תמיר בלאט - חתם במכבי תל אביב לשנתיים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תמיר בלאט - חתם במכבי תל אביב לשנתיים

הודעהעל ידי felix_r » 27 יוני 2026, 20:47

שאלתי את הצ'אט, וזה מה שקיבלתי:

ויל ריימן רשום באיגוד הכדורסל ובמנהלת הליגה כישראלי לכל דבר. עם זאת, על פי חוקי המתאזרחים של מנהלת הליגה, הוא מסווג כ"מתאזרח חדש", מה שאומר שקבוצתו (מכבי תל אביב) רשאית לרשום אותו בסגל למשחקי הליגה יחד עם מתאזרחים ותיקים, אך מוגבלת בשילובו יחד עם מתאזרחים "חדשים" אחרים באותו משחק.

שחקן מפסיק להיחשב "מתאזרח חדש" והופך ל"מתאזרח ותיק" (או מקומי) לאחר ששיחק שלוש עונות מלאות ברציפות באחת הליגות בישראל, או לחלופין אם רשם חמישה משחקים רשמיים במדי נבחרת ישראל הבוגרת (או קמפיין מלא בנבחרות הצעירות).

מכיוון שוויל ריימן חזר לישראל ושיחק בה בעונת 2024/2025, ופתח גם את עונת 2025/2026 במדי מכבי תל אביב, הסטטוס שלו ישתנה בהתאם למסלול המהיר מבין השניים:

* מסלול נבחרת ישראל: אם יצבור 5 הופעות רשמיות בנבחרת הבוגרת, מעמדו ישודרג באופן מיידי ל"מקומי".

* מסלול הליגה (שלוש עונות): במידה ולא יגיע למכסת המשחקים בנבחרת, הוא יסיים את תקופת "המתאזרח החדש" שלו בתום עונת 2026/2027 (שתהיה עונתו השלישית ברציפות בארץ).
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מרסר » 27 יוני 2026, 21:19

אני לא יודע אם אראל מסתמך על התקשורת הסרבית, אבל הוא גם מדווח על בלאט והכוכב האדום

https://x.com/i/status/2070906235486896346
מרסר

הודעהעל ידי Gevaudan » 27 יוני 2026, 22:18

נשמע כמו ספין במטרה ללחוץ על מכבי.
מוכרח להודות שקצת מאסתי בהוצאת הלימון הקבועה שלו עם שדרוגי החוזים. כל פעם מחכה לדקה תשעים, בודק חורים פוטנציאליים בחוזה כדי לממש אותם בוחן גבולות עד השנייה האחרונה כשהוא מוציא לכולם את הנשמה מהמקום.

אם יש קבוצה שרוצה לשלם לו 1.5 מיל' דולר לעונה, שיסע ושתהיה דרך צלחה.
אחרת, אם אני מכבי, הוא מקבל מיליון לעונה אבל מתחייב מראש ל-3 שנים בלי אופציית יציאה לכלום, בלי יכולת לצייץ, לעשות קנאקים באצבעות או להניד עפעף לכל תקופת החוזה. שיתעסק בלשחק כדורסל.
Gevaudan

הודעהעל ידי felix_r » 27 יוני 2026, 22:49

גם לי נראה שזה חרטה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מרסר » 27 יוני 2026, 22:51

Gevaudan כתב:נשמע כמו ספין במטרה ללחוץ על מכבי.
מוכרח להודות שקצת מאסתי בהוצאת הלימון הקבועה שלו עם שדרוגי החוזים. כל פעם מחכה לדקה תשעים, בודק חורים פוטנציאליים בחוזה כדי לממש אותם בוחן גבולות עד השנייה האחרונה כשהוא מוציא לכולם את הנשמה מהמקום.

אם יש קבוצה שרוצה לשלם לו 1.5 מיל' דולר לעונה, שיסע ושתהיה דרך צלחה.
אחרת, אם אני מכבי, הוא מקבל מיליון לעונה אבל מתחייב מראש ל-3 שנים בלי אופציית יציאה לכלום, בלי יכולת לצייץ, לעשות קנאקים באצבעות או להניד עפעף לכל תקופת החוזה. שיתעסק בלשחק כדורסל.

זה נכון שמכבי ובמיוחד עודד רוצים שתמיר ישאר אבל הוא לא יקבל 1.5 מיליון דולר לעונה ממכבי שזה אומר בעצם 3 מיליון דולר לעונה עלות עובד מעביד כי על ישראלים משלמים מס מלא, לכן הוא או שיצטרך להוריד בדרישות או לעזוב, לדעתי הוא לא יהיה במכבי בעונה הבאה.
מרסר

הודעהעל ידי A.Parker » 27 יוני 2026, 22:58

לא שווה גם מיליון, אולי חצי מזה
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 27 יוני 2026, 23:01

A.Parker כתב:לא שווה גם מיליון, אולי חצי מזה

אתה צודק, אבל אתה יודע למה בלאט דורש כול כף הרבה? כי מכבי נתנה לסורקין. ככה זה. נותנים לאחד, כולם פותחים את העיניים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 27 יוני 2026, 23:02

felix_r כתב:

אתה צודק, אבל אתה יודע למה בלאט דורש כול כף הרבה? כי מכבי נתנה לסורקין. ככה זה. נותנים לאחד, כולם פותחים את העיניים.

נכון, וגם מול סורקין מכבי מתנהלת באופן מטומטם
A.Parker

הודעהעל ידי omerk » 27 יוני 2026, 23:07

felix_r כתב:

ועדיין הוא לא סורקין ברמת ההשפעה שלו על הקבוצה
omerk

הודעהעל ידי מרסר » 27 יוני 2026, 23:09

A.Parker כתב:
felix_r כתב:

סורקין עוד אפשר להבין גבוהים ישראלים טובים זה מצרך נדיר, אבל בלאט שחקן שכול הטיקט שלו זה זריקה ל 3 ומסירות לאליהופ לא חודר לסל ולא עושה הגנה ועל זה הוא רוצה שכר יותר גדול משל ג'ימי קלארק, זה על גבול העקיצה.
מרסר

הודעהעל ידי עידן » 27 יוני 2026, 23:16

מרסר כתב:
A.Parker כתב:
felix_r כתב:

סורקין עוד אפשר להבין גבוהים ישראלים טובים זה מצרך נדיר, אבל בלאט שחקן שכול הטיקט שלו זה זריקה ל 3 ומסירות לאליהופ לא חודר לסל ולא עושה הגנה ועל זה הוא רוצה שכר יותר גדול משל ג'ימי קלארק, זה על גבול העקיצה.

כן ייאמר לזכותו שאת שני הדברים שהוא יודע לעשות (לקלוע לשלוש ולמסור פנימה) הוא עושה ברמה מאוד גבוהה, לא סתם הוא בטופ 10 באסיסטים למשחק ביורוליג מידי עונה בשנים האחרונות.

ואני גם לא חושב שהוא שווה קרוב לסכומים שהוא דורש, אבל בטח שיותר מ-500 אלף. פשוט גם במקרה שלו, הוא ממש לא צריך להיות שחקן חמישייה. אידיאלית הוא צריך להיות השלישי בהיררכיית הרכזים.
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 27 יוני 2026, 23:22

עידן כתב:
מרסר כתב:
A.Parker כתב:
felix_r כתב:

כן ייאמר לזכותו שאת שני הדברים שהוא יודע לעשות (לקלוע לשלוש ולמסור פנימה) הוא עושה ברמה מאוד גבוהה, לא סתם הוא בטופ 10 באסיסטים למשחק ביורוליג מידי עונה בשנים האחרונות.

ואני גם לא חושב שהוא שווה קרוב לסכומים שהוא דורש, אבל בטח שיותר מ-500 אלף. פשוט גם במקרה שלו, הוא ממש לא צריך להיות שחקן חמישייה. אידיאלית הוא צריך להיות השלישי בהיררכיית הרכזים.

זה נכון אבל הוא גם מאבד לא מעט כדורים ושהשלשות לא נכנסות לו אין לו דרך אחרת לעשות נקודות כי הוא לא חודר לסל, ומאז הכניסה של ינאי ואדלסון הישראלים הטובים למדו לבקש שכר שלא תואם את היכולות שלהם.
מרסר

הודעהעל ידי עידן » 27 יוני 2026, 23:36

הוא לא מאבד כל כך הרבה. כמעט כל השחקנים שהם בטופ 10 באסיסטים מאבדים 2 כדורים ויותר למשחק, גם בלאט באזור הזה (2.3 למשחק, מקום 10 ביורוליג. באסיסטים היה מקום 8 בעונה החולפת).

אבל אני מסכים בגדול עם הנאמר. הוא שחקן שהוא ליטרלי two trick pony וככזה המעמד+השכר שלו צריכים להיות נמוכים, יחסית. אם הוא מתעקש לקבל 1.5 מיליון דולר לעונה, מכבי צריכים להגיד לו תודה רבה ולהתראות.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 27 יוני 2026, 23:39

הבעיה העיקרית שלו היא בהגנה. הוא נמוך, אבל לא זריז, ולא אתלטי. קולעים עליו בקלות. זוכרים את ה-40 נקודות של מדר?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מרסר » 27 יוני 2026, 23:47

felix_r כתב:הבעיה העיקרית שלו היא בהגנה. הוא נמוך, אבל לא זריז, ולא אתלטי. קולעים עליו בקלות. זוכרים את ה-40 נקודות של מדר?

ומכבי לקחה אליפות שהוא בכלל לא משחק, ולדעתי זה חידד לאנשים במכבי שהוא לא כזה שובר שיווין.
מרסר

הודעהעל ידי Gevaudan » 28 יוני 2026, 00:05

זה לא רק רומן, זו בעיקר ההתנהלות של עופר בכל הנוגע לשוק הישראלים והניפוח של הערך הפיננסי שלהם בליגה.

ברגע שהצוהר הזה נפתח, קשה מאוד (אם לא בלתי אפשרי) להחזיר את הגלגל לאחור.

תמיר כבר היום מרוויח באזור ה-650–750 אלף דולר נטו לעונה, וגם זה, בעיניי, נמצא על גבול התמורה שהוא מספק.

הוא דרש להכפיל את השכר, כנראה גם בחוזה נודניקי של 1+1 ואופציות יציאה כאלה ואחרות כמיטב המסורת.
אני בדעה שאם כבר לשלם לו יותר ממה שהוא שווה, אז לפחות לסיים עם הסגה הזו - לחייב אותו להתחייב קדימה ל-3 שנים בלי קונצים ולספוג פרמייה נוספת של 15%-20% בגבול העליון.
Gevaudan

הודעהעל ידי Gevaudan » 28 יוני 2026, 00:11

felix_r כתב:הבעיה העיקרית שלו היא בהגנה. הוא נמוך, אבל לא זריז, ולא אתלטי. קולעים עליו בקלות. זוכרים את ה-40 נקודות של מדר?

אני חושב שנותנים לו יותר מדי הנחות בכל מה שקשור להגנה. הוא לא חור הגנתי רק בגלל הסייז או הפיזיות שלו, אלא בעיקר בגלל הגישה. הוא פשוט לא משקיע מספיק בצד הזה של המשחק.

כמעט כל שחקן שרוצה מצליח לעבור אותו בכדרור, ונדיר לראות אותו מקריב עבירה חכמה, סוגר קו חדירה או עושה מהלך הגנתי שמשרת את הקבוצה.

יש לא מעט שחקנים עם נתונים פיזיים דומים שמגנים ברמה גבוהה בהרבה. בשנתיים האחרונות הוא קיבל מעמד של רכז ראשון וזה המחיר ששילמנו עליו - אפס מחויבות בצד השני של המגרש ומחשבה שמותר לו להעיף שלשות 3 שניות אחרי שמתחילה ההתקפה.
Gevaudan

הודעהעל ידי where is the love? » 28 יוני 2026, 00:19

בלאט וסורקין יכולים לדרוש מה שהם רוצים, כל המחירים עלו...אבל מכבי יכולה להחליט שהיא לא מוכנה לשלם. הבעיה היא במכבי שמחליטה לשלם. הרי מה יהיה בסוף יגידו רצינו שתמיר לא ילך להפועל שלמנו לו מליון וחצי ונקזז ונביא סנטר גרוע. אבל נשוויץ לאוהדים שהוא נשאר.

מכבי צריכה לפעול מהר, לתת הצעה טובה מה שנראה לה ואם לא אז לא, ולהמשיך את עונת המלפפונים. בפועל מכבי תתקע עם משא ומתן ארוך, בינתיים תגיד לא נקנה שחקנים אחרים כי אנחנו לא יודעים מה נעשה עם בלאט. מכבי צריכה לדעת את הסף שלה ואם לא מתאים לה אז ללכת על שחקן אחר. או זר אחר. הדברים צריכים להיות מוכנים ברורים. מכבי היא אלופת העולם בלחכות, בעולם הכלכלי הזה עם כל הכסף עסקאות נסגרות בשניה. בזמן שמכבי ידברו כל חודש יולי האם נותנים לשטילמן אפשרות להזרים כסף ושגם הם יזרימו כל השחקנים כבר ימשיכו במקומות אחרים. שלא נדבר על זה שאף אחד עוד לא הבין עם קולדבלה נשאר או לא...

חייבת להיות תכנית מסודרת, תכנית בריאה ומקצועית.
where is the love?

הודעהעל ידי Avi1508 » 28 יוני 2026, 14:14

חשבון חדשות ספורט מסרביה טוען שתמיר בלאט לא במו"מ עם הכוכב האדום ואין אמת במה שפורסם
https://x.com/5th_Quarter_/status/20711 ... 37139?s=20
Avi1508

הודעהעל ידי felix_r » 28 יוני 2026, 14:21

Avi1508 כתב:חשבון חדשות ספורט מסרביה טוען שתמיר בלאט לא במו"מ עם הכוכב האדום ואין אמת במה שפורסם
https://x.com/5th_Quarter_/status/20711 ... 37139?s=20

מהתחלה זה לא נשמע הגיוני. אפילו אי אפשר לומר שהוא הרשים את הכוכב האדום כאשר שיחק נגדה. כי בשני המשחקים נגד הכוכב הוא היה חלש.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Shay_uzan, yon1, אדם, מרסר ו־36 אורחים