לכל המתלהבים מצרפת

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

לכל המתלהבים מצרפת

הודעהעל ידי felix_r » 22 יולי 2012, 08:20

לכל המתלהבים מהחוקים הסוציאליים בצרפת, כדאי לכם לקרוא את זה
http://www.cnbc.com/id/48253681
http://www.thesundaily.my/news/441411

מס הכנסה של 75% על העשירים :eek
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

Re: לכל המתלהבים מצרפת

הודעהעל ידי yiffy » 22 יולי 2012, 09:35

לדעתי הצנע שמנהיג קמרון בבריטניה קיצוני הרבה יותר.

בינתיים אין מס של 75% (רק מצויין שהולנד רוצה להעלות את זה להצבעה) אבל כן יש הפיכה של מתווה הורדת המיסים על הון שהנהיג סרקוזי וחזרה לימי שיראק שזה דבר לגיטימי לחלוטין.
הדבר שקול, לצורך העניין, לזה שראש ממשלה חדש ייבחר בבחירות הבאות (או באלו שאחריהן) ויעצור את מתווה הורדת מס ההכנסה ומס החברות שביבי מנהיג כיום ויחזיר אותו לימי אולמרט. זה אולי לא מרצה את הדחפים האידיאולוגיים של אי אלו אנשים, אבל אי אפשר לקרוא לזה מהלך קיצוני.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי Dperk » 22 יולי 2012, 10:55

ומה הבעיה? חוקי המס פה עדיפים? אני בטוח שהעשירים בצרפת לא מתים מרעב בעקבות המס הזה. בניגוד למה שהיה קורה לחלק מהעניים אלמלא המס.
Dperk

הודעהעל ידי אבי » 22 יולי 2012, 13:02

felix_r כתב:לכל המתלהבים מהחוקים הסוציאליים בצרפת, כדאי לכם לקרוא את זה

מס הכנסה של 75% זה פורנוגרפיה כלכלית. גזל ועושק לכל דבר ועניין.
אני בטוח שעשירי צרפת יברחו מהמדינה. יש הרבה מדינות באיחוד האירופי ומחוץ לו שישמחו לקלוט אותם.
בוריס בקר למשל היגר לשוויץ והגיע להסכם עם הרשויות שם שיגבו ממנו מס עד לתקרה קבועה ולא כאחוז מההכנסה שלו.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 22 יולי 2012, 14:21

אבי כתב:

אני בטוח שעשירי צרפת יברחו מהמדינה. יש הרבה מדינות באיחוד האירופי ומחוץ לו שישמחו לקלוט אותם.
בוריס בקר למשל היגר לשוויץ והגיע להסכם עם הרשויות שם שיגבו ממנו מס עד לתקרה קבועה ולא כאחוז מההכנסה שלו.

שוויץ היא המדינה היקרה באירופה - פרי באושים של המחסור ברגולציה כלכלית אפקטיבית. ארוחת צהריים במסעדה סטנדרטית עולה שם משהו בסביבות ה-110 ש"ח ושוויצרים שחיים קרוב לגבול נוהגים לנסוע עם המכונית לגרמניה כדי לעשות שם קניות (ואני חשבתי שלנסוע לרמי לוי בטלפיות זה סנג'ור בשביל קניות זולות). חומרי הגלם יקרים גם כן ולכן אדם עשיר שרוצה לעשות משהו וליצור משהו עם הכסף שלו אין מה לחפש שם. מי שמעוניין לחיות מגזל בנקאי וגם מגיע עם הון יוצא דופן שמסוגל לעשות משהו אל מול אילי הבנקאות במדינה אולי ימצא את מקומו.

לצרפת יש מסורת של מודעות כלכלית-חברתית. עוד במאות 18-19 מלכים שמיסו את האוכלוסיות החלשות יתר על המידה ולא השקיעו מספיק בתשתיות ציבוריות חטפו מהפיכות ואיבדו את ראשם. גם בעת המודרנית מנהיגים שניסו לפרק איגודי עובדים או לקצץ משמעותית מיסים על עשירים במקביל לקיצוץ הוצאות ממשלה על אוכלוסיות מוחלשות נפלו די מהר. סרקוזי הוא הדוגמא העדכנית. היחיד שהצליח לשרוד מהלכים מסוג זה היה דה-גול, וגם זה היה בקושי (דני האדום - 1968).

מה שקורה שם עכשיו זה אלטרנטיבה לבריטניה של קמרון שבוחרת להתמודד עם משבר החוב באמצעות שבירת גב העניים מבלי לגעת בעשירים ולארה"ב שבינתיים מגמגמת ולא לוקחת צעדים משמעותיים לכאן או לכאן מתוך רצון לא לפגוע בצמיחה אך גם מתוך אי-הסכמה פוליטית. יהיה מעניין לראות כיצד התיאוריות שנאבקות זו בזו כל כך הרבה זמן יצאו מהסיבוב הזה. בינתיים בריטניה של קמרון רק שוקעת עמוק יותר במיתון. עבור צרפת של הולנד נצטרך לחכות עוד 6 חודשים כדי לקבל תמונה רלוונטית.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 22 יולי 2012, 15:05

yiffy כתב:
אבי כתב:

שוויץ היא המדינה היקרה באירופה - פרי באושים של המחסור ברגולציה כלכלית אפקטיבית. ארוחת צהריים במסעדה סטנדרטית עולה שם משהו בסביבות ה-110 ש"ח ושוויצרים שחיים קרוב לגבול נוהגים לנסוע עם המכונית לגרמניה כדי לעשות שם קניות (ואני חשבתי שלנסוע לרמי לוי בטלפיות זה סנג'ור בשביל קניות זולות). חומרי הגלם יקרים גם כן ולכן אדם עשיר שרוצה לעשות משהו וליצור משהו עם הכסף שלו אין מה לחפש שם. מי שמעוניין לחיות מגזל בנקאי וגם מגיע עם הון יוצא דופן שמסוגל לעשות משהו אל מול אילי הבנקאות במדינה אולי ימצא את מקומו.

לצרפת יש מסורת של מודעות כלכלית-חברתית. עוד במאות 18-19 מלכים שמיסו את האוכלוסיות החלשות יתר על המידה ולא השקיעו מספיק בתשתיות ציבוריות חטפו מהפיכות ואיבדו את ראשם. גם בעת המודרנית מנהיגים שניסו לפרק איגודי עובדים או לקצץ משמעותית מיסים על עשירים במקביל לקיצוץ הוצאות ממשלה על אוכלוסיות מוחלשות נפלו די מהר. סרקוזי הוא הדוגמא העדכנית. היחיד שהצליח לשרוד מהלכים מסוג זה היה דה-גול, וגם זה היה בקושי (דני האדום - 1968).

מה שקורה שם עכשיו זה אלטרנטיבה לבריטניה של קמרון שבוחרת להתמודד עם משבר החוב באמצעות שבירת גב העניים מבלי לגעת בעשירים ולארה"ב שבינתיים מגמגמת ולא לוקחת צעדים משמעותיים לכאן או לכאן מתוך רצון לא לפגוע בצמיחה אך גם מתוך אי-הסכמה פוליטית. יהיה מעניין לראות כיצד התיאוריות שנאבקות זו בזו כל כך הרבה זמן יצאו מהסיבוב הזה. בינתיים בריטניה של קמרון רק שוקעת עמוק יותר במיתון. עבור צרפת של הולנד נצטרך לחכות עוד 6 חודשים כדי לקבל תמונה רלוונטית.

יש לי משפחה בשוויץ (בבזל). אני נוסע לשם פעם בתדירות של פעם בשנה.
יש לא מעט שוויצרים בבזל, שנמצאת בסמוך לגבול עם צרפת ועם גרמניה, שאכן חוצים את הגבול כדי לעשות קניות בגרמניה (אבל לא בצרפת, צרפת יקרה יותר). בהשוואה למדינות אחרות באירופה ובטח בהשוואה לישראל (שדרך אגב מרוגלצת מכל הכיוונים) שוויץ בכלל לא יקרה. אני ממליץ למי שמבקר במדינה היפיפייה הזאת, להכנס או לסופרמרקטים של CO OP או של MIGROS ולראות עד כמה זול שם בהשוואה לישראל. אחרי זה כנסו לחנויות בגדים ותראו עד כמה זול שם בהשוואה לישראל.

אני לא יודע מה עושה קמרון בבריטניה, אני משער שמדובר על צעדים החצי אפויים הרגילים של העלאת מיסים + קיצוצים קוסמטים בהוצאות הממשלה. זה לא יועיל.
את צרפת לא הייתי מביא כדוגמא למדינה שמתנהלת נכון מבחינה כלכלית. יש שם דמיון גדול מדי לסוציאל-דמוקרטיה היוונית: מדינת סעד עניפה, חגיגת קצבאות, התקפלות בפני ארגוני עובדים חזקים ועכשיו גם נשיא סוציאליסט. שיהיה להם בהצלחה...

מסים של 75% זה פשוט מחריד. זה לא בסדר לעשות כזה דבר לאנשים. רק אני חושב שזה איום ונורא להחרים לאדם 3/4 מההכנסה שלו?
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 22 יולי 2012, 15:38

פליקס, אני לא חושב שיש כבר הרבה שמתלהבים מצרפת.
כלכלה מדשדשת, אחוזי אבטלה גבוהים בקרב כלל האוכלוסיה (10%) ואחוזי אבטלה אסטרונומים בקרב צעירים (21.8%).
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי felix_r » 22 יולי 2012, 16:16

אבי כתב:פליקס, אני לא חושב שיש כבר הרבה שמתלהבים מצרפת.
כלכלה מדשדשת, אחוזי אבטלה גבוהים בקרב כלל האוכלוסיה (10%) ואחוזי אבטלה אסטרונומים בקרב צעירים (21.8%).

אתה ואני לא מתלהבים, כי אנחנו יודעים לאן זה מוביל, אבל כל ילדי המפא"י מחזיקים מצרפת גן עדן על פני האדמות וכל פעם מביאים אותה כדוגמא לחברה שיוויונית, בה המדינה דואגת לרווחת האזרחים...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 22 יולי 2012, 16:34

felix_r כתב:

אתה ואני לא מתלהבים, כי אנחנו יודעים לאן זה מוביל, אבל כל ילדי המפא"י מחזיקים מצרפת גן עדן על פני האדמות וכל פעם מביאים אותה כדוגמא לחברה שיוויונית, בה המדינה דואגת לרווחת האזרחים...

צרפת זה כבר פאסה. עכשיו שבדיה היא גן העדן האוטופי אליו כולנו אמורים לשאוף.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 22 יולי 2012, 17:50

אבי כתב:
felix_r כתב:

צרפת זה כבר פאסה. עכשיו שבדיה היא גן העדן האוטופי אליו כולנו אמורים לשאוף.

שוודיה היא אמנם האידיאל, אבל צרפת היא דוגמא למדינה שלא היו לה את "התנאים האידיאליים" ובכל זאת לקחה את גורלה בידיה ויצרה את המציאות שאליה כיוונה. שוודיה הייתה לאורך השנים מדינה הרבה יותר הומוגנית מצרפת, ורק בשנים האחרונות מתמודדת עם הגירה משמעותית (ולא בהצלחה יתרה יש לציין). חוץ מזה, היא גם לא נפגעה ממלחמת העולם השנייה בעוד שצרפת הייתה צריכה לאסוף את השברים אח"כ.

זו הסיבה שאנשים בעלי רקע סוציאל-דמוקרטי יעדיפו להשתמש בצרפת על פני שוודיה.
yiffy
חבר כבוד

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים