדולה. 2 הימורים בקו האחורי זו הגזמה מבחינתי.

לגבי טיוס אני מלכתחילה לא חשבתי שצריך להחתים אותו. הבעיה שלי היא שפספסנו יותר מדי שחקנים שההנהלה רצתה בגלל שטויות: הנדריקס ואוחיון היה אפשר להשאיר אם קצת מאמץ וטיפה יותר כסף מההצעה הראשונית. יש כאן הרגשה של הקשחה של מדיניות משא ומתן שלא הייתה קיימת. שחקנים כמו אוחיון, הלפרין, טיוס שההנהלה רצתה בעבר היו נחשבים כאן להחתמות בטוחות. בנוסף יש יותר מדיניות של הימורים.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי jol9 » 13 יולי 2012, 14:33

קודי כתב:
jol9 כתב:חביב, כל מה שאתה אומר זה נכון, פרט לכך שהיקמן לא בא במקם שייר ופאפאלוקאס, אלא במקום פארמר ולאנגפורד.

וכאן בדיוק הבעיה - יכול להיות שמכבי לא ממש עשתה מאמץ לשמור על חלק גדול מהשחקנים, אבל היא עשתה את זה במחשבה שהיא תמצא להם תחליפים לא פחות טובים בהרבה פחות כסף. המחשבה הזו התבררה כשחצנית וחסרת אחיזה במציאות, והבעיה העיקרית היא לא אלה ששוחררו אלא אלה שמגיעים במקומם. פשוט החליפו שחקנים טובים שהפכו ליקרים בשחקנים פחות טובים וזולים.

תראה, אי אפשר לדעת האם הם בוודאות יהיו פחות טובים, למרות שזאת הנחה סבירה יותר כמובן.
בכל מקרה, מסכים שהגישה הזאת היא לא טובה, לא מקצועית ויהירה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מילוס » 13 יולי 2012, 14:40

אבל אתה מבין שזה שונה, כן? בכדורסל עניין הבאיי-אאוט הרבה יותר זניח.. לשחקן טוב יש באי-אאוט של רבע מיליון עד מיליון.. בכדורגל הם מגיעים לסכומים של רונאלדו ואז אתה באמת יכול לבנות עם זה קבוצה... גם כשמכבי כביכול "התנהלה נכון" עם החוזה של פארקר, בסוף הבאיי-אאוט שלו היה 500 אלף. וזהו. אתה לא יכול להחזיק עם זה אפילו את הפועל גבת-יגור. אותו דבר עם פארגו, שפשוט קיבל שחרור ברבע מיליון.... הקטע של החוזים זה שטויות בכדורסל האירופאי, פארגו הוכיח את זה.. גם אם לא היה שום ויכוח, הוא היה מקבל שחרור בסכום זניח יחסית..

יונייטד יכולה לשמור על הכוכבים שלה, כי הכסף נכנס לה מעוד מיליון מקומות. הפופולאריות של הכדורסל האירופאי אפסית מול זאת של הכדורגל- ועל זה היא עושה את הכסף שלה..מפרסומות, ממסעות במזרח, ממכירת חולצות של שחקנים קוריאנים.. אין את זה בכדורסל האירופאי.. לראיה מכבי היא אחת הקבוצות המאוזנות כלכלית היחידות ברמות הגבוהות... אם היא תציע 2 מיליון על אידסון, היא כבר לא תהיה מאוזנת. ואת זה אי אפשר לדרוש מהבעלים שלה לעשות..
מילוס

הודעהעל ידי asafb96 » 13 יולי 2012, 14:43

yellowaura כתב:
asafb96 כתב:הבעיה הגדולה היא שבפורום הזה כל שטות שפולט כתב אידיוט כזה או אחר (גלדסטון, גריוולנד, וכו'..), והופכים את זה לעובדה, וישר מתחילים עם הפאניקה, ויוצאים בהצהרות. או שפשוט אוהבים להגזים סתם.
לדוגמא, טיוס חתם ב300K בקאנטו? אז יאללה, כל הפורום, "איזה הנהלה מטומטמת וגרועה!", "גועל נפש, אפילו מתאזרח שאף אחד לא שמע עליו עד לפני שבועיים אי אפשר להחתים פה, פשוט בושה למה שהפכנו!". הרי אם מכבי היו מחתימים אותו ב300K+ איזה 50K-100K פיצוי לאשדוד, אז כל הפורום היו מקללים את פדרמן ובניו שזורקים כסף לחינם, ומבזבזים על שטויות. אבל אם החליטו לא להשאיר אותו, הרי שפדרמן קמצן ואין לנו כסף להחתים אפילו מתאזרח בינוני שכזה.
שמראן הוא אחד הסנטרים הטובים והמוכשרים באירופה. לפני שהוא חתם, היה פה בגדר פנטזיה ושחקן אדיר ש"הלוואי שיגיע!". אבל אחרי שהוא הגיע, הוא כולה שחקן חביב, חלש פיזית, לא טוב בהגנה, ויכול להיות מקסימום סנטר מחליף.

שרמדיני ההחתמה הטובה ביותר של מכבי עד עכשיו לדעתי ומבחינתי גם אפשר להביא סנטר נוסף קצת פחות טוב ממנו לגבות אותו (העיקר שיהיה פיזי)...
הבעיה שאין כוח בקו האחורי ויש דיבורים על כך שהגארד הזר הנוסף יהיה שחקן הימור מליגת הקיץ...
מכבי מסורתית הביאו שחקנים בעמדת הפוינט גארד שהם בגדר הימור לספסל (פרקינס היה במקור מחליף לוישי, אוחיון היה אמור להיות מחליף מבחינת ההנהלה אך קיבל גיבוי מבלאט). בנוסף היה מקובל להכניס הימור אחד עיקרי בשנה.
אם היקמן הגיע כמחליף אז מעולה. אם לא יהיה גארד אחד לפחות שהוא בכיר באמת אז זו בעיה גדולה. 2 הימורים בקו האחורי זו הגזמה מבחינתי.

לגבי טיוס אני מלכתחילה לא חשבתי שצריך להחתים אותו. הבעיה שלי היא שפספסנו יותר מדי שחקנים שההנהלה רצתה בגלל שטויות: הנדריקס ואוחיון היה אפשר להשאיר אם קצת מאמץ וטיפה יותר כסף מההצעה הראשונית. יש כאן הרגשה של הקשחה של מדיניות משא ומתן שלא הייתה קיימת. שחקנים כמו אוחיון, הלפרין, טיוס שההנהלה רצתה בעבר היו נחשבים כאן להחתמות בטוחות. בנוסף יש יותר מדיניות של הימורים.

יש בקוו האחורי הימורים, אבל הוא לא סגור. כרגע יש את היקמן ולנדסברג, שהם 2 הימורים, אבל יכולים להיות סקוררים טובים מאוד. מה שחסר לדעתי כרגע זה יותר מנהל משחק ומוסר טוב, אבל אי אפשר למצוא כזה באירופה, בקיץ הזה, עם או בלי כסף.
אני לא מסכים לגבי השטויות של ההנהלה. אנחנו לא יודעים כמה הנדריקס דרש, אבל לפי מה שפורסם, ההצעה של מכבי הייתה מעל ומעבר. אם הוא היה מקבל מיליון דולר ממכבי, המצב שלנו היה גרוע, וטוב שלא קיבל את זה.
אוחיון טיפש ואין לי מושג איך אפשר להפיל את האשמה בסיפור הזה על ההנהלה. הציעו לו שדרוג ראוי בהחלט (עם כל הכבוד, נתן סדרה אחת טוב, ויש לו חוזה ל2 נוספות, עצם זה שהציע לו שידרוג הוא צריך להגיד תודה), אבל הוא פשוט ברח. בעיה שלו, אני בטוח שהקריירה שלו מפה בדרך לצניחה, ממש לא אבידה גדולה, ואפשר להסתדר בקלות גם בלעדיו.
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 13 יולי 2012, 14:44

gandya כתב:
yarinsaky כתב:רק לי מפריע חוסר האיזון בין הקו הקדמי לאחורי נכון להיום ?

בקו הקדמי הולכים להחתים 4 זרים כנראה, כולל שון ג'יימס. בנוסף יש לנו את ליאור אליהו, בינתיים, והוא ישראלי ברמת יורוליג עם שכר גבוה. סמית' הוא באמצע בין שני הקווים, אין לו את הוורסטיליות של איידסון למשל.
נשארנו בינתיים עם זר אחד כמו היקמן ( הימור ב 300 אלף דולר ) בקו האחורי , כנראה בלי הלפרין ובלי אוחיון. יש גם את לאנדסברג ואולי גם את מורן רוט עם איזה 150 אלף דולר או השד יודע כמה.

כלומר השחקן שאמור להיות הגארד הבכיר התותח יהיה צריך להיות באמת כזה.

גם הקו הקדמי הוא נעלם גדול מאוד(בכלל לא יודעים עוד מי האיש הגדול החסר), שרמן, מדלי, הם נעלמים לפיות כמו הייקמן.

