Avi1508 כתב:מרסר כתב:Avi1508 כתב:מרסר כתב:שמעון הודיע שהחליט לממש את זכות הסירוב.
מאיפה הכסף?
לא ממנו זה בטוח, יכול להיות מרקאנטי ויכול להיות מאנשים אחרים.
זה חייב להגיע ממנו, אחרת זה יגיע לבית משפט
אין לו סכומים כאלה.
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Avi1508 כתב:מרסר כתב:Avi1508 כתב:מרסר כתב:שמעון הודיע שהחליט לממש את זכות הסירוב.
מאיפה הכסף?
לא ממנו זה בטוח, יכול להיות מרקאנטי ויכול להיות מאנשים אחרים.
זה חייב להגיע ממנו, אחרת זה יגיע לבית משפט
Avi1508 כתב:נשגב מבינתי איך המשפחה שלו נותנת לאדם בן 87 לחרב לעצמו את המורשת
יכול להיות שחלק מאוהדי מכבי יישארו איתו אבל לדעתי רוב האוהדים לא איתו
ומה שעוד מעניין זה מה החומר שג׳ייסון לוין מחזיק על בעלי מכבי כי אחרת אין הסבר למה הם כל כך להוטים לתת את השליטה במועדון לאיש שנכשל בכל קבוצה שהוא ניהל עד כה
מרסר כתב:אני במקום דיץ' מוכר את המניות ועף ממכבי כמה שיותר מהר, כי להיות ארנק בלי יכולת להשפיע זה הדבר הכי משפיל שיש.
מרסר כתב:אני במקום דיץ' מוכר את המניות ועף ממכבי כמה שיותר מהר, כי להיות ארנק בלי יכולת להשפיע זה הדבר הכי משפיל שיש.
Avi1508 כתב:מרסר כתב:אני במקום דיץ' מוכר את המניות ועף ממכבי כמה שיותר מהר, כי להיות ארנק בלי יכולת להשפיע זה הדבר הכי משפיל שיש.
חכה עם זה
מזרחי לא יכול להחזיק מועדון כמו מכבי, הוא יהיה חייב למכור את החלק הזה מתי שהוא והיחיד שיכול לרכוש את זה הוא ריצ׳רד דיץ
אני לא כל כך מבין מה שמעון מזרחי מתכנן לעשות עם ה40 אחוז האלו
זה ברור שהבלאגן רק מתחיל
בהסכם המקורי עם לוין כתוב (לכאורה):
מכירה של 36.5 מרקאנטי , 6.5 ממזרחי
במידה ומישהו מפעיל זכות סירוב, שמעון צריך להפעיל גם ולמכור ללוין 49% מ-newco (החברה באמצעותה שמעון מחזיק במכבי). זה ד״א לא טריגר להפעלת זכות סירוב נוספת כי זאת לא העברת שליטה (כמו במקרה פדרמן-שטילמן)
בסיטואציה הזו בה המניות של מזרחי הן מושא עסקת החבילה המקורית, הוא בכלל אמור להיות חסום מלהפעיל את זכות הסירוב.
A.Parker כתב:חוצפן גדול"זכיתי להיות שותף לשישה גביעי אירופה, לעשרות אליפויות וגביעים ולרגעי אושר שאי אפשר לתאר במילים. שום דבר מזה לא עשיתי לבד. ההישגים האלה שייכים לשחקנים, למאמנים, לעובדי המועדון, לחבריי לדרך, ובהם אנשים יקרים שכבר אינם איתנו, ולכם - האוהדים. תמיד לכם".
"מכיר אנוכי היטב את המתח של משחק שמוכרע בכדור האחרון, את ההתרגשות לפני העלייה לפרקט, את הלילות שאחרי ניצחון גדול ואת אלה שבהם הכאב אחרי הפסד אינו נותן מנוח. גם אחרי כל השנים האלה, דבר לא נעשה אצלי מובן מאליו. הזכות להיות חלק ממכבי, והאחריות הכרוכה בה, מלוות אותי בכל יום מחדש".
"אהבתי לקבוצה והדאגה לעתידה הביאו אותי להחלטה לממש את זכות הסירוב ולרכוש מניות נוספות במועדון. זו מחויבות שאני מקבל על עצמי בלב שלם. מכבי היא מרכז חיי, וכל עוד יש בכוחי לתרום לה ולשמור עליה, אעשה זאת. עד היום לא אמרתי את דבריי על מנת שלא להגביה את גובה הלהבות. אולם איני יכול להחריש עוד נוכח ההכפשות הבלתי פוסקות נגד שותפיי, נגד המועדון ונגד העומדים בראשו באמצעות מצגי שווא חסרי שחר. בראש מעייני עומדים השחקנים, המאמנים, הצוות, האוהדים והמיקוד בהצלחת הקבוצה".
"למעשה, ההליכים בהם מצויים אנו כיום, מקורם בצעד שביצעה משפחת פדרמן, באמצעות חברת פדנקו, כאשר העמידה 50% ממניות מכבי שבחזקת פדנקו למכירה. בעקבות זאת, בהתאם להסכם בעלי המניות, הופעלה זכות הסירוב הראשונה של חברת נפתלי שבבעלות משפחת רקאנטי, וזאת מתוך אחריות ודאגה להמשך דרכו של המועדון הן בטווח הקרוב והן בעתיד. זה המקום לומר כי לדיוויד פדרמן ז״ל זכויות רבות במכבי ובהישגיה. צעדנו יחד לאורך השנים בשותפות מלאה".
"משפחת רקנאטי ואני פועלים יחדיו, כאשר המטרה היחידה המוצבת כנגד עיננו היא טובת המועדון. תמכתי באופן מלא בהחלטת משפחת רקנאטי לממש את זכות הסירוב. חשוב לי שתדעו: אין במהלך הזה כל רווח כספי למשפחת רקנאטי".
"מתוך דאגה למועדון ולעתידו מצאנו לנכון לצרף את ג׳ייסון לוין כבעל מניות. אני מכיר את ג'ייסון כעשרים שנה. הוא יהודי וציוני חם, בעל אמצעים, ניסיון רב ביזמות של מועדוני ספורט בכלל וכדורסל בפרט, קשרים ענפים ב- NBAוכן היכרות עם היורוליג. אלה עובדות חשובות ביותר לנוכח השינויים באירופה והאתגרים שעוד צפויים לנו מול היורוליג".
"זה המקום לציין כי בימים אלה מלאו יובל שנים לזכייה בגביע אירופה הראשון ב-1977. מכבי ת"א איננו עוד מועדון. מכבי ת"א הוא מועדון מהמובילים באירופה וראוי יהיה שכל בעלי מניותיו יהיו בעלי דנ"א שמתאים לרוח המועדון ולמסורת שמובילה אותו עשרות בשנים. הדנ״א הזה נבחן במסירות לאורך זמן, בנכונות להעמיד את המועדון לפני עצמך ובדרך שבה אתה נוהג בו גם כשאינך מקבל את מבוקשך. מכבי גדולה מכל אחד מאיתנו. מי שמבקש להוביל אותה צריך לזכור שהוא בא לשרת את המועדון, ולא שהמועדון נועד לשרת אותו. גם שאיפות גדולות מחייבות את הענווה להבין זאת. לצערי, לא הבחנתי כי מי שמבקש להשתלט על הקבוצה מבין שהמועדון קודם לכל אדם, כולל לבעלים".
"מי שמבקש להיות חלק ממכבי צריך לשמור על יציבותה ולא לערער אותה, לאפשר לה להתרכז בכדורסל ולא לגרור אותה שוב ושוב למאבקים. לא נאפשר השתלטות עוינת על המועדון מצד מי שבעינינו טובת מכבי אינה לנגד עיניו".
"מכבי היא לב ונשמה. היא זיכרונות שעוברים מהורים לילדים, היא געגוע לאנשים שישבו לידנו ביציע ואינם עוד, והיא ילדים שלובשים לראשונה חולצה צהובה וחולמים לעלות לפרקט. המשמעות הזאת של מכבי בחייהם של כל כך הרבה אנשים - אינה למכירה. כדי להמשיך את המסורת, לשמור על הרוח של מכבי ולהעביר אותה לדורות הבאים. כדי שהילדים שיושבים היום ביציע יוכלו להביא אליו יום אחד את ילדיהם, ולהרגיש את אותה אהבה ואת אותה גאווה שמלוות אותנו כל חיינו".
"למעלה מן הנדרש אציין כי לקראת העונה הקרובה החלטנו להעמיד את התקציב הגדול ביותר לרכש שחקנים וצוות מקצועי שהיה אי פעם במכבי תל אביב, תקציב זה לבדו עומד על 32 מיליון דולר, ורק הוא זה שאיפשר החתמת שחקנים וצוות מקצועי בעלי שיעור קומה תרתי משמע, ובכללם ים מדר ואחרים וכן החזרתו של בונזי קולסון. זוהי רק דוגמה נוספת למחויבות שלנו למועדון. עשינו זאת מתוך אמונה בקבוצה ומתוך רצון להעמיד לרשותה את הכלים להצליח ולשמח את כולנו. ההשקעה הזאת מבטאת את המחויבות שלנו במעשים, ולא בדיבורים".
"כעת, אני מקווה שיבוא גם השקט למכבי. לפנינו אתגרים גדולים בעונה הקרובה, והקבוצה זקוקה ליכולת להתרכז בהם. הרעש סביבה מסיט אותה מהמיקוד שהיא צריכה וגובה ממנה מחיר. הגיע הזמן להחזיר את מרכז הבמה לשחקנים, לצוות המקצועי ולכם, האוהדי שנותנים לנו את הרוח הגבית מי שאוהב את מכבי באמת צריך לתת לה שקט ולהניח לה לנצח".
הופעלה זכות הסירוב הראשונה של חברת נפתלי שבבעלות משפחת רקאנטי, וזאת מתוך אחריות ודאגה להמשך דרכו של המועדון הן בטווח הקרוב והן בעתיד.

Jazzman כתב:הוא אשכרה מודה ששהוא משתף פעולה פה עם רקנאטי ושמטרה להביא להשתלטות של לווין. WTF
קדימה לבית משפט. דיץ ושטילמן יקרעו אותם

שלום לכולם, שלום לאוהדי מכבי, כאן ריצ'רד. מאתמול קיבלתי המון הודעות תמיכה מאוהדים שונים ואני באמת מעריך את זה. אתמול הפעלתי את זכות הסירוב הראשונה שלי בנוגע להצעה להעברת רוב המניות לג'ייסון לוין. הרגשתי שהעברת הבעלות לגורם חדש ללא קשר עמוק וקודם למכבי היא מסוכנת ביותר.
מכבי היא לא רק עסק. אתם האוהדים, אתם לא רק מספרים בגיליון אלקטרוני שאפשר להזיז כדי לייצר החזר על ההשקעה עבור הבעלים. מכבי זה תשוקה, מכבי זה סיפורים, מכבי זה אגדות. מכבי זה ניצחונות בלתי סבירים. מכבי זה להתאחד, להתלכד, סביב מטרה אחת משותפת ותשוקה משותפת, להעביר את זה הלאה דרך דורות של משפחות, שיהיה מכנה משותף. זה מה שאנחנו, ואני רוצה לשמר את זה, ולכן פעלתי אתמול.
חלקכם מכירים אותי, רבים מכם לא. רבים מכם ראו אותי במשחקים בתל אביב לאורך השנים, אני בעלים מאז 2013. רבים מכם שנוסעים, ראיתם אותי במשחקים ברחבי אירופה. הייתי ביותר מדי משחקים בבלגרד בשנים האחרונות. ואני עושה את זה כי באמת אכפת לי מהמועדון הזה. אני רוצה להחזיר את המצוינות לארגון. אני רוצה להחזיר את מכבי לציפיות שיש לנו ושיש לכם.
להיות קבוצת פאר באירופה, קבוצה שזוכה בגביעים ובאליפויות. ביחד, הבעלים, ההנהלה, המאמנים, השחקנים, והכי חשוב – האוהדים. כי בלעדיכם, בלי האוהדים, אנחנו סתם קבוצת כדורסל. אבל איתכם, אין גבולות. והראינו שאנחנו יכולים לחולל ניסים ואנחנו נעשה את זה שוב. תודה לכם, יאללה מכבי."
אני אנסה לעשות סדר במה קרה וקורה. מתנצל מראש במידה וזה יהיה ארוך.
כל מה שנכתב כאן כרגע זה לכאורה....אבל אני בטוח שזה יוכח בקרוב.
אודי רקאנטי ושמעון מזרחי חתמו עם ג׳יסון לוין עוד ב 6 ליולי 2026 על עסקה למכירת השליטה במכבי תל אביב. שימו לב לתאריך, זה יום לפני ש״רקנאטי מימש את זכות הסירוב וקנה את פדרמן״... .
בעסקה הזו כללה מכירה של 36.5% ממניות של רקאנטי, 6.5% של מזרחי= סה״כ 43% ממכבי תל אביב.
בנוסף הם התחייבו למנות את ג׳יסון לנציג ביורוליג וגם עשו הסכם הצבעה משותף שהם בעצם מצביעים כגוף אחד תמיד (זה בניגוד להסכם בעלי המניות של מכבי תל אביב).
חוץ מזה, הם התחייבו בהסכם הזה לעזור לג׳יסון לרכוש מניות נוספות כדי להגיע לשליטה במכבי (מעל 50%) או להצביע ביחד עם ג׳יסון על דילול של בעלי מניות במכבי תל אביב (לרבות עצמם) כדי לאפשר לו להגיע לשליטה של מעל 50%.
על מכירה של ה 29% מתוך ה 36.5% של רקאנטי יש זכות סירוב בוודאות לכל בעלי המניות של מכבי.
על ה 7.5% הנוספים מתוך זה אפשר לטעון שאין זכות סירוב (בגלל סעיף בהסכם בעלי מניות של מכבי), אבל זה מסריח...נגיד.
כחלק מההסכם עם ג׳יסון לוין, היה סיכום שבמידה ומישהו מבעלי המניות האחרים במכבי (ריצ׳ארד דיץ לדוגמא) מפעיל את הזכות סירוב וקונה את ה 29% שרקנאטי מוכר לג׳יסון, שמעון מזרחי צריך להפעיל את הזכות סירוב גם כן, וזאת במימון של ג׳יסון לוין.... כן...אותו אחד.
אין כאן דרמה באמת במה שקרה, זה פשוט ההסכם מה 6 ליולי....
כלומר מה שקורה כאן עכשיו, זה שמעון מזרחי מנסה לממש את זכות הסירוב כדי להכניס את גי׳סון לוין בדלת האחורית למכבי אחרי שהוא נחסם על ידי ריצארד ד׳יץ.
איך זה יכול להיות? פשוט, שמעון מזרחי מחזיק במניות מכבי תל אביב דרך חברת בשם newco, וכחלק מהפעלת הזכות סירוב 49% מהחברה יעברו ל....ג׳יסון לוין.... זאת אומרת שג׳יסון לוין יחזיק במניות של מכבי. למה 49%? כי העברה של 49% מחברת newco לא מעבירים ״שליטה״ ואז אין הפעלת זכות סירוב.
האם מותר לו? לא. אבל חכו כמה ימים ותגלו למה לא.
מעניין שריצארד ד׳יץ שהוא שותף במכבי 13 שנה, ויש לו הון עצמי גדול יותר מכל השותפים האחרים במכבי + גי׳סון לוין ביחד....הוא ״לא טוב״ למועדון.
אבל ג׳יסון לוין, עסקן מארהב, שכשל בכל מקום שהיה בו, שלא יודע אפילו איך להגיע ליד אליהו ב waze, שלא יודע מה זה מכבי תל אביב, שלא יודע מה זה יורוליג, ובכללי גם לא יודע בדיוק מה זו מדינת ישראל... הוא האיש המתאים.
אתם יודעים למה הוא מתאים? כי הוא ״לא יתערב״ להם .
עידן כתב:איזה בלאגן.
אבל לא הבנתי איך שטילמן חושב שהסיפור יסתיים עד סוף ספטמבר? הרי אם הולכים לבית משפט זה ייקח חודשים במקרה הטוב, לא?
מאבק השליטה במועדון עובר לזירה המשפטית: לאחר ששמעון מזרחי הודיע כי יממש את זכות הסירוב וירכוש מניות נוספות במועדון, המהלך הבא של ריצ'רד דיץ צפוי להיות הגשת בקשה לצו מניעה שיעצור את העסקה כולה, לצד פנייה לבוררות בהתאם להסכם בעלי המניות.
על מה צפויה להתנהל הבוררות? דיץ מתכוון להעלות ארבע טענות מרכזיות. הראשונה נוגעת לזכותו לממש את זכות הסירוב ביחס ל־6.5% שמזרחי ביקש למכור ללוין, השנייה עוסקת בזכותו לעשות זאת גם ביחס ל־7.5% שמשפחת רקנאטי העבירה ללוין.
המחלוקת השלישית נוגעת לטענה לחוסר תום לב מצדו של מזרחי, שבתחילה ביקש למכור חלק מאחזקותיו ללוין, אך לאחר שדיץ מימש את זכות הסירוב הודיע כי ירכוש בעצמו מניות נוספות — מהלך שצפוי למנוע מדיץ להפוך לבעל השליטה. הסוגיה הרביעית תהיה יכולתו הכלכלית של מזרחי להשלים את הרכישה: דיץ צפוי לדרוש שיוצגו המקורות הכספיים שבאמצעותם הוא מתכוון לממש את זכות הסירוב ולממן את העסקה.
על פי הסכם בעלי המניות, מחלוקות מסוג זה צריכות להתברר במסגרת הליך בוררות, שעשוי להימשך יותר מחצי שנה. כדי למנוע שינוי במבנה הבעלות בזמן שההליך מתנהל, דיץ צפוי לבקש צו מניעה מיידי שיעצור את השלמת כל העסקאות ויקפיא את המצב הקיים עד להכרעת הבורר.
אם הבקשה תתקבל, מפת האחזקות תחזור למעשה לנקודה שבה הייתה לאחר רכישת מניות משפחת פדרמן: משפחת רקנאטי תחזיק ב־58% ממניות המועדון, שמעון מזרחי ב־14.5%, דיץ ב־17.5% ובן אשכנזי ב־10%. במצב כזה, אף אחת ממכירות המניות ללוין ואף אחד ממימושי זכות הסירוב לא יושלמו עד להכרעה.
Avi1508 כתב:דיץ צפוי לדרוש צו מניעהמאבק השליטה במועדון עובר לזירה המשפטית: לאחר ששמעון מזרחי הודיע כי יממש את זכות הסירוב וירכוש מניות נוספות במועדון, המהלך הבא של ריצ'רד דיץ צפוי להיות הגשת בקשה לצו מניעה שיעצור את העסקה כולה, לצד פנייה לבוררות בהתאם להסכם בעלי המניות.
על מה צפויה להתנהל הבוררות? דיץ מתכוון להעלות ארבע טענות מרכזיות. הראשונה נוגעת לזכותו לממש את זכות הסירוב ביחס ל־6.5% שמזרחי ביקש למכור ללוין, השנייה עוסקת בזכותו לעשות זאת גם ביחס ל־7.5% שמשפחת רקנאטי העבירה ללוין.
המחלוקת השלישית נוגעת לטענה לחוסר תום לב מצדו של מזרחי, שבתחילה ביקש למכור חלק מאחזקותיו ללוין, אך לאחר שדיץ מימש את זכות הסירוב הודיע כי ירכוש בעצמו מניות נוספות — מהלך שצפוי למנוע מדיץ להפוך לבעל השליטה. הסוגיה הרביעית תהיה יכולתו הכלכלית של מזרחי להשלים את הרכישה: דיץ צפוי לדרוש שיוצגו המקורות הכספיים שבאמצעותם הוא מתכוון לממש את זכות הסירוב ולממן את העסקה.
על פי הסכם בעלי המניות, מחלוקות מסוג זה צריכות להתברר במסגרת הליך בוררות, שעשוי להימשך יותר מחצי שנה. כדי למנוע שינוי במבנה הבעלות בזמן שההליך מתנהל, דיץ צפוי לבקש צו מניעה מיידי שיעצור את השלמת כל העסקאות ויקפיא את המצב הקיים עד להכרעת הבורר.
אם הבקשה תתקבל, מפת האחזקות תחזור למעשה לנקודה שבה הייתה לאחר רכישת מניות משפחת פדרמן: משפחת רקנאטי תחזיק ב־58% ממניות המועדון, שמעון מזרחי ב־14.5%, דיץ ב־17.5% ובן אשכנזי ב־10%. במצב כזה, אף אחת ממכירות המניות ללוין ואף אחד ממימושי זכות הסירוב לא יושלמו עד להכרעה.
https://www.ynet.co.il/sport/israelibas ... ent=Header
Avi1508 כתב:עידן כתב:איזה בלאגן.
אבל לא הבנתי איך שטילמן חושב שהסיפור יסתיים עד סוף ספטמבר? הרי אם הולכים לבית משפט זה ייקח חודשים במקרה הטוב, לא?
שטילמן כותב שזה בוררות ולא בית משפט
https://x.com/ashtilman/status/2096339612301987868?s=61
משתמשים הגולשים בפורום זה: Majestic-12 [Bot], Shay_uzan, אליאור, שמוליק ו־51 אורחים