חצי גמר גביע המדינה: מכבי ת"א נגד הפועל י-ם, ראשון, 20:45

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חצי גמר גביע המדינה: מכבי ת"א נגד הפועל י-ם, ראשון, 20:4

הודעהעל ידי עידן » 16 פברואר 2026, 19:02

omerk כתב:
A.Parker כתב:
omerk כתב:
MTA2311 כתב:בשורה התחתונה, יש בסגל הזה שחקן אחד שמבחינת יכולות שווה חמישייה בקבוצת יורוליג רצינית (ככל שמכבי שואפת להיות כזאת), וזה ווקר. וגם הוא ממש לא חף מבעיות.

כל השאר הם לכל היותר שחקנים משלימים.

גם הורד

האמת שלצערי כבר מתחיל לרדת לי מהורד. הבן אדם נהיה צל של עצמו, חסר ביטחון ואפילו שומר בינוני. מקווה שיחזור לעונה שעברה כי הוא הראה מה הוא מסוגל לעשות.

הוא פחות טוב מעונה קודמת, אין ספק שמשהו עובר עליו. עדיין זה שחקן שיכול בכיף להיות בכל קבוצת יורוליג בחמישייה. הסטט שלו מדברת בעד עצמה בסוף, ולרוב הוא גם מגיע למאני טיים.

אני חושב שכל המיתוג הזה על הורד "צל של עצמו" זו הגזמה פראית שמפמפמים רסקין, שלח ושלף ולא בצדק. קצת מגזימים ועושים לו עוול. שמתי לב שכל תחילת משחק רסקין מדבר כמה הורד הוא "צל של עצמו" לעומת שנה שעברה ובהמשך המשחק הורד משתפר ומגיע למספרים הרגילים שלו ואף יותר. גם במשחק מול באיירן התחילו את המשחק בכך שאמרו שוב כמה הוא צל של עצמו וחסר ביטחון ואת המשחק סיים עם דאבל דאבל והיה משמעותי מאד בניצחון. במשחק אתמול מול ירושלים חשבתי לתומי שאולי יחכו רגע עם לקטול אותו, אבל שוב בפעם ה134939 העונה אותו דפוס: יורדים עליו בטירוף ברבע הראשון, ומסיים את המשחק מעולה.

כמה מספרי 4 ביורוליג עדיפים עליו שהם לא 2.5 מיליון יורו צפונה? גם העונה

כן מסכים איתך, מגזימים בביקורת עליו. הוא פחות טוב העונה, אבל אחרי פתיחת עונה חלשה הוא השתפר משמעותית.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 16 פברואר 2026, 19:17

omerk כתב:
A.Parker כתב:
omerk כתב:
MTA2311 כתב:בשורה התחתונה, יש בסגל הזה שחקן אחד שמבחינת יכולות שווה חמישייה בקבוצת יורוליג רצינית (ככל שמכבי שואפת להיות כזאת), וזה ווקר. וגם הוא ממש לא חף מבעיות.

כל השאר הם לכל היותר שחקנים משלימים.

גם הורד

האמת שלצערי כבר מתחיל לרדת לי מהורד. הבן אדם נהיה צל של עצמו, חסר ביטחון ואפילו שומר בינוני. מקווה שיחזור לעונה שעברה כי הוא הראה מה הוא מסוגל לעשות.

הוא פחות טוב מעונה קודמת, אין ספק שמשהו עובר עליו. עדיין זה שחקן שיכול בכיף להיות בכל קבוצת יורוליג בחמישייה. הסטט שלו מדברת בעד עצמה בסוף, ולרוב הוא גם מגיע למאני טיים.

אני חושב שכל המיתוג הזה על הורד "צל של עצמו" זו הגזמה פראית שמפמפמים רסקין, שלח ושלף ולא בצדק. קצת מגזימים ועושים לו עוול. שמתי לב שכל תחילת משחק רסקין מדבר כמה הורד הוא "צל של עצמו" לעומת שנה שעברה ובהמשך המשחק הורד משתפר ומגיע למספרים הרגילים שלו ואף יותר. גם במשחק מול באיירן התחילו את המשחק בכך שאמרו שוב כמה הוא צל של עצמו וחסר ביטחון ואת המשחק סיים עם דאבל דאבל והיה משמעותי מאד בניצחון. במשחק אתמול מול ירושלים חשבתי לתומי שאולי יחכו רגע עם לקטול אותו, אבל שוב בפעם ה134939 העונה אותו דפוס: יורדים עליו בטירוף ברבע הראשון, ומסיים את המשחק מעולה.

כמה מספרי 4 ביורוליג עדיפים עליו שהם לא 2.5 מיליון יורו צפונה? גם העונה

תאמין לי שאני ממש לא מושפע ממה ששני הליצנים האלה אומרים (נזכרתי ברצח אופי שעשו לנוריס קול). הוא באמת צל של עצמו. בהתחלה חשבתי שקטש זנח את ההפעלה שלו, אבל זה כבר ממש ניכר שהוא משחק בחוסר ביטחון. הוא פחות תוקף את הטבעת, יש לו החטאות מביכות והוא הפסיק לזרוק מבחוץ. שנה שעברה הוא לעס את הסלים ונתן תרומה גדולה, הרבה יותר מהשנה, גם עם המספרים דומים (לא בדקתי). יש משחקים, כמו המשחק מול באיירן, שהוא בינוני שלושה רבעים (מגיע לאיזה 6-7 נקודות) ואז עם כמה פעולות טובות בסוף מגיע ל-14 אבל בעיני זה דרדלה כזה.

אין לי רשימה של הפורוורדים אבל יש עוד כאלה טובים שלא עולים 2.5 ומעלה. בכל מקרה לא כתבתי שצריך להחליף אותו אבל המצב כרגע מתסכל.
A.Parker

הודעהעל ידי omerk » 16 פברואר 2026, 22:23

מסקנה מהמשחק הזה לגבי מועדון הכדורסל הפועל ירושלים:
1. אני מספיק מבוגר כדי לזכור תקופה כאשר הפועל לא היו רלוונטים באמת שהיריבות האמיתית הייתה בין אוהדי מכבי לאוהדי הפועל ירושלים. זה היה מעבר ליריבות ספורטיבית, אלא מאד אישית כמעט כמו שיש מול אוהדי הפועל. היה באמת רעל בין הקבוצות הרבה בזכות גם בעלים קודמים של ירושלים וההנהלה שלהם שם שדאגו להלהיט ולהסיט. נחמד היה לראות אחרי המשחק את אדלסון בא ומברך את שמעון ובכללי נראה שהשנאה להפועל וינאי, ביחד עם הג'נטלמניות האמריקאית של אדלסון, איחדה את שני המועדנים ועכשיו זו באמת יריבות ספורטיבית בריאה ולא מעבר.
2. בהמשך לזה, תמיד אוהדי הפועל ירושלים אהבו להתנשא על אוהדי מכבי שהם כאילו "נשמה" ומכבי אוהדי רולקס, קונים שופטים, משחקים מלוכלך וכו וכו' וכל הקלישאות הרגילות. לפי הקהל השנה במשחקים של ירושלים נראה שלאוהדי הפועל ירושלים לא כזה אכפת מהקבוצה שלהם בתכלס אם זה לא נגד מכבי. לא מצליחים למלא את הארנה בעונה הכי טובה שלהם ביורוקאפ ולא במשחק מול הפועל, שאמור להיות אחד האירועים הספורטיביים האיכותיים והמעניינים יותר בליגה שלנו, מגיעים ממש מעט אוהדים. מסקנה שעם כל הדיבורים שמכבי הרסה את הכדורסל הישראלי, בסוף להפועל ירושלים לא הייתה זכות קיום בלי מכבי. בלי מכבי דומיננטית, לא היה גם עניין סביב הפועל ירושלים. כמובן דעתי בלבד.
omerk

הודעהעל ידי שועל » 16 פברואר 2026, 22:25

זה היה ככה עד לפני שלוש עונות כולה
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי my man » 16 פברואר 2026, 22:29

omerk כתב:מסקנה מהמשחק הזה לגבי מועדון הכדורסל הפועל ירושלים:
1. אני מספיק מבוגר כדי לזכור תקופה כאשר הפועל לא היו רלוונטים באמת שהיריבות האמיתית הייתה בין אוהדי מכבי לאוהדי הפועל ירושלים. זה היה מעבר ליריבות ספורטיבית, אלא מאד אישית כמעט כמו שיש מול אוהדי הפועל. היה באמת רעל בין הקבוצות הרבה בזכות גם בעלים קודמים של ירושלים וההנהלה שלהם שם שדאגו להלהיט ולהסיט. נחמד היה לראות אחרי המשחק את אדלסון בא ומברך את שמעון ובכללי נראה שהשנאה להפועל וינאי, ביחד עם הג'נטלמניות האמריקאית של אדלסון, איחדה את שני המועדנים ועכשיו זו באמת יריבות ספורטיבית בריאה ולא מעבר.
2. בהמשך לזה, תמיד אוהדי הפועל ירושלים אהבו להתנשא על אוהדי מכבי שהם כאילו "נשמה" ומכבי אוהדי רולקס, קונים שופטים, משחקים מלוכלך וכו וכו' וכל הקלישאות הרגילות. לפי הקהל השנה במשחקים של ירושלים נראה שלאוהדי הפועל ירושלים לא כזה אכפת מהקבוצה שלהם בתכלס אם זה לא נגד מכבי. לא מצליחים למלא את הארנה בעונה הכי טובה שלהם ביורוקאפ ולא במשחק מול הפועל, שאמור להיות אחד האירועים הספורטיביים האיכותיים והמעניינים יותר בליגה שלנו, מגיעים ממש מעט אוהדים. מסקנה שעם כל הדיבורים שמכבי הרסה את הכדורסל הישראלי, בסוף להפועל ירושלים לא הייתה זכות קיום בלי מכבי. בלי מכבי דומיננטית, לא היה גם עניין סביב הפועל ירושלים. כמובן דעתי בלבד.

מסכים לגבי שתי הנקודות.
ממש זוכר את האיבה למגדל. ולי אישית מאז ינאי באמת האיבה הזו דעכה..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי omerk » 16 פברואר 2026, 22:55

שועל כתב:זה היה ככה עד לפני שלוש עונות כולה

מה היה לפני 3 עונות שהיה מעבר ליריבות ספורטיבית רגילה?
omerk

הודעהעל ידי Gevaudan » 16 פברואר 2026, 23:10

לדעתי זה פחות עניין של "כמה מתן אדלסון נוח" ויותר עניין של מי זה עופר ינאי בעיני שאר המועדונים. ינאי מצליח לייצר אנטגוניזם כמעט בכל זירה שהוא נכנס אליה. לא רק אצלנו אגב, גם חלק ניכר בקהל של ויגן סל מציירים אותו כטיפוס יהיר, רברבן ופרובוקטיבי, יש שיאמרו גם מאוד ילדותי, שמוציא את העוקץ מכל התלהמות כזו או אחרת שתימצא ברשתות.

אני גם מאמין שיש כאן אלמנט של למידה מהעבר. מתן אדלסון ראה איך הסתיים הסיפור של אורי אלון בהפועל ירושלים, והוא רואה גם בהווה את המחיר התדמיתי והניהולי שסגנון מתלהם וכוחני עלול לייצר (כמו במקרה של ינאי). יש מצב שנוח לו להיות בשוליים, לנהל את העסק בשקט ולתת לשלוחות שלו (כמו דן שמיר וגל מקל) לנהל את הסיפור בזמן שהוא דואג למסגרת תקציבית נוחה ברמת יורוקאפ.
Gevaudan

הודעהעל ידי omerk » 17 פברואר 2026, 00:30

Gevaudan כתב:לדעתי זה פחות עניין של "כמה מתן אדלסון נוח" ויותר עניין של מי זה עופר ינאי בעיני שאר המועדונים. ינאי מצליח לייצר אנטגוניזם כמעט בכל זירה שהוא נכנס אליה. לא רק אצלנו אגב, גם חלק ניכר בקהל של ויגן סל מציירים אותו כטיפוס יהיר, רברבן ופרובוקטיבי, יש שיאמרו גם מאוד ילדותי, שמוציא את העוקץ מכל התלהמות כזו או אחרת שתימצא ברשתות.

אני גם מאמין שיש כאן אלמנט של למידה מהעבר. מתן אדלסון ראה איך הסתיים הסיפור של אורי אלון בהפועל ירושלים, והוא רואה גם בהווה את המחיר התדמיתי והניהולי שסגנון מתלהם וכוחני עלול לייצר (כמו במקרה של ינאי). יש מצב שנוח לו להיות בשוליים, לנהל את העסק בשקט ולתת לשלוחות שלו (כמו דן שמיר וגל מקל) לנהל את הסיפור בזמן שהוא דואג למסגרת תקציבית נוחה ברמת יורוקאפ.

מסכים. כתבתי שזה גם שילוב של האופי של אדלסון וגם ההתאחדות סביב האויב המשותף שכולם שונאים ובצדק, ינאי.
לא באמת יודע להגיד אם מתן אדלסון הוא בחור נוח וחביב. יכול להיות שבחיים האמיתיים הוא בן זונה גדול וחרא של אדם ופרובוקטור, אני לא באמת מכיר אישית. ממה שאני מתרשם עד כה מההתנהגות שלו נראה שהוא סך הכל מענטש.
omerk

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־14 אורחים