הרבה פחות. לשרמאן יש נסיון יורוליג והוא אף שיחק שם טוב, ומדלי היה מצויין ביורוקאפ. היקמן לא שיחק מעולם בשום מפעל אירופאי, ובסה"כ נתן עונה סבירה בקבוצת ביניים איטלקית.
הוא הימור הרבה יותר גדול, אין לי ספק בכלל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 13 יולי 2012, 14:47

asafb96 כתב:
חנו'ש כתב:אסף, התלונות על זה שהוא חתם לשנה + אופציה מקבילות להתלהבות ממנו ומהפוטנציאל העתידי שלו.
למה שלא יתלוננו על זה??
מה רצית? שנתעלם מזה?

אוקי, אפשר להיות מאוכזבים מזה, אני מקבל. גם אני מאוכזב, והייתי רוצה שיחתום גם ל4 שנים. אבל מי אמר שזה אפשרי, מי אמר שזה לא היה אחד התנאים שלו, לחתום לחוזה קצר? חלק פה חושבים שזה משחק מנג'ר פשוט שאפשר להחתים שחקן לכמה זמן שרוצים, והתחילו פה עם ירידות וקללות לעבר פדרמן, על כך שהוא טיפש שהחתים אותו רק לשנה אחת. כאילו ההנהלה שלנו טיפשה ולא רוצה להחתים אותו לחוזה ארוך. הוא יודע מה הוא שווה, ושהוא יכול לקבל בוכטות בעתיד אם יממש את הפוטנציאל שלו, אז הוא לא רוצה להתחייב מראש על חוזה נמוך יחסית.
אין בעיה לדבר על החסרונות של גרגא, אבל העניין שאצל חלק פה זה בא על חשבון היתרונות. אם לפני שהוא חתם, דיברו על כמה שהוא מוכשר, טוב, טכני, ארוך, ופוטנציאל גדול, אחרי שחתם אני בעיקר שומע כמה הוא חלש בהגנה, חלש פיזית, יכול להיות רק סנטר מחליף, והוא עוד הימור. זה לא מופנה אליך, ואני לא אומר שאת אמרת את זה, אלא אנשים אחרים בפורום.
אין ספק שבקיץ הזה יש הרבה בעיות, בעיקר הבעיות עם הישראלים, אבל לדעתי זה לא עד כדי כך גרוע כמו שמתארים פה, כי יש פה הגזמות מטורפות בקטע הזה אצל חלק, ומה שבעיקר מרגיז אותי, שכמו שאמרת, הרבה מאוד פעמים זה מבוסס על שטויות של התקשורת, או אפילו יותר גרוע, שטויות של כל הגמדים מטפוז. מילא היה חותם פה קיצ'ן כרכז מוביל ואיזה בונסו כזה כסנטר, אבל לא, עד עכשיו הכל ספקולציות ושמועות, וסך הכל, אם מסתכלים בשורה התחתונה, מכבי החתימו את היקמן, לנדסברג, מדלי ושרמאן. רכז די טוב לדעתי, וגם אם יש כאלה שלא מסכימים, אי אפשר לומר שזה כל כך גרוע כמו שמתארים פה. אם אנשים היו קוראים פה מבלי לדעתי מי חתום בסגל, היו חושבים שבורשטיין אמור להיות הכוכב של הקבוצה שנה הבאה.

שים לב כמה פעמים אנחנו מדברים כאן על הרצונות של השחקנים.
רצונות להשתדרג ליותר כסף, רצונות להגיע לנ.ב.א ורצונות להגיע לקובאן או וואטאבר.
למה אנחנו לא שומעים כמעט על הרצונות הללו בהקשר של קבוצות אחרות??
ואני לא מדברת על הקבוצות שמשלמות הון תועפות.
למה לפני שנתיים כשסיינה החתימה את מקאלב, שחקן שמניותיו היו בשיא, על שכר לא ממש גבוה יחסית למה שהולך לשחקנים ברמתו, ולכמה שנים טובות, לא היו לו רצונות לחתום על חוזה לעונה אחת כדי שיוכל להשתדרג בעתיד? או לצאת לנ.ב.א?
למה כשוויטוריה מחתימה כל מיני טלטוביצ'ים על חוזים ארוכי טווח, אין להם רצונות כאלה? שלא לדבר על הפחד של הקבוצות עצמם מפני כישלון של השחקן.

למה זה תמיד קורה רק למכבי ולא לקבוצות אחרות שהיינו רוצים לחשוב שנמצאות ברמות השכר של מכבי??

כן, אני מבינה שלשחקנים יש רצונות ואינטרסים, אבל כמה פעמים עוד מכבי תוותר על האינטרסים שלה ועל טובתה האישית בגלל שהשחקן רוצה?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים