MTA2311 כתב:Gevaudan כתב:אני לא מצליח להבין מה הנקודה שלך.
אי אפשר לבקר את ההתנהלות (הבזיונית) של ינאי ועדיין לבוא בטענות להנהלה של מכבי? או רחמנא ליצלן לא לרצות כזה בעלים, נדיב ככל שיהיה, אצלך בקבוצה? איפה יש פה התנגשות?
ההתעסקות של אוהדי מכבי בינאי היא משהו שהוא בישל, תכנן וייחל לו מהרגע הראשון שנחת בהפועל. אינסוף רימארקים כנגד הקבוצה והקהל, הקנטות והקטנות ברשתות החברתיות תוך ניסיון לגמד את המועדון והמורשת שלו, עד כדי התנהגות מביכה בטוטאל באינספור מקרים במסווה של "אני נלחם בשחיתות של מכבי סל". אז סלח לי שאני מוצא את הביקורת (העניינית) נגדו לגיטימית.
מיותר לציין שאם בעלים כזה היה מחזיק בקבוצה שמשחקת ביורוליג, סיכוי סביר עד גבוה שהקבוצה שלו לא הייתה נשארת ביורוליג. ההתנהגות הבריונית והכוחנית הזו שלו הם בדיוק הדברים שהיורוליג לא רוצה אצלו במפעל. מספיק להם יאנוקופולוס עם מורשת וגביעים אחד.
הנקודה שלי היא פשוטה מאוד: People who live in glass houses shouldn't throw stones
הדיון פה הוא בכלל לא על כן ינאי או לא ינאי במכבי, אלא על זה שאוהדי מכבי מתעסקים בכזאת אובססיה בהתנהלות של בעלים של קבוצה אחרת.
תעשו מה שאתם רוצים, בעיני זה הזוי.
אני מאמין שאף אחד כאן לא שכח להנהלת מכבי את ההתנהלות, והביקורת תישאר אותה הביקורת גם מחר.
אבל אני גם חושב ששתיקה (או "לא להתעסק בקבוצה היריבה") במקרה הזה היא כמו גושפנקה שבעצם מנרמלת את ההתנהלות ועושה נזק ליכולת של כולם לשקם את הענף אחרי המלחמה. את הנזק התדמיתי שהוא מטפח בזירה האירופית אני מאמין שכולם רואים ולא צריך לפרט את המשמעויות שלו (כlow hanging fruit הוא גם מביא איתו את תרבות העקיצות והלכלוכים בין בעלים ברשתות החברתיות מעולמות הכדורגל ומדלל את מעט הקלאס שהיה קיים שם לפני).
אבל ספציפית לליגה, כשמגיע מולטי מיליונר שהוא בעלים של חברה ציבורית ובמשך שנתיים+ מפמפם לכל העולם ש"מכבי מקבלת הנחות", ש"השופטים בולעים את המשרוקית" או ש"הליגה מכורה מראש" לפני ובתום כל התמודדות– מתישהו הוא יקבל את מה שהוא רוצה – ניצחונות ותארים מסיבות לא ספורטיביות. אם זה נראה לך כמו נושא שצריך להקל בו ראש כי "גם אצלנו לא חסרות בעיות עם ההנהלה", אז... אני מוותר. אלוהים ידע שניסיתי